![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
O, jak fajnie, że nas coraz więcej
![]() Ja magnezu nie biorę, lekarka pierwszego kontaktu mi odradziła, kazała tylko kwas foliowy, jod, żelazo i witaminę D. To wszystko mam w tabletkach dla ciężarnych. Magnez odradzała ze względu na potencjalne właściwości przeczyszczające. Ale pewnie co lekarz to opinia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie dołączające!
![]() Ja biorę kwas foliowy i wit D W poprzedniej ciąży 'odżywianie' witaminami skończyłam na kwasie, w 2 trym chwile brałam wit dla ciężarnych ale miałam zatwardzenia i lekarz odradził ![]() Zjadłam dziś na kolację kebaba.. ![]() ![]() W poprzedniej ciąży tak mnie na kebaby ciągło, dziś mąż spełnił moją zachciankę ![]() ![]()
#123 |
Zakorzenienie
|
Zapytam jutro lekarza o ten magnez. W pierwszej ciąży na pewno nie brałam od początku, ale później brałam a i mimo to miałam skurcze łydek i brzucha. Magnez ciężko uzupełnić, dlatego już bym wolała zacząć brać.
Puki co biorę chella ferr z kwasem foliowym. Może przerzucę się na ten Femibion. Szkoda, że nie ma żelaza w składzie, bo mam niedobór. Zrobiłam dzisiaj jednak bete ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
LaLoca zaczyna się sezon, na targu jest szpinak, zrobisz sobie kilka razy w tyg koktajl ze szpinaku i bananów i masz jak znalazł żelazo, potas i jeszcze inne witaminy
![]()
#125 |
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
![]() Ja dziś lepiej się czuje. Magnez i nospa wczoraj postawiły mnie na nogi. Dzwoniłam też do lekarki i powiedziała mi, że gdyby bóle po nospie nie przeszły to mam jechać na IP. Jak przejdą to znaczy, że widocznie to więzadła mnie bolą. Objawów poza zmęczeniem i bólem (.)(.) nie ma nadal żadnych. Co do witamin to ja w pierwszym trymestrze brałam zawsze sam kwas foliowy i magnez. Od drugiego witaminy z dha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() ![]() Co do witaminy to nie bralam i nie biorę, kilku lekarzy mowilo, ze kobiety, ktore w ciazy braly witaminy ich dzieci mialy wieksza masę urodzeniowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Styczniówki 2018 😊
@cooos_ik zazdroszczę, ze Ty już dziś!
![]() ![]() @SweetChoco parcie na pęcherz tez mam. I ciągnie i kłuje mnie po bokach i w pachwinach. @Mazajka dobrze, ze dziś już lepiej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jednakże wizyta przebiegła wporządku, jednak nie było jeszcze słychać serduszka - ale w ciagu kilku dni ma być już słychać ![]() Mam się zjawić ponownie we wtorek, i wtedy już powinno być wszystko wporządku i będzie serduszko! ![]() Datę porodu mam wyznaczoną na 8.01. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 😊
Cytat:
![]() Do poprzedniej ciąży przygotowywałam się długo, a teraz nie i zaniedbałam się żywieniono ![]() Cytat:
Cytat:
Tak sobie teraz myślę, że chyba za wcześnie jutro do lekarza. Wg OM będę miała 5tydz 5 dzień. Wizyty nie mam zaklepanej, bo nie ma miejsc. Chyba poczekam do następnego czwartku. Strasznie mnie korci, żeby wszystkim powiedzieć, ale wolałabym najpierw zobaczyć serduszko. A wy już przekazałyście nowinę? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
U nas wiemy tylko my i moi rodzice..a reszta dowie się z czasem 😏
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniówki 2018 😊
Dzisiaj właśnie z mężem chcemy powiedzieć moim rodzicom, fakt nie ma jeszcze serduszka- ale chcę się z nimi podzielić tą informacją, tym bardziej, że bardzo chcieliby wnuka..
