Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-20, 14:58   #931
letstry
Rozeznanie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Ej...ja mam naprawdę wielki brzuch jak tak patrzę na Lestry
🤤

Właśnie sprawdzilam na pierwszej stronie, dziela nas 4 tygodnie także ten ...sie zgadza

No 4 tygodnie w przypadku ciąży, to ogromna różnica

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Lestry ale malutki brzuszek

Alla ja mam juz prawie taki jak Twój wygladasz przepieknie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Moje dziecię jedno z najmłodszych tu!
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 16:39   #932
kasiastka
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z shoppingu. Miałam jakieś bony i vouchery promocyjne z okazji urodzin, więc wykorzystałam Ale poza tym nakupowałam dość sporo Niedługo jedziemy na wakacje, więc trzeba było się obkupić w jakieś szersze ciuszki W reserved jest sporo szerokich bluzek, sukienek i spodni na gumkę, więc polecam

Nie pamiętam, o których bluzeczkach była mowa ostatnio z H&M, ale ja kupiłam takie i są ok:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...l#Czarny/Biały

Ja ogólnie lubię koszulki z hm z wersji basic, zawsze długo mi służą.
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 17:39   #933
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Oto takie kolorowe drugie śniadanie ☺

zjadłabym...

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiastka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z shoppingu. Miałam jakieś bony i vouchery promocyjne z okazji urodzin, więc wykorzystałam Ale poza tym nakupowałam dość sporo Niedługo jedziemy na wakacje, więc trzeba było się obkupić w jakieś szersze ciuszki W reserved jest sporo szerokich bluzek, sukienek i spodni na gumkę, więc polecam

Nie pamiętam, o których bluzeczkach była mowa ostatnio z H&M, ale ja kupiłam takie i są ok:

też lubię wszystko basic. A pisałam o tych koszulkach w paski.
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 17:59   #934
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Ja byłam w Biedronce, poduszki w końcu nie kupiłam. Legginsów już nie było a na nich mi najbardziej zależało. Koszulka też nic a nic. Nie przypuszczam, że w Biedronce tak towar szybko pojdzie.

Gratuluję wszystkim badań i powolutku większość z nas poznaje płeć

Ja idę w poniedziałek na połówkowe. U mnie 20 tc i 2 dzień. Odebrałam wyniki moczu. O niebo lepsze. 3000 bakteri spadlo na 300. Jadłam jogurty na okrągło. Żurawiną to ściema. Tak czy inaczej. Hemoglobina 11,3, Znów spadła. Ale tym się już nie martwię. Taki mój urok.

Truskawki kupiłam za 14 zł.... Mmmiammm

Też nie mam ciuchów pomału. W sukienki się zaczynam nie mieścić. Obcisłe. A spodenki krótkie założyłam i ciasnawe.

Moja waga co ważenie pokazuje co innego. Muszę wchodzić kilka razy i wtedy uznaje za prawdziwe to co pokazuje najczęściej. Z 3 kilo chyba przytyłam. Jutro się zwaze rano. Bo tydzień byłam u rodziców i nie wchodziłam.

Pozdrawiam i udanego weekendu. Kto może niech ucieka w przyrodę

Ja też w pon Ja długo leczyłam nawracające zapalenie pęcherza przed ciąża i urolog mi powiedział, że żurawina nie pomaga.

Cytat:
Smieszny ten moj brzuch trochę Załącznik 7074631
Wow, ale masz spory brzuch

U mnie dzisiaj 20tc1d, na plusie około 6 kg. Chyba sporo, ale lekarz powiedział, że jest taki przyrost wagi jest ok.

