|
|
#4111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Lena trzymam kciuki za sobotę.
Pokażę Wam jakie cudo mi dała pediatra na ostatniej wizycie jako przykładowy jadłospis dla dzieci 10-12 - reklama Nestle. Ciekawe czy jest jakieś dziecko które tak się żywi:p Ł. przez cały dzień je tyle co dziecko ma jeść na śniadanie no i kaszki oczywiście są beee |
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że to mięso z ich słoiczka to ma być jako pasta na chlebek
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień NIE dobry
Mróz ściął mi wszystkie pomidory! Mlode ziemniaki, sałaty, kwiaty na jablonkach i czereśni, kwiaty w donicach mimo, ze byly poprzykrywane Kur*a! Mrozie niech Cię pies wy*ucha!
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę ![]() Duże koszty? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Mam @ i wszystko mnie wkurza..teraz zamiast się ubrać i coś ogarnąć to leży i gra..kurna nienawidzę gier...Strata czasu Moja intuicja mi mówi że nic z tej pracy nie będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie rano zima na całego ale na szczęście śnieg się już roztopił.W sobotę jedziemy na wesele do mojej przyjaciółki. Kartka i książka już kupione tylko kaske trzeba włożyć Kinia zostaje z teściową, szwagierką, szwagrem i kuzynem. Będzie miała obstawę, ale boję się, że cały czas będzie ryczeć i zamiast dobrze się bawić będę cały czas o niej myśleć To 2 h drogi w jedną stronę.. Co prawda wesele tylko do 20, no ale nas nie będzie 11-22/23.. Już od tygodni się tym zamartwiam
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Babka była bardzo zadowolona i by mnie chciała w tym sh. Pytała się parę razy czy na pewno nie mam możliwości załatwienia kogoś na soboty...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
Aniu koszty hmm 800 plus opłaty, co trochę wyjdzie bo duży dom na wsi więc do tego opal na zimę itp.
Ale jak to mówią: święty spokój jest bezcenny: D Aniu takie dopytywanie dobrze wróży! Na pewno Cię zatrudni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Jeszcze nie tracę nadziei ale moje plany powoli zsuwaja się bardziej na środę niż sobotę, bo mi kurde brakło farby na korytarz. Ehh. W ogóle słyszalyście coś takiego ze przeprowadzać się trzeba w środę lub sobote? pewnie jakiś zabobon? Od środy tz ma mieć urlop który obiecuje mi już od 3 msc, a od półtora miesiąca to już tak mocno, i cały czas odkłada bo dużo pracy i się o to klocimy. No ale powiedział że teraz pójdzie. Zobaczymy apropo cały tydzień pracuje od 6 do 22. Już 3 dzień tak siedzi, w zeszłym tygodniu jechał do pracy po maturach i też długo siedział. Jak nie dostanie podwójnej pensji to się wkurze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja to generalnie zabobony mam w dupce
|
||
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Wtedy to byly by 12-godzin
Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nigdy nie słyszałam o tym a przeprowadzalam się już kilka ładnych razy: P
A teraz mnie rodzinka zaskoczyła: P Kurczę, słabo tak 12H w sobotę siedzieć. No chyba ze płaci extra extra: P ale kiedy tu z rodziną być: o Ciekawe jaką mi się uda pracę znaleźć. Modle się o wolne weekendy, ale ciężko to widzę. A właśnie, zapomniałam Wam powiedzieć, ze zalatwilam papierologie w żłobku no i od września jest Franek przyjęty, a jakby wcześniej zaczął chodzić (taki mają warunek przyjęcia o którym teraz się dowiedziałam, ale Franek już trochę chodzi więc jeszcze trochę czasu ma na doszlifowanie umiejętności) to mam się kontaktować i jeśli będą miejsca to go wezmą od lipca lub sierpnia. Także zobaczymy jak to będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
O 7 pobudka, ale jakaś taka niewyspana jestem ![]() Piękne słoneczko dziś u nas Lena, a to państwowy żłobek czy prywatny? Dziwne wymagania mają
|
|
|
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
Za każdym razem jak się zabierałam za napisanie postu wczoraj to coś mnie odciągało i zazwyczaj tym czymś było jęczenie Ignasia ![]() Honcia współczuję utraty roślinek :-( Będziesz sadziła jeszcze raz? Jeszcze chyba nie jest za późno? agusia nie martw się niepotrzebnie tym wyjazdem na wesele. W końcu nie jedziecie na całą noc, do opieki widzę spora gromada Kinia pewnie będzie się dobrze bawiła i nawet nie zdąży zapłakać!Lena Ty to jesteś normalnie tytan pracy Kciuki za szybkie wprowadzenie ![]() O zabobonie sobotnio- środowym w życiu nie słyszałam :P ania a ta praca w sh to tylko na soboty by była czy normalnie na pełny etat? Bo jak na 8 h w tygodniu to ja bym się na te soboty jednak nie zgodziła... I jeszcze miałam Ci napisać że jakby mój tz się tak zachowywał z tym spaniem i graniem to chyba bym zabiła! Wrrr... Szukam inspiracji na jakąś ciepłą kolację na komunię. Najlepiej coś co można przygotować wcześniej i potem tylko podgrzać. Przychodzi mi do głowy tylko gulasz/bogracz... Ktoś ma pomysł na coś mniej banalnego? |
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to mi przychodzi do głowy fasolka po bretońsku Albo leczo i do tego ryż/kaszę/ziemniaki ugotować. Albo lazania lub jakaś inna zapiekanka makaronowa
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Pomidory będziemy sadzić jeszcze raz. Po weekendzie, bo teraz mąż zarobiony. Musimy kupić sadzonki a to jest wydatek co najmniej 150zł. O ile ceny po tych mrozach nie wzrosną... A nasze pomidory byly siane przeze mnie, sprawdzona odmiana. No i mialy już pąki kwiatowe więc za 3 tygodnie byly by pierwsze owoce... No i krzaczki ziemniaków też umarły a nowe wypuszczą za miesiąc, czyli mlode ziemniaczki zamiast początkiem czerwca będziemy jedli w lipcu o ile nie będzie suszy i coś w ogóle urośnie...Lena ale lecisz z tym remontem! Jak Ci tak dobrze idzie to ja mam kilka ścian do wymalowania z tą przeprowadzką w środę lub sobotę nie słyszałam. U nas na wsi bardziej krąży zabobon o dniach "parzystych" czyli wtorek, czwartek isobota super, że Franek przyjęty do żłobka oby praca dla Ciebie szybko się znalazła Aniu kciuki za tą pracę w sh Agusia, Kinia na pewno będzie się świetnie bawić z tyloma "nianiami" Ty skorzystaj z okazji i też się odstresuj Śliweczko nie pomogę z ciepłym daniem... Jedyne co mi przychodzi do glowy to bogracz albo flaczki
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
Żłobek niepubliczny: P no niby łatwiej się zająć chodzacymi: P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu majowa pogoda!
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u mnie jak zwykle wieeeje Dziewczyny macie już krem z filtrem dla czerwcowiątek? My wlaśnie dziś testujemy Dermedic Sunbrella i pierwsze wrażenie jest ok nie spływa nam do oczu a to rzadkość w kremach z filtrem
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam babydream z zeszlego roku.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
No wlaśnie ja też uzywałam Babydream i Ziaję mialam wcześniej ale zawsze jak pobylam trochę na słoncu to mi splywało do oczu. Poza tym to są filtry chemiczne a Srokao pisze, ze dla dzieci lepszy mineralny
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
No tak, dla dzieci ponizej roku lepiej mineralny, ale o babydreamie napisala ze jest ok. a z ziajki ten spf 30 z lewkiem na etykiecie jest mineralny.
|
#4136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam w zeszłym roku ziajke i to jest mineralny filtr, bo też szukałam co myśli srokao: P A to już czas na smarowanie filtrami? :O to ja w lesie jestem z takimi sprawami
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Lena wiesz, ja sie w weekend majowy spalilam se twarz 😎
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
Serio?? Ale że w Polsce?? Jestem w szoku, u nas non stop pochmurno, słońca jak na lekarstwo, nawet nie pomyślałam o filtrze: o muszę w takim razie poszukać gdzie mam ten zeszłoroczny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4139 |
|
Konto usunięte
|
U nas dzisiaj taka piękna pogoda, że można by się spalić. Byliśmy dużo na dworze ale nie posmarowałam Ignasia. Troszkę sobie buzię opali najwyżej
Ignaś już śpi, jedna drzemka tylko była to padł szybko. Kupiłam sobie dzisiaj, po kilku latach przerwy, farbę do włosów. Niestety z taką ilością siwych pasm już nie mam za bardzo wyboru |
|
|
|
#4140 |
|
Rozeznanie
|
To ja w innym kraju mieszkam chyba bo dziś też u mnie ani widu słońca: P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

Nie wiedziałam, że to mięso z ich słoiczka to ma być jako pasta na chlebek

Ale w międzyczasie przeglądam inne oferty pracy, bo to nigdy nic nie wiadomo 

pewnie jakiś zabobon? 

Kciuki za szybkie wprowadzenie
z tą przeprowadzką w środę lub sobotę nie słyszałam. U nas na wsi bardziej krąży zabobon o dniach "parzystych" czyli wtorek, czwartek isobota
super, że Franek przyjęty do żłobka
oby praca dla Ciebie szybko się znalazła