|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Cytat:
Ja też mam złe przeczucia... plamienia się powtarzają... już nie snuję planów... czas pokaże. Jeśli miałoby nie wyjść to wolałabym jak najwcześniej. |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Mozajka przykro mi, choć mam nadzieję, że jeszcze nic straconego. Trzymaj się LaLoca będzie dobrze Ja dziś zrobiłam betę drugi raz, wieczorem wynik dopiero. Mam nadzieję, że ładnie rośnie. Wczoraj pierwszy raz kłucie odczuwałam ale to chyba normalne?
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2017-05-17 o 08:38 |
|
|
|
#333 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za wsparcie
Nie poszłam dzisiaj do pracy, bo nadal czuję się tragicznie i mam temp. 37,3. Idę po południu do mojej ginekolog po zwolnienie i konsultację do dalszego leczenia przeziębienia. Mam dość lekarzy na rejonie i ich metod leczenia... Ginekolog i tak chciała mnie wysłać ostatnio na l4 ze względu na plamienia na początku ciąży i poprzednią ciąże. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Mazajka jedź od razu do szpitala, może Ci jeszcze pomogą. W poprzedniej ciąży jak leżałam w szpitalu to były dziewczyny z początkowymi ciążami które miały bardzo intensywne krwawienia, a jednak lekarzom jakoś się udało uchować ciąże i donosiły je do końca i urodziły zdrowe dzieci. Więc może jeszcze są szanse dla Ciebie
|
||
|
|
|
#334 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem po wczorajszej wizycie ![]() Oczywiście anczekałam się 2h w poczekalni, serduszko wg lekarza było- chociaż ja niewiele co widziałam ![]() chyba po prostu nie mam doświadczenia ![]() ale powiedział, ze ciąża jest żywa i że jest OK, mam brać tylko kwas foliowy i w miarę nie denerwować się ![]() Tylko zastanawia mnie fakt, dlaczego mam do niego przyjść jesczze w piątek ?! Może po prostu chce usłyszeć to serduszko bardziej? No nie wiem, ale uspokoił mnie, że jest wszystko dobrze i pogratulował. Jestem w tym temacie kompletnie zielona i chyba może mnie tu doić teraz na miliony i zapraszac na wizyty co tydzień hehe. Ale na USG wyszło 5w5d. WIęc trochę wczesnie to wszystko jeszcze jest, wczesniej niż przypuszczałam na początku może dlatego chce jeszcze w piątek zobaczyć jeszcze raz.Jak to jest dziewczyny z kartą ciąży? Powinnam się upomnieć o założenie? A badania? Narazie nie zalecił mi żadnych badań- a płacę za wizytę niemało- 200 zł. Też o coś mam się upomnieć? Nie chcę żeby w piątek mnie znowy zbył tekstem , ze mam przyjść do niego we wtorek kolejny raz, bo zbankrutuję w ciągu miesiąca WIec zastanawiam się, jakim to tokiem idzie wszystko, i czy przyadkiem mnie nie wykorzystuje finansowo chociaż jako specjalista opinie ma dobre.
|
|
|
|
#335 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie jedz do szpitala jak tylko mozesz, moze jeszcze nic straconego, musisz od razu dzialac ![]() Cytat:
gratuluje serduszkaCytat:
Cytat:
to mi ja zalozy, dal skierowanie tylko na badania, za które dziasiaj zaplacilam 90 zl :placze:Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#336 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pierwsza była we torek 9 maja, ale wtedy to w ogóle pobiegłam za wcześnie, ale czekał mnie w ten weekend wyjazd i musiałam się upewnić, żeby mieć spokojne sumienie, wtedy lekarz stwierdził,że jest za wcześnie, i kazał mi rpzyjść po tygodniu- co zrobiłam i byłam wczoraj na to wczoraj stwierdził, że ciąża żywa, ale mam przyjść jesczze w piątek .mam nadzieję, że w piątek już ustali ze mną jakiś plan działania a nie znowu będzie kazać mi przyjść we wtorek.. ale to pewnie dlatego, że to wszystko jeszcze takie wczesne jest. mam nadzieję, że w piątek to będzie ostatnia z tych częstych wizyt.
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w poniedziałek popołudniu. Biorę leki na podtrzymanie. Mówiła niby, że nic niepokojącego nie widzi. Nawet nie kazała leżeć i pozwoliła pracować, ale byłam tylko z brudzeniem a od wczoraj ulewa mi się krew brunatna... czyżby naturalna selekcja? Próbuję się dodzwonić i pójdę znowu dziś albo jutro.
Dobra nie będę już tu zasmucać i psuć radosnej atmosfery odezwę się z dobrymi wieściami, albo złymi... pozdrawiam
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam już na trzech wizytach, a kartę ciąży miałam założona dopiero na trzeciej wizycie, w 6t6dc. Ale to ze względu na krwiaka.
Jeżeli chodzi o badania to już mam zrobiona morfologie, glukoze, ogólne badanie moczu, hiv, przeciwciala, kiłe i cytologie. Grupy krwi nie musiałam wyznaczać, bo już wcześniej miałam wyznaczona, miałam już też zrobione badania na różyczke i toxoplazmoze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie ma zaznaczenia ile ma się lat i ile ma się dzieci. Boli tak samo. Ja bardzo kocham swoje dziewczyny, ale na tego malucha też czekaliśmy i bardzo go chcieliśmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#343 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Się tak stresuję, jak wchodzę do gabinetu że zapominałam prawie datę swoich urodzin, haha A jak po badaniu i po wszystkich stwierdził, że chce się ze mna zobaczyć jszcze w piątek, no to się zgodziłam, dopiero po wyjściu doszło do mnie, ze znowu w piatek ![]() Ale mam nadzieję, że teraz już konkretnie mi poda plan działania, plan spotkań, plan jakichś badań, itd, bo jeśli znowu mnie zbada i powie " prosze przyjść we wtorek" to chyba Panu podziękuję Bo jeszczez 2 takie wizyty i będę powoli mogła jeść suchy chleb haha, pierwszą wiztę miałam 9 maja- ale to było za wcześnie, moze mój błąd, ale chciałam wiedzieć- skasował mnie na 250, jako pierwsza wizyta teraz 200, i w piatek znowu 200 MASAKRA! No nic, czekam cierpliwie do piątku .Przed wizytą chyba będe musiała coś łyknąć coś na uspokojenie haha wtedy zapytam jaki ma plan co do mnie, i zdecyduję co dalej tutaj z tym Panem działać. na 22 czerwca jestem zapisana do innego ginekologa- też prywatnie, ale jest świetnym specjalistą i na początku maja dopiero na 22 czerwca był woln termin więc będę miec ewentualnie jakąś alternatywę ale chociaz kartę ciąży chyba teraz będę mogła od niego już wyciągnąć by mi założył?
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mój dzieć już mierzy 0,7cm 😀 Zapomniałam wczoraj się pochwalić 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Grupę krwi nie muszę robić, bo mam to tyle dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym, jeszcze badanie na HIV, no cyrk na kółkach. Poczekam do zrobienia tych badań dopóki nie dostanę wypłaty |
|
|
|
|
#348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to i ja się pochwalę. Mam wzrost bety o ponad 170% w 48h ![]() dobrze jest od 66
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2017-05-17 o 14:02 |
|||||
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Little- ale przyrost 😁 to bliźniaki?
U mnie było 128% w ciągu 72h, a wydawalo mi się to "sporo" 😁 Gratulacje ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rodzinie bliźniaków brak
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
W moim laboratorium piszą, że za pakiet badań 230 zł
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grupę krwi mialam z pierwszej ciazy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
Byłam u ginekologa po zwolnienie i konsultację przeziębienia.
L4 dostałam od razu jak usłyszała mój głos i zobaczyła mój stan. Przepisała mi antybiotyk,powiedziała, że nie ma co czekać na zapalenie oskrzeli/płuc, bo dopiero wtedy będzie problem leczyć, a lepiej wziąć od razu łagodniejszy antybiotyk. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Styczniówki 2018 😊
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, trzymam za Was kciuki bardzo mocno. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, ze jeszcze się okaże, ze wszystko jest dobrze i strach był chwilowy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk EDIT: Słuchajcie. A jak to jest z tym stresem? W weekend i wczoraj koszmarnie się poprztykalam z mężem, kosztowało mnie to sporo nerwów. No i teraz z kolei się boje, czy nie zaszkodziłam maluchowi w brzuchu czy stres związany z kłótnia ma aż tak tak wielki wpływ na ciąże, ze może jej zaszkodzić?
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2017-05-17 o 19:46 |
||
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
2 kreski są, beta z wczoraj 113 we wtorek mam wizytę u ginekologa. Wg reguły Naegelego termin by mi wypadal 22 stycznia, ale zobaczę co powie ginekolog.
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
LaLoca, Mazajko trzymam kciuki
jeszcze może być dobrze ![]() Ja idę jednak do mojego gin z poprzedniej ciąży, nie podoba mi się kolor śluzu, podejrzewam jakaś infekcje, lepiej chyba iść od razu niż czekać jeszcze ponad tydzień... Ze stresem to różnie,ja miałam wiele stresu w poprzedniej ciąży, ślub i wszystko, do mojego męża bardzo wolno docierało to, co się zaczyna dziać w naszym życiu itp i było ok... Ale raz mnie wkurzył, że nie zjadł obiadu przed pracą i dostałam (wg mnie boli nerek) według lekarzy (bez zrobienia ktg) skurczy, byłam tydzień w szpitalu ale nic się nie działo...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

nie mam dobrych informacji. Jest pęcherzyk ładny okrągły, z echem ciałka żółtego. Bardzo malutki. Lekarka nie mogła go zmierzyć. Oczywiście zarodka brak
wtedy zapytam jaki ma plan co do mnie, i zdecyduję co dalej tutaj z tym Panem działać.
poza tym, jeszcze badanie na HIV, no cyrk na kółkach. Poczekam do zrobienia tych badań dopóki nie dostanę wypłaty 

czy stres związany z kłótnia ma aż tak tak wielki wpływ na ciąże, ze może jej zaszkodzić?