LIPCÓWKI część 5. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-14, 19:55   #2371
taedio
MerDer 4ever

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Morelle swoim jestestwem mnie tż wkurzyl. Obraził sie na mnie bo zwrocilam mu uwage. Taka głupota ale przestał sie odzywac a ja sie lasic nie bede.

W ogóle to dużo rzeczy zaczyna mnie draznic. Przyjechała tesciowa. Bierze urlop w lipcu na moj poród (!!!!!what?????). Jeszcze tego brakuje zeby ona do porodu ze mną jechała,bo mówi ze tż bedzie pracował.
No i mówi ze w razie potrzeby to sie moze przeprowadzic do nas jak mała w nocy nie bedzie nam dawala spac bo ona tez w nocy nie spi i bedzie ją bawić. No sorry ale chyba cyca jej nie da a skoro dziecko w nocy nie śpi to czegos potrzebuje hę?!

Na szczęście przyjechała tez moja mama z bratem i bratowa. Przynajmniej nie musialam juz słuchać mądrości tesciowej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale że łot łot łot????? Sory ale wybuchnęłabym teściowej śmiechem gdybym coś takiego usłyszała Powiedz jej od razu, że się nie zgadzasz bo później będzie zonk.
Obyście się szybko z Tż pogodzili

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
sorry to chyba nonie
ach te teściowe nie znosimy ich hehe przy szpitalu ,w którym chcę rodzić pracuje moja teściowa i siostra tżta której nie dzierżę mimo ,że teraz zainteresowania nie ma moją ciążą to pewnie jak urodzę będą przyłazić i już mi niedobrze na samą myśl muszę coś wymyśleć a jak nie to powiem wprost ,że nie chcę wizyt i mądrości bo ani jedna ani druga nie są dla mnie żadnym autorytetem wręcz przeciwnie
Następne mądralińskie Pogoń ich tam
Stary 2017-05-14, 20:05   #2372
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Może jej to jakoś delikatnie powiedz? Albo oddeleguj męża do zadania.
Właśnie tak zrobię. Pogadam z tż niech sobie nie myśli ze bede rodzić z teściową Ja się wolałam juz dziś nic nie odzywać bo mam słabe nerwy.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ale że łot łot łot?????Sory ale wybuchnęłabym teściowej śmiechem gdybym coś takiego usłyszałaPowiedz jej od razu, że się nie zgadzasz bo później będzie zonk.
Obyście się szybko z Tż pogodzili

Następne mądralińskie Pogoń ich tam

Jakoś mi dziś do śmiechu nie było niestety ale mialam chęć jej odpowiedzieć do słuchu.

Chyba sie przeziebilam. Mam katar i boli mnie glowa niemiłosiernie.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:07   #2373
morelle_
Zakorzenienie

Carolles zdrówka! !!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:08   #2374
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
sorry to chyba nonie
ach te teściowe nie znosimy ich hehe przy szpitalu ,w którym chcę rodzić pracuje moja teściowa i siostra tżta której nie dzierżę mimo ,że teraz zainteresowania nie ma moją ciążą to pewnie jak urodzę będą przyłazić i już mi niedobrze na samą myśl muszę coś wymyśleć a jak nie to powiem wprost ,że nie chcę wizyt i mądrości bo ani jedna ani druga nie są dla mnie żadnym autorytetem wręcz przeciwnie
Spoko 😙 widze ze w podobnej sytuacji jestesmy. Moja tesciowa pracuje tez w szpitalu, dokladnie w szpitalu naprzeciwko tego w którym będę rodzić.

Stary 2017-05-14, 20:09   #2375
karolinuuusia
Zakorzenienie

2017 rok będzie obfity w dzieciaczki w mojej rodzinie 😍
W styczniu urodził się Piotruś, w lipcu urodzi się nasza Alicja, a potem jeszcze 2 dzieciaczki w listopadzie i w grudniu ❤

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:10   #2376
Mała!
Zakorzenienie

Mi na szczęście do szpitala raczej nie wpadnie... ale mama na bank! Te ich złote rady są najlepsze

Carolles
Podoba mi się poczucie humoru Twojej tesciowej :hahah: pozdrów ją ode mnie

Chill - cis czuję, że sobie z nimi poradzisz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:15   #2377
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Właśnie tak zrobię. Pogadam z tż niech sobie nie myśli ze bede rodzić z teściową Ja się wolałam juz dziś nic nie odzywać bo mam słabe nerwy.

Jakoś mi dziś do śmiechu nie było niestety ale mialam chęć jej odpowiedzieć do słuchu.

Chyba sie przeziebilam. Mam katar i boli mnie glowa niemiłosiernie.

Domyślam się, ze nie było Ci do śmiechu Obyście z Tż stali po jednej stronie to teściowa nie będzie miała nic do gadania
Zdrówka

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Mnie odwiedzi pewnie i teściowa i mama bo wszyscy mieszkamy w jednym mieście
Mam nadzieję, że teściowa nie będzie się panoszyć bo ona ma wtyki w tym szpitalu, zna jakieś położne i wgl. Już mi powiedziała, że załatwiła mi położną później do domu No chyba nie
Stary 2017-05-14, 20:16   #2378
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mnie na pewno też odwiedzi mama i teściową. Ale do porodu tylko mąż

Alicja

Stary 2017-05-14, 20:23   #2379
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ja może będę w takiej euforii mając małego przy sobie że mi będzie wszystko jedno no ale nie wiem boje sie że mi beda przylazic co godzinę...

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:25   #2380
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

1494786222883.jpga to moje dzisiejsze selfie z windy 34tc brzuch mi troche wyspiczaściał☺

Stary 2017-05-14, 20:28   #2381
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mniammm

1494786511066.jpg

Alicja

Stary 2017-05-14, 20:35   #2382
Mała!
Zakorzenienie

Ja dziś zs dużo zjadłam i za dużo leżałam ( słabe połączenie) i mam wyrzuty sumienia

Chilli
Świetnie wyglądasz... gdzie te 12 kg? Dupencja z Ciebie ( w sensie fajna ) i taka wysoko- bosko .

Stary 2017-05-14, 20:37   #2383
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko 😙 widze ze w podobnej sytuacji jestesmy. Moja tesciowa pracuje tez w szpitalu, dokladnie w szpitalu naprzeciwko tego w którym będę rodzić.

haha no to faktycznie będziemy uszczęśliwione mimo woli jakoś tak mi się skojarzyło
Stary 2017-05-14, 20:41   #2384
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba i to chyba juz od lat tak jest nie daja swoich

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Tak ja z wodą rozcieńczylałam robiłam taką pastę i nacierałam ale czasami plamy schodziły po 2-3 próbach

To u nas dla dziecka nic nie przynosisz poza chusteczkami nawilzonymi.
Dla siebie też podkladow nie musze brac bo niby daja jedna paczke ale jak pojdziesz i poprosisz to daja wiecej
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:45   #2385
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7066551a to moje dzisiejsze selfie z windy 34tc brzuch mi troche wyspiczaściał☺

Super wyglądasz

Znowu wstawiacie foty jakichś pyszności dzisiaj ja z Wami nie wytrzymam!
Dzisiaj chce mi się spać cały dzień, ale zaliczyliśmy już jeziorko z psem, połapał patyki, znowu zjedliśmy grilla a teraz już pada deszcz (dawno nie padało..)
Chyba niedługo pójdę spać

Stary 2017-05-14, 20:52   #2386
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle swoim jestestwem mnie tż wkurzyl. Obraził sie na mnie bo zwrocilam mu uwage. Taka głupota ale przestał sie odzywac a ja sie lasic nie bede.

W ogóle to dużo rzeczy zaczyna mnie draznic. Przyjechała tesciowa. Bierze urlop w lipcu na moj poród (!!!!!what?????). Jeszcze tego brakuje zeby ona do porodu ze mną jechała,bo mówi ze tż bedzie pracował.
No i mówi ze w razie potrzeby to sie moze przeprowadzic do nas jak mała w nocy nie bedzie nam dawala spac bo ona tez w nocy nie spi i bedzie ją bawić. No sorry ale chyba cyca jej nie da a skoro dziecko w nocy nie śpi to czegos potrzebuje hę?!

Na szczęście przyjechała tez moja mama z bratem i bratowa. Przynajmniej nie musialam juz słuchać mądrości tesciowej.

Znowu leżę, tż gdzieś wybyl.

U nas tez pieluchy swoje. Kupilam jedna paczke dada newborn i kupie chyba paczke pampersow 1.

Nic mi nie mow bo moja pracuje w przedszkolu i jeden miesiac ma wolne mam nadzieje ze nie lipiec bo jak bedzie mi tu przyjezdzac to sie pakuje z młodą i jade do rodzicow. W sierpniu tez jej nie chce widziec.
Moje dziecko a nie jej ale widzac teraz to zainteresowanie (telefony) to juz widze co bedzie jak urodze chyba zmienie numer bo odkąd znamy sie z mężem nue dzwonila do mnie nigdy o ciazy dowiedziala sie we wigilie to tez nie dzwonila ale jak dowiedziala sie po fakcie ze bylam w szpitalu i leze to mi wydzwania.
Ostatnio teraz w srode dzwonila ale bylam w lazience i nie odebralam i nie oddzwonilam to sie mojemu mezowi poskarzyla ze od niej nie odbieram. A ja powiedzialam ze telefonu na smyczy nie nosze
Stary 2017-05-14, 21:01   #2387
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
2017 rok będzie obfity w dzieciaczki w mojej rodzinie 😍
W styczniu urodził się Piotruś, w lipcu urodzi się nasza Alicja, a potem jeszcze 2 dzieciaczki w listopadzie i w grudniu ❤

Gratki! Fajnie bedziecie mieli

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Mi na szczęście do szpitala raczej nie wpadnie... ale mama na bank! Te ich złote rady są najlepsze

Carolles

Taaak pozdrowie! Powiem że jest o niej głośno na wizażu

Moja mama pewnie tez wpadnie, tylko sądzę ze nie z taką częstotliwością bo od 10 lipca zostaje ze starszą wnuczka. Siostra do pracy wraca.

Chilli poprawiłas mi humor tym demotem
A no i wyglądasz super! Chyba tez Ci sie koszulka w praniu skróciła 😛

Darietta moja kombinuje z urlopem jak sie wstrzelić zeby jednoczesnie móc byc ze mna przed porodem i po porodzie zeby przy małej pomóc. Moze wziąć dwa tygodnie i próbowała mnie wypytac kiedy

Stary 2017-05-14, 21:03   #2388
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Carolles

Hehe ja przed tesciowa uciekam do szpitala gdzie nie ma odwiedzin. Ona nie rozumie ze w przedszkolu dzieciaczki przychodza chore i sa zarazki a dla takiego maluszka to masakra.
Stary 2017-05-14, 21:32   #2389
Samantha7
Zakorzenienie

Morelle - ale w USA nie ma nic za darmo. No prawie nic.
Żłobki i przedszkola są płatne . Jak chcesz dobry żłobek w dobrym miejscu to musisz słono zapłacić i czeka się miesiącami tak samo.
Niańka to w ogóle kosmos jest bo po co isc do pracy jak się 3/4 wypłaty odda lub cała. No chyba , ze się zna jakaś panią Stasię co se tylko dorabia, ale wiadomo jak to jest z takimi paniami. Są jakieś tanie Pl przedszkola , ale to jest masakra często bo idzie na ilość nie na jakość.
Często matki tutaj poprostu siedzą w domu aż dziecko będzie mogło pójść do zerówki jako 5latek. Szkoła jest od 6lat ale to tez zależy.
Mój syn chodzi na 2.5h za darmo do specjalnego przedszkola amerykańskiego w szkole państwowej bo jest ze specjalnego programu.

Carolles- ja p*le Twoja teściowa ma wyobraźnie naprawdę 🤦🏻☠♀️🤦🏻☠♀️
Podobniez moja mi wypaliła jak byłam w pierwszej ciąży , ze ona przez 2tyg z nami będzie i będzie nam pomagać bo ja przecież będę leżeć po cesarce 2tyg.plackiem Hahaha . Niestety było jej wielkie rozczarowanie kiedy powiedziałam Tz ze przez tydzień nie chce nikogo widzieć w moim domu. Miałam moja 14lat siostrę z Pl i serio było nam razem wesoło i fajnie bo się młoda nie wtrącała a umiała np.przewinac pieluchę czy odkurzyła mi w chacie.
Akurat wychodziłam w moje urodziny ze szpitala wiec chcąc nie chcac ludzie mnie odwiedzili z prezentami.
A później to nawet kilka razy nie otworzyłam teściowej drzwi i udawałam , ze śpię. Np.wymysla sobie ze ona będzie na kąpiele przyjeżdżać żeby popatrzeć. I jest to tak chora kobieta , ze wszystko musi obfocic i potem wysyła zdjęcia swojej rodzinie z Pl . A ja sobie nie życzę żeby dawała moje zdjęcia jakimś ludziom których ja w ogóle nie znam. Zwłaszcza ze jak się człowiek zajmuje cały dzień dzieckiem i jest w połogu to do piękności nie należy bo nie ma czasu zadbać o siebie i czasami prysznic to było wyzwanie.
Teraz tez mówiła, ze po co mój Tz będzie brał urlop jak ona może mi pomagać . Normalnie wtf?! Kto jest moim mężem ?!
Powiedziałam ze nie dzięki , ze moje dzieci maja ojca a ojciec ich ma się uczyć obowiązków rodzinnych i się zamknęła.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 21:38   #2390
poprostu
Zakorzenienie

Carolles teściowa ma dobre żarty, szczególnie te o nocnym zabawianiu dziecka

Ja też dzisiaj dużo leżałam i dużo zjadłam. Byłam może pół h w słońcu, a później kilka godzin w cieniu, a mam czerwone ręce, dekolt, stopy i twarz jak mnie gin jutro zobaczy to mam nadzieję, że nie pomyśli, że się opalam w ciąży jak wariatka chciałam tylko trochę naturalnej witaminy D złapać, a tu taka "opalenizna"

aaaa i tak mi się przypomniało dostałam na maila fakturę za łóżeczko (nie mogłam się porozumieć z panią i wymieniłyśmy z 10 maili) więc super tylko właśnie wysyłam kolejnego bo faktura zawiera błędy

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-05-14 o 21:41
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 21:50   #2391
Samantha7
Zakorzenienie

Chilli - Hahaha dobra jesteś agentka z tymi pestkami
Brzuszek cudny

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 21:54   #2392
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

Te lody są pyszne

Stary 2017-05-14, 21:56   #2393
Mała!
Zakorzenienie

Zwykła FV - a zachodu tona, jacyś niekompetentni ludzie :/

Samantha
Twoja teściowa, też dobra widzę :/

Wiecie co? Moj synek jak się wierci tak mocniej, to.ja czasami czule takie chrobotanie jakby... w dole pod pępkiem... i powiem Wam,. że kilka razy usłyszałam tam ze środka jakby pekanie baloników, bąbelków czy pęcherzyków powietrza... coś w tym stylu, takie pikniecie jakby, ale normalnie słychać na zewnatrz, dwa razy dzis poczułam i usłyszałam- dziwne :/ i ciekawe za razem.

Stary 2017-05-14, 22:00   #2394
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Morelle - ale w USA nie ma nic za darmo. No prawie nic.
Żłobki i przedszkola są płatne . Jak chcesz dobry żłobek w dobrym miejscu to musisz słono zapłacić i czeka się miesiącami tak samo.
Niańka to w ogóle kosmos jest bo po co isc do pracy jak się 3/4 wypłaty odda lub cała. No chyba , ze się zna jakaś panią Stasię co se tylko dorabia, ale wiadomo jak to jest z takimi paniami. Są jakieś tanie Pl przedszkola , ale to jest masakra często bo idzie na ilość nie na jakość.
Często matki tutaj poprostu siedzą w domu aż dziecko będzie mogło pójść do zerówki jako 5latek. Szkoła jest od 6lat ale to tez zależy.
Mój syn chodzi na 2.5h za darmo do specjalnego przedszkola amerykańskiego w szkole państwowej bo jest ze specjalnego programu.

Carolles- ja p*le Twoja teściowa ma wyobraźnie naprawdę 🤦🏻☠♀🤦🏻☠♀
Podobniez moja mi wypaliła jak byłam w pierwszej ciąży , ze ona przez 2tyg z nami będzie i będzie nam pomagać bo ja przecież będę leżeć po cesarce 2tyg.plackiem Hahaha . Niestety było jej wielkie rozczarowanie kiedy powiedziałam Tz ze przez tydzień nie chce nikogo widzieć w moim domu. Miałam moja 14lat siostrę z Pl i serio było nam razem wesoło i fajnie bo się młoda nie wtrącała a umiała np.przewinac pieluchę czy odkurzyła mi w chacie.
Akurat wychodziłam w moje urodziny ze szpitala wiec chcąc nie chcac ludzie mnie odwiedzili z prezentami.
A później to nawet kilka razy nie otworzyłam teściowej drzwi i udawałam , ze śpię. Np.wymysla sobie ze ona będzie na kąpiele przyjeżdżać żeby popatrzeć. I jest to tak chora kobieta , ze wszystko musi obfocic i potem wysyła zdjęcia swojej rodzinie z Pl . A ja sobie nie życzę żeby dawała moje zdjęcia jakimś ludziom których ja w ogóle nie znam. Zwłaszcza ze jak się człowiek zajmuje cały dzień dzieckiem i jest w połogu to do piękności nie należy bo nie ma czasu zadbać o siebie i czasami prysznic to było wyzwanie.
Teraz tez mówiła, ze po co mój Tz będzie brał urlop jak ona może mi pomagać . Normalnie wtf?! Kto jest moim mężem ?!
Powiedziałam ze nie dzięki , ze moje dzieci maja ojca a ojciec ich ma się uczyć obowiązków rodzinnych i się zamknęła.

Co do pokazywanua zdjęć to moja miala i pewnie nadal ma focha o slubne bo chciala zeby móc pokazywac innym ja powiedzialam że osoby ktore chcialam zeby mnie widzialy w ten dzien zostaly zaproszone a jak chce zdjecia to ja siebie odetne bo nie zycze sobie pokazywania mnie innym. Nie mowie juz o tym ze naspraszala nam swoich znajomych do kosciola. I zrobilam dzien przed slubem akcje ze jak tak zalatwia sprawe to ja na slub nie przychodze ale byla jazda.

Zdjecie dziecka tez bedzie chciala ale nie dam uwazam ze jakas prywatnosc mi i mojej rodzinie sie nalezy. A guzik obchodzi innych co u mnie sie dzieje. Juz pisalam ze ledwie powiedzielismy ze jestem w ciazy to juz dodala ze musi wszystkich poinformowac. Szlak mnie trafil i powiedzialam ze sprawy dotyczace mnie i mojej rodziny to nasza prywatna sprawa i nie zycze sobie informowania innych osob. Kazdy niech mówi o sobie.
Stary 2017-05-14, 22:06   #2395
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Zwykła FV - a zachodu tona, jacyś niekompetentni ludzie :/

Samantha
Twoja teściowa, też dobra widzę :/

Wiecie co? Moj synek jak się wierci tak mocniej, to.ja czasami czule takie chrobotanie jakby... w dole pod pępkiem... i powiem Wam,. że kilka razy usłyszałam tam ze środka jakby pekanie baloników, bąbelków czy pęcherzyków powietrza... coś w tym stylu, takie pikniecie jakby, ale normalnie słychać na zewnatrz, dwa razy dzis poczułam i usłyszałam- dziwne :/ i ciekawe za razem.

Może bańki puszcza
Chrobotania też czuję czasami, właśnie ostatnio TŻ próbowałam to wyjaśnić i do czegoś porównać i też w dole, pod pępkiem jakby rączkami mi skrobał o coś

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 22:17   #2396
poprostu
Zakorzenienie

Mała ja czasami też słyszę jakieś dźwięki z brzucha i nie wiem czy to Mały "pływa" czy co tam robi, czy co to

Chilli
zapomniałam skomentować fotki brzuszek zacny ale te ciuchy teraz takie robią ja nie wiem... skracają się czy co ja dzisiaj ubrałam spodnie ciążowe i t-shirt popatrzyłam do lustra oki, poszłam do sklepu, a one pod wpływem ruchów musiały się obsunąć niżej, wracam do domu patrze do lustra a tam tam chamsko widać ten pas ciążowy

Darietta sorki jeśli będę zbyt bezpośrednia. Ja rozumiem, że nie przepadasz za teściową i masz ku temu powody, ale zdjęcie z Waszego ślubu, czy zdjęcie dziecka to nie jest obdzieranie Was z prywatności. Takie zdjęcie matce/babci mogłoby sprawić wiele radości. Moja mama ma w ramce zdjęcie mojego brata i bratowej ze ślubu oraz wnuka i nigdy nie pomyślałabym, że to zbyt prywatna rzecz. Rozumiem, że Twoi rodzice też takich zdjęć nie dostaną?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 22:21   #2397
karolinuuusia
Zakorzenienie

Moja mama jak i tesciowa chwalila się zdjęciami i filmem z naszego wesela. Nie miałam im tego za zle. uważam ze to normalna sprawa. Z dzieckiem będzie podobnie. Niech się chwalą az pod niebiosa skoro im to sprawia przyjemność 😀moja mama wszystkim mówi ze zostanie babcia i mowi to z wielka duma. To ich pierwsza wnuczka.dlatego tak się cieszą.

Alicja

Stary 2017-05-14, 22:38   #2398
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Carolles teściowa ma dobre żarty, szczególnie te o nocnym zabawianiu dziecka

Ja też dzisiaj dużo leżałam i dużo zjadłam. Byłam może pół h w słońcu, a później kilka godzin w cieniu, a mam czerwone ręce, dekolt, stopy i twarz jak mnie gin jutro zobaczy to mam nadzieję, że nie pomyśli, że się opalam w ciąży jak wariatka chciałam tylko trochę naturalnej witaminy D złapać, a tu taka "opalenizna"

aaaa i tak mi się przypomniało dostałam na maila fakturę za łóżeczko (nie mogłam się porozumieć z panią i wymieniłyśmy z 10 maili) więc super tylko właśnie wysyłam kolejnego bo faktura zawiera błędy
Ja mam to samo dzisiaj właśnie szczypią mnie moje czerwone ręce i dekolt i też może z pół godziny na słońcu reszta w cieniu mam ochotę się zadrapać.
Teraz na tvp 2 zaczyna się fajny film M.Wrony Chrzest polecam jak ktoś nie widział !

dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie brzuszka a koszulka a jakże ,skurczyła się w praniu
Stary 2017-05-14, 22:43   #2399
minini
Zadomowienie

caly dzień spedzilam z synem na spacerach z rowerem, na ogródku, na lodach i u kuzynki. piekna pogoda byla!
syn w krotkich spodenkach biegał!
mnie sie troche twarz opaliła.

nadrobilam czytanie, ale oczywiscie moj tel. nie ma ochoty cytować tego co ja!

Cytat:

Znowu leżę, tż gdzieś wybyl.

U nas tez pieluchy swoje. Kupilam jedna paczke dada newborn i kupie chyba paczke pampersow 1.

współczuje. od razu jej powiedz że nie oczekujesz od niej tej pomocy.
moja tesciowa też chciala przy pierwszym dziecku "asystować" przy przebieraniu, karmieniu i kąpaniu bo przecież musi mi pokazać jak to robić, że ja nie bede umiala itd... wyśmiałam ją i powiedzialam że dziecko jest moje i męza i damy sobie sami rade. oczywiście foch.
ale wiecie skąd to sie bierze? teraz mamy dostęp do calej tej wiedzy co i jak z dzieckiem robic, mamy internet, szkoly rodzenia czy książki. kiedyś tego nie było i to babcie przekazywały tą wiedze mlodym matkom.
zresztą znam i teraz takie matki ktore sie nie interesowaly niczym przed porodem tylko wlasnie liczyły na to że mama/teściowa bedzie ich wyręczać..

Cytat:
haha no to faktycznie będziemy uszczęśliwione mimo woli jakoś tak mi się skojarzyło
oooo dokładnie!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 22:57   #2400
pestycyda
Zakorzenienie

200 postów, nie nadrobię na życia!

Melduje się tylko że żyje:p jestem pod Warszawą u przyjaciółki. Ona ma chorego, niepełnosprawnego synka. Chłopak jest taki uroczy że do zjedzenia. Ma prawie 2 latka. Uczy się mówić ale jest ciężko bo jest na respiratorze. Ale ciocia już ze dwa razy powiedział

Mam nadzieję że pogoda u Was taka cudna jak tu

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości