![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 11!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Kelpie ja Cię rozumiem
Mój robi yo samo...ile razy ja jak był w trasie dzwoniłam do ludzi którzy z nim jadą czy jest ok. Bo.mial się odezwać z kato a tu 5h i nic... A ja też się nie odzywam i jego to noe rusza, przez co też mi przykro...więc już tak nie robię. A co do "co e pracy" to najczęściej słyszę że "dobrze..Na obiad jadłem.to i to.."
#3603 |
Zakorzenienie
|
kurde... Kelpie i Justus no miałam czasem to samo (okresowo)i Tż mówił, że on nie wie o co mi chodzi (w sensie, że za mało gadamy jak już jestesmy razem (przez telefon w trakcie jego dojazdu i powrótu z pracy mogliśmy gadać godzinami ) no i , że nie pisze, że dojechał bezpiecznie) u nas pomogła szczera rozmowa i kilkukrotne (wiem, że to brzmi złośliwie) nie odezwanie się przez cały dzień pomimo jego pisania czy wszystko u mnie w porządku. Odczuł na własnej skórze, że to fajne nie jest. A no i u nas kilka rzeczy rozjaśniły nam wykłady Szutaka (tak tego księdza) bo żadne z nas czasem nie było świadome, że przez to że się róznimy możemy sobie nieświadomie na złość robić i któreś z nas może czuć się pokrzywdzone. Nie mówię, że jest idealnie teraz ale jesteśmy bardziej świadomi i wiemy, że mamy nad czym pracować.
Nie chodzi mi o chwalenie się jak to u nas nie jest cudownie, tylko chciałabym jakoś pomóc bo miałam dokładnie to samo także nie odbierzcie tego jako wymądrzanie się ![]()
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to tylko M. sam jedzie do tesciow i wlasciwie od dzisiaj juz bede sama znowu (w tygodniu tez go na noc nie bylo bo na szkoleniu byl) ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- U nas jest juz nauczone ze ten chociazby sms o tym ze dojechalismy musi byc, potem w miare mozliwosci zawsze dzownimy (najczesciej to M. jest dgzies tam wiec on dzwoni;p) jak nie dzowni to czasami zdarza mi sie do niego samej zadzwonic ale rzadko jest taka potrzeba. Natomiast romozwy pt. "co w pracy" sa zupelnie nie książkowe... M. odpowiada głównie w dwóch słowach a ja mu potrafie opowiadac najglupsze rzeczy - ale jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swojemu na tekst czy "opłaca sie jenu wracać " zawsze odpowiadam "lepiej zebym sie nie zastanawiala czy oplaca mi czekać ". Musisz prosto z mostu walnac czego oczekujesz bez klotni i innych i z pełną stanowczością w glosie bo inaczej nie dotrze. Chociaz moj jak ma maraton w pracy to zawsze wraca steskniony z podkulonym ogonem niemalże ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Wam takich sytuacji, u mnie w pracy bardzo mało delegacji, u męża jak są to przeważnie jednodniowe. Ogólnie ja nie lubię spać bez męża. Ostatnio jak zostałam u teściowej szyć kocyki to spałam 3 noce bez męża. Pierwszy raz w ciąży. Nie mogłam zasnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73738181]U mnie to samo...
![]() Nie miało się szybki ochronnej? ![]() Popatrze u rodziców, pewnie będą mieli jakiś stary. Fajne i wygodne.. ale nie pasuje ani na jedną ani na drugą. A pracujesz cały czas? Może jedź z nim?[/QUOTE] TŻ miał mi w prezencie ślubnym siodło kupić, ale nic z tego nie wyszło ![]() Jutro pracuję i nie miałabym jak wrócić niestety. Cytat:
W mieszkaniu albo komputer i praca, albo siada w swoim rogu na kanapie z telefonem. Jak byliśmy na urlopie to nie miał tak. Mówię mu często, że mi to nie pasuje, ale nie skutkuje to na długo. On też mi zwraca uwagę i to słusznie, bo jak wraca z pracy i siada do kompa to ja siadam przy nim i w sumie czekam aż skończy pracę, a jak skończy to ja idę wziąć prysznic albo mi się przypomina, że mam mu jedzenie zrobić. Więc nie jest tak, że ja jestem święta, a TŻ nawala. Staram się oduczyć tego czekania aż skończy pracę i trwania w niczym jak go nie ma. Zająć się czymś swoim. Ja mam za to tak, że rzucę wszystko żebyśmy tylko spędzili czas razem. I to też było złe bo nie robiłam nic bo bałam się, że jak np. wrócę do jazdy konnej to kosztem naszego czasu. Cytat:
Mnie irytuje jeszcze bardziej nie to, że nie zadzwoni jak dojedzie, tylko jak mi mówi, że zadzwoni wieczorem z hotelu to pogadamy, a nie dzwoni bo się zasiedzieli czy coś. Obawiam się jak to będzie jak przeprowadzimy się do domu i będę siedziała sama. Już mu nie raz, jak byliśmy na budowie, mówiłam specjalnie, że sama będę siedziała w tym domu. Cytat:
A nie wymądrzasz się i dzięki za rady ![]() Cytat:
On też nie powiedział tego jakoś kategorycznie, ale że musimy się nad tym zastanowić. Wiem, że jest zmęczony tym jeżdżeniem i wolę czasem żeby spał w hotelu niż miał ledwo żywy wracać do mnie. Tak czy siak tekst jest dobry i muszę go zapamiętać ![]() Chyba wyczuł, że się Wam żalę bo zadzwonił z drogi, że już dojeżdża i żebym sobie dzisiaj odpoczęła itd. To też nie jest tak, że u nas jest ciągle źle, TŻ nigdy nie dzwoni, tylko siedzi z telefonem lub przed kompem. Raz zadzwoni, raz nie, ale częściej nie. Trafiają się gorsze tygodnie, że go więcej nie ma, albo wraca późno. Ale też są tygodnie, że codziennie wraca z pracy do domu. Kwiecień był bardzo ciężki, ja też dużo pracowałam i żyłam tylko pracą. W majówkę odpoczęliśmy. Teraz pewnie nam ciężko wrócić znowu do rytmu. Wiadomo też, że jak się ma gorszy humor to się wyciąga wszystko co złe, a nie szuka pozytywów. Jednak nad tym co nas boli trzeba popracować. Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2017-05-12 o 10:39 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak próbuje wytłumaczyć co i jak to szybko obraca kota ogonem i to jednak moja wina bo to ja się zmieniłam. A jego zmiany zdań mnie powoli wykańczają. Tylko w tym roku przeszłam już kilka wersji z naszym mieszkaniem: 1. Sprzedajemy i wracamy do pl 2. Zostawiamy 3. Sprzedajemy i wynajmujemy tutaj 4. Kupujemy tutaj dom. 5. Zostawiamy mieszkanie 6. Jednak sprzedajemy 7. Nie, zostajemy tutaj. Nie wspomnę że proszę o pomalowanie salonu od kilku miesięcy. To nie bo zima, teraz nie bo będzie śmierdzieć, a wczorajszy hit to nie bo mamy kota. Ręce opadają. Nie mówię że on jest zły itp. Bo nie jest. Dobry z niego facet. Ale te zachowania są tak wkurzające że.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
O to u nas było tak czasem, że Tż mówił, że albo wymyślam albo szukam dziury w całym, nawet przez jakiś czas myślałam , że może rzeczywiście przesadzam. Ale doszłam do wniosku, że moje "wymysły" mają uzasadnienie i postanowiłam walczyć z tym co serio mi przeszkadza jest dla mnie ważne.
wiem, że czasami przesadzam no ale niektórych rzeczy nie da się odpuścić - teraz dyskutujemy na temat wyjazdu wakacyjnego w tym roku (ja chcę za granicę a on blisko bo musimy oszczędzać na budowę domu ) i projektu domu - ciezko nam idzie ![]()
#3610 |
Zakorzenienie
|
U nas na szczęście nie ma żadnych wyjazdów służbowych w pracy i zawsze oboje piszemy, że dojechaliśmy do pracy czy do domu. Ogólnie piszemy bardzo, bardzo dużo smsów, ostatnio aż mi telefon zaczął się wieszać bo zapomniałam, żeby trochę usunąć
![]() Co do malowania pokoju wczoraj malowaliśmy ścianę w sypialni i właśnie bałam się, że będzie śmierdziało, ale na szczęście nie było nic czuć. Jak się chce to się znajdzie sposób, a jak nie to się znajdzie powód ![]()
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
A ja tam umiem spać bez Tzta. I śpię już drugi dzień. Jak nie zmadrzeje to dziś będzie trzeci dzień, jutro czwarty itd... nie krzyczę bo już nie mam siły. Po prostu nie gadam nic. Nie gotuje obiadów. Nie robię śniadań ani nic. Zobaczymy.... Tż miał możliwość zostawania w Krakowie jak pracuje dwa dni pod rząd tam ale nigdy nie skorzystał i woli wrócić do domu. A odnośnie pisania smsow to też czasami napisze że dojechal, czasem nie napisze. Ale częściej nie. W delegacje wyjeżdża niezbyt często. A szkoda...bo ten tydzień dwa lubię czasem sobie pobyć sama. Nie wiem jakby było gdyby cały czas wyjezdzal, ciężko stwierdzić. Ogólnie mam humor z
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Konto usunięte
|
sQ - sorka, że dopiero teraz ale...
Obecnie mam ten - RGB 20 - pięknie się mieni róż z żółtym (taki trochę efekt benzynowych paznokci) https://pl.aliexpress.com/item/0-5G-...608.0.0.qshxBH Mam też te - kolor 6 i 7 (6 spoko, 7 takie sobie) https://pl.aliexpress.com/item/2g-Sh...720091251.html Ale porównując to ten z pierwszego linku robi lepszą taflę, ładniejszy nieco efekt. Ja robię na topie no wipe neo nail ![]() a cat eye nie mam to nie pomogę. Edytowane przez 45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 Czas edycji: 2017-05-12 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;73746626]sQ - sorka, że dopiero teraz ale...
Obecnie mam ten - RGB 20 - pięknie się mieni róż z żółtym (taki trochę efekt benzynowych paznokci) https://pl.aliexpress.com/item/0-5G-...608.0.0.qshxBH Mam też te - kolor 6 i 7 (6 spoko, 7 takie sobie) https://pl.aliexpress.com/item/2g-Sh...720091251.html Ale porównując to ten z pierwszego linku robi lepszą taflę, ładniejszy nieco efekt. Ja robię na topie no wipe neo nail ![]() a cat eye nie mam to nie pomogę.[/QUOTE] Dziękuję! A to pyłek jak syrenka j ba top przed lampa się sypie czy jak? ![]() A kolor pod to jaki dajesz??
#3614 |
Zakorzenienie
|
My z TŻem mam kontakt non stop, piszemy nawet w pracy. Ale wiadomo, że wszędzie są lepsze i gorsze dni, czasem te drugie się kumulują. Warto mówić głośno o tym, co nam na dłuższą metę przeszkadza, żeby dojść do porozumienia.
My mamy wypracowany system, że kolację jemy razem, potem każdy ma czas dla siebie i na koniec oglądamy coś razem. Ale ja jestem ten typ, który musi czuć obecność TŻta, nawet jak gra, to lubię go dotknąć czy się przytulić.
#3615 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
... choć nie Westwood
|
Ja zawsze oczekuje TZa ze dojechał do pracy czy ze juz wraca. Juz sie nauczył, ze sie martwie i nawet nie protestuje.
Za to ze spedzaniem czasu jest różnie, ale ogólnie on pracuje na zmiany, wiec jak ma pierwsza to razem spedzamy czas, razem jedziemy do pracy i ogolnie popoludnia sa w wiekszosci dla nas (mowie w wiekszosci, bo np dzis ja ide na piwo ze znajomymi,on zostaje w domu), za to przy jego drugiej bądź trzeciej zmianie ja sobie sama gospodaruje czas i to wtedy staram sie umawiac ze znajomymi, czytam sobie ksiazki itp. Lubiebten czas sama ze soba, ale po trzech dniach mi sie juz zaczyna tęsknić. Jak dobrze, ze juz weekend ![]() ![]()
![]() |
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dostaję od TŻ wykle 2 smsy w ciągu dnia: "Dojechałem na kopalnie, kocham cię" "Wyjechałem ![]() Czasem tego drugiego nie wysyła mi jako sms, tylko na fb, żeby mnie nie budzić, jeżeli ma akurat trzecią zmianę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak samo nonstop dotykam TZa. Jak gra, a ja sie czuje samotna, to mu siadam na kolanach albo puszczam sobie serial obok niego na laptopie i klade mu nogi na udach. :P Kelpie, ale to tak na stale? Nawet jak juz sie przeprowadzicie do domu, to dalej bedzie jezdzil? Ja bym sie na to nie zgodzila, nie tylko z samotnosci, ale nie chcialabym, zeby moj TZ tyle jezdzil codziennie ze wzgledow bezpieczenstwa i zdrowia (to wykanczajace). Ja jezdze codziennie lacznie 2h busem i mnie to strasznie meczy, nie wyobrazam sobie codziennie sie stresowac za kierownica w dlugiej trasie.
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2017-05-12 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh każda relacja jest inna. Smutne jest jednak jak 2 osoby nie mogą się dogadać i w minimalnym stopniu dogodzić tej drugiej osobie...Bo cóż to jest wysłać SMS... Kupę jak robi to może wysłać. Więc mnie drażni "nie miałem kiedy" Byłam u fryzjera!!!! Wyglądam jak człowiek ![]() Wracamy do wro ![]()
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
1494604944107.jpg1494604953525.jpgz dzieckiem w ogródku byłam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Łooooo to się matka odpaliłas
![]()
#3622 |
Moderator
|
Ja się właśnie wywaliłam na tarasie na leżaku
![]() ![]() ![]()
#3623 |
na przekór do celu
|
Hej
![]() Na mnie też 2 h dziennie poświęcane na dojazd do pracy nie robią wrażenia. Tzn. jasne, że nie chciałabym tyle dojeżdżać, ale nie jest to jakoś dużo, godzina w jedną stronę to chyba taka polska średnia, a przynajmniej moda ![]() I żeby się stresować przejeżdżając dziennie 2 h? Nie... Stresowałam się, jak jechałam w nocy w deszczu 6 h po europejskich nieznanych mi drogach ![]() Ale no, dojeżdżałam godzinę do szkoły już od liceum (to wina odległości do szkoły), na studiach na początku było podobnie, przez korki. Także jestem przyzwyczajona, ponad mój limit byłyby 2 h w jedną stronę ![]() Dziś było takie słońce, że nie dziwi mnie opalenizna ![]() ![]() A co do sms-ów "jestem/wracam" itp. to zazwyczaj ich nie oczekuję ani sama nie wysyłam, chyba, że wydarzy się coś nieplanowanego i wrócę godzinę później niż obiecywałam, to uprzedzam i o to samo proszę TŻ-a. Raz serio zaczęłam się martwić gdy wybiła 21:00 a on nie wracał z pracy (zwykle jest między 17:00 a 19:00) ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
2h dojazdu do pracy to wcale nie tak dużo. Moja koleżanka do pracy dojezdza 40 minut plus przesiadki a jedzie 10 min tramwajem a 30 min Metrem
![]() Ba moj Tz Wislostrada do pracy autem jak niema korkow jedzie 20 min ale sa dni kiedy sie jemu to nie oplaca i woli jechac komunikacją i tez we dwie strony wychodzi jemu 1.5h-2h.W Warszawie wydaje mi sie to wcale nie tak długo. Cytat:
![]() Pokaz foty ! Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3626 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3627 |
na przekór do celu
|
I pisze sms
![]() ![]()
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Hahahaha nie ,nie jestem az takim zwyrolem
![]() sQ pokaż foty od fryzjera bo z kupą na pewno na glowie nie wyszlas ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Londynie dwie godziny to też standard, chociaż ja na pieszo mam niecałe 20 minut ![]()
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
aczkolwiek z drugiej strony jak my mamy klientow w województwie i widze jak ktos z wro do opola jedzie (ok1h) kazdego dnia to bardzo wspolczuje. bo co by nie bylo to zycie w trasie, szybka predkosc, rozni ludzie...
![]() foty beda pozniej. wygladam tak samo jak ciecie po slbuie. Agatka Swift ![]() ej drga z malym masakra... czuje sie jak kon po westernie., na prawde.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.