|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
juleczko z tym żółtkiem to u mnie jest tak jak u ciebie - zawsze zapomne
![]() A co do katarku to my borykaliśmy się z nim niedawno i oprócz odciągania psikałam wodą morską Tetrinan, ale jak masz sół fizjologiczną to dawaj mu do noska 3 razy dziennie ![]() No nasze chłopaki wątkowe to się chyba na jakąś sesje umówiły ![]() ![]() ![]() Przynajmniej tu mogę pooglądać wasze pociechy, bo albumik to chyba trzeba będzie za niedługo zamknąć ![]()
#1682 |
Konto usunięte
|
karo, cieszymy się, że u Was juz lepiej.
![]() ![]() aelitka, zgadza się, maks to łobuziak. ![]() ![]() iwka, bolało. ![]() ![]() katia, widzę że z Kacperka taki sam kamikadze jak z Maksa, wszędzie wlezie, wszystko otworzy... ![]() juleczko, Maks co drugi dzień ma żółtko w zupce. ![]() I rzeczywiście, chyba w całym ktraju dziś cudna pogoda. Nareszcie. My bylismy z Maksem na spacerze, potem w kościele, potem na piwku w knajpce, potem u znajomych (znowu piwko) ![]() ![]() A teraz idę spać, bo przekroczyłam dawkę śmiertelną. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
aelitka, zgadza się, maks to łobuziak. ![]() ![]() Dziękuje za wszystkie miłe słowa... ![]() Już w Krakowie z powrotem jestem, mama dzwoniła, że Zoś chory, katar, gorączka - angina i antybiotyk ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Rozeznanie
|
My też wkońcu wróciliśmy. Od 16 byliśmy u teściowej. Jakoś mnie swoja gadką wkurza ostatnio.
lea - rzeczywiście Kacpi to taki sam kamikadze. Wczoraj przewrócił się z krzesłem, troche popłakał i za chwilę zaś przy nim wstawał. aelitka - Kacpra też nic nie rusza w kąpieli. Możesz mu po głowie lać i nic, nawet jak leży w wodzie że tylko mu twarz widać i chlapie sobie wodą do oczu to też go nie rusza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Wtajemniczenie
|
śliczne fotki wklejacie
![]() ja ostatnio nie mam czasu nawet nowych robić ![]() ![]() Katia: moje chłopaki też w kuchni rządzą ![]() Juleczka: jak katar jest rzadki, to chyba wystarczy tylko odciągać, bo tą wodą psika się po to, żeby dało się odciągać przy takim gęstszym ![]() ![]() ![]()
#1686 |
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
![]() my bylismy prawie caluutki dzien na spacerze ![]() rano zjadl kasze manna potem juz 2 kiwi wsunal na balkonie ![]() ![]() ![]() poza tym jak spacerowalismy to podszedl do dziewczynki na moje oko 2 latka miala i ona go ukochala ![]() ![]() potem obiadek u nas na balkonie, serek w domu.. potem znow spacer az do 20stej ![]()
#1687 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!dziś znowu zapowiada się piękna pogoda wiec wyruszymy na długaśny spacer!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny aż milo sie czyta Wasze posty tyle w nich optymizmu i radości widzę, ze pogoda temu bardzo sprzyja
![]() U nas nie tak optymistycznie ![]() ![]()
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Mateuszku i Amelko samych radości dla was kochane dzieciaczki
![]() ![]() ![]() My już na nogach. Hania niedawno wstała, mężuś do pracy na 8':00 i jak wstałam zastałam pięknie przygotowane kanapeczki ![]() ![]() Dziś na 17:00 do pracy, ale na 13:00 i tak muszę jechać, bo mamy zebranie ![]() No, ale cóż nigdy nie będzie tak, żeby wszystkim pasowało, bo ktoś pracuje, a ktoś ma wolne ![]() To ja też wkleje nowe fotki Hanutki ![]() Na pierwszym zdjęciu ma ubraną sukienkę - moją sukienkę, którą ja nosiłam jak byłam taka jak Hania. Jak na tamte czasy to taka kiecka była full wypas - teraz bym jej Hani nie założyła na wyjście ![]() A reszta to na placu zabaw z babcią - moją mamą ![]()
#1690 |
Zakorzenienie
|
buziaczki dla Amelki i Mateuszka
![]() ![]() minisiu ale jestes podobna do mamy ![]() ![]() zazdroszcze Wam wypadów na plac zabaw bo moja mendziusia nie siedzi a nie puszcze go tam na brzuch bo nie ma jak - zawsze pełno dzieciaków ![]() katia Kacper super ![]() ![]() karo super, ze juz OK lea no widzisz przezylas zębodłuba ![]() ![]() juleczka ja nie daje na razie tego zółtka, czekam Pati kiedys zeby wyjda ![]() u nas w nocy 2 wstawanka mój małż twierdzi, ze jak jest cieplej to Adrian lepiej spi ![]() ![]() edit: kropka mozesz napisac plan jedzenia Aduska ![]() szukam szukam i nie moge znaleźc głownie astanawiam sie czy moge mu o 10.00 podac jakies same owocki Adrian je ( wiem ze to wałkowałysmy ale ciagle cos trzeba zmieniac ![]() 6.00 180ml mleko z kaszka 10.00 kaszka na wodzie z owocami ( ale srednio lubi) 13.00 obiadek ze słoiczka od 120 do 160 g 16.00 200 ml mleka z kaszka 20.00 200 ml mleko na noc w miedzyczasie pije 300ml soków i herbat ![]() czy takie ilosci sa ok?? i czy zamiast tej kaszki o 10.00 moge mudawac np jakies owoce, jabłka lub deserek itp? Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-04-28 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy bardzo za życzonka
![]() I życzymy również wszystkiego najlepszego Amelce ![]() Dziewczyny, Mati spał dzisiaj całą noc spokojnie. Raz się tylko obudził ale sam się uspokoił w mig i zasnął ![]() ![]() Niestety katar mam wrażenie, że Mati ma coraz gorszy ![]() Dziękuję wam kochane za odpowiedzi w sprawie żółtka ![]() Patrilko ![]() ![]() Podaję link do forum, gdzie to wyczytałam: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=78520795 minisiu, fajny macie plac zabaw ![]() ![]() lea, a dajesz co drugi dzień całe czy pół ? No i buziaki dla Ciebie - jesteś dzielna ![]()
#1692 |
Zakorzenienie
|
juleczko
![]() ![]() ![]() ![]() Moze to rzeczywiście działa - ciekawa jestem jak będzie ![]() dzięki juleczko i Kanciu za komplemencior - rzeczywiście bardzo dużo ludzi mówi, że jestem podobna do mamy, a kiedyś jak byłam młodsza to byłam cały tata ![]() Ja zaraz będę szykowac Hanie do wyjścia, bo teściowa o 12:00 bierze ją na spacer, a ja jadę na zebranie do pracy ![]()
#1693 |
Zakorzenienie
|
Amelko i Mateuszku sto lat dla Was
![]() Witam po weekendzie. Ale fotek nawlkejałyście. Dzieciaczki cudowne i takie już duże. Dziś zrobiłam już małe zakupy na wyjazd, teraz Klaudia śpi bo wstała dziś o 6.30. A na 14 jedziemy do lekarza, bo ma lekki katar i chcę przed wyjazdem sprawdzić, czy nic więcej jej nie dolega. I zapytam czy będzie mogła kąpać się w basenie. Ta nieszczęsna czwórka w końcu się wyrżnęła i dobrze, bo ostatnie dwie noce były przepłakane, ale dzisiejsza już w miarę. Kończę na razie dziewczyny, odezwę się wieczorkiem. Miłego dnia życzę
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Juleczka a czy to jest bezpieczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Konto usunięte
|
minisiu, rzeczywiście, 18 lat temu
![]() ![]() juleczko, co drugi dzień pół żółtka. ![]() Dziś słonecznie, ale mocno wieje, byłam na spacerze, ale tylko dwie godziny. Na 16:300 jadę znowu do dentysty, więc teściowa pójdzie z Maksem na podwórko, zaliczy popołudniową drzemkę. ![]() Kanciu, wydaje mi się, że plan żywienia Apusia jest OK. Zmykam, pa.pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Kanciu oto jak moj ksieciunio je:
8:00 kasza manna na mleku (normalnym krowim z kartonu ![]() 10:00 owoc.. banan albo 2 kiwi albo gruszka (jablkami moj syn pogardza ![]() 11:00 mleko z kleikiem 13:00 obiadek 16:00 serek danonek albo bakus a ostatnio dostal danio intenso kokosowe i plakal jak sie skonczylo 19:00 mleko z kleikiem 23:00 kaszka smaczny sen po 9 mcu w miedzyczasie podjada nasze kanapki, czasem zje paczka jak jestesmy na miescie.. Minisiu Hania super a ja tez podobne kiecki mialam ![]() Juleczko gratuluje nocki!!!! ![]() ![]() ja nie daje zoltka ![]()
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwal się później A my przyszliśmy trochę do domku, bo coś Klaudia na dworzu coś marudziła. Teraz się ładnie bawi, a ja w międzyczasie gotuję obiad. Byłyśmy u lekarza i nic Klaudii nie dolega, więc dajemy kropelki do nosa i to wszystko. Co do basenu to nie ma przeciwskazań ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Wtajemniczenie
|
Mati i Amelko buziaki ![]() ja po pracy. Właśnie gotuję kasze jaglaną, ale taka kulinarna noga jestem, że cały czas jest twarda. Dolewam wody i dolewam. Płatki ryżowe błyskawiczne też mi twarde wyszły /kosz/, a gotowałam dłużej niz w przepisie i więcej wody dałam. Jeeeesssssuuuu..... Weronka gaduła i wiercipiętka się zrobiła. I zauważyłam,że ma ostatnio jazdę tylko na mamę. Szczególnie gdy jest pora karmienia lub jest zmęczona a zniknę jej z pola widzenia płacze. Tż już nie wystarcza. Mam nadzieję,że to tymczasowe i szybko minie, bo cięzko mi będzie. Thanks God niania jej pasuje. JA o żółtku też zapominam- wstyd!!! Nie wiem jakie ono ma wartości, bo może trzeba się bardziej pilnować
#1699 |
Zakorzenienie
|
Anula a z czego Ty sie chcesz odchudzac
![]() Iwka ja mam tak z pieczeniem ![]() u nas dzis taka pogoda, ze Apusiowi było za ciepło w bodziaku z długim rękawem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
kanciu no jeszcze mi trochę zostało, ale głównie mi chodzi o pozbycie się celulitu. Bo z tym to masakra
![]() A wracając do żółtka to ja też jakoś nie daję ![]()
![]() |
#1701 | |||||||
Zakorzenienie
|
Buziaki dla Mateuszka i Amelki
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7364867]Przeżyłam. ![]() ![]() ![]() A elegancki przystojniaczek to nawet smoczek ma pod kolor, zauważyłyście? ewa, ty dbasz o każdy szczegół. EDIT: kilka fotek.[/quote] A pacjentów nie wystraszyłaś tymi wrzaskami? Z tym smoczkiem to przypadek. Najpierw był smoczek, potem kurtka ![]() Fotki genialne. Maks jest takim słodkim urwiskiem i buzia mu się od śmiechu nie zamyka. Cytat:
![]() No zobacz, jaką praktykę zdobędziesz zanim swoje dziecko będziesz miała! Zdjęcia super. Twoja siostra jest śliczna. Ma piękny kolor skóry. Kąpiele Mikołaj uwielbia. Ostatnio za każdym razem połowę wody wychlapuje z radością. Cytat:
![]() Do albumu zdjęcia przesyłam w miarę systematycznie. Cytat:
Brawa za te kroczki! Zazdroszczę basenu ![]() Pokaż ciuszki jak będizesz miała chwilę, no i córcię oczywiście! Cytat:
![]() Co do pytania - niestety nie orientuję się. ![]() Cytat:
Kacper to faktycznie wyczynowiec ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mikołaj przeszedł na czworaka cały przedpokój. Pierwszy raz zdarzyło mu się tak daleko. Zrobiłam porządek w jego szafie i znowu połowa rzeczy za mała. Aktualnie nie ma żadnych jeansów poza takimi trochę ocieplanymi, bo ze wszystkich wyrósł. Muszę mu kupić jakieś. Fotki z wczoraj:
![]() |
#1702 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Nareszcie mam czas cosik skrobnąć, bo podczytywałam Was regularnie ale na pisanie czasu mi już brakowało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z Emcią też były przeboje w zeszłym tygodniu. W czwartek była niewyraźna, więc poszłyśmy do pediatry. Osłuchała, obejrzała i niby nic. Tylko maleńki katar, gorączka 37,8 , brak apetytu i żadnych innych zmian. A ta "konowałka" mówi, że jest obecnie tyle zachorowań wśród dzieci na zapalenie płuc i ona da mi "delikatną zawiesinkę" czyli antybiotyk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, i zmieniam lekarkę ![]() Lea - współczuję wizyty u dentysty, chociaż moje własne wizyty mnie tak nie stresują jak te z Jagodą. Byłyśmy dzisiaj wyjąć lekarstwo i założyć plombę. Przez godzinę nie chciała paszczy otworzyć. Myślałam, że padnę a pot to mi się po tyłku lał. W efekcie mąż idzie z nią w przyszłym tygodniu, bo ja mam dość ![]() Anula - zazdroszczę Wam wyjazdu ![]() ![]() Jeśli mowa o żółtku to ja odzielam je od białka (oczywiście surowe) i po prostu wrzucam je do gotującej się zupki a potem wszystko i tak miksuję ![]() Katia - ależ z Ciebie ogrodniczka, ho, ho ![]() ![]() Ach, pochwalę się jeszcze wyczynami Emci: zasuwa na czterech po całych naszych 100 metrach kw. i nie ma dla niej żadnej przeszkody. Drzwi otwiera jeśli nie są zamknięte na klamkę a i na dwór się pakuje ![]() ![]() Ps. mam też wreszcie kolejny fotelik samochodowy ![]() ![]() Ale się rozpisałam.... ![]() Zdjęcia ze spacerku:
#1703 |
Zadomowienie
|
kilka fotek.A włosy tylko pofarbowałam bo jak na razie zapuszczam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Izuniak, karo,ewa sliczne fotki
![]() widze, ze Nikola tez smiga ładnie ![]() buziaczki dla Mateuszka i Tymka ![]() Barwa jak sie czujesz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
ja tylko przytaknę za Kancią śliczne zdjęcia i idę usypiać małą diablicę
![]() znów piękna pogoda ![]()
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
Od nas również
![]() a u nas pogoda się popsuła. Ponuro i chyba będzie padać.Ale jest nawet ciepło. A Klaudia ma dziś już większy katar, aż jej oczy łzawią i ropieją. Może to alergia?
![]() |
#1707 |
Konto usunięte
|
ewa, uśmiech Mikołaja na pierwszej fotce jest powalający.
![]() izuniak, gratulujemy Emci pierwszego ząbola!! ![]() karo, śliczna córcia, taka wiosenna!! ![]() U nas noc ok, wstawałam kilka razy zasmoczkować urwisa, ale chyba juz do tego przywykłam, bo nie odczuwam zmęczenia. Wczoraj u dentysty ok, wyleczyła jeden kanał, w środę idę plombę włożyć. ![]() A dziś o 11:00 jadę z mamą do lumpka!! ![]() ![]() Pogoda znowu śliczna. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Anula uuuuuuuu no to niefajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
![]() dzisiaj z Wikusią jedziemy na RTG bioderek ale powiedzcie mi jak ono to robią ![]() znowu będzie płacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() Mam trzy dni wolnego ![]() w południe idę z Hanią na miasto i na spacerek, mężuś pracuje do 15:00, więc potem napewno też gdzieś pójdziemy ![]() Pospałyśmy z Hanią do 9:30, piękna pogoda jest już 15 stopni ![]() Jak to fajnie jak nie trzeba dziecka tak grubo już ubierać ![]() Dla Tymka i Mateuszka samych serdeczności ode mnie i Hani ![]() ![]() Fotki naszych pociech super - takie wesolutkie i wiosenne ![]() Izuniak gratki dal Emci ząbka ![]() ![]() karo a na jaki kolorek farbujesz włoski ![]() JOANNA16 ja ci nie pomogę z tym RTG, bo nie mam zielonego pojęcia jak się to odbywa, bo nigdy nie mieliśmy ![]() lea no to udanych zakupów i widzisz tak się bałaś zębologa, a nie jest tak źle no nie ![]() Ciekawa jestem jak tam magma się ma ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.