Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-10, 18:37   #91
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Rożek, kocyk ala minky, spiworek, pieluchy tetrowe, przewijak i chusteczki muslinowe

Dziewczyny a co sądzicie o ochraniaczach na łożeczko? Warto kupić czy lepiej nie ryzykować?
Ile za to dałaś?

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 18:38   #92
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Alla znasz dobry przepis na ciasto drozdzowe? Wlasnie chcialam poszukac w necie.ale jak zobaczylam Twoj post- to pomyslalam o Tobie😊.po co mam szukac w ciemno jak Ty tak swietnie pieczesz😊😊
Primo....pieke od niedawna metoda prób i błędów

Młodsza córka kiedyś.....mamo, a czemu ty jesteś taka mama co placków nie piecze, ja bym Ci wtedy pomagała

....no i zaczęłam

Za mną też chodzi takie dobre ciasto drożdżowe...tez szukam natchnienia...takie z borówkami jak te bułeczki jagodzianki

Jak coś znajdę i wypróbuję i mi wyjdzie to podeślę przepis
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 18:45   #93
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Rożek, kocyk ala minky, spiworek, pieluchy tetrowe, przewijak i chusteczki muslinowe

Dziewczyny a co sądzicie o ochraniaczach na łożeczko? Warto kupić czy lepiej nie ryzykować?
Ja też miałam ochraniacz na pół łóżeczka.

Ale mam teraz kaca moralnego, naszło mnie na czekoladę z bakaliami, zjadłam pół tabliczki 😳

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

A ciasto drożdżowe najlepsze na świecie piecze mój teściu. Nawet ostatnio mu mówiłam, żeby nam upiekł. Chyba zapomniał i muszę mu przypomnieć.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:01   #94
adhoc
Zadomowienie

To ja w takim razie ide zrobic murzynka 😃

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:08   #95
kallina_2014
Wtajemniczenie

Nie gadajcie o slodyczach, bo ja mam postanowienie, że w tygodniu nie jem nic słodkiego !
Stary 2017-05-10, 19:13   #96
nunny
Wtajemniczenie

A ja pieklam w weekend Kinder Bueno, pycha☺ i nie da sie duzo zjesc bo slodkie .
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:18   #97
migifigi
Wtajemniczenie

Nic nie piszcie o słodkim! Ja w weekend piekłam szarlotkę! Wystarczy!
😱😱
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:26   #98
adhoc
Zadomowienie

Oooo szarlotka tez za mna chodzi! 😍

Stary 2017-05-10, 19:42   #99
Aneu8899
Rozeznanie

Ja też mam ochraniacz na pół łóżeczka. Myślę, że warto mieć bo dziecko ma mniejszą szansę uderzyć się o szczebelki.

Glukoza nie było aż tak źle. Miałam tablet dla zabicia czasu i byłam z mężem.

Ja mam małą ochotę na słodkie.

Kurcze rodzina mi już wywróżyła płeć. Nienawidzę tych przesądów. Ponoć nic się nie zmieniłam na twarzy i będzie chłopak. Ja w to nie wierzę.

I schudłam, więc mam dużo jeść. Ehe, tylko jak jak ciągle mam mdłości, a pozatym dziecko sobie super radzi bo jest jeszcze małe i jego potrzeby napewno są zaspakajane. Uwielbiam te złote rady

Klub. Też nie korzystam z laptopa więc lepsza ta grupa, tajna na fejsie. Tylko nie wiem czy już jest nam tak potrzebna.

Synek ok. To była niestrawność tylko.
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:43   #100
very niceee
Zadomowienie

Ale się rozpisałyście.

Dziewczyny, czy któraś z Was ma takie silne, kłujące bóle? Dziś nie byłam w stanie wstać z łóżka. Bardzo bolało w prawym boku na dole, a potem rozeszło się na całe podbrzusze. Przez kwadrans leżałam zwinięta w kłębek i nie mogłam się ruszyć. Chyba jednak idę na zwolnienie, bo dziś w pracy ledwie wysiedziałam.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:44   #101
Aneu8899
Rozeznanie

Nie miałam. Mam pobolewanie, ale nie jest uciążliwe. Napewno odpoczynek ci pomoże
Stary 2017-05-10, 19:47   #102
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
My też kiedyś chcemy dom, z tego względu póki co nie kupujemy mieszkania. Myśleliśmy o domach szkieletowych, może to nie jest dom dla przyszłych pokoleń no ale...
Tżta brat taki ma i dobrze mu się tam mieszka, a różnica w kosztach budowy ogromna. Tak czy siak to temat na przyszłość

Domy szkieletowe są najlepsze na świecie Jak się o nie dba, to mogą stać latami . A zresztą dziś dzieci chcą raczej z domów rodzinnych uciekać, więc nie ma co patrzeć na 100 lat do przodu A różnica w kosztach ogromna!
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:53   #103
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście.

Dziewczyny, czy któraś z Was ma takie silne, kłujące bóle? Dziś nie byłam w stanie wstać z łóżka. Bardzo bolało w prawym boku na dole, a potem rozeszło się na całe podbrzusze. Przez kwadrans leżałam zwinięta w kłębek i nie mogłam się ruszyć. Chyba jednak idę na zwolnienie, bo dziś w pracy ledwie wysiedziałam.
Ja tak miałam wczoraj w nocy. Bolało strasznie a jeszcze wcześniej przeczytałam o tej znajomej ktorejs z dziewczyn ktorej zaczęla sie akcja porodowa i mialam cała noc straszne myśli że cos sie zaczyna dziać :/

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:53   #104
adhoc
Zadomowienie

Ja tez tylko z telefonu korzystam. Do komputera nie mam dostepu ponad miesiąc bo mąż go okupuje 😞

A mam takie pytanie, ile trzeba kupic takich pieluch tetrowych, muslinowych, itp? Ile tego potrzeba dla dziecka? Do czego sie je wykorzystuje? Poza kąpielą i kamieniem.

Stary 2017-05-10, 19:54   #105
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Oooo szarlotka tez za mna chodzi! 😍

http://www.poezja-smaku.pl/szarlotka-z-pianka/

Moja ulubiona
Stary 2017-05-10, 19:59   #106
adhoc
Zadomowienie

Very nice mam bóle ale daje radę wytrzymać. Raz boli mocniej raz mniej, ale z bolu sie raczej nie zwijalam.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Właśnie taka za mną chodzi. Zrobię w weekend 😍

Stary 2017-05-10, 20:06   #107
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się rozpisałyście.

Ja czasami mam takie coś jak za szybko zrobię jakis ruch...np za szybko wstanę, wtedy mnie tak jakby zetnie ścignie brzuch i taki ból się pojawia i trzyma

Staram się nie dopuszczać do takich sytuacji oczywiście i nie wykonuje gwałtownych ruchow

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Very nice mam bóle ale daje radę wytrzymać. Raz boli mocniej raz mniej, ale z bolu sie raczej nie zwijalam.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Właśnie taka za mną chodzi. Zrobię w weekend 😍

Robiłam już 3 razy właśnie tę/tą (nigdy nie wiem jak napisać&#128521 i za każdym razem wychodzi
Stary 2017-05-10, 20:07   #108
joasiala
Zadomowienie

Verynice jak masz bóle możesz wziąć nospe, jak przejdzie to ok. Jak nadal boli to powinnaś udać się do lekarza. Przy wypisie ze szpitala dostałam jeszcze magne b6 i od tygodnia nie miałam już żadnych akcji.

Adhoc ja mialam ok. 10 pieluch tetrowych i 3 bambusowe, a i 2 flanelowe (ale te ostatnie odradzam-szajs totalny). Jak dla mnie ilość była wystarczająca. Tetrowe to używałam przy karmieniu, kąpielowych. Bambusowe używałam często do przykrywania i zamiennie z otulaczem. A dzis bambusowe służą mojej córci do zabawy lalkami (jako kocyki).

Stary 2017-05-10, 20:12   #109
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Ile za to dałaś?
Kocyk 59 zł, śpiworek 49 zł, rożek 29 zł Wszystko wyprodukowane w Pl i z atestami.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Verynice jak masz bóle możesz wziąć nospe, jak przejdzie to ok. Jak nadal boli to powinnaś udać się do lekarza. Przy wypisie ze szpitala dostałam jeszcze magne b6 i od tygodnia nie miałam już żadnych akcji.

Adhoc ja mialam ok. 10 pieluch tetrowych i 3 bambusowe, a i 2 flanelowe (ale te ostatnie odradzam-szajs totalny). Jak dla mnie ilość była wystarczająca. Tetrowe to używałam przy karmieniu, kąpielowych. Bambusowe używałam często do przykrywania i zamiennie z otulaczem. A dzis bambusowe służą mojej córci do zabawy lalkami (jako kocyki).

A wg ciebie warto kupić otulacze (bambusowe, muślinowe lub flanelowe) i jakieś dodatkowe kocyki? Kupiłam kocyk z ociepleniem ala minky i zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś cieńszego jeszcze.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:28   #110
joasiala
Zadomowienie

Ja miałam otulacz bawełniany firmy grocompany, i na zmiane używałam pieluchy bambusowej do otulania (o muslinowych wtedy nie słyszałam). Ale tak jak dziewczyny pisały nie każde dziecko chce spać w otulaczu, więc może zakup pieluszki bambusowe bądź muslinowe (ja miałam 3, bo akurat tak były pakowane) i spróbuj otulac na początek pieluszka. Jeżeli dziecko zaakceptuje tę formę okrycia możesz dokupić otulacz. Ostatnio w sklepie gdzie kupowałam śpiworki do spania dla córki, znalazłam otulacz, który potem służy jako śpiworek
https://www.bialymotylek.pl/otulacz-...ls-p-5057.html
Kocyk minky też mam. W cieplejsze dni używałam poprostu do okrycia pieluszki.

Stary 2017-05-10, 20:28   #111
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się rozpisałyście.

Mnie czasem kłuje, ale na pewno nie aż tak. Często mnie kłuje jak siusiu wstrzymam.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:38   #112
Lotso
Zadomowienie

Alla to daj znac.mnie syn meczy wiec jutro bede musiala z nim zrobic.gdzies mialam jakis taki w miare przepis.ale myslalam ze moze masz lepszy😊😊

Adhoc ja mialam 8 muslin i dla mnie wystarczajaco.

Very nice tez tak mialam w 1 ciazy i bylo ok.takie bole zwiazane z rozciaganiem sie macicy.mozesz brac aspargin profilaktycznie 3razy dziennie.

Kate Aneu zdrowka dla dzieci. Aneu mi ktos "wywrozyl" w drugiej ciazy. Ja od tych rzeczy z daleka.ale wyprobujmy na Tobie.nie wiem czy to znasz. Po ysl ze stoje przed Toba i pokaz mi swoje dlonie.jak to zrobisz to napisz mi ze źródeł ilas i powiem Ci co dalej😀😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:51   #113
Aneu8899
Rozeznanie

Kate Aneu zdrowka dla dzieci. Aneu mi ktos "wywrozyl" w drugiej ciazy. Ja od tych rzeczy z daleka.ale wyprobujmy na Tobie.nie wiem czy to znasz. Po ysl ze stoje przed Toba i pokaz mi swoje dlonie.jak to zrobisz to napisz mi ze źródeł ilas i powiem Ci co dalej😀😀[/QUOTE]

Haha. Nie ogarniam tej wróżby.

Pieluch tetrowych 10 wystarczy. Ja miałam za dużo. Przydają się przy ulewaniu najbardziej. Miałam t3z flanelowe i je jako podkład do wózka w ramach poduszki, bo dzieci często ulewaja ulewaja i żeby nie prac prześcieradła non stop. Pod główkę do łóżeczka.

Ja nie miałam otulacza. Do 3 msc w rożku spał. Najlepiej taki na kokardę bo rzep słabo trzyma.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-10, 21:09   #114
Lotso
Zadomowienie

Aneu ale mialas mi napisac czy pokazalas mi te dlonie (wyobrazajac sobie ze stoje przed Toba). To pokaz mi teraz swoje dlonie i teraz napisz mi czy wyciagnelas rece liniami papilarnymi do gory czy plytkami paznokci - patrzac od gory

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

A ja ide siku i umyc mi zeby😝😝

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

*bez "mi" co za tel..😊
Stary 2017-05-10, 21:15   #115
Aneu8899
Rozeznanie

Liniami papilarnymi do góry.
Stary 2017-05-10, 21:21   #116
Lotso
Zadomowienie

No to chlopiec. 😀😀👍
Stary 2017-05-10, 21:24   #117
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
No to chlopiec. 😀😀👍

Zobaczymy. Ja bym chciała moją wymarzoną córeczkę, bo więcej ciąż nie planuje.
Stary 2017-05-10, 21:26   #118
Lotso
Zadomowienie

Aneu ja w to oczywiscie nie wierze.ale tak mnie jedna babeczka zalatwila. Powiedziala pokaz dlonie a ja wlasnie liniami do gory i ona ze chlopiev.a ja do niej- nie nie nie na usg (genetycznym) na 70% dziewczynka.a ona- zobaczysz- bedzie chlopiec i na kolejnym usg zonk😱😱😀😀
Stary 2017-05-10, 21:29   #119
Aneu8899
Rozeznanie

Też w to nie wierzę, ale jakoś instynktownie jak każą pokazać dłonie to większość pewnie by tak zrobiła.
Stary 2017-05-10, 21:35   #120
Lotso
Zadomowienie

I jej Ci zycze😊😊 powiem Ci ze ja w obu ciazach wygladalam inaczej w 1 piekna promienna wlosy lsniace a w drugiej cera szara chropowata a moje ciemne odrosty byly takie mysie- zbrzydlam bardzo no i dwoch chlopakow.wiec ja w te bzdury w ogole nie wierze😊😊 moj maz chcial miec dwoch synow i corke.no jestem ciekawa czy mu sie udalo😝😝

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A kiedy masz teraz usg??

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ale moj nastroj i wyglad w ciazy odzwierciedlil moje dzieci. W 1 wygladalam b ladnie ale bylam zaryczana bez powodu a w drugiej wygladalam brzydko ale z mega humorem. No i pierwszy jest b ladnym chlopcem ale taka histeryczka ze masakra a drugi pogodny brzydal- przez co slodki hehe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości