Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 15:44   #4921
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Jagna mi naprawde dobrze robi oczyszcanie u kosmetyczki, ale to kwestia tego skad one sie biora. czy hormony czy cos innego.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 15:46   #4922
JagnaK
Zadomowienie

Wlasnie wiem juz za 3 tyg bede w Polsce to koniecznie odwiedze swoja kosmetyczke, ale wydaje mi sie ze to hormony, bo przedtem mialam raz na jakis czas syfek ale nie tyle ile mam teraz!! Czyli nie zostaje mi nic tylko chowac sie w domu bo wygladam jak dojrzewajacy wyrostek!! Czy da sie to jakos zachamowac?
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 16:03   #4923
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

wspolczuje bo sama czuje sie fatalnie kiedy takie cuda mi wylaza na twarzy. az sie nie chce wynuzac nosa spad koldry.

izzi masz jutro usg 4d?

ja zapislam sie na 9.05 ale pierwszy raz bede robic prywatnie. zobaczymy jka wyjdzie.

Stary 2008-04-29, 16:11   #4924
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
wspolczuje bo sama czuje sie fatalnie kiedy takie cuda mi wylaza na twarzy. az sie nie chce wynuzac nosa spad koldry.

izzi masz jutro usg 4d?

ja zapislam sie na 9.05 ale pierwszy raz bede robic prywatnie. zobaczymy jka wyjdzie.

Haj Jutro mam zwykłe usg 2D a to 4D mam za tydzień... Ale nie wiem czy go sobie nie przełożę na troszkę późniejszy termin bo nie chciałabym maluszka tak męczyć tymi badaniami ... No w każdym razie liczę na to ze jutro się dowiem czy krasnal jest zdrowy i czy szykuje się nam dziewczę czy chłopiec
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 16:40   #4925
JagnaK
Zadomowienie

Jak bede w Polsce tez odwiedze swojego gienia, niestety on nie ma usg 3d, a koniecznie powiedzial zebym mu sie pokazala jak zaciaze, wiec musze do niego isc, pewnie bedzie chcial podejzec na usg, dlatego tez nie bedziemy juz meczyc dzidzi kolejnym usg w przeciagu tygodnia tylko dla naszej zachcianki, wiec tym sposobem nie bedziemy miec wogole trojwymiarowego usg. Zreszta nie wiem nawet gdzie bym miala to usg zrobic, musialabym sie umawiac a pewnie terminy sa zawalone a ja niestety nie mam czasu zeby planowac moja krotka wizyte w Polsce wokol tego usg.
Stary 2008-04-29, 16:51   #4926
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Jak bede w Polsce tez odwiedze swojego gienia, niestety on nie ma usg 3d, a koniecznie powiedzial zebym mu sie pokazala jak zaciaze, wiec musze do niego isc, pewnie bedzie chcial podejzec na usg, dlatego tez nie bedziemy juz meczyc dzidzi kolejnym usg w przeciagu tygodnia tylko dla naszej zachcianki, wiec tym sposobem nie bedziemy miec wogole trojwymiarowego usg. Zreszta nie wiem nawet gdzie bym miala to usg zrobic, musialabym sie umawiac a pewnie terminy sa zawalone a ja niestety nie mam czasu zeby planowac moja krotka wizyte w Polsce wokol tego usg.
a gdzie bedzie w Polsce? tzn w jakim miescie?

Stary 2008-04-29, 17:07   #4927
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Jak tak czytam tu o waszych zmianach skornych to mnie dreszcz przeszedl.Mi ak narazie i oby juz wogole nic nie wyszlo jaka mialam to taka mam cere. nie jest idealna,ale zawsze troszke cos tam mialam na buzi ale nic sie nie wzmoglo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-29, 17:32   #4928
JagnaK
Zadomowienie

Swojego lekarza mam w Krakowie ale ja tak wogole to mieszkam praktycznie 100 km od Krak. wiec to wyprawa calodniowa dla nas jest.
Stary 2008-04-29, 17:37   #4929
Wiktorynka
Zadomowienie

to moze pocieszy Was fakt, że u mnie oprócz całego mnóstwa małych, lecz wrednych, pryszczy, doszły jeszcze otarcia od dmuchania nosa. Wyglądam po prostu pięęęęknie!

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2008-04-29 o 19:38
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 18:04   #4930
rutino
Raczkowanie

Dziewczyny nie martwcie się wyglądem-po ciąży wszystko wróci do normy...dla pocieszenia mnie powyłaziły czerwone plamy na policzkach i za nic zejść nie chcą, podobno tak ma być...

