..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::.. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-27, 12:25   #811
Nedda
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka92 Pokaż wiadomość
to długo już a masz może jakieś fajne przepisy ,żeby ta dietka nie była taka nudna? aha i moze znasz przepis na to wasze ptasie mleczko?

Dziewczyny ja rozumiem,że jestescie nowe...Ale KURCZE przeczytajcie najpierw CAŁY wątek i dopiero pozniej pytajcie...Zareczam,że wiele watpliwosci sie wyjasni.Bo caly czas powtarzane sa TE same pytania!

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:29   #812
gwiazdeczka92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja rozumiem,że jestescie nowe...Ale KURCZE przeczytajcie najpierw CAŁY wątek i dopiero pozniej pytajcie...Zareczam,że wiele watpliwosci sie wyjasni.Bo caly czas powtarzane sa TE same pytania!

masz rację,przepraszam,że tak się pytam o to o czym była mowa wcześniej,tylko poprostu wszystkich str mi się nie chce czytac:P
gwiazdeczka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:30   #813
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
to długo już a masz może jakieś fajne przepisy ,żeby ta dietka nie była taka nudna? aha i moze znasz przepis na to wasze ptasie mleczko?
ja robie tak:

ugniatam serek na dosyc jednolitą masę... (albo traktuje mikserem)... podgrzewam ok 1/4 szkl mleka dodaje słodziku (wg uznania) pózniej do tego 2 łyżeczki żelatyny .. mieszam dokładnie... dosypuje kakao (wg uznania). mozna tez dodac z jedna kropelke aromatu. i zalewam tym miseczke z wieśniakiem. a póxniej do lodówki i jak sie wszystko zbije i bedzie twarde to mozna jesć

a przepisów poszukaj np tu: http://dietasouthbeach.net/viewforum.php?id=13

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:30   #814
carmelova
Zakorzenienie

jennuś Kochanie może to tylko Twoja kobieca wyobraźnia i myślisz tak, bo np. poświęca Ci mniej czasu? Jak mógłby zdradzać taką piękną i mądrą kobietę?

Wlasnie wlozylam ta śmieszną bluzkę, wypiłam frappe SB i idę na Rynek. Wiosna
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:31   #815
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

gwiazdeczka92 o ptasim mleczku jest kilka postów wyżej, maz jedna strona. Smacznego
Carmelova ta bluzeczka jest naprawdę ładna i zaręczam, że jak najbardziej modna w tym sezonie

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:36   #816
arizoona
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Nie mam dużo czasu żeby przesiadywać przed kompem (praca, działka) ale nadal stosuje się do zaleceń diety i czasami Was obserwuję co prawda pare grzeszków znalazło się na mojej liście ale nie poddaje sie
Trzymam za Was kciuki i sama też ich potrzebuję bo nie raz mam chwile zwątpienia
Buziaczki Kochane
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:37   #817
gwiazdeczka92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
ja robie tak:

ugniatam serek na dosyc jednolitą masę... (albo traktuje mikserem)... podgrzewam ok 1/4 szkl mleka dodaje słodziku (wg uznania) pózniej do tego 2 łyżeczki żelatyny .. mieszam dokładnie... dosypuje kakao (wg uznania). mozna tez dodac z jedna kropelke aromatu. i zalewam tym miseczke z wieśniakiem. a póxniej do lodówki i jak sie wszystko zbije i bedzie twarde to mozna jesć

a przepisów poszukaj np tu: http://dietasouthbeach.net/viewforum.php?id=13
Dzięki,ale to chyba w 2 fazie jesz? bo chyba kakao i mleko to nie wskazane w pierwszej
gwiazdeczka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:39   #818
jennuś
Zakorzenienie

obawiam sie ze to jednak prawda, ale czeka mnie jeszcze rozmowa z facetem wiec sama juz nie wiem, wiem ze mam ochote sie napic
Stary 2008-04-27, 12:40   #819
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki,ale to chyba w 2 fazie jesz? bo chyba kakao i mleko to nie wskazane w pierwszej
I wychodzi totalna niewiedza na temat diety.Gwiazdeczko jesli chcesz miec wlasciwe podejscie do SB to MUSISZ sie "pomeczyc" i przeczytac watek,polecam rowniez 3 czesc watku.Kopalnia wiedzy...

Stary 2008-04-27, 12:40   #820
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

kakao można... mleko ja kupuje 0,5%... poczytaj w tym linku o zasadach I fazy nabiał dozwolony ale tylko maks 2razy dziennie.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:53   #821
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

A ja usnęłam jeszcze, ale już pełna werwy siadam przed kompem by z Wami pisać i mgr ;/ to pierwsze mnie bardzo cieszy to drugie mniej, a nawet w ogóle...

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
a Ahcak ma tak samo na nazwisko jak ja
Łoooo fajnie ^^ to my siostry nie tylko z forum Buziaczki Borkowska

Cytat:
Napisane przez jennuś Pokaż wiadomość
a co mi pomoze na mega dola? ja juz wczoraj mialam kupic sobie butelke likieru i wypic cala ale jak pomyslalam ile to kalorii i jakie slodkie to zrezygnowalam ale ja musze cos na slodko a w akademiku nie zrbie ptasiego blondee bo nie mam warunkow (:
Kochanie mam wielka nadzieję, że to jedynie babska wyobraźnia, skutek oglądania amerykańskich filmów i seriali,... polskich zresztą też....

A co do ptasiego, to bardzo często zamiast niego i chyba częściej niż ptasie jem po prostu ser biały + mleko + otręby + słodzik + aromat + cynamon/kakao/skórka pomarańczowa/owocki... Nie potrzebny mixer ani lodówka i słodziusie

Nie było mnie jakieś 2 godzinki, wróciłam były 2 strony, na których pytanie o przepis na ptasie mleczko i odpowiedź na nie znalazła się kilka albo kilkanaście razy, więc Dziewczynki nowe nie musicie nawet czytać całego wątku ale 2 strony only plix róbcie to bo się robi bałagan. Ten wątek jest nowy, i tak jak Nedda polecam III część bo tam jest chyba wszystko i czasami tak kombinowałyśmy z rożnymi rzeczami i szukałyśmy odpowiedzi na nie, że Agatston nawet nie podejrzewał, że może być taki problem w głowach plażowiczek, oczywiście II i I część razem wzięta z tymi to już w ogóle encyklopedia South Beach

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:01   #822
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
moj facet mnie zdradza najprawdopodbniej dobra wymyslilam ze pojde do sklepu i zrobie salatke owocowa
tulę

Ahcak Kochana Ty na prawdę jesteś chuda i masz się już nie odchudzać

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:11   #823
blondyneczka513
Raczkowanie

Cytat:
a co mi pomoze na mega dola? ja juz wczoraj mialam kupic sobie butelke likieru i wypic cala ale jak pomyslalam ile to kalorii i jakie slodkie to zrezygnowalam ale ja musze cos na slodko a w akademiku nie zrbie ptasiego blondee bo nie mam warunkow (:
Tulę Cię Kochanie więc teraz masz sprwadzian silnej woli Wierzę w Ciebie i pamietaj że jak coś to mu tu Cię wysłuchamy, pocieszymy I zastanów się czy warto teraz grzeszyć- (i kto to mówi xD) Dlatego rób sałatkę, stawiaj szklankę wody koło kompa, kocyk na nóżki i na forum szybciorem
Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
tulę

Popieram! Ahcak przecież Ty masz takie śliczne nogi że po prostu mi szczęka opadła! Mam taką malutką nadzieję, że też kiedyś takie będę miała- ideał po prostu

Ojjj i znowu Blondee zniknęła
Stary 2008-04-27, 13:12   #824
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Chuda Kochanie nie, może szczupła, ale teraz będę więcej ćwiczyła, budowała tkankę mięśniową, i będę nadal na diecie, bo jak mięśnie sie będą robić, to będę cięższa, więc plus dieta, bilans wyjdzie na 0

jejku ja to napisałam.... szczupła o sobie bo szczupłość i chudość według mnie to co innego...

Stary 2008-04-27, 13:13   #825
jennuś
Zakorzenienie

Cytat:
tulę

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
A ja usnęłam jeszcze, ale już pełna werwy siadam przed kompem by z Wami pisać i mgr ;/ to pierwsze mnie bardzo cieszy to drugie mniej, a nawet w ogóle...

Łoooo fajnie ^^ to my siostry nie tylko z forum Buziaczki Borkowska

Kochanie mam wielka nadzieję, że to jedynie babska wyobraźnia, skutek oglądania amerykańskich filmów i seriali,... polskich zresztą też....

A co do ptasiego, to bardzo często zamiast niego i chyba częściej niż ptasie jem po prostu ser biały + mleko + otręby + słodzik + aromat + cynamon/kakao/skórka pomarańczowa/owocki... Nie potrzebny mixer ani lodówka i słodziusie

Nie było mnie jakieś 2 godzinki, wróciłam były 2 strony, na których pytanie o przepis na ptasie mleczko i odpowiedź na nie znalazła się kilka albo kilkanaście razy, więc Dziewczynki nowe nie musicie nawet czytać całego wątku ale 2 strony only plix róbcie to bo się robi bałagan. Ten wątek jest nowy, i tak jak Nedda polecam III część bo tam jest chyba wszystko i czasami tak kombinowałyśmy z rożnymi rzeczami i szukałyśmy odpowiedzi na nie, że Agatston nawet nie podejrzewał, że może być taki problem w głowach plażowiczek, oczywiście II i I część razem wzięta z tymi to już w ogóle encyklopedia South Beach
dzieki ja też mam taka nadzieje

a moge salatke owocowa? jestem na II fazie to chyba mogę - taka po jednym owocu, ide do sklepu, modlcie sie zebym chociaz nie siegnela po to ptasie z polki, bo bedzie tragedia jak wpieprze je sama, tam chyb 2000 kcal jest ale tak mi sie chce pewnie glupia podwiadomosc ze to mi pomoze na takiego dola jakiego mam to chyba tylko 0,7 pomoze jeszcze do tego wszystkiego odezwal sie ktos z przeszlosci Boże co ja mam robić
Stary 2008-04-27, 13:13   #826
Nedda
Zadomowienie

Ahcaczku do mgr. marsz Pisac mi tu bo beda kopniaki i chuda pupe

Carmelova bluzeczka piekna Polecam plus biale lub czarne rurki...Piekna Carmelova,Piękna Bluzka i Piękny TZ...Nie za dobrze ma ten Krakow?

Jenuś kochanie,nie chcemy na Tobie nic wymuszac.Ale moze powiedz o co chodzi a my sprobujemy spojrzec na sytuacje obiektywnym okiem,to pomaga wiem z wlasnego doswiadczenia...Tule i nie puszczam

Stary 2008-04-27, 13:14   #827
RudyAniolek
Przyczajenie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7366577]A ja ptasie robię z serkiem naturalnym figura pyyyycha i mniej roboty bo nie trzeba rozdrabniac serka
A ja wczoraj grzecznie na inprezce domowej woda mineralna tylko ja ciągle nie wiem czy mozna z cytryną ..z jednej strony to owoc więc chyba nie ? jak myślicie?
Anielko a ty nie spij tylko się tu spowiadaj z grzechu ... co prawda małego [/QUOTE]

Anielka już nie śpi i grzecznie mówi wczoraj wino półwytrawne i martini bianco. wypiłam, żałuję (głównie przez ból głowy) ale za to zagryzłam pomidorem
od dziś znów grzecznie aż do długiego weekendu. a wtedy to już będzie końcóweczka I etapu
nie lubię serniczka SB. Co bym nie robiła nie lubię spróbuję z ptasim, może będzie lepsiejsze
Stary 2008-04-27, 13:17   #828
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Chuda Kochanie nie, może szczupła, ale teraz będę więcej ćwiczyła, budowała tkankę mięśniową, i będę nadal na diecie, bo jak mięśnie sie będą robić, to będę cięższa, więc plus dieta, bilans wyjdzie na 0

jejku ja to napisałam.... szczupła o sobie bo szczupłość i chudość według mnie to co innego...

Kocie jak sie ma własnego prywatnego trenera i dietetyka w jednym w domu to słuchaj....Co do nog Ahcaczkowych to ja sie nie wypowiadam ja juz dawno mówiłam,że przekroczyły juz granice doskonałości którą jestem w stanie znieść...No ale mnie przecież nikt nie słucha

Stary 2008-04-27, 13:17   #829
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Jennuś - mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Trzymaj się tam *hug*.
Dzisiaj sobie pooglądałam Wasze profile na NK i wszystkie jesteście bardzo szczuplutkie i śliczniutkie. Nie wiem z czego chcecie schudnąc
U mnie na razie wszystko idzie zgodnie z planem, grzechów nie było, ale to dopiero 4 dzień, więc jeszcze wszystko może się zdarzyc. Boję się trochę weekendu majowego, bo jadę do brata. Muszę byc silna. W razie czego, to chyba mogę mięsko i warzywa z grilla wszamac, prawda?

Stary 2008-04-27, 13:21   #830
jennuś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Ahcaczku do mgr. marsz Pisac mi tu bo beda kopniaki i chuda pupe

Carmelova bluzeczka piekna Polecam plus biale lub czarne rurki...Piekna Carmelova,Piękna Bluzka i Piękny TZ...Nie za dobrze ma ten Krakow?

Jenuś kochanie,nie chcemy na Tobie nic wymuszac.Ale moze powiedz o co chodzi a my sprobujemy spojrzec na sytuacje obiektywnym okiem,to pomaga wiem z wlasnego doswiadczenia...Tule i nie puszczam
za duzo tego sie uzbieralo, to nawet nie jedna sytuacja a ogolnie caloksztalt doszlo do tego ze wczoraj zasypiajac przez lzy zapytalam sie sama siebie po co ja mam wstawac rano, po co wogole mam sie budzic

nie mam juz sily nawet tego roztrzsac bo to zbyt swieze, ale moze jak wroze ze sklepu to bedzie mi lepiej i jakos sobie dam rade nie wiem

nie kupie tego ptasiego bo widze ze udalo mi sie ladnie ejsc z wagi i nie zaprzepaszcze tego, moze skusze sie na jakiegos malego batonika ale to tyle. Ale i tak trzymajcie kciuki, bo teraz tak mowie, a jak stane przed tym ptasim to bedzie hyc do koszyka ehh durna jestem

EDIT: dlaczego ja ni mam niektorych waszych profili? np. Joyce
Stary 2008-04-27, 13:27   #831
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
za duzo tego sie uzbieralo, to nawet nie jedna sytuacja a ogolnie caloksztalt doszlo do tego ze wczoraj zasypiajac przez lzy zapytalam sie sama siebie po co ja mam wstawac rano, po co wogole mam sie budzic

nie mam juz sily nawet tego roztrzsac bo to zbyt swieze, ale moze jak wroze ze sklepu to bedzie mi lepiej i jakos sobie dam rade nie wiem

nie kupie tego ptasiego bo widze ze udalo mi sie ladnie ejsc z wagi i nie zaprzepaszcze tego, moze skusze sie na jakiegos malego batonika ale to tyle. Ale i tak trzymajcie kciuki, bo teraz tak mowie, a jak stane przed tym ptasim to bedzie hyc do koszyka ehh durna jestem

Hmn rozumiem...Powiesz jak bedziesz chciala.Ale ja mialam podobna sytaucje no i nadal mam tzn.klopoty z TZ'em i z tego powodu zaczelam sie obajadac i zapiajac smutki i powiem Ci,że to nie jest dobre wyjscie...Wiem,że to moze banal ale ja jestem z Toba i mocno przytulam

Stary 2008-04-27, 13:28   #832
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:

http://nasza-klasa.pl/profile/2757835 - proszę bardzo

Stary 2008-04-27, 13:37   #833
jennuś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
dziekuje śliczniutka jesteś, i do tego to zdjatko z nurkowania piekne ahh zazdroszcze lece do sklepiku

EDIT: NEdda
Stary 2008-04-27, 13:42   #834
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

No to idę sobie zrobić tuńczykowe Chili Con Carne mmmm ale się nawpitalam

Olya Ty jesteś suchutka, z czego Ty się odchudzasz??? Piękna mam siostrę

Stary 2008-04-27, 13:44   #835
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Hej Ja też postanowiłam zacząć SB Dziś mój pierwszy dzień (trzecie podejście, za każdym poprzednim razem za dużo podjadałam) i mam nadzieję, że się w końcu uda Mam takie pytanie: jeżeli zjadłam rano kawałek makowca, to muszę zaczynać od nowa? Na inne słodycze nie mam ochoty, ale to ciasto tak bardzo mnie kusiło... Mam zamiar poćwiczyć dziś więcej, może to jakoś spalę... Co sądzicie? Zdaję się na Waszą opinie i doświadczenie...
Kaszkiecik Lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:52   #836
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez Kaszkiecik Lover Pokaż wiadomość
Hej Ja też postanowiłam zacząć SB Dziś mój pierwszy dzień (trzecie podejście, za każdym poprzednim razem za dużo podjadałam) i mam nadzieję, że się w końcu uda Mam takie pytanie: jeżeli zjadłam rano kawałek makowca, to muszę zaczynać od nowa? Na inne słodycze nie mam ochoty, ale to ciasto tak bardzo mnie kusiło... Mam zamiar poćwiczyć dziś więcej, może to jakoś spalę... Co sądzicie? Zdaję się na Waszą opinie i doświadczenie...

Witamy
Powiedz jeszcze ile masz lat, kg, wzrost i jaki jest cel

A co do diety, dziś już dalej leć z dietką prawidłową i najwyżej jeden dzień dodaj do 14 dni i będzie git... Na przyszłość tez tak rób, jak zgrzeszysz to nie od początku tylko przedłuż o jeden dzień, bo SB to nie jakaś zorganizowana dieta, że coś tam przerywa i niweczy rezultaty i już nie podziała, no ale oczywiście lepsze są jak sie przestrzega zasad

Stary 2008-04-27, 13:54   #837
k_asiaczek
Zadomowienie

Olya ja wysłać Tobie zaproszenie na nk

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:58   #838
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Olya ja wysłać Tobie zaproszenie na nk
Kolejna zaszalała na nk Ale dziękować

Kasiu a co Ty dziś tak Piętaszkowo gadasz??? <Piętaszek jeść pić >

Stary 2008-04-27, 13:59   #839
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Mam 16 lat, 165cm, ważę ok.64kg Dziś wchodzę na wagę, to będę wiedziała na pewno... Aż się boję Zresztą nie tylko waga jest moim problemem... Stanowczo za dużo tłuszczyku tu i tam I zrobię tak jak powiedziałaś + dodatkowe pół godzinki ćwiczeń Może być? Dziękuję za radę, jakby co to jeszcze będę pytać
Stary 2008-04-27, 14:00   #840
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Mam 16 lat, 165cm, ważę ok.64kg Dziś wchodzę na wagę, to będę wiedziała na pewno... Aż się boję Zresztą nie tylko waga jest moim problemem... Stanowczo za dużo tłuszczyku tu i tam I zrobię tak jak powiedziałaś + dodatkowe pół godzinki ćwiczeń Może być? Dziękuję za radę, jakby co to jeszcze będę pytać Ach, zapomniałam jaki cel: więc mniejszy rozmiar ciuszków, faceci, lepsze samopoczucie, wyższa samoocena

::edit:: P.S. Przepraszam za zdublowanie posta, ale coś mi net siada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości