Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-14, 12:33   #1951
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Góralskie jedzonko, ocypki z żurawinką z grilla, grule pieczone, moskole z masłem czosnkowym zazdroszczę

Tadzio, piękne imię
Przez chwilę się wahałam (to była propozycja TŻ, żeby nazwać po jego tacie), ale ostatecznie ta opcja wygrała

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość

Ja przytyłam 10 kg, jestem w 24 tc. Na szczęście tylko po brzuchu, biodrach i udach częściowo widać więc jest ok. Bałam się że łydki i ręce mi się właśnie poserdelkują ale w sumie jeszcze wszystko przede mną :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mi się właśnie poserdelkowały (gdybym wiedziała, nie nakupiłabym sobie tylu ciążowych rzeczy na ramiączkach ), dlatego chyba zabiorę się za hantelki i lekkie przysiady, a po ciąży i połogu - za skakankę i intensywne biegi No ale mogłam się w sumie spodziewać, bo jakiekolwiek tycie od razu idzie mi w ramiona.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 12:35   #1952
bianca30
Raczkowanie

Hej. Jakos tak mi szybko tydz umknal, ze nie mialam kiedy sie odezwac ani dokladnie nadrobic. Trudno...

Ja w pon mialam wizyte. Niestety moj gin z tych, co nie robia usg na kazdej wizycie. Niby prywatnie a zachowuje sie jak na nfz, jakby mi tylko 3 usg przyslugiwalo. Wymusilam na nim zeby na nastepnej wizycie zrobil bo on chcial dopiero ok 30 tyg robic. Nie wiem nawet jak to skomentowac. Inni przeciez robia usg co wizyte prawda? Zachcialo mi sie malomiasteczkowego lekarza i porodu na miejscu. No coz... chociaz z drugiej str lekka pociecha, ze moze uwaza, iz wszystko jest ok i dlatego nie sprawdza. Ale takie zacofanie w dzisiejszych czasach? Za to badanie na samolocie ok, szyjka poki co zamknieta i w porzadku. Co do wagi to pochwalil, ze 6 kg na plusie to nie jest duzo na tym etapie. Krzywa wyszla ok za to hemoglobina ciagle mi spada i dostalam zelazo na podciagniecie wynikow.

Martoolka, poprosze o dopisanie wizyty 5 czerwca. Moze wtedy bede cos wiedziala wiecej.

Z wyprawkowych odhaczen to zamowilam ostatnio posciel i wypelnienie oraz jeden kocyk. W tym tyg postaram sie dalej odhaczac.

Poniewaz brak na razie przeciwsskazan do pracy zawodowej, to jednak ona zabiera mi mnostwo czasu i nie raz nie mam juz ochoty na cokolwiek.

Gratki za Wasze wizyty i rosnace maluchy. Oraz za cudne zakupy wyprawkowe. Wszystko mi sie podoba.

Slonecznego dnia dla Wszystkich. Buziaki.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 13:25   #1953
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dobry! Kolejny słoneczny dzionek, aż chce się żyć!
Dzień dobry! U mnie tak samo, pięknie i cudownie! : love:
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Tez mam notatki!!!! Wlasnie mi to uswiadomilas musze to powyjmowac i meza wyslac do smietnika

A najlepsze, że cały czas święcie wierzę, że te notatki jeszcze kiedys mi się przydadzą
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Moj jest skurat idealnie w 50% teraz, trochę spadł na siatce.
Moja pitynka sie cieszy
To mój mały w 26tygodniu(czyli na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu) podbiegał do granicy 50centyla. Nie jest źle. Też nie chciałabym wielkiego malucha
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
To i tu jeszcze wkleję... dzisiejsze spacerkowe widoki

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Pięknie
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Przez chwilę się wahałam (to była propozycja TŻ, żeby nazwać po jego tacie), ale ostatecznie ta opcja wygrała .
Świetny wybór : )
Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Hej. Jakos tak mi szybko tydz umknal, ze nie mialam kiedy sie odezwac ani dokladnie nadrobic. Trudno...

Ja w pon mialam wizyte. Niestety moj gin z tych, co nie robia usg na kazdej wizycie. Niby prywatnie a zachowuje sie jak na nfz, jakby mi tylko 3 usg przyslugiwalo. Wymusilam na nim zeby na nastepnej wizycie zrobil bo on chcial dopiero ok 30 tyg robic. Nie wiem nawet jak to skomentowac. Inni przeciez robia usg co wizyte prawda? Zachcialo mi sie malomiasteczkowego lekarza i porodu na miejscu. No coz... chociaz z drugiej str lekka pociecha, ze moze uwaza, iz wszystko jest ok i dlatego nie sprawdza. Ale takie zacofanie w dzisiejszych czasach? Za to badanie na samolocie ok, szyjka poki co zamknieta i w porzadku. Co do wagi to pochwalil, ze 6 kg na plusie to nie jest duzo na tym etapie. Krzywa wyszla ok za to hemoglobina ciagle mi spada i dostalam zelazo na podciagniecie wynikow. .
Brawo za prawidłową krzywą i tylko 6kg na plusie
Hmmm dziwny gin, naprawdę. Mój na nfz co 3 tygodnie robi mi usg, żeby sprawdzić właśnie ile mały przybrał, czy wszystko w porządku. Ty za to płacisz i jeszcze musisz się prosić i wymuszać. A to jakiś mlody czy starszy facet? Bo możliwe, że to z tych starszej daty, który wierzy, że usg uszkadza dziecko (nie śmiejcie się, spotkałam kiedyś takiego gina, który stwierdził, że on robi tylko 3 usg w trakcie ciąży bo to uszkadza płód).
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 18:17   #1954
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość

Brawo za prawidłową krzywą i tylko 6kg na plusie
Hmmm dziwny gin, naprawdę. Mój na nfz co 3 tygodnie robi mi usg, żeby sprawdzić właśnie ile mały przybrał, czy wszystko w porządku. Ty za to płacisz i jeszcze musisz się prosić i wymuszać. A to jakiś mlody czy starszy facet? Bo możliwe, że to z tych starszej daty, który wierzy, że usg uszkadza dziecko (nie śmiejcie się, spotkałam kiedyś takiego gina, który stwierdził, że on robi tylko 3 usg w trakcie ciąży bo to uszkadza płód).
Na naukach przedmalzenskivh była nawiedzona babka, która twierdziła, ze dziecko czuje fale usg, bo po badaniu jest niespokojne

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 19:45   #1955
judis
Zadomowienie

W faktach mówili o kangurowaniu i pokazywali matkę z dzidzią zaraz po porodzie, aż zaczęłam się bać trochę 😳

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:23   #1956
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
W faktach mówili o kangurowaniu i pokazywali matkę z dzidzią zaraz po porodzie, aż zaczęłam się bać trochę 😳

A ja żałuję, że zaraz po cc nie dają maleństwa na klatę. Chociaż na chwilę na czas szycia

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:31   #1957
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
A ja żałuję, że zaraz po cc nie dają maleństwa na klatę. Chociaż na chwilę na czas szycia

Mi dali na chwilkę do pocałowania i zobaczenia jak szyli po cc ale mam znajoma na neonatologii, która jak tylko dziecko ogarnęła, pomierzyła to przyniosła do mnie żeby mąż pomógł mi do piersi do stawić i tak ze mną mała kilka godzin po cc leżała na łóżku przy cycku... Nie mogłam sie na nią napatrzeć

Ciekawa jestem jak teraz bedzie

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:

Spokojnie, dobrze bedzie

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:49   #1958
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Mi się właśnie poserdelkowały (gdybym wiedziała, nie nakupiłabym sobie tylu ciążowych rzeczy na ramiączkach ), dlatego chyba zabiorę się za hantelki i lekkie przysiady, a po ciąży i połogu - za skakankę i intensywne biegi No ale mogłam się w sumie spodziewać, bo jakiekolwiek tycie od razu idzie mi w ramiona.
Dawaj, od jutra zaczynamy

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Ja w pon mialam wizyte. Niestety moj gin z tych, co nie robia usg na kazdej wizycie. Niby prywatnie a zachowuje sie jak na nfz, jakby mi tylko 3 usg przyslugiwalo. Wymusilam na nim zeby na nastepnej wizycie zrobil bo on chcial dopiero ok 30 tyg robic. Nie wiem nawet jak to skomentowac. Inni przeciez robia usg co wizyte prawda? Zachcialo mi sie malomiasteczkowego lekarza i porodu na miejscu. No coz... chociaz z drugiej str lekka pociecha, ze moze uwaza, iz wszystko jest ok i dlatego nie sprawdza. Ale takie zacofanie w dzisiejszych czasach? Za to badanie na samolocie ok, szyjka poki co zamknieta i w porzadku. Co do wagi to pochwalil, ze 6 kg na plusie to nie jest duzo na tym etapie. Krzywa wyszla ok za to hemoglobina ciagle mi spada i dostalam zelazo na podciagniecie wynikow.
Moja gin co wizytę sprawdza i nawet nie muszę za to płacić chociaż teoretycznie powinnam za konsultację i za usg bez opisu.

Kurde i już po weekendzie. Ale szybko czas leci. A za tydzień mąż ma pierwsze zawody triathlonowe w sezonie. Będzie stresik.

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 20:55   #1959
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Mi dali na chwilkę do pocałowania i zobaczenia jak szyli po cc ale mam znajoma na neonatologii, która jak tylko dziecko ogarnęła, pomierzyła to przyniosła do mnie żeby mąż pomógł mi do piersi do stawić i tak ze mną mała kilka godzin po cc leżała na łóżku przy cycku... Nie mogłam sie na nią napatrzeć

Ciekawa jestem jak teraz bedzie

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Spokojnie, dobrze bedzie

Wysłane za pomocą mTalk
Do pocałowania też dostałam... do tej pory pamiętam ta chwile jakby to było wczoraj. Tak mi pachniał, miał jeszcze bąbelki w ustach i takie czarne włoski

To była noc wiec tż pojechał do domu a ja młodego nad ranem dostałam. Jeszcze przed pionizacją no i później po.

Stary 2017-05-14, 20:56   #1960
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Dawaj, od jutra zaczynamy

OK! Wyznacz ilość powtórzeń do zrobienia każdego dnia i dajemy czadu!
Stary 2017-05-14, 21:21   #1961
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Do pocałowania też dostałam... do tej pory pamiętam ta chwile jakby to było wczoraj. Tak mi pachniał, miał jeszcze bąbelki w ustach i takie czarne włoski

To była noc wiec tż pojechał do domu a ja młodego nad ranem dostałam. Jeszcze przed pionizacją no i później po.

Ja w pierwszej ciąży taka byłam ciekawa jak wygląda córka i ciągle sobie to wyobrażałam, a teraz szczerze mówiąc jakoś sobie nie mogę wyobrazić synka. Do kogo podobny będzie, czy brunet czy blondyn jakoś nie myślałam o tym.

No i nie wiem co z imieniem 😅

Mąż namawia mnie na wyjazd nad morze w czerwcu... Nie wiem czy to dobry pomysł.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-14, 21:25   #1962
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży taka byłam ciekawa jak wygląda córka i ciągle sobie to wyobrażałam, a teraz szczerze mówiąc jakoś sobie nie mogę wyobrazić synka. Do kogo podobny będzie, czy brunet czy blondyn jakoś nie myślałam o tym.

Wysłane za pomocą mTalk
Pewnie, że dobry Najodujesz się, pooddychasz morskim powietrzem. A czerwiec to jeszcze nie ostatnia prosta, więc powinno być bezpiecznie

Ale Wam zazdroszczę, że wiecie już, jak to jest dostać maleństwo do rąk po porodzie U mnie to pierwsze dziecko - jeden wielki znak zapytania...
Stary 2017-05-14, 21:29   #1963
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Nie to ja się ciągle zastanawiam co za szkrab w brzuchu siedzi😍 czy będzie kudłaty jak starszy brat itp.

Ojjjjj chętnie bym się wybrała na kilka dni nad morze. Nawet w czerwcu

Stary 2017-05-14, 21:35   #1964
emdzik
Zakorzenienie

Na szczęście luźniej tu w weekend to nadrabiam 😁 piękna pogoda to każda korzystała 😁

Ja też się zastanawiam jak'młody będzie wyglądał.. czy będzie podobny do siostry 😁 niektóre dzieci są do siebie takie podobne.. inne zupełnie inne.. zależy co odziedziczyły 😁

A ja mieszkam nad morzem.. I nie chce mi się nad morze 😂

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 21:42   #1965
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Na szczęście luźniej tu w weekend to nadrabiam 😁 piękna pogoda to każda korzystała 😁

Ja też się zastanawiam jak'młody będzie wyglądał.. czy będzie podobny do siostry 😁 niektóre dzieci są do siebie takie podobne.. inne zupełnie inne.. zależy co odziedziczyły 😁

A ja mieszkam nad morzem.. I nie chce mi się nad morze 😂
Ale zazdroszczę! Ja cały czas nagabuję TŻ, żeby się przeprowadzić do Trójmiasta, ale staje okoniem i chyba nici z moich morskich nadziei

Kupiłam dzisiaj wreszcie torbę do porodu. Nie będę jednak taszczyć gigantycznej walizki Kręciłam nosem, kręciłam, i w końcu znalazłam taką:
http://allegro.pl/adidas-torba-3-str...475107975.html
Stary 2017-05-14, 21:57   #1966
Martoolka87
Zakorzenienie

Jutro Was nadrobię. Melduję tylko, że od jutra w biedrze promocja na dzieciowe sprawy (pieluchy, chusteczki, kosmetyki, itp.), a od czwartku ciążówki

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 22:56   #1967
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
OK! Wyznacz ilość powtórzeń do zrobienia każdego dnia i dajemy czadu!
Może na początek wyznaczmy ile dni w tygodniu i jak długo ćwiczymy?

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Jutro Was nadrobię. Melduję tylko, że od jutra w biedrze promocja na dzieciowe sprawy (pieluchy, chusteczki, kosmetyki, itp.), a od czwartku ciążówki

Dzięki!

Stary 2017-05-14, 23:45   #1968
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Na naukach przedmalzenskivh była nawiedzona babka, która twierdziła, ze dziecko czuje fale usg, bo po badaniu jest niespokojne

Skąd tacy ludzie się biorą...
Cytat:
Poryczałam się..... jak ta głupia....
Cytat:
Pewnie, że dobry Najodujesz się, pooddychasz morskim powietrzem. A czerwiec to jeszcze nie ostatnia prosta, więc powinno być bezpiecznie

Ale Wam zazdroszczę, że wiecie już, jak to jest dostać maleństwo do rąk po porodzie U mnie to pierwsze dziecko - jeden wielki znak zapytania...
Ja też pierwszy maluszek, wielka niewiadoma, podekscytowanie połączone ze strachem
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ja nie mam porównania co do innych dzieci, ale mam nadzieję, że większość fizycznych cech odziedziczy po tż, bo jest fajniejszy: brunet, ciemna karnacja, dobry metabolizm, wysoki wzrost. A ja mysia blondynka, 170cm,szare oczy i kluseczka
Cytat:
Kupiłam dzisiaj wreszcie torbę do porodu. Nie będę jednak taszczyć gigantycznej walizki Kręciłam nosem, kręciłam, i w końcu znalazłam taką:
http://allegro.pl/adidas-torba-3-str...475107975.html
Świetna torba, wygląda na pojemną
Cytat:

Dzięki wielkie za info! Mam Biedre pod blokiem, ale ja nigdy nie wiem jakie promocje są od kiedy i jakie w ogóle są
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 06:51   #1969
judis
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze wiedzieć 😊 może TŻ chociaż pieluchy zdąży kupić.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Jak ja bym chciała nad morze 😍 ale już w tym roku to raczej nie będzie okazji, a w maju miały być nasze ostatnie wakacje przed rozpakowaniem, ehh 😑

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 07:16   #1970
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć 😊 może TŻ chociaż pieluchy zdąży kupić.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Jak ja bym chciała nad morze 😍 ale już w tym roku to raczej nie będzie okazji, a w maju miały być nasze ostatnie wakacje przed rozpakowaniem, ehh 😑

Przekonałyście mnie mąż sie ucieszy.

Może uda wam sie we wrześniu wyjechać z maleństwem, takie późniejsze wakacje.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Witam sie w ten pochmurny dzień

Gdzie zgubiło się słoneczko ???

Idę niedługo robić śniadanko bo chyba Elvis jest głodny

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-15, 07:39   #1971
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Może na początek wyznaczmy ile dni w tygodniu i jak długo ćwiczymy?
Ja to wolę mieć określoną liczbę powtórzeń do odhaczenia w ciągu dnia, bo jak zaczynam manipulować czasem, to mi się wszystko rozjeżdża Więc od siebie daję na razie 100 przysiadów dziennie, codziennie
Stary 2017-05-15, 07:44   #1972
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Ja to wolę mieć określoną liczbę powtórzeń do odhaczenia w ciągu dnia, bo jak zaczynam manipulować czasem, to mi się wszystko rozjeżdża Więc od siebie daję na razie 100 przysiadów dziennie, codziennie

Ok A ja obiecuję ćwiczyć trzy razy w tygodniu (najpewniej poniedziałki, środy i piątki) po 30 minut. Dzisiaj odpalę płytkę nie lubianej tutaj Ani Lewandowskiej :p to zobaczę czy 30 minut wystarczy

Stary 2017-05-15, 07:47   #1973
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ok A ja obiecuję ćwiczyć trzy razy w tygodniu (najpewniej poniedziałki, środy i piątki) po 30 minut. Dzisiaj odpalę płytkę nie lubianej tutaj Ani Lewandowskiej :p to zobaczę czy 30 minut wystarczy

Stoi
Dziewczyny, powiedzcie mi, ile kupić Octeniseptu na czas połogu? Czy 250ml wystarczy czy dołożyć opakowanie uzupełniające?
Stary 2017-05-15, 08:41   #1974
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Stoi

Dziewczyny, powiedzcie mi, ile kupić Octeniseptu na czas połogu? Czy 250ml wystarczy czy dołożyć opakowanie uzupełniające?
Ocranisept - właśnie jedne mamy są za, a inne przeciw z tego co kiedyś na forum było omawiane. Ja nigdy bardzo sie nie zagłębiałam w skład. Mi położna zaleciła spirytus salicynowy, ja sie tego trzymałam i córci po 6 dniach pępek odpadł. Teraz tez tak zrobię... Nie wszyscy też spirytus salicynowy pochwalają ale u mnie sie sprawdził

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-15, 08:46   #1975
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Położna w szkole rodzenia mówiła, żeby walczyć o to nawet po cc, żeby maleństwo skolonizowala nasza flora bakteryjna a jak nie da rady do nas to ojciec niech kanguruje. Ja robie plan porodu i mąż będzie przeszkolony o jakie punkty walczyć. Oczywiście jeśli on mi tam nie padnie na polu walki z emocji😂

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Jedź. Zrobisz więcej przerw pk drodze. My za tydzień jedziemy na Kaszuby i po wczorajszej 2.5h podróży autem wiem, że tylko musze postoje robić, żeby kręgosłup odpoczal ale to akurat przerwa na toaletę ☺
Cytat:

Czytałam na blogu sroki, że kosmetyki Dada produkuje firma chyba Oceanic i składy są praktycznie tożsame a należą do tych dobrych składów.
Dzięki za info😘

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 08:51   #1976
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Położna w szkole rodzenia mówiła, żeby walczyć o to nawet po cc, żeby maleństwo skolonizowala nasza flora bakteryjna a jak nie da rady do nas to ojciec niech kanguruje. Ja robie plan porodu i mąż będzie przeszkolony o jakie punkty walczyć. Oczywiście jeśli on mi tam nie padnie na polu walki z emocji😂

Plan porodu ok... ale polityka szpitala to drugie mają takie procedury co do cc i nawet najlepiej napisany plan porodu tego nie zmieni. Co innego poród sn. Wtedy przestrzegają planu porodu.

Stary 2017-05-15, 08:54   #1977
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Plan porodu ok... ale polityka szpitala to drugie mają takie procedury co do cc i nawet najlepiej napisany plan porodu tego nie zmieni. Co innego poród sn. Wtedy przestrzegają planu porodu.

Tez tak myślałam, że dopóki nie wjeżdżając porody zabiegowe to plan porodu ok, ale położna mówiła, że jeśli mamy plan porodu to oni później w dokumentacji go maja i należy go egzekwować nawet przy cc np co do kangurowania, o ile oczywiście masz siłę i moc o tym myśleć. Dlatego mówiła, że tutaj partnera rola duża, żeby czuwał nad tym. Może to jej odczucia z praktyki u nas w szpitalu. Moja koleżanka miała plan,miała cc,nie wyraziła zgody na szczepienie a przynieśli zaszczepione dziecko,także rozumiem twój punkt widzenia.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:00   #1978
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ocranisept - właśnie jedne mamy są za, a inne przeciw z tego co kiedyś na forum było omawiane. Ja nigdy bardzo sie nie zagłębiałam w skład. Mi położna zaleciła spirytus salicynowy, ja sie tego trzymałam i córci po 6 dniach pępek odpadł. Teraz tez tak zrobię... Nie wszyscy też spirytus salicynowy pochwalają ale u mnie sie sprawdził

Wysłane za pomocą mTalk
OMG. A ja myślałam, że to jest nie dla dziecka, tylko dla mnie, na rany po szyciu krocza Z kolei na pępek słyszałam, że gaziki Leko są dobre, ale nie mogę potwierdzić praktyką
Stary 2017-05-15, 09:01   #1979
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Tez tak myślałam, że dopóki nie wjeżdżając porody zabiegowe to plan porodu ok, ale położna mówiła, że jeśli mamy plan porodu to oni później w dokumentacji go maja i należy go egzekwować nawet przy cc np co do kangurowania, o ile oczywiście masz siłę i moc o tym myśleć. Dlatego mówiła, że tutaj partnera rola duża, żeby czuwał nad tym. Może to jej odczucia z praktyki u nas w szpitalu. Moja koleżanka miała plan,miała cc,nie wyraziła zgody na szczepienie a przynieśli zaszczepione dziecko,także rozumiem twój punkt widzenia.

To musze jeszcze to sprawdzi. Może jest szansa na kangurowanie

Siedzę w ciuszkach po Grześku.

Olaboga ... nie wiedziałam ile tego jest
Ale spokojna jestem bo faktycznie mam luz jeśli chodzi o couszki na początek

Stary 2017-05-15, 09:13   #1980
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
OMG. A ja myślałam, że to jest nie dla dziecka, tylko dla mnie, na rany po szyciu krocza Z kolei na pępek słyszałam, że gaziki Leko są dobre, ale nie mogę potwierdzić praktyką
Spokojnie może nie będziesz miała potrzeby szycia

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
To musze jeszcze to sprawdzi. Może jest szansa na kangurowanie

Siedzę w ciuszkach po Grześku.

Olaboga ... nie wiedziałam ile tego jest

Ale spokojna jestem bo faktycznie mam luz jeśli chodzi o couszki na początek

No i super, zawsze cos w kieszeni na inne wydatki zostanie

Wysłane za pomocą mTalk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości