![]() |
#541 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Cytat:
Mój synek miał przez trzy miesiące ![]() Wytarłam kurze w mieszkaniu, jestem z siebie bardzo dumna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Moje obie siostrzenice też miały kolki, a siostrzeniec już nie miał, jednak z tego co zauważyłam to chłopcy są bardziej problematyczni jeżeli chodzi o brzuszek, przynajmniej na początku. Potwierdziła to też koleżanka - położna. W sumie poza moimi siostrzenicami to nie znam innych dziewczynek z kolkami.
Mój miał problemy z brzuchem, kolki i pewnie inne rzeczy do 3-4 miesiąca. Trochę boję się, że kolejne dziecko też je będzie miało, a przez to starszy poczuje się mniej kochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
Moj dwuletni skubaniec. Ogarnia juz 49el, przejal brata lego. Jak dojrzeje do lego technic to on bedzie drozszy w utrzymaniu od standardowej dziewczynki hehe. Zauwazylam ze moi jak ubiora byle co a maja nike czy inne fajne buty to i caly stroj jest fajny.a u dziewczynki to juz jest kombinacja sukieneczek ze sweterkami, spinkami torebkami itd.no ale pare ciuszkow w porownaniu do cen lego dla 5latka w zwyz to nic😊😊takze raz tu mniej raz tu wiecej i kasa w obu plciach sie wyrowna😊😊kumpela patrzyla ostatnio ceny barbi i domki w necie to barbi od 150zl a domki ok tysiaka.w sumie tyle ile pare kartonikow lego. Jak bede miala 3go chlopaka to przynajmniej koszt na lego mi sie wyrowna hehe.a jak bedzie dziewczynka to coz kupie jej najladniejsza barbi.bo ja mialam na wypasie hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
buzn znalazłam na vinted używaną (założoną w sumie do zdjęcia, nawet metka jest na djęciu realnym i nie wiem czy brać) ale na allegro tego pełno
![]() Dottie13 witamy ![]() W kolejkach również mam tak samo, zimne poty, mroczki przed oczami i ogólnie duszno, a tak mogę chodzić i nic. Dziewczyny co polecicie na zgagę? Ostatnio wieczorami ciągle mnie dopada chociaż staram się jeść lekkie posiłki ![]() Edytowane przez Akinom0 Czas edycji: 2017-05-16 o 12:19 Powód: źle opisana sytuacja |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Moj pierwszy mial takie kolki ze blok nie mogl spac a drugiego nawet nie musialam brac na odbicie jak skonczyl miesiac.tylko jadl i spal. Chlopcy maja czesto problem na poczatku z emocjami.nie potrafia sobie poradzic ze zloscia czy rywalizacja a dziewczynki w tym czasie sa zazwyczaj spokojne dlatego przyjelo sie ze dziewczynki sa spokojniejsze.niestety potem kiedy my dojrzewamy to po 12rz zaczyna sie u nas burza hormonow czasem nie do ogarniecia a chlopcy luzuja.maja wyrabane juz do smierci a my sie na wszystko wkurzamy placzemy i histeryzujemy hehe slyszalam opinie psychologow ze u chlopcow w stosunku do liczby dziewczynek jest 80/20% problemow z emocjami a potem 20/80 .cos w tym jest.
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Akinom ja nic nie bralam ale spalam wyzej- z dodatkowa poduszka |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Rozeznanie
|
U nas 1 rocznica ślubi będzie 24 września a termin na 4 października
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Ale się narobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, które kupowały mieszkanie, podpisywałyście umowę przedwstępną?Właściciel mieszkania chce ją podpisać, a ja bardzo nie widzę sensu, bo mieszkanie kupujemy bez kredytu i można od razu podpisać umowę kupna-sprzedaży. Aha, i czy jeśli podpiszę umowę przedwstępną, a potem tę właściwą to płacimy taksę notarialną 2 razy? Jesteśmy kompletnie zieloni w tym temacie i zaczynam się zastanawiać, czy nie załatwić wszystkiego przez biuro nieruchomości. Ale mała szaleje ![]() ![]()
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
My podpisywalismy przedwstepna wlasnie po to zeby ja dac do banku zeby dostac kredyt.woec tu nie wiem po co.mozecie przeciez od razu umowic sie na kupno sprzedaz.a nie chcecie sobie dokredytowac i kupic blizniaka albo domek?? Nie jest to przeciez duzo drozsza sprawa a wygodniej z ogrodem itd. Jaki czynsz jest w tym mieszkaniu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszczę własnych mieszkań, my póki co wynajmujemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Jak przegladalam u nas nowe wieksze mieszkania to ponad pol miliona w stanie deweloperskim.a w stsrym bloku 350tys plus calkowicie do remontu czyli min 70tys.bez garazu bez ogrodu i z czynszem 880zl to pomyslalam sobie ze chyba kogos poj*balo😱😀 za takie cos w zyciu nie dam tyle.wiec tez zalezy ile Wy placicie.ale ja majac gotowe nie pchalabym sie w blok na 3 pietro.no chyba ze byl to zastrzyk gotowki np po spadku i nie mielibyscie opcji kredytu
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Agulek z czasem i Wy sie dorobicie. My nie mielismy od nikogo pomocy.przez 10lat ja w sumie 13 wynajmowanie i praca i zero opcji ze ktos pomoze. Ale jak juz sie wejdzie do wlasnego to calkowicie inaczej sie docenia.nikt nie wypomni ze dal na mieszkanie a ty teraz taka i owaka. Dacie rade wierze w Was😊😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#559 |
Rozeznanie
|
Oby tak było
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to mieszkanie to naprawdę okazja, bo płacimy 80 tys. za 50 m2 i do remontu oczywiście. Małe, ale swoje, to najważniejsze.Czynsz malutki, bo niecałe 300 zł, to spokojnie będziemy w stanie oszczędzać, jak do tej pory. I chcę jakoś stabilność zapewnić malutkiej, a nie ciągle mieszkać kątem u kogoś. Gdybym nie miała dziecka to byśmy jeszcze wytrzymali tak mieszkać. Szukaliśmy mieszkań na wynajem, ale ceny albo są zawrotne, albo najemcy nie chcą z dzieckiem. Ogólnie, plan jest taki, by pomieszkać troszkę w tym mieszkaniu, a jak wrócę do pracy starać się o kredyt na dom. Ewentualnie, możemy wrócić do Niemiec. W listopadzie 2016 zjechaliśmy i trochę żałuje, bo tam mała by miała lepszy start. Sabonka,trzymam kciuki: ![]()
14.06. 2010 ![]() 14.02.2015 ![]() 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2017-05-16 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
Very nice- no no rozumiem😊
Sabonka trzymam kciuki.jak mowia ze usg swietnie to nie ma sie co przejmowac😊😊 jaka bedzie roznica wieku miedzy dziewczynkami?? |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Akinom0;73854926]buzn znalazłam na vinted używaną (założoną w sumie do zdjęcia, nawet metka jest na djęciu realnym i nie wiem czy brać) ale na allegro tego pełno
![]() Pewnie bierz, super wygląda. Sam poszukam na allegro i chyba sobie kupię. Słodka, dosłownie😍 A mnie dziś się tak kręci w głowie,że maskara, od kilku dni mam lekkie zawroty, ale dziś to już przesąd. Nie wiem czy zmiana pogody czy anemia:/ Zjadłam gorzka 3 kostki i lepiej. Zaraz idę na spacer się dotlenić to może pomoże. Widze, że o wózkach 20 stron:P prawdopodobnie będę mieć po siostrze. Przynajmniej gondole a później kupię porządna spacerówkę. Bo ona miała beznadziejna. Z tym obsługiwaniem dzieci. To sama nie wiem co lepsze. Pewnie zależy od dziecka. Siostrzeniec był pierwszym maleństwem u nas w rodzinie i muszę przyznac,że radziłam sobie całkiem całkiem😎. I ani razu mnie nie obsikał:P Teraz w lipcu będzie miał 3 lata więc chyba jestem na bieżąco. Ale wiadomo,miec dziecko 24 h to co innego jak przez parę godzin. Więc zobaczymy jak dam rade. Ale jak nie my to kto ![]() Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-05-16 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Nie widzę powodu, żeby sporządzać umowę przedwstępną, jak macie kasę. To jest dodatkowa wizyta u notariusza, wiec na pewno wzrosną Wam koszty. A podpisanie umowy przedwstępnej bez notariusza jest nieważne. Jeśli sie upiera, to niech sam pokryje koszty notarialne za pierwszą umowę
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Upiekłam kakaowe wege ciasto, ale to nie to na co miałam ochotę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
nibyżona
|
Ja też mam ochotę coś upiec, ale wszystkie moje formy zostały w domu rodzinnym i zawsze zapomnę zabrać
![]() Coś mi strzelilo w biodrze i kregoslupie i ledwo leżę nawet ![]() ![]()
#567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny zryczałam się jak bóbr. Te hormony mnie wykończą. Przed ciąża to ja nie pamiętam kiedy płakałam a teraz co i rusz. Poszłam z małym do fryzjera. Zamknięte z powodu choroby. Wracamy do domu przekręcam klucz otwieram drzwi a tam sztywny łańcuch zamknięty ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Mieliśmy jeszcze iść po świeczkę i małe zakupy ale już nie mam dziś nerwów na nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Olazapinka to jakiś pechowy dzień u Ciebie. Na szczęście się kończy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie za tydzień 1 rocznica ślubu, a dzidziuś w drodze. Oczywiście planowany, chociaż byliśmy z męzem zdziwieni, że tak szybko poszło (1 cykl starań), zwłaszcza, że lekarz twierdził, że będę mieć problem z zajściem ze względu na mięśniaki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Sabonka super, że amnio przebiegło bez problemów i czekamy na wyniki 💪 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.