|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Temperatura ciała kobiety podnosi się zaraz po owulacji i na podwyższonym poziomie pozostaje przez około dwa tygodnie. Dlatego, mierzenie temperatury w trakcie cyklu miesiączkowego może pomóc w określeniu dnia największej płodności. Aby pomiary były wystarczająco dokładne, powinnaś mieć termometr z podziałką zawierającą dziesiąte części stopnia Celsjusza. Wyniki każdego pomiaru (codziennie rano, zaraz po wstaniu z łóżka) należy zapisywać tak, że powstaje wykres zmian temperatury. Pomiary zwykle rozpoczyna się od pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego.
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
jeżeli nie jesteś podziębiona - to wzrost temp. jest objawem ciąży trzymam kciuki
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
przeziębiona nie jestem, byłam na początku dni płodnych, tzn. miałam uciążliwy katar. Wtedy miałam podwyższoną temp przez jeden dzień do jakiś 37,2 a potem kurowałam się mlekiem z miodem i przeszło. Ja mam tak po mamie, że temperature mamy w ogóle rzadko, przy chorobach i to raczej poważnych, a tak to temp. waha się między 36,5-36,6. Najlepsze jest to, że nie czuję tego 37, jak miałam katar to czułam że mam stan podgoraczkowy, a teraz nic.
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcę sobie robić nadziei bo jakoś takie zwątpienie mnie dziś wzięło. Więc cały czas czekam i staram się nie napalać.
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Ja mierzyłam temperaturę na naukach przedmałżeńskich. Mój cykl trwa 35 dni. Temperatura wynosiła 36,2-36,6. 19 dnia wzrosła do 36,8 a potem była na poziomie 37,0-37,2 a dzień przed okresem spadła. Jeśli utrzymuje się podwyższona można przypuszczać ciąże
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też czytałam o tym że jak się ma temp to może to być oznaka ciąży
trzymam kciuki i z ciekawości jak wrócę z pracy sama zmierzę choć wiem że powinno się rano
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jeszcze może spaść, więc dobrze, że nie nakręcam się. Nie wiem co chciałam usłyszeć, raczej nikt nie jest w stanie zapewnić mnie czy sie udało, ale mimo wszystko warto dowiedzieć się czegoś nowego. Teraz dalej cos mam przeczucie, że @ przyjdzie. Jakbym mogła zrobiłabym test dziś ale wiem, że to bez sensu.
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
no tak rozumiem Cię ja już tyle razy miałam taką sytuację, że się nakręcałam a tu mdli mnie, temperatura zachcianki ...i potem nic przychodzila @ ( PS jak mnie brzuch boli :-( )
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to ja z tą temp. nic nie kumam chyba za głupia jestem
![]() Mam grypsko które mnie nie opuszcza i ciągle mam skoki temp. i co wg tego mierzenia teraz? |
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze wiekszosc z Was ma juz wszystko opcykane mierzenie temp itd
ja jak zaczne starania i nie bede owocne zaczerpne waszej wiedzy moj TŻ mysli że uda sie za piewrszym razem ach ci faceci. Z moich przygotowan to tylko to ze biore folik. Dzisiaj spotkalam kolezanke ktora rodzila miesiac temu jak mi opowiedziala o przebiegu to normalnie horror. ![]() Ale ja jestem dobrej mysli
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
co tam sens- bezsens, fajna jest ta chwilka oczekiwania na kreseczki na teście ![]() Nie fajny jest tylko wynik jeśli jest Ikreseczka tylko
|
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Z tą temperaturą jest tak:
Zaczyna się mierzyć po @. Codziennie rano przed wstaniem z łóżka, najlepiej o tej samej porze bądź z różnicą 1h. Wszelkie odstępstwa typu choroba, ból głowy itp. trzeba zaznaczyć. Skok temperatury w środku cyklu i jej utrzymanie na wyższym poziomie do kolejnej @ jest bardzo ważne, bo świadczy o odbytym jajeczkowaniu. Jeśli nie ma tego skoku temperatury przez kilka obserwowanych cykli trzeba udać się do lekarza, bo coś może być nie tak z hormonami. Skok temperatury to sprawka progesteronu. Gabriellao0 ciężka sprawa, aż takim ekspertem po 3h kursu nie jestem, ale myślę, że najlepiej jakbyś parę cykli pod rząd zapisywała i wtedy można będzie dojść do jakiś wniosków. Pozdrawiam |
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
no niby racja, ale nawet jeśliby mi się udało i byłabym w ciąży to i tak nic nie pokazałby test. Więc po co tracic kasę wiedzac, że i tak nic nie pokaże, może wytrzymam 4 dni.
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
masz rację lepiej poczekać.Ja już też nie mogę się doczekać
Niby licząc owu normalnie to mogłabym teścik zrobić jutro rano, ale jakoś wolę poczakać w związku z tym moim rozregulowaniem i oby było na co czekać
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
A kupujecie testy płytkowe czy strumieniowe.Bo ja zawsze kupowałam płytkowe ale nie bardzo się orientuję czy strumieniowe są łatwe w użyciu, czy są równie wiarygodne?
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam za cierpliwość
![]() Ja mimo tego, że wiem i w ogóle nie raz już robiłam test. Nie miałam nadziei, ale wyobrażałam sobie co by było gdyby własnie tak całkiem niespodziewanie pojawiłi sie II...oszlałabym chyba ze szczęścia ![]() Teraz czekam zaś na owulację i przez to grypsko się chyba nie doczekam i tak...kolejny miesiąc w plecy |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
życzę powrotu do zdrówka.
Ale pomyśl sobie że i tak jesteś szczęściarą bo masz owu co miesiąc a ja przy moich cyklach które ostatnio sięgnęły 51 dni mam prawie co dwa miesiące czyli u mnie prawdopodobieństwo jest jeszcze mniejsze;(;(;(
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama mia ![]() wg moich obliczeń miałam owu. 1 kwietnia (akurat na prima aprilis) i teraz miała być w sobotę ale jeszcze nie doszła chyba do mnie , więc w kwietniu powiedzmy załapałam się dwa razy![]() Lekarz też nie ma żadnych środków coby pomóc w jakimś przyspieszeniu u Ciebie owu.?? |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łatwości to wszystkie są proste w użyciu i tak mi się zdaje, że wszystkie które wskażą nam II kreski (dzis czy kiedyś indziej) będą najlepsze na świecie ![]() |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może clo nie będzie potrzebny Z tym że ostatnio właśnie bardzo długo nie miałam @ i umówiłam się na wizytę do gin bo 2 testy zrobione i obydwa negatywne i wyobraźcie sobie wywołałam @ na drugi dzień po wizycie mnie odwiedziła![]() ![]() .teraz muszę czekać czy @ przyjdzie bo jeśli tak no to biorę clo i do roboty![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Oj babeczki...jak ja się boję, że kiedy będę chciała mieć już dzidzie i zaczną sie starania też bedę miała problem z zjaściem
Już bym chciała się dowiedzieć czy pójdzie gładko czy będę musiała czekać rok albo i dłużej...Choć z drugiej strony @ mam zawsze bardzo regularnie, tą owulkę cała chyba też, bo zawsze są charakterysyczne objawy. Ale skoro raz nie wpadłam, podczas dni płodnych to mnie to martwi ![]() Trzymam mocno kciuki, żebyście powpadały jak śliwki w kompot i był tu wysyp dwóch kreseczek
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
nie dziękuję zeby nie zapeszyć
ja też mam nadzieję że powpadamy na dobre.Wiecie co ostatnio czytałam taki artykuł o bliźniakach i powiem wam że chciałabym mieć bliźniaki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hhihi, bo to dójka za jednym razem i już Ja osobiście nie chciałabym mieć bliźniaków,nie nie nie...
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
wiem że to na pewno niełatwe ale nawet bym się cieszyła
![]() miałabym dwa razy więcej szczęścia ![]() Ale nie ukrywam że tka perspektywa by mnie przeraziła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

i oby było na co czekać