![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Hubert usiądzie, jak mu dam palca, żeby się podciagnął - sam nie siada
![]() ![]() Usiedzi kilka-kilkanaście sekund, w zależności od położenai przedmiotu zainteresowania ![]() ![]() edit - jak się z rana wkurzyłam, to... Stałam z Hubertem w oknie i patrzę - a u nas po ogrodzie biega jakiś wielki pies ![]() ![]() TŻ zadzwonił na policje - u nas nikt oczywiście nie odbiera.Zadzwonił na komórkę do dzielnicowego - ten kazał zadzwonic do Wrocławia?? Kurdę, już by mnie ze 3 razy ten pies zjadł... Oczywiści eod razu uświadomiłam sobie, że przecież ja ostatnio zostawiam Huberta śpiącego w wózku na ogrodzie - a co gdyby akurat tam był? ![]() To jest chore - dbam o bezpieczeństwo swojego dziecka i jak jest na ogrodzie, to nasz pies zawsze jest zamknięty w kojcu, bo nie zaufam żadnemu zwierzęciu - a tu mi jakis obcy może dziecko zaatakować? Może i troszkę naszej winy - bo mój tato wychodził i nie domknął furtki, zamek nie zaskoczył i ten pies sobie otworzył - no ale kurdę, i tak tamten biegał samopas i jeszcze bez kagańca. Jestem zła i roztrzęsiona tym... jak spotkam na spacerze właściciela,to już mu współczuję - bo nie zostawię na nim suchej nitki, gerrr Gdzie można zadzwonić, jak pies lata luzem? Policja to do d... - z taką ich reakcją ![]() Normalnie będę dzwonić za każdym razem, gdy spotkam jakiegoś psa luzem - a niech się sąsiedzi potem boczą, co mi to. U mnie ludzie mają jakąś głupia manierę, że zostawiają furtki otwarte a psy sobie biegają po ogrodach i poza. Czasem ktoś coś robi koło domu i wypusci psa, a potem zapomni zawołać... Nie wierzę, że te psy to same tak uciekają, bo masz ma kilka lat i nigdy nie uciekł, a jak biega po ogrodie to furtkę zamykamy na klucz dodatkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zadomowienie
|
Japonki - kocham i całe lato w nich śmigam.
Bywa że jeszcze w październiku w nich jestem przy ładnej pogodzie. Prima jak Hubert już siedzi. Nieziemsko. A jakie ma pulajdki na nóżkach fajne. A my dziś cały dzień na dworze i mały uczy się w spacerówce jeździć. Nie wiem czy jest super zadowolony ale ogólnie mamy dziś dzień marudy więc ciężko cokolwiek stwierdzić. Właśnie z dziadkami ostatnią rundkę robi a my z tż na rolkach śmigaliśmy. Później wkleję zdjęcia. Prima co do psa to jak ostatnio wracałam do domu to rzuciło się na mnie takie bydlę prawie do pasa. Uciekłam do sąsiadów na schody bo mają takie dość wysokie. I poszedł sobie. Nie wiem gdzie można w takiej sytuacji dzwonić. Ann mam nadzieję że w weekend majowy jesteś w domu. Zapraszam!!!!!!!! Pakuj Zu i wpadajcie!!!!!!!!!!!!! My w tym roku zostajemy w domu. A w zeszłym roku byliśmy w Krynicy Morskiej, co by się mamusia jodu nawdychała. Ehhhhhhhhhh....
#3813 | |||||
Zakorzenienie
|
wczoraj i u nas było tak cieplutko i tez widziałam panią w japonkach
![]() Cytat:
![]() ![]() moja Gosia też niechętnie zjada nowości, raz się zdarzyło, że zjadła ze 3 łyżeczki marchewki z jabłkiem, ale juz delikatnej marchewki i zupki maerchewka z ryżem już nie chciała. Dziś był wielki ryk już podczas nakladania sliniaka ![]() my nigdzie, siedzimy domku, moze pojedziemy na krótki spacerek do Nałęczowa albo Kazimierza Dolnego ale on siedzi ![]() Cytat:
![]() miłego wyjazdu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja teżniedawno miałam podobną przygodę, idziemy sobię z Gosią bulwarem, a że dzień powszedni to mało spacerowiczów, akurat nikogo nie było w pobliżu a tu z naprzeciwka biegnie bezpańskie psisko ![]() naszczęscie ominął nas Cytat:
![]() i nie kupiłam a chętnie bym pojezdziła, bo w tym roku nie było mi dane pojezdić na moich ukochabych łyżwach to na rolkach bym se odbiła ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zadomowienie
|
Wklejam fotki z ogrodu i jedna z lasu.
#3815 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() A co tu tak pusto?... ![]() Martko śliczne fotki ![]() ![]() Ja sobie nie pozwalam zdjęć robić bo wyglądam masakrycznie... Na buzi jakieś paskudy mi wyskakują, włosy wypadają - no tragedia i ten nadmiar tłuszczu tu i tam... ![]() Miłego dnia wszystkim - ide myć balkon póki Łukaszek śpi ![]()
#3816 |
Zadomowienie
|
Pewnie spacerują dziewczyny.
Ja też jestem bo wciągam śniadanie. Sławko no ja siebie widzę ciutkę inaczej. Ale kiedyś marudziłamże mam pipiuty na głowie a dziś już nie marudzę bo nie mam już połowy włosów. Yoolia ja małemu dzielę te słoiczki na 3 porcje ale ostatniego dnia mam z reguły dużą porcję dla siebie. Wczoraj cwaniak wciągał jak zły soczek jabłkowy tylko że z butelki. Dziś dostanie łyżeczką więc znając życie będę dziś miała sok do wypicia.
#3817 |
Zadomowienie
|
Czy my mama jakiś nowy wątek a ja nic o tym nie wiem???
Gdzie są wszyscy????
![]() |
#3818 |
Wtajemniczenie
|
Martko sama chciałabym wiedzieć....
![]() Zaglądam a tu cisza... Zostałyśmy we dwie ![]() Ja już mam doświadczenie bo w sumie ostatnia rodziłam i siedziałyśmy we dwie z Pusziną ![]() No ale teraz to nie wiem o co chodzi....
#3819 |
Zakorzenienie
|
ja jestem
a dziewczyny pewnie spacerują ![]() ja rano trochę poprałam, posprzątałam, zupke ugotowałam i dopiero ok 13-tej wyszłyśmy na spacerek trzeba korzystać poki jest taka ładna pogoda ![]() martko bardzo ładne zdjęcia a Marcelek jaki zainteresowany kwatuszkami ![]() musze aparat podładować bo mi padł i pozniej postaram się wkleic troszke zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zadomowienie
|
Sławko ja też rodziłam bliżej końca całej grupy i właśnie też mi się poczekalnia przypomniała.
Ale dobrze że jesteś bo myślałam że gdzieś się przeniosły laski a ja tu sama zostałam. Ha ha cicho, widzę Yoolię!!!!
#3821 |
Wtajemniczenie
|
No to jesteśmy trzy
![]() Ja też byłam na spacerku ale dziś głównie musiałam sie skupić na szukaniu swojego nipu ![]() Odebrałam nowy dowód miesiąc temu a zapomniałam o tym, że ten nip3 trza jeszcze złożyć w ciągu miesiąca i pytanie gdzie mój nip.... No ale na szczęście znalazłam przed chwilą zaraz wypełnie i TŻ jak wróci to wyśle poleconym ![]() A zastanawiałyście sie czasem dziewczyny która z nas jako pierwsza będzie miała następnego dzidziusia? ![]()
#3822 |
Zakorzenienie
|
udało mi sie zgrac fotki resztka sił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem
![]() ![]() jutro idę ze sobą na usg brzucha ciekawe jak moja trzustka ![]() Rozglądam się za działeczką taką małą u nas na osiedlu, muszę napisać ogłoszenie i powywieszać na ogródkach działkowych. Yoolia świetne fotki, Gosia cudna dziewczynka i jak się ładnie prezentuje w tej czapeczce ![]() Martko piękne to zdjęcie z kwiatkiem i Ty też świetnie wyglądasz ![]() Primciu ale Hubercik siedzi ![]()
#3824 |
Zakorzenienie
|
Martko-ślicznie wyglądasz
![]() ![]() chętnie Cię nawiedzimy,ale nie wiem czy w ten weekend,bo jedziemy do moich rodziców.chyba,że będziemy mieli ich dość i wrócimy to się odezwę i przyjedziemy ![]() Yoolia-ale Ci rośnie ta córcia! coraz ładniejsza się robi! pilnuj jej kochana,pilnuj. my też dużo spacerujemy,ja trochę więcej pracuję,więc czasu na pisanie mało-ale zaglądam systematycznie ![]() ![]() szperr jeszcze w Polszy? Sławko-ja o następnych dzieciach nie myślę i proszę mnie nie brać pod uwagę ![]() ![]() ![]() Misia-daj znać co wyszło na usg.bierzesz tabsy?a jak Uszek się czuje? zaraz zgram fotki to może vcoś zdążę wrzucić chybqa,że nie chcecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Wtajemniczenie
|
Ann dawaj foty
![]() Pewno, ze chcemy pooglądać ładne dziewczyny ![]() ![]() Ja też nie planuję kolejnego ale Łukaszek też nie był planowany więc siedzę cicho ![]()
#3826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przez głupich bezmyslnych właścicieli przestałam lubić psy Super fotki - mój Hibert też wącha drzewka - ostatnio tak telepal czereśnią, że z połowy drzewa płatki poleciały - a jaką miał z tego radochę ![]() Cytat:
![]() ![]() Sławka - gdyby to był wystarczający powód do nieumieszczania swoich zdjęć - to żadna z nas by się nie pokazywała (no, a zwłaszcza ja ![]() ![]() chcecie, chcecie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Rozeznanie
|
Ja dzis byłam w szkole. padam na pysk. Na szczęście Oskar już spi. On normalnie budzi się około 7 rano, a jak ja muszę wstać o 7 to on sobie drzemie do 8:00, wstręcioch jeden!
Cytat:
![]() Martko zdjecia bardzo ładne. Cudnie tam u Was ![]() Yoolia Gosia wylada na bardzo dużą dziewczynkę! Normalnie kawał baby ![]() ![]() ![]() ![]() Demoniku!!! Dziekuje Ci bardzo za artykuł o jedzeniu i w ogóle za głos w sprawie słoiczków ![]() ![]() Dzis dzien zdjęciowy, to ja też: 1. Kwiatek dla wszystkich ciotek z wizazu ![]() 2. Grill na balkonie. 3. Nadzieja polskiego hip hopu. 4.Moje chłopaki na basenie. 5. Koszulka mowi sama za siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ann dawaj foty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() za kwiata dziekujemy ![]() Naprawdę Gosia wygląda na dużą? długa to jest ale chudzina z niej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Joanna Małgorzata
|
czesc dziewczynki
mam prośbę zagłosujcie na Norbercika brał udział w kastingu hoti oil ![]()
#3830 |
Zakorzenienie
|
głos na Norberta oddany
![]() ale jaki duży z niego chłopak!!! ![]() dziękuję za kwiatuszka ![]() Oskar przesłodki ![]() no i chyba nie ma wątpliwości kto jest jego tatą ![]() Prima-ja dopiero teraz zauważam ile takich psów biega!może i są łagodne,miłe etc.ale ja mam młodą w spacerówce! i nie mam ochoty,żeby je ktoś obwąchiwał,prychał ,o pogryzieniu nie mówię ![]() ![]() 1-też umiem kermita 2-wiosenna Zu 3-zmęczony ziomal 4-fajnie jest 5-tylko zrób ładne zdjęcie 6-najlepiej na golasa |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
Zu przeurocza, oj będzie łamać męskie serca
![]() W kapeluszu - to praawdziwa dama ![]() Gdzie kupiłaś tą czapeczkę z daszkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
7-w spacerówce
8-butki czapeczka zakupiona w sklepie,firma tuptup,fajna,bo z lnu i cala miękka edit-a pamiętacie jak wklejałam na poczekalni butki,które dostałam od klientki? niedługo będą za małe ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hubert się "poprzestawiał" - jak spał od 20-20:30 do 6-6:30, tak od paru dni budzi się w nocy na jedzenie o 3-4. Mam nadzieję, że to przejściowe? No i moje dziecko, które mogłoby mieszkać w wannie - od 3 dni drze się w kąpieli. Zawsze tż nalewa wody, Hubert w tym czasie fika na golasa i niosę go do pełnej wanienki. Osttanio woda btła za gorąca i tż dolał zimnej - Hubert przestraszył się dźwięku lanej wody - i od tamtej pory chyba boi się, bo płacze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
ZU prześliczna
![]() kapelusik i czapeczka świetne, też muszę kupić Gosi taka czapeczkę z daszkiem ![]() narazie paraduje w czapce z kwiatkiem ![]() Ann właśnie miałam pisać, że moja Gosia ma duże stopy, ostatnio kupiłam jej balerinki na 6-9 m-cy i są takie w sam raz ani trochę za duże ![]() zmierzyłam centymetrem - 10cm a u nas dziś pochmurno. Zła jestem, bo wczoraj przysła parasolka do wózka i dziś chciałam wypróbować ![]() Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2008-04-29 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zakorzenienie
|
Prima-to na pewno przejściowe,widocznie potrzebuje wiecej tłuszczyku na swoje siadanie
![]() a wody zapewne się przestraszył ![]() może zróbcie jakąś zabawę?pochlapcie się przed kąpielą i chichrajcie z tego?nie wiem sama... a może za kilka dni zapomni ![]() Yoolia-no ZU też coś koło tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zadomowienie
|
No jesteście dzisiaj bo wczoraj tu można było z nudów zakwitnąć!!!
![]() ![]() Ale duża panna z niej, Yoolia ona chyba jest dość długa. Super grubasek to może z niej nie jest ale na anoreksję też raczej nie wygląda. Super laska z niej. Oskar fajowski, nadal twierdzę że ma dużo z tatusia. I widzę że słonko w Norwegii też się zdarza ![]() Ann Zu w czapeczce debeściak!!!! Jeśli nie w weekend to odezwij się kiedy tobie pasuje. Ja się dostosuję bo i tak jestem cały czas w domu ![]() Tylko przywieź mi ją tu dopóki Marcel osiemnstki nie skończy bo potem to już za jego wybory nie odpowiadam ![]() Eh wiecie co, wygląda na to że zrobiła się ze mnie jedna wielka schiza. Co chwilę ktoś mi "radzi" jak mam dziecko ubierać i jak z nim postępować. Radzi to mało powiedziane. Słucham tego codziennie po kilka razy dziennie, wychodzi na to że wszystko robię źle. Jak się w końcu wkórzyłam i postawiłam stwierdzili że nie da się ze mną normalnie rozmawiać. A ja już mam tak serdecznie dość słuchania że czasem sił mi brak. A jeszcze się wkórzyłam w niedzielę. Może nie miałam podstaw. Moim zdaniem miałam. Wszyscy są innego zdania. Więc wyszłam na kompletną wariatkę. Wieczorem babcia spacerowała z małym. Prosiłam żeby wrócili przed 19 bo mały był leciutko ubrany i jadł przed 16 więc pewnie też już trochę głodny. Teściowa wróciła do domu ale bez małego bo siostra tż ich spotkała i stwierdziła że teraz ona sobie pojeździ. Zrobiło się już chłodno a ich cały czas nie ma, o 19.30 tż pojechał ich szukać bo już się denerwowałam. Wiecie ja bym nie miała nic przeciwko temu że sobie poszli na spacer gdyby przyszła mi powiedzieć że bierze małego. Dałabym im jakiś cieplejszy kocyk, nakarmiła. Ale wzięła go sama i pojechała. Tylko tż uważa że miałam rację że się wściekłam. Reszta ma mnie za wariatkę. Edit Ann gdzie jest ten sklep. Mają trochę ciuchó w Pati i Maks ale takich czapeczek nie widziałam. Też chciałam taką dla młodego i znalazłam w H&M ale też są dość sztywne.
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
Martko ja też bym się wkurzyła
![]() nie przejmuj się ![]() dal swojego synka jesteś najlepszą matką na świecie i Ty najlepiej wiesz co dla niego jest najlepsze, kiedy ma zjeść, jak go ubrać itp :Cmok: my siedzimy w domku bo cos kropi ![]() jeszcze troche fotek Gosiaczka: |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zakorzenienie
|
właśnie-zapomnialam o dzisiejszych jubilatach!
![]() ![]() ![]() Martka-właśnie w pati i maksie kupiłam ![]() postaramy się z Zu niedługo dojechać ![]() też bym się wkurzyła-ale myślę,że Zu włączyłaby taką syrenę,że daleko by nie pojechała ![]() ![]() Yoolia-Zu uwielbia te kołysanki Turnaua -codziennie je śpiewamy sobie przed snem ![]() u nas słoneczko ![]() tylko wieje mocno ![]() ale Gosia słodko w tym kapelutku wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym spacerkiem tez miałaś rację. Ja zawsze mówie o której chcę dostać Oskara z powrotem, bo trzeba go nakarmić itp i nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś zabierał go na spacerek i miał w doopce to, co ja - czyli mama - powiedziałam. No. Może to ja jakaś dzika jestem? ![]() Oskar po szczepieniu. Cały czas płacze, już nie wiem co robić. W nocy budził się co 2h ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.