|
|
#1771 |
|
BAN stały
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
a ja nie wiem juz na ile wygladam... na ogol wszedzie mnie o dowod pytaja, tylko w zaprzyjaznionym Uchu nie, bo juz mnie znaja, ale nawet wodki bez dowodu nie kupie. Z kolei mama i ludzie ktorzy np. tylko na zdjeciach mnie widza daja mi tyle lat ile mam albo rok wiecej..
moze obiektyw tak postarza? ze smiesznych sytuacji ja mialam taka: poszlam wyrobic paszport i jakas pani w kolejce byla i sie jej pytam czy wie ile to kosztuje, a ona mowi (ceny przypadkowe bo nie pamietam) 100 zl normalnie, ale uczniowie i studenci 80, ale ty gimnazjum tak? to tylko 50. nie, prosze pani, ja studentka. aaaa niemozliwe!
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Raczkowanie
|
malaPaulina
jestem strasznym chudzielcem a co do rurek- wczesniej namietnie nosilam, ale jak zobaczylam swoje odbicie w szybie wystawy sklepowej to dalam sobie spokoj bede probowac przytyc- jak sie uda to napewno do rurek wroce(mysle ze wcale nie skracają, a sa nawet lepsze od szerokich) |
|
|
|
|
#1773 |
|
BAN stały
|
niziutka, a czemu mowisz ze KappAhl odpada? na dzieciecym spodnie sa wezsze niz na dzieciecym HMa a i dluzsze
moze nie wszystkie, ale te co ja mam takie wlasnie byly, a mierzylam chyba 3 rodzaje rozne.. bo te z hm to tez mam przykrotkie, do adidasow nie zaloze, mam je do kowbojek albo koturnow w lecie
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
ja mam też 1,58 i ubrania na szczęście łatwo na siebie znajduję
noszę różne rozmiary,ale najczęściej 34 lub 36 a zdarza się,że 38...mam dość duży biust jak to inny twierdzą,ale ja tak nie uważam wcale,choć mi się takie podobają...na mnie mówią różnie...a chłopaków,których zawsze poznaję uwielbiają "małe" dziewczyny...bo małe jest piękne to co się pieści i to co się w ręku mieści no nie? |
|
|
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie z tych spodni które mam to H&Mowskie sa dłuższe...
z kappahl mam piekne rurki(świetny kolor i krój), nikt mi nie wierzy ze na dzieciecym kupilam:P tylko ze wlasnie sa na styk (najlepsze do kozakow)... a czy kupowal ktos moze w terranovie? Moija mlodsza ale wieksza siostra (rozmiar 34 ) byla ostatnio i nie dosc ze kupila spodnie dla siebie to mowila ze w 1 nie weszla! musze to sprawdzic:P dla mnie miec spodnie z "dorosłego sklepu" to nie lada wyczyn
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupilam spodnie w 'zwyklym' sklepie rozmiar 30
Jak ja bym chciala byc taka szczupla jak wy
|
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
a ja bym chciała troszkę przytyć,ale cóż zrobić
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio kupiłam sobie w H&M spodnie na 152 cm i są dłuższe niż te 158 a nawet 164. Zależy od modelu.
Ostatnio poszłam do dziekanatu a pani - "pierwszy rok, tak?", ja - "nie, trzeci", pani "naprawdę? aha" ![]() Do klubu bez dowodu też zazwyczaj nie wchodzę, alkoholu bez dowodu również nie kupię, ciągle ktoś mi mówi, że młodo wyglądam. Chociaż ostatnio nie aż tak często, a mogłabym tak wyglądać już zawsze A jak miałam 12 lat to ciągle ktoś mnie pytał czy maturę w tym roku piszę
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) a drugie to mialam nadzieje ze urosne :P
|
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Nie depcze krokusów
|
No co Ty, nie rośnij już, jesteś idealna
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
ehh... ja juz nie mam nadziei ze urosne (ba nawet czasem podoba mi sie ze jestem taka mala), teraz marze by troche przytyc... no chociaz te 2 kg...
|
|
|
|
|
#1782 |
|
BAN stały
|
dzieki
![]() teraz juz nie urosne :P wtedy jezcze sie ludzilam ze moze,... :P |
|
|
|
|
#1783 |
|
Rozeznanie
|
1,60 wzrostu - mała. z koleżankami chodzę jak ich dziecko. czasem chcę być wyższa, ale jednak cieszę się że taka jestem...
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
GreenDress mam to samo
he
|
|
|
|
|
#1787 |
|
BAN stały
|
a juz sie nie czuje jak dziecko przy kolezankach,. od kiedy zaczelam eksperymentowac z ciuchami i stylem to chyba juz nie wygladam na gimnazjum
chociaz jak nieraz wyskocze w krotkich spodenkach i t-shircie to chyba dalej tak jest :P
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakies pomysly jak sie obciac zeby sie troche 'postarzec'? Teraz mam wlozy troche za ramiona i pocieniowane. Macie jakies pomysly? Jutro ide do fryzjera.
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia_no87
hm nie mam pomysłu ale może włosy przefarbuj:P ja zawsze na lato farbuje na czarno i każdy mówi że wyglądam starzej
|
|
#1790 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kasia, czemu chcesz sie postarzac? to piekne byc mlodym ^^ no ale jesli chcesz... moim zdaniem po stylu mozna poznac ile kto ma lat, makijazu takze. wlosy hmmm nie rob grzywki bo ona odmladza. |
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie dzisiaj przycięłam już trochę za długą grzywkę, mam teraz taką krótką, prostą i chyba jeszcze młodziej wyglądam. Ale co tam! Za to tak promiennie i wiosennie :P
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nic zapytam fryzjerki czy cos proponuje a jak mi nie bedzie pasowalao to tylko podetne zeby miec krotsze.
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
A co do spodni: też, jak skrócę, to fason tracą. Mam 158cm.
I tu moje pytanie: czy w H&M, Reserved czy gdziekolwiek indziej (pisać gdzie) kupię spodnie z długością na styg, mniej więcej 94 w biodrach? Pasa nie pamiętam, ale nie wiem czy na dziecięcym takie szerokie w biodrach robią (tylko biodra mam szerokie) |
|
|
|
|
#1794 |
|
BAN stały
|
szersze w biodrach robia w cubusie dzieciecym. w hm sa malutkie
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Nie depcze krokusów
|
Na pewno na długość będą w H&M, ale ostatnio cały dzień od rana do wieczora biegałam po wszelkich galeriach i sklepach iii... porażka
Szukałam: 1. sukienki, w której mogłabym pójść na wesele, ale nie takiej studniówkowej, tylko do częstszego użytku, 2. spodni z materiału czarnych, nieśliskich, z prostymi lub lekko rozszerzanymi nogawkami, biodrówek, 3. szpileczek z pięta i palcami lub peep toe, zapinanych, bez szpica. Nie znalazłam niczego! W sieciówkach dziecięcych same dżinsy, w dodatku rurki, marchewy albo z podwyższoną talią. Sukienki wszędzie takie same - letnie, zwiewne, wiejskie, kolorowe jak tęcza, marszczone, na ramiączkach - na plażę lub po mieście idealne, ale nie na eleganckie wyjście. Buty do szpica, wsuwane (ładne i modne, ale nie chcę takich na weselu, bo jak zacznę tańczyć, to wylądują komuś w rosole), fioletowe/zielone/żółte (mam jedną fioletową sukienkę, drugą czarną i czarną torebkę, więc wolę czarne, niemodne obecnie buty) albo całkiem odkryte paseczki z cekinami i kamyczkami. Za to bardzo ładne są teraz bluzki, kolorowe, o przeróżnych krojach. No ale na to teraz kasy nie mam.
|
|
|
#1796 |
|
Rozeznanie
|
hmm, ja na wesela się też wkrótce wybieram, na jedno mam juz kieckę z allegro (zielona z tamtego roku) i buty z ccc - pozniej wkleję fotki - moze tam cos znajdziesz dla siebie... w moim miescie to sukienki takie bj wyjsciowe na bazarku mozna spotkac albo w sklepach, butikach "nie sieciówkach"
a jesli masz umyslony kroj sukienki, to moze dac do krawcowej - jak dobrze uszyje to bedziesz miala na n-okazji w tamtym roku na weselu to same złote kiecki byly, w tym roku pewnie zielone i fioletowe - wiec ja szukam czerwonej!!!! |
|
|
|
|
#1797 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie znam się w ogóle na materiałach, ale kroje podobają mi się a'la Marilyn Monroe. Jeśli oglądacie You Can Dance, to w ostatnim programie Żaneta miała taką piękną czerwoną (jaki to jest materiał?). Też chcę czerwoną. Albo zieloną - wiem, że modny kolor obecnie i wszystkie będą takie miały, ale co mi tam
Na Allegro boję się kupować.
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż czasami w sumie chciałabym wyglądać poważniej...
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam problem
Chciałąm sobie kupić koturny, espadryle z odkrytym noskiem. Normalnie noszę rozmiar 36, ale buty bez palców są na mnie za duże w tym rozmiarze, tak że wystaje mi kawałek buta poza stopę i wygląda to brzydko :/Czy któraś z Was widziała takie buty w rozmiarze 35 albo jakieś małe 36 które by mogły być dobre? Bo złaziłam już mnóstwo sklepów i wszystko na nic ;( a nie chce kolejnego lata przechodzić w japonkach In Blu rozmiar 35! |
|
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
lalaith, a szukałaś w "niemarkowych" sklepach? ja zawsze w takich kupuję bo w sieciówkach nie ma mojego rozmiaru.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

moze obiektyw tak postarza?
nie, prosze pani, ja studentka. aaaa niemozliwe!

moze nie wszystkie, ale te co ja mam takie wlasnie byly, a mierzylam chyba 3 rodzaje rozne.. bo te z hm to tez mam przykrotkie, do adidasow nie zaloze, mam je do kowbojek albo koturnow w lecie

) byla ostatnio i nie dosc ze kupila spodnie dla siebie to mowila ze w 1 nie weszla! musze to sprawdzic:P dla mnie miec spodnie z "dorosłego sklepu" to nie lada wyczyn

Chodzilo mi o to, ze sa miejsca, do ktorych gimnazjalisci nie maja wstepu. Co oczywiscie wcale nie gwarantuje, ze zawartosc klubu bedzie na poziomie. Ja tesknie za Ministerstwem sprzed paru lat. To co tam sie teraz dzieje to zenada...