|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Farba-Szampon L'oreal Casting - wątek zbiorczy
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie chyba nie bede eksperymentiwac z Castingami dam wlosom na jakis czas spokoj
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
własnie nie chce za ciemnych,taki średni blond,ciagle sie zastanawiam między mroźnym beżem a perłowym blondem....
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
W końcu pofarbowałam Jasnym Brązem i jestem bardzo zadowolona
Btw - dokładnie takiego efektu jaki uzyskałam teraz spodziewałam się, kiedy farbowałam Brązem
|
|
|
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja koleżanka robi Mroźnym Beżem i też ma piękny kolor, ale on jest ciemny, taki jasny brąz powiedziałabym
|
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
a jak ta "pralina"? któraś z was nią farbowała? bo na opakowaniu wygląda nawet kusząco
tylko że boję się co może wyjść w rzeczywistości, bo po farbowaniu "brązem" castinga wyszły czarne z fioletowy połyskim
|
|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrobiłam mały eksperyment i nawet mi się podoba!
Dałam proporcje każdego z kolorków 1:3.
|
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam właśnie nałożony perłowy blond na głowie ciekawa jestem co wyjdzie :p
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Pomóżcie mi Kobity...
Czy Casting Loreala złapałby równy (chodzi mi o kolory świetlisty blond albo perłowy blond) na pasemkach? i to pasemkach:jasny blond i gdzieniegdzie resztki jasnego brązu? Wracam do naturalnych popielato-blond włosów ( z brązu schodzę) właśnie poprzez pasemka i myślałam aby za jakiś czas ufarbować na całość blondem ... proszę o odpowiedź ![]() A może któraś z was innej farby użyła w podobnej do mojej sytuacji??
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz, ja nakladalam ciemniejsze odcienie Castinga, z jasnymi nie mam doswiadczenia, ale u mnie nie wyglada to ciekawie
Wlosy mam pomieszane, tzn. troche wlosow duzo wczesniej rozjasnianych, potem przyciemnianych, troche tylko przyciemnianych, oraz wlosy, ktore nigdy nie przezyly farbowania, a tylko koloryzacje Castingiem. Tuz po koloryzacji Castingiem (Karmel, Mrozny Kaszatn) wlosy maja w miare jednolity kolor, z czasem, gdy kolor sie zmywa na glowie mam trzy odcienie: te wczesniej rozjasniane zmywaja sie szybciej i sa duzo jasniejsze, te tylko przyciemniane maja sredni odcien, za to te naturalne sa nadal niemal czarne. Tak wiec w zaleznosci od wczesniejszego uzywania farb, Casting wyplukuje sie z nich w roznym tempie. Zastanawiam sie teraz czy i czym wyrownac choc troche te mozaike na mojej glowie. Na pewno nie Castingiem |
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u... to mnie zmartwiłaś Ale dziękuję za odzew.ja miałam nakładane pasemka(rozjaśniacz) na farbowane brązem włosy..ogólnie nie jest źle...i dość jasne się włosy wydają ale...... jednak wolałabym również ujednolicić. A nigdy na blond nie farbowałam (żadną farbą)
|
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...przyzwyczaiłam się. Pierwszy raz po nałożeniu prześwitywały te ciemniejsze pasemka właśnie, ale już drugie opakowanie jak użyłam to kolorek był jednolity i pamiętam, że nawet pani fryzjerka mówiła, że bardzo ładnie zakrył się kolor pasemek |
|
|
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie stan wlosow i wybor odcienia tez ma jakies znaczenie.
Ja tez mam zamiar wrocic do naturalnego koloru wlosow, myslalam, ze bede wracac z Castingiem, ale poniewaz podobno Casting nigdy tak do konca sie nie zmywa musze znalesc cos innego, bo jesli sie nie zmywa, to nigdy nie wroce do natury. |
|
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I właśnie to ma casting, że nie spłukuje się całkowicie nigdy, kiedyś gdy był to szampon było inaczej...ale to było dość dawno temu i wtedy był super szamponem koloryzującem gdzie wszystko się zgadzało i z próbnikami i kolorami na opakowaniach
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę w tym mieszaniem fajna sprawa... tylko średnio mi się uśmiecha wylewać wszystko do jakiejś miski czy coś i się babrać w tym jeszcze bardziej
|
|
|
|
#707 |
|
BAN stały
|
Hej, ostatnio mialam włosy farbowane na czarno ale juz mi sie znudzil ten kolor bo ile mozna...
Marzy mi sie jakis ciemny brązik, wyjdzie mi? i jaki kolor powinnam kupic? Prosze o odpowiedz
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś farbowałam ale na swoje naturalne włosy a nie pasemka mroźnym beżem (choć wyszedł ciemny brąz).jakoś tak na początku jak się pojawił...i co?? i też mi się nie zmył i przez to w te brązy musiałam wejść ![]() ![]() Eh.... Nikt nie próbował Świetlistego blondu na pasemka????
|
|
#709 |
|
Rozeznanie
|
Sweet_Jelly mi sie wydaje, ze pasemka jasniejsze od wybranego koloru castinga np swietlistego blondu zlapia, ale moim zdaniem nie ma szans na pokrycie tych z brazem. Z pasemkami to moze byc problem na rownomierne pokrycie, ja bym chyba radzila fryzjera.
|
|
|
|
#710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mieszałam kolorki, ale nie wylewałam nic do żadnej miski, normalnie do pojemnika z mleczkiem utleniającym dawałam odpowiednie proporcje kremów koloryzujących i później wymieszałam tak jakby to był krem w jednym kolorze i gotowe
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzjerzy nie chą się podjąć farbowania i mówią że na całości to farba nie złapie..Ale przecież wiele kobiet farbuje pasemka..czy tam balejaż i im ładnie farba kryje... może racja że Casting nie za bardzo złapie..jeszcze poszukam czegoś
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
pasemka pewnie farbuja nie raz na calosc, ale zawsze latwiej przejsc z jasnych pasemek na ciemny kolor. Mi sie wydaje, ze profesjonalna farba spokojnie by zlapala.. chociaz nie jestem fryzjerka to nie bede sie upierac
![]() Jak juz chcesz sama sprobowac to lepiej farba normalna, bo jednak casting jest delikatniejszy.
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj wreszcie przetestowalam pralinke 530
![]() i jestem zachwycona bo wyszla identycznie z tym co na opakowaniu ![]() a farbowalam na sprany juz jasny braz tez z castinga i musze pryzzna zze prlaina ma duzo landiejsyz odcien niz ten jasny bra zi nie jest to rudy poblask tylko taki jakby mrozny kasztna ale tylko w sloncu bo tak to zwykly brazik naturalny
|
|
|
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mogę dodać mój "brąz" po tygodniu intensywnego spłukiwania go
|
|
#716 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!! Własnie Zafarbowałam Włosy Castingiem Nr 600 Ciemny Blond!!! Wyszedł Bardzo Ciemny Brąz ,który Nie Ma Nic Wspólnego Z Blondem . Nie Jest Zły ,bo Pokrywa Włosy Równomiernie ,ale Jest Bardzo Ciemny.
|
|
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pamiętam też efekt użycia pierwszy raz ciemnego blondu, szok!! Miało być coś zupełnie innego, ale z czasem się wypłukuje i ostatecznie jest kolorek jak na opakowaniu. U mnie wyszedł jaśniej niż mroźny beż, na który też się kiedyś skusiłam, ale znacznie wolę odcień ciemnego blondu. Później trzymałam dokładnie tyle ile jest napisane w instrukcji czyli 20 minut i wychodził troszkę jaśniej. |
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wyszedł perłowy blond na moich włosach(naturalne sredni blond,rozjaśniane farbą).
|
#719 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Moja koleżanka robi Mroźnym Beżem i też ma piękny kolor, ale on jest ciemny, taki jasny brąz powiedziałabym

Ale dziękuję za odzew.
Marzy mi sie jakis ciemny brązik, wyjdzie mi? i jaki kolor powinnam kupic? Prosze o odpowiedz