![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Młodsza córka kiedyś.....mamo, a czemu ty jesteś taka mama co placków nie piecze, ja bym Ci wtedy pomagała ....no i zaczęłam ![]() Za mną też chodzi takie dobre ciasto drożdżowe...tez szukam natchnienia...takie z borówkami jak te bułeczki jagodzianki Jak coś znajdę i wypróbuję i mi wyjdzie to podeślę przepis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam teraz kaca moralnego, naszło mnie na czekoladę z bakaliami, zjadłam pół tabliczki 😳 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- A ciasto drożdżowe najlepsze na świecie piecze mój teściu. Nawet ostatnio mu mówiłam, żeby nam upiekł. Chyba zapomniał i muszę mu przypomnieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
To ja w takim razie ide zrobic murzynka 😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Nie gadajcie o slodyczach, bo ja mam postanowienie, że w tygodniu nie jem nic słodkiego !
#96 |
Wtajemniczenie
|
A ja pieklam w weekend Kinder Bueno, pycha☺ i nie da sie duzo zjesc bo slodkie .
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Nic nie piszcie o słodkim! Ja w weekend piekłam szarlotkę! Wystarczy!
😱😱 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Oooo szarlotka tez za mna chodzi! 😍
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Ja też mam ochraniacz na pół łóżeczka. Myślę, że warto mieć bo dziecko ma mniejszą szansę uderzyć się o szczebelki.
Glukoza nie było aż tak źle. Miałam tablet dla zabicia czasu i byłam z mężem. Ja mam małą ochotę na słodkie. Kurcze rodzina mi już wywróżyła płeć. Nienawidzę tych przesądów. Ponoć nic się nie zmieniłam na twarzy i będzie chłopak. Ja w to nie wierzę. I schudłam, więc mam dużo jeść. Ehe, tylko jak jak ciągle mam mdłości, a pozatym dziecko sobie super radzi bo jest jeszcze małe i jego potrzeby napewno są zaspakajane. Uwielbiam te złote rady ![]() Klub. Też nie korzystam z laptopa więc lepsza ta grupa, tajna na fejsie. Tylko nie wiem czy już jest nam tak potrzebna. Synek ok. To była niestrawność tylko. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma takie silne, kłujące bóle? Dziś nie byłam w stanie wstać z łóżka. Bardzo bolało w prawym boku na dole, a potem rozeszło się na całe podbrzusze. Przez kwadrans leżałam zwinięta w kłębek i nie mogłam się ruszyć. ![]()
#101 |
Rozeznanie
|
Nie miałam. Mam pobolewanie, ale nie jest uciążliwe. Napewno odpoczynek ci pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Domy szkieletowe są najlepsze na świecie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Ja tez tylko z telefonu korzystam. Do komputera nie mam dostepu ponad miesiąc bo mąż go okupuje 😞
A mam takie pytanie, ile trzeba kupic takich pieluch tetrowych, muslinowych, itp? Ile tego potrzeba dla dziecka? Do czego sie je wykorzystuje? Poza kąpielą i kamieniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja ulubiona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Very nice mam bóle ale daje radę wytrzymać. Raz boli mocniej raz mniej, ale z bolu sie raczej nie zwijalam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się nie dopuszczać do takich sytuacji oczywiście i nie wykonuje gwałtownych ruchow ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Verynice jak masz bóle możesz wziąć nospe, jak przejdzie to ok. Jak nadal boli to powinnaś udać się do lekarza. Przy wypisie ze szpitala dostałam jeszcze magne b6 i od tygodnia nie miałam już żadnych akcji.
Adhoc ja mialam ok. 10 pieluch tetrowych i 3 bambusowe, a i 2 flanelowe (ale te ostatnie odradzam-szajs totalny). Jak dla mnie ilość była wystarczająca. Tetrowe to używałam przy karmieniu, kąpielowych. Bambusowe używałam często do przykrywania i zamiennie z otulaczem. A dzis bambusowe służą mojej córci do zabawy lalkami (jako kocyki). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Kocyk 59 zł, śpiworek 49 zł, rożek 29 zł
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ja miałam otulacz bawełniany firmy grocompany, i na zmiane używałam pieluchy bambusowej do otulania (o muslinowych wtedy nie słyszałam). Ale tak jak dziewczyny pisały nie każde dziecko chce spać w otulaczu, więc może zakup pieluszki bambusowe bądź muslinowe (ja miałam 3, bo akurat tak były pakowane) i spróbuj otulac na początek pieluszka. Jeżeli dziecko zaakceptuje tę formę okrycia możesz dokupić otulacz. Ostatnio w sklepie gdzie kupowałam śpiworki do spania dla córki, znalazłam otulacz, który potem służy jako śpiworek
https://www.bialymotylek.pl/otulacz-...ls-p-5057.html Kocyk minky też mam. W cieplejsze dni używałam poprostu do okrycia pieluszki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Alla to daj znac.mnie syn meczy wiec jutro bede musiala z nim zrobic.gdzies mialam jakis taki w miare przepis.ale myslalam ze moze masz lepszy😊😊
Adhoc ja mialam 8 muslin i dla mnie wystarczajaco. Very nice tez tak mialam w 1 ciazy i bylo ok.takie bole zwiazane z rozciaganiem sie macicy.mozesz brac aspargin profilaktycznie 3razy dziennie. Kate Aneu zdrowka dla dzieci. Aneu mi ktos "wywrozyl" w drugiej ciazy. Ja od tych rzeczy z daleka.ale wyprobujmy na Tobie.nie wiem czy to znasz. Po ysl ze stoje przed Toba i pokaz mi swoje dlonie.jak to zrobisz to napisz mi ze źródeł ilas i powiem Ci co dalej😀😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Kate Aneu zdrowka dla dzieci. Aneu mi ktos "wywrozyl" w drugiej ciazy. Ja od tych rzeczy z daleka.ale wyprobujmy na Tobie.nie wiem czy to znasz. Po ysl ze stoje przed Toba i pokaz mi swoje dlonie.jak to zrobisz to napisz mi ze źródeł ilas i powiem Ci co dalej😀😀[/QUOTE]
Haha. Nie ogarniam tej wróżby. Pieluch tetrowych 10 wystarczy. Ja miałam za dużo. Przydają się przy ulewaniu najbardziej. Miałam t3z flanelowe i je jako podkład do wózka w ramach poduszki, bo dzieci często ulewaja ulewaja i żeby nie prac prześcieradła non stop. Pod główkę do łóżeczka. Ja nie miałam otulacza. Do 3 msc w rożku spał. Najlepiej taki na kokardę bo rzep słabo trzyma. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Aneu ale mialas mi napisac czy pokazalas mi te dlonie (wyobrazajac sobie ze stoje przed Toba). To pokaz mi teraz swoje dlonie i teraz napisz mi czy wyciagnelas rece liniami papilarnymi do gory czy plytkami paznokci - patrzac od gory
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- A ja ide siku i umyc mi zeby😝😝 ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- *bez "mi" co za tel..😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Liniami papilarnymi do góry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
No to chlopiec. 😀😀👍
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Aneu ja w to oczywiscie nie wierze.ale tak mnie jedna babeczka zalatwila. Powiedziala pokaz dlonie a ja wlasnie liniami do gory i ona ze chlopiev.a ja do niej- nie nie nie na usg (genetycznym) na 70% dziewczynka.a ona- zobaczysz- bedzie chlopiec i na kolejnym usg zonk😱😱😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Też w to nie wierzę, ale jakoś instynktownie jak każą pokazać dłonie to większość pewnie by tak zrobiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
I jej Ci zycze😊😊 powiem Ci ze ja w obu ciazach wygladalam inaczej w 1 piekna promienna wlosy lsniace a w drugiej cera szara chropowata a moje ciemne odrosty byly takie mysie- zbrzydlam bardzo no i dwoch chlopakow.wiec ja w te bzdury w ogole nie wierze😊😊 moj maz chcial miec dwoch synow i corke.no jestem ciekawa czy mu sie udalo😝😝
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- A kiedy masz teraz usg?? ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Ale moj nastroj i wyglad w ciazy odzwierciedlil moje dzieci. W 1 wygladalam b ladnie ale bylam zaryczana bez powodu a w drugiej wygladalam brzydko ale z mega humorem. No i pierwszy jest b ladnym chlopcem ale taka histeryczka ze masakra a drugi pogodny brzydal- przez co slodki hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.