Sylwia27 siusiaka sama widziałam więc wierzę lekarzowi i sprzętowi..
rutino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 18:36   #4931
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
to moze pocieszy Was fakt, że u mnie oprócz całego mnóstwa małych, lecz lecz wrednych, pryszczy, doszły jeszcze otarcia od dmuchania nosa. Wyglądam po prostu pięęęęknie!
To i tak masz lepiej niz ja. Do czerwonego od wydmuchiwania nosa dzisiaj doszla jwszcze okropna wielka opryszczka przy samej prawej dziurce. Normalnie z domu strach wyjsc.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 18:42   #4932
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rutino Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie martwcie się wyglądem-po ciąży wszystko wróci do normy...dla pocieszenia mnie powyłaziły czerwone plamy na policzkach i za nic zejść nie chcą, podobno tak ma być...

Sylwia27 siusiaka sama widziałam więc wierzę lekarzowi i sprzętowi..
Super ze siusiaka widzialas, u dziewczynki to raczej nie widac nic tylko jakies 3 kreseczki mam nadzieje ze to fredzia haha
Stary 2008-04-29, 21:23   #4933
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
To i tak masz lepiej niz ja. Do czerwonego od wydmuchiwania nosa dzisiaj doszla jwszcze okropna wielka opryszczka przy samej prawej dziurce. Normalnie z domu strach wyjsc.
Ciaża to stan błogosławiony??? Taaaa

Dzisiaj jestem na etapie mysli ze nasz mały bedzie jedynakiem ...
Stary 2008-04-29, 21:26   #4934
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
...dla pocieszenia mnie powyłaziły czerwone plamy na policzkach i za nic zejść nie chcą, podobno tak ma być...
A niby czemu tak ma byc?? Mi tez powyłaziło tego mnóstwo ...
Stary 2008-04-29, 21:39   #4935
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja zauwazylam, ze bardziej sie rumienie, sczegolnie na policzkach pod oczami wylaza mi 2takie wielkie palace rumience. nie mialam tak wczesniej

Stary 2008-04-30, 06:45   #4936
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny widzę, że wieczorem się strasznie naskarżyłyście na swoją cerę. I tak wszystkie jesteście piękne!

Goga trzymam mocno kciuki!!! Czekam na relację!

Ja strasznie się stresuję, nie wiem jak ja wysiedzę do 14... Proszę, niech wszystko będzie dobrze. Wcale nie muszę znać płci, żeby tylko było zdrowe.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 06:53   #4937
żabulka21
Rozeznanie

No to się pogoda popsuła szkoda

Dzisiaj zaczynamy remont naszego pokoju (tzn małż zaczyna bo ja się zmywam do teściowej).Co do cery to mam nadzieje że nie mówię tego zawczasu ale nie mam z nią kłopotów i oby tak zostało
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 06:59   #4938
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość

izzi masz jutro usg 4d?

jaroszania ja też usg mam 09.05 - o 16.00 i od dawna umieram z tęsknoty by wkońcu ujrzeć mojego krasnala!

mi też cera poważnie się pogorszyła. Na początku chodziłam do kosmetyczki, ale kilka zabiegów dosłownie nic nie dało więc zrezygnowała, bo przeież kosmetyczka burzy hormonów mi nie wyleczy
musimy to przeczekać... coś kosztem czegoś taki już nasz los!
a umnie dziś taka szara smutna pogoda

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-05-03 o 22:25 Powód: post pod postem
Dorotka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 07:48   #4939
sylwia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
hehe no jak mi miło, że być może będę miała imienniczkę !!! No i bardzo dziękuję za trzymanie kciuków za mój egzamin - 7 maja o 19.30
No tak, oczywiście pomyliłam daty skoro 7 maja to już całkiem niedługo. Tym bardziej trzymam kciuki. A powiedz mi, jak się żyje z imieniem Iza? Lubisz je? Bo czasami z różnych imion to się dzieciaki różnie naśmiewają.
sylwia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-30, 07:53   #4940
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Goga trzymam mocno kciuki!!! Czekam na relację!

Ja strasznie się stresuję, nie wiem jak ja wysiedzę do 14... Proszę, niech wszystko będzie dobrze. Wcale nie muszę znać płci, żeby tylko było zdrowe.

anuhaaaaa dzięki, kurcze jeszcze godzina i wychodzę na badanie. Masakra, tak się denerwuję. Dzięki kochana za "kciukasy" , ja też będe za Ciebie trzymała i proszę o relację po badaniu.

izzi Ty też masz dziś badanie , napisz jak już będziesz po.
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 08:00   #4941
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Następnym razem też umówię się na rano na usg, bo niefajnie tak czekać Nie wiem co ze sobą zrobić, żeby ten czas szybciej zleciał. Moja mama ma dziś imieniny więc od razu po usg jadę w odwiedziny, ale postaram się zdać relację jak najszybciej. Muszę przed badaniem zjeść koniecznie coś słodkiego, żeby bąbel się ruszał, bo na ostatnim usg chyba spał, tylko sobie leżał na pleckach i nie za bardzo chciał pomachać do rodziców
Stary 2008-04-30, 08:24   #4942
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez sylwia27 Pokaż wiadomość
No tak, oczywiście pomyliłam daty skoro 7 maja to już całkiem niedługo. Tym bardziej trzymam kciuki. A powiedz mi, jak się żyje z imieniem Iza? Lubisz je? Bo czasami z różnych imion to się dzieciaki różnie naśmiewają.

Hej

Osobiście jestem bardzo zadowolona z mojego imienia Bo wydaje mi się dość uniwersalne, pasuje i do małej dziewczynki ,,Izunia" i do dorosłej pani ,,pani Izo"
Chociaż i tak wszyscy raczej do mnie mówią Izka albo Izi....

Anuhaaa - powodzenia na usg! Trzymam mocno kciuki za Twoje dzisiejsze badanie!

Goga - ofkors napiszę jak tylko będę już po! (pewnie jakoś ok. 21.00)

A ja dziś normalnie załamkę przeżyłam Dupa tam z tym prawem jazdy .. to chyba wogóle nie ma sensu... Jeździłam dziś od 7 do 9 po różnych rondach Warszawskich, to jest jakaś masakra zaj...bista ... Ale chyba dam na luz i wogóle nie będę się tym przejmować. Jeszcze zdążę w życiu ten egzamin jakoś zdać bo teraz to już wogóle nie wierzę że mi się to uda ...
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 08:35   #4943
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
... Oprocz tego to wygladam naprawde tragicznie, jak tylko widze sie w lustrze to mi sie plakac chce i to doslownie, jestem przez to przygnebiona, gdzie ten slawetny urok kobiety w ciazy Nienawidze swojej twarzy!!! Macie jakies sprawdzone sposoby na pryszcze?? POMOCY!!
Moja kosmetyczka polecila mi siemie lniane - kupuje sie w aptece. Rozpuszcza sie lyzeczke w filizance wody i trzeba chwilke poczkac az zrobi sie kleik. Ja taka maseczke robie kiedy leze w wannie, wtedy jest najlepiej. Po prostu przemywam co jakis czas buzie tym kleikiem - niewolno pozwolic zeby sie zaschlo na buzi. Super sprawa - buzia wyglada potem swietnie. Ty JagnaK mozesz do tego dosypac jeszcze troche platkow owsianych to pomoga zwalczyc pryszcze. A samo siemie stosuje sie na podrazniona i zaczerwieniona skore.
A w ogole to pamietajcie idac do kosmetyczki na jakies zabiegi, zeby zawsze zaznaczyc ze jestescie w ciazy bo nie wszystkie zabiegi sa wskazane w ciazy.

Moja corcia od wczoraj strasznie sie rozbrykała Wieczorem calutki brzuch mi az podskakiwal i dzisiaj od rana to samo

Izzi glowa do gory, na pewno wszystko sie uda. Bedziemy wszystkie trzymac za Ciebie kciuki
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 08:50   #4944
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
A ktos jeszcze to potwierdza?
Bo mi sie tak ladnie ostatnio od 3 tyg poprawila cera ( II trym.) i chcialabym zeby juz tak zostało. Po prostu wrócila do stanu sprzed ciazy. (No tylko chwilowo strasze opryszczka - ale jeszcze tylko pare dni) Wiec prosze mnie nie straszyc jakimis czerwonymi plamami.
Acha i paznokcie tez sie zrobily ładne i mocne. Tylko włosy wypadaja na potege.

Cytat:
Następnym razem też umówię się na rano na usg, bo niefajnie tak czekać Nie wiem co ze sobą zrobić, żeby ten czas szybciej zleciał. Moja mama ma dziś imieniny więc od razu po usg jadę w odwiedziny, ale postaram się zdać relację jak najszybciej. Muszę przed badaniem zjeść koniecznie coś słodkiego, żeby bąbel się ruszał, bo na ostatnim usg chyba spał, tylko sobie leżał na pleckach i nie za bardzo chciał pomachać do rodziców
Musze sobie zapamietac z tym słodkim przed usg. Albo moze to kakao co to niektore z was pisza ze po nim sie babel bardziej rusza. Bo moj na tych ostatnich usg tez sie wcale nie chcial ruszac - bylam trzy razy i zawsze na czczo - pewnie jeszcze spał. Niedobra mamusia nie nakarmiła.
Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Hej

Osobiście jestem bardzo zadowolona z mojego imienia Bo wydaje mi się dość uniwersalne, pasuje i do małej dziewczynki ,,Izunia" i do dorosłej pani ,,pani Izo"
Chociaż i tak wszyscy raczej do mnie mówią Izka albo Izi....

Anuhaaa - powodzenia na usg! Trzymam mocno kciuki za Twoje dzisiejsze badanie!

Goga - ofkors napiszę jak tylko będę już po! (pewnie jakoś ok. 21.00)

A ja dziś normalnie załamkę przeżyłam Dupa tam z tym prawem jazdy .. to chyba wogóle nie ma sensu... Jeździłam dziś od 7 do 9 po różnych rondach Warszawskich, to jest jakaś masakra zaj...bista ... Ale chyba dam na luz i wogóle nie będę się tym przejmować. Jeszcze zdążę w życiu ten egzamin jakoś zdać bo teraz to już wogóle nie wierzę że mi się to uda ...
Izzi nic sie nie denerwuj na zapas. Im blizej egz. tym gorzej wszystko wychodzi bo stres. Wiele osób Ci to powie. Zobaczysz bedzie dobrze. Wszystkie mamy wrzesniowo-pazdziernikowe beda trzymały w srode kciukasy .

Izzi to ty ranny ptasze jestes. Od 7 do 9 ??? O tej porze to ja jeszcze gleboko spie. )
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 08:54   #4945
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Pokaze Wam jeszcze zdjecia z USG 4D jak moja Niunia miala 13 tygodni. Na kolejne musze jeszcze czekac az 2 tygodnie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaaa.jpg (15,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (15,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3.jpg (15,7 KB, 30 załadowań)
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 09:01   #4946
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lija28 Pokaż wiadomość
Pokaze Wam jeszcze zdjecia z USG 4D jak moja Niunia miala 13 tygodni. Na kolejne musze jeszcze czekac az 2 tygodnie...
ale cudo!!!!!!!!! gratuluję!
Stary 2008-04-30, 09:02   #4947
rutino
Raczkowanie

Hej mamusie!!!

Lija ale cudeńko!!! Śliczna!!!
Izzi trzymam kciuki!!!
Pogoda się popsuła, nie mam na nic ochoty...buuu...
rutino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 09:10   #4948
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Lija ale slodkie te zdjecia

izzi trzymam kciuki. czego Ci zyczyc? chlopca czy dziewczynki?

obudzilam sie dzis o 6 a moj synus spal sobie po mojej prawej stronie az zrobila sie taka smieszna gorka tam. ale go wyglaskalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch1.JPG (23,3 KB, 50 załadowań)

Stary 2008-04-30, 09:12   #4949
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Lija piękny bąbelek, a jak mu się dobrze leży w brzuszku u mamusi

Izzi nie martw się, napewno wszystko dobrze pójdzie na egzaminie. W końcu, co dwie głowy to nie jedna A jak coś zbroisz to postaraj się dobrze wytłumaczyć. Ja wymusiłam pierwszeństwo, zmieniłam pas bez kierunkowskazu... i byłam pewna, że nie zaliczę. Ale coś tam zaczęłam ściemniać i facet dał się przekonać No ale muszę przyznać, że w Olsztynie pewnie bez porównania łatwiej się zdaje niż w Warszawie. Ja pewnie teraz nawet bym coś pokręciła na tych waszych wielkich rondach i skrzyżowaniach. A w Olsztynie, jak dobrze liczę, to my mamy 4 ronda Trzymam kciuki za usg! Ja nie wiem jak ja do 14 wytrzymam, a ty bidulo do wieczora musisz czekać.
Stary 2008-04-30, 09:14   #4950
Wiktorynka
Zadomowienie

Hihihih... z tymi slodyczami przed usg to nie przesadzajcie, bo jak Wam sie maluchy rozdokazuja to lekarz będzie mial problem z pomiarami.
U nas tak miał ostatnio przy USG - mały tak dokazywał, że nie dośc że nie dało sie go zmierzyć to jeszcze wszystkie zdjecia jakie doktor chciał cyknac wychodziły rozmazane. Na szczęście dwa tygodnie wczesniej wymierzył do na wszelki wypadek i to musało posłuzyc jaki baza...
Ale jak tak dokazywal - wyglądał przecudnie ...

izzi - egzaminem sie nie przejmuj, potraktuj go na luzie i sama bedziesz zaskoczona jak lekko pójdzie.

Lija28 - Tobie to coraz bardziej zazdroszczę tej francji, ostatnio rozmawiałam z siostrą, na temat tego jak sprawy badan tam wyglądają, a pózniej jak to wyglada po porodzie... i w jaki sposób roztacza sie opiekę nad matka i dzieckiem...

Cytat:
Izzi nie martw się, napewno wszystko dobrze pójdzie na egzaminie. W końcu, co dwie głowy to nie jedna

anuhaaaaaaaaaa - trafna uwaga

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-05-03 o 22:20 Powód: post pod postem
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości