Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-17, 13:44   #691
Lotso
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Ola zyczenia przede wszystkim dla Ciebie (jestem zdania ze to powinno byc nasze swieto- moj malzonek w urodziny dzieci przede wszystkim mi sklada zyczenia za donoszenie cierpienie i wielki trud w wychowaniu.a my dzwonimy do naszych mam na nasze urodziny&#128522takze wszystkiego najlepszego dla Ciebie oraz dla synka zeby sie zdrowo chowal w milosci i szczesciu beztroskiego dziecinstwa😘😘
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 13:51   #692
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Alla ale szczescie ze ma na imie Artur😀😀👍 a po jakiemu sie porozumiewacie? Nauczyl sie polskiego?? Artur pewnie ruski ma opanowany wiec chyba szybko zlapal polski co nie?? Wsrod moich znajomych kiedy maja rozne pochodzenie to kiedzy soba zazwyczaj po angielsku a do dzieci kazdy rozmawia w swoim jezyku.przykladowo Eric amerykanin do dzieci mowi po ang a jego zona czeszka po czesku i dzieci od razu zlapaly dwa jezyki.

Robie porzadki (wije gniazdo&#128512 i ten worek to sa ciuchy moich synow ktore nie nadadza sie juz ani po pierwszym dla drugiego ani po drugim na trzeciego.szykuje kolejny worek..Zeby cos drugi ubral po pierwszym znalazlam pare rzeczy. Teksty -ze przynajmniej ciuchow dla drugiego chlopca nie bede musiala kupowac u mnie sie nie sprawdzilo😝😝
Lotso.....Tak jak mówisz szybko.aie nauczył polskiego bo ma zna rosyjski

Rozmawiamy po polsku.... Artur 16 lat w Polsce mieszkał...przyjechał jako dwudziestokilkuletni chłopak zaraz po wojsku.
Teraz 6 lat mieszkamy w uk...ale on angielskiego zero....ja daje radę, w Polsce się uczyłam trochę studiach i potem na kursach...a teraz szkole się cały czas w realu, że tak powiem

Ja nauczyłam się mówić po ormiańsku. Byłam tam kilka razy po kilka miesięcy sama z dziećmi. Mam tam wielu przyjaciół.
Dzieci mówią po ormiańsku
Z kuzunami non stop na skype są w kontakcie.
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 13:52   #693
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

To ja nie jestem normalna, bo ja się porodu nie miałam. Ubzdurałam sobie, że szybko pójdzie i na szczęście tak nie było. Nie wyobrażam sobie długo rodzić...

O, jednak się bałam. Że będzie CC. Mnie to przeraża i mam nadzieję, że nie będę miała...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 13:59   #694
Kate Noir
Zakorzenienie

Oj to ja płakałam ze strachu przed sn. Siostra co do mnie zadzwoniła, to powtarzała, że nie dam rady, opowiadała mi jaki to koszmar i że mam załatwiać sobie cc. Sama rodziła 3 razy i jakoś nie załatwiła sobie cc. Jak ja się strasznie się przez nią bałam! Teraz mam jej strasznie za złe te gadanie, niepotrzebnie mnie straszyła. Urodziłam sn, bolało koszmarnie, ale żeby robić z tego aż taką tragedię? Wszystkim moim koleżankom w ciąży mówiłam, że jest to do przejścia żeby się nie bały niepotrzebnie tak jak ja. Nastawienie to połowa sukcesu.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 14:01   #695
Lotso
Zadomowienie

Alla na pewno Wasze Dzieci (chcialam napisac dziewczyny- ale zaraz to sie zmieni hehe.. Wy pewnie tez o dzieciach mowicie Dziewczyny co nie??😀😀my o swoich chlopcy wiec gdyby byla dziewczynka to przez jakis czas bedzie poszkodowana jak bede mowila ze przyjade z chlopakami😝&#128541wiec na pewno Wasze dzieci skorzystaja na znajomosci 3 jezykow😊😊
Stary 2017-05-17, 14:02   #696
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Ola zyczenia przede wszystkim dla Ciebie (jestem zdania ze to powinno byc nasze swieto- moj malzonek w urodziny dzieci przede wszystkim mi sklada zyczenia za donoszenie cierpienie i wielki trud w wychowaniu.a my dzwonimy do naszych mam na nasze urodziny&#128522takze wszystkiego najlepszego dla Ciebie oraz dla synka zeby sie zdrowo chowal w milosci i szczesciu beztroskiego dziecinstwa😘😘
Też mam poczucie że to bardziej moje święto
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 14:16   #697
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Alla na pewno Wasze Dzieci (chcialam napisac dziewczyny- ale zaraz to sie zmieni hehe.. Wy pewnie tez o dzieciach mowicie Dziewczyny co nie??😀😀my o swoich chlopcy wiec gdyby byla dziewczynka to przez jakis czas bedzie poszkodowana jak bede mowila ze przyjade z chlopakami😝&#128541wiec na pewno Wasze dzieci skorzystaja na znajomosci 3 jezykow😊😊
No właśnie... bo ja matka córek jestem i wszędzie ż dziewczynami jadę a nie z dziećmi

Trzeba będzie się odwyczaic

Straszne trochę
😂

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-17, 14:48   #698
Lotso
Zadomowienie

To pewnie po porodzie Lili czesto mylilas sie i mowilas Malwinka hehe mi nawet do teraz czasem sie myla.jak bedzie 3 chlopak to juz w ogole bede przekrecac😝😝
Stary 2017-05-17, 14:49   #699
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Imiona męskie tamtejsze.....lo matko...tylko nieliczne dla mojego ucha są fajne
Przykładowe imiona (Polska pisownia żeby było widać jak się wypowiada)
Muszer
Gurgien
Aszot
Mnacakan
Howo
Argam
Gievor

Mój mąż na szczęście Artur 😁

P.s Erywań ang. Yerevan , stolica...piekna zwłaszcza nocą. Kolorowe fontanny w tle muzyka...mmmm w przyszłym roku pojedziemy już w piątkę....przedstawic rodzinie nowego osobnika 😎

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

https://www.google.co.uk/search?q=ye...&bih=512&dpr=4

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

https://www.google.co.uk/search?q=Ar...nia+krajobrazy
Argam.. fajnieeee
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 14:51   #700
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
To pewnie po porodzie Lili czesto mylilas sie i mowilas Malwinka hehe mi nawet do teraz czasem sie myla.jak bedzie 3 chlopak to juz w ogole bede przekrecac😝😝
Ja mam jednego a czasem powiem do niego Antoś tak ma na imię mojej siostry syn. A mój mąż na początku jak synek się urodził i brał go na ręce to mówił: chodz do wujka
Stary 2017-05-17, 14:52   #701
very niceee
Zadomowienie

Ale jestem zła. Miałam iść już jutro na zwolnienie, ale chyba nic z tego. Okazało się bowiem, że najprawdopodobniej mój zleceniodawca nie odprowadzał za mnie składek chorobowych, tylko te zdrowotne, więc nie należy mi się płatne zwolnienie, macierzyński ani nic. A przy przyjęciu do pracy wyraźnie zaznaczyłam w oświadczeniu pisemnym, że wnoszę o dobrowolne objęcie mnie ubezpieczeniem chorobowym. Nie mam kopii tego oświadczenia, więc pewnie teraz już nic im nie udowodnię. Kurczę, kadry już dziś nie pracują, więc muszę czekać z wyjaśnieniem sprawy do jutra. A to oznacza, że nie będę mogła wziąć jutro zwolnienia
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-17, 14:56   #702
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Też mam poczucie że to bardziej moje święto
Tak jest, wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Ja mam jednego a czasem powiem do niego Antoś tak ma na imię mojej siostry syn. A mój mąż na początku jak synek się urodził i brał go na ręce to mówił: chodz do wujka

hahaha

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Ale jestem zła. Miałam iść już jutro na zwolnienie, ale chyba nic z tego. Okazało się bowiem, że najprawdopodobniej mój zleceniodawca nie odprowadzał za mnie składek chorobowych, tylko te zdrowotne, więc nie należy mi się płatne zwolnienie, macierzyński ani nic. A przy przyjęciu do pracy wyraźnie zaznaczyłam w oświadczeniu pisemnym, że wnoszę o dobrowolne objęcie mnie ubezpieczeniem chorobowym. Nie mam kopii tego oświadczenia, więc pewnie teraz już nic im nie udowodnię. Kurczę, kadry już dziś nie pracują, więc muszę czekać z wyjaśnieniem sprawy do jutra. A to oznacza, że nie będę mogła wziąć jutro zwolnienia

Może się tylko spóźnił z opłatami? Mój to nagminnie robił i co wizyta u lekarza- a były rzadkie - musiałam wypisywać takie specjalne oświadczenie, że jestem objęta ubezpieczeniem u pracodawcy. Ogarnij rano te kadry, w razie czego podpisz oświadczenie bo to normalna praktyka. Ale jak się okaże, że jest jak mówisz..
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 15:09   #703
Lotso
Zadomowienie

Ola- chodz do wujka hahaha😀😀

Very nice umowa zlecenie?? Chorobowe jest dodatkowo oplacane- odciagali Ci?? Macierzynski na pewno Ci sie nalezy.bo czy osoba na zwyklym zleceniu, bez pracy czy studentka otrzyma tysiaka przez rok od mopsu.chyba w zeszlym roku to weszlo. Ja teraz jestem bez umowy i z tego skorzystam.ale wyjasnij to w pracy.ehh zawsze cos
Stary 2017-05-17, 15:40   #704
aguleekk
Zakorzenienie

Lotso ma rację z tym macierzyńskim, ale ze zwolnieniem będzie słabo w razie co. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 15:52   #705
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Ola- chodz do wujka hahaha😀😀

Very nice umowa zlecenie?? Chorobowe jest dodatkowo oplacane- odciagali Ci?? Macierzynski na pewno Ci sie nalezy.bo czy osoba na zwyklym zleceniu, bez pracy czy studentka otrzyma tysiaka przez rok od mopsu.chyba w zeszlym roku to weszlo. Ja teraz jestem bez umowy i z tego skorzystam.ale wyjasnij to w pracy.ehh zawsze cos
Tak, umowa zlecenie. Z rachunku wynika, że nie płacili, bo jest odciągnięta składka tylko na ubezpieczenie zdrowotne, a na chorobowe nie. Dzwoniłam do swojej byłej koordynatorki, która przyjmowała mnie do pracy i ma to wyjaśnić w kadrach. Jutro mam wolny dzień, więc ewentualnie przejdę się do Zusu i spytam, czy mogą mi sprawdzić, czy pracodawca odprowadzał tę składkę. Jak nie, to się naprawdę bardzo wkurzę, bo wnioskowałam o to przy przyjęciu do pracy. Nie byłam wtedy w ciąży, ale jakoś przezornie zaznaczyłam na oświadczeniu, żeby odprowadzali.

A, lotso, piszesz o tym kosiankowym chyba? To o tym wiem, że 1000 zł się należy, jeśli kobiecie nie przysługuje prawo do zasiłku macierzyńskiego. Mnie, tak jak Agulek pisze chodzi też o chorobowe, bo bez niego moje zwolnienie nie będzie płatne i zostanie nam tylko pensja meża, a do porodu jeszcze trochę czasu. Tym bardziej, że nic nie kombinowałam i przychodziłam do pracy nawet przy najgorszych wymiotach. Ale teraz, przez te bóle w podbrzuszu i kręgosłupie naprawdę chciałabym odpocząć.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 16:09   #706
Lotso
Zadomowienie

No czaje. Ja jak bylam na zleceniu to mialam opcje samego zdrowotnego ktorego skladka mnie nie obchodzila bo pracodawca musia ja odprowadzic od kazdego i zus go sciga w razie gdyby tego nie zrobil a Ty tylko oswiadczasz ze masz zdrowotne w szpitalu bo masz to na umowie a co on robi to Cie to nie ininteresuje albo byla opcja do zaznaczenia zdrowotnego plus chorobowego- ale bylo napisane ze od pensji ktora mialabym otrzymac zostanie potracone 160zl czy nawet 200.bo pracodawca mysle ze tego nie placi i to jest w pracownika interesie. I teraz pytanie jaka mialas umowe i jesli taka jak ja to czy mialas pomniejszone wynagrodzenie o chorobowe??
Stary 2017-05-17, 16:09   #707
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Lila była pierwsza
Malwi druga

Ale powiem Ci ze nawet się nie myliłam...albo już nie pamiętam
Stary 2017-05-17, 16:12   #708
Lotso
Zadomowienie

No widzisz i ja juz myle ktora to ktora😝😝
Stary 2017-05-17, 16:18   #709
adhoc
Zadomowienie

Witam sie w piękny słoneczny dzień 😊

Czy Was tez wkurzaja zabobony? Bo ja ciągle słyszę od osób ktore mnie prawie nie znaja ze na pewno chlopiec będzie, bo oni tak CZUJĄ i ladnie wyglądam, a dziewczynka to urode zabiera. I tekst który mnie rozwalil na łopatki: "tobie nawet dziewczynka by nie pasowała". Super. Bardzo nie lubię z takimi osobami rozmawiać o mojej ciąży bo wszystko wiedza lepiej. Nawet to kiedy powinnam czuć ruchy. Chociaz nigdy w ciazy nie byly.

Very nice tak jak mowi Lotso, koniecznie przeczytaj umowe zawartą z firma i skonsultuj to z zusem. Zresztą oni w kadrach w dokumentach powinni miec Twoje oświadczenie.

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 16:32   #710
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Adhoc u mnie wczoraj była kosmetyczka... ojj jak ja się nasłuchalam to aż głowa puchła. Jak się mysz zobaczy to tylko się za twarz nie łapać bo na 100% bedzie znamie. Pasów broń boże nie zapinać, no buzi mojej to widać ze chlopaka bede mieć, łańcuszek noszę to dziecko się pępowiną owinie... strasznie mnie wymęczyła a to osoba w moim wieku czyli 26 lat
..

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 16:34   #711
adhoc
Zadomowienie

Szklaneczka u mnie to osoby nawet mlodsze ode mnie w wieku 23-25. O łańcuszku tez słyszałam a nosze caly czas 😊
Jesteśmy rówieśniczkami, ja tez 26 😊.

Stary 2017-05-17, 16:39   #712
Lotso
Zadomowienie

Adhoc. Mi kazdy teraz mowi - oj dziewczynka by ci sie teraz przydala. Nie znam osoby ktora by mi tego nie powiedziala. A mowia w ten sposob jakby brzmialo to tak:"oj dziewczynka by sie sie teraz przydala bo chlopcy sa zje*bani i niedorozwinieci" hehe

A zabobony swoja droga- w 1 ciazy dzwonie do mamy ze wlasnie siedze sobie u fryzjera na odrostach a ona przerazliwym glosem do mnie- tylko wlosow nie obcinaj!!! A ja do niej- dlaczego???? Nie wiem ale ponoc nie mozna! 😀😀😀Lol. Po porodzie tesciowa przypiela czerwona kokardke jak to zobaczylam to od razu odczepilam.lo matko..

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

To dziewczyny pamietajcie o tym zeby nie myc garow bo jak ochlapiecie brzuch to dziecko wyrosnie na alkoholika😀😀😀😀😀
Stary 2017-05-17, 16:41   #713
adhoc
Zadomowienie

Lotso masakra! Tak musisz miec dziewczynke bo trzeci chlopiec to tragedia i żałoba narodowa! Jak mozna byc tak glupim zeby mowic takie rzeczy kobiecie! Nie tylko w ciąży, po prostu kobiecie... I to druga kobieta... Każda z nas chce zdrowie DZIECKO, a tutaj zakłady jakieś ludzie wręcz robią. Osłabia mnie to

Stary 2017-05-17, 16:45   #714
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Adhoc. Mi kazdy teraz mowi - oj dziewczynka by ci sie teraz przydala. Nie znam osoby ktora by mi tego nie powiedziala. A mowia w ten sposob jakby brzmialo to tak:"oj dziewczynka by sie sie teraz przydala bo chlopcy sa zje*bani i niedorozwinieci" hehe

A zabobony swoja droga- w 1 ciazy dzwonie do mamy ze wlasnie siedze sobie u fryzjera na odrostach a ona przerazliwym glosem do mnie- tylko wlosow nie obcinaj!!! A ja do niej- dlaczego???? Nie wiem ale ponoc nie mozna! 😀😀😀Lol. Po porodzie tesciowa przypiela czerwona kokardke jak to zobaczylam to od razu odczepilam.lo matko..

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

To dziewczyny pamietajcie o tym zeby nie myc garow bo jak ochlapiecie brzuch to dziecko wyrosnie na alkoholika😀😀😀😀😀
Od dzisiaj nie myję naczyń, ciekawe co na to mąż!

Z czerwoną kokardką to pewnie moja mama będzie latała, pamiętam jak siostrze wiązała.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

U mnie są właśnie zdziwieni, że dziewczynka będzie, bo im odbiera argumenty, nie zbrzydłam i jem i słodkie i kwaśne 😉
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 16:48   #715
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Lotso masakra! Tak musisz miec dziewczynke bo trzeci chlopiec to tragedia i żałoba narodowa! Jak mozna byc tak glupim zeby mowic takie rzeczy kobiecie! Nie tylko w ciąży, po prostu kobiecie... I to druga kobieta... Każda z nas chce zdrowie DZIECKO, a tutaj zakłady jakieś ludzie wręcz robią. Osłabia mnie to

Ja też tego nie rozumiem
U mnie dodatkowo większość święcie przekonana że to wpadka a nie planowane....co bym nie mówiła oni wiedzą lepiej
Stary 2017-05-17, 16:51   #716
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Ja też tego nie rozumiem
U mnie dodatkowo większość święcie przekonana że to wpadka a nie planowane....co bym nie mówiła oni wiedzą lepiej
No oczywiście, bo jak ma się dzieci w wieku nastoletnim to kolejne może być tylko wpadka, bo jak inaczej? Mój mąż odkad sie poznaliśmy mówił, ze chciałby 3 dziecko jak 2 byłaby juz nastoletnia 😊 zebysmy nie zostali sami jak pojda na studia 😃

Stary 2017-05-17, 16:58   #717
Kate Noir
Zakorzenienie

O to z czerwoną kokardką jest dobre ! Ja nie znałam tego zabobonu i nie czailam o co chodzi jak sąsiadka mówiła , że takie śliczne , że ktoś mi zauroczy , później to samo od babci i coś o czerwonym. Skojarzyło mi się z książką "Kłamca" gdzie elfy podmieniały dzieci jeżeli nie miało się czerwonej kokardkidopiero później zaczęłam czytać o co z tym chodzi. Śmiesznie jest, bo to zabobon a wiele osób dodaje do wstążki medalik z Matką Boską. Dla mnie jedno wyklucza drugie

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Ja też tego nie rozumiem
U mnie wiedzą lepiej , że to ze względu na prace . A my w sumie tak jakby trochę wpadliśmy . Mieliśmy starać się w czerwcu , ale zaszalelismy.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-17, 17:08   #718
Olanzapinka
Zadomowienie

Ja ostatnio na grupie rodzę w 2017r na fb widziałam post o urokach. Ktoś się pytał czy kąpiecie dzieci w czarcim żebrze czy czarciej łapie jakos tak. Z ciekawości weszłam w to i ooooo matko. Mnóstwo osób pisało że tak. To jest jakieś zioło i trzeba kąpać dziecko aż woda będzie czysta. Działa to jak ktoś rzucił urok i dziecko ciągle płacze albo jest jakieś osowiałe czy nawet opętane. Jak można wierzyć w takie głupoty
Wypisałam się z tej grupy natychmiast bo te bzdety były dla mnie nie do ogarnięcia.
Stary 2017-05-17, 17:09   #719
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość
Letstry, powodzenia

Cherry, jakiego kindla zamówiłaś? Ja mam paperwhite 2 i go uwielbiam

Już po Z dzidzią wszystko ok, ale bardzo bardzo ruchliwa Ciężko było nawet zmierzyć dokładnie akcje serca Więc płeć nie do ogarnięcia, chociaż pani doktor jakby miała zgadywać, to by powiedziała, że dziewczynka :p

Ja jej nie wierzę, bo jak mi pokazała obraz, to wydaje mi się, że widziałam jajka
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 17:15   #720
Lotso
Zadomowienie

Alla a u mnie odwrotnie. Ludzie sa przekonani ze planowalam to zeby ustrzelic dziewczynke i pytaja czy jak bedzie chlopiec to czy bede probowac jeszcze raz.buhehehe no i u nas odwrotnie maluch nie planowany teraz ale w dalekich planach moze za 2-3 lata. Nie dogodzimy ludziom.musza o czyms gadac. Bo wiecie to jest takie glupie gadanie uszczypliwe i nie nalezaloby sie na cos takiego denerwowac.ale gdybys zapytala w odwecie o czyis kryzys w zwiazku czy np ukryty alkoholizm kogos bliskiego ktory ukrywa a kazdy wie.to juz obraza i jak tak w ogole mozna naruszac czyjas prywatnosc.a to ze to np Alli prywatna sprawa ze chciala jeszcze jedno dziecko to juz nikogo nie obchodzi.albo nasza ze kiedys tam planowalismy trojke dzieci niezaleznie od plci. Niedawno dotarlo do mnie ze jak bylam w 2 ciazy to bliska mi osoba smiala sie ze mnie ze mam drugiego chlopaka i ciekawe czy drugi raz sprobuje...ona wtedy tez byla w ciazy i urodzila martwe dziecko w 8 miesiacu. Bardzo przykra sprawa.miala w brzuchu chlopca.pewnie oddalaby wszystko zeby zyl. Ja decydujac sie na dziecko kocham je od samego poczatku i mysle tylko o tym zeby donosic i urodzic zdrowe.nic ibnego sie dla mnie nie liczy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości