Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-17, 09:50   #2191
oriane
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

A ja będę zaciskać nogi, żeby mój opis porodu był jak najbliżej sierpnia :P
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 10:01   #2192
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
hej! no ja nie wiem kto moze lubic pobieranie krwi.. ja tez mam wizyte 24.05 - Martoolka poprosze o dopisanie a ogolnie to teraz seria ostatnich prenatalnych nas czeka. Jej jak to leci niedawno robilysmy te do 12 tyg ciazy
Z lubieniem to bez przesady, trzeba być masochistą, ale mi jakoś szczególnie nie przeszkadza. Nigdy nie mam siniaków, nie boli mnie nic po, zawsze patrzę w inną stronę, czuję lekkie uszczypnięcie i po sprawie
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 10:02   #2193
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
A ja będę zaciskać nogi, żeby mój opis porodu był jak najbliżej sierpnia :P
bedziemy trzymac kciuki narazie jest wszystko ok a zobacz ktory juz u Ciebie tydzien. Naprawde super przechodzisz jak na ciąże blizniacza
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 10:02   #2194
judkama
Zakorzenienie

Martoolka znalazlam Ci 2w1 hustawka plus leżaczek
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...2.html#thumb/5

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 10:05   #2195
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Z lubieniem to bez przesady, trzeba być masochistą, ale mi jakoś szczególnie nie przeszkadza. Nigdy nie mam siniaków, nie boli mnie nic po, zawsze patrzę w inną stronę, czuję lekkie uszczypnięcie i po sprawie
to super ze tak to przechodzisz. Ja teraz chodze do takiej babki ktora tez "bezbolesnie" pobiera ale i tak zawsze stres jest i sinca zawsze mam ale ja nigdy nie dbam o ta reke zawsze albo zakupy targam albo co innego i mi pozniej wychodzi
Stary 2017-05-17, 10:07   #2196
judkama
Zakorzenienie

Kto mi powie jaka jest najlepsza tetra, chodzi mi o gramature, 160 g to najwiecej? Nie pamietam kompletnie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-05-17, 10:12   #2197
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Wentylator Jak ja zazdroszczę ludziom, którym jest CIEPŁO Ja siedzę teraz na łóżku w legginsach, bluzce z długim rękawem i opatulona kołdrą, bo mi wiecznie zimno, masakra A wszyscy wokół w krótkich rękawkach, bo na zewnątrz ponad 20 stopni. Komfort termiczny osiągam dopiero po przekroczeniu 30 st. C. Liczyłam, że ciąża pomoże mi zacząć odczuwać ciepło, a tu nic. Wieczna zmarzlina Ja wiem, że niedoczynność tarczycy ma swoje prawa, ale bez przesady

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Ja bardzo nie chcę kupować rożka, bo wiem, że to zabawa na jeden raz, ale mój szpital tego wymaga, niestety :/
Tez mam niedoczynnosc i odkad jestem w ciazy to nie wiem co to problem z krazeniem i zimno Wrecz cierpie na upał
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
To kciuki za sprawne pobieranie.

Ja muszę do jednego lab jeździć bo u mnie żyły niewidoczne i tylko jedna piguła potrafi bezproblemowo pobrać... inne zawsze mnie wymęczą

Rożka nie planuje. Wkurzał mnie strasznie przy młodym a teraz i tak za ciepło wg mnie będzie.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
U mnie to samo. Tylko dwie babki w dwoch przychodniach potrafia mi pobrac. Ja mam tłuściutkie ręce więc stąd ten rzekomy "problem"

Niestety wymóg szpitalny co do rożka
Cytat:
Pobieranie przez "moje"panie mi nie przeszkadza, choc to raczej nic przyjemnego. Pobieranie przez inne to kolejny fragment traumy w zwiazku ze sluzba zdrowia
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Martoolka znalazlam Ci 2w1 hustawka plus leżaczek
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...2.html#thumb/5
Na pierwszym zdjęciu przypomina statek kosmiczny
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 10:27   #2198
Martoolka87
Zakorzenienie

Siedzę w szkole rodzenia i pierwszy raz się tu nudzę. Przyszła babka od bankowania krwi pępowinowej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 10:31   #2199
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Niestety wymóg szpitalny co do rożka

Na pierwszym zdjęciu przypomina statek kosmiczny
Ale, ze jak. Bez rozka nakrzycza na Ciebie? Nie pozwola urodzic?
Takie wymogi to sobie moga wsadzic w ...
Przeciez Cie nie zmusza

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-05-17, 10:38   #2200
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Przeciez Cie nie zmusza

u mnie na stronie szpitala jest napisane rozek albo kocyk.. wiec oczywiste ze kocyk.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

rożka uzyla tylko raz tesciowa a my nigdy. Zabralismy do szpitala i nawet raz dziecko w nim nie bylo
Stary 2017-05-17, 10:42   #2201
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
rozmiarówka wydaje się być normalna, ja brałam M przy 172 wzrostu, mam jeszcze trochę luzu więc mam nadzieję że nie urosnę aż tak dużo

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

http://allegro.pl/listing/user/listi...68970&order=qd

koszule i szlafrok stąd kupowałam
że tak powiem bezczelnie zerżnęłam własnie kliknełam czarną kotwice, i z ramiączek błękitną i panterkę. No i "elegancki szlafrok" szary melanż dzięki za link i podpowiedź

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Wrzucam relacje z wizyty dla dziewczyn:

wg om mamy 25t3dni
Hania nie ma siuraska

wazy 860g, ma sliczna buziunke.
Szyjka 4,1 (przez 6tyg. roznica 1mm), ale dostalam luteine bo nie podoba sie ginowi skurcze nie ustepujace ponad godzinke. A bylo tak 2x w minionym tyg.
Powiedzial ze b.dobrze wygladam wiec nie przejmować sie waga.

Załącznik 7069266

śliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Tymczasem pod wieczkiem serka DanioZałącznik 7069691

dobre...dawno Danio nie jadlam..

Cytat:
Dziś byłam na warsztatach mamo to ja.
1.Żywienie niemowląt. 2 kobitki, jedna o mleku modyfikowanym, a potem położna o karmieniu piersią - całkiem spoko
2.Jak zapewnić dziecku zdrowy, nieprzerwany sen - położna z pampersa, ale dużo mówiła ogólnie i dopiero na koniec mało o pieluchach, dużo żartowała, cała sala się śmiała.
3. Bezpieczeństwo mamy i dziecka w podróży. Pan z be safe, niby ok, ale na bezpiecznym maluchu o wiele fajniej
4.Naturalnie i skutecznie - jak zadbać o swoje zdrowie w ciąży. Prowadzone przez lekarkę o homeopatii, co na co używać, wiedza ok, ale Pani strasznie przynudzała
5.Szczepienia mojego dziecka - co powinnam wiedzieć? Prowadzone przez lekarkę pediatrii ze szpitala w Wawie, mnie interesowało
6.Bankowanie krwi pępowinowej film znam już na pamięć 😁

Załącznik 7070171

Było mi bardzo ciężko wysiedzieć od 17 do 20:30 na niewygodnym krzesełku. Musiałam wziąć nospę bo napinał mi się brzuch. Teraz leżę i odpoczywam. W czerwcu to już chyba w ogóle żadnych warsztatów bym nie wysiedziała.

Co do huśtawek to ja kupię chyba tą 1 z bright starts. Z tego co rozmawiałam z innymu starsze dziecko i tak nie chce potem siedzieć w leżaczku tylko woli szaleć na macie na podłodze. Więc te do 18kg wydają mi się zbędne.

U mnie te warsztaty jutro..i pokrywają się ze sr...a chyba wole jednak isc i posluchac o pologu niż na warsztaty. Wstępnie myślalam jechac na ta 17:30 i zgarnąc gratisy i sie urwac ale w mailu napisali ze na koniec spotkani beda dawac wiec chyba nie pojade wcale

Cytat:
Dziewczyny w Empiku promocje są na rzeczy dla dzieci i inne akceaoria. Ja zamówiłam laktator medela swing taniej, niż na Ceneo z przesyłką.

Dzięki za info poobczajam a do kiedy trwa promocja? bo dzis i jutro czasu nie znajde chyba

Cytat:
Fajnie wiedzieć

A ja, popchnięta do pizzowania przez Judis (a niech Cię, Judis! ), znalazłam przepis na pizzę z kalafiora! Czuję się zainspirowana i jutro robię!
http://detoxinista.com/2012/01/the-s...r-pizza-crust/
Ciasto z kalafiora zamiast z mąki. Wygląda ciekawie.
ja zignorowałam post o pizzy, a tu przypomnienie

Nadrobiłam Was dziewczynki i spadam robic obiad. dzis spaghetti i zupa krem z dyni (zamrozona mam babciowa ogrodkowa )
Miłej reszty pięknej środy ja na okolo 15 chyba (musze sprawdzic) mam gina.....ale tego na nfz
Stary 2017-05-17, 10:47   #2202
oriane
Rozeznanie

Cytat:
bedziemy trzymac kciuki narazie jest wszystko ok a zobacz ktory juz u Ciebie tydzien. Naprawde super przechodzisz jak na ciąże blizniacza
No też się cieszyłam, że jakoś idzie. Ale jak dostałam info, że szyjka się jednak skróciła, nie mogę podróżować i mam brać leki to jakoś tak oklapłam. Ciagle żyję w strachu i z niepokojem czekam na kontrolę. Nic nie czułam i teraz jak coś mnie zaboli to już panika i najgorsze myśli. Sama dla siebie jestem pewnie najgorszym wrogiem 😀

Stary 2017-05-17, 10:51   #2203
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Siedzę w szkole rodzenia i pierwszy raz się tu nudzę. Przyszła babka od bankowania krwi pępowinowej

Przez chwilę myślałam o tym, żeby pobankować, ale jak potem zobaczyłam ceny przechowywania, szybko zmieniłam zdanie

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Przeciez Cie nie zmusza

Ahahaha No niby tak, ale nie chcę, żeby mi jakaś położna kręciła nosem. Kupię jakiś tani dla świętego spokoju.
Stary 2017-05-17, 11:06   #2204
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
No też się cieszyłam, że jakoś idzie. Ale jak dostałam info, że szyjka się jednak skróciła, nie mogę podróżować i mam brać leki to jakoś tak oklapłam. Ciagle żyję w strachu i z niepokojem czekam na kontrolę. Nic nie czułam i teraz jak coś mnie zaboli to już panika i najgorsze myśli. Sama dla siebie jestem pewnie najgorszym wrogiem 😀

chyba kazda ciezarna tak ma ze jak jej powiedza ze szyjka czy cos innego gorzej wyglada to juz zyje w stresie i tak juz do konca bedzie. U Ciebie jeszcze jest przeciez w normie szyjka a jak dostalas proszki to wszystko bedzie ok a bol to rozciaganie wszystkiego w koncu musisz miec tam miejsce na dwie slicznotki
Stary 2017-05-17, 11:26   #2205
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Przeciez Cie nie zmusza

Wiesz, w zeszłym roku sąsiadka przy wyjściu z porodówki z niemowlakiem, miała problem z wyjściem ze szpitala. Nie miała fotelika do samochodu. Problem w tym, że nie ma samochodu, więc posiadanie fotelika dla niej było abstrakcją. Zamówiła taksówkę, w taxi nie trzeba mieć fotelika. I co? I nikt nie chciał jej wypuścić z dzieckiem bo fotelika brak. Nikogo nie obchodziło, że nie jest potrzebny. Z resztą nawet jakby mieszkała przy szpitalu obowiązek posiadania fotelika i tak jest.
Więc nauczona jej przebojami stwierdziłam, że zrobię cała wyprawkę wg listy szpitalnej bo naprawdę nie mam ochoty na kłótnie z personelem
Cytat:

To słowa mojego gina. Powiedział, że kobiety w ciąży spanikowane najczęściej same sobie najwięcej szkodzą tymi nerwami i stresem.
Stary 2017-05-17, 11:36   #2206
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
że tak powiem bezczelnie zerżnęłam własnie kliknełam czarną kotwice, i z ramiączek błękitną i panterkę. No i "elegancki szlafrok" szary melanż dzięki za link i podpowiedź
spoko cieszę się że mogłam pomóc
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 11:38   #2207
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

No ja czuje kompletnie to samo. A mnie jeszcze często boli tam coś na dole to już w ogóle świruje. A wizyta dopiero za 2 tygodnie 😱

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 12:45   #2208
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Oriane, rozumiem, że te leki to przede wszystkim na wytwarzanie surfaktantu? Czy bierzesz, oprócz tego, coś jeszcze? Ja też jestem panikarą, rozumiem doskonale, co czujesz.
Stary 2017-05-17, 13:08   #2209
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, w zeszłym roku sąsiadka przy wyjściu z porodówki z niemowlakiem, miała problem z wyjściem ze szpitala. Nie miała fotelika do samochodu. Problem w tym, że nie ma samochodu, więc posiadanie fotelika dla niej było abstrakcją. Zamówiła taksówkę, w taxi nie trzeba mieć fotelika. I co? I nikt nie chciał jej wypuścić z dzieckiem bo fotelika brak. Nikogo nie obchodziło, że nie jest potrzebny. Z resztą nawet jakby mieszkała przy szpitalu obowiązek posiadania fotelika i tak jest.
Więc nauczona jej przebojami stwierdziłam, że zrobię cała wyprawkę wg listy szpitalnej bo naprawdę nie mam ochoty na kłótnie z personelem

To słowa mojego gina. Powiedział, że kobiety w ciąży spanikowane najczęściej same sobie najwięcej szkodzą tymi nerwami i stresem.
No to co innego, albo przychodzisz z wozkiem, albo fotelik. Z calym szacunkiem do Twojej kolezanki ale nawet w taxi bym z niemowlakiem bez fotela nie pojechala. To kwestia bezpieczenstwa jednak.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-05-17, 13:11   #2210
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Oriane, rozumiem, że te leki to przede wszystkim na wytwarzanie surfaktantu? Czy bierzesz, oprócz tego, coś jeszcze? Ja też jestem panikarą, rozumiem doskonale, co czujesz.
Leki mam luteinę i duphaston na zrelaksowanie szyjki macicy. Doktor się wyraziła, że ma mi się nie kurczyć za mocno macica, żeby potem nie trzeba było dzieci łapać za uszy i blokować na siłę.

Stary 2017-05-17, 13:23   #2211
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
No to co innego, albo przychodzisz z wozkiem, albo fotelik. Z calym szacunkiem do Twojej kolezanki ale nawet w taxi bym z niemowlakiem bez fotela nie pojechala. To kwestia bezpieczenstwa jednak.
No właśnie też sobie o tym pomyślałam.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 13:29   #2212
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się z tobą, myślałam, że każdy o tym wie

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 13:47   #2213
yabadabadooo
Zadomowienie

Na temat jej odpowiedzialności/nieodpowiedzialności to ja się wypowiadać nie będę, bo wystarczyło, że jej mąż zgadał się w bufecie z mężem kobiety która leżała z nią na sali i tamten zaproponował, że może pożyczyć fotelik na tą trasę szpital-dom, tylko, że musieliby zapłacić za to, żeby taksiarz odwiózł fotelik z powrotem do szpitala-cóż, koleżanka się nie zgodziła, bo ona płacić nie będzie

Tak czytam, że już robicie powoli pranko, prasowanko, mebelki w pokoju maluszka itp. A ja byłam przed chwilą w naszym mieszkaniu i chyba czas się popłakać. Majstry wchodzą 29.5 ale obiecali, że do połowy lipca zdążą wszystko wyremontować, więc mam nadzieję, że będę jeszcze na chodzie, żeby naszykować wszystko przed porodem
Stary 2017-05-17, 13:50   #2214
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Na temat jej odpowiedzialności/nieodpowiedzialności to ja się wypowiadać nie będę, bo wystarczyło, że jej mąż zgadał się w bufecie z mężem kobiety która leżała z nią na sali i tamten zaproponował, że może pożyczyć fotelik na tą trasę szpital-dom, tylko, że musieliby zapłacić za to, żeby taksiarz odwiózł fotelik z powrotem do szpitala-cóż, koleżanka się nie zgodziła, bo ona płacić nie będzie

Tak czytam, że już robicie powoli pranko, prasowanko, mebelki w pokoju maluszka itp. A ja byłam przed chwilą w naszym mieszkaniu i chyba czas się popłakać. Majstry wchodzą 29.5 ale obiecali, że do połowy lipca zdążą wszystko wyremontować, więc mam nadzieję, że będę jeszcze na chodzie, żeby naszykować wszystko przed porodem
No to juz sie mowi trudno...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-05-17, 13:58   #2215
Lalalandia
Rozeznanie

wlasnie zrobilam sobie liste wyprawkowa - no wreszcie i olaboga ile mi jeszcze rzeczy do kupienia zostalo
Stary 2017-05-17, 14:00   #2216
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

śliczna dziewczynka

dobre...dawno Danio nie jadlam..

U mnie te warsztaty jutro..i pokrywają się ze sr...a chyba wole jednak isc i posluchac o pologu niż na warsztaty. Wstępnie myślalam jechac na ta 17:30 i zgarnąc gratisy i sie urwac ale w mailu napisali ze na koniec spotkani beda dawac wiec chyba nie pojade wcale

Dzięki za info poobczajam a do kiedy trwa promocja? bo dzis i jutro czasu nie znajde chyba

ja zignorowałam post o pizzy, a tu przypomnienie

Nadrobiłam Was dziewczynki i spadam robic obiad. dzis spaghetti i zupa krem z dyni (zamrozona mam babciowa ogrodkowa )
Miłej reszty pięknej środy ja na okolo 15 chyba (musze sprawdzic) mam gina.....ale tego na nfz
Nie wiem do kiedy ta promocja niestety.
Cytat:
Tez bym nie wsiadła bez fotelika. Druga sprawa, że zamawiasz taxe i prosisz o taką z fotelikie,to już raczej norma w korporacjach.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 14:11   #2217
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:

bedzie ciezko tak pod koniec ciazy.. ja to juz bym panikowala ze nie zdaze trzymam kciuki zebys dala rade

zamowilabym cos w necie ale tak mi sie nie chce przegladac stron - no co za len ze mnie

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:

Tez bym nie wsiadła bez fotelika. Druga sprawa, że zamawiasz taxe i prosisz o taką z fotelikie,to już raczej norma w korporacjach.

swieta racja przynajmniej w Wawie to norma ze mozesz taka zamowic. Ale jak jak to jest w innych miastach to ja nie wiem...
Stary 2017-05-17, 14:23   #2218
judis
Zadomowienie

Cytat:
bedzie ciezko tak pod koniec ciazy.. ja to juz bym panikowala ze nie zdaze trzymam kciuki zebys dala rade

zamowilabym cos w necie ale tak mi sie nie chce przegladac stron - no co za len ze mnie

ja właśnie zrobiłam kolejne zakupy na allegro kilka pajaców, półśpiochów, czapeczki, apaszki... Pochodziłabym po sklepach w poszukiwaniu okazji, ale po ostatnim niby szybkim wypadzie do lumpka i twardniejącym brzuchu muszę sobie odpuścić. A wciąż mam wrażenie że wszystkiego za mało...

Dziewczyny jakby co dzielcie się swoimi listami wyprawkowymi, bo chętnie bym sobie porównała i uzupełniła ewentualne braki
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 14:35   #2219
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie zrobilam sobie liste wyprawkowa - no wreszcie i olaboga ile mi jeszcze rzeczy do kupienia zostalo
Ja na razie kończę listę i ciągle mam wrażenie, że czegoś nie mam
Cytat:
No to juz sie mowi trudno...
W jej przypadku to jedyne prawidłowe stwierdzenie
Cytat:

Czyli można zamówić taxi i poprosić o fotelik ze wskazaniem na wage dziecka? Pytam z ciekawości bo bardzo rzadko jeżdzę taksami i nie spotkałam się z takim udogodnieniem
Cytat:

zamowilabym cos w necie ale tak mi sie nie chce przegladac stron - no co za len ze mnie[COLOR="Silver"]
.
Nie dziękuję Jeśli w połowie lipca nie będę już dawała rady, to zostaje pomoc mamuśki i teściowej
Heh leniuszek Ja szukam jakiejś sukienki na lato bo coraz cieplej i muszę się zaopatrzyć w coś przewiewnego. I w sumie znalazłam kilka ale nie pytaj czemu nie zamawiam, bo nie wiem
Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakby co dzielcie się swoimi listami wyprawkowymi, bo chętnie bym sobie porównała i uzupełniła ewentualne braki
Też się uśmiecham o listy
Stary 2017-05-17, 14:37   #2220
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Ja na razie kończę listę i ciągle mam wrażenie, że czegoś nie mam

W jej przypadku to jedyne prawidłowe stwierdzenie

Czyli można zamówić taxi i poprosić o fotelik ze wskazaniem na wage dziecka? Pytam z ciekawości bo bardzo rzadko jeżdzę taksami i nie spotkałam się z takim udogodnieniem

Nie dziękuję Jeśli w połowie lipca nie będę już dawała rady, to zostaje pomoc mamuśki i teściowej
Heh leniuszek Ja szukam jakiejś sukienki na lato bo coraz cieplej i muszę się zaopatrzyć w coś przewiewnego. I w sumie znalazłam kilka ale nie pytaj czemu nie zamawiam, bo nie wiem

Też się uśmiecham o listy
Jest taka możliwość. Dzwonisz i mówisz, że przewóz dziecka tyle a tyle kg. To żadna fanaberia. Wolałabym iść z wozkiem 10 km niż jechać taksa bez fotelika. Serio.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości