LIPCÓWKI część 5. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-09, 20:33   #1561
taedio
MerDer 4ever

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

My idąc tylko do kościoła dawaliśmy butelkę wina zazwyczaj. Ale wtedy szliśmy bez zaproszenia takiego typowego, tylko do znajomych na sama msze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-05-09, 20:36   #1562
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a idąc tylko na sam ślub do kościoła, wystarcza same kwiaty? Czy jakaś koperta także? Jeśli tak to ile? My mamy w czerwcu wesele, na pewno na wesele nie idziemy, ale zastanawiam się nad samym ślubem

Moim zdaniem wystarcza. Fajnie dorzucic ewentualnie coś, o co młodzi proszą typu:wino, kupony totka itp. Chyba że to bliscy znajomi, wtedy bym coś im jeszcze kupiła.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Za miesiąc, czyli ten sam plan co u Ciebie jesli dobrze pamiętam. Tylko mnie nie kazała robić żadnych badań.

Co najlepsze dziwiły się nawet dziewczyny, które mają małe dzieci i ja się dlugo zastanawiałam czy ze mną wszystko ok

Tak, u mnie tak samo. A USG III trymestru kiedy robisz?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 20:42   #1563
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a idąc tylko na sam ślub do kościoła, wystarcza same kwiaty? Czy jakaś koperta także? Jeśli tak to ile? My mamy w czerwcu wesele, na pewno na wesele nie idziemy, ale zastanawiam się nad samym ślubem

Wiesz ja myślę, że każdy napisze Ci inaczej. Wg mnie kwiaty to mało, chociaż jakiś prezent mały bym dołożyła. Ale to moje zdanie. Ja pojechałam z Lodzi do Krakowa tylko na cywilny przyjaciołki (na weselu nie byłam bo m-ac przed zmarła mojemu Tżowi babcia) i dałam tyle ile zaplanowałam na wesele, ale to była moja bliska przyjaciółka. W innym przypadku pewnie dałabym też kopertę, ale mniej niż na wesele.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Tak, u mnie tak samo. A USG III trymestru kiedy robisz?

W najbliższy poniedziałek mam wizytę u ginki, więc usg zrobię po wizycie, zapewne do końca przyszłego tygodnia.

Stary 2017-05-09, 20:44   #1564
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jak szłam tylko do kościoła to dawałam tylko kwiaty chyba ze para chciala wino zamiast kwiatów to wino.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 21:01   #1565
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ej no proszę Cię, jaki ostatni miesiąc?! :P
Brzuszek spory, ale Samanthy nie pobije
bardziej chodziło mi o to jak sie czujesz niż o wielkosc brzucha jak widzisz wielkość brzucha nie oddaje wielkosci dziecka

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Najważniejsze, ze maluszek zdrowy. Teraz sie bardzo zdrowo odżywiasz, wiec możliwe, ze przyrost zwolni.

Dobrze, ze długość szyjki bez zmian. Odpoczywaj i bedzie dobrze, na pewno dotrwasz do lipca.

Rozumiem, ze nie masz chęci isc. Macie jeszcze duzo czasu na poinformowanie, ze nie pójdziecie, wiec nie ma sie co kłócić.

Niezła historia z tą suknią. Super, ze udało sie sprzedać.
Tez bym sie zdenerwowała jakby jakies dzieci po tarasie mi latały i zaglądały w okna. Na szczęście pies na to nie pozwoli.

Pisaliście o czuciu sie jak słoń. Ja od kilku dni mam kryzys - strasznie mi sie brzuch powiększył i to tak nagle. Zaczyna zawadzać, masakra. Tak to wyglada - 31t4dZałącznik 7059151

ja sie czasem czuje jak słoń, a wcale jakiegos duzego brzucha nie mam.
Twoj tez nie jakiś ogromny, normalny jak na 7mies! wogole czuje sie taka niezdarna, wszystko mi leci z rąk, jak jezdze autem to też tak niepewnie sie czuje. wszysstkie zmysly mam zaburzone - węch w nadmiarze, równowagi brak... ehh

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Carolles nie masz za co przepraszać, mam nadzieje, że poczujesz sie lepiej
za suknie

Minini nie trzeba wcześniej ale ja dla siebie chce cos wcześniej zdecydować
Śnieg i u nas ostatecznie padał z 5 razy nawet
Pochwał sie fryzura

Vadi jak szkoła rodzenia? my właśnie wróciliśmy

Cashmere klocuszek ale tam wystarczy pomylić sie o milimetr i juz inna waga wychodzi zobaczysz jak Ci wyjdzie na lepszym sprzęcie
Haha mam nadzieje, że jak juz sie nastawie na zzo to przynajmniej je dostanę

Darietta mi dzisiaj babka na szkole rodzenia mówiła, że poród może sie wydłużyć ale nie o niewiadomo ile a i tak komfort o niebo lepszy podobno.

Nulka za szyjkę!

Cashmere oksytocynę podają zeby przyspieszyć poród zzo może wydłużyć.

Minini nie wiek jak to znosisz, ja juz bym dawno tescia ustawiła

Xzora śliczny brzuszek
Ale rozumiem, że każda z nas może czuć sie teraz ociężale

My wróciliśmy ze szkoły rodzenia. Było o pierwszej fazie porodu i takie ogólne zagadnienia. Potem ćwiczenia. Wszystko mnie boli

to ciekawe te zajęcia, ja o tym czytalam w książce jak wplywa znieczulenie jak oksytocyna itp.
fryzurą moge sie pochwalić jak umyje wlosy i uczesze sie po swojemu

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Za miesiąc, czyli ten sam plan co u Ciebie jesli dobrze pamiętam. Tylko mnie nie kazała robić żadnych badań.

Co najlepsze dziwiły się nawet dziewczyny, które mają małe dzieci i ja się dlugo zastanawiałam czy ze mną wszystko ok

bo każdy chce isc na impreze i nie myśli o tym że to twoje wesele i w pierwszej kolejnosci to Ty masz sie na nim dobrze bawić i czuć!

u nas w domu atmosfera straszna. niby nie pokłócilismy sie, ale czuć takie napięcie miedzy wszystkimi... ja ciagle chodze nerwowa, to sie odbija na dziecku - on potem tez nie slucha i rozrabia. mąż wkurzony na teścia widać że powstrzymuje sie zeby na mnie nie wybuchnąć.. jejku jak ten remont nie skonczy sie rozwodem to przynajmniej moim wczesniejszym porodem z nerwów!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 21:03   #1566
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Najważniejsze, ze maluszek zdrowy. Teraz sie bardzo zdrowo odżywiasz, wiec możliwe, ze przyrost zwolni.

Dobrze, ze długość szyjki bez zmian. Odpoczywaj i bedzie dobrze, na pewno dotrwasz do lipca.

Rozumiem, ze nie masz chęci isc. Macie jeszcze duzo czasu na poinformowanie, ze nie pójdziecie, wiec nie ma sie co kłócić.

Niezła historia z tą suknią. Super, ze udało sie sprzedać.
Tez bym sie zdenerwowała jakby jakies dzieci po tarasie mi latały i zaglądały w okna. Na szczęście pies na to nie pozwoli.

Pisaliście o czuciu sie jak słoń. Ja od kilku dni mam kryzys - strasznie mi sie brzuch powiększył i to tak nagle. Zaczyna zawadzać, masakra. Tak to wyglada - 31t4dZałącznik 7059151

Piękna, zgrabna mama, żaden słoń!
Cytat:
Bozzz na co spojrze to to jem! Ciągle chce mi się czegoś od kilku dni.. jestem właśnie po kolacji, najadlam się ale jeszcze bym coś zjadła

Mam to samo. Od 30 tygodnia ciągle bym jadła...
Stary 2017-05-09, 21:06   #1567
minini
Zadomowienie

a z prezentem to jesli ide tylko do kościoła czy usc to kwiatki albo wino. chyba że to ktoś bliższy a nie moge na weselu być to jakiś mały prezent typu kieliszki, szklanki, reczniki czy cos w tym stylu. ale napewnie nie pieniadze, a juz tym bardziej nie tyle co bym dala idąc na wesele.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 21:14   #1568
Samantha7
Zakorzenienie

