|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Alvesta, foxina - dzięki za informacje
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dziś przesyłkę z "Władca pierścieni" Tolkiena.
Udało mi sie wreszcie upolować na allegro nową trylogię. Nie jestem pewna czy nie przepłaciłam, ale zależało mi na zafoliowanych egzemplarzach i tym konkretnym wydaniu w tłumaczeniu pani Marii Skibniewskiej. Czarne okładki w większym formacie nie pasowałyby mi do Hobbita i nie zmieściłyby sie na pólkach. ![]() Uśmiecham sie do moich nabytków od ucha do ucha. Jak dobrze, że zrezygnowałam jakiś czas temu z odebrania drugiej i trzeciej części z Empiku kiedy okazało się że przysłali do salonu książki o brudnych grzbietach, zniszczonych okładkach i z pozaginanymi kartkami. Nie wiem jak mogli proponować je jako nowe. Te wyglądają rewelacyjnie. Moje książkowe marzenie (jedno z największych) spełniło sie. |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Amber, gratuluję
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Trylogia to od dawna wyczekiwany, upragniony zakup. Zerkam na nią i poprawia mi się humor, a podobno to tylko książki.
|
|
|
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
Przede wszystkim gratulacje należą się Ememesikowi za bardzo wysokie wyniki w nauce. Już teraz trzymam kciuki za ciąg dalszy
Gratuluję wszystkim zakupionych, wyszperanych i zdobytych książek. Germini, jeżeli też tę sukienkę z Orsaya wykorzystywałaś w ostatnim czasie to Foxino, niczego nie należy robić wbrew sobie, chociaż na drobne ustępstwa trzeba pójść. Na pewno znajdziesz sukienkę stosowną do miejsca, czasu i zdrowego rozsądku. Życzyć Ci należy czasu i cierpliwości oraz opanowania w czasie wścibskich rozmów.
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim gratuluję ksiazkowych zdobyczy!!
Nie moge za Wami nadążyć Tylko chwilę mnie nie ma ,a tu juz taaakie łowy...A jak tak czekałam na jedna ksiazkę .Nie bylo , nie bylo ,więc zadzwoniłam do klubu .Okazalo sie,ze wysłano ja do mnie ponad 2 tygodnie temu ,a żadnego awizo nie dostałam!!! I niestety ksiażka juz została odesłana. Rozmawiałam z klubem - wyśla raz jeszcze. Tylko czemu nie bylo awizo? wina poczty jest ewidentna. Przyglądam sie teraz 2 ksiazkom. Zobaczymy, bo nie moge za dużo wydawć . ![]() Em, gratulacje!!! |
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam dokładnie to samo wydanie i też z allegro. Muszę jeszcze dokupić "Sillmarilion". Może wyjdzie kiedyś w takim formacie. Na razie poczekam.
|
|||
|
|
|
#2829 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() I dziękuję.. W ogóle dziękuję wszystkim za miłe słowa.
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się przyznam, że w ogóle nie kupuję książek, bo mi po prostu szkoda na nie kasy. Wolę wypożyczac, nawet jeśli muszę czekac zanim jakaś nowośc w końcu pojawi się w bibliotece... Ostatnią książką jaką kupiłam był "Kod Leonardo da Vinci" jakieś dwa lata temu. Kupiłam tylko dlatego, że potrzebowałam ją przeczytac na zajęcia z kultury na uczelni.
|
#2831 |
|
Konto usunięte
|
Nie chce mi się cytować, ale z tego, co pamiętam:
Aniu, nie przeczytałam jeszcze. Dzisiaj za to, zrobiłam w końcu porządek na moich książkowych półkach. Ale do końca 'Morderstwa...' została mi niecała połowa, więc mam nadzieję, że jutro uda mi się już tę książkę skończyć.Em, gratululacje! ![]() I wszystkim gratuluję nowych nabytków. Ja tylko czekam na jedną przesyłkę z podaja i Gandalfa. I na razie robię mały odwyk.
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2008-04-27 o 08:06 |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7365444]
I wszystkim gratuluję nowych nabytków. Ja tylko czekam na jedną przesyłkę z podaja i Gandalfa. I na razie robię mały odwyk. [/quote]Po odbiorze książek z Merlina i zakupach z katalogu KŚ też odwyk za dużo książek mam do przeczytania. A miejsce na regaliku się kurczy. Na moim nowym regale jedna półka jest już na maxa zapełniona.
|
|
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem dzwina jakaś :/ kupuje dużo książek, tzn jak na moją studencką kieszeń dużo
- 2, 3 w miesiącu. Po czym nie czytając odkładam je na półkę, spokojna że już je mam i mi nie uciekną... a czytam te z biblioteki, upolowane pozycje, o które trudno i czasami trzeba się tygodniami dopytywać... Za każdym razem jak idę do biblioteki, obiecuję sobie, że nic już nie wypożyczam, że teraz wezmę się za te z nowu. Ale nic z tego - znów wypatruję na bibliotecznej półce jakąś perełkę, i tak w kólko. A tych w domu przybywa, już trzecia półka.Czy któraś z Was też tak ma??
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3/4 książek, które posiadam leżą na półkach nieprzeczytane i dojrzewają. A czytam głównie to, co upoluję w bibliotece (na co czasem czekałam dość długo), bo moje własne książki, jak sama stwierdziłaś, nie uciekną i mogą sobie poczekać. Od zeszłego roku staram się jednak czytać minimum 3 własne książki w roku, żeby powolutku odhaczać je z listy leżących odłogiem no i żeby mieć co wystawiać na podaju.
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie korzystam od kilku lat z biblioteki (za wyjątkiem akademickiej). Wolę czytać swoje książki są zawsze czyste, pachnące i mają wszystkie kartki. W tych bibliotecznych denerwowały mnie plamy, zniszczone okładki, pogniecione rogi a już najbardziej brak kilku stron. Często pożyczam książki od chłopaka ( np. Murakamiego czy Jung Chang), a jeszcze częściej od jego rodziców (seria Gazety Wyborczej XX wiek, literatura azjatycka i latynoamerykańska, Kapuściński w czasach gdy moja biblioteczka była skromniejsza). Kryminały Christie mam obiecane od mamy koleżanki, która posiada podobno wszystkie jej książki. Jeśli mam jakaś książkę na półce dłużej niż rok i przez ten czas do niej nie sięgnę czuję, że niepotrzebnie ją kupiłam. Okładka cieszy oko, ale wydatek przedstawia sie na zbyteczny szczególnie, że zwykle po kilku miesiącach znajduję ja na wyprzedaży czy objętą atrakcyjną promocja. Jeszcze nigdy nie zdążyło mi się aby taki leżakujący tytuł zyskał na wartości, za to parę razy traf chciał, że cenę obniżono o ponad 50%. Dlatego ograniczam chomikowanie i rozczytuję sie we własnych zapasach. ![]() Obecnie posiadam zdecydowanie za dużo własnych nieprzeczytanych książek i radosne oczekiwanie na najnowsze zamówienie z Merlina, złożone w przeddzień Dnia Książki i uzupełnione w jej święto, zakłócają obawy o to gdzie ja to wszystko teraz upchnę. Skończyło mi się miejsce w segmencie, a tu do uzupełnienia została seria noblistów oraz Harrego Pottera. Dla reszty mówię stanowcze pas. Ratunkiem będzie sprzedaż chociażby kolekcji kryminałów. Decyzja o tym już zapala i nie będę jej żałować, ponieważ nie mam w zwyczaju wracać do czytania tego typu historii skoro pamiętam ich zakończenie. Ten sam los czeka także serię Kameleon i Literaturę w spódnicy oraz zdublowane tytuły Kapuścińskiego.
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
To moj wczorajszy zakup
To moja jego pierwsza książka - ale cos mi sie wydaje ze na 1 nie poprzestane :P . (zdjecie zapozyczone z internetu) |
|
|
|
#2837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może napiszemy mail do Muzy żeby popracowali nad takim wydaniem. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo na coś się wymienimy? Ja w lipcu szykuję się na coroczną wyprzedaż książek na allegro i mam zamiar też pierwszy raz spróbować w tym roku wymianek na wizazu Czemu nie? Może jak będą mieli sygnały, że jest zapotrzebowanie, to pomyślą o tym.
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z kolei nie wytrzymałabym wiedząc że mam na półce jakąś nieprzeczytaną książkę. Każdy zakup jest niezwłocznie konsumowany
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Konto usunięte
|
Ja, jeszcze parę miesięcy temu, kiedy kupowałam jedną, dwie książki w miesiącu, często korzystałam z biblioteki. Ale odkąd zaczęłam nabywać książki w ilościach hurtowych
z biblioteki korzystać przestałam.Co nie zmienia faktu, że na przeczytanie czeka pełno książek na mojej półce, a ja i tak ciągle kupuję nowe. ![]() Zrobiłam właśnie 30km na rowerze z psem (brzydal nie chce ciągnąć ) w upale i jestem padnięta. Dlatego dzisiaj już tylko relaks - najpierw wyścigi F1, potem 'Morderstwo w...' i ewentualnie napisanie recenzji.
|
|
|
|
#2841 |
|
|
Dziewczyny, wpadłam na pewien pomysł.. Nie wiem nawet czy istnieje wątek o podaju, ale możnaby go utworzyć, albo ewentualnie pisać tu.
Dodałam dziś kilka książek, w tym takie nowsze, ciekawsze, które od razu się rozeszły. Co o tym myślicie?
|
|
#2842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 |
|
|
Wpadłam na to, kiedy miałam dodać kolejną książkę, i przypadkiem zobaczyłam, że czeka na nią sporo osób.
I tak sobie pomyślałam: "i tak ktoś ją zaraz weźmie, a może jakaś wizażanka właśnie jej szuka". Punktów i tak dostaniemy tyle samo, a ja będę miała jakąś satysfakcję, że książka trafiła do którejś z was.
|
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
o widzę że dużo tu osób czytających książki.
W tym miesiącu kupiłam niestety tylko 3 książki : z cyklu o wiedźminie A. Sapkowskiego Ostatnie życzenie Miecz przeznaczenia Krew elfów Polecam Prawie całe kieszonkowe na książki ale się opłaca |
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chętnie bym sie z Mariah powymieniała bo do niej mam rzut beretem. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jeszcze nie teraz
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysł z tym podajem lub wyprzedażami, podejrzewam, że część wizażanek z chęcią by przejęła kilka książek
|
|
|
#2850 |
|
Konto usunięte
|
Wylicytowałam właśnie na allegro 'Pałac Kobiet' - Pearl S. Buck za 9,6zł z odbiorem osobistym!
Moja pierwsza książka Bucka. ![]() A miał być odwyk.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

) i nie mogę się doczytać co trzeba podać przy odbiorze w salonie - numer zamówienia, nazwisko, trzeba sobie coś wydrukować? Pomóżcie proszę 

Tylko chwilę mnie nie ma ,a tu juz taaakie łowy...