![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
A moze takie butki od kombinezonu?
Kupilam synkowi niechodki najmniejsze, ale nie zalozylam ani razu. Niepraktyczne. Jak było chlodno, to grubsze skarpety. Niechodki dopiero jak mial pol roku i jakos tak łatwiej było jego stopami sterowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3692 |
Rozeznanie
|
Bucików nie zakładałam takiemu maluszkowi. W zimie pajacyk na to skarpetki i kombinezon z zabudowanymi stopami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My kiedyś mieszkaliśmy w mieszkaniu 20m2 - przez 3,5 roku, potem poszliśmy tutaj - uznaliśmy, że już swoje wycierpieliśmy w tej klitce, finansowo mogliśmy sobie na to pozwolić, bo tak jak mówię, mamy projekt domu, wiemy czego chcemy i te meble z łatwością tam ulokujemy - a jeszcze mało będzie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dostałam chyba z 20 par słodkich niechodków(?), większość wyrzuciłam, bo najzwyczajniej by nam gradziły. Ostatnie pary, które najdłużej się zastanawiałam czy wyrzucić mąż zobaczył i zakazał, bo takie słodkie ![]() Dzisiaj mam już lepszy humor, może tak miało być z tym wynajmem? Żeby dać nam kopa do działania? Mąż rozmawiał z szefem - zrobią aneks do umowy, będzie zarabiał na umowie dużo więcej, w tym że sam będzie pokrywał różnicę w zusie/podatkach itp. Niestety, ale ma taką robotę że ma podstawę+diety, a teraz wszystko musi być na papierze pod kredyt. Ma zaraz dzwonić do banku pytać ile czasu musi pracować na nowej umowie (chyba pół roku) i po tym czasie zaczniemy się starac o kredyt, jak go dostaniemy to wróci do starej umowy. Przeraża mnie, że przez te pół roku musimy ogarnąć całą papierologie. Dobrze, ze w tym miesiącu kończę wyprawkę ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-11 o 09:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Boże takie mam dylematy, że przez nie nic nie kupuję, bo nie mogę się zdecydować ![]() Niechodki są ok tylko do zdjęcia, moim zdaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Wtajemniczenie
|
Marta mój mąż też ma podstawę plus diety.I przy kredycie robiliśmy tak że ta dietę mu wliczali do wypłaty w formie premii.I wtedy momentalnie zdolność większa.I fakt banki chcą pól roku dochodu.I często tez chcą pita za zeszły rok.Z tym że wydaje mi się że gardzą zwolnieniem w ciąży.W sensie że nie biorą wtedy dochodu pod uwagę tylko traktują Cie jako bezrobotną.Nie wiem czy w każdym banku tak jest musielibyście popytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Te zielone śpiochy są na 56, dziwne że nie ma u Ciebie tego rozmiaru ![]() To co ona nie sprząta po nich? ![]() Ciesz się że mieszkacie osobno. Może i nie własne bo wynajmowane ale jesteście samodzielni ![]() Ja bardzo żałuję decyzji że pieniądze z wesela przeznaczyliśmy na robienie góry u teściów, nie mogę się pogodzić z tą decyzją. Bo było to na prawdę dużo kasy, do której można by coś dozbierać i mieć swoje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73710136]I takie i takie kupuję. Te zielone śpiochy są na 56, dziwne że nie ma u Ciebie tego rozmiaru ![]() To co ona nie sprząta po nich? ![]() Ciesz się że mieszkacie osobno. Może i nie własne bo wynajmowane ale jesteście samodzielni ![]() Ja bardzo żałuję decyzji że pieniądze z wesela przeznaczyliśmy na robienie góry u teściów, nie mogę się pogodzić z tą decyzją. Bo było to na prawdę dużo kasy, do której można by coś dozbierać i mieć swoje... ![]() Sprząta, ale zanim to zrobi to już cały dom śmierdzi, a 3 koty, niech każdy ze 2 razy się załatwi ![]() ![]() Nie dogadujesz się z nimi? Czy tak po prostu chodzi o bycie samym na swoim?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chodzi o bycie na swoim. Lepsze ciasne ale własne, mogłabym mieszkać na 40m, nie potrzebne mi 4 pokoje, kuchnia, łazienka, pralnia... A z teściami jakoś się dogaduję, raczej nie wtrącają nam się na górę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73710506]Ja mam 4 koty i fakt czasem jak się zapomni to śmierdzi ale szczerze mnie już w ogóle takie zapachy nie przeszkadzają, od dziecka ze zwierzętami
![]() Chodzi o bycie na swoim. Lepsze ciasne ale własne, mogłabym mieszkać na 40m, nie potrzebne mi 4 pokoje, kuchnia, łazienka, pralnia... A z teściami jakoś się dogaduję, raczej nie wtrącają nam się na górę.[/QUOTE] Ja niestety przez całe dzieciństwo doprosiłam się co najwyżej chomika, dopiero jak wyszłam z domu to dorobiłam się swojego psiaka ![]() No to fakt ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niby mają teraz swojego pieska w domu ale kotów nie chcą. U mnie w domu od zawsze był pies i koty ![]() A pózniej jak miałam z 12 lat to się zaczęło... królik, rybki, żółwie, chomiki, koszatniczka, szczurki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do mieszkania, my na razie z moimi rodzicami i bratem. Wiadomo, że chcielibyśmy na swoim, ale sytuacja taka, że zdolności kredytowej w najbliższym czasie mieć nie będziemy. Ceny mieszkań na wynajem bardzo wysokie i cały czas idą w górę, dlatego podjęliśmy taką a nie inną decyzję. Będziemy mogli sporo zaoszczędzić, a będzie nam dużo łatwiej kiedy będziemy mieli pomoc przy takim małym dziecku. Jak podrośnie to dopiero czegoś poszukamy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wejście wspólne, ale jak to sobie w środku urządzimy, to jeszcze jest ciągle w sferze planowania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3704 | ||
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73710931]Tzn. koty z nami nie mieszkają bo teściowie się nie zgodzili, mimo niezależnej góry. Nie pytaj
![]() Niby mają teraz swojego pieska w domu ale kotów nie chcą. U mnie w domu od zawsze był pies i koty ![]() A pózniej jak miałam z 12 lat to się zaczęło... królik, rybki, żółwie, chomiki, koszatniczka, szczurki ![]() Rozumiem ![]() No moja mam to pedantka, zwierzęta to czyste zło. Najlepiej jak ktoś chodzi po domu i w ręce trzyma miotłe/odkurzacz/mopa, wtedy nie naraża się na jej humory. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Ci dzisiaj dobrze! Delektuj się pysznościami ![]() Powiem Ci, że dla mnie jeśli mieszka się z rodzicami ze względu na oszczędność na własne, najważniejsze jest faktycznie oszczędzanie miesiąc w miesiąc jakiejś wcześniej ustalonej realnej kwoty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73696111]Ten kocyk blękitny super, mega mięciutki. W sumie to taka kołderkaZałącznik 7060561Załącznik 7060566Załącznik 7060571Załącznik 7060576[/QUOTE] Mega zakupy!!! Dzisiaj jest cudownie!!! O 10 rano miałam już gotowy sos, posprzątaną chałupę i wstawione pranie. Aż chce się żyć przy takiej pogodzie. Zakupiłam nawet truskawki i dwie donice kwiatków podobnych do surfini, ale trochę drobniejszych niż same surfinie. Mąż ma odebrać z kwiaciarni, bo nie miałam siły ich do domu przytargać. Zaraz idę po Olę do przedszkola, a potem siadam z książką na tarasie i się relaksuję. A co??? ;-) Tata wrócił ze szpitala i mówi, że czuje się dobrze, więc trochę stresów mi odeszło. W nocy miałam straszny sen. Przyszła do mojej sypialni sąsiadka mojej mamy, obudziła mnie i powiedziała, że szybko muszę jechać do szpitala i żegnać się. Masakra!!! A drugi sen był taki, że pojechałam na porodówkę z nowym koszem na śmieci i ktoś mi go ukradł, a ja durna latałam po tej porodówce i go szukałam. Ot, takie to za☠☠☠iaste sny mam ostatnio.
![]() |
#3706 |
Wtajemniczenie
|
W sumie moja mama też pedantka, ale chyba nie aż tak
![]() Tata za to taki...wiecznie nieobecny. W sensie ma swój świat i nic ani nikt mu nie przeszkadza. Ale to ja zawsze byłam jego ukochaną córeczką tatusia ![]() Ja póki co mam pokój na piętrze i właściwie nikt na to piętro nie wchodzi - rodzice nie mają takiej potrzeby, a nawet jeśli, to mamie nie chce się po schodach łazić ![]() Niestety ceny mieszkań (nawet wynajmu) są w Krakowie obłędne - z moją nauczycielską pensją nie byłam w stanie niczego się dorobić. Ale też właśnie życie w domu jest trochę inne niż w mieszkaniu - nie wchodzimy sobie w drogę, nie depczemy po piętach, więc nigdy mnie jakoś bardzo nie męczyło mieszkanie z rodzicami. Zwłaszcza, że są raczej tolerancyjni i zawsze miałam mega luz, od nastolatki właściwie ![]() Dla mnie ważne jest jeszcze samo życie w Krakowie - mam tu pracę, pensję może i kiepską, ale jednak to praca z umową na stałe, ze wszystkimi świadczeniami, praca pewna i na pełny etat. To dla mnie ważne, bo mnie osobiście daje poczucie bezpieczeństwa. A też ten pełny etat w moim przypadku to 5 godzin dziennie - przy małym dziecku uważam, że to świetne rozwiązanie. G. też ma pracę w Krk - dojeżdżanie codziennie ze Śląska moim zdaniem mija się z celem. No i tak to wszystko wygląda... Jedno jest pewne - dziecko przyspiesza konieczność podejmowania stanowczych decyzji, bo inaczej to byśmy się tak bujali w tę i z powrotem nie wiadomo do kiedy... ![]() ![]()
#3707 |
Wtajemniczenie
|
To i ja swoje dorzucę.Mieszkaliśmy u moich rodziców 3lata przed ślubem i trzy lata po.Wtedy myślałam że jest ok.Nie wtrącali się.Uwielbiają zięcia i wychwalają pod niebiosa.Ale.Jak poszliśmy na swoje to zobaczyłam ze tak jest najlepiej.Robimy co chcemy kiedy chcemy.Jak źle się czulam to i dwa dni naczynia nie pozmywane a męża nie było.Gdyby taka sytuacja byla u mamy w domu to ona sama pozmywałaby za mnie.A ja tak nie lubię.Sama jest schorowana dużo przeszla w życiu.Teraz jak do nich jedziemy to myślę sobie jak ja tam żyłam i wyrosłam na ludzi heh.Dopiero teraz widzę jak bardzo są specyficzni.Z mamą mam dobry kontakt rozmawiamy codziennie.Ale mieszkać z nią z powrotem bym nie chciała.Przyzwyczaiłam się że mamy swój rytm dnia.Moja mama też w niedziele z samego rana robi obiad.A gdy my wstawalismy o 9 to była zdziwiona ze jak to nie chcemy jeść obiadu o 11.Z teściami bym nie wytrzymała jednego dnia.Lubie ich ale są jeszcze bardziej specyficzni niż moi.Chwale sie.Mąż dostal bardzo dużą premie.Dzięki niej nie musimy czekać aż nazbieramy na dalszy remont bo na wszystko już nam wystarczy.A potem szaleństwo wyprawkowe😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Wtajemniczenie
|
Nie no - jasna sprawa, że "na swoim" najlepiej, to nie ulega żadnej wątpliwości.
Ale też nie zawsze jest to możliwe - przynajmniej nie tak od razu. Jeśli do tego układy rodzinne są dobre, warunki mieszkaniowe również, to uważam, że nie ma tragedii i można spróbować żyć też w ten sposób (z rodzicami w sensie). Moja mama i jej siostra też początkowo mieszkały po ślubach z rodzicami - potem pobudowały swoje domy...na tym samym podwórku ![]() ![]() My moglibyśmy w każdej chwili zamieszkać sami - no ale właśnie w innym województwie. A jak pisałam - jest kilka innych czynników, które też trzeba wziąć pod uwagę i wtedy taka decyzja nie wydaje się już oczywista.
#3709 |
Wtajemniczenie
|
Nie no oczywiście że tak.Nie neguje absolutnie.Sami tak żyliśmy bo ja pracy nie mialam a mąż zarabial kiepsko.Potem awansował ja dostalam prace i moglismy sobie pozwolić na pójście na swoje.Nam sie bardzo poszczęściło w życiu.I codziennie Bogu za to dziękuję.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisalyscie
![]() Dzis mama kupiła dla wnuczka spiworek do spania, w outlecie smyka, za 30zl. Później wstawię zdjęcie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juka gratuluję premii!! Dziś jakas kumulacja w lotku, to moze zagram ![]() Madzieek, to Ty masz jak pączek w masle z pracą. I w ogóle ze wszystkim! ![]() Ja nawet nie chcę myslec, co będę robic po macierzynskim.. z jednym bylo ciezko wrocic do pracy, bo non stop chory.. liczę na męża. Podniósł kwalifikacje zawodowe i moze mu się uda zmienic pracę lub otworzyć kancelarię. Mamy w domu dwa koty, ale jeden notorycznie sika do łóżka dziecka... z zazdrości. Kiedys byl moim jedynym "synkiem", a tu nagle pojawił się intruz.. nie mam serca go wyrzucac, oddac nie mam komu, ale jak nasika na łóżko noworodka, to raczej skonczą mi się wyrzuty sumienia. A ja juz mam dosyc zabezpieczania łóżek i prania... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3712 |
Zakorzenienie
|
ale piękna dziś pogoda, a ja się kiszę w domu
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zadomowienie
|
Ja się całe życie wychowywałam w towarzystwie kotów, moja niunia zmarła 2 lata temu i w zeszłym roku mąż postanowił na pocieszenie "sprawić" mi kotka, ale niestety się nie zaklimatyzowała, notorycznie zasikiwała córce pościel, łóżko i ubrania, nie miałam już siły i dwa tygodnie temu ją oddaliśmy w dobre ręce, ale mamy kontakt z nową właścicielką i wiemy, że u niej się zaklimatyzowała i jest szczęśliwa.
Mnie trochę brakuje kociej obecności, ale tak jest lepiej dla wszystkich. Byłam dzisiaj w lumpie, chciałam coś ciążowego, a obkupiłam wszystkich tylko nie siebie, ale szkoda było nie brać, bo po 1zł sztuka ![]() Dla dzidzi kupiłam to co na zdjęciach.
![]() |
#3714 | |
Konto usunięte
|
Zamówiłam wanienkę ze stojakiem
![]() Ale się zastanawiam czy dobrze zrobiłam z kolorem... bo wzięlam białą. A mogłam błękitną albo miętową.... i co teraz ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Superowe zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |
Rozeznanie
|
My mieszkamy sami i nie wyobrażam sobie inaczej
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Wtajemniczenie
|
Już po połówkowym.Dziewczynka potwierdzona.Wszystko ok Niestety żelazo dalej bo hemoglobina dalej spada.I grzybica wrócila.Zapytałam czy jest szansa że kinie w końcu a on że tak.Po porodzieA i zmierzył szyjkę.Wg tamtego lekarza na na ip co mnie straszył że za krótka,cała szyjka czyli ta częśc zewnętrzna i wewnętrzna miała 32mm.A dzisiaj zmierzył przez brzuch tą częśc wewnętrzna i ona sama miała 34mm czyli z tą częścią zewnętrzną ma jeszcze więcej i jest wporządku.Co do napinania to że będą się pojawiać nawet i jedno na godzinę.Że dziecko też sie przepycha rozpycha i brzuch może być napięty.Że najważniejsze że się rusza i tego mam pilnować najbardziej bo to najważniejsze.Mała waży 362 g i jest dwa dni do przodu.Jesteśmy szczęśliwi
![]() Edytowane przez juka_juka Czas edycji: 2017-05-11 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Magda ;)
|
Ja już po wizycie, w sumie to tylko położna zbadała tętno małego, później gin sprawdziła szyjkę i tyle.
Nawet nie robiła mi usg przez to, że ostatnio miałam ich tyle. Kolejna wizyta 1 czerwca ![]() I zaczyna mnie już to wkurzać, bo gin kazała mi przyjść 01.06, bo do tego mam zwolnienie, a położna że nie ma miejsc. Mam przyjść jako pacjentka dodatkowa. Yhmy no super, oni mówią tak każdemu, a potem czeka się 2 godziny na wizytę ![]() W tesco jest dużo przecenionych ubranek dziecięcych, większość -50% ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 |
Zadomowienie
|
Schmett- dzięki, tak serio
![]() Tylko musiałam zagrzebać się w koszu z ciuszkami, ale czuję, że już mi się forma kończy i zadyszka łapie na ten sport ![]() Miałam w ogóle omijać dziecięce rzeczy szerokim łukiem, bo już trochę mi się uzbierało, ale uzależnienie przegrywa z silną wolą ![]() Princesska- ja mam tak samo z wizytami, tylko, że mój lekarz przyjmuje tylko 3 godziny w poniedziałki, a że ma dobre opinie, to i oblegany ![]() Pielęgniarka zapisuje mnie zawsze na półtora miesiąca wprzód jako dodatkowa pacjentkę, bo już nie ma miejsc i zawsze czekam po ok.1,5-2 godziny,a zapisane na konkretne godziny pacjentki patrzą wilkiem, ale co zrobić.
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-05-11 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73722351]Zamówiłam wanienkę ze stojakiem
![]() Ale się zastanawiam czy dobrze zrobiłam z kolorem... bo wzięlam białą. A mogłam błękitną albo miętową.... i co teraz ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Serio po 1 zł?! Superowe zakupy ![]() Bardzo dobrze. Wszystko bedziesz widziec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3720 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Moja przyjmuje 2 razy w tyg po 3 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.