LIPCÓWKI część 5. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-11, 08:57   #1801
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Daj znać co i jak
Wiem, wiem ale odpoczywaj

Spoczko może przejadę sie do teści niedługo

Może lubi ostre

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kolegi zona właśnie zaczęła rodzić. Miała termin na koniec maja. ..
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:00   #1802
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

A to ciąża juz prawie odnoszona. za maluszka i mamę oby był silny

Stary 2017-05-11, 09:03   #1803
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
A to ciąża juz prawie odnoszona. za maluszka i mamę oby był silny

Podobno wczoraj wieczorem pojechali na porodówkę. Jeszcze nie urodziła. Całą noc. Masakra. ..

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Stary 2017-05-11, 09:04   #1804
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Powodzenia z wszystkimi remontami!

Przepięknie wyglądasz Torebka super! No i bardzo praktyczny rozmiar przy dziecku Jestem nieźle zacofana bo pierwsze słyszę o tych torbach i nie zwróciłam na nie nigdy uwagi na mieście
Cudny kolor, taki letni i świeży

Też fajne

Prezentuje się kusząco

Nie wiem gdzie masz to +8, na pewno nigdzie poza brzuszkiem, wyglądasz super!

Wypasiony pokoik!

Malutki masz brzuszek, super figura!

Gratuluję usg! Też pięknie wyglądasz!

Gratuluję wizyty!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Śliczny

Zgrabniutki
Pij wody więcej

Przebosko
Lubię taki kolor różu .

Ja się białych kolorów nie boje. Mam 3/4 chaty białej
Zależy jak długo będziesz użytkować . Moj Misiek niecałe 5mcy jeździł w tym pierwszym foteliku. Musieliśmy kupić już dla większych dzieci bo z tamtego mu głowa wystawała.

Ja tak samo
U mnie na pieluchach jest napisane żeby wyrzucać kupy do wc jeśli można żeby zadbać o środowisko tez.

Fajnie wiedzieć
Ja jestem giętka ogólnie bo ćwiczyłam gimnastykę i zawsze byłam giętka. Może dlatego jeszcze dźwig mnie nie podnosi

Kruszynka

Brawa za wizytę .
Myśle , ze nie nie będzie dziecko takie duże .

Dobrze ze pojechałaś

Wow szacun 🏻

Hahaha dobre
Ja nie mam opcji polecenia czy siedzenia ze wzgl na sikanie co chwilkę.
Jak się napije jeszcze wody z cytryna i imbirem to już w ogóle kaplica .

Ja oglądałam kilka jego filmików na yt i ogólnie to ja wierze w instynkt macierzyński. Jedyne co to nauczyłam się na jego filmiku prawidłowo przewijać dziecko żeby nie ciągnąć za nóżki do góry jak to robią w szpitalach

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Minini , Cashmere - tak dostaje za darmo laktator. Moje ubezp mi to pokrywa

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Morelle - super ta sukienka zakupiona. W USA byś mogła trampki założyć i nikt by nie zwrócił uwagi zbyt dużej
Kiedyś w zimę mróz jak cholera z -20 było śniegu po kolana . Poszłyśmy z kuzynka do kina i w kinie pani była ubrana w czerwona elegancka długa suknie oraz czarne szpilki z odkrytymi palcami. Wyszła z kina tylko w szalu. Taki miała kaprys. Zapamiętałam to bo to był film Hobbit . Także ten
Tutaj elegancka torebka i trampki to standard i sama tak chodzę. Każda laska tutaj musi mieć fajna jakaś markowa torebkę . Kiedyś stała w sklepie przede mną pani w dresiwie i miała torebkę Prada Lol .

A na wesele myśle , ze już schudniesz do swojej wagi. Druga sukienka mi się bardzo podoba mój styl sukienek .
Moja szwagierka, która tez jest taka szczupła a przytyła 12kg w 2tyg.po porodzie poszła na chrzciny znajomych w sukience sprzed ciąży . Trochę była opięta na niej , ale wyglądała fajnie.
Ja w 2tyg po wyglądałam dalej jak w ciąży
Po miesiącu prawie wyszłam na pierwszy spacer . Teraz się nie nastawiam na lepsze szybsze chudniecie .
U gina dziś było + 22kg także ten tego kto da więcej

A co do pasa po cc to jest on nawet wskazany żeby utrzymać flaki i mięśnie razem. Ja po cc dostałam pas w szpitalu i 2tyg w nim chodziłam i spałam nawet. Żałuje ze nie dłużej może by mnie rozszczep mięśni prostych brzucha ominą.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Emmos - tak bolą mi zebra i ciężko mi oddychać ale co mnie nie boli . Cały człowiek mnie boli

Tak Xzora bo koci grzbiet wlicza się w jogę

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Mała - mnie tez tak suszy . W nocy wypiłam wczoraj 1.5l wody
Tz mi powiedział ze to jest jakieś nienormalne żeby tyle pic, a mnie suszy jak po dobrej imprezie zakrapianej alko i fajkami . Masakra

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Baby- współczuje alergi
Miałam w 1 ciąży tez , ale mi lekarz dał leki na to dla ciężarnych bo ja nie mogłam oddychać aż i się dusiłam.

piję dużo bo też mam takie suchoty
A Twoje kg wszystkie idą w brzuszek chyba
Cytat:
Fajnie tak chociaż i tak dałabym pewnie rolety zewnętrzne bo nie lubie jak jest za jasno albo w czasie deszczu tego dudnienia

Haha nie wiem skąd oni biorę te kolory

Mam nastawione pranie, zmywarkę, jestem po śniadaniu i dopijam kakałko. Myśle co na obiad. I sie nudzę

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Anna ciekawe co z tym naparem z liści malin. Wszędzie gdzie czytałam polecali od 36 tyg gdzies a tam jest napisane, że można cała ciąże dzisiaj mam SR to zapytam co o tym sądzi położna.

Ja próbuję Was nadrobić i nawet śniadania jeszcze nie zjadłam, a Ty już wszystko zrobiłaś co jest przede mną

A co do pasa poporodowego to ja dostałam taki elastyczny na gumkach, ale nie wiem jak to się sprawdza

Stary 2017-05-11, 09:07   #1805
morelle_
Zakorzenienie

Na poważnie zastanawiam się nad przesunięciem kosmetyczki! !
Stary 2017-05-11, 09:07   #1806
taedio
MerDer 4ever

Jon obijasz sie

Stary 2017-05-11, 09:22   #1807
poprostu
Zakorzenienie

Witam się z kawą i drożdżówka z kruszonką i truskawkami synu lubi

Dzisiaj słoneczny dzień, chyba pójdę do dziecięcego zapytać co z moimi próbnikami i może zajde do lumpka z ciekawości

Myślałam o pasie poporodowym ale nke wiem czy nie będzie mnie to wkurzac jak będzie mnie coś ściskać:P
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:23   #1808
Mała!
Zakorzenienie

Hej

Ale miałam w biedronce atak na arbuza ledwo sie powstrzymałam, żeby sie nie wgryźć w niego w sklepie ... pyszny jest i soczysty... i mam wciąż mega pragnienie, zwłaszcza rano...

Co do wracania do formy to.ja brzuch mialam.z dwa.miesiace taki widoczny, wiec wszelkie sukienki przy ciele były kiepskie... potem jakoś samo zeszło i di wakacji był płaski, urodziłam w marcu... Wiec szczerze obawiam sie lipca i sierpnia, i tego jak będę sie czuła zmuszona odsłanianiem ciała... i no ubolewam, że pewnie nad jeziorko popływać to raczej nie pojedziemy... a mi się już chce opalac!

Co ten.pas ma dawać??

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-11 o 09:25
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:32   #1809
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
no to i ja uaktualniam, powoli ubieranie skarpetek to już nie taka komfortowa sprawa :P
Pocieszę Cię, że u mnie już miesiąc temu to nie była komfortowa sprawa więc brzuch dla Ciebie łaskawy i tak!
Malutki i zgrabniutki

Cytat:
Agg ja robię na stole i nie mam jakos mega nisko można zawsze rozłożyć na dwie ręce
Ok, czekam
Ja robię przy barku w kuchni więc może dlatego. Muszę zmienić miejscówę.

Padłam wczoraj jak wróciłam, ale już siedzę przy kompie i zaraz poszukam co tam mam do pokazania.

Cytat:
Ja juz po usg. Wszystko ok. Dziecko względnie duże. Główka i brzuszek tydzień starsze. Noga odp wiekowi ciąży. Śmiała się, że nogę ma po mnie. Resztę po mężu.
1800g 33t. Na koniec ma być 3700g.

U mnie 33 t. +7.5 kg.

Nie było brzuszka - jest brzuszek. Nadal zgrabna Morelka

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
od razu sie pewnie lepiej czujesz jak wiadać że prace idą do przodu
Taaaaak, niech to się jak najszybciej skończy.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Was tez bolą żebra? Kryzys mam
Ja wczoraj też miałam. Wróciłam z roczku i Młody tak się ułożył, że każda pozycja sprawiała mi ból. W końcu się położyłam i dostałam takiego kopa w żebra, że aż mi łzy poleciały. W nocy na szczęście Terrorysta był grzeczny i przespałam całą, ciekawe jakie dzisiaj ma plany...

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość

Zrobiłam nalot na Tesco i są przeceny ok 50% i kupiłam pełno rzeczy
No poszalałaś! Szkoda, że nie mam u siebie Tesco.. a może i dobrze

Cytat:
Dziewczyny która brała zestaw tiny love? Zadowolone jesteście z bujaczka i krzesełka? I innych rzeczy tez? warto brać 2 krzesełka?
Ja mam bujaczek+krzesełko+mata+k aruzela - z zakupu jestem zadowolona, ale to tak czysto teoretycznie bo w praktyce jeszcze nic nie jest używane.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:41   #1810
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon obijasz sie

Już nadrabiam! Pranie wstawione, śniadanie w ręku, w kominku napalone!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Witam się z kawą i drożdżówka z kruszonką i truskawkami synu lubi

Dzisiaj słoneczny dzień, chyba pójdę do dziecięcego zapytać co z moimi próbnikami i może zajde do lumpka z ciekawości

Myślałam o pasie poporodowym ale nke wiem czy nie będzie mnie to wkurzac jak będzie mnie coś ściskać:P
ooooo przez Ciebie złożyłam zamówienie na drożdżówkę mmm już się nie mogę doczekać
A u mnie też miał być słoneczny dzień i ciepły, chciałam pranie wywiesić na dworze a na razie zimno i chmury
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:44   #1811
siilmariien
Wtajemniczenie

Projekt Komisji Europejskiej, który może odebrać kobietom możliwość rocznej, płatnej opieki nad dzieckiem Państwa członkowskie będą miały 2 lata na wprowadzenie go jeśli zyska poparcie PE i Rady UE.

"Najwięcej kontrowersji może jednak wzbudzić nie urlop opiekuńczy, ale rodzicielski. Projekt przewiduje, że cztery miesiące tego urlopu będzie musiał wykorzystać ojciec dziecka. Inaczej przepadną. Stracą na tym matki, bo dziś mogą korzystać z całego urlopu rodzicielskiego, który łącznie z macierzyńskim daje pełny rok płatnej opieki po porodzie (...).

Do tej pory Polska unikała problemów z dostosowaniem do prawa unijnego, bo rząd twierdził, że urlopem rodzicielskim w rozumieniu dyrektywy jest nasz urlop wychowawczy (i dostosował go do wymogów UE). Po zmianach Bruksela nie da się już nabrać na ten manewr. Nowa dyrektywa zawiera bowiem definicję urlopu rodzicielskiego i zakłada, że ma on być płatny (wychowawczy nie spełnia tego warunku) (...).

Zatem kobieta będzie mogła skorzystać maksymalnie z 20 tygodni macierzyńskiego i swoich czterech miesięcy rodzicielskiego co daje łącznie niecałe 9 miesięcy płatnej opieki."

http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca...-od-pracy.html
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:48   #1812
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Już nadrabiam! Pranie wstawione, śniadanie w ręku, w kominku napalone!

ooooo przez Ciebie złożyłam zamówienie na drożdżówkę mmm już się nie mogę doczekać

A u mnie też miał być słoneczny dzień i ciepły, chciałam pranie wywiesić na dworze a na razie zimno i chmury

U mnie pranie wisi juz na balkonie

W ddtvn po reklamie babyshower i o tym "czego potrzebuje każda kobieta na początku macierzyństwa"

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Sill masakra....

Stary 2017-05-11, 09:50   #1813
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Pocieszę Cię, że u mnie już miesiąc temu to nie była komfortowa sprawa więc brzuch dla Ciebie łaskawy i tak!
Malutki i zgrabniutki

Padłam wczoraj jak wróciłam, ale już siedzę przy kompie i zaraz poszukam co tam mam do pokazania.

Ja wczoraj też miałam. Wróciłam z roczku i Młody tak się ułożył, że każda pozycja sprawiała mi ból. W końcu się położyłam i dostałam takiego kopa w żebra, że aż mi łzy poleciały. W nocy na szczęście Terrorysta był grzeczny i przespałam całą, ciekawe jakie dzisiaj ma plany...

Ja mam bujaczek+krzesełko+mata+k aruzela - z zakupu jestem zadowolona, ale to tak czysto teoretycznie bo w praktyce jeszcze nic nie jest używane.

Przez Was myślę o tej tarcie co mam w lodówce!

Cytat:
Projekt Komisji Europejskiej, który może odebrać kobietom możliwość rocznej, płatnej opieki nad dzieckiem Państwa członkowskie będą miały 2 lata na wprowadzenie go jeśli zyska poparcie PE i Rady UE.

"Najwięcej kontrowersji może jednak wzbudzić nie urlop opiekuńczy, ale rodzicielski. Projekt przewiduje, że cztery miesiące tego urlopu będzie musiał wykorzystać ojciec dziecka. Inaczej przepadną. Stracą na tym matki, bo dziś mogą korzystać z całego urlopu rodzicielskiego, który łącznie z macierzyńskim daje pełny rok płatnej opieki po porodzie (...).

Do tej pory Polska unikała problemów z dostosowaniem do prawa unijnego, bo rząd twierdził, że urlopem rodzicielskim w rozumieniu dyrektywy jest nasz urlop wychowawczy (i dostosował go do wymogów UE). Po zmianach Bruksela nie da się już nabrać na ten manewr. Nowa dyrektywa zawiera bowiem definicję urlopu rodzicielskiego i zakłada, że ma on być płatny (wychowawczy nie spełnia tego warunku) (...).

Zatem kobieta będzie mogła skorzystać maksymalnie z 20 tygodni macierzyńskiego i swoich czterech miesięcy rodzicielskiego co daje łącznie niecałe 9 miesięcy płatnej opieki."

Jeśli ojciec będzie mógł przejąć te pozostałe miesiące to dla mnie nie jest to problem. Wiadomo, że mama lepiej niż tato, ale suma miesięcy , gdzie dziecko ma opiekę rodziców jest taka Sama.
Gorzej będą miały samotne matki. Tu będzie problem ze żłobkami.
Stary 2017-05-11, 09:57   #1814
Mała!
Zakorzenienie

Ale lipa, o kim oni myślą ustalając takie prawo...

U mnie wiosna 🌞👍 słoneczko w końcu! I ide połazić po targu...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:58   #1815
Agg_s
Wtajemniczenie

Taedio, a więc tak :

Nie znalazłam projektu zeskanowego na kompie, ale mam taki swój własny w programie do aranżacji Nie pokazuj tylko mężowi bo wstyd

Na razie kończymy dół: mamy pokój, który będzie wspólną sypialnią póki co, łazienkę, wc, wiatrołap i przedpokój oraz taką duuuużą przestrzeń, która jest salonem z kominkiem, jadalnią i kuchnią.

Na górze nie mam żadnego planu - architekta będzie musiała wszystko skorygować - początkowo miał to być strych nieużytkowy do późniejszego ogarnięcia, ale w trakcie budowy zaczęliśmy stawiać sobie ścianki i układać pokoje i wyszło: przy dużym oknie duża sypialnia, koło prawego słupa jeden pokój, po drugiej stronie słupa pralnia, pomiędzy nimi garderoba i tam gdzieś w tle jeszcze mała łazienka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projdół.jpg (190,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG3610.jpg (108,6 KB, 59 załadowań)

Stary 2017-05-11, 10:00   #1816
baby2
Rozeznanie

Taeido właśnie czekam na ten reportaż chociaż baby shower zupełnie mnie nie kręci i w życiu bym nie zrobiła, śmieszy mnie taka impreza

Morelle ta druga sukienka mi się mega podoba

Minini dziękuję za radę z czarnuszką , wypróbuję bo kropelki niestety nie działąją

Samantha no właśnie ja też się duszę, katar zatyka nos, czuję się okropnie ale inernistka powiedziała że nic mi nie wolno, też mnie to trochę zdziwiło. Jak będzie bardzo zle to pójdę do alergologa może on mi coś przepisze. Chociaż wczoraj bolało mnie gardło i już sama nie wiem czy to choroba czy alergia

Miłego dnia dla wszystkich, u mnie w końcu słońce no i w końcu w ogrodzie przebija się trawka którą nam posiali 2 tygodnie temu
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 10:09   #1817
emmos
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Dzięki za odp. ws. żeber. Miałam wczoraj najgorszy wieczór ever. Nie wiedziałam co ze sobą począć Jak chodziłam to brzuch mnie bardzo ciągnął , jak usiadłam to żebra chciały mi wnętrzności na wylot przebić jak się kładłam to zgaga chciała mnie spalić Usnęłam może po 2. Ryczeć mi się chciało, myślałam co będzie za 2 miesiące. Dziś jest ok i mam nadzieję, że tak pozostanie...

Moja psina jak tylko widzi słońce za oknem to chce na taras i monitoruje osiedle cały dzień hehe

Co do okien to ja przez 2 lata miałam tylko rolety w oknach (prawie wszędzie białe), teraz zapragnęłam firan/zasłon i już jedne zakupiłam

Samantha jeśli czujesz się tak jak ja wczoraj to szczerze współczuję

Cytat:
Mała Haha nie wiem co teściowie mieli na celu ale moje dziecie nie bedzie spało w burdelu od pierwszych dni życia

Cytat:
Dziewczyny która brała zestaw tiny love? Zadowolone jesteście z bujaczka i krzesełka? I innych rzeczy tez? warto brać 2 krzesełka?
Super zakupy Ja mam ten 3 w 1 prezentuje się fajnie, zobaczymy czy dzieciowi podpasuje. Aha i jak już zamówiłam i złożyłam to zauważyłam, że mam ten model bez daszka, w sumie zamierzam dużo werandować, więc może daszek by się przydał, ale już trudno.

Cytat:

Kciuki. Daj znać jak będziesz coś wiedziała

Cytat:

Nas pewnie te zmiany nie chwycą, ale oby nie doszło do nich wcale.
Stary 2017-05-11, 10:09   #1818
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Kto wymyśla te przepisy. Przecież teraz też nie tylko kobieta musi z tego korzystac to rodzice uzgadniaja miedzy sobą. Dla mnie najlepsze rozwiazanie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 10:10   #1819
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Malutki i zgrabniutki

Ja tez nie mam Tesco ale wycieczka była przy okazji badań
Pamiętasz do kiedy jest ta promocja?

Cytat:

Chyba zwariowali mój TZ na własnej działalności i ledwo tydzień urlopu w roku ma
Cytat:
Taedio, a więc tak :

Nie znalazłam projektu zeskanowego na kompie, ale mam taki swój własny w programie do aranżacji Nie pokazuj tylko mężowi bo wstyd

Na razie kończymy dół: mamy pokój, który będzie wspólną sypialnią póki co, łazienkę, wc, wiatrołap i przedpokój oraz taką duuuużą przestrzeń, która jest salonem z kominkiem, jadalnią i kuchnią.

Na górze nie mam żadnego planu - architekta będzie musiała wszystko skorygować - początkowo miał to być strych nieużytkowy do późniejszego ogarnięcia, ale w trakcie budowy zaczęliśmy stawiać sobie ścianki i układać pokoje i wyszło: przy dużym oknie duża sypialnia, koło prawego słupa jeden pokój, po drugiej stronie słupa pralnia, pomiędzy nimi garderoba i tam gdzieś w tle jeszcze mała łazienka.

Super projekt bo wydaje się dużo miejsca. Ile metrów macie?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 10:10   #1820
morelle_
Zakorzenienie

Mi się nie podoba idea baby shower. Tak samo Halloween.
Juz się mnie pytali czy robie. Odp, że w żyjemy w Polsce. Tutaj jest pepkowe i wszystkich świetych.
Stary 2017-05-11, 10:15   #1821
taedio
MerDer 4ever

Agg fajny projekt ile będziemy mieć metrów? uwielbiam otwarte kuchnie i duże przestrzenie

Emmos każdy ma gorszy dzień dzisiaj bedzie lepiej

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

My tez nie obchodzimy halloween. Co do babyshower to niekoniecznie jestem za cała ta ideą ale takie spotkanie z koleżankami bardzo chętnie

Stary 2017-05-11, 10:23   #1822
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

To już jest w terminie, będzie dobrze

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 10:25   #1823
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez nie mam Tesco ale wycieczka była przy okazji badań
Pamiętasz do kiedy jest ta promocja?

Super projekt bo wydaje się dużo miejsca. Ile metrów macie?
U mnie w hurtowni była do końca marca, ale pamiętam, że któraś z dziewczyn znalazła też u siebie taką akcję 3+1 i tam chyba była do końca maja albo czerwca? Nie pamiętam dokładnie.

Cytat:
Agg fajny projekt ile będziemy mieć metrów? uwielbiam otwarte kuchnie i duże przestrzenie

My tez nie obchodzimy halloween. Co do babyshower to niekoniecznie jestem za cała ta ideą ale takie spotkanie z koleżankami bardzo chętnie
Dzięki Ja lubię dokładnie to samo
Na dole mamy około 90m2 - u góry po podłodze to samo, ale ze względu na skosy, powierzchni użytkowej jest trochę mniej.

Stary 2017-05-11, 10:38   #1824
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny, pasy poporodowe są polecane chyba tylko przez ich producentów

Przesuwają w dół organy wewnętrzne, osłabiają mięśnie i opóźniają ich regenerację, bo przejmują ich rolę i mięsień prawie nie pracuje, to samo ze skórą, która przez to wolniej odzyskuje jędrność, każdy specjalista, na jakiego trafiłam do tej pory, kategorycznie je odradza
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 10:41   #1825
siilmariien
Wtajemniczenie

Też uważam, że najlepiej jest pozostawić wybór, bo zawsze jednej mamie będzie bardziej opłacało się wrócić szybko do pracy, a dla innej i rok z dzieckiem to będzie mało. Tata też nie każdy ma możliwość iść na 4 miesiące urlopu
Niby ma to zaktywizować kobiety zawodowo, ale moim zdaniem mogliby np. wprowadzić korzystniejsze obowiązkowe przepisy dotyczące rozkręcania własnej działalności gosp. i tego typu rzeczy, niż zmuszać do krótszego urlopu
Na szczęście nas to teraz nie dotyczy i można spać spokojnie Ale przy kolejnym maluchu może już objąć, chyba że się pospieszymy

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Ja się zabieram za pakowanie Nie mam pojęcia jakie wziąć kurtki i buty, chyba będziemy musieli mieć cały przekrój: od zimowych, przez przejściowe, po wiosenne! Ciężko przewidzieć pogodę, zwłaszcza że w górach troszkę zimniej może być...
Stary 2017-05-11, 10:50   #1826
taedio
MerDer 4ever

Agg to chyba tak optymalnie ja chce większy metraż w przyszłości

Stary 2017-05-11, 10:52   #1827
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Poprostu, morelle, macie piękne, zgrabne brzuszki 😍😍😍

Wiecie mi mój gin w ogóle nie robi USG... Także wagę znam tylko, gdy mam prenatalne. Ostatnie jutro. Mam nadzieję, że później już będzie sprawdzal na usg czy wszystko ok...
Ja w luxmedzie w ogóle nie miałam usg, a na ostatniej wizycie takie szybkie bez pomiarów. Dla mnie to akurat ok, nie jestem zwolennikiem badań jeśli nie ma takiej potrzeby.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
pytala ktoras z was o moj blender. to bosch mixo quatro 750W MSM7700. orzechy mieli, ziarna też, lodu nigdy nie kruszyłam ale mrożone owoce no. truskawki z jogurtem miksuje bez problemu
ja, dzięki

Cytat:
Przepięknie wyglądasz Torebka super! No i bardzo praktyczny rozmiar przy dziecku Jestem nieźle zacofana bo pierwsze słyszę o tych torbach i nie zwróciłam na nie nigdy uwagi na mieście
Cudny kolor, taki letni i świeży
dziękuję

Cytat:
Echo serca dzisiaj miałam i z mała wszystko wporządku i mogę spać spokojnie

Zrobiłam nalot na Tesco i są przeceny ok 50% i kupiłam pełno rzeczy Załącznik 7060976Załącznik 7060981Załącznik 7060986Załącznik 7060991
Dobrze, że na echo wszystko ok, super zakupy dla malucha!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
W ogole po tym badaniu na ip wszystko mnie tam szczypie i piecze i jeszcze ta luteina dowcipna masakra smaruje sie zelem nawilzajacym z kwasem mlekowym i troche lagodzi jesten wsciekla tyle czasu spokoj i celibat zeby wszystko bylo dobrze a tu takie cos...tz tez sie mega wkurzyl jak mu powiedzialam ehhh

współczuję, oby jak najszybciej przestało
Ja miałam takie badanie u lekarki zastępczej + tego dnia glukozę, po której zrobiło mi się mega słabo. Poczułam wtedy namiastkę porodu i kurcze wiem, że lekko nie będzie.

W ogóle w planie porodu chcę napisać, żeby było jak najmniej badania ginekologicznego. Często lekarze czy położne się wtedy nie cackają i myślą, że jak będą podrażniać szyjkę to ona szybciej zacznie się rozwierać. A w ogóle masaż szyjki to masakra

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim ja niestety też nie śpię. W ogóle dzisiejsza noc masakra bolał mnie brzuch i kręgosłup więc czuwałam czy coś się czasem nie rozkręca ale od pukać nie. Troszkę kłucia tam na dole czuje i prądy i zastanawiam się nad nospą ale nie chce brać tych leków tymbardziej że dziś wizytuje.

AnnaPaula87 super zakupy jak ja lubie wasze łowy oglądać.
Kciuki za wizytę!

Cytat:
My chyba musimy zmienić rolety w sypialni bo mamy ciemnofioletowe (pozostałość po teściach) i jak swieci słońce to czuje sie jak w burdelu bo dają taka poświatę

Wiesz, burdelowa atmosfera może sprzyjać w sypialni, ale masz rację, że dla dziecka już lepiej żeby była inna roleta.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A co do pasa po cc to jest on nawet wskazany żeby utrzymać flaki i mięśnie razem. Ja po cc dostałam pas w szpitalu i 2tyg w nim chodziłam i spałam nawet. Żałuje ze nie dłużej może by mnie rozszczep mięśni prostych brzucha ominą.
Współczuję rozszczepu. Są też ćwiczenia na domknięcie szczeliny. Taki pas ma też wadę, bo rozleniwia jednak mięsnie kregosłupa...
A tego rozszczepu to i ja się boję, no, ale zobaczymy. Plus jest taki, że wiem co to jest i że mogę działać ćwiczeniami, a wiele kobiet nie ma o tym pojęcia i myślą, że wystaje im brzuch bo np. nie schudły wystarczająco.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 10:55   #1828
siilmariien
Wtajemniczenie

Darietta kciuki za wizytę!
Stary 2017-05-11, 11:00   #1829
morelle_
Zakorzenienie

Siilmariien udanego wyjazdu!

Darietta powodzenia na wizycie!

Zjadłam właśnie tarte! Myślę czy jest sens prać ubranka na 74 cm.
Stary 2017-05-11, 11:02   #1830
taedio
MerDer 4ever

Xzora my nie lubimy takiej atmosfery

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości