|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
jeden dzien mnie nie bylo a ty tyle stron! ledwo nadrobilam!
wczoraj pojechalam z bratową do iei po tą szafe dla drugiego syna. we dwie jakos bysmy daly rade to spakowac. ale nie bulo takoej potrzeby. na kazdym kroku obsluga pytala mnie czy potrzebuje pomocy! najpierw u góry przy zamawianiu, potem przy wkladaniu do koszyka na magazynie dwie osoby mi pomagały i kazaly powoedzoec w kasie żeby zadzwonili po obsluge to mi to ktos do auta załaduje. przy kasie nie zdążylam sie nawet odezwać a kasjerka sama zaproponowala ze zadzwoni po pana ktory mi to spakuje. pan przyszedl, zabrał koszyk, pojechalismy na parking i wszystko super spakował. gdybym wczesniej wiedziala że tak zwracaja na to uwage i jest mozliwosc to bym sama wczesniej juz pojechala! takze brawo dla skelpu ikea!! oby wszedzie taka obsluga ciężarnych byla! w domu syn powiedzial że mam sama tego nie składać bo on koniecznie chce mi pomóc. takze poczekam az wroci z przedszkola i bedziemy skladac. ubranka dla maluszka mam posegregowane, część zużytych czy poplamionych wyrzucilam. niektore są wyprane, niektore musze jeszcze raz wyprać. torba do szpitala skompletowana. ledwo sie zamyka ale chyba popakuje po pół paczki pieluszek, wkladow czy podkładow. mamy blisko szpital, mąż w kazdej chwili może mi podrzucic jak czegos braknie.z remontem d...pa. facet od podłogowki przesuwa terminy bo mu pracownik noge zlamal. mąż wkurzony. ja trz bo ile to moze trwac.. juz mnie meczy ten ciągły balagan i brak.kuchni. o braku lazzienki nie mowie, przyzwyczailam sie ze kąpie sie w surowych murach...
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja sis nie nosi szpilek, spódnic, sukienek, golfów i rajstop. Nosi spodnie moro, skórzane, buty woźnej i plecak. Czasami koszule. Zawsze jest problem co ma ubrać na takie imprezy. Ale młodsza to się słucha
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-05-18 o 12:02 |
||
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi, serio? Dobra z Ciebie siostra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mala - zauważ ktore z nas mają wątpliwosxi co do szczepien. Tylko te ktore już mają dzieci. Mamy ktorych to bedzie pierwsze dziecko ufają lekarzon i poloznym w tej kwestii. nie ma sie co dziwic bo skad brac ta wiedze. Ja juz po kilku latach kontaktow z pediatrami mam ograniczone zaufanie do tego wszystkiego...
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama nie wie jak to się stało, że aż tak jesteśmy inne Ona kocha skoki ze spadochronu, motor, bilard, wspinanie się itd. Nie cierpi zakupów i jest mega oszczędna. Także tego Nic dla mnie ![]() Jedyne co to czasami zachowanie mamy podobne, reakcje itd. Nawet z wyglądu jesteśmy totalnie inne bo ona ma zielone oczy, jasną karnacje i ciemny blond włosy
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieszny ten mój mąż, ciagle do.mnie coś gada, zagaduje itp. Zamiast po prostu przeprosić i.przyznać sie do winy :/ a ja odzywam się do niego tylko wtedy kiedy już muszę
![]() Ale łatwo nie jest, bo.nie umiem i.nie lubię sie na niego gniewać, tyle, też w mojej naturze tez jest nie odpuszczać 😬 Co do toreb... to ja ciągle myślę czy dużą czy mniejsza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci
|
#3068 | ||||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Obydwie torby ładne ![]() Cytat:
Cytat:
Takie ciemno szare leginsy 3/4 i biała bluzka z jakimś nadrukiem (serca czy kwiatki nie pamiętam ) Jak będą rozmiary to chyba warto. Chociaż w c&a kupiłam taniej bluzki ciążowe ![]() Cytat:
![]() Ciasto już się studzi, chłodnik w lodówce. Nie mam siły robić drugiego dania
|
||||
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płace ale mało ostatnio. Dzwoniłam na infolinie i muszę podjechać do oddziału. TZ ma mi auto odwieźć to się wybieram
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, konik super.
Ja wysłałam maila z zamówieniem. Mam nadzieję, że da się uszyć to, co wymyśliłam (załącznik). Chciałabym te błękitne trójkąty, ale bez klapki, za to całość też w błękicie (na zdjęciu ten kolor na taki szaro-błękitny wygląda). Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-05-18 o 12:14 |
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, moj udaje Twardziela, ale pytał po filmie czy ktoś tu cebuli nie obiera?
Ja robię właśnie naleśniory, ze szpinakiem, serem.i.parowkami - odkryłam dobre parówki i mamy na nie fazę ![]() W ogóle Tymcio dziś w domu, po godzinie go zabraliśmy z przedszkola, zapalenie ucha bidulek mój ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-18 o 12:17 |
|
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnośnie szczepień to dla mnie czarna magia. Nie ogarniam tematu. Chyba czas najwyższy trochę się podszkolić. Wczoraj wieczorem złapał mnie mocny ból brzucha połączony ze skurczami... Już miałam do męża dzwonić żeby wracał z pasieki, ale na szczęście po nospie ból minął. I dzisiaj cały dzień leżę i pachnę
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uszyć na pewno się da i myślę, że będzie super wyglądać Chciałam dzisiaj upiec ciastka, nawet wczoraj kupiłam wszystkie składniki, a dzisiaj mi się przypomniało, że mam zepsuty piekarnik Na obiad dzisiaj robię pulpety w sosie pomidorowym, właśnie idę się za to zabrać
|
|
|
|
|
#3075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba o tę firmę mi chodziło Brawo za zakup szafy, powodzenia z remontem, niech się szybko kończy! Cytat:
Zawsze możecie wyjść jakby synek się nudził Tylko bądź przygotowana żeby zająć go czymś w czasie reklam - pamiętam jak poszłam z małym bratankiem do kina (też był wtedy pierwszy raz) do cinema city. Zanim zaczęła się bajka było 30 min. reklam! Myślałam że nie doczekamy do początku filmu Ale potem wysiedział całość, a miał chyba z 4 lata wtedy. Tylko on był już wprawiony w oglądaniu bajek długometrażowych My zabraliśmy córkę (3,5) kilka razy do multikina na poranki, ale to są takie krótkie bajki i tematycznie pod maluszki. Z pełnometrażowych dała radę obejrzeć tylko taką staaarą disneyowska Księgę Dżungli (ale w domu). Te obecne bajki są nie dla niej jeszcze, za dużo żartów pod dorosłych i pojawia się zawsze jakaś tam przemoc, która dla mojej córy jest zupełnie nieznana, niezrozumiała i przerażająca - nawet w delikatnej formie. Ale ona w ogóle prawie nie ogląda bajek, bo nie mamy tv, czasem coś tam na youtubie typu masza, pamiętnik florki itp. Więc nie jest przyzwyczajona do oglądania i na takiej dlugometrazowej na pewno by nie wysiedziala. Poranki jej się podobały. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Zdrówka dla niego!---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Minini a polecasz jakiś konkretny produkt z pixiecosmetics? Zastanawiam się nad pudrem matującym Kapok Tree, miałaś może?
|
|||
|
|
|
#3076 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Haha twardziel ![]() Jakie parówki? Zdrówka dla małego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajne łóżeczko na ale na razie nie wysylaja dopiero się do tego przymierzają.. kazali zadzwonić w przyszłym tygodniu a ja bym już chciała
Znalazłam też podobne w końcu bez misia ale to pierwsze mi się chyba bardziej podoba wizualnie, drugie zaś jest bardzo tanie IMG_1495104377.932604.jpgIMG_1495104386.644972.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3078 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dość banków bo zawsze coś. Debetów nie robię, kk nie używam, kredytów nie mam a tu zawsze coś
zmieniałam nazwisko po ślubie a oni mi dalej korespondencje ślą na panieńskie Cytat:
Dwa fajne ale pierwsze lepsze ![]() Mała dużo zdrówka dla synka |
|
|
|
|
#3079 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czytalas o wodzie utlenionej? https://zdrowiewnaturze.wordpress.co...tlenku-wodoru/ m.in. na katary i zapalenia ucha? Cytat:
macie swoją pasieke? Cytat:
z pixie mam tylko Amazon Gold Mineral Foundation. nie testowalam innych. ten w sumie tez przez przypadek kupilam bo akurat byla jakas urodzinowa obniżka a mnie sie konczyly everyday minerals a akurat nie bylo tych kolorow co uzywam.
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio
Byłam też w biedronce, ale u mnie nic nie było tylko resztki leginsów. Wybrałam się na targ i kupiłam te o to spodnie za 15zł powiedzcie szczerze wyglądam w nich jak w pampersie? można tak wyjść na ulicę? mają gumkę ściskającą w brzuchu więc zawinełam ją do środka i schowałam.Przy okazji foto z ostatnich chwil tej o to sukienki na stojąco ok, na siedząco rozchodzą się guziki na brzuchu przez moje "jeszcze mam czas" wycofali wzór kocyka minky na którym mi zależało i producent wycofał wzór |
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam żadnego pampersa nie widze |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
poprostu, ja też pampersa nie widzę
|
#3084 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje skompletowania torby do szpitala. Ja sobie założyłam, ze na miesiąc przed porodem chce miec juz wszystko naszykowane, czyli do 7.06 mam czas. Dzisiaj pasowałoby uprasować to co wczoraj uparłam. Współczuje przedłużającego sie remontu. Cytat:
Cytat:
Zdrowia dla synka! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie te łóżeczka identycznie wyglądają. W ogóle TZ dostał propozycje otrzymania łóżeczka - białe, wizualnie ok, ale nie ma zdejmowanego boku. Dla mnie jedynie lozeczko ktore da sie dostawić do naszego łóżka wchodzi w grę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a teraz moj brzuchal dzis 31tcsukienka bawelniana sprzed ciąży. nie wiem czy na teraz nie za krótka? zebym nie szła z wielką d..ą na wierzchu po kilku krokach..
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu - dobrze, ze zamowienie na wozek złożone. Spodnie super - na zdjęciu z przodu w T-shircie w ogóle nie widać ciazy. W sukience bardzo zgrabnie wygladasz i będziesz zakładać tam, gdzie nie planujesz siedzieć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, mój mąż jest zawodowym pszczelarzem. W pracy zajmuje się państwową pasieką. A prywatnie również jest pszczelarzem i mamy wszystko swoje ☺ Cytat:
![]() A spodnie super, lubię takie i żadnego pampersa nie widzę 😁 Spokojnie możesz wyjść w nich do ludzi 😊 |
||
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
LIPCÓWKI część 5.
Minini - super brzuszek, a sukienka ma jeszcze zapas przy długości.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wyglądasz, a sukienka zależy czy będzie się podciągać do góry.
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie identyczna sytuacja ![]() Cytat:
W sumie to słuszne spostrzeżenie. Brawo ikea. Poprostu dobrze wyglądasz w tych spodniach, w sukience też ładnie ![]() Ja się zebrałam do takiego dziecięcego, ktory mam 5 min od domu. W sumie fajne rzeczy tam dziewczyna ma. I mówi, że co będę chciała to mi sprowadzi, dobrze wiedzieć. Kupiłam słodkopierdzącego rampersa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

ale chyba popakuje po pół paczki pieluszek, wkladow czy podkładow. mamy blisko szpital, mąż w kazdej chwili może mi podrzucic jak czegos braknie.

debetu nawet nie robię na zwykłej. wypłata mi wpływa na konto wiec jakiś obrót jest 
a kiecka sis śliczna i faktycznie na ślub super! Widzę, ze macie podobny styl

Chyba o tę firmę mi chodziło
Tylko bądź przygotowana żeby zająć go czymś w czasie reklam - pamiętam jak poszłam z małym bratankiem do kina (też był wtedy pierwszy raz) do cinema city. Zanim zaczęła się bajka było 30 min. reklam! Myślałam że nie doczekamy do początku filmu
Zdrówka dla niego!