![]() ![]() a że mam dzisiaj jescze urodziny- to jest okazja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Ja tez jeszcze nikomu nie mowilam, oprocz meza wiadomo
![]() Jak dzisiaj bedzie serduszko to powiemy rodzicom, a znajomym pewnie po 3 miesiacu dopiero ![]() Ja tylko czuje sie taka napompowana, tak jakby mi jakos wode w organizmie zatrzymywalo. W pierwszej ciąży nie mialam takiego problemu nawet na koncowce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
U nas tylko ja wiem i małż, ale chciałabym powiedzieć już mamie no i córci, ale wtedy ta druga wszystkim wygada
![]() ![]() Cooos_ik ja też czuję w brzuchu balon. Wyciągnęłam spodnie z 1. ciąży i już noszę od wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
U nas wie bliska rodzina i część znajomych (nie mieliśmy możliwości ukrycia ciazy). Ale to chyba nawet lepiej. O poprzedniej mojej ciąży nie wiedział nikt, choć cześć koleżanek podejrzewała, i po poronieniu czułam się bardzo samotna i bardzo bolały pytania "czemu jesteś przybita?", "a wy kiedy dziecko?" Itp. Gdyby wiedzieli o tym, co się stało, nikt by nie zadawał takich pytań.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Raczkowanie
|
Styczniówki 2018 :)
Cytat:
![]() Co do witamin i masy urodzeniowej to ja Brałam od drugiego trymestru w ob ciążach i córki urodziły się jedna 3850g, druga 3190g Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam wizytę we wtorek ![]() ![]() Co do mówienia rodzinie to u mnie wiedzą od początku rodzice i siostra. No i oczywiście mój niemąż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mazajka92 Czas edycji: 2017-05-10 o 12:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też wychodzę z takiego założenia. Ale jak poroniłam swoją pierwsza ciąże i każdy wtedy widział, że w niej jestem to np gdy widziałam się z dalszą rodziną po jakimś czasie i oni się pytali jak tam dzieciaki to było mi cholernie przykro i miałam ochotę wyć do księżyca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam młodej książeczki dla dzieci na all, żeby ją powoli nastrajać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swojej też kupowałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Ja dziś byłam u koleżanki i pobawilam się trochę z jej córeczka 5 miesięczna 😁 Mała śmieszka 😍
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale a propos tematu - łapie mnie właśnie jakieś dość mocne przeziębienie (oby tylko). Wybieram się jutro do lekarza i wydaje mi się że mogę dostać l4 do przeleczenia się kilka dni. Tylko właśnie, l4 jest pełnopłatne w czasie ciąży? I czy osoba która je otrzyma u mnie w pracy będzie to widzieć i wiedzieć dlaczego? Bo jednak w pracy chciałbym powiedzieć dopiero w czerwcu i mnie to martwi... Cytat:
![]() Ja już przed ciąża zaczęłam czytać dwa poradniki i zapobiegawczo w jednym doszłam już do 9miesiaca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak nie chcesz zeby sie dowiedzieli to lepiej wziac zwykle zwolnienie l4 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Wynik beta 3488
![]() Brzuch mnie boli jak na @.Caly dzień siedzenia daje się we znaki. Zjadłam nospe i leżę. |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
hej
pare dni temu test pokazał mi dwie kreski. termin wychodzi na 12.01 mam juz trzylatka w domu. bety nie robiłam, stwierdziłam, że i tak nic nie zmieni. wizyte mam 22.01, serce już wtedy musi być. na chwile obecną mam co jakiś czas lekkie bóle, ciągnięcia w pachwinach i podbrzuszu. czasem wydaje mi się, że lekko pobolewają mnie plecy. tego w pierwszej ciąży nie miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cześć ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Melduje sie po wizycie, na którą czekalam w kolejce 1,5h (!), prywatnie
![]() Ciaza jest tydzien mlodsza wiec serduszka nie bylo, za dwa tygodnie mam znowu przyjsc na wizyte z badaniami ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.