|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
![]() (Tak naprawdę wątek już dawno temu przemienił się w taką wirtualną kawiarenkę, ale cieszy mnie to, bo dzięki temu mamy swój kącik, gdzie przyjemnie spędzamy czas I myślę, że o tyle jest to usprawiedliwione, że w innych miejscach na Kultura(lnym) aż tak nie spamujemy Co więcej, kłopot by był gdyby autorka wątku miała coś przeciwko temu, a że nie ma... To hulaj dusza, piekła nie ma
|
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo mimo, że psy lubię to ja kociara jestem
|
||
|
|
|
#2913 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Em.
Cytat:
![]() Ja mam wrażenie, że żadnego psa już tak nie pokocham jak tamtego. Cytat:
No więc z tym imieniem to było tak.... Przez pierwsze pół roku nie mogliśmy się wspólnie zdecydować na jedną nazwę i każdy w rodzinie zwał go po swojemu. A że jego ojcem jest beagle, ta nazwa padała najczęściej, i tak już zostało. Obecnie jest spolszczone, nieochrzczone Bigli. A to wogle panna jest, wszyscy z przyzwyczajenia nazywają ją per on, i pewnie dlatego jest taka rozbita teraz i ciapowata. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
wkleiłabym moją ukochaną jamniczycę już stareńką, ale foty mi nie wchodzą jak zwykle...
wciąż czekam na przesyłkę z kkkk i nic.... ![]() ![]() ![]() w ogóle mam jakiś dziś kiepściejszy dzień... Aniu, jak będzie 100 stron to może druga część??? Wątek robi się monstrualny i coraz trudniej coś w nim znaleźć... |
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
to ja Wam pokaże miłośc mojego zycia
też jestem kociarą przy tym akrobacie to wymiękammiałam wkleić fotki książek w kartonach :/ no i cały czas były czyms przywalone. Dzis je mam odgruzowac ale co z tego jak regał już stoi....?
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy (tzn urodził się chłopcem, teraz to półchłopiec )
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem mamusią kolejnych 7 książeczek
![]() ![]() dotarła przesyłka z kkkk ![]() ![]() a teraz przeglądam allegro i zastanawiam się których pędzli mamusią zostać ![]() ![]() dostałam wypłatę ![]() ![]()
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
scarlett
ja sobie kupiłam na allegro ostatnio zestaw 24 pędzli + 7 gratis w zestawie podróżnym. Takie nie sa nikomu potrzebne hehe połaszczyłam się na ilość (chociaż z włosia są) i teraz wszystkich nie uzywam, a pędzel do podkładu i tak musiała sobie dokupićps. bo o makijażowych mowisz, czy ja coś pokiełbasiłam....?
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Tak oglądam te Wasze psie i kocie piękności i zastanawiam się, ile w nich Waszej urody i charakterów/charakterków
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
mój jest prawie tak piekny jak ja, ale ja nie jestem nawet w połowie tak sprytna jak on
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja przedstawiam wam mojego jajnika
ja jestem zdecydowanie psiarą, ale koty też lubię. Koty są miłe
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
jajnik jest cute
uwielbiam jamniczki za te oklapłe uszka. WS ogóle jeżeli pies to dla mnie tylko z duzymi, oklapłymi uszami
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Wątek zmienił chwilowo tematykę, z cyklu pokaż mi swojego pupila, a powiem Ci kim jesteś.......
![]() Miły kotek Elianka. ![]() Alvesta masz jamnika..... Jamniki są świetne! A ile ma lat?A wracając na moment do wątku , oto moje częściowe nabytki z Dnia Książki, w tym 2 pierwsze od góry wyszperane wczoraj po 5zł w empiku.
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) ma 5 lat .świetne zakupy |
||
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
no no, to ja widzę, że watek nam zrobił się zwierzęcy
poszukam na komputerze fotek mojego psiaka staruszka i je wkleje. PS. Śliczne pieski i kotek
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne macie zwierzaki i do tego fotogeniczne.
Foxina masz psiaka, którego sobie wymarzyłam, za to TŻ-towi pokażę zdjęcia Sunprince, bo siberian husky to jego ulubiona rasa. Wreszcie mnie pochwali, ze nie plotkuje tylko o książkach. ![]() Elianka mając kota akrobatę rozwija sie szerokie pole do obserwacji jego niecodziennych poczynań.
|
|
|
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2930 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie piszcie tyle, bo nie nadążam.
Cytat:
![]() Ja koty lubię, ale psy o wiele bardziej. Cytat:
Mojemu stuknęło w tym miesięcu 1,5 roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja również jestem zadowolona, że mamy taki swój kąt, gdzie możemy pogadać o wszystkim, nie tylko o książkach. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój odwyk w załączniku. Oczywiście, odwiedziłam dzisiaj Tanią Książkę. I oczywiście, nie wyszłam z niczym. ![]() Stwierdziłam - wejdę tylko sprawdzić, czy mają już 'Peonię' z serii Dziennika. Nie było. No ale musiałam od razu przejść się pomiędzy regałami i co widzę? Ostatni egzemplarz 'Ptaka, który zwiastował...'! Nie mogłam nie wziąć. ![]() Potem musiałam coś załatwić w okolicach drugiej Taniej Książki, weszłam, żeby sobie tylko pooglądać. Znalazłam się w kryminałach, oczywiście coś wybrałam dla siebie ('Sprawa kulawego kanarka'). Potem idę już do kasy, patrzę, a tam Shan Sa za 3,1zł No i kolejna książka znalazłam się w moich rękach.Ale czuję się usprawiedliwiona - na 3 książki wydałam 13,6zł!
|
||||||
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Filary ziemi" Dostałam maila z Merlina, że wyślą jutro moje zamówienie. Tylko przez te wolne dni nie orientuję sie kiedy zawita do mnie kurier.
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Rozeznanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7393623]
Mój odwyk w załączniku. Oczywiście, odwiedziłam dzisiaj Tanią Książkę. I oczywiście, nie wyszłam z niczym. ![]() Stwierdziłam - wejdę tylko sprawdzić, czy mają już 'Peonię' z serii Dziennika. Nie było. No ale musiałam od razu przejść się pomiędzy regałami i co widzę? Ostatni egzemplarz 'Ptaka, który zwiastował...'! Nie mogłam nie wziąć. ![]() Potem musiałam coś załatwić w okolicach drugiej Taniej Książki, weszłam, żeby sobie tylko pooglądać. Znalazłam się w kryminałach, oczywiście coś wybrałam dla siebie ('Sprawa kulawego kanarka'). Potem idę już do kasy, patrzę, a tam Shan Sa za 3,1zł No i kolejna książka znalazłam się w moich rękach.Ale czuję się usprawiedliwiona - na 3 książki wydałam 13,6zł! [/quote]Ileż przygód A jaki przyjemny odwyk
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie trochę z innej beczki, może już padło w wątku, ale nie kojarzę. czy opatrujecie książki swoim znakiem, ex librisem, choćby nazwiskiem? szczerze mówiąc zastanawiam się nad jakimś oznakowaniem.
Żałuję że nie zrobiłam tak ze słownikami lub jakimiś leksykonami, które zostały pożyczone np w rodzinie, a teraz choć widzę książkę u kogoś na półce to nie udowodnię że pochodzi z moich zbiorów. Z resztą temat zwracania książek był tu już wałkowany
|
|
|
|
#2934 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile już teraz ma? ![]() Mam podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pomaga w kuchni czy bardziej przeszkadza? ![]() Cytat:
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7393623] Śliczny. Mojemu stuknęło w tym miesięcu 1,5 roku [/quote]Dziękuję ![]() Cytat:
![]() I na koniec, gratuluję Wam odwykowych zakupów
|
||||||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktualnie puściłam w świat dwie książki Kapuścińskiego. "Jeszcze dzień życia" ma kolega, który po tygodniu chciał ją zwracać, ale powiedziałam żeby śmiało trzymał do wakacji i przeczytał całą, a nie tylko fragmenty. Jestem ciekawa czy mu sie spodoba najnowsza historia własnego kraju widziana oczami polskiego reportera. Natomiast "Heban" czyta koleżanka i mam do niej stuprocentowe zaufanie nie tylko w kwestii czy odda ale także co do stanu w jakim zwrot otrzymam. Jakby ktoś w rodzinie nie kwapił sie do oddania to po prostu zabrałabym swoją własność z jego półki. Pewnie krępowałaby mnie taka sytuacja, ale prawdziwy wstyd powinna odczuwać ta druga strona, bo to ona wykazała sie niesolidnością. Słów brak na takie postępowania to ja przytoczona kilkanaście postów wcześniej opowieść o chłopaku, który zamiast wywiązać sie ze zobowiązania wyjechał za granicę. Wydaje mi sie, że osoby wyrywające kartki z bibliotecznych książek albo jedzący nad nimi posiłki to jeden i ten sam gatunek ludzi. |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
zabieram się za opróżnianie półek( oczywiście pochłaniając treść, a nie pozbywając się książek). Długi weekend ![]() Jutro same wykłady, to spokojnie można poczytać.
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7393623]
Potem musiałam coś załatwić w okolicach drugiej Taniej Książki, weszłam, żeby sobie tylko pooglądać. Znalazłam się w kryminałach, oczywiście coś wybrałam dla siebie ('Sprawa kulawego kanarka'). Potem idę już do kasy, patrzę, a tam Shan Sa za 3,1zł No i kolejna książka znalazłam się w moich rękach.Ale czuję się usprawiedliwiona - na 3 książki wydałam 13,6zł! [/quote]Sunprice, a ile Cię Gardner kosztował? Poluje na wydania Hachette Christie i Gardnera i nic kiedyś były u mnie Christie po 6 zł. a teraz nic, a nic
|
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Rozeznanie
|
Jaka tu miła atmosfera
![]() Cytat:
bo tak długo chodziłam za "Złodziejką książek" i odprawiali mnie z kwitkiem (mam ja na 1szym miejscu polecanych w biblionetce.pl ). Wkońcu kupiłam. Na drugi dzień na bibliotecznej półce - co stoi? - "Złodziejka książek" ![]() Mnie raz w wypożyczonym Irvingu brako 20 stron, draństwo! Zrobiła na mnie duze wrażenie, aż chciałam więcej. Na potem polecam "Dzikie łabędzie" Cytat:
![]() Ja jestem kociarą! Oto moja trójka: Piracik vel Przytulas Figelotka vel Trzpiotka Behemot vel Judasz z Iskariotu
|
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetne książki i świetne pieski, kotki
![]() Eee no to w takim razie to i ja zarzucę zdjęcia moich zwierzaków ![]() W załączniku Pies i kot.. a oprócz nich mam jeszcze dwa inne psy i malutkie króliki... w najbliżyszym czasie muszę robić zdjęcia ![]() Aaaa i kawałek mojego podwórka ![]() ---> http://img404.imageshack.us/my.php?i...sc02189tt8.jpg
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

I myślę, że o tyle jest to usprawiedliwione, że w innych miejscach na Kultura(lnym) aż tak nie spamujemy

bo mimo, że psy lubię to ja kociara jestem
Sama przechodziłam przez podobny koszmar już dwukrotnie i do tej pory żadna z ran się nie zagoiła.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No i kolejna książka znalazłam się w moich rękach.