Do kościoła tylko to bym zrobiła jakiś fajny kosz z winem, dobrymi czekoladkami, herbata, kawa czy serami lepszymi.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Morelle - ręce opadają
Spokoju życzę bo ja bym już w wkurzenia chyba na porodówkę jechała. Nienawidzę jak mój Tz chrzani tego typu głupoty.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 21:18   #1569
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Hej 🙋 Jestem po kontrolnej wizycie, szyjka się nie skróciła od pobytu w szpitalu, ale nadal jest miękka. W czwartek lub w piątek zakładamy pessar. Ogólnie mam lezakowac i jeszcze raz leżakować. Żadnych długich spacerów, żadnego sprzątania czy długiego stania. Najgorsze co usłyszałam, to to, że gdyby zaczęła się akcja porodowa do 36tygodnia, to mam jechać do innego szpitala niż planuję rodzić 😕 Wybrany szpital przeze mnie jest tak naprawdę mały i nie mają sprzętu dla wcześniaków.
Nulka nie martw się na zapas zawsze trzeba mieć drugą opcję ze szpitalem nawet jak nie ma obaw o wcześniejszy poród ,bo np.może nie być miejsc i Cię odeślą ale to tylko druga opcja ,pamiętaj!!ciesz się kochana ,że tyle wytrwałaś a w tych tygodniach ostatnich i tak miałabyś mniej siły na cokolwiek!!Super ,że szyjka się nie skróciła, trzymam kciuki za Was
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Ja czekałam cały dzień na męża. Przyszedł i się pozarlismy. Dostaliśmy zaproszenie na wesele od niego z pracy. 12.08. Mamy dać znać do 30.06.
Skąd mam wiedzieć jak się będę czuła i ile będzie trwał połóg. Po drugie nie mam też co z dzieckiem zrobić.
A on pow, że raczej przyjdziemy tylko jeszcze ze mną potw. Wkurzył mnie nieziemsko! !!
Jak nie będę mogła pić, ani tańczyć to po co mam iść. Juz nie mówiąc o pieniądzach.
Poklocilismy się mega.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Wynik posiewu ujemny. Chociaż tyle.
ach te chłopy , nie chodzą z brzuchem i nie rodzą to nie pojmują niektórych spraw! nie denerwuj się i nie myśl o tym.Jutro ochłoniesz i dojdziecie do porozumienia.Na całe szczęście to jego kolega i on się będzie tłumaczyć hihi
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Omg co to w ogóle było
Dlaczego nie użyła żelu do badania tylko tak na sucho na żywca?!
Rozumiem, ze musza się ludzie uczyć ale najpierw powinien Cię zbadać lekarz w obecności stażystki, a potem ona mogła Cię zbadać. Masakra. Współczuje bólu

Nie można jesc w ciąży ostrych rzeczy. Może dlatego miałaś takie bóle właśnie. Ostre jedzenie papryczki wszystkie ostre wywołują poród , powodują skurcze macicy tak samo jak garach bardzo kąpiel.

Dzięki kochana no badanie porażka wióry leciały hehe chociaż wiem ,że ta dziewczyna się starała i była miła ale zachowanie tego lekarza oburzające konsultacje przez telefon kurdee, a co do papryczek to już mnie żarłoczek naczelny Taedio uświadomiła hehe mam jeszcze pół słoika zostawię na końcówkę czerwca
A Tobie współczuje samopoczucia biedna jesteś z tym brzucholem
Cytat:
Morelle tez bym sie wkurzyła, że sam podejmuje decyzje na pewno dojdziecie do porozumienia

Mój chce oglądać mecz i sie przymila Załącznik 7059351

o właśnie o tym żarłoku wspominałam a chude to ,ludzie gdzie jest sprawiedliwość na tym świecie?

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
bardziej chodziło mi o to jak sie czujesz niż o wielkosc brzucha jak widzisz wielkość brzucha nie oddaje wielkosci dziecka

ja sie czasem czuje jak słoń, a wcale jakiegos duzego brzucha nie mam.
Twoj tez nie jakiś ogromny, normalny jak na 7mies! wogole czuje sie taka niezdarna, wszystko mi leci z rąk, jak jezdze autem to też tak niepewnie sie czuje. wszysstkie zmysly mam zaburzone - węch w nadmiarze, równowagi brak... ehh

to ciekawe te zajęcia, ja o tym czytalam w książce jak wplywa znieczulenie jak oksytocyna itp.
fryzurą moge sie pochwalić jak umyje wlosy i uczesze sie po swojemu

bo każdy chce isc na impreze i nie myśli o tym że to twoje wesele i w pierwszej kolejnosci to Ty masz sie na nim dobrze bawić i czuć!

u nas w domu atmosfera straszna. niby nie pokłócilismy sie, ale czuć takie napięcie miedzy wszystkimi... ja ciagle chodze nerwowa, to sie odbija na dziecku - on potem tez nie slucha i rozrabia. mąż wkurzony na teścia widać że powstrzymuje sie zeby na mnie nie wybuchnąć.. jejku jak ten remont nie skonczy sie rozwodem to przynajmniej moim wczesniejszym porodem z nerwów!
Jezu wyobrażam sobie co przechodzisz bardzo współczuję z dzieckiem i w ciąży i taka nerwówka ehhh

Cashmere - gratuluję !! jesz jakieś drożdze czy co, że tak rośnie?piękna waga pochwal się brzuchem bo umieram z ciekawości

Xzora Lasko Ty jedna , nie świruj brzuszek idealny a Ty zgrabna będziesz do końca i najbardziej rozciągnięta hehe
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 21:25   #1570
taedio
MerDer 4ever

Chilli żarłoczek naczelny

Stary 2017-05-09, 21:35   #1571
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

jeszcze raz Wam bardzo dziękuje za wszystkie kciuki !!
Ja dodatkowo opierniczyłam mamę dzisiaj ,miałam zły nastrój i powiedziałam ,że jestem w 8mscu i każdy ma mnie gdzieś ,że nic mi nie przywiezie żadnych owoców itp ,a jak bratowa była w ciąży to im gotowała ,latała sprzątała przykro mi i trochę pewnie hormony podziałały bo wiem,że mogę na moją mamę liczyć zawsze i jesteśmy bardzo blisko ale dzisiaj naprawdę byłam bezsilna nie miałam nic na obiad tż miał 2xdni po 12h w pracy bardzo ciężkie psychicznie dni wczoraj jak wrócił to pojechał ze mną ,dzisiaj na nockę poszedł i ledwo kontaktował a ona jak zwykle z dziecmi brata bo oni mają spotkanie służbowe a mała chora no kurde...
Stary 2017-05-09, 21:39   #1572
taedio
MerDer 4ever

Chilli może taki "opiernicz" mamie sie przyda i zmieni trochę podejście?

6% baterii w tel a ładowarka w drugim pokoju. Jak żyć? IMG_1494358762.165819.jpg

Stary 2017-05-09, 21:42   #1573
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Chilli może taki "opiernicz" mamie sie przyda i zmieni trochę podejście?

6% baterii w tel a ładowarka w drugim pokoju. Jak żyć? Załącznik 7059481

Wyślij kocura!
Siostrze zawsze się skarże na wszystkich i mi powiedziała ,że tak nauczyłam wszystkich ,że chora czy nie nigdy nie proszę o pomoc i zawsze innym pomagam i latam itp więc mam za swoje ale ja się pieścić nie potrafię... no i dupa
Stary 2017-05-09, 21:48   #1574
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora świetnie wyglądasz, nie masz powodów do tego żeby źle się czuć z brzuszkiem!

A ja mam dzisiaj taki dzień jak mój pieseł, w dodatku cały czas coś podjadam i przez taedio zjadłam lody
1494359319141.jpg

Stary 2017-05-09, 21:50   #1575
taedio
MerDer 4ever

Nie chciała iść, musiałam sama wstać

No najgorzej jak sie przyzwyczai innych do wygód ale nie dawaj sie od teraz bo pózniej nie wyrobisz

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Jon to przez mojego męża
Ale psinka

Stary 2017-05-09, 21:55   #1576
pestycyda
Zakorzenienie

Minini, bardzo ładne płytki. Takie naturalne drewno. Podoba mi się.

Cashmere, to faktycznie chłop jak dąb!

Nulka, dobrze że szyjka się nie skróciła. Myślę że z pessarem spokojnie donisisz więc nie martw się. Wybierz awaryjnie jakiś szpital w razie W.

Morelle, my mamy we Wrześni dwa wesela najbliższych kuzynów i nie idziemy bo ja z miesięcznym dzieckiem u piersi nie będę się pchała na takie imprezy. Doskonale rozumiem Twoje wkurzeni w. Baty dla TŻa!

Xzora, chyba przesadzasz brzuszek zgrabny. Nie wyglądasz grubo!

Emmos, graty za cukier

Samantha, może trzeba powiedzieć Twojemu lekarzowi żeby sam wypchnął takiego arbuza przez dajmy na to odbyt to zobaczy skalę problemu:p

Minini, ja się właśnie też z mężem pokłóciłam o tapetę a skończyło się na wszystkim innym. Do tego jesteśmy 200 km od siebie i nie będzie to różowo wyglądać bo oboje jesteśmy zawzięci. Tak to któreś zawsze pęknie i się godzimy szybko a teraz nam wróżę 3 dni milczenia. Wczoraj płakałam że tęsknię a dziś bym dziada udusiła.

Taedio, nie wstawaj co Ty. Zostałaś zasiedzona tęsknię za moimi futrami

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 22:06   #1577
Mała!
Zakorzenienie

Taedio jak kot Cię przygniótł to nie waż się ruszać, cos ty!

Chilli
Ja z moją mamą mam podobnie czasami... dobrze, że powiedziałaś co czujesz. Ja pamiętam jak nama non stop u siostry przesiadywała, gotowała tam itp. A zostać z Tymonem zawsze był kłopot, bo juz obiecała siostrze... tragedia! Teraz już jest ok, ale to przykre było...

Morelle
Trzymam kciuki, żebyście sie szybko pogodzili... Szkoda życia

Minini
Tez sie staraj nie denerwować tym remontem i treściami... nie ma sensu. Dużo znosisz i tak i szkoda żeby nie daj Boże jeszcze teraz Was to poróżniło...
I z tymi zmysłami mam tak samo, wszystko pomylone... nie podziwiam, że jeździsz... ja jestem tak rozkojarzona, że sobie przypomnieć nie mogę po której str jest gaz, a po której sprzęgło

Dzwoniłam do mojego gina... nie odbierał, ale niedawno oddzwonił, kazał jutro przyjechać to sprawdzę pod KTG czy te twardnienia to skurcze... i w ogóle mam się pokazać i zwiększyć dawkę duphastonu ( zbankrutuje na nim) na 5 dni 30 zł zapytam czy nie mogę na luteine zmienić...
Dziś 12 konkretnych twardnień i 3 mniejsze, sporo, po prostu mam co godzinę. Powiedział, że to.max i że nie piwinny być gdy odpoczywam... wie. Jesli jutro wyjdą skurcze to szpital znowu

Oczy mi się zamykają, idę lulu dobrej nocki mamusie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 22:06   #1578
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Xzora świetnie wyglądasz, nie masz powodów do tego żeby źle się czuć z brzuszkiem!

A ja mam dzisiaj taki dzień jak mój pieseł, w dodatku cały czas coś podjadam i przez taedio zjadłam lody
Załącznik 7059496

o mamo ale pieseł słodki ja bym Go wyściskała jak Elwirka
przez Taedio to w ogóle będziemy grube ja już sie nawet zastanawiam czy Ona aby na pewno zjada to co pokazuje, może ma taki niecny plan żeby nas upaść a sama będzie lachon do końca
Stary 2017-05-09, 22:09   #1579
siilmariien
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, ja w końcu po wizycie i w domu, wszystko ok
U mnie obecnie 29t4d.
Łucja leży główką do dołu, waży 1447g Jak ją podglądaliśmy miała czkawkę, przytulała się buzią do łożyska i coś tam sobie memłała w buzi Szyjka twarda, zamknięta, dzisiaj gin jej nie mierzył.
Trochę się stresowałam bo dwa dni temu wyczułam w czasie prysznica malutki guzek u wejścia do pochwy, ale gin powiedział że to mieszek włosowy
Hemoglobina mi wyszła za niska, muszę brać dwa jakieś leki 1x i 2x dziennie, lekarz mówił że jak się nie poprawi wynik, to będzie mnie musiał położyć na oddział... Ale liczę że się poprawi
Kolejna wizyta 6 czerwca, ale wcześniej będę miała usg w luxmedzie.
Mam zielone światło na wyjazd w góry
Aaa i przytyłam 2,5kg, czyli w sumie 7,5 na plusie już... W poprzedniej ciąży miałam w tym czasie 5 na plusie... Chyba trzeba ograniczyć słodycze poza gorzką czekoladą
Jak wracaliśmy sypał przez chwilę śnieg!!!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 22:10   #1580
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Chilli
Ja z moją mamą mam podobnie czasami... dobrze, że powiedziałaś co czujesz. Ja pamiętam jak nama non stop u siostry przesiadywała, gotowała tam itp. A zostać z Tymonem zawsze był kłopot, bo juz obiecała siostrze... tragedia! Teraz już jest ok, ale to przykre było...

Morelle

Minini
Tez sie staraj nie denerwować tym remontem i treściami... nie ma sensu. Dużo znosisz i tak i szkoda żeby nie daj Boże jeszcze teraz Was to poróżniło...
I z tymi zmysłami mam tak samo, wszystko pomylone... nie podziwiam, że jeździsz... ja jestem tak rozkojarzona, że sobie przypomnieć nie mogę po której str jest gaz, a po której sprzęgło

Dzwoniłam do mojego gina... nie odbierał, ale niedawno oddzwonił, kazał jutro przyjechać to sprawdzę pod KTG czy te twardnienia to skurcze... i w ogóle mam się pokazać i zwiększyć dawkę duphastonu ( zbankrutuje na nim) na 5 dni 30 zł zapytam czy nie mogę na luteine zmienić...
Dziś 12 konkretnych twardnień i 3 mniejsze, sporo, po prostu mam co godzinę. Powiedział, że to.max i że nie piwinny być gdy odpoczywam... wie. Jesli jutro wyjdą skurcze to szpital znowu

Te Twoje twardnienia to nie żarty dobrze ze jutro jedziesz do lekarza.

Ja mam kompana w leżeniu. Możemy tak cały dzień IMG_1494360595.781124.jpg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 22:10   #1581
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Chilli

Morelle

Minini

ojej to jedź faktycznie i sprawdź Ty to się masz z tymi twardnieniami mam nadzieję,że noc spokojną będziesz mieć dobrze ,że lekarz każe przyjść bo u mojego odbiera położna i do szpitala wysyła jak coś boli.

A co do mamy to właśnie to samo mam zawsze coś u brata ma zaplanowane bo Oni ważniejsi ehh
Stary 2017-05-09, 22:22   #1582
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
U mnie obecnie 29t4d.
Łucja leży główką do dołu, waży 1447g Jak ją podglądaliśmy miała czkawkę, przytulała się buzią do łożyska i coś tam sobie memłała w buzi Szyjka twarda, zamknięta, dzisiaj gin jej nie mierzył.
Trochę się stresowałam bo dwa dni temu wyczułam w czasie prysznica malutki guzek u wejścia do pochwy, ale gin powiedział że to mieszek włosowy
Hemoglobina mi wyszła za niska, muszę brać dwa jakieś leki 1x i 2x dziennie, lekarz mówił że jak się nie poprawi wynik, to będzie mnie musiał położyć na oddział... Ale liczę że się poprawi
Aaa i przytyłam 2,5kg, czyli w sumie 7,5 na plusie już... W poprzedniej ciąży miałam w tym czasie 5 na plusie... Chyba trzeba ograniczyć słodycze poza gorzką czekoladą

Super!
A 7,5kg to i tak niezły wynik najważniejsze ze córcia rozwija się prawidłowo i bez stresu pojedziesz na urlopik

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 22:28   #1583
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie obecnie 29t4d.
no to super wieści gratuluję! a ta hemoglobina w ciąży to norma chyba i jakie ograniczenie słodyczy co to jest 7,5 kg??

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość

Ja mam kompana w leżeniu. Możemy tak cały dzień Załącznik 7059516
ojej ale mordulka kochana moja u rodziców i brakuje mi czworonoga bardzo.
Ps. czyżby koszula nocna z tesco?
Stary 2017-05-09, 22:30   #1584
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
przez Taedio to w ogóle będziemy grube ja już sie nawet zastanawiam czy Ona aby na pewno zjada to co pokazuje, może ma taki niecny plan żeby nas upaść a sama będzie lachon do końca

ale mi humor na noc poprawiasz

Nigdy nie uważałam na to co jem (niestety ) i zawsze byłam szczupła takie geny

Mała mam nadzieje, że obejdzie sie bez szpitala

Sill super, że wszystko dobrze mój w 29t6d miał 1380g
Oby wyniki krwi sie poprawiły

Stary 2017-05-09, 22:38   #1585
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ej a mam pytanko nie orientujecie się może czy do dowodu teraz trzeba mieć jakieś specjalne zdjęcie takie na wprost z bliska a'la morda z kartoteki policyjnej?
Stary 2017-05-09, 22:40   #1586
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Mała współczuję tych skurczy

Cytat:
myśle że możesz mieć rację!
Cytat:
U mnie obecnie 29t4d.
Super że wszystko okej! My jesteśmy na tym samym etapie i ja mam już +8kg także Twoje 7,5 to nie jest dużo!
I kciuki żeby hemoglobina się poprawiła
Cytat:

Ja mam kompana w leżeniu. Możemy tak cały dzień Załącznik 7059516
Słodziak no mój też by mógł ze mną cały dzień leżeć, dlatego go czasem na dwór wyrzucam żeby się nie rozleniwiał

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Ej a mam pytanko nie orientujecie się może czy do dowodu teraz trzeba mieć jakieś specjalne zdjęcie takie na wprost z bliska a'la morda z kartoteki policyjnej?
Dokładnie takie jak piszesz

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-05-09 o 22:39
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 22:43   #1587
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Tak, musi być takie kartotekowe 😁

Co do mam... Moja chyba żyje w innym świecie. Długa historia, ale wkurza mnie niesamowicie. Nadajemy na zupełnie innych falach. Przykro mi, bo ma mnie jedną a bardziej myśli o sobie w takim ważnym dla mnie czasie. Na teściową mogę liczyć dużo bardziej niż na własną matkę
Stary 2017-05-09, 23:04   #1588
pestycyda
Zakorzenienie

Silimarillion, graty za wizytę. Jaka masz niska hemoglobinę że aż oddziałem Ci gin grozi?

Jakie macie piękne pieski! Sznaucerek moich rodziców pojutrze na operację. Czyszczenie zatok i zębów oraz usuwanie tych w złym stanie. Boimy się o niego bo na słabe serce i 14 lat. Niestety zabieg jest konieczny bo infekcja się rozniesie i będzie cierpiał na starość.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 23:07   #1589
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
no to super wieści gratuluję! a ta hemoglobina w ciąży to norma chyba i jakie ograniczenie słodyczy co to jest 7,5 kg??

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

ojej ale mordulka kochana moja u rodziców i brakuje mi czworonoga bardzo.
Ps. czyżby koszula nocna z tesco?

Psina moja kochana ❤️ ale masz oko tak z Tesco
Cytat:

Właśnie takie paszportowe
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Mała współczuję tych skurczy

myśle że możesz mieć rację!

Super że wszystko okej! My jesteśmy na tym samym etapie i ja mam już +8kg także Twoje 7,5 to nie jest dużo!
I kciuki żeby hemoglobina się poprawiła

Słodziak no mój też by mógł ze mną cały dzień leżeć, dlatego go czasem na dwór wyrzucam żeby się nie rozleniwiał

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Dokładnie takie jak piszesz

Tez mam 7,5 kg na plusie ciekawe ile będzie na koniec
Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Tak, musi być takie kartotekowe

Co do mam... Moja chyba żyje w innym świecie. Długa historia, ale wkurza mnie niesamowicie. Nadajemy na zupełnie innych falach. Przykro mi, bo ma mnie jedną a bardziej myśli o sobie w takim ważnym dla mnie czasie. Na teściową mogę liczyć dużo bardziej niż na własną matkę

Współczuję dobrze ze chociaż teściowa masz dobra
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 23:21   #1590
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Psina moja kochana ❤️ ale masz oko tak z Tesco

Właśnie takie paszportowe

Tez mam 7,5 kg na plusie ciekawe ile będzie na koniec

Współczuję dobrze ze chociaż teściowa masz dobra
mam taką samą hehe

my sweet little precious - no to współczuje , ciężko jest jak najbliższa osoba matka ma gdzieś ehh

a mi się kończy ważność dowodu za tydzień obudziłam się teraz i mam takie zwykłe zdjęcie do prawka a nie chce mi się robić teraz w ciąży a rano jadę kurdee
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości