|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
juleczko z tym żółtkiem to u mnie jest tak jak u ciebie - zawsze zapomne
![]() A co do katarku to my borykaliśmy się z nim niedawno i oprócz odciągania psikałam wodą morską Tetrinan, ale jak masz sół fizjologiczną to dawaj mu do noska 3 razy dziennie ![]() No nasze chłopaki wątkowe to się chyba na jakąś sesje umówiły Przynajmniej tu mogę pooglądać wasze pociechy, bo albumik to chyba trzeba będzie za niedługo zamknąć
|
#1682 |
|
Konto usunięte
|
karo, cieszymy się, że u Was juz lepiej.
aelitka, zgadza się, maks to łobuziak. .. który bardzo lubi się kąpac, też go woda spływająca po buźce bie rusza. ![]() iwka, bolało. dostałam znieczulenie, ale i tak bolało, bo to dolna ósemka, paskudnie zepsuta, ale dentystka uparła się, że trzeba leczyć, bo inaczej górne zęby nie będa miały podpory. ![]() katia, widzę że z Kacperka taki sam kamikadze jak z Maksa, wszędzie wlezie, wszystko otworzy... ![]() juleczko, Maks co drugi dzień ma żółtko w zupce. I rzeczywiście, chyba w całym ktraju dziś cudna pogoda. Nareszcie. My bylismy z Maksem na spacerze, potem w kościele, potem na piwku w knajpce, potem u znajomych (znowu piwko) , potem na spacerze, i tak do 21:00. A teraz idę spać, bo przekroczyłam dawkę śmiertelną.
|
|
|
|
#1683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
aelitka, zgadza się, maks to łobuziak. .. który bardzo lubi się kąpac, też go woda spływająca po buźce bie rusza. [/quote]Dziękuje za wszystkie miłe słowa... ![]() Już w Krakowie z powrotem jestem, mama dzwoniła, że Zoś chory, katar, gorączka - angina i antybiotyk taka bidusia była dzisiaj rano..... ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
My też wkońcu wróciliśmy. Od 16 byliśmy u teściowej. Jakoś mnie swoja gadką wkurza ostatnio.
lea - rzeczywiście Kacpi to taki sam kamikadze. Wczoraj przewrócił się z krzesłem, troche popłakał i za chwilę zaś przy nim wstawał. aelitka - Kacpra też nic nie rusza w kąpieli. Możesz mu po głowie lać i nic, nawet jak leży w wodzie że tylko mu twarz widać i chlapie sobie wodą do oczu to też go nie rusza. |
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne fotki wklejacie
ja ostatnio nie mam czasu nawet nowych robić a dziś byliśmy na Dniu Ziemi i z kolei zapomnieliśmy aparatu a co do wklejania, to jak TŻ się wreszcie wycertyfikuje czyt. skończy zakuwać, to zmuszę go żeby nowe na picassę wrzucił i dam Wam znaćKatia: moje chłopaki też w kuchni rządzą ![]() Juleczka: jak katar jest rzadki, to chyba wystarczy tylko odciągać, bo tą wodą psika się po to, żeby dało się odciągać przy takim gęstszym a w ogóle to 3majcie się - kiedyś to niespanie przecież minie ja nawet dziś czytałam na innym wątku jak dużo śpią dzieciaczki z tego roku i też pozazdrościłam ich mamom
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
my bylismy prawie caluutki dzien na spacerze rano zjadl kasze manna potem juz 2 kiwi wsunal na balkonie potem przewinelismy i do wozka i do kosciola. po kosciele (przed stalismy- na swierzym powietrzu) oczywiscie wyprawa do naszego kochanego parku .. jak chcecie zobaczyc to jest wideo w moim linku w podpisie..poza tym jak spacerowalismy to podszedl do dziewczynki na moje oko 2 latka miala i ona go ukochala potem obiadek u nas na balkonie, serek w domu.. potem znow spacer az do 20stej
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!dziś znowu zapowiada się piękna pogoda wiec wyruszymy na długaśny spacer!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny aż milo sie czyta Wasze posty tyle w nich optymizmu i radości widzę, ze pogoda temu bardzo sprzyja
U nas nie tak optymistycznie ciężka nocka znowu ... e tam kiedyś minie
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Mateuszku i Amelko samych radości dla was kochane dzieciaczki
![]() My już na nogach. Hania niedawno wstała, mężuś do pracy na 8':00 i jak wstałam zastałam pięknie przygotowane kanapeczki Mniam Mniam Dziś na 17:00 do pracy, ale na 13:00 i tak muszę jechać, bo mamy zebranie ![]() No, ale cóż nigdy nie będzie tak, żeby wszystkim pasowało, bo ktoś pracuje, a ktoś ma wolne ![]() To ja też wkleje nowe fotki Hanutki ![]() Na pierwszym zdjęciu ma ubraną sukienkę - moją sukienkę, którą ja nosiłam jak byłam taka jak Hania. Jak na tamte czasy to taka kiecka była full wypas - teraz bym jej Hani nie założyła na wyjście ![]() A reszta to na placu zabaw z babcią - moją mamą
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
buziaczki dla Amelki i Mateuszka
minisiu ale jestes podobna do mamy ![]() zazdroszcze Wam wypadów na plac zabaw bo moja mendziusia nie siedzi a nie puszcze go tam na brzuch bo nie ma jak - zawsze pełno dzieciaków ![]() katia Kacper super i jak ładnie stoi ja Adrianowi pozwalam tylko stac i chodzic w łozeczku bo jak widze jak on pada to az sie boje, ze sobie krzywde zrobi ![]() karo super, ze juz OK lea no widzisz przezylas zębodłuba Maks ekstra ![]() juleczka ja nie daje na razie tego zółtka, czekam Pati kiedys zeby wyjda ![]() u nas w nocy 2 wstawanka mój małż twierdzi, ze jak jest cieplej to Adrian lepiej spi no ale nie wiem ostatnio tez marudny jst w dzien, zęby jedynie 2 kreseczki pod dziasłem, jeszcze sie nie przebiły ![]() edit: kropka mozesz napisac plan jedzenia Aduska ![]() szukam szukam i nie moge znaleźc głownie astanawiam sie czy moge mu o 10.00 podac jakies same owocki Adrian je ( wiem ze to wałkowałysmy ale ciagle cos trzeba zmieniac )6.00 180ml mleko z kaszka 10.00 kaszka na wodzie z owocami ( ale srednio lubi) 13.00 obiadek ze słoiczka od 120 do 160 g 16.00 200 ml mleka z kaszka 20.00 200 ml mleko na noc w miedzyczasie pije 300ml soków i herbat plus bułka, chrupkiczy takie ilosci sa ok?? i czy zamiast tej kaszki o 10.00 moge mudawac np jakies owoce, jabłka lub deserek itp? Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-04-28 o 09:58 |
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy bardzo za życzonka
I życzymy również wszystkiego najlepszego Amelce Dziewczyny, Mati spał dzisiaj całą noc spokojnie. Raz się tylko obudził ale sam się uspokoił w mig i zasnął . Zastosowałam sposób który podczytałam na forum gazeta.pl . Mleko na noc zrobiłam mu zamiast na wodzie to na naparze z melisy! Jestem w szoku. To działa Niestety katar mam wrażenie, że Mati ma coraz gorszy Dziękuję wam kochane za odpowiedzi w sprawie żółtka Patrilko Podaję link do forum, gdzie to wyczytałam: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=78520795 minisiu, fajny macie plac zabaw lea, a dajesz co drugi dzień całe czy pół ? No i buziaki dla Ciebie - jesteś dzielna
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
juleczko
Moze to rzeczywiście działa - ciekawa jestem jak będzie ![]() dzięki juleczko i Kanciu za komplemencior - rzeczywiście bardzo dużo ludzi mówi, że jestem podobna do mamy, a kiedyś jak byłam młodsza to byłam cały tata ![]() Ja zaraz będę szykowac Hanie do wyjścia, bo teściowa o 12:00 bierze ją na spacer, a ja jadę na zebranie do pracy
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko i Mateuszku sto lat dla Was
Witam po weekendzie. Ale fotek nawlkejałyście. Dzieciaczki cudowne i takie już duże. Dziś zrobiłam już małe zakupy na wyjazd, teraz Klaudia śpi bo wstała dziś o 6.30. A na 14 jedziemy do lekarza, bo ma lekki katar i chcę przed wyjazdem sprawdzić, czy nic więcej jej nie dolega. I zapytam czy będzie mogła kąpać się w basenie. Ta nieszczęsna czwórka w końcu się wyrżnęła i dobrze, bo ostatnie dwie noce były przepłakane, ale dzisiejsza już w miarę. Kończę na razie dziewczyny, odezwę się wieczorkiem. Miłego dnia życzę
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka a czy to jest bezpieczne?
|
|
|
|
#1695 |
|
Konto usunięte
|
minisiu, rzeczywiście, 18 lat temu
taka sukienka była ekstra!! Popieram, jesteś młodszym klonem swojej mamy. juleczko, co drugi dzień pół żółtka. Dziś słonecznie, ale mocno wieje, byłam na spacerze, ale tylko dwie godziny. Na 16:300 jadę znowu do dentysty, więc teściowa pójdzie z Maksem na podwórko, zaliczy popołudniową drzemkę. Kanciu, wydaje mi się, że plan żywienia Apusia jest OK. Zmykam, pa.pa. |
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu oto jak moj ksieciunio je:
8:00 kasza manna na mleku (normalnym krowim z kartonu )10:00 owoc.. banan albo 2 kiwi albo gruszka (jablkami moj syn pogardza )11:00 mleko z kleikiem 13:00 obiadek 16:00 serek danonek albo bakus a ostatnio dostal danio intenso kokosowe i plakal jak sie skonczylo 19:00 mleko z kleikiem 23:00 kaszka smaczny sen po 9 mcu w miedzyczasie podjada nasze kanapki, czasem zje paczka jak jestesmy na miescie.. Minisiu Hania super a ja tez podobne kiecki mialam Juleczko gratuluje nocki!!!! melisa napewno mu nie zaszkodzi.. nie ma juz 2 miesiecyja nie daje zoltka
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się później A my przyszliśmy trochę do domku, bo coś Klaudia na dworzu coś marudziła. Teraz się ładnie bawi, a ja w międzyczasie gotuję obiad. Byłyśmy u lekarza i nic Klaudii nie dolega, więc dajemy kropelki do nosa i to wszystko. Co do basenu to nie ma przeciwskazań
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
Mati i Amelko buziaki ja po pracy. Właśnie gotuję kasze jaglaną, ale taka kulinarna noga jestem, że cały czas jest twarda. Dolewam wody i dolewam. Płatki ryżowe błyskawiczne też mi twarde wyszły /kosz/, a gotowałam dłużej niz w przepisie i więcej wody dałam. Jeeeesssssuuuu..... Weronka gaduła i wiercipiętka się zrobiła. I zauważyłam,że ma ostatnio jazdę tylko na mamę. Szczególnie gdy jest pora karmienia lub jest zmęczona a zniknę jej z pola widzenia płacze. Tż już nie wystarcza. Mam nadzieję,że to tymczasowe i szybko minie, bo cięzko mi będzie. Thanks God niania jej pasuje. JA o żółtku też zapominam- wstyd!!! Nie wiem jakie ono ma wartości, bo może trzeba się bardziej pilnować
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Anula a z czego Ty sie chcesz odchudzac
Iwka ja mam tak z pieczeniem u nas dzis taka pogoda, ze Apusiowi było za ciepło w bodziaku z długim rękawem ja to sie rozpłynełma w słoncu
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
kanciu no jeszcze mi trochę zostało, ale głównie mi chodzi o pozbycie się celulitu. Bo z tym to masakra
![]() A wracając do żółtka to ja też jakoś nie daję
|
|
#1701 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Buziaki dla Mateuszka i Amelki
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7364867]Przeżyłam. .. ale darłam sie jak opętana. ... dentystka mi pozwoliła. ![]() A elegancki przystojniaczek to nawet smoczek ma pod kolor, zauważyłyście? ewa, ty dbasz o każdy szczegół. EDIT: kilka fotek.[/quote] A pacjentów nie wystraszyłaś tymi wrzaskami? Z tym smoczkiem to przypadek. Najpierw był smoczek, potem kurtka ![]() Fotki genialne. Maks jest takim słodkim urwiskiem i buzia mu się od śmiechu nie zamyka. Cytat:
![]() No zobacz, jaką praktykę zdobędziesz zanim swoje dziecko będziesz miała! Zdjęcia super. Twoja siostra jest śliczna. Ma piękny kolor skóry. Kąpiele Mikołaj uwielbia. Ostatnio za każdym razem połowę wody wychlapuje z radością. Cytat:
Do albumu zdjęcia przesyłam w miarę systematycznie. Cytat:
Brawa za te kroczki! Zazdroszczę basenu ![]() Pokaż ciuszki jak będizesz miała chwilę, no i córcię oczywiście! Cytat:
Co do pytania - niestety nie orientuję się. ![]() Cytat:
Kacper to faktycznie wyczynowiec Widzę, że wszystkim się interesuje i pomaga w kuchni ![]() Cytat:
Cytat:
Mikołaj przeszedł na czworaka cały przedpokój. Pierwszy raz zdarzyło mu się tak daleko. Zrobiłam porządek w jego szafie i znowu połowa rzeczy za mała. Aktualnie nie ma żadnych jeansów poza takimi trochę ocieplanymi, bo ze wszystkich wyrósł. Muszę mu kupić jakieś. Fotki z wczoraj:
|
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
Nareszcie mam czas cosik skrobnąć, bo podczytywałam Was regularnie ale na pisanie czasu mi już brakowało . w pracy miałam urwanie głowy, bo rok szkolnykończyły klasy maturalne. W związku z tym mam wolne wtorki i piątki aż do końca roku szkolnegoZ Emcią też były przeboje w zeszłym tygodniu. W czwartek była niewyraźna, więc poszłyśmy do pediatry. Osłuchała, obejrzała i niby nic. Tylko maleńki katar, gorączka 37,8 , brak apetytu i żadnych innych zmian. A ta "konowałka" mówi, że jest obecnie tyle zachorowań wśród dzieci na zapalenie płuc i ona da mi "delikatną zawiesinkę" czyli antybiotyk tak na wszelki wypadek. Wydałam z siebie taki dźwięk, że szybko odstąpiła od tego zamiaru Mówię, jej że Emilka jeszcze nie ma ząbków i może to z tego. A ona że matki to wszystko na zęby zwalają Wróciłam do domu jak niepyszna, podałam na noc nurofen w czopku i czekałam co będzie, postraszona wizją pobuty w szpitalu z zapaleniem płuc. A Emcia , dzielna dziewuszka, na drugi dzień zdrowa, tylko dalej mało jadła A dzisiaj patrzę, a tam dolna prawa jedynka i powiem to lekarce przy najbliższej okazji. A najbardziej się cieszę, że nie zgodziłam się na podanie antybiotyku.Aha, i zmieniam lekarkę ![]() Lea - współczuję wizyty u dentysty, chociaż moje własne wizyty mnie tak nie stresują jak te z Jagodą. Byłyśmy dzisiaj wyjąć lekarstwo i założyć plombę. Przez godzinę nie chciała paszczy otworzyć. Myślałam, że padnę a pot to mi się po tyłku lał. W efekcie mąż idzie z nią w przyszłym tygodniu, bo ja mam dość ![]() Anula - zazdroszczę Wam wyjazdu ![]() Jeśli mowa o żółtku to ja odzielam je od białka (oczywiście surowe) i po prostu wrzucam je do gotującej się zupki a potem wszystko i tak miksuję Katia - ależ z Ciebie ogrodniczka, ho, ho ![]() Ach, pochwalę się jeszcze wyczynami Emci: zasuwa na czterech po całych naszych 100 metrach kw. i nie ma dla niej żadnej przeszkody. Drzwi otwiera jeśli nie są zamknięte na klamkę a i na dwór się pakuje Robi "papa", daje cześć, sama sobie robi "nunu", pokazuje dzwonki, zegar i lampę. No i wczoraj dostałm pierwsze oślinione buziaki Ps. mam też wreszcie kolejny fotelik samochodowy ![]() Ale się rozpisałam.... ![]() Zdjęcia ze spacerku:
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
kilka fotek.A włosy tylko pofarbowałam bo jak na razie zapuszczam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniak, karo,ewa sliczne fotki
widze, ze Nikola tez smiga ładnie ![]() buziaczki dla Mateuszka i Tymka ![]() Barwa jak sie czujesz?? |
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko przytaknę za Kancią śliczne zdjęcia i idę usypiać małą diablicę
znów piękna pogoda zamówiłam parasolkę do wózka i dopiero dziś wysłali -n wry
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Od nas również
a u nas pogoda się popsuła. Ponuro i chyba będzie padać.Ale jest nawet ciepło. A Klaudia ma dziś już większy katar, aż jej oczy łzawią i ropieją. Może to alergia?
|
|
#1707 |
|
Konto usunięte
|
ewa, uśmiech Mikołaja na pierwszej fotce jest powalający.
![]() izuniak, gratulujemy Emci pierwszego ząbola!! karo, śliczna córcia, taka wiosenna!! ![]() U nas noc ok, wstawałam kilka razy zasmoczkować urwisa, ale chyba juz do tego przywykłam, bo nie odczuwam zmęczenia. Wczoraj u dentysty ok, wyleczyła jeden kanał, w środę idę plombę włożyć. A dziś o 11:00 jadę z mamą do lumpka!! ![]() Pogoda znowu śliczna. życzę Wam miłego dnia kobietki.
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Anula uuuuuuuu no to niefajnie
moze popros pediatre o jakies kropelki na alrgie i zobaczysz czy to pomoze. Mi pediatra zaleciła Fenistil krople ale nigdzie ich nie moge dostac bo nie ma w hurtowniach
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
dzisiaj z Wikusią jedziemy na RTG bioderek ale powiedzcie mi jak ono to robią ![]() znowu będzie płacz
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
Mam trzy dni wolnego w południe idę z Hanią na miasto i na spacerek, mężuś pracuje do 15:00, więc potem napewno też gdzieś pójdziemy ![]() Pospałyśmy z Hanią do 9:30, piękna pogoda jest już 15 stopni Jak to fajnie jak nie trzeba dziecka tak grubo już ubierać ![]() Dla Tymka i Mateuszka samych serdeczności ode mnie i Hani Fotki naszych pociech super - takie wesolutkie i wiosenne Izuniak gratki dal Emci ząbka ![]() karo a na jaki kolorek farbujesz włoski ![]() JOANNA16 ja ci nie pomogę z tym RTG, bo nie mam zielonego pojęcia jak się to odbywa, bo nigdy nie mieliśmy ![]() lea no to udanych zakupów i widzisz tak się bałaś zębologa, a nie jest tak źle no nie ![]() Ciekawa jestem jak tam magma się ma
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

.. który bardzo lubi się kąpac, też go woda spływająca po buźce bie rusza. 
taka bidusia była dzisiaj rano..... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i jak ładnie stoi ja Adrianowi pozwalam tylko stac i chodzic w łozeczku bo jak widze jak on pada to az sie boje, ze sobie krzywde zrobi
plus bułka, chrupki
)