Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-19, 17:40   #391
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez sylwius Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za słowa pocieszenia

Po pierwsze gratuluję wyników
Dla mnie właśnie najdziwniejsze jest to, że jeszcze tydzień temu u mojego lekarza prowadzacego przezierność była 1,9, a teraz u tego nagle 3,6. Zarówno jeden jak i drugi lekarz maja renomę i polecani.
A powiedz mi jak się czujesz po tej amnio? Wszystko ok? To jest z jakimś znieczuleniem?
Sam wynik amnio dla mnie raczej nic nie zmieni w kwestii ciąży, ale na pewno dałby mi spokój psychiczny, bo jestem straszną panikarą i zamartwiam się na zapas. Z drugiej strony jakby wyniki były złe, wiedziałabym na co się przygotować.

Też mam nadzieje, ze będa ok, ale jak sobie poczytałam na forach to one raczej jeszcze pogarszają te wszystkie ryzyka:/ Czasami nawet NT jest w normie a z Pappy wychodzą nagle jakieś duże prawdopodobieństwa. Zastanawiam się jeszcze nad tym testem Nifty. Czy Ty go może robiłaś? Bo gdzieś mi się rzuciło w oczy, że o nim pisałaś/
Ja dlatego poszłam z wynikami do trzeciego, zrobił mi usg wg niego wszystko było ok ale nie podważy wyników innych lekarzy. I sam mówił żebym robiła badania dla naszego spokoju.
Zaraz po zabiegu jest taki dyskomfort, ale nie ma tragedii na drugi dzień już ok. Znieczulenia nie dają, bo to bez sensu. Jedno ukłucie a ze znieczuleniem byłoby już dwa więc vez sensu. U mnie akurat dwa razy się wkłuwali, ale to przypadek. Aczkolwiek czuć tylko ukłucie mi za pierwszym razem próbowali się przebić i to trochę średnio a za drugim od razu wyszło chwilą moment i po. Wszystko kwestia waszego podejścia dla nas było ważne czy dziecko jest chore. No i przynajmniej teraz spokój. A tak to stres.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 18:01   #392
sylwius
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja bym sie zdecydowała na amino. Jeżeli potrzebujesz psychicznie sie uspokoić lub przygotować to zrób. To nie boli. Ryzyko w dobrym miejscu jest minimalne.
Ale mnie zastAnawia to ze tydzień temu miałaś nt w normie. To faktycznie wyglada na infekcje. I tego ci życzę.

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ja dlatego poszłam z wynikami do trzeciego, zrobił mi usg wg niego wszystko było ok ale nie podważy wyników innych lekarzy. I sam mówił żebym robiła badania dla naszego spokoju.
Zaraz po zabiegu jest taki dyskomfort, ale nie ma tragedii na drugi dzień już ok. Znieczulenia nie dają, bo to bez sensu. Jedno ukłucie a ze znieczuleniem byłoby już dwa więc vez sensu. U mnie akurat dwa razy się wkłuwali, ale to przypadek. Aczkolwiek czuć tylko ukłucie mi za pierwszym razem próbowali się przebić i to trochę średnio a za drugim od razu wyszło chwilą moment i po. Wszystko kwestia waszego podejścia dla nas było ważne czy dziecko jest chore. No i przynajmniej teraz spokój. A tak to stres.

Przed chwilą jeszcze mi się udało umówić do kogoś innego na poniedziałek. Zobaczę, co powie ten drugi lekarz. Jeśli przezierność wyjdzie zła, to chyba też jednak się zdecyduje. Ale w szpitalu jednak. Nie chcę się zamartwiać całą ciążę.
sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 18:07   #393
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wyniki dziecko nie ma żadnej z tych trzech chorób genetycznych. Co najważniejsze nie ma zespołu downa co zakladalo ryzyko. Czekamy na resztę, ale i tak kamień z serca.

Ekstra!! Wiedziałam że będzie wszystko widać!!
Cytat:
Napisane przez catiedove Pokaż wiadomość
Świetna wiadomość! Bardzo się cieszę!

Madziuniusia
Mam pytanie czy może już byłaś na pogadance z księgową? Ciekawość mnie zżera co do porodu w Polsce. Bo u mnie dziś w domu od rana z tż wałkujemy temat i to coraz intensywniej. Wcześniej wyszukałam wszystkie te informacje o papierach jakie trzeba załatwić.

Teraz z kolei czytam, że z Art. 68 ust. 3 Konstytucji wynika, że państwo ma obowiązek objęcia szczególną opieką zdrowotną kobiety w ciąży oraz w okresie połogu. Zgodnie z powyższą ustawą uprawnienie kobiety w ciąży do bezpłatnej opieki zdrowotnej trwa przez cały okres ciąży do zakończenia połogu, czyli przez 6 tygodni od dnia porodu.
Jedyne co trzeba mieć to dokument potwierdzający tożsamość i obywatelstwo np. dowód osobisty lub podać numer PESEL, a także złożyć stosowne oświadczenie o braku ubezpieczenia w placówce ochrony zdrowia. I bum. Należy Ci się to (bezpłatny poród) jak psu buda. Jak by tak było, to pakuje torby i rodzę w PL.

Twoja księgowa coś na ten temat, hmm?
Byłam, ale ona powiedziała że nie zna się na polskich przepisach. Więc wiem tyle co nic. Ale właśnie słyszałam o prawie do bezpłatnego porodu. Tak czy inaczej będę chciała załatwić sobie tą kartę S2 czy jak ona się tam nazywa, tylko słyszałam że czasem długo się na nią czeka. Zastanawiam się kiedy midwife mi da tą formę mat b1.

Druga sprawa- bardzo mnie meczy temat macierzynskiego. Mam całe mnóstwo sprzecznych informacji na temat czy mogę to pobierac w Polsce. Bo nie ukrywam że byłoby super. A jak nie to zostanie mi jedynie kosiniakowe.
Chciałabym dobrze tu wszystko pozamykać, bo nie zamierzamy już wracać do UK.

Stary 2017-05-19, 18:10   #394
Hapinka
Raczkowanie

Każda kobieta w Polsce ma zagwarantowana bezpłatna opiekę w ciąży, poród, połóg.

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 18:22   #395
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Byłam, ale ona powiedziała że nie zna się na polskich przepisach. Więc wiem tyle co nic. Ale właśnie słyszałam o prawie do bezpłatnego porodu. Tak czy inaczej będę chciała załatwić sobie tą kartę S2 czy jak ona się tam nazywa, tylko słyszałam że czasem długo się na nią czeka. Zastanawiam się kiedy midwife mi da tą formę mat b1.

Druga sprawa- bardzo mnie meczy temat macierzynskiego. Mam całe mnóstwo sprzecznych informacji na temat czy mogę to pobierac w Polsce. Bo nie ukrywam że byłoby super. A jak nie to zostanie mi jedynie kosiniakowe.

Wydaje mi sie ze jak juz nie wracasz do UK i nic nie bedziesz tam pobierac na dzieci to mozesz byc spokojna i wszystko co w Pl przysługuje ci sie nalezy chyba ze mąż zostaje za granica i bedzie sie starał brac tam rodzinnw to juz inna bajka

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Każda kobieta w Polsce ma zagwarantowana bezpłatna opiekę w ciąży, poród, połóg.

Jak długo trwa uprawnienie do bezpłatnej opieki zdrowotnej?

Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie sposobu i trybu finansowania z budżetu państwa świadczeń opieki zdrowotnej, uprawnienie kobiety w ciąży do bezpłatnej opieki zdrowotnej trwa do zakończenia połogu, czyli przez 6 tygodni od dnia porodu.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

1000 zl na dziecko przez 12 miesiecy :
Kto może otrzymać?matkaojciecopiek un prawny/faktycznyrodzic przyjmujący dziecko na wychowanie. w tym przypadku jednak zastosowano ograniczenie wiekowe dziecka ☠– ukończony 7 rok życia. W wyjątkowych przypadkach takich jak np. odroczony obowiązek pójścia do szkoły – ukończony 10 rok życia dziecka.a w szczególnościsoby bezrobotnestudencirolnicy osoby nieubezpieczone pracujące na umowach o dzieło/zlecenie

a także:

rodzic, który pracuje i opłaca składki do ZUS, ale jego☠zasiłek macierzyński jest niższy niż 1000 zł. Taki rodzic☠otrzyma wyrównanie do 1000 zł. Dotyczy to zarówno osób zatrudnionych na część etatu, a także☠pracujących na umowę zlecenie i przedsiębiorców.

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 18:39   #396
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze jak juz nie wracasz do UK i nic nie bedziesz tam pobierac na dzieci to mozesz byc spokojna i wszystko co w Pl przysługuje ci sie nalezy chyba ze mąż zostaje za granica i bedzie sie starał brac tam rodzinnw to juz inna bajka

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Jak długo trwa uprawnienie do bezpłatnej opieki zdrowotnej?

Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie sposobu i trybu finansowania z budżetu państwa świadczeń opieki zdrowotnej, uprawnienie kobiety w ciąży do bezpłatnej opieki zdrowotnej trwa do zakończenia połogu, czyli przez 6 tygodni od dnia porodu.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

1000 zl na dziecko przez 12 miesiecy :
Kto może otrzymać?matkaojciecopiek un prawny/faktycznyrodzic przyjmujący dziecko na wychowanie. w tym przypadku jednak zastosowano ograniczenie wiekowe dziecka ☠– ukończony 7 rok życia. W wyjątkowych przypadkach takich jak np. odroczony obowiązek pójścia do szkoły – ukończony 10 rok życia dziecka.a w szczególnościsoby bezrobotnestudencirolnicy osoby nieubezpieczone pracujące na umowach o dzieło/zlecenie

a także:

rodzic, który pracuje i opłaca składki do ZUS, ale jego☠zasiłek macierzyński jest niższy niż 1000 zł. Taki rodzic☠otrzyma wyrównanie do 1000 zł. Dotyczy to zarówno osób zatrudnionych na część etatu, a także☠pracujących na umowę zlecenie i przedsiębiorców.

Tzn oboje wracamy, ale chodzi mi o macierzynskie z UK. Niestety gdzieś mi mignelo że mogą mnie tego pozbawić jeśli nie jestem w UK.
Muszę się dowiedzieć dokładnie..

Stary 2017-05-19, 18:50   #397
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Tzn oboje wracamy, ale chodzi mi o macierzynskie z UK. Niestety gdzieś mi mignelo że mogą mnie tego pozbawić jeśli nie jestem w UK.

A co do tego, to ja dzwoniłam do biura księgowego w Londynie .
Macierzyńskie możesz pobierać przebywając gdzie tylko zechcesz na kuli ziemskiej.
W sensie ja powiedziałam, że pracuję tu na kontrakt, ale na czas macierzyńskiego (52tygodnie/rok) będę chciała przebywać w innym państwie, np.: Polsce. Pan powiedział, że nie ma to znaczenia i mam do tego prawo. W pracy zgłaszam przejście na macierzyńskie (SMP - statutory maternity pay) i podajesz im numer konta na jakie chcesz otrzymywać macierzyńskie. Koniec tematu. A gdzie w tym czasie będziesz przebywać nie ma najmniejszego znaczenia.

Tyle, że w Polsce nie możesz się zarejestrować w Urzędzie Pracy jako bezrobotna przez okres pobierania tego świadczenia.
Wtedy tak.. rejestrujesz się - tracisz prawo do pobierania świadczenia w UK.

Edytowane przez catiedove
Czas edycji: 2017-05-19 o 18:58
catiedove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 19:20   #398
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catiedove Pokaż wiadomość
A co do tego, to ja dzwoniłam do biura księgowego w Londynie .
Macierzyńskie możesz pobierać przebywając gdzie tylko zechcesz na kuli ziemskiej.
W sensie ja powiedziałam, że pracuję tu na kontrakt, ale na czas macierzyńskiego (52tygodnie/rok) będę chciała przebywać w innym państwie, np.: Polsce. Pan powiedział, że nie ma to znaczenia i mam do tego prawo. W pracy zgłaszam przejście na macierzyńskie (SMP - statutory maternity pay) i podajesz im numer konta na jakie chcesz otrzymywać macierzyńskie. Koniec tematu. A gdzie w tym czasie będziesz przebywać nie ma najmniejszego znaczenia.

Tyle, że w Polsce nie możesz się zarejestrować w Urzędzie Pracy jako bezrobotna przez okres pobierania tego świadczenia.
Wtedy tak.. rejestrujesz się - tracisz prawo do pobierania świadczenia w UK.
Tylko znowu mi się nie należy smp tylko Maternity Allowance. I to jest wypłacane z job center. Wiec juz nie wiem.

Stary 2017-05-19, 19:40   #399
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:

Nie mozesz brac w UK i w PL chyba ze zostaje ojciec wtedy moze sie starac brac na was tak mi sie wydaje , nie jestem pewna ale sama siedze za granica i jak bym wrocila to albo pobieram z tad jezeli mi przysluguje albo w Pl

Stary 2017-05-19, 19:41   #400
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mozesz brac w UK i w PL chyba ze zostaje ojciec wtedy moze sie starac brac na was tak mi sie wydaje , nie jestem pewna ale sama siedze za granica i jak bym wrocila to albo pobieram z tad jezeli mi przysluguje albo w Pl

Ale ja nie chcę pobierać z UK i z pl. Tylko moje macierzynskie z UK chce pobierać będąc w PL.
Tylko nie wiem czy mogę to pobierac będąc w Polsce

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2017-05-19 o 19:42
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 19:44   #401
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:

Jezeli sie zarejestrujesz i dostaniesz ubezpieczenie w Pl to wydaje mi sie ze automatycznie traciasz pieniazki z Uk a bedziesz musiala sie rejestrowac by miec darmowego lekarza itp chyba ze wszystko prywatnie , nie wiem czy w Uk tez macie takie karty ze jak cos wam sie stanie w Pl to udzielaja wam pomocy ?

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Ale ja nie chcę pobierać z UK i z pl. Tylko moje macierzynskie z UK chce pobierać będąc w PL.

To wtedy nie mozesz brac tego 1000 zl i 500 plus bo to juz pieniazki z Pl a jak bierzesz macierzynskie z Uk to tak samo pieniazki na dzieci powinnas zalatwic w Uk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-19, 19:45   #402
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jezeli sie zarejestrujesz i dostaniesz ubezpieczenie w Pl to wydaje mi sie ze automatycznie traciasz pieniazki z Uk a bedziesz musiala sie rejestrowac by miec darmowego lekarza itp chyba ze wszystko prywatnie , nie wiem czy w Uk tez macie takie karty ze jak cos wam sie stanie w Pl to udzielaja wam pomocy ?

Haha to ja wiem. Ale akurat lekarz będzie na ubezpieczeniu z UK. Okres macierzynskiego jest traktowany tak jakbym pracowała. Chodzi mi sam fakt tego, czy nie zostanie mi wstrzymany jeśli wyjadę z UK. Bo ten macierzynski to nie jest od pracodawcy tylko z biura pracy.

Stary 2017-05-19, 19:45   #403
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:

A co do tego czy mozesz , jak sie nie zarejestrujesz w Pl a dalej będziesz w systemie w Uk to jasne ze tak

Stary 2017-05-19, 19:46   #404
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

To wtedy nie mozesz brac tego 1000 zl i 500 plus bo to juz pieniazki z Pl a jak bierzesz macierzynskie z Uk to tak samo pieniazki na dzieci powinnas zalatwic w Uk

Kochana moja. Ale ja nie chcę żadnego tysiąca ani 500+ z pl :-D pisze już chyba trzeci raz, że nie wiem czy będzie mi przysługiwać pobranie macierzyńskiego z UK spoza granic UK.

Stary 2017-05-19, 19:46   #405
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
A co do tego czy mozesz , jak sie nie zarejestrujesz w Pl a dalej będziesz w systemie w Uk to jasne ze tak

Przeciez wypracowałas sobie to macierzynkie jestes w systemie musza ci dac pieniadze chyba ze sie calkowcie z systemu wylogujesz to wydaje mi sie ze tracisz

Stary 2017-05-19, 19:47   #406
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

No muszę to potwierdzić, bo czytałam dużo sprzecznych informacji.

Stary 2017-05-19, 19:54   #407
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Przeciez wypracowałas sobie to macierzynkie jestes w systemie musza ci dac pieniadze chyba ze sie calkowcie z systemu wylogujesz to wydaje mi sie ze tracisz

U mnie jak bym wrocila do Pl laczy sie to z wyrejestrowaniem w urzedzie i wtedy nic nie dostaje . Dlatego nie wracam

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
U mnie jak bym wrocila do Pl laczy sie to z wyrejestrowaniem w urzedzie i wtedy nic nie dostaje . Dlatego nie wracam

Ale u mnie jest automatyczne wyrejestrowanie przez to ze zameldowanie trace a tu bez zameldowania to tak jak by cie nie bylo

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Taka cisza na wątku 😊 co u was ?

Stary 2017-05-19, 19:57   #408
whenee
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Taka cisza na wątku 😊 co u was ?

Piątek, piąteczek, piątunio
Stary 2017-05-19, 20:02   #409
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Piątek, piąteczek, piątunio
Haha no tak 😂🖒 lato dopiero sie zaczęło a ja juz siedzę pod wiatrakiem i sie nie ruszam niestety moje migreny nie pozwalaja mi wyjsc z domu najlepiej jak jest ciemno i nic nie gra 😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-19, 20:03   #410
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez chise Pokaż wiadomość
hejka!
jatak na szybko, bo wlasnie po wizycie jestem, bedzie synek.
Gratulacje ja mam nadzieje w pn się dowiedzieć

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Córcia mi się pochorowała takie ciepło a ona gorączka, z nosa się leje i kaszle

Nadehzda ja nie planuję 3d. Gdybyś chciała super usg zwykłe polecam luxmed na koncertowej. Mają świetny sprzęt. Tatuś ma swój wielki ekran, ty swój, lekarz swój 😉
Ooo nich zdrowieje cora; )

Cytat:
Napisane przez sylwius Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj badania prenatalne i przezierność karkowa wynosi 3,6mm Lekarz stwierdził, żeby poczekać jeszcze na wynik badań z krwi i wtedy zobaczymy co dalej. Powiedział tez, że jest szansa , że przezierność jest podwyższona przez przeziebienie w ciaży, a ja ostatnio non stop chora, i że wtedy teoretycznie nie świadczyłoby to o wadach... Już sama nie wiem co myśleć, bardzo się zmartwiłam
A najlepsze, ze tydzień temu miałam normalną wizyte u ginekologa i on mi zmierzył też przezierność i była w normie- 1,9mm.
Trzymam kciuki by badania wyszły dobrze i to przeziebienia jest taki wynik,

Cytat:
Mam wyniki dziecko nie ma żadnej z tych trzech chorób genetycznych. Co najważniejsze nie ma zespołu downa co zakladalo ryzyko. Czekamy na resztę, ale i tak kamień z serca.

Rewelacyjnie

A ja jest tam wymęczona dniem ze idę się myć i spać w ogóle ten tydzień był męczący
Stary 2017-05-19, 20:10   #411
dwakolory1
Wtajemniczenie

Ja dziś znowu kiepski dzień mam. Brzuch boli, czasem skurcze i do tego jakiś katar. A w domu + 40. Leżę z wiatrakiem i łykam No spe. A już tydzień był spokój z tymi moimi skurczami i znowu.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 20:19   #412
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja dziś znowu kiepski dzień mam. Brzuch boli, czasem skurcze i do tego jakiś katar. A w domu + 40. Leżę z wiatrakiem i łykam No spe. A już tydzień był spokój z tymi moimi skurczami i znowu.

Jejku 😓 trzymaj sie . A te skurcze to tak samo z siebie nawet jak nic nie robisz czy po intensywnym dniu ?

Stary 2017-05-19, 20:23   #413
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jejku trzymaj sie . A te skurcze to tak samo z siebie nawet jak nic nie robisz czy po intensywnym dniu ?

No właśnie jak nic nie robię. Ja kochana leżę 90% doby. Lekarz mówił ze jakby były po intensywnym dniu to normalne. Ale jak tak są same z siebie i od rana to nie dobrze. Ale na tym etapie to tylko No spa, aspargin i leżenie. Wiec sie stosuje. Ale i stresuje bardzo.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 21:23   #414
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
A ja jest tam wymęczona dniem ze idę się myć i spać w ogóle ten tydzień był męczący
Ja mam okropne wahania nastroju za to... Raz jest wszystko ok, za chwilę chce mi się płakać. Chyba też najlepiej zrobię jak położę się już spać.

Odpoczynku wszystkim! I udanego weekendu .
Stary 2017-05-19, 21:30   #415
majkas
Zadomowienie

1495225808312.jpgzuchy mnie znowu dokarmiają... 😋

Stary 2017-05-19, 21:53   #416
Nadezhda
Zadomowienie

Ja musze wstac o 3 i nie moge zasnac :C

Ostatni zjazd na studiach mam...

Potem jeszcze na obronę bede musiała pojechać i pewnie w miedzyczasie na poprawke egzaminu, złożenie pracy i takie tam xD

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 22:16   #417
la figa
Wtajemniczenie

dzisiaj bylam na bardzo ciekawym szkoleniu z cwiczenia miesni miednicy w trakcie ciazy i po porodzie. przed ciaza bardzo duzo uprawialam sportu i myslalam, ze z tej racji mam bardzo silne miesnie glebokie w tym m.in miednicy mniejszej, a co sie okazalo te cwiczenia nie sa wcale takie latwe
Stary 2017-05-19, 23:07   #418
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Haha no tak 😂🖒 lato dopiero sie zaczęło a ja juz siedzę pod wiatrakiem i sie nie ruszam niestety moje migreny nie pozwalaja mi wyjsc z domu najlepiej jak jest ciemno i nic nie gra 😊

Na moje bóle głowy lekarka powiedziała że może być cos nie tak z krwią... I w poniedziałek mam zrobić badania...

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 04:01   #419
Nadezhda
Zadomowienie

Witam się z pociągu. Jade na ostatnie zajecia. Moje dziecko wypycha mi brzuch do przodu coraz bardziej przez co jest mi mega niewygodnie. Ech, życie

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 06:28   #420
eemmaa
Zadomowienie

U nas nadal chorobowo - kaszel mi dziecko zamęczy 😭

Trzymajcie sie dziewczyny na tych zjazdach. Ja tak sie cieszę że sie obroniłam przed ciąża bo teraz żelek zamiast mózgu 😂

Sylwius trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Dwakolory współczuję skurczów. U mnie niestety też się zaczęły. Nospa na chwile obecną pomaga ale jakoś mi przykro że 2 ciąża zaczyna wyglądać tak samo. Podczas pierwszej prawie półtora miesiąca leżałam w szpitalu i jestem przerażona że teraz znów bym musiała 😭

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości