|
|
#931 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Cytat:
No 4 tygodnie w przypadku ciąży, to ogromna różnica Cytat:
Moje dziecię jedno z najmłodszych tu!
|
||
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z shoppingu. Miałam jakieś bony i vouchery promocyjne z okazji urodzin, więc wykorzystałam
Ale poza tym nakupowałam dość sporo Niedługo jedziemy na wakacje, więc trzeba było się obkupić w jakieś szersze ciuszki W reserved jest sporo szerokich bluzek, sukienek i spodni na gumkę, więc polecam![]() Nie pamiętam, o których bluzeczkach była mowa ostatnio z H&M, ale ja kupiłam takie i są ok: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...l#Czarny/Biały Ja ogólnie lubię koszulki z hm z wersji basic, zawsze długo mi służą. |
|
|
|
#933 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
też lubię wszystko basic. A pisałam o tych koszulkach w paski. |
||
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja długo leczyłam nawracające zapalenie pęcherza przed ciąża i urolog mi powiedział, że żurawina nie pomaga.Cytat:
![]() U mnie dzisiaj 20tc1d, na plusie około 6 kg. Chyba sporo, ale lekarz powiedział, że jest taki przyrost wagi jest ok. Wreszcie zrobiła się ładna pogoda, ale niestety zauważyłam, że puchną mi stopy do tego stopnia, że wieczorem ciężko mi buty założyć ![]() Co do ubrań też już mam coraz mniejszy wybór. Zawsze lubiłam opięte ubrania, podkreślające figurę a w tym momencie już się w większość nie mieszczę. Z ciążowych mam 2 pary długich spodni, legginsy z allegro, 2 koszulki i spodenki. |
||
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
Robiłam morfologię dzisiaj, bo we wtorek połówkowe i niestety hemoglobina mi poleciała
Ogólnie teraz byle do wizyty, bo zobaczymy czy ta cytomegalia "stworzyła" jakieś wady czy możemy spać w miarę spokojnie.Dzień średni, mały budził się kilka razy w nocy i mimo że mąż wstawał to i tak się budziłam i jestem mega niewyspana. I jakiś humor zły dzisiaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#936 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe szczęście że przez noc na balkonie wysycha.Cytat:
Cytat:
Miałaś urodziny? Jak tak to wszystkiego najlepszego [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7398029 6]Robiłam morfologię dzisiaj, bo we wtorek połówkowe i niestety hemoglobina mi poleciała Ogólnie teraz byle do wizyty, bo zobaczymy czy ta cytomegalia "stworzyła" jakieś wady czy możemy spać w miarę spokojnie.Dzień średni, mały budził się kilka razy w nocy i mimo że mąż wstawał to i tak się budziłam i jestem mega niewyspana. I jakiś humor zły dzisiaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Alla wow ale już masz brzuszek ![]() Letstry chudzinka z Ciebie ale brzuszek już się zaokrągla Ja z synkiem na wsi. To jest życie. Cały dzień na dworze. Mały w siódmym niebie. Od pól godziny śpi jak suseł tak się wyhasał. Ja spiekłam nogi na raka. Zawsze zapominam żeby posmarować przed pierwszym opalaniem. Szkoda że nie można jednocześnie opalać nóg i rąk a brzuszek w cieniu Chętnie bym się cała posmażyła na słoneczku ale nie chcę ugotować maleństwa w brzuchu. Już się nie mogę doczekać naszego domku i żeby tak zawsze można było wychodzić z dzieciakami na podwórko na trawkę a nie kisić się w bloku i na brudnym miejskim placu zabaw gdzie piaskownica służy za kuwetę dla kotów Tymczasem jeszcze piękna niedziela nas czeka przed powrotem. Wszystkim życzę udanego i słonecznego dnia |
|||
|
|
|
#937 |
|
Przyczajenie
|
Piękne brzuszki😍 Jak ten czas leci!
Ja po połówkowym. Wszystkie narządy bardzo dobrze się rozwijają. Na 100% będzie panienka,druga do kompletu😆 Trochę miałam obawy bo przeszłam razem z córeczką bostonkę najprawdopodobniej a to niebezpieczne dla dzidziusia w brzuchu. Wczoraj P.dr wysłała mnie na zwolnienie,bez prawa dyskusji. Uwielbiam ją 😊 Powiedziała,że na dole wszystko super ale ja wyglądam słabo. Upał okrutny a my cały dzień w rozjazdach. Chcemy kupić mieszkanie,a że tutaj oferty bardzo bogate to trzeba pojeździć żeby na coś się zdecydować. To trudny temat z resztą,bo marzymy o domu. Ale się rozpisałam☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
Olanzapinka...w takim razie jestem przerażona...kończę 22tc ciąży..okolo 18 wciąż przede mną...jak ja będę wtedy wyglądać 🤣
Gratulacje córeczki. Też mam 2 na stanie. Powiem Ci, że to świetny układ....u mnie 3 lata różnicy...ale są razem mają te same problemy...ja im zazdrosze bo nigdy nie miałam siostry (2 młodszych braci)...fajnie mają. Wiadomo kłócą się ile wlezie ale jakby nie było to siostry na dobre i na złe. |
|
|
|
#939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I przez to mój mały był bardzo krzywy przez rok czasu chodziłam z nim na rehabilitację bo biedulek nie miał miejsca w tym moim brzuchu i taki powyginany tam siedział Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
Kobitki a jaki wózek polecacie na teren jaki jest w Karpaczu?
Co sądzicie o wózkach ze skrętnymi kołami, a co o takich dużych szprychowych nieskrętnych? Temat wózka coraz bardziej spędza mi sen z powiek...
|
#941 |
|
Rozeznanie
|
Ja o wózkach wiem tyle samo co ty holly i cholera nie mam pojęcia jaki wybrać.
Moja przyjaciólka miala wózek z kołami nieskrętnymi a mieszka w mieście i umęczyla się strasznie. Skręcało się nim fatalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Co do wózków, zwiedziłam w piątek kilka sklepów i wiem jeszcze mniej niż przed tą wycieczką... Wszystkie są dla mnie takie same.
Ale próbowałam jeździć takimi z kołami skrętnymi i nieskrętnymi i zdecydowanie wygodniej było z tymi pierwszymi. Zawsze można je też zablokować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie też wózki to czarna magia.
Dziewczyny, czy któraś z Was podczas współżycia odczuwa ból? Ja się czuję jakbym była za ciasna i dodatkowo piecze mnie w środku. Nie mam infekcji, więc nie wiem dlaczego tak się dzieje. Jestem tym coraz bardziej sfrustrowana, bo każda próba stosunku kończy się okropnym bólem . Przed ciąża wszystko było w tym temacie ok.
|
#944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie jedynie pokłuwało tam gdzie więzadła i to wszystko. Może jesteś trochę spuchnięta? |
|
|
|
|
#945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
super wieści . A jak przeszlas sam zabieg?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chce zostawiać tz tak bez niczego ale zdecydowanie musimy to robić rzadziej 😉 |
|
|
|
|
#947 |
|
nibyżona
|
Co do współżycia to u nas dalej szlaban, ale ogólnie to normalne że jest się tam bardziej ciasnym itd bo jest wszystko bardziej ukrwione i tkliwe. Może dodatkowe nawilżenie by było dobrym wyjściem
Ja mam mały dołek więc zakopalam sie w książkach ze by zająć głowę A temat wózka póki co czeka, muszę się umówić zobaczyć ten używany. Za to teraz sporo czytam o chustowaniu i staram się znaleźć kogoś blisko kto jest doradcą albo ma duże doświadczenie
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A, z dobrych wieści, to jednak kupujemy mieszkanie o których wcześniej pisałam. Podpisaliśmy umowę przedwstępną. Koszty pokrył sprzedający , bo my chcieliśmy od razu normalną umowę, ale sprzedający idzie na zabieg do szpitala i nie zdąży załatwić wszystkich dokumentów wcześniej niż przed 15 czerwca. Także klucze powinniśmy dostać przed 20 czerwca i zaczniemy remont
|
|
#949 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słabe to no ale cóż trzeba przeczekać, wiesz może troszkę wolniej, bardziej się rozluźnić?---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
very niceee - nawilżenie to też dobry pomysł ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
to za miesiąc super swoje mieszkanie ekstra a ten remont...aaa wytrwałości życzę
|
|||
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie macie juz założony klub albo grupę na facebooku?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
My jeszcze nie próbowaliśmy sie przytulać, ale lekarz już nie mówił o tym by sie dalej wstrzymywać więc może sprobujemy wkrotce 😊
My zrobilismy przemeblowanie w pokoju zeby weszło lozeczko. Teraz zostaje nam wymienic część mebli. I wykorzystać urlop 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
A ja myślałam, że jestem jakaś inna bo mnir boli przy stosunku. Niby nawilżenie jest, ale obciera mnie tam coś, nie wiem
|
#954 |
|
nibyżona
|
Sabonka nie, póki co ani tego ani tego
![]() Very nice gratulacje!
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, jak się chłopak męczy, zresztą ja trochę też:PWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa mialam napisać że czuję już wyraźnie ruchy 😍 czasem tak mnie kopnie że mam wrażenie że brzuch mi chodzi 😃 cudowne uczucie 😍❤
A dzisiaj na obiadokolacje zrobiłam chłodnik z ogórków i smażone chrupiące młode ziemniaczki 😍😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#957 |
|
Konto usunięte
|
Co do wózków - ja mam z kołami skrętnymi, nie blokowałam ich ani razu. Jeździłam albo po mieście albo po parku / lesie i się sprawdziły doskonale.
Znowu obudziłam się chora. Piękna pogoda, byłam umówiona z koleżanką na cały dzień, a nie wychodzę z łóżka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
1495376382999.jpg
Niedzielnie Pierwszy raz drożdżowe z borówkami....uffff nawet wyszło ale byłam pełna obaw |
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ja byłam w końcu u mamy i super, wczoraj pogoda piękna, posiedzielismy nad jeziorem a później grill. Dziś też jest ładnie, ale już nie tak ciepło, wieje wiatr. Teraz jesteśmy w drodze do domu. No i wiozę od mamy karpatkę 😁
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj na obiad zrobiłam spaghetti Napoli, które mój mąż uwielbia aż do tego stopnia, że wylizuje nawet patelnię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

wygladasz przepieknie

Ale poza tym nakupowałam dość sporo

Całe szczęście że przez noc na balkonie wysycha.
i żeby tak zawsze można było wychodzić z dzieciakami na podwórko na trawkę a nie kisić się w bloku i na brudnym miejskim placu zabaw gdzie piaskownica służy za kuwetę dla kotów

. Przed ciąża wszystko było w tym temacie ok.