LIPCÓWKI część 5. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-19, 06:59   #3151
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Dzień dobry....
Witam się jeszcze z wyrka, dziś u mnie wyniki wiec tylko sie ogarne i lecę tylko, że już mi burczy w brzuszku zjadłabym na śniadanie truskawki ze śmietaną i bułkę może gdzieś dorwę po drodze...

Anna Paula fajnie, ze udało się kupić- u mnie przebrane i.Dałam spokój

Aggs
Śliczne łupy... Też dziś lecę do.pepco...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 07:14   #3152
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Nulka kazali Ci leżeć z pesarem?
Tak, przede wsxystkim ze względu na pojawiające się skurcze. I mam nie kusić swojej szyjki do skracania się jeszcze bardziej.

Witam z rana, jestem mega głodna, czas coś zjeść. A walczę z głodem od jakieś 2 nad ranem 😅
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 07:45   #3153
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
dzięki!

Pociesze Cie ze na moim zadupiu tez nie ma takich warsztatów
Przyszedł mi dzisiaj jeszcze otulacz z Ali - za jakies 16zl - polarek, z tych cieńszych ale mega milutki, mam ochotę co chwile się do niego przytulać i nawet ładnie pachnie myśle ze będzie ok na wrzesień/październik jak już nie będzie upałów

Załącznik 7072976

Załącznik 7072981

A w pepco złapałam to:

Załącznik 7072986

No nie mogłam przejść obojętnie

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Ale fajne spodenki otulacz wygląda milusio! A ten wózek przy Tobie naprawdę wygląda jak gigant
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Koleżanka miała TP na 11.05 wczoraj byłyśmy na takim godzinnym spacerze, o 1 obudziły ja skurcze, o 4 pojechali do szpitala, o 5 lekarz ja zbadał i rozwarcie na 5cm, o 6 skurcze co 3min i wygląda na to, że dzisiaj na świat przyjdzie jej synu
No to gratulacje dla niej! Nie miala już dosc brzuszka jak tak dlugo nosila?

Stary 2017-05-19, 07:47   #3154
Mała!
Zakorzenienie

Poprostu i dla koleżanki i maluszka.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 07:48   #3155
poprostu
Zakorzenienie

Jon miała już dość brzuszka, pytań i ograniczeń
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 07:57   #3156
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dziewczyny remontujące, czy podczas malowania byłyście w domu czy się wynosilyscie? Musimy odświeżyć trochę w mieszkaniu i zastanawiamy się czy muszę wyjechać do rodziców czy nie
Ja się wyniosłam, ale u nas było (jest ) więcej zabawy niż samo malowanie, chociaż znając życie na samo malowanie na dzień czy dwa bym się zawinęła, teraz się bardzo intensywnie rozwijają płuca malucha.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 08:00   #3157
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Nom trudna, ale też wcale nie oznacza, że w ogóle masz na to.nie zaszczepić, może tylko we właściwym dla dziecka czasie?

Właśnie odnośnie tego czasu mam wątlipości. Przy żółtaczce podanie szczepionki chroni dziecko przed zachorowaniem, przekazanym mu np. od matki w pierwszych minutach życia. No i tutaj muszę doczytać czy da się sprawdzić czy ja tego wirusa mam czy nie. Co do gruźlicy - tutaj też nie ma się co porównywać do innych krajów, bo np. w Polsce jest więcej zachorowań niż w innym (u nas jest średnia endemiczność) i niby WHO zaleca w takiej sytuacji szczepienie w ciągu 12h.
Także temat do dalszego zgłębienia.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 08:02   #3158
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Tak, przede wsxystkim ze względu na pojawiające się skurcze. I mam nie kusić swojej szyjki do skracania się jeszcze bardziej.

Witam z rana, jestem mega głodna, czas coś zjeść. A walczę z głodem od jakieś 2 nad ranem 😅
Witam się również. Dzisiaj obie nie mogłyśmy spać ja o 3 się obudziłam i 6 nie mogłam zasnąć teraz na 1,5h udało mi się zasnąć to mnie mąż telefonem obudził. Ale przyznam po 4 kromke chleba zjadłam.

A wczoraj zauważyłam że mi to leżenie w nogi poszło i ram też przytyłam a z nóg najgorzej zrzucić
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 08:05   #3159
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 3 - jeden bambusowy i 2 bawełniane (jeden ikea, drugi cienki ażurkowy tesco).
Podobają mi się kocyki z minky, ale nie jestem do nich przekonana bo to jednak poliester, unikam jak ognia
Co o tym myślicie?
ja unikam poliestru i jak już miałabym kupić coś z tego materiału to żeby np z jednej strony była bawełna. Coś kojarzą mi się koce z dresówki, ale nie zagłebiałam się.

Cytat:

U mnie mówią, że tą szpitalną szczepionkę dobrze odłożyć do drugiej doby i ja tak chciałabym zrobić. Dziecko karmione piersią ma już wtedy przeciwciała i lepiej ją przyjmie. Planowania jej po wyjściu nie polecają bo ciężko ją zdobyć i w większości miast nie można zaszczepić w przychodni tylko trzeba się bujać bo jakichś sanepidach czy czymś takim.
ważne info, dzięki

Cytat:
Przynoszę dobre wieści!
Wybrałam wózek! Chyba... (zawsze pozostaje doza niepewności w moim przypadku ). Postanowiłam odrzucić kilka wymagań, postawiłam przede wszystkim na amortyzację, dobrze osłonięta gondole na chłodniejsze i wietrzne dni i spacerówkę - bez wiszącej z tylu budy o czym już nie raz Wam marudziłam wózek nie musiał być super lekki (nie muszę go nosić po schodach), a gondola nie musiała rzucać mnie na kolana swoim wyglądem
I oto wyłonił się Jedo Trim jeździłam dzisiaj nim po sklepie, oglądałam z każdej strony i zdecydowanie poczuliśmy się nawzajem!

Załącznik 7072656

Nie w tej wersji kolorystycznej ale akurat ta była na czarnym stelażu bo taki tylko chce. mi się widzi bardziej ten wariant, ale temat jeszcze otwarty:

Załącznik 7072661

Lub ten w załączniku ale wydaje mi się smutny trochę..

A tutaj rzut okiem na spacerówkę:

Załącznik 7072666

Niestety byłam po 17 i nie szło nikogo znaleźć w sklepie żeby podpytać o różne szczegóły :[ dwie panie zajęte i tyle... może podjade w sobotę z samego rana jeszcze raz

Cieszę się i nie szukam już nic więcej a tym bardziej nie przeglądam miliona opinii bo zwariuje i nic nie kupię

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
gratuluję, zgrabnie wygląda ten czarny dół na czarnej ramie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Zrobiłam nalot na 3 biedronki ale w końcu kupiłam koszulkę, piżamę i koszulę nocna. Gatunkowo bardzo fajne. Rozmiarówka chyba dopiero od M bo S nie widziałam a w rozpisce na opakowaniu dopiero zaczyna się od M
gratuluję zakupów!

Cytat:

Koleżanka miała TP na 11.05 wczoraj byłyśmy na takim godzinnym spacerze, o 1 obudziły ja skurcze, o 4 pojechali do szpitala, o 5 lekarz ja zbadał i rozwarcie na 5cm, o 6 skurcze co 3min i wygląda na to, że dzisiaj na świat przyjdzie jej synu
Super, że akcja naturalnie się zaczęła i że spokojnie do 18 dali jej poczekać. TŻ siostra cioteczna miała się zgłosić po tygodniu i jej sztucznie wywoływali.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Taedio, Jon Snow - mam złe wieści odnoścnie toreb do wózka z Było Sobie Szycie. Dostałam odpowiedź, że właścicielka do odwołania nie przyjmuje zamówień na torby i jeśli dalej będę zainteresowana to mam się kontaktować na początku czerwca Kurcze, jak już wybrałam inny fason i kolor z tymi trójkątami to się naprawdę na nią napaliłam...
Stary 2017-05-19, 08:30   #3160
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Spacer dobry na wszystko moja sunia zawsze rodziła po długim spacerze w lesie, sorry za porównanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Właśnie odnośnie tego czasu mam wątlipości. Przy żółtaczce podanie szczepionki chroni dziecko przed zachorowaniem, przekazanym mu np. od matki w pierwszych minutach życia. No i tutaj muszę doczytać czy da się sprawdzić czy ja tego wirusa mam czy nie. Co do gruźlicy - tutaj też nie ma się co porównywać do innych krajów, bo np. w Polsce jest więcej zachorowań niż w innym (u nas jest średnia endemiczność) i niby WHO zaleca w takiej sytuacji szczepienie w ciągu 12h.

Także temat do dalszego zgłębienia.
U mnie jest szpital specjalistyczny i dużo osób umiera na gruźlicę i zapalenie płuc. Mój sąsiad tam pracuje i jest lekarzem.

Cytat:
ja unikam poliestru i jak już miałabym kupić coś z tego materiału to żeby np z jednej strony była bawełna. Coś kojarzą mi się koce z dresówki, ale nie zagłebiałam się.

ważne info, dzięki

gratuluję, zgrabnie wygląda ten czarny dół na czarnej ramie

gratuluję zakupów!

Super, że akcja naturalnie się zaczęła i że spokojnie do 18 dali jej poczekać. TŻ siostra cioteczna miała się zgłosić po tygodniu i jej sztucznie wywoływali.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Taedio, Jon Snow - mam złe wieści odnoścnie toreb do wózka z Było Sobie Szycie. Dostałam odpowiedź, że właścicielka do odwołania nie przyjmuje zamówień na torby i jeśli dalej będę zainteresowana to mam się kontaktować na początku czerwca Kurcze, jak już wybrałam inny fason i kolor z tymi trójkątami to się naprawdę na nią napaliłam...

Do czerwca to nie tak długo
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 08:46   #3161
taedio
MerDer 4ever

Zapomniałam ze mam dzisiaj fryzjera dobrze, że wstałam

Calineczka tez czytałam, że któraś dziewczyna tyle czeka ale to był jeden taki przypadek. Zazwyczaj podaje sie 4-6 tyg a i tak przychodzi wcześniej
Przeca pisze po polsku
Dzięki, zobaczę te parowy

Poprostu gratulacje dla koleżanki i dla Ciebie, przyczyniłas sie do porodu

Xzora dzięki za info wydaje mi sie, że nawet z poczatek czerwca można spokojnie zamówić potem jeszcze ponad miesiąc do tp mam a nawet jakby przyszła pózniej to mam torbę od wózka

Stary 2017-05-19, 08:48   #3162
Carolles
Zadomowienie

Dziej dobry!

Taedio gratuluje zakupu pamków, widzę zapłon masz jak ja

Morelle cudna sukienka dla siostry!
Dobrze ze sie dogadalas z teściową 

Minini jaka obsluga w Ikei, super! Mają plusa u mnie 

Poprostu super wyglądasz  ja kupilam podobne spodnie w pepco ale za 30 zl nie chce mi sie na targ jechać 

Aggs super wózek, zwlaszcza ten w jasnej kolorystyce i Tyyy o ja cieeee jak Ty wygladasz zazdroszcze tych spodni

Nadrobilam Was! Wczoraj miałam intensywny dzien, bylam na giełdzie kwiatowej kupilam troche kwiatów na taras a co bede miała kolorowo potem byłam u mamy pobawilam sie z siostrzenica i bratanica. Jedna ma rok a druga 2 lata obie z maja i są takie śmieszne cudaki ta młodsza to sie ciągle śmiać potrafi!
Byliśmy z tż odebrać też zakupy Ikeowe. Tż złożył już komode więc biorę się za pranie ubrań córci

Piękna pogoda jest

Fajnie że tak duzo z Was ma juz jakies doświadczenie ze szczepionkami. Zostawilyscie tutaj na ten temat kawał dobrej lektury. Ja jesten zielona w temacie! Musze więc zagłębić bo nie wiem co robić

Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 09:03   #3163
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
LIPCÓWKI część 5.

Powoli nie mam co na siebie włożyć a moja sukienka wakacyjna stała się bluzka

Wysłane z aplikacji Forum WizazIMG_1495177439.565242.jpgIMG_1495177459.288303.jpg
Stary 2017-05-19, 09:08   #3164
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z nią cały czas koresponduję i gdzieś tam się przewinął termin zamówienia 12 czerwiec i póki co nie napisała, że nie przyjmuje, więc mam nadzieję, że jeszcze mi zrobi a jak nie to tak jak taedio pisze, pod koniec czerwca też może być, a u mnie to nawet w lipcu bo mam tp na 21
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 09:11   #3165
taedio
MerDer 4ever

Carolles Haha dzięki Ty przynajmniej ruszasz z praniem..

Devilek spokojnie tez mam takie "sukienki"

Jon a Ty tez trójkąty? czy inny wzór?

Nie mamy chleba w domu i zjadłam na śniadanie płatki młody szaleje od nadmiaru cukru

Stary 2017-05-19, 09:11   #3166
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji Forum WizazZałącznik 7073161Załącznik 7073166
Sliczna ta sukienko-bluzka to takie dwa w jednym. Po ciąży znowu będzie sukienką
jeśli mogę zapytać gdzie kupiłaś bo poszukuje takiej i nigdzie nie mogę dostać.
Stary 2017-05-19, 09:16   #3167
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Xzora dzięki za informacje mi to nawet pasuje nie będę się spieszyć z wydatkami na torbę

Dzięki dziewczyny a mogę wyjść tak do ludzi bo mam wątpliwości

Darietta ja kupiłam ją na alieexpress

Stary 2017-05-19, 09:22   #3168
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Xzora dzięki za informacje mi to nawet pasuje nie będę się spieszyć z wydatkami na torbę

Możesz wyjść bo w dwóch wersjach fajnie wyglada
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 09:23   #3169
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Nie mamy chleba w domu i zjadłam na śniadanie płatki młody szaleje od nadmiaru cukru

Ale Ty masz wózek a ja nieeee nawet łóżeczka nie mam a dzis materac przyjedzie i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś.

Aaaa mialam zapytac dziewczyny czy stosujecie teraz filtry na twarz? Ja wczoraj spanikowalam jak mnie siostra postraszyla ostudą i kupilam 50+ z babydream i nie wychodze bez niego na słońce!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 09:30   #3170
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomniałam ze mam dzisiaj fryzjera dobrze, że wstałam

Calineczka tez czytałam, że któraś dziewczyna tyle czeka ale to był jeden taki przypadek. Zazwyczaj podaje sie 4-6 tyg a i tak przychodzi wcześniej
Przeca pisze po polsku
Dzięki, zobaczę te parowy

Poprostu gratulacje dla koleżanki i dla Ciebie, przyczyniłas sie do porodu

Xzora dzięki za info wydaje mi sie, że nawet z poczatek czerwca można spokojnie zamówić potem jeszcze ponad miesiąc do tp mam a nawet jakby przyszła pózniej to mam torbę od wózka

Początek czerwca to jeszcze byłoby ok. W sumie na pierwsze dni po porodzie pewnie jeszcze nie bede potrzebowala.

Cytat:

Sukienka super i tez tak mam - zrobiły sie tuniki.
Ja bym tą sukienko-bluzkę widziała z jasnymi rurkami, czarne legginsy to tak średnio - no, ale wiadomo, ze w ciazy za bardzo z szafą sie nie poszaleje.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja z nią cały czas koresponduję i gdzieś tam się przewinął termin zamówienia 12 czerwiec i póki co nie napisała, że nie przyjmuje, więc mam nadzieję, że jeszcze mi zrobi a jak nie to tak jak taedio pisze, pod koniec czerwca też może być, a u mnie to nawet w lipcu bo mam tp na 21

O, to jak juz sie zdeklarowała to przyjmie zamowienie

Stary 2017-05-19, 09:32   #3171
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Grrrr nie umiem na tym kupować. Ale dzieki a jeszcze pytanko pamietasz ile dałaś.
Stary 2017-05-19, 09:33   #3172
taedio
MerDer 4ever

Carolles dopiero zamówiony a pranie nie wiem kiedy zacznę łóżeczka i materaca tez nie mam!
Mój Tz wczoraj kliknął dolce sonno
Ja mało kiedy używam filtrów

Xzora ja tam zamierzam od razu wychodzić na spacery :p ale tak jak pisałam bedzie tez torba od wózka

Stary 2017-05-19, 09:38   #3173
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Xzora ja tam zamierzam od razu wychodzić na spacery :p ale tak jak pisałam bedzie tez torba od wózka

Ja tez od razu, tylko ze to bedą krótkie spacery w okolicy domu, wiec torba nie bedzie potrzebna.
U nas na SR położna mówiła, ze mięśnie dna miednicy potrzebują 2tyg na regeneracje (można tez bezpłatnie po porodzie umówić sie do fizjo zeby sprawdzic czy jest ok) i zeby przez ten czas sie oszczędzać, nie stać długo itp

Stary 2017-05-19, 09:42   #3174
siilmariien
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za wszystkie Wasze wypowiedzi odnośnie szczepień

Poczytałam trochę o tych szczepieniach w szpitalu.
Przekonuje mnie do nich to, że obecna sytuacja epidemiologiczna w Polsce nie pozwala JESZCZE (bo może za jakiś czas będzie to możliwe) na zrezygnowanie/odroczenie ich na późniejszy termin, a składa się na to wiele czynników.
Przytoczę najważniejsze dla mnie cytaty, może którąś z Was to zainteresuje:

WZW-B
- Wirusowe zapalenie wątroby przez długi czas może nie dawać objawów i być niewykrywalne. Nosiciel może nie wiedzieć że jest chory. Można zarazić się np. podczas procedur medycznych, kosmetycznych itd.
- Po urodzeniu maluszek ma kontakt nie tylko z matką, ale też z personelem szpitala, rodziną itd. Może zakazić się na 3 sposoby: mając kontakt ze skażoną krwią (choćby na narzędziach w szpitalu), płciowo, okołoporodowo. Wirus hbv obecny jest nie tylko w krwi, ale też innych wydzielinach ustrojowych. Poza organizmem człowieka może przetrwać 7 dni i nadal być zakaźny. Zakaźność dla osób nieszczepionych jest dużo większa niż HCV czy HIV.
- Co do zakażenia przez matkę: Okres wylęgania choroby może wynosić nawet pół roku, czyli jednorazowo wykonane w ciąży ujemne badanie antygenu HBs nie daje 100% gwarancji, że matka jest zdrowa - może być w tzw. okienku serologicznym.
- Ryzyko zakażenia wzrasta, gdy maluszek potrzebuje nagłej operacji, przetoczenia krwi itp.
M.in. z tych wszystkich powodów szczepi się już w 1 dobie.

Gruźlica:
- Liczba zachorowań w PL nie pozwala jeszcze na wycofanie się ze szczepień. W Polsce notuje się 7,3 przypadków najbardziej zakaźnej formy gruźlicy na 100 tyś mieszkańców, a według WHO o zniesieniu szczepienia można mówić, gdy zachorowania spadną do 5 przypadków.
- Dlaczego szczepi się w szpitalu? Bo zastrzyk BCG jest najtrudniejszy do wykonania, musi być zaaplikowany śródskórnie czyli bardzo precyzyjnie – wykonany za płytko nie zadziała, za głęboko może wywołać niepożądane odczyny poszczepienne. Czyli powód jest prozaiczny: na razie potrafią poprawnie wykonać go tylko przeszkolone w tym zakresie położne i pielęgniarki, pracujące na oddziałach położniczych i neonatologicznych. Dlatego tak ciężko jest później zaszczepić poza szpitalem.

Wszystko super, szczegółowo i fachowo wytłumaczone jest tutaj - polecam!

http://www.doktor-mama.pl/2014/11/sz...-zdzisawa.html

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ja na pewno będę szczepić, nie spotkałam się nigdy z opartą na faktach wypowiedzią osoby kompetentntej i wykształconej (!) w temacie czy jakiegokolwiek lekarza, która by powiedziała, że nie szczepi swoich dzieci.

http://autyzm-po-szczepieniu.stopstopnop.pl/ - polecam kolejną lekturę
I ich stronkę na fejsie z memami Obalają masę mitów.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
z pixie mam tylko Amazon Gold Mineral Foundation. nie testowalam innych. ten w sumie tez przez przypadek kupilam bo akurat byla jakas urodzinowa obniżka a mnie sie konczyly everyday minerals a akurat nie bylo tych kolorow co uzywam.
Dzięki!

Cytat:
Przynoszę dobre wieści!
Wybrałam wózek! Chyba... (zawsze pozostaje doza niepewności w moim przypadku ). Postanowiłam odrzucić kilka wymagań, postawiłam przede wszystkim na amortyzację, dobrze osłonięta gondole na chłodniejsze i wietrzne dni i spacerówkę - bez wiszącej z tylu budy o czym już nie raz Wam marudziłam wózek nie musiał być super lekki (nie muszę go nosić po schodach), a gondola nie musiała rzucać mnie na kolana swoim wyglądem
I oto wyłonił się Jedo Trim jeździłam dzisiaj nim po sklepie, oglądałam z każdej strony i zdecydowanie poczuliśmy się nawzajem!

Załącznik 7072656

Nie w tej wersji kolorystycznej ale akurat ta była na czarnym stelażu bo taki tylko chce. mi się widzi bardziej ten wariant, ale temat jeszcze otwarty:

Załącznik 7072661

Lub ten w załączniku ale wydaje mi się smutny trochę..

A tutaj rzut okiem na spacerówkę:

Załącznik 7072666

Niestety byłam po 17 i nie szło nikogo znaleźć w sklepie żeby podpytać o różne szczegóły :[ dwie panie zajęte i tyle... może podjade w sobotę z samego rana jeszcze raz

Cieszę się i nie szukam już nic więcej a tym bardziej nie przeglądam miliona opinii bo zwariuje i nic nie kupię
Super się prezentujecie we wszystkich kombinacjach: Ty sama, Ty razem z wózkiem i sam wózek Ten kolor, który Ci się podoba jak dla mnie jest ekstra. Gratuluję wyboru!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 09:43   #3175
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Początek czerwca to jeszcze byłoby ok. W sumie na pierwsze dni po porodzie pewnie jeszcze nie bede potrzebowala.

Sukienka super i tez tak mam - zrobiły sie tuniki.
Ja bym tą sukienko-bluzkę widziała z jasnymi rurkami, czarne legginsy to tak średnio - no, ale wiadomo, ze w ciazy za bardzo z szafą sie nie poszaleje.

O, to jak juz sie zdeklarowała to przyjmie zamowienie

Myślałam o jakiś brązach bo kolorów nie lubię jeśli chodzi tym bardziej o legginsy ale i tak mi szkoda akasy żeby cudowac właśnie ...

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Grrrr nie umiem na tym kupować. Ale dzieki a jeszcze pytanko pamietasz ile dałaś.
Wiesz coś koło 40 zł

Stary 2017-05-19, 09:49   #3176
siilmariien
Wtajemniczenie

My zbieramy się do sklepu po farby i inne akcesoria do malowania pokoju i mebli dziewczyn. Mam nadzieję że sprawnie pójdzie ten remont.

Czy może któraś z Was albo ktoś z Waszej rodziny ma dla dziecka łóżko Ikea Kura??
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/80253809/

A tak w ogóle to witam się oficjalnie w 8 miesiącu!
Stary 2017-05-19, 09:51   #3177
emmos
Zakorzenienie

Hej Koleżanki Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę

Fajną mieliśmy sytuację z Tż Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji Wracając do domu z serwisu w to samo koło tylko w letnią oponę znowu wlazł jakiś pręt, więc od razu wrócił do nich z powrotem, bo ciśnienie w kole spadało. Panowie śmiali się, że jest szczęściarzem, żeby obydwie opony w tym samym kole przebić i żeby zagrał w totka. Więc zahaczył o totka Dziś rano robiąc zakupy sprawdzamy kupony a tam 175 zł do odbioru haha chyba panom z serwisu należy się piwo

Cytat:

To kciuki za koleżankę i maluszka

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Witam się również. Dzisiaj obie nie mogłyśmy spać ja o 3 się obudziłam i 6 nie mogłam zasnąć teraz na 1,5h udało mi się zasnąć to mnie mąż telefonem obudził. Ale przyznam po 4 kromke chleba zjadłam.

A wczoraj zauważyłam że mi to leżenie w nogi poszło i ram też przytyłam a z nóg najgorzej zrzucić
Będziemy dużo spacerowały to nam nóżki wypięknieją

Cytat:
Pięknie wyglądasz w jednym i drugim wydaniu, tylko inaczej po prostu A patrząc na pierwsze zdjęcie zatęskniłam za wakacjami
Stary 2017-05-19, 09:54   #3178
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się zdecydowałam na tę szarą z konikiem
Taedio dostałaś już bomberkę z Vubu? Bo ja za Tobą 'spapugowałam' i też ją kliknęłam i z daty 08.05 zmienili mi termin wysyłki na 19.05, a później 02.06

Cytat:

Dobrze na Tobie wygląda ta sukienko-bluzka możesz śmiało wychodzić do ludzi!

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ale Ty masz wózek a ja nieeee nawet łóżeczka nie mam a dzis materac przyjedzie i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś.

Aaaa mialam zapytac dziewczyny czy stosujecie teraz filtry na twarz? Ja wczoraj spanikowalam jak mnie siostra postraszyla ostudą i kupilam 50+ z babydream i nie wychodze bez niego na słońce!

Ja tam bez filtra 50+ nie wychodzę z domu praktycznie cały rok ale ja mam wrażliwą skórę na twarzy i przy takiej pogodzie nawet z wysokim filtrem mam suchą i mi schodzi
Stary 2017-05-19, 09:54   #3179
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej Koleżanki Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę

Fajną mieliśmy sytuację z Tż Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji Wracając do domu z serwisu w to samo koło tylko w letnią oponę znowu wlazł jakiś pręt, więc od razu wrócił do nich z powrotem, bo ciśnienie w kole spadało. Panowie śmiali się, że jest szczęściarzem, żeby obydwie opony w tym samym kole przebić i żeby zagrał w totka. Więc zahaczył o totka Dziś rano robiąc zakupy sprawdzamy kupony a tam 175 zł do odbioru haha chyba panom z serwisu należy się piwo
Kciuki!
Niezła historia z TŻ
Stary 2017-05-19, 09:58   #3180
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam się oficjalnie w 8 miesiącu!
A no cześć! Ja też się witam w 8!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

za usg
dobra historia! przynajmniej wymiana opon się zwróciła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości