|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Z tego co slyszałam to dzieciaczka też się wlicza. Jeszcze nie zaglebiałam sie w temat ale musze sie tym zająć. A orientujecie się czy przy skladaniu wniosku muszą być oboje rodziców. |
|
|
|
|
#2582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam plan porodu z pieczątką mojego lekarza prowadzącego który też przyjmuje w szpitalu, mam wątpliwości w niektórych miejscach np nie chce nacinania krocza, ale jest punkt nie życze sobie nacinania krocza w razie konieczności i w wielu miejscach jest to "w razie konieczności", ale i tak ten plan porodu sobie, a życie sobie Mam w pokoju tak gorąco że moje noce będą coraz krótsze heh |
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą jak mnie przyjmowali do szpitala to podpisujesz zgodę na konieczne zabiegi pamietam że było tego tyle ale wszędzie opisane ogólnikowo bo szczegóły są w procedurach i regulaminach na pewno a tego ci nie dają. Bo byś zdążyła urodzić nim to przeczytasz. Na mnie patrzyli jak z kosmosu że wszystko czytałam nawet przed odebraniem wypisu babka do mnie najpierw niech pani podpisze a później sobie przeczyta. Ja sie zapytalam czy ona też wszystko podpisuje bez sprawdzenia co podpisuje. I dobrze bo dużo nieprawdy było ale nie wszystko wywalczyłam. Morelle a na zastoje to mi się wydaję że ciepłe okłady się robi i nie powinno się piersi masować. Tak slyszałam i chyba w książce też tak było. |
|
|
|
|
#2585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja czekam aż będę mieć wykład o porodzie na sr, to może coś powiedzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Nadszedł czas że i ja mogę pochwalić się zakupami dla maluszka wczoraj przesyłka dotarła do rodziców i dziś luknełam co przyszło. Pościele super lepsze niż na zdjęciach. Nie dotarł kocyk ale tu sie cieszymy bo w smyku jest promocja i bedzie ten sam wzór co okrycie kąpielowe musze zamówić.
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zimnych okladow chyba nie można, bo.można przeziebić pierś, raczej ciepłe z tego co pamiętam... masować, chyba delikatnie można ?? ![]() Ja w 2015 miałam pół etatu, wiec sie łapie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chilli gdzie to się u nas składa? Musi być zaśw od pracodawcy czy nasze oświadczenie? Cytat:
Cytat:
Dzień dobry! Kurcze może i ciepłe okłady. Chociaż wydaje mi się, że na szkole rodzenia było o masażu i zimnych. Juz nie pamiętam.
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Witam sie z łóżka i nie mam zamiaru go dzis opuścić. Noc miałam straszną ból głowy, ból ucha, ból gardła, zatkany nos. Dzis niewiele lepiej. Pije wlasnie mleko z miodem i maslem i licze ze mi trochę przejdzie. Neli chyba smakuje bo caly brzuch mi skacze
czasami sie zastanawiam czy wszystko z nią ok bo mam wrazenie ze się tak trzęsie w środku idę nadrabiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2590 |
|
królikoholiczka
|
Wczoraj miałam właśnie o zastojach na szkole rodzenia i pani doradca laktacyjny mówiła o okładach z kapusty. Masować można. A nawet trzeba i dobrze żeby to robił partner. Masaż w stronę brodawki. A i jeszcze mówiła żeby brać metafen co 12 godzin. Nie zaszkodzi dziecku a nam pmoze w bólu. A i jak mleko nie leci to możemy poprosić partnera aby nam pomógł i wyssal. To będzie delikatniejsze niż podstawianie dziecka które jest zdenerwowane bo nic nie leci a może pogryzc nam brodawke
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie mam pojęcia jak to policzyć bez rmua.
Wychodzi na to, że wpływy na konto dadzą inną kwotę. .. Wspomniana kwota 1922zł dochodu netto obliczana jest: przychody brutto â alimenty świadczone na rzecz innych osób â koszty uzyskania przychodu â należny podatek dochodowy od osób fizycznych â składki na ubezpieczenia społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu â składki na ubezpieczenie zdrowotne (co ważne! rzeczywiście wpłacone, a nie te z PIT) = dochód netto
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o kapuście też słyszałam stary babciny sposób. Co do becikowego to wiem ze skladasz w mops i pity musisz przynieść mój brat nie wiem czy ksera nie zostawiał a oryginały do wglądu. Ja muszę załatwić jak najszybciej bo w 2015 miałam mniejsze zarobki. A u mojego brata non stop był problem z wypłatą becikowego wszystkie dokumenty mieli złożyli babka im powiedziała co i jak a po miesiącu że tu czegoś brakuje a to podpisu a to tego pitu i chyba z 2-3 miesiące się meczyli a że oni młodzi to mój tata się wkurzył i do samego dyrektora uderzył że jaja sobie robią z nich bo są młodzi a najlepsze było że za każdym razem ktoś inny ich obsługiwał i co innego wymyslał |
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też
wystarcza mi zdjęcia w lustrze :p Cytat:
Ale fajne !!! Dziewczyny co ja wczoraj zrobiłam włączyłam sobie film na temat szczepien mmr (tvn7) mówię i tak nie wierzę w te rzeczy o autyzmie itp. Tak mi zrylo psychikę że pół nocy snily mi sie jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pit37 słyszałam, że nie nadaje się bo składki są liczone inaczej. Chyba napiszę do pracodawcy, żeby mi wystawił papier i z głowy.
|
|
#2596 |
|
MerDer 4ever
|
My o becikowe będziemy składać, kosinakowego nie dostanę raczej.
Adrianna będziecie mieć śliczna pamiątkę ![]() A bujaczek mega okazja! Fajnie, że podoba Wam sie kosz Nie moge sie doczekać az położę tam mojego maluszka Dzisiaj sie wyspałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę do bratowej może pamięta co było potrzebne. |
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Na tej str co Chilli wysłała jest napisane , że albo zaśw z ZUS albo od pracodawcy.
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Steves, Anna, poprostu, Emmos gratuluje wizyt!
Poprostu kolezanka zazdrosnica nie ma co  Emmos mi gin tez nie wposminal nic o liczeniu ruchów. Baaa nawet o usg III trymestru nic nie mowil. Ciekawe czy na wizycie 25.05 cos powie. A teraz mam 31 tc. Taedio piękny ten kosz! Darietta fajne zakupy. Morelle biedne maleństwo  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu nie dostaniesz ? Jaka masz umowę ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ja na becikowe raczej też się nie załapie. Przekraczam o kilkanaście złotych. Dlatego wezmę zaśw z kadr , żeby mieć czarno na białym.
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Zaraz lecę do szkoły rodzenia ![]() Od środy czekam na wynik posiewu i ciągle nie ma, to chyba znaczy że coś wyjdzie Dziewczyny które robiły w Luxmedzie, ile czekalyscie? MORELLE Ty tam robiłas?
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem umowę o pracę też jeśli masz np pół etatu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2604 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles dzięki
Devilek umowa o prace na cały etat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa to nie wtedy ale na najniższą ? Czy masz wyższa stawkę ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Dzisiaj zaczynam 8smy miesiąc Synek z tej okazji łamie mi żebra
|
|
|
|
|
#2608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam dzisiaj wizytę, poproszę o kciuki, żeby było wszystko ok i żeby waga się pode mną nie złamała
|
|||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://kadry.infor.pl/kadry/indywidu...kowe-2017.html |
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Xzora powodzenia !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

ale duży sie wydaje!
baldachim raczej ściągniemy
a dziewczyna młodsza ode mnie i drugie dziecko. Na drugim usg lekarz im pow, że może tak być.
może też się pokuszę 
mama się nie przejmuj
przejdzie jej
a jak nie będzie czasu to po porodzie bo musza to mieć w papierach.

idę nadrabiać. 

Synek z tej okazji łamie mi żebra