|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Dzień dobry....
Witam się jeszcze z wyrka, dziś u mnie wyniki wiec tylko sie ogarne i lecę tylko, że już mi burczy w brzuszku zjadłabym na śniadanie truskawki ze śmietaną i bułkę może gdzieś dorwę po drodze...Anna Paula fajnie, ze udało się kupić- u mnie przebrane i.Dałam spokój Aggs Śliczne łupy... Też dziś lecę do.pepco... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu
i dla koleżanki i maluszka.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Jon miała już dość brzuszka, pytań i ograniczeń
|
|
|
|
#3156 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
) więcej zabawy niż samo malowanie, chociaż znając życie na samo malowanie na dzień czy dwa bym się zawinęła, teraz się bardzo intensywnie rozwijają płuca malucha.
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także temat do dalszego zgłębienia. |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj zauważyłam że mi to leżenie w nogi poszło i ram też przytyłam a z nóg najgorzej zrzucić |
|
|
|
|
#3159 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Taedio, Jon Snow - mam złe wieści odnoścnie toreb do wózka z Było Sobie Szycie. Dostałam odpowiedź, że właścicielka do odwołania nie przyjmuje zamówień na torby i jeśli dalej będę zainteresowana to mam się kontaktować na początku czerwca Kurcze, jak już wybrałam inny fason i kolor z tymi trójkątami to się naprawdę na nią napaliłam...
|
|||||
|
|
|
#3160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja sunia zawsze rodziła po długim spacerze w lesie, sorry za porównanie ![]() Cytat:
Cytat:
Do czerwca to nie tak długo
|
|||
|
|
|
#3161 |
|
MerDer 4ever
|
Zapomniałam ze mam dzisiaj fryzjera dobrze, że wstałam ![]() Calineczka tez czytałam, że któraś dziewczyna tyle czeka ale to był jeden taki przypadek. Zazwyczaj podaje sie 4-6 tyg a i tak przychodzi wcześniej ![]() Przeca pisze po polsku Dzięki, zobaczę te parowy Poprostu gratulacje dla koleżanki i dla Ciebie, przyczyniłas sie do porodu Xzora dzięki za info potem jeszcze ponad miesiąc do tp mam a nawet jakby przyszła pózniej to mam torbę od wózka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Dziej dobry!
Taedio gratuluje zakupu pamków, widzę zapłon masz jak ja Morelle cudna sukienka dla siostry! Dobrze ze sie dogadalas z teściową  Minini jaka obsluga w Ikei, super! Mają plusa u mnie  Poprostu super wyglądasz  ja kupilam podobne spodnie w pepco ale za 30 zl Aggs super wózek, zwlaszcza ten w jasnej kolorystyce i Tyyy o ja cieeee jak Ty wygladasz Nadrobilam Was! Wczoraj miałam intensywny dzien, bylam na giełdzie kwiatowej kupilam troche kwiatów na taras a co bede miała kolorowo potem byłam u mamy pobawilam sie z siostrzenica i bratanica. Jedna ma rok a druga 2 lata obie z maja i są takie śmieszne cudaki ta młodsza to sie ciągle śmiać potrafi! Byliśmy z tż odebrać też zakupy Ikeowe. Tż złożył już komode więc biorę się za pranie ubrań córci Piękna pogoda jest Fajnie że tak duzo z Was ma juz jakies doświadczenie ze szczepionkami. Zostawilyscie tutaj na ten temat kawał dobrej lektury. Ja jesten zielona w temacie! Musze więc zagłębić bo nie wiem co robić Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
LIPCÓWKI część 5.
Powoli nie mam co na siebie włożyć a moja sukienka wakacyjna stała się bluzka
Wysłane z aplikacji Forum WizazIMG_1495177439.565242.jpgIMG_1495177459.288303.jpg
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak nie to tak jak taedio pisze, pod koniec czerwca też może być, a u mnie to nawet w lipcu bo mam tp na 21
|
|
|
|
|
#3165 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles Haha dzięki
Ty przynajmniej ruszasz z praniem.. Devilek spokojnie tez mam takie "sukienki" ![]() Jon a Ty tez trójkąty? czy inny wzór? ![]() Nie mamy chleba w domu i zjadłam na śniadanie płatki młody szaleje od nadmiaru cukru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to takie dwa w jednym. Po ciąży znowu będzie sukienkąjeśli mogę zapytać gdzie kupiłaś bo poszukuje takiej i nigdzie nie mogę dostać. |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora dzięki za informacje mi to nawet pasuje nie będę się spieszyć z wydatkami na torbę
Dzięki dziewczyny a mogę wyjść tak do ludzi bo mam wątpliwości Darietta ja kupiłam ją na alieexpress Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz wyjść bo w dwóch wersjach fajnie wyglada
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet łóżeczka nie mam a dzis materac przyjedzie i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś. Aaaa mialam zapytac dziewczyny czy stosujecie teraz filtry na twarz? Ja wczoraj spanikowalam jak mnie siostra postraszyla ostudą i kupilam 50+ z babydream i nie wychodze bez niego na słońce! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym tą sukienko-bluzkę widziała z jasnymi rurkami, czarne legginsy to tak średnio - no, ale wiadomo, ze w ciazy za bardzo z szafą sie nie poszaleje. Cytat:
O, to jak juz sie zdeklarowała to przyjmie zamowienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles dopiero zamówiony
a pranie nie wiem kiedy zacznę ![]() Mój Tz wczoraj kliknął dolce sonno Ja mało kiedy używam filtrów ![]() Xzora ja tam zamierzam od razu wychodzić na spacery :p ale tak jak pisałam bedzie tez torba od wózka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na SR położna mówiła, ze mięśnie dna miednicy potrzebują 2tyg na regeneracje (można tez bezpłatnie po porodzie umówić sie do fizjo zeby sprawdzic czy jest ok) i zeby przez ten czas sie oszczędzać, nie stać długo itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie Wasze wypowiedzi odnośnie szczepień
Poczytałam trochę o tych szczepieniach w szpitalu. Przekonuje mnie do nich to, że obecna sytuacja epidemiologiczna w Polsce nie pozwala JESZCZE (bo może za jakiś czas będzie to możliwe) na zrezygnowanie/odroczenie ich na późniejszy termin, a składa się na to wiele czynników. Przytoczę najważniejsze dla mnie cytaty, może którąś z Was to zainteresuje: WZW-B - Wirusowe zapalenie wątroby przez długi czas może nie dawać objawów i być niewykrywalne. Nosiciel może nie wiedzieć że jest chory. Można zarazić się np. podczas procedur medycznych, kosmetycznych itd. - Po urodzeniu maluszek ma kontakt nie tylko z matką, ale też z personelem szpitala, rodziną itd. Może zakazić się na 3 sposoby: mając kontakt ze skażoną krwią (choćby na narzędziach w szpitalu), płciowo, okołoporodowo. Wirus hbv obecny jest nie tylko w krwi, ale też innych wydzielinach ustrojowych. Poza organizmem człowieka może przetrwać 7 dni i nadal być zakaźny. Zakaźność dla osób nieszczepionych jest dużo większa niż HCV czy HIV. - Co do zakażenia przez matkę: Okres wylęgania choroby może wynosić nawet pół roku, czyli jednorazowo wykonane w ciąży ujemne badanie antygenu HBs nie daje 100% gwarancji, że matka jest zdrowa - może być w tzw. okienku serologicznym. - Ryzyko zakażenia wzrasta, gdy maluszek potrzebuje nagłej operacji, przetoczenia krwi itp. M.in. z tych wszystkich powodów szczepi się już w 1 dobie. Gruźlica: - Liczba zachorowań w PL nie pozwala jeszcze na wycofanie się ze szczepień. W Polsce notuje się 7,3 przypadków najbardziej zakaźnej formy gruźlicy na 100 tyś mieszkańców, a według WHO o zniesieniu szczepienia można mówić, gdy zachorowania spadną do 5 przypadków. - Dlaczego szczepi się w szpitalu? Bo zastrzyk BCG jest najtrudniejszy do wykonania, musi być zaaplikowany śródskórnie czyli bardzo precyzyjnie – wykonany za płytko nie zadziała, za głęboko może wywołać niepożądane odczyny poszczepienne. Czyli powód jest prozaiczny: na razie potrafią poprawnie wykonać go tylko przeszkolone w tym zakresie położne i pielęgniarki, pracujące na oddziałach położniczych i neonatologicznych. Dlatego tak ciężko jest później zaszczepić poza szpitalem. Wszystko super, szczegółowo i fachowo wytłumaczone jest tutaj - polecam! http://www.doktor-mama.pl/2014/11/sz...-zdzisawa.html Cytat:
Obalają masę mitów.Cytat:
Cytat:
Ten kolor, który Ci się podoba jak dla mnie jest ekstra. Gratuluję wyboru!
|
|||
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
My zbieramy się do sklepu po farby i inne akcesoria do malowania pokoju i mebli dziewczyn. Mam nadzieję że sprawnie pójdzie ten remont.
Czy może któraś z Was albo ktoś z Waszej rodziny ma dla dziecka łóżko Ikea Kura?? http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/80253809/ A tak w ogóle to witam się oficjalnie w 8 miesiącu!
|
|
|
|
#3177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Koleżanki
Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę ![]() Fajną mieliśmy sytuację z Tż Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji Wracając do domu z serwisu w to samo koło tylko w letnią oponę znowu wlazł jakiś pręt, więc od razu wrócił do nich z powrotem, bo ciśnienie w kole spadało. Panowie śmiali się, że jest szczęściarzem, żeby obydwie opony w tym samym kole przebić i żeby zagrał w totka. Więc zahaczył o totka Dziś rano robiąc zakupy sprawdzamy kupony a tam 175 zł do odbioru haha chyba panom z serwisu należy się piwo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A patrząc na pierwsze zdjęcie zatęskniłam za wakacjami
|
|
|
#3178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taedio dostałaś już bomberkę z Vubu? Bo ja za Tobą 'spapugowałam' i też ją kliknęłam i z daty 08.05 zmienili mi termin wysyłki na 19.05, a później 02.06 Cytat:
możesz śmiało wychodzić do ludzi!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezła historia z TŻ
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
A no cześć! Ja też się witam w 8!
![]() Cytat:
za usg dobra historia! przynajmniej wymiana opon się zwróciła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

zjadłabym na śniadanie truskawki ze śmietaną i bułkę

dzięki! 
i nawet ładnie pachnie 
i
dla koleżanki i maluszka.

Kurcze, jak już wybrałam inny fason i kolor z tymi trójkątami to się naprawdę na nią napaliłam...
moja sunia zawsze rodziła po długim spacerze w lesie, sorry za porównanie
dobrze, że wstałam 

ta młodsza to sie ciągle śmiać potrafi!

i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś. 
Obalają masę mitów.
Ten kolor, który Ci się podoba jak dla mnie jest ekstra. Gratuluję wyboru!