|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Ja jestem uczulona jak ktoś ubiera się niestosownie do okazji. Oto przykłady:
-mój były przyszedł na rozprawe o alimenty w bluzie "muzyka przeciwko razizmowi" i trampkach. mój adwokat jak go zobaczyl, szepnal mi tylko- "pani Kaju, mamy wygrana sprawę" -rozmowa o prace w biurze (asystentka) laska przychodzi w adidasach i jeansach... Nie chodzi mi o ceny ciuchów, bo uważam to za obciach jak się ocenia czyjś wygląd pod tym względem. Ja mieszkam w UK i wśród Polaków to obciach ubierać się w Primarku. Nie rozumiem tego, bo 90% tych wlasnie polak jeszcze niedawno zabijało się o te ciuchy zaraz po przyjeździe (jak ja )
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
O to ciekawe ze to obciach ubierac sie w Primarku. Dobrze wiedziec ale to chyba zalezy od towarzystwa w jakim czlowiek sie obraca. Ja za bardzo nie czaje czemu mialby byc to obciach?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
tez jestem ciekawa czemu...
no mialam kiedys kolezanke Grazynke ktora uwazala ze w Primarku same szmaty. ale ja np ekscytowalo ze ak pojdzie do tego a tego sklepu to jej portier drzwi otwiera inna sprawa ze twierdzila ze w ogole ciuchy w UK sa wszystkie paskudne i na zakupy ubraniowe, i inne wieksze zakupy jezdzila do Polski...
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
To że ktoś stawia warunki nie znaczy ze nie obowiązują go te same zasady moim zdaniem.
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3095 |
|
Konto usunięte
|
A'propos wygladu.
Ladna pogoda nastala, wiec sebixy sie rozbierają. I wlasnie stalam w kolejce za takim - szorty, koszulka bez rekawkow a na szyi ordynarny tatuazowy trybal wydrapany i krzywy czy inna masakra. (To jego jedyny widoczny tatuaz) I glosno opowiadal karynce z ktora byl, ze "jutro zaś za robotą musi iść" (kazdy wyraz poprzedzony ku.. rwa) I potem tacy ludzie sie żala, ze "ich za dziare dyskryminuja: Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-05-14 o 16:32 |
|
|
|
#3096 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
Nie zgodze sie, ze HM i Zara maja taka sama jakosc jak Primark. Rzeczy w P sa tanie, ale szybko sie niszcza. Nie szkoda wyrzucic jakies szmatki kupionej za 2£, ale nikt mi nie wmowi, ze to ta sama jakosc co inne, drozsze sieciowki - oczywiscie nie wszystkie. W Primarku tez czasami trafi sie cos niezniszczalnego, ale na ogol to ciuszki na krotki okres. Szal moze i jest, ale pozniej wszyscy chodza ubrani tak samo... Ludzie nie rozumieja, ze oszczednosc to kupic dobry, troche drozszy ciuch ktory posluzy dlugo niz szmatki ktore przetrwaja 3 miesiace. A chyba z oszczednosci kupuja w Primarku. Co innego jak ktos lubi czesto zmieniac garderobe, bo mu sie nudzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Jako posiadaczka wielu ciuchów z Primarka i z Hm powiem, że w Prmarku jakość jest bardzo różna. Przekonalam się ze są rzeczy praktycznie jednorazowe a są rzeczy które mam już parę lat. Często koszule są dziwnie uszyte, akrylowe sweterki jak to akrylowe sweterki - zaraz się kulkuja i szmacą, bawelniane topy i bluzeczki są często do użytku przez 2 prania ale wiele rzeczy trzyma fason bardzo długo, spodnie są ok, mam sukienki którym nic nie dolega, staniki sportowe, mam tiszerty które są ciągle w dobym stanie. Mój mąż kocha spodnie z Primarka i chodzi w nich non stop i wciąż żyją.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- A jeśli chodzi o rzeczy dzieciece to np body w wielopakach ragedia ale już normalne rzeczy są spoko i moja córka ma 80% rzeczy stamtąd a wiadomo jak to dziecko, nie uważa specjalnie na swoje ciuchy ![]() Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z primark kocham podkoszulki, mam kilkanaście par po 4 funty bodajże i noszę je już ponad pół roku, przeżyły masę pran.
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaje ciuchy dla córki z Primarku i są dobrej jakości, niemiecki primark niczemu nie ustępuje do polskiego hm. Ale wiem, że niektóre ciuchy z hm np z Anglii są lepszej jakości niż te polskie.
|
|
|
|
#3102 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze mi sie chce smiac, jak ludzie mysla, ze Hm/zara sprzedaje lepszej jakosci ciuchy niz primark. Albo jak ludzie mysla, ze w zarze to ciuchow sie w Bangladeszu nie robi.
Hm/Zara srednio to samo co primark, tylko ze 3 razy drozej. |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety jest różnica, może kwestii szczęścia, ale niektóre ciuchy z lumpa wyglądały lepiej niż nowy podkoszulek po 2 praniach.
|
|
|
|
#3104 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co do Primarka i H&M to nie widzę powodu do gloryfikowania H&Mu. są ubrania dobrej jakości i fajnie uszyte, a są i typowe szmaty rozpadające się po 1 praniu. zupełnie tak samo jak w Primarku. mnie tam nie rusza jak inna kobieta ubrana jest tak samo... ale wiem że są takie co wpadają w szał. H&M też żaden ekskluzywny nie jest i też co 3 osoba na chodniku nosi te ubrania. więc to żaden argument. a koszulki za 2 funty potrafią służyć bardzo długo jak się tylko o rzeczy dba. pierze w odpowiedniej temperaturze i odpowiednio suszy |
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze powiem, że wolę poliester z Zary niż bawełnę z HM. Mnóstwo ciuchów w HM wygląda źle już na wieszakach, niszczą się po kilku praniach i nie nadają do niczego.
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie... Dla mnie właśnie to jest januszowanie, jemu wolno więcej bo ma kasę / władze nad kimś. Bogatemu się wybaczy nieodpowiedni strój bo "jemu nie zależy", a biedniejszy to wiesniak i Janusz?? ![]() I wypominanie komuś obuwia z Deichmanna czy Centro czy CCC to zwykła wiocha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3107 |
|
BAN stały
|
januszowaniem (tym gorszego rodzaju) jest dyskryminowanie ludzi ze względu na tatuaż i niedopuszczaniu do siebie myśli, że osoba z tatuażem może piastować jakieś wysokie stanowisko w światowej spółce. przy czym mówimy nawet o mikroskopijnym kwiatku na nadgarstku.
|
|
|
|
#3108 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie januszing to przyjście do firmy szarówno prezesa jak i klienta w klapkach i piżamowych spodniach.
|
|
|
|
#3109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bylam przyjemnie zaskoczona jakoscia koszulek z tej serii z bawelny organicznej - kupilam 2 dwupaki na wakacje w tropikach z mysla, ze jak sie rozleca to wyrzuce i nie bedzie szkoda. A o dziwo wytrzymaly nawet azjatyckie pralnie i poza tym, ze kolor wyblakl, ksztaltu ani szwow nie stracily Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73838146]dla mnie januszing to przyjście do firmy szarówno prezesa jak i klienta w klapkach i piżamowych spodniach.[/QUOTE] Chyba, ze to ekstremalny casual friday ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73839121]ja z szkoły że pracownik w garniaku. I cała reszta ma go w tyle.[/QUOTE]
A'propos Nawiaze do innego januszowania ubraniowego: a mianowicie, ze facetowi to w zasadzie wystarczy jeden gora dwa garnitury na cale zycie. I czasem az zal patrzec jak przy okazji wesela wujek janusz ledwo miesci sie w swoim pelnoletnim garniturze, szwy trzeszczą, ale skoro spodnie da sie zapiac pod brzuchem to "jeszcze jest dobry co nie Graża?! Po co kupYwac nowy" |
|
|
|
#3113 |
|
Konto usunięte
|
Tak, i te piękne, błyszczące materiały (swego czasu były modne gangi ze srebrnym połyskiem), za wielkie poduchy w barkach i wypchane łokcie i kolana
|
|
|
|
#3114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na mój ślub przyszło kilka osób w jeansach i koszulach z krótkim rękawem. Nie zabiło mnie to |
|
|
|
|
#3115 |
|
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73839661]jak pracowałam w korpo to miałam garnitury i garsonki. Zmieniając pracę - szczęśliwie się pozbyłam. Facet ma, mieści się, do pracy nie potrzebuje. Nie przeszkadza mi że ma jeden jedyny garnitur
![]() Na mój ślub przyszło kilka osób w jeansach i koszulach z krótkim rękawem. Nie zabiło mnie to Ale jest pelnoletni? Bo garnitur mlodszy sie nie liczy
|
|
|
|
#3116 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Konto usunięte
|
Tylko ze czasami to jest tak, ze Grazyna z pokolenia 40-50 letnich kobiez trzyma reke na portfelu i owszem uwaza, ze ona musi sobie kupic sukienke, isc do fryzjera i pomalowac paznokcie, ale facet to ma byc umyty, ogolony jednorazowka z biedry, machniety woda za 5 zl i przeciez ma garnitur, Grazyna wyprasuje, upierze, bedzie jak nowy.
|
|
|
|
#3118 |
|
BAN stały
|
Ja mam tylko jeden garnitur i nie założyłem go już od kilku lat (mimo ślubów, rozmów kwalifikacyjnych i takich tam
). Moim zdaniem nie ma konieczności.
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

)

inna sprawa ze twierdzila ze w ogole ciuchy w UK sa wszystkie paskudne i na zakupy ubraniowe, i inne wieksze zakupy jezdzila do Polski...