LIPCÓWKI część 5. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-15, 09:29   #2431
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Powodzenia na wizycie!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:45   #2432
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Kochane co myślicie na temat zakupu używanego fotelika samochodowego?
Mam propozycję zakupu fotelika z bazą isofix za połowę ceny. Jest jeszcze na gwarancji.
Nie zamierzam często jeździć samochodem. Osobiście wolę lepszy fotelik z testem ADAC.

I zastanawiam się czy kupić fotelik nowy bez bazy (4* ADAC) za 300zl starszy model, czy za 500 zł nowszy model z bazą fotelik używany (5* ADAC). Ta sama firma oczywiście.
Co radzicie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja bym nie kupiła używanego fotelika. Jedynie zakup od znajomych i rodziny wchodziłby w grę, gdybym miała pewność ze samochód nie miał żadnej kolizji. Niestety bezwypadkowy dla każdego co innego oznacza, a dla producenta foteliku nawet szkoda parkingowa przy minimalnej prędkości wyklucza dalsze użytkowanie.
Samantha - tak jak Vadi napisała, żywotność fotelików tez jest ograniczona wiec dobrze sprawdzic, czy ten twój 5-letni bedzie jeszcze dobry.

Adrianna - ja bym radziła kupić w sytuacji kiedy nie chcesz wydawać kasy nowy fotelik bez bazy, te dobre można juz za 300zl -400zl kupić, wiec nie jest to kwota warta ryzyka. Sama ani ty ani maż nie jesteście po rysach w stanie sprawdzic czy fotelik jest na 100% bezpieczny.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Czytałam przed snem kryminał (Księżniczka z lodu) i miałam takie sny, że sama mogłabym napisać książkę haha

Ważyłam się i przytyłam od początku 6kg

Ktoś dzisiaj też ma wizytę? Przez to że ostatnio go nie mierzył i ogólnie strasznie słaba była wizyta to mam stres
3mam kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze! A tej wagi co ci strasznie zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Rozmawiałyście o teściowych - moi teściowie pracują w tym samym szpitalu, w którym rodzę, ale u mnie problemem jest teść. Ciepłe kluchy trochę, taki co to wszystko chce każdemu ułatwić, a mnie szlag trafia. Na szczęście teściowa fajna babka i go temperuje jak trzeba. Już powiedziałam, że nie wyobrażam sobie nikogo poza mężem siedzącego dlugo u mnie na sali po porodzie, bo to nie jest sala jednoosobowa, to po pierwsze. Po drugie - nie wiem, jak będę się czuć. I na pewno nie życzę sobie wpadania do domu bez zapowiedzi, nie i już - powiedziałam, że po prostu nie otworzę drzwi. Teściowa też na początku mi próbowała wmawiać, że ja to życia nie znam albo że ona tyle dzieci wykąpała, to i nasze będzie, więc jej powiedziałam, że my jesteśmy rodzicami i chcemy to robić sami. A jeśli będziemy potrzebowali pomocy, to na pewno o nią poprosimy, komunikatywni jesteśmy i po studiach językowych

Jedyne czego sobie absolutnie nie wyobrażam i mam zamiar to jeszcze raz przypomnieć to wpadanie na salę porodową, żeby "zobaczyć, jak mi idzie". Powiedziałam raz, śmiertelnie poważnie, że jak ktoś tak wpadnie, to potem zobaczy mnie i dziecko i za rok. Najpierw się śmiali, a potem zobaczyli, ze mówię serio, i im mina zrzedła Ale teściowie nie biorą urlopu na po porodzie, my oboje jesteśmy w domu, bo tak pracujemy, powiedziałam, że nie wyobrażam sobie nikogo więcej prócz nas, a do nagłych pytań i spraw mam położną - 200 metrów od mojego bloku.

Pediatrę też teściowa nam doradzała i w sumie skoro to jej znajoma i jest chwalona (co oczywiście sprawdziłam :p), to zaryzykujemy - moim warunkiem było tylko, że muszę mieć tę położną ze szkoly rodzenia. I że jeśli nie da się w jednej przychodni pediatry, a w drugiej położnej, to położna ma w moim mniemaniu pierwszeństwo, a potem dziecko mozna przepisać. Ale na szczęście się da

Natomiast moi rodzice chcą przyjechać do nas pewnie na jedną czy dwie noce, podejrzewam, że w drugim tygodniu po porodzie. Kazali nam samym powiedzieć, kiedy mogą wpaść, żeby nam odpowiadało, i że jak coś, to mogą spać u teściów. Zobaczymy

A z bardziej teraźniejszych rzeczy to prawie wszystko mam już poprane i poprasowane, nawet ułożone! Muszę tylko etykiety do szuflad zrobić dla męża :p A dziś wizyta - kolejne spore USG, mąż się cieszy, bo małego podejrzy. Zaczęłam właśnie 33 tydzień (32t0d).
Ech, tego sprawdzania jak mi idzie tez sobie nie wyobrażam.
Super, ze masz juz wszystko poprane i poprasowane, ja jeszcze zwlekam.
3mam kciuki za USG!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:47   #2433
karolinuuusia
Zakorzenienie

Powodzenia na wizytach dziś

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:48   #2434
emilia0508
królikoholiczka

Powodzenia na wizytach!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:55   #2435
taedio
MerDer 4ever

W ddtvn jest o tym śnie i wplatają chustonoszenie
Stary 2017-05-15, 10:05   #2436
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Czytałam przed snem kryminał (Księżniczka z lodu) i miałam takie sny, że sama mogłabym napisać książkę haha

Ktoś dzisiaj też ma wizytę? Przez to że ostatnio go nie mierzył i ogólnie strasznie słaba była wizyta to mam stres
Kciuki za wizytę a wagi Twojej to się nie dziwię, bo na zdjęciach widać że brzuszek malutki i zero zbędnych kg

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
A z bardziej teraźniejszych rzeczy to prawie wszystko mam już poprane i poprasowane, nawet ułożone! Muszę tylko etykiety do szuflad zrobić dla męża :p A dziś wizyta - kolejne spore USG, mąż się cieszy, bo małego podejrzy. Zaczęłam właśnie 33 tydzień (32t0d).
Kciuki!
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:09   #2437
Mała!
Zakorzenienie

SteveS
kciuki za wizytę

Moj ma dziś aktywny dzień aż się zastanawiam czy wszystko gra? Co chwilę mam twardnienia po tych jego wygibasach...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:10   #2438
morelle_
Zakorzenienie

Moja mama była rano w biedronce i nie ma pieluch.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Poprostu nie chcesz się zamienić? ja mam 1.5kg więcej
Stary 2017-05-15, 10:14   #2439
taedio
MerDer 4ever

za wizyty

Mam dzisiaj dzień głoda
Stary 2017-05-15, 10:25   #2440
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Moja mama była rano w biedronce i nie ma pieluch.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Poprostu nie chcesz się zamienić? ja mam 1.5kg więcej
Już wykupili czy nie dojechały?
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:31   #2441
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Już wykupili czy nie dojechały?
Nie dojechaly. Może jutro.
Jeszcze spr w drugiej biedronce.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
za wizyty

Mam dzisiaj dzień głoda
Ja zjadłam miskę owsianki - długo trzyma

Wstawiłam kolejne pranie. Może wyprasuje koszule męża.
Stary 2017-05-15, 10:35   #2442
darietta
Zakorzenienie

Dziś ja pokusze. Właśnie zajadam od rana

Znowu odwrócone zdjęcie nie wrzucajcie mi sowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170515_103351.jpg (81,0 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-15 o 10:37
Stary 2017-05-15, 10:39   #2443
darietta
Zakorzenienie

Też trzymam kciuki za wizyty
Stary 2017-05-15, 10:39   #2444
Mała!
Zakorzenienie

Ja tez mam.dzień głoda ale po wczorajszym obżarstwie dziś stawiam.na zieleninę... i tak do wizyty bym chciała

Ja za raz idę do.biedry, kupie 2 op r.2 i jedno 1.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 11:04   #2445
emmos
Zakorzenienie

Hejjj Kciuki za dzisiejsze wizyty, też grzecznie o nie proszę o 16 Schudłam prawie 1kg od zeszłego tyg., mam nadzieję, że to efekt diety i że z dzidzią wszystko ok.

U mnie pada deszcz :/ A chciałam ruszyć z praniem i suszeniem na balkonie...

Widzę, że temat teściowych to temat rzeka i będzie się przewijał cały czas Moja teściowa jest tak zaabsorbowana mieszkaniem, że temat mojej ciązy nie jest w ogóle poruszany W sobotę chciała, żebym pojechała z nią i Tż pomóc jej wybrać płytki, ale Tż od razu powiedział, że ja już się dziś nachodziłam i mam odpoczywać i nie będzie mnie nigdzie ciągać Brawo On

Po porodzie nie wiem jak będzie. Też jest z tych co robią fotki wszędzie wokół, nie mam nic przeciwko, żeby wnuczkę pokazywała znajomym, ale też uważam, że jest granica. Gdy się urządziliśmy w mieszkaniu to nagrała film każdej ściany dosłownie i pokazywała wszystkim, co mi się nie podobało, bo średnio miałam ochotę, żeby obcy dla mnie ludzie wiedzieli jak ja mieszkam...no ale co, teściowych się nie wybiera, to mama mojego męża, muszę się jakoś z nią dogadywać przecież.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Załącznik 7066551a to moje dzisiejsze selfie z windy 34tc brzuch mi troche wyspiczaściałâ˜ş

Ślicznie wyglądasz Chilli
Stary 2017-05-15, 11:10   #2446
calineczka3
Zadomowienie

Hej
Ale szalejecie znowu.
Podczytywałam trochę, ale już nie pamiętam co chciałam napisać

Nulka super, że masz pesar, będzie dobrze!

Adrianna ja podobnie jak dziewczyny kupiłabym używany fotelik tylko od osób, które dobrze znam.

Samantha ale akcja w tym szpitalu
Udusić to mało!
Ja chcę żeby do mnie przychodził tylko mąż i mama jak będzie chciała, reszta absolutnie.
Co do odwiedzin już w domu też zamierzam stawiać granice, zwłaszcza, że rodzice/dziadkowie nie mieszkają w tym samym mieście i jak wpadną to raczej nie na 30 minut, a imprez urządzać nie zamierzam.

Byliśmy na dniach otwartych w jednym szpitalu i kiepsko to wyglądało. Jest tylko jedna super sala do porodów rodzinnych. Reszta to takie boksy z zasłonkami, bez prysznica itd. Na szczęście mam jeszcze kilka innych szpitali...
Miałam chyba traumę po tych odwiedzinach bo śniło mi się, że w tym szpitalu zmarło 150 noworodków i wszystkie mamy stały w rzędzie w takim długim korytarzu tam

Na szczęście pomału kończymy z remontem i ogarniamy się
Jak tylko mąż w końcu będzie miał więcej czasu to jedziemy zamawiać łóżeczko, wózek i inne gadżety. Cały czas liczę, że mam jeszcze 2,5 miesiąca

Co do zdjęć - teściowie będą mieli zakaz wrzucania na fb
Poza tym i rodzice i teściowie zdjęcia będą mieli. Nie wyobrażam sobie, żeby nie mogli się pochwalić w pracy czy przy znajomych jak ich to cieszy.

Edytowane przez calineczka3
Czas edycji: 2017-05-15 o 11:14
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 11:12   #2447
morelle_
Zakorzenienie

U mnie padało w nocy, a teraz słońce świeci
Stary 2017-05-15, 11:18   #2448
calineczka3
Zadomowienie

U mnie w końcu dzisiaj jest lepiej.
Jak pisałyście w sobotę o super pogodzie to nie mogłam tego czytać
Stary 2017-05-15, 11:22   #2449
AnnaPaula87
Zadomowienie

My daliśmy fotoksiążkę i płytę ze zdjęciami naszym rodzicom i babciom. Wiem ze biegały po rodzinie z tym ale mi to nie przeszkadza bo wiem ze się cieszyli. Zdjęcia są ładne niech sobie ludzie oglądają tak samo pewnie będzie z wnuczka
Cytat:
Spoko mozesz pisać nie należę do osób które się obrażają. Rozumiem że dla babć i rodziców to radość. Ale nie może być tak że coś komuś dajesz czy mówisz. A ona leci i pepla dalej.

Moi zdjęć też nie dostali zeby było sprawiedliwie. Tylko moi są tacy że jakby dostali to by schowali do albumu i nikt by tego nie zobaczył. Bo to ich pamiątka.

Mi np. sie nie podoba jak ktos pokazuje obcym moje zdjecia opowiada o moim życiu jestem osobą która w jakis sposob chroni swoją prywatność. Uwazam ze mam do tego prawo. A zdjecia ze slubu i pleneru pokazaliśmy wszystkim bo mamy na płycie.

A co obchodzi jakąś obcą babę jak wygladałam co miałam na sobie takie jest moje zdanie.

Ona nie ma ograniczeń dobrze ze fb nie ma bo by tam było wszystko.

Mogę podać przyklad ze na nasz slub zaprosiła bez naszej wiedzy sąsiada który jak się okazało jest alkoholikiem i przyszedł w koszulce nie bede wnikać jakiej pod wplywem. I usiadł przed moimi koleżankami z pracy i szefową.

Jak nam składał zyczenia to myślałam że padne tak walilo. A jak zobaczyłam na zdjeciach gdzie siedział to zamarłam.

Pierwsze co wrociłam po urlopie do pracy to dziewczyny sie pytały co to byl za gość bo tak walilo wódą że ledwo wytrzymały a było gorąco. Dla mnie niezbyt miłe to było że musiałam się tłumaczyć. Więc teraz pomyśleć komu ona te zdjecia by pokazywała i co opowiada.

Darietta ja juz mam gdzieś co kto gada na mój temat. Ważne się się dogaduję z TZ. Już się wyluzowalismy obydwoje bo nie dogodzisz każdemu
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie sytuacji, że rodzina (a tym bardziej rodzina męża ) czeka na mnie na sali poporodowej i robi zdjęcia Nope Z reszta nie wyobrażam sobie jak mąż robi mi takie zdjęcia

Ciąża taka piękna

Zrobiłam kawusię, wzięłam kawałek ciasta i włączyłam stare odcinki Chirurgów
Tez sobie nie wyobrażam takiego robienia zdjęć

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny ciepły majowy poranek

Dobrze, że Ci tę fakturę wysłali! Ale musiałaś się z nimi namęczyć

Moja mama też się wszystkim chwali że będzie babcią kiedyś nawet pani w sklepie powiedziała że jestem w ciąży ale ja się cieszę że ona jest z tego powodu taka szczęśliwa

Co do zdjęć to ja chcę żeby Tż mi robił z małym jak już się urodzi i będę w stanie względnej normalności, bo chcę mieć dla nas pamiątkę z pierwszych godzin jego życia ale tak jak piszecie, jak będą jakieś potworne to pousuwam i tyle

Lecę oglądać Chirurgów, taedio mnie natchnęła
U mnie tez się tak chwalą a chyba najbardziej tata takie zdjęcia tez chce mówiłam TZ ze ma nie wysyłać moich zdjęć po porodzie nikomu. Tylko małej i jakieś ładne a nie z wagi na golasa

Cytat:

Ja dziś wizytuje ale bez usg. Ostatnio w ciągu tygodnia miałam 3
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 11:44   #2450
vadi
*sportaddict*

Kciuki za wizyty, dziewczyny

U mnie w rodzinie też się strasznie podniecają moją ciążą, moja mama powiedziała o tym nawet weterynarzowi na wizycie ale nie mogę się gniewać, jak widzę, jak się cieszy, co najwyżej przewrócę czasami oczami

Nie pozwoliłam tylko kategorycznie niczego mówić jej jednej koleżance, której nie znoszę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 11:53   #2451
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

U mnie w rodzinie też się strasznie podniecają moją ciążą, moja mama powiedziała o tym nawet weterynarzowi na wizycie ale nie mogę się gniewać, jak widzę, jak się cieszy, co najwyżej przewrócę czasami oczami

Nie pozwoliłam tylko kategorycznie niczego mówić jej jednej koleżance, której nie znoszę
Mega mamcia

za wizyty dzisiejsze

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 11:58   #2452
poprostu
Zakorzenienie

Kto mnie tu wyganial z forum bo zgubiłam?! Taedio to byłas Ty? pewnie Ci chodzi o to, że Twój nikczemny plan się nie realizuje czyli kuszenie o roztycie wszystkich w koło?

Morrele biorąc pod uwage, ze jesteś 4t "starsza" to +1,5kg to praktycznie na to samo wychodzi.

Mnie trochę zastanawia ta waga nie chodzi o to że moim marzeniem było w ciąży utyc jak najwięcej ale jem inaczej niż przed ciążą bo mieszkam u mamy więc bardziej tradycyjnie i kalorycznie plus chyba codziennie jem coś słodkiego no i nie mam za dużo ruchu na co dzień.

Chociaż powiem Wam że moja mama w pierwszej ciąży do 7msca miała bardzo mały brzuch i komentowali ja że się ściska, a później ja bardzo wybilo przytyła 26kg i komentowali ze idzie brzuch a później ona więc kto wie co będzie za miesiąc
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 12:10   #2453
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mój Kocurek od rana się rozciąga i wypycha, jakie to urocze 😍 będzie mi tego bardzo brakowało po porodzie

Alicja

Stary 2017-05-15, 12:16   #2454
morelle_
Zakorzenienie

Ja wstawiłam ostatnie pranie jestem zadowolona. Wyprałam wszystkie ubranka do 74 cm włącznie, pościele, ręczniki, pieluchy, czapeczki itd. Wszystko. Uffff
Stary 2017-05-15, 12:18   #2455
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hejjj Kciuki za dzisiejsze wizyty, też grzecznie o nie proszę o 16 Schudłam prawie 1kg od zeszłego tyg., mam nadzieję, że to efekt diety i że z dzidzią wszystko ok.

U mnie pada deszcz :/ A chciałam ruszyć z praniem i suszeniem na balkonie...

:
Na pewno z dzidzią wszystko ok, powodzenia na wizycie!

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość

Ja dziś wizytuje ale bez usg. Ostatnio w ciągu tygodnia miałam 3
Kciuki!

Cytat:
.

Mnie trochę zastanawia ta waga nie chodzi o to że moim marzeniem było w ciąży utyc jak najwięcej ale jem inaczej niż przed ciążą bo mieszkam u mamy więc bardziej tradycyjnie i kalorycznie plus chyba codziennie jem coś słodkiego no i nie mam za dużo ruchu na co dzień.

Mogłabyś oszczędzić takich szczegółów, naprawdę. Chyba z tej niesprawiedliwości zrobię sobie kawę i wypije na leżaku na tarasie!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 12:25   #2456
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Kto mnie tu wyganial z forum bo zgubiłam?! Taedio to byłas Ty? pewnie Ci chodzi o to, że Twój nikczemny plan się nie realizuje czyli kuszenie o roztycie wszystkich w koło?

Chociaż powiem Wam że moja mama w pierwszej ciąży do 7msca miała bardzo mały brzuch i komentowali ja że się ściska, a później ja bardzo wybilo przytyła 26kg i komentowali ze idzie brzuch a później ona więc kto wie co będzie za miesiąc
A no ja Ja mam taki plan? pierwsze słyszę

O wadze dzisiaj nie rozmawiam bo CIĄLE coś dzisiaj jem. A nie ma 13.
Stary 2017-05-15, 12:27   #2457
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja wstawiłam ostatnie pranie jestem zadowolona. Wyprałam wszystkie ubranka do 74 cm włącznie, pościele, ręczniki, pieluchy, czapeczki itd. Wszystko. Uffff

super mi jeszcze cos tam zostało do prania ale to po kimś więc na razie pierzemy w zwykłym proszku. Mąż wstawił w weekend zdjął mi z suszarki a ja właśnie przeglądam czy wszystko oki. kilka sztuk chce reanimować bo na prawdę mi się podobają. a pod koniec maja posegregujemy kolorami i pojedziemy w dzieciowym płynie. dziś licze na paczkę z allegro pościele itp no i muszę poprosić o odebranie przesyłki z patiimaks i wstępnie będzie oki. jestem dumna że jakos to ogarnełam w podstawowym składzie
Stary 2017-05-15, 12:30   #2458
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
super mi jeszcze cos tam zostało do prania ale to po kimś więc na razie pierzemy w zwykłym proszku. Mąż wstawił w weekend zdjął mi z suszarki a ja właśnie przeglądam czy wszystko oki. kilka sztuk chce reanimować bo na prawdę mi się podobają. a pod koniec maja posegregujemy kolorami i pojedziemy w dzieciowym płynie. dziś licze na paczkę z allegro pościele itp no i muszę poprosić o odebranie przesyłki z patiimaks i wstępnie będzie oki. jestem dumna że jakos to ogarnełam w podstawowym składzie
Ja nie piorę w zwykłym proszku bo po co dwa razy? A też większość mam używaną, ale jednak wolę wyprać sama w płynie dla dzieci i być spokojna. Nie wiadomo ile czasu to leżało. Zwykły proszek może dziecko uczulić.
Nie prałam też kolorami. Wszystko razem. Prałam za to rozmiarami bo mi wygodniej było później segregować.
Kocyki też prałam.
Stary 2017-05-15, 12:46   #2459
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Dobra mama
Moi też się cieszą, bo myśleli, że jesteśmy bezpłodni Wiecie, jak można zaraz po ślubie nie chcieć dziedzica

Taedio jak tam warsztaty z Zawitkowskim?
Warto kombinowac z przekladaniem wizyty?
Coś mi mignęło, ale zapomniałam
Stary 2017-05-15, 12:49   #2460
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mam zamówienie od hubiword, jestem zadowolona
1494845363093.jpg

Alicja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości