|
|
#2251 |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Agg ja sie budzę w nocy ale nie chodzę siku
może z raz w tyg zdarzy mi sie, że idę w nocy do wc ale jak dużo na noc wypije ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2252 |
|
*sportaddict*
|
Dzień dobry, dziewczyny
![]() U mnie też na wadze coraz więcej, jakieś 8,5 kg ![]()
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs ja zawsze chociaż raz wstaje
![]() Co jadlas dobrego? ![]() U mnie w pokoju już gorąco bo mam okna od strony wschodu, ale za to jak pysznie smakował sok pomarańczowy z lodówki
|
|
|
|
#2254 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak dużo wypiję to najwcześniej około 7ej się budzę i lecę siku
a w dzień w sumie normalnie latam co 2godz. (chyba, że lokator uciśnie pęcherz wcześniej) ![]() Vadi, u mnie też 8,5kg ale chyba jeszcze nie zbudyniałam poprostu, skusiłam się na pół metrową zapiekankę z prażoną cebulką (mniam!) i jakąś vege tortillę, TŻ natomiast szamał tortillę z jagnięciną i jakiegoś dziwnego tosta-kanapkę z mięsem z foodtracka o nazwie Świnki Trzy i piłam pyszną rabarbarową oranżadę
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro dzień ważenia
i dzień wizyty Vadi ten obrazek jest dobry już rozeslalam koleżankom w ciąży
|
|
|
|
#2257 | |
|
MerDer 4ever
|
Vadi obrazek doskonały
Ja nie mowię hop bo młody zawsze może sie jeszcze przesunąć tak, że bede miała jak Ty Przestańcie mi ty z tymi 8 kg Robię dzisiaj ciasto z truskawkami i kruszonka Piona dla dziewczyn, które nie lubią rabarbaru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Niech moc bedzie z Toba i za wizytę.m tez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2258 | |
|
*sportaddict*
|
![]() Cytat:
) i dlatego jestem taka miętka ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Ja też nie lubię ![]() Co więcej, jako jedyna znana mi osoba - nie przepadam za arbuzem
|
|
|
|
|
#2259 |
|
MerDer 4ever
|
Siostro! Ja tez nie!
Ja lubie ten obrazek IMG_1494744850.046819.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Mala,dzieki  Ty to jested niemozliwa ile kiedy juz mialas usiąść odpocząć a Ty jeszcze do siostry pojechalas
nie usiedzisz na d....Anna myślałam o tych psach z włosami ale coś mnie jeszcze blokuje wiec narazie nie będzie zwierzaka w domu  Emmos Gratki za zakup wozka, fajna ta promocje wyczailas  Morelle gratulacje dla siostry! Aggs ja tez sie nie budze w nocy na siku raczej rano kolo 5-6 a czasami wcale i spie do 8 i dopiero ide Dzien dobry w niedzielę! My bylismy wczoraj na roczku u mojej siostrzenicy, mnóstwo gości w tym polowa dzieci! Szok ale bylo milo, pojadlam, tż popil. Dziś planujemy obiad, relaks i spacer Milego dnia! Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-05-14 o 08:57 |
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Samantha ja też miałam cywilny. 4 lata później kościelny ![]() Aggs ten adapter jest super. Ja cały czas z nim jeżdżę. Co do wstawania w nocy to ja bardzo rzadko wstaje. Praktycznie wcale. 2 razy mi się zdarzyło.
|
#2262 | |
|
*sportaddict*
|
no w końcu ktoś!!
Cytat:
Na początku ciąży entuzjastycznie myślałam o tym, żeby w miarę szybko machnąć sobie 2 dzieciaka i mieć z głowy. Z każdym tygodniem mój entuzjazm opada |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, a ja dalej o tym myślę. Za to mój mąż jest zachowawczy w tym temacie.
|
#2264 |
|
*sportaddict*
|
U mnie też Tż tak podchodzi ale ja też nie będę sobie rozbijać życia (w tym zawodowego) na sinusoidy ciążowo-odchowawcze w nieskończoność no i boję się trochę rosnącego z wiekiem ryzyka, więc trzeba będzie podejść zdroworozsądkowo.
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis ślicznie za oknem, mały w nocy szalał i z trzy razy mnie obudził, miałam też 4 skurcze w nocy, (a nocy zazwyczaj nie czuję) ale teraz spokój zobaczymy... razem wczoraj 16. Vadi Ja też wstaję w nocy....ale co godzinę to.sie wykończyć idzie:/ W dzień też co chwilkę Morelle Gratki dla siostry fajnie ![]() Chilli Wczoraj w sumie dzień na nogach ale na relaksie, rano.tylko.kuchnia... wiec dziwnie, najwyraźniej to znak, że mam zwolnić i już. Zazdroszczę talentu do paznokci ja wczoraj pomalowałam swoje u stóp oj ciężka sprawa ![]() Po arbuza i.ananasa to jeszcze chyba dzis skocze ![]() Aggs zazdroszczę jedzonka, brzmi pysznie... ![]() Co do wagi to ja mam 8,8 kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuuuuu 2 w nocy i nie śpię !
Jestem cyborgiem . Mam jakaś ciążowa insomnie czy jaka cholerę ![]() ![]() ![]() W dzień chciałam się dzemnac I nie umiałam. Nawet moja ulubiona aplikacja z odgłosem deszczu i burzy mnie nie uśpiła. Co za masakra. Rano zamawiam sobie magnez w oleju i w czym tylko się da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2267 |
|
*sportaddict*
|
No i ja jestem mocno zadaniowa i męczą mnie bardzo wszystkie ciążowe ograniczenia, dlatego chciałabym mieć to jak najszybciej z głowy już na zawsze
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po drugiej zmienić pracodawcę i zająć się znowu kariera. Wtedy wychodzi i tak 2 lata różnicy między dziećmi. A ja chciałam rok.
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio - super , ze spałaś cała noc
![]() to moje marzenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2270 | |
|
*sportaddict*
|
Ale mi narobiłyście chrapki na ananasa
już pisałam do rodziców, bo są w sklepie ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Mała
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcąc nie chcąc po cc musiałam i chciałam odczekać 2lata. Wyszło dłużej bo tak los za mnie zdecydował.
Moja koleżanka była po cc i wpadła jak jej córka miała 7mcy i cała ciąże musiała praktycznie przeleżeć . Masakra :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pomimo że ciąża mnie wkurza to nadal tak myślę :p I cały czas się zastanawiam nad tym lozeczkiem bo na początku chciałam z opcją tapczanika a to bez obrazka ma tylko wyjmowane szczebelki i teraz się zastanawiam czy warto czy nie warto :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
A z ta reforma to trochę mnie śmieszy .
W USA ma się gwarantowana dalej posadę w pracy jeśli się jest tylko 12tyg.na macierzyńskim. Potem każdy może te posadę sobie wziąć i pracodawca może na to miejsce legalnie kogoś innego zatrudnić. W tym czasie dostaje się 50% zarobków albo i nie dostaje się nic. Wszystko zależy od danej firmy. Zależy tez ile się tam już czasu pracuje. Moja ciotka miała np.tylko 2mce i po 2mcach wróciła do pracy. Wróciła bo ma świetna prace rządowa. Także w Pl i tak matki maja jak nerki w sadle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ---------- Cytat:
Weź takie żeby się wyjmował cały przód . Zaoszczędzi Ci to kasy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2275 |
|
*sportaddict*
|
Tak, w Pl jest spoko, chociaż bodajże w Austrii jest urlop do 3 roku życia dziecka, jeśli czegoś nie pokręciłam, plus dostaje się na każde dziecko na macierzyńskim naprawdę bardzo solidny socjal.
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu - nie No mój materac jest spoko. To ja jestem jakaś inna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ---------- Cytat:
Tu dostaniesz social jak masz ciemna skore ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u nas rzeczywiście nie jest tak źle choć jeśli chodzi o tą reformę co unia by chciala to i tak uważam że jest bezsensu i to bardzo. Nie zapominajmy że w Pl realia są inne i dużo osób ma umowę na najniższą krajową i załóżmy że mój tz zarabia 4 tys a ma na umowie 1400 to teraz idąc na 4 msc opieki to to się w ogóle nie oplaca Co do łóżeczka na prawdę mam mętlik bo jeśli zdecydujemy się po.2-3 latach na drugie dziecko to i tak trzeba będzie kupić większe dla starszego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2278 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja tez nie znałam osoby, która nie przepada za arbuzem ![]() Ja narazie dalej entuzjastycznie myśle o drugim zobaczymy jak długo Cytat:
Jak to niewiele w ciąży potrzeba do szczęścia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było nie jestem rasistką . Poprostu nie wiem dlaczego tutaj po social głównie idą afroamerykanie lub latynosi. Oni dostają od razu. Bialasom tak łatwo nie daja.
Jak byłam w ciąży ze straszakiem to poszłam żeby mi dali publiczne ubezp.bo wtedy był głupi system,ze jeśli się jest w ciąży już to nie można wziąć ubezp.tylko trzeba z kieszeni płacić. Ile ja się nalazilam, nagadałam to masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

może z raz w tyg zdarzy mi sie, że idę w nocy do wc ale jak dużo na noc wypije 

i dzień wizyty
i za wizytę.m tez 

nie usiedzisz na d....
raczej rano kolo 5-6 a czasami wcale i spie do 8 i dopiero ide