Wreszcie zrobiła się ładna pogoda, ale niestety zauważyłam, że puchną mi stopy do tego stopnia, że wieczorem ciężko mi buty założyć

Co do ubrań też już mam coraz mniejszy wybór. Zawsze lubiłam opięte ubrania, podkreślające figurę a w tym momencie już się w większość nie mieszczę. Z ciążowych mam 2 pary długich spodni, legginsy z allegro, 2 koszulki i spodenki.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 19:30   #935
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Robiłam morfologię dzisiaj, bo we wtorek połówkowe i niestety hemoglobina mi poleciała Ogólnie teraz byle do wizyty, bo zobaczymy czy ta cytomegalia "stworzyła" jakieś wady czy możemy spać w miarę spokojnie.

Dzień średni, mały budził się kilka razy w nocy i mimo że mąż wstawał to i tak się budziłam i jestem mega niewyspana. I jakiś humor zły dzisiaj.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 20:09   #936
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Po prostu nie dałabym tyle za nie i jakościowo średnio, do tego się dziwnie układają, ale ja jestem dosyć szczupła więc to może po części moja wina

Jak nie ma dużo zachodu z odesłaniem paczki to możesz zaryzykować, może Tobie przypasują
W piątek jadę do poradni diab do innego miasta więc może zahacze o galerię i na żywo coś popatrze nie koniecznie te z hm. Jakoś się przemęcze w tej jednej dobrej koszulce Całe szczęście że przez noc na balkonie wysycha.
Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odkąd jestem w ciąży pogorszył mi się wzrok. Sądzicie że załatwić sobie okulary czy raczej trochę sie polepszy po ciązy? Jakie macie doświadczenia? Po prostu nie chce wydać pieniedzy na okulary ktore po ciazy beda niedobre.

Ja w poprzedniej ciąży też miałam problemy ze wzrokiem (jestem okularnicą od trzeciego roku zycia) Bylam skontrolować bo czułam że coś nie tak i okulista kazał mi przyjść jeszcze jak urodzę i skończę karmić i ewentualnie wtedy zobaczymy czy nowe okulary. Wszystko wróciło do normy.

Cytat:
Napisane przez kasiastka Pokaż wiadomość

Też właśnie o tych myślałam. Ale jak już wyżej pisałam może się wyrwe na zakupy w piątek.
Miałaś urodziny? Jak tak to wszystkiego najlepszego
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7398029 6]Robiłam morfologię dzisiaj, bo we wtorek połówkowe i niestety hemoglobina mi poleciała Ogólnie teraz byle do wizyty, bo zobaczymy czy ta cytomegalia "stworzyła" jakieś wady czy możemy spać w miarę spokojnie.

Dzień średni, mały budził się kilka razy w nocy i mimo że mąż wstawał to i tak się budziłam i jestem mega niewyspana. I jakiś humor zły dzisiaj.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
na pewno wszystko jest dobrze z dzidzią. Nie zamartwiaj się. Współczuję złego humoru.

Alla wow ale już masz brzuszek ja takiego nie miałam w 40tyg jak szłam rodzić

Letstry chudzinka z Ciebie ale brzuszek już się zaokrągla

Ja z synkiem na wsi. To jest życie. Cały dzień na dworze. Mały w siódmym niebie. Od pól godziny śpi jak suseł tak się wyhasał. Ja spiekłam nogi na raka. Zawsze zapominam żeby posmarować przed pierwszym opalaniem. Szkoda że nie można jednocześnie opalać nóg i rąk a brzuszek w cieniu Chętnie bym się cała posmażyła na słoneczku ale nie chcę ugotować maleństwa w brzuchu.
Już się nie mogę doczekać naszego domku i żeby tak zawsze można było wychodzić z dzieciakami na podwórko na trawkę a nie kisić się w bloku i na brudnym miejskim placu zabaw gdzie piaskownica służy za kuwetę dla kotów
Tymczasem jeszcze piękna niedziela nas czeka przed powrotem. Wszystkim życzę udanego i słonecznego dnia
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 20:30   #937
cięcior
Przyczajenie

Piękne brzuszki😍 Jak ten czas leci!
Ja po połówkowym. Wszystkie narządy bardzo dobrze się rozwijają. Na 100% będzie panienka,druga do kompletu😆 Trochę miałam obawy bo przeszłam razem z córeczką bostonkę najprawdopodobniej a to niebezpieczne dla dzidziusia w brzuchu.
Wczoraj P.dr wysłała mnie na zwolnienie,bez prawa dyskusji. Uwielbiam ją 😊 Powiedziała,że na dole wszystko super ale ja wyglądam słabo.
Upał okrutny a my cały dzień w rozjazdach. Chcemy kupić mieszkanie,a że tutaj oferty bardzo bogate to trzeba pojeździć żeby na coś się zdecydować. To trudny temat z resztą,bo marzymy o domu.
Ale się rozpisałam☺

cięcior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-20, 23:11   #938
alla83
Wtajemniczenie

Olanzapinka...w takim razie jestem przerażona...kończę 22tc ciąży..okolo 18 wciąż przede mną...jak ja będę wtedy wyglądać 🤣

Gratulacje córeczki.
Też mam 2 na stanie. Powiem Ci, że to świetny układ....u mnie 3 lata różnicy...ale są razem mają te same problemy...ja im zazdrosze bo nigdy nie miałam siostry (2 młodszych braci)...fajnie mają. Wiadomo kłócą się ile wlezie ale jakby nie było to siostry na dobre i na złe.
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 07:48   #939
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Olanzapinka...w takim razie jestem przerażona...kończę 22tc ciąży..okolo 18 wciąż przede mną...jak ja będę wtedy wyglądać 🤣

Gratulacje córeczki.
Też mam 2 na stanie. Powiem Ci, że to świetny układ....u mnie 3 lata różnicy...ale są razem mają te same problemy...ja im zazdrosze bo nigdy nie miałam siostry (2 młodszych braci)...fajnie mają. Wiadomo kłócą się ile wlezie ale jakby nie było to siostry na dobre i na złe.
Alla pięknie wyglądasz nie musisz się przejmować Ja teraz mam większy brzuszek niż za pierwszym razem. Jak poszłam w 40tyg na ktg to położne mi nie wierzyły że mam termin za dwa dni. Pasy od ktg były za luźne i mi spadały musiałam ręka ten detektor trzymać
I przez to mój mały był bardzo krzywy przez rok czasu chodziłam z nim na rehabilitację bo biedulek nie miał miejsca w tym moim brzuchu i taki powyginany tam siedział

Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 10:41   #940
holly123456
Rozeznanie

Kobitki a jaki wózek polecacie na teren jaki jest w Karpaczu?
Co sądzicie o wózkach ze skrętnymi kołami, a co o takich dużych szprychowych nieskrętnych?
Temat wózka coraz bardziej spędza mi sen z powiek...
Stary 2017-05-21, 11:33   #941
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Ja o wózkach wiem tyle samo co ty holly i cholera nie mam pojęcia jaki wybrać.
Moja przyjaciólka miala wózek z kołami nieskrętnymi a mieszka w mieście i umęczyla się strasznie. Skręcało się nim fatalnie.

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 11:45   #942
anulka_l7
Raczkowanie

Co do wózków, zwiedziłam w piątek kilka sklepów i wiem jeszcze mniej niż przed tą wycieczką... Wszystkie są dla mnie takie same.
Ale próbowałam jeździć takimi z kołami skrętnymi i nieskrętnymi i zdecydowanie wygodniej było z tymi pierwszymi. Zawsze można je też zablokować.

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 12:00   #943
very niceee
Zadomowienie

Dla mnie też wózki to czarna magia.

Dziewczyny, czy któraś z Was podczas współżycia odczuwa ból? Ja się czuję jakbym była za ciasna i dodatkowo piecze mnie w środku. Nie mam infekcji, więc nie wiem dlaczego tak się dzieje. Jestem tym coraz bardziej sfrustrowana, bo każda próba stosunku kończy się okropnym bólem. Przed ciąża wszystko było w tym temacie ok.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 12:13   #944
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy któraś z Was podczas współżycia odczuwa ból? Ja się czuję jakbym była za ciasna i dodatkowo piecze mnie w środku. Nie mam infekcji, więc nie wiem dlaczego tak się dzieje. Jestem tym coraz bardziej sfrustrowana, bo każda próba stosunku kończy się okropnym bólem. Przed ciąża wszystko było w tym temacie ok.

Mnie jedynie pokłuwało tam gdzie więzadła i to wszystko. Może jesteś trochę spuchnięta?
Stary 2017-05-21, 12:18   #945
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Rodzi się przeważnie w szpitalnej ale musisz dowiedzieć się w swoim szpitalu.

Ja legginsy i bardzo fajne krótkie spodenki kupiłam na allegro.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Sluchajcie a odzywaly się dziewczyny, które miały mieć aminopunkcje ?
Ja miałam amnio w poniedziałek i czekam na wyniki.
Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj amnio. Teraz najgorsze, oczekiwanie na wyniki.

Pozdrawiam listopadowka

Cieszę się że wyniki dobre super wieści . A jak przeszlas sam zabieg?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 12:40   #946
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie jedynie pokłuwało tam gdzie więzadła i to wszystko. Może jesteś trochę spuchnięta?
O właśnie mnie też kłuje tam gdzie więzadła. Ostatnio musieliśmy przerwać bo mnie tak jakby sciagneło i nie chciało puścić.
Nie chce zostawiać tz tak bez niczego ale zdecydowanie musimy to robić rzadziej 😉
Stary 2017-05-21, 12:43   #947
Cherry_Muffin
nibyżona

Co do współżycia to u nas dalej szlaban, ale ogólnie to normalne że jest się tam bardziej ciasnym itd bo jest wszystko bardziej ukrwione i tkliwe. Może dodatkowe nawilżenie by było dobrym wyjściem

Ja mam mały dołek więc zakopalam sie w książkach ze by zająć głowę

A temat wózka póki co czeka, muszę się umówić zobaczyć ten używany.

Za to teraz sporo czytam o chustowaniu i staram się znaleźć kogoś blisko kto jest doradcą albo ma duże doświadczenie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 12:44   #948
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Już sama nie wiem. Myślałam, że to jakaś infekcja grzybicza, ale wyniki wyszły w porządku. Z szyjką też wszystko ok, nie skraca się, nie ma rozwarcia. Boję się, żeby mi tak nie zostało.

A, z dobrych wieści, to jednak kupujemy mieszkanie o których wcześniej pisałam. Podpisaliśmy umowę przedwstępną. Koszty pokrył sprzedający, bo my chcieliśmy od razu normalną umowę, ale sprzedający idzie na zabieg do szpitala i nie zdąży załatwić wszystkich dokumentów wcześniej niż przed 15 czerwca. Także klucze powinniśmy dostać przed 20 czerwca i zaczniemy remont
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 13:20   #949
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
O właśnie mnie też kłuje tam gdzie więzadła. Ostatnio musieliśmy przerwać bo mnie tak jakby sciagneło i nie chciało puścić.
Nie chce zostawiać tz tak bez niczego ale zdecydowanie musimy to robić rzadziej 😉

Słabe to no ale cóż trzeba przeczekać, wiesz może troszkę wolniej, bardziej się rozluźnić?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Co do współżycia to u nas dalej szlaban, ale ogólnie to normalne że jest się tam bardziej ciasnym itd bo jest wszystko bardziej ukrwione i tkliwe. Może dodatkowe nawilżenie by było dobrym wyjściem

Ja mam mały dołek więc zakopalam sie w książkach ze by zająć głowę

A temat wózka póki co czeka, muszę się umówić zobaczyć ten używany.

Za to teraz sporo czytam o chustowaniu i staram się znaleźć kogoś blisko kto jest doradcą albo ma duże doświadczenie

very niceee - nawilżenie to też dobry pomysł

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Już sama nie wiem. Myślałam, że to jakaś infekcja grzybicza, ale wyniki wyszły w porządku. Z szyjką też wszystko ok, nie skraca się, nie ma rozwarcia. Boję się, żeby mi tak nie zostało.

A, z dobrych wieści, to jednak kupujemy mieszkanie o których wcześniej pisałam. Podpisaliśmy umowę przedwstępną. Koszty pokrył sprzedający, bo my chcieliśmy od razu normalną umowę, ale sprzedający idzie na zabieg do szpitala i nie zdąży załatwić wszystkich dokumentów wcześniej niż przed 15 czerwca. Także klucze powinniśmy dostać przed 20 czerwca i zaczniemy remont

to za miesiąc super swoje mieszkanie ekstra a ten remont...aaa wytrwałości życzę
Stary 2017-05-21, 13:34   #950
sabonka123
Rozeznanie

Mamusie macie juz założony klub albo grupę na facebooku?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 13:39   #951
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie na początku trochę boli, ale potem przechodzi.
Stary 2017-05-21, 14:03   #952
adhoc
Zadomowienie

My jeszcze nie próbowaliśmy sie przytulać, ale lekarz już nie mówił o tym by sie dalej wstrzymywać więc może sprobujemy wkrotce 😊

My zrobilismy przemeblowanie w pokoju zeby weszło lozeczko. Teraz zostaje nam wymienic część mebli. I wykorzystać urlop 😊

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 14:19   #953
holly123456
Rozeznanie

A ja myślałam, że jestem jakaś inna bo mnir boli przy stosunku. Niby nawilżenie jest, ale obciera mnie tam coś, nie wiem
Stary 2017-05-21, 14:28   #954
Cherry_Muffin
nibyżona

Sabonka nie, póki co ani tego ani tego

Very nice gratulacje!
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 14:48   #955
buzn
Rozeznanie

Cytat:
Hehe, mi też męża żal, bo mamy całkowity zakaz. Przodujące lozysko Widzę, jak się chłopak męczy, zresztą ja trochę też:P

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 15:36   #956
adhoc
Zadomowienie

Aaaa mialam napisać że czuję już wyraźnie ruchy 😍 czasem tak mnie kopnie że mam wrażenie że brzuch mi chodzi 😃 cudowne uczucie 😍❤

A dzisiaj na obiadokolacje zrobiłam chłodnik z ogórków i smażone chrupiące młode ziemniaczki 😍😃

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 16:04   #957
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Co do wózków - ja mam z kołami skrętnymi, nie blokowałam ich ani razu. Jeździłam albo po mieście albo po parku / lesie i się sprawdziły doskonale.

Znowu obudziłam się chora. Piękna pogoda, byłam umówiona z koleżanką na cały dzień, a nie wychodzę z łóżka

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 16:20   #958
alla83
Wtajemniczenie

1495376382999.jpg
Niedzielnie
Pierwszy raz drożdżowe z borówkami....uffff nawet wyszło ale byłam pełna obaw
Stary 2017-05-21, 16:40   #959
migifigi
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, ja byłam w końcu u mamy i super, wczoraj pogoda piękna, posiedzielismy nad jeziorem a później grill. Dziś też jest ładnie, ale już nie tak ciepło, wieje wiatr. Teraz jesteśmy w drodze do domu. No i wiozę od mamy karpatkę 😁
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 16:43   #960
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7075631
Niedzielnie
Pierwszy raz drożdżowe z borówkami....uffff nawet wyszło ale byłam pełna obaw
Wygląda pięknie

Ja dzisiaj na obiad zrobiłam spaghetti Napoli, które mój mąż uwielbia aż do tego stopnia, że wylizuje nawet patelnię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości