|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po usg. Wszystko ok. Dziecko względnie duże. Główka i brzuszek tydzień starsze. Noga odp wiekowi ciąży. Śmiała się, że nogę ma po mnie. Resztę po mężu.
1800g 33t. Na koniec ma być 3700g. Masaż był ok. Ale pod koniec zrobiło mi się słabo. W głowie mi się kręciło i niedobrze mi było. Niestety raczej już mnie to nie puści do porodu. Dziecko jest względnie duże. Brzuch mały i naciska. Dow się, że mój kuzyn będzie miał dziecko. W listopadzie ![]() Byłam w chince kupić sobie jakąś sukienkę do adidasów. Wyszłam z zupełnie inna. U mnie 33 t. +7.5 kg.
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
LIPCÓWKI część 5.
Temat fotelika obgadamy z TZ - najbardziej chcielibyśmy szary z szarym korpusem ale jest droższy (pewnie nowsza kolekcja). Jak nie znajdę szarego za 699, to kupię ten, bo najbardziej nam kolorystyka odpowiada z tych tańszych modeli.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Super, ze na usg ok, chociaż waga wcale nie taka duza jak na 33t. Widziałam na FB, ze większość maluchów juz 2000 ważyła w tym tyg. Sukienka super, tylko nie do adidasów Ja kupiłam sobie takie szare płaskie buty z czubem (mam je na tym zdjęciu z obagiem) - tez spontaniczny zakup, ale doszłam do wniosku ze lepiej sie w takich bede czuła i bardziej bedą pasować do moich ubrań niż trampki. W adidasach to juz całkiem sie nie widzę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A jeszcze odnośnie pleców - moze porozciągać sie dodatkowo? Masz praktykę w jodze. Mi wiele razy pomogła na bol pleców, a TZ odkąd go pogięło tez zaczął rozciąganie jogowe robić. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-05-10 o 17:10 |
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale one średnio właśnie pasują do sukienek :/
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi będzie właśnie łatwiej zrobić damski, męski kiedyś też robiłam ale wydaje mi się trudniejszy :p A co do fotelika jeszcze to na pewno wszystko zależy od uzytkowanka i dbania ale i tak mi się wydaje że jeśli zrobią się rysy na białym i wejdzie tam brud to będzie widać bardziej jednak :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że wszystko dobrze po wizycie. Anastazja już duża, choć do 3700 to jeszcze daleko, a to tylko 7 tyg zostało. Pasują Ci takie sukienki, ale nie do adidasów. Ja też dziś osłabłam, wiec nie jestes sama.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1717 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
No i świetnie, że z małą wszystko ok
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1719 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie wlasnie palce u rąk schudły, nie nosze obrączki bo bym zgubiła.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to jest dobre jak ktos mieszka w bloku na wyzszym pietrze i nie ma mozliwosci z kazda pielucha biegać. co do twojej alergii to jesli dawka dziecięca leku nie pomoże to poczytaj sobie o olejku z czarnuszki - dziala jak leki na alergie a jest naturalny. dawalm synowi i efekt był taki sam jak po lekach! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja dzis bylam w chinku poszukac jakiejś koszulki rozpinanej. nie zlalazlam. kupilam za to mate silikonową dla kota pod kuwete
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo dziewczyny
Morelle Twoja piłeczka wygląda jak doklejona bardzo ładnie!Zazdroszczę Wam, że większość już po USG 3 trymestru, ja swoje mam w poniedziałek, a na ostatniej wizycie 4t temu nie zważył mi go i jakoś tak stresuje mnie to |
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis musialam sie ewakuowac z domu bo mi wode wyłączyli
pojezdzilam po sklepach. nogi bolą, brzuch napiety. leże. ale za to kupilam w aptece te wszystkie porodowe rzeczy: podklady, majtki jednorazowe, wkladki lakt. podkladki na toalete, maly plyn do soczewek i jakies tam drobne pierdołki. spakowałam walizke, brakuje mi tylko koszuli do porodu i musze wyprac pizamy do szpitala zeby dało sie karmić w nich. dołożyłam pieluszki, chusteczki i kosmetyki dla malucha i tak już ciasno. miejsca zostało tylko na te piżamy. chociaż to mam z głowy
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Pytałam gin o to wesele i mamę kiedy ma urlop. Akurat w sierpniu. Pow mężowi, że pójdziemy sami. Tylko to będzie takie wesele na pół gwizdka bez tańców Atmosfera dalej kijowa. Dalej coś mi słabo, a jutro po pracy ma sis przyjechać prasować. Więc pranie muszę zrobić.
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu -
masz śliczny i nie duży brzuszek ![]() Morelle Super ze po wizycie ok wymiary i waga małej zacne ![]() Bylam.na tym KTG - oczywiście żadnego twardnienia nie.miałam, jakieś tam mini skurcze były na 25 % z dwa i tyle... no.ale lezalam z 15 min... a skurcze mam.co godzinę... :/ coś też ktg było wąskie, ale lekarz mówił, że może mały zasnął :/ ogolbie wszystko ok. Dziś ich mało, ale skoro mogę to wolałam sprawdzić i posłuchać mojego serduszka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Daj później znać czego się dowiedziałaś Zaraz sprawdzę czy u mnie będą, ale pewnie nie :PCytat:
Fajnie ta sukienka wygląda. I super że USG ok ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- No i u mnie nie ma tych warszatow, buu.
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle super wyglądasz masz śliczna piłeczkę !
A malutka też duża ! Muszę przestać czytać o waszej uwadze bo wpadam w kompleksy :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu, Ty masz najmniejszy brzuch z nas chyba!nie stresuj się usg i maluchem. On na pewno wie co tam robi
![]() Mała, dobrze że się skurcze wyciszyły. Morelle, graty za wizytę. Mam nadzieję że atmosfera z mężem się raz dwa poprawi. Ja już ze swoim gadam a wczoraj do 2 przeżywałam głupia... Jadę jutro oglądać ten leżaczek Tiny live czerwony na olx za 150 zł. Niby stan bardzo dobry. Zobaczymy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u Ciebie o co poszło? Trzymam kciuki, żeby u was też było ok
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle brzusio super malutka juz tez duża. Mam pytanie tą wagę prognozowaną do porodu to na zwykłej wizycie lekarz ci powiedział. Bo moja lekarka jeszcze żadnych prognoz nie stawia i na jakiej podstawie to robią?
Ze mnie dziś się smieją że mam apetyty jak kobieta w ciąży. Najpierw czekolada ( biała z chrupkami i orzechami bratowa mi kupiła) a teraz kubek maślanki. A miałam nie jeść slodkiego bo jutro ważenie. Chociaż ja nie biorę pod uwagę wagi z przychodni bo wychodzi nie raz 1,5 kg więcej niz na mojej domowej. A od poczatku waże sie w domu i tą wagę wpisuje w aplikacje. |
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka ze studiów urodziła w poniedziałek synka.4200 i 57cm, naturalnie! Podobno dziwili się bardzo w szpitalu ze dała radę, bo jest bardzo drobna. Podziwiam ja. Mówi ze sam poród spoko, gorzej ze skurczami
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
![]() Jestem po wizycie. Wszystko w porządku. Młody leży główka w dół, położna mnie wymacala i tak stwierdziła. Dostałam skierowanie ma usg wiec w następnym tyg.bede wiedzieć ile ten indyk wazy mój . Kazała brać magnez żebym lepiej spała w nocy. Mówiła ze mam jesc dużo zielonego. Zawsze miałam problem z jedzeniem trawy Kupiłam sobie sok ze spirulina i zielonymi warzywami na początek ![]() Anemia mnie wykańcza bo czuje się bardzo słabo. Jestem ciagle ospała. Wkurza mnie jak Tz mi mówi weź Małego i pojedź z nim do parku. A ja nie mam siły poprostu . Ledwo go ze szkoły odebrałam . Świat mi wiruje. Wiem ze to 4latek i jest ładna pogoda i powinien być na dworzu , ale ja nie mam siły i nie chce się zmuszać żeby ryzykować. Położna tez mówiła żeby nie siedzieć dużo na kanapie . Mówiła ze dobrym ćwiczeniem dla dziecka żeby było główka w dół jest robienie kociego grzbietu przez mamę. Mówiła żebym tak z 10 razy na dzień robiła koci grzbiet . Dostałam tez receptę na laktator i muszę pojechać i odebrać A i powiedziała, ze powinnam nosić pas suportujacy brzuch dla ciężarnych wtedy mój kręgosłup tak nie będzie obciążony. Muszę sobie go zakupić . I to chyba tyle. Idę nadrabiać Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samantha musisz trochę zielonego pojeść. Na anemię dobre buraki i biały ser
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Kusze
|
#1737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze wszystko ok. Ja jakoś tez mam problem z zieleniną, dlatego po śniadanku wzdrozylam picie soków. To jest moja porcja owoców i warzyw. Dzisiaj były 2 jabłka, seler, marchewka, odrobina pietruszki i szpinak. Często tez robię z burakiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1738 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zajęcia z rehabilitantką fajne oczywiście odradzała nosidełka bujaczki co do chusty mówiła, że można ale to raczej moda i trzeba zmieniać stronę trzymania dziecka regularnie no i oczywiście stosować wiązania odpowiednie do wieku, pokazywała nam filmiki jak dzieci się rozwijają w różnych miesiącach jaką mają postawę na przykładzie prawidłowo i nieprawidłowo rozwijającego się dziecka.Mówiła ,żeby nie sadzać dzieci na siłę opatulonych poduchami i nie wymuszać pozycji na dziecku bo jest teraz najwięcej wad postawy od lat już u malutkich dzieci.Ogólnie Bardzo fajne zajęcia poszłam do pepco kupiłam kolejny pojemnik niebieski z liskiem na pierdoły dla małego i klapki do szpitala pod prysznic spakowałam walizkę do szpitala ostatnio Morelle super ,że wszystko w porządku to jak Twoja mała ma mieć 3700 to mój klocek będzie miał ze 4200 masakraaa
wymiana:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261433 Edytowane przez Chilli Pepper Czas edycji: 2017-05-10 o 19:49 |
|||||
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja soki piję codziennie, najbardziej lubie burak, marchew, jabłko, seler naciowy i trochę daje szpinaku lub jarmuż ostatnio do tego dodaliśmy grapefruita- genualbie podnosi smak i dodaje lekkości i codziennie taki piję przed obiadem (lub podobny) od kad mamy wyciskarkę, ciekawi mnie więc czy syn będzie lubił np buraka
Samantha Fajnie, że dzidzia ma się ok, wytłumacz mężowi, jak sie czujesz... Ciekawe czy gdyby on nagle musial nosić tyle dodatkowych kg, codziennie mierzyć sie z bólem i wyczerpaniem i wieeelkim brzuchem... czy miałby ochotę tak.bawić sie z synem i jeździć po parkach... wkurza mnie czasami, że oni nie kumają i nie potrafią postawić się w naszej sytuacji... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawa jestem twojego usg, i ile wazy twoj maluch rozumiem ze boisz sie wychodzic na spacery, ale moze gdzies blisko posoedziec na ławce dalabys rade a mlody by pobiegał? czy nie masz blisko takich miejsc? mmm kuplilam dzis nektarynki w lidlu, są soczyste i pyszne!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Anastazja już duża, choć do 3700 to jeszcze daleko, a to tylko 7 tyg zostało. Pasują Ci takie sukienki, ale nie do adidasów. Ja też dziś osłabłam, wiec nie jestes sama.

głowa do góry
można zawsze rozłożyć na dwie ręce 

wymiary i waga małej zacne 
Kupiłam sobie sok ze spirulina i zielonymi warzywami na początek