Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-11, 15:50   #1741
malenka1889
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Dzięki maleńka, mam plan wieczorem wziąć długi relaksujący prysznic, bo w tej dziupli tutaj nie mamy wanny a do brodzika nie mamy korka bo taki nowoczesny odpływ no i może pośpię lepiej tej nocy

Demolkę to robią doszczętnie, nawet sprzęt kuchenny wznoszą, moj tż będzie zachwycony jak będą robić remont generalny z wierceniem a on ma nocki w przyszłym tygodniu...
Ooojjj współczuję mężowi bo nie odeśpi :/

Ja nigdy nie lubiłam w wannie leżeć ale za to pod prysznicem to mogłabym stać godzinami z gorącą wodą

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 15:50   #1742
emdzik
Zakorzenienie

U mnie jeszcze daleko do trzeciego trymestru 😂

Maleńka - też tak myślałam ale jak pomyśle że mam córkę zostawić to mnie serce boli.. I tak na okrągło różne myśli.
Jutro idę odebrać zwolnienie u gin to mu powiem że ciągle mnie tak boli . zobaczymy co powie. choć ostatnio właśnie aż tak się nie przejął tym.. gdzie miałam szyjke 5-6 cm a na wizycie ostatniej nagle 3.. Dał mi tylko tą luteine i powiedział że mam dużo odpoczywać . bo przecież norma jest do 2.5 cm ...

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 15:52   #1743
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Co do magnezu to biorę profilaktycznie gin mi polecił trzy i żebym sobie wybrała jeden, mówił, że nie zaszkodzi, a w tamtym tygodniu miałam uporczywe skurcze łydek, pomogło zażywanie magnezu

Co do szyjki muszę pościemniać na następnej wizycie że mnie też cos tam boli, bo ostatnio miałam mierzoną pod koniec marca i nawet nie mam pojęcia jak się ma a przecież to ważne....
Ooo to dawno, mi zawsze na samolocie mierzy i potem jak na usg sprawdza serducho i przepływy to tez mierzy.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-11, 15:53   #1744
magia_to_ja
Madi

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
tylko w 7 miesiacu to juz psychicznie czlowiek inaczej sie czuje. Bo wiesz ze w razie czego Twoje dziecko uratuja. Ale jeszcze chwila i juz wszystkie bedziemy w 3 trymestrze tak z ciekawosci zerknelam ile moj synek wazyl na ostatnich badaniach prenatalnych w pierwszej ciazy. No i w 31 tyg mala kluska miala 2200g o matko przeciez to juz tak niedlugo 31 tydzien
Mi kolejna wizyta wypada w 30 tyg i tak się zastanawiam ile mój kłębuszek będzie ważył wtedy, bo ciągle wyprzedza wagą conajmniej o tydzień a powiedz jaką miała wagę urodzeniową ?

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 15:55   #1745
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
No szybko ten czas leci... Ostatnio w ddtvn mówili o wcześniakach.

Wysłane za pomocą mTalk
ja znam 2 pary ktorym urodzily sie dzieciaki w 6 miesiacu i wazyly 500 g. Szczesliwie wszystko z dzieciaczkami w porzadku, przezyly i sa zdrowe ale co rodzice przezyli to koszmar..
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 15:56   #1746
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze daleko do trzeciego trymestru 😂

Maleńka - też tak myślałam ale jak pomyśle że mam córkę zostawić to mnie serce boli.. I tak na okrągło różne myśli.

Jutro idę odebrać zwolnienie u gin to mu powiem że ciągle mnie tak boli . zobaczymy co powie. choć ostatnio właśnie aż tak się nie przejął tym.. gdzie miałam szyjke 5-6 cm a na wizycie ostatniej nagle 3.. Dał mi tylko tą luteine i powiedział że mam dużo odpoczywać . bo przecież norma jest do 2.5 cm ...
Wiem co to za ból zostawić dziecko w domu, ja miałam usuwanie polipów i łyżeczkowanie na początku października i na trzy dni musiałam córkę zostawić z babcia i tatusiem. Nie chciałam żeby brali ja do szpitala to tak sie stęskniłam za nią, że szok...

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-11, 16:00   #1747
magia_to_ja
Madi

Cytat:
ja znam 2 pary ktorym urodzily sie dzieciaki w 6 miesiacu i wazyly 500 g. Szczesliwie wszystko z dzieciaczkami w porzadku, przezyly i sa zdrowe ale co rodzice przezyli to koszmar..
Wyobrażam sobie przerażenie tych rodziców, takie sytuacje to dopiero jazda, to cud, że maleństwa przeżyły, mialy wspaniałych aniolow wokół siebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-11, 16:00   #1748
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
No wolę tego nie przeżywać.. Ani żadna z nas.
Mój pewnie teraz wazy z 600 i sobie tego nie wyobrażam..

Cytat:
Wiem co to za ból zostawić dziecko w domu, ja miałam usuwanie polipów i łyżeczkowanie na początku października i na trzy dni musiałam córkę zostawić z babcia i tatusiem. Nie chciałam żeby brali ja do szpitala to tak sie stęskniłam za nią, że szok...

Wysłane za pomocą mTalk
O widzisz. Ja też miałam usuwany ale to było jednodniowe na szczęście..

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 16:05   #1749
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Tego zawsze sie najbardziej bałam, zeby wytrwać do terminu ale to chyba każda z nas tak ma. Im ciąża starsza tym mniejsze zmartwienie. Mam kolegę który urodził sie ponad 30 lat temu z waga 900g i wszystko z nim ok. Tamta medycyna juz sobie radziła, wiec w tych czasach szanse są coraz większe dla coraz mniejszych dzieci. Moja koleżanka pracuje w centrum zdrowia matki polki w lodzi i nie raz mi opowiadała jak lekarze juz skreślali dzieci, a miały taką siłę życia w sobie, że nie raz lekarze mówili, że to poprostu cud bo dla.nich np to dziecko miało kilka procent na przeżycie.

Oby nas wszystkie przedterminowe porody ominęły

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-11, 16:08   #1750
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Mi kolejna wizyta wypada w 30 tyg i tak się zastanawiam ile mój kłębuszek będzie ważył wtedy, bo ciągle wyprzedza wagą conajmniej o tydzień a powiedz jaką miała wagę urodzeniową ?
wiesz co urodzil sie w 37 tyg i mial 3450 g A no wlasnie a przed porodem robili mi usg w szpitalu i lekarz mowi do mnie 3800g bedzie mial! a ja łzy w oczach bo jak mozna naturalnie urodzic takie duze dziecko.. przeciez ono nie wyjdzie ze mnie no ale szczesliwie okazalo sie ze jest mniejszy no i moja pitynka sie uratowala

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Tego zawsze sie najbardziej bałam, zeby wytrwać do terminu ale to chyba każda z nas tak ma. Im ciąża starsza tym mniejsze zmartwienie. Mam kolegę który urodził sie ponad 30 lat temu z waga 900g i wszystko z nim ok. Tamta medycyna juz sobie radziła, wiec w tych czasach szanse są coraz większe dla coraz mniejszych dzieci. Moja koleżanka pracuje w centrum zdrowia matki polki w lodzi i nie raz mi opowiadała jak lekarze juz skreślali dzieci, a miały taką siłę życia w sobie, że nie raz lekarze mówili, że to poprostu cud bo dla.nich np to dziecko miało kilka procent na przeżycie.

Oby nas wszystkie przedterminowe porody ominęły

Wysłane za pomocą mTalk
tak wiec kobietki zaciskamy nóżki do 37 tygodnia
Stary 2017-05-11, 16:11   #1751
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
No wolę tego nie przeżywać.. Ani żadna z nas.

Mój pewnie teraz wazy z 600 i sobie tego nie wyobrażam..

O widzisz. Ja też miałam usuwany ale to było jednodniowe na szczęście..
A u mnie dłużej sie zeszło bo miał byc jeden i to nie za duży, a było dużo i sporych i dlatego musiałam dłużej zostać na obserwacji i dodatkowo musieli mnie czyścić.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
wiesz co urodzil sie w 37 tyg i mial 3450 g A no wlasnie a przed porodem robili mi usg w szpitalu i lekarz mowi do mnie 3800g bedzie mial! a ja łzy w oczach bo jak mozna naturalnie urodzic takie duze dziecko.. przeciez ono nie wyjdzie ze mnie no ale szczesliwie okazalo sie ze jest mniejszy no i moja pitynka sie uratowala

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

He he moja koleżanka dwoje dzieci po 4500 naturalnie urodziła

Ja sobie tego nawet nie wyobrażam ale lekarz debil bo wiedział, że pierwsze takie duże było to drugie tez naturalnie kazał jej rodzic.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:

Pozwól chociaż dla męża od czasu do czasu rozłożyć

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-11, 16:18   #1752
judis
Zadomowienie

Cytat:
A kiedy mają ci ściągać?

Wysłane za pomocą mTalk
W 37 tygodniu, gin mówiła że nawet mnie do domu mogą puścić jak nic się nie będzie działo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 16:19   #1753
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
A u mnie dłużej sie zeszło bo miał byc jeden i to nie za duży, a było dużo i sporych i dlatego musiałam dłużej zostać na obserwacji i dodatkowo musieli mnie czyścić.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

He he moja koleżanka dwoje dzieci po 4500 naturalnie urodziła

Ja sobie tego nawet nie wyobrażam ale lekarz debil bo wiedział, że pierwsze takie duże było to drugie tez naturalnie kazał jej rodzic.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Pozwól chociaż dla męża od czasu do czasu rozłożyć

Wysłane za pomocą mTalk
no nie wytrzymam..
Stary 2017-05-11, 16:21   #1754
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
W 37 tygodniu, gin mówiła że nawet mnie do domu mogą puścić jak nic się nie będzie działo

Ooo to dobrze oby szew wytrzymał do 37 tyg. No moze od razu cie nie weźmie i do 40 sie uda donosic

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-11, 16:25   #1755
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Ooo to dobrze oby szew wytrzymał do 37 tyg. No moze od razu cie nie weźmie i do 40 sie uda donosic

Wysłane za pomocą mTalk
ja obstawiam ze Judis urodzi po terminie
Stary 2017-05-11, 16:43   #1756
judis
Zadomowienie

Cytat:
ja obstawiam ze Judis urodzi po terminie
Nie róbcie zakładów bo nie chcę zbyt długo na Stacha czekać

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Stachu ma teraz 1250g, według usg jest kilka dni do przodu więc ja nastawiam się na lipiec 😀

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 16:44   #1757
a_nn_a_
Zadomowienie

Hanala torba do wózka to moja zmora. Nie mogę nic znaleźć,co by ni sie podobało w rozsądnej cenie😊

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 16:44   #1758
Lalalandia
Rozeznanie

dziewczyny jeszcze wam sie pochwale co dzisiaj zakupilam Hustawke dla malej alez jestem podekscytowana bo taka wlasnie chcialam wynalazlam w necie za 100 zł z racji ze sie popsulo bujanie. Wyslalam mezowi i pytam czy naprawi ( bo elektryk ) no i mowi ze bez problemu. Pojechalam, patrze stan super no i mam z racji ze sie wlasnie naprawia to zalaczam zdjecie z neta
Stary 2017-05-11, 16:53   #1759
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Hanala torba do wózka to moja zmora. Nie mogę nic znaleźć,co by ni sie podobało w rozsądnej cenie😊

No wlasnie bo La Millou po pierwsze troche wydatek, a po drugie jakos w zadnym ze wzorów sie nie zakochalam, ale jakosciowo sa chyba super, bo kolezanka od prawie roku uzywa non stop bo ani do stokke nie miala torby ani do greentoma i jest w idealnym stanie..

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
dziewczyny jeszcze wam sie pochwale co dzisiaj zakupilam Hustawke dla malej alez jestem podekscytowana bo taka wlasnie chcialam wynalazlam w necie za 100 zł z racji ze sie popsulo bujanie. Wyslalam mezowi i pytam czy naprawi ( bo elektryk ) no i mowi ze bez problemu. Pojechalam, patrze stan super no i mam z racji ze sie wlasnie naprawia to zalaczam zdjecie z neta
O rany, ile to miejsca zajmuje, musialabym ziast stolu wstawic

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-11, 17:10   #1760
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
No wlasnie bo La Millou po pierwsze troche wydatek, a po drugie jakos w zadnym ze wzorów sie nie zakochalam, ale jakosciowo sa chyba super, bo kolezanka od prawie roku uzywa non stop bo ani do stokke nie miala torby ani do greentoma i jest w idealnym stanie..

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

O rany, ile to miejsca zajmuje, musialabym ziast stolu wstawic

hihi no troszke zajmuje ale fajne sa. w pierwszej ciazy kupilismy lezaczek bujaczek i to byl strzal w 10. Synek go uwielbial i non stop w nim lezał ( mam go do dzisiaj i bede go dalej uzywac). Hustawke mielismy od mojej kolezanki przez kilka miesiecy i tez super wspominam mimo tego ze niestety gabarytowo sa duze. No ale coz ja jestem przyzwyczajona ze mam pelno zabawek w salonie i roznych sprzetow. Moj mlody do tej pory znosi wszystko i bawi sie w salonie a wieczorem wszystko ogarniamy na miejsce do jego pokoju.
Stary 2017-05-11, 17:18   #1761
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Dziewczyny oprocz kwestii fotelika jeszcze chcialam podpytac czy macie wybrane juz jakies torby do wozka Dodatkowe cos typu jak ma la millou.

IMG_1494519483.481316.jpg
Ja kupiłam taka

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 17:32   #1762
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Załącznik 7061991
Ja kupiłam taka

Jest na zaczepy ?

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 17:52   #1763
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30
Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Ja mam bóle szyjki .. Krocza .. Wszystkiego tam na dole naprawdę :/

Mnie bardzo boli spojenie łonowe.

Cytat:
Co do magnezu to biorę profilaktycznie gin mi polecił trzy i żebym sobie wybrała jeden, mówił, że nie zaszkodzi, a w tamtym tygodniu miałam uporczywe skurcze łydek, pomogło zażywanie magnezu

Co do szyjki muszę pościemniać na następnej wizycie że mnie też cos tam boli, bo ostatnio miałam mierzoną pod koniec marca i nawet nie mam pojęcia jak się ma a przecież to ważne....

U mnie szyjka 33 mm chyba dobrze?

Cytat:
Jest na zaczepy ?

W zestawie ma zaczepy do wózka przewijak, torbę izolacyjna i saszetkę na drobiazgi.

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 17:59   #1764
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Fajno

TŻ zostawił nas i pojechał do Wrocławia, wróci albo w sobote, albo w niedzielę.
Dzieciaki jakos mnie dzisiaj drażnią, kiepski dzień mam.
Cieszę się z Witusia, ale nie wiem o co mi chodzi samej.
Ehhh rozterki ciężarnej wózka znów nie mam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 18:03   #1765
magia_to_ja
Madi

Cytat:

Oj nie wiem, nie znam norm, to pewnie zależy także od tygodnia ciąży

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Fajno

TŻ zostawił nas i pojechał do Wrocławia, wróci albo w sobote, albo w niedzielę.
Dzieciaki jakos mnie dzisiaj drażnią, kiepski dzień mam.
Cieszę się z Witusia, ale nie wiem o co mi chodzi samej.
Ehhh rozterki ciężarnej wózka znów nie mam
Judkama głowa do góry, maluchy ogarniesz, na pewno masz swoje sprawdzone metody
gratki za Wojtusia, bo jeszcze nie gratulowałam, a wózek spokojnie, może znów nie możesz się zdecydować bo los szykuje kolejną niespodziankę.
Ja jeszcze nie mam ani wózka, ani łóżeczka, ani nawet bujaczka i jakoś tak przeglądam net, ale nic mnie nie urzeka ...

Stary 2017-05-11, 18:17   #1766
aneta_91
Zakorzenienie

Orchidea, a jaka miałaś szyjke wcześniej? Bo to zależy od punktu startowego. Jedna będzie miała 5 mm i ok a druga tylko 3 i też będzie ok.
Stary 2017-05-11, 18:19   #1767
admirable
Zakorzenienie

Też się zastanawiam nad torbą do wózka. Może i kupilabym jakas lamillou ale żadna mi się nie podoba na tyle aby tyle wydać.. co myślicie o obag? Ciekawe czy da się ja jakoś doczepic do wózka bo kiedyś gdzieś widziałam i podobało mi się ale nie wiem jak była zawieszona.

Powracam do tematu prania ciuszkow dziecięcych. Mam termin na początek sierpnia więc chciałabym mieć wszystko gotowe na koniec czerwca mnie koleżanki przestrzegaly przed zostawuankem tego na koniec, bo mówiły ze ciężko wystac przy desce. W sumie to nie wiem jak ja będę znosić zaawansowaną ciążę i czy ciuszki będą dalej świeże? Ale i tak stwierdziłam, ze chce mieć to za sobą i powoli coś tam robię. W dodatku od maja nie pracuje i na prawdę wariuje już z nudów. Pewnie doswiadczone mamusie mogą w mądrzejszy sposób się wypowiedzieć na ten temat 😀

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 18:19   #1768
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Mnie bardzo boli spojenie łonowe.

W zestawie ma zaczepy do wózka przewijak, torbę izolacyjna i saszetkę na drobiazgi.

Orchidea do 25 mm jest ok. Tylko przy takiej krotkiej ponizej 30mm to zapisuja luteine zeby sie nie skrocila bardziej.
Stary 2017-05-11, 18:22   #1769
aneta_91
Zakorzenienie

Poszukajcie może na aliexpres toreb do wózka albo farbotka ma też fajne pojemne i wcale nie wyglądające na wózkowe

Admirable, ja mam termin na 19.08, 29.07 ciąża donoszona, do połowy lipca chce mieć wszystko ogarnięte: kupione, poprane, poprasowane, poukładane.
Stary 2017-05-11, 18:23   #1770
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie wiem, nie znam norm, to pewnie zależy także od tygodnia ciąży

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Judkama głowa do góry, maluchy ogarniesz, na pewno masz swoje sprawdzone metody
gratki za Wojtusia, bo jeszcze nie gratulowałam, a wózek spokojnie, może znów nie możesz się zdecydować bo los szykuje kolejną niespodziankę.
Ja jeszcze nie mam ani wózka, ani łóżeczka, ani nawet bujaczka i jakoś tak przeglądam net, ale nic mnie nie urzeka ...
Nie wiem czy do innego gina nie iść i upewnić się co do płci, bo już nie chce niespodzianek

O, taką naklejkę zamówię http://allegro.pl/naklejka-na-auto-r...e-0274ff850c61

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości