|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?
a ja uważam, że homoseksualiści nie powinni adoptować dzieci. nie mogą mieć potomstwa jeśli patrzymy na to od strony biologicznej, więc czemu mają je adoptować? (i proszę mi tu nie podawać jako kontrargument par bezpłodnych bo ja doskonale wiem, co jest potrzebne do zapłodnienia - dwie różne gamety).
już pomijając fakt, że homoseksualizm to sytuacja patologiczna według wszelkich definicji słownikowych. PS nie jestem homofobem, zwisa mi i powiewa, kto z kim sypia, ale nie popieram adopcji dzieci przez pary homoseksualne i już.
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli będziemy brali homoseksualizm pod kątem biologicznym czyli czy to jest naturalne czy nie to nie chodzi o roztrząsanie co do podtekstów. Homoseksualizm występuje w naturze=jest z nią zgodny, bo jakby nie był to by go nie było. Poza tym: czy ktoś się pytał tego lewka co on chce pokazać jak kopuluje z innym lewkiem?? Czy tylko dominację czy może mu to odpowiada?? I trzecia część: podejrzewam, że część osób, która była wychowana przez jednego rodzica i nie ma z tym problemów byłaby urażona Twoją opinią. No i na koniec: mój post nie był do Ciebie tylko do Rubi981 no chyba, że Ty i Ona to ta sama osoba. |
|
|
|
|
|
#333 | |||
|
Raczkowanie
|
A co to za nietolerancja?
Czy teraz w szkolach uczą tylko propagandy homoseksualnej rodem z "Różowego elementarza" Biedronia a tolerancji i szacunku dla drugiego, przeciętnego człowieka już nie? ![]() Cytat:
Większość z Was nie rozumie słowa "tolerancja". Sprawdźcie w pierwszym lepszym słowniku, że hasło: "tolerancja" nie oznacza bezgranicznej akceptacji. Obecnie doszło do paradoksu, homofobami nazywa się osoby, które tolerują ludzi o innych orientacjach ale nie zgadzają się na wszechmedialny nakaz akceptacji, aprobaty i wielbienia tego zjawiska. ![]() Jak podaje internetowy "Słownik języka polskiego PWN" tolerancja (z łac. "tolerantia" - 'cierpliwość', 'wytrwałość'), to postawa zgody na wyznawanie i głoszenie poglądów, z którymi się nie zgadzamy, oraz na praktykowanie sposobu życia, którego zdecydowanie nie aprobujemy, a więc zgody na to, aby zbiorowość, której jesteśmy członkami, była wewnętrznie zróżnicowana pod istotnymi dla nas względami. Podobną, choć krótszą definicję zawiera "Słownik" W. Kopalińskiego, podając, że tolerancja to wyrozumiałość, liberalizm w stosunku do cudzych wierzeń, praktyk, poglądów, postępków, postaw, choćby różniły się od własnych albo były z nimi sprzeczne. Do czego ta propaganda doprowadziła? Już w wielu krajach słowa "mama" i "tata" są zakazane, bo "ranią uczucia homoseksualnych osób" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#334 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i co z tego? To chyba publiczne forum dyskusyjne - ergo dopoki nie lamie jego regulaminu, to moge odpowiadac na co mi sie zywnie podoba. |
||||
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie porównywałabym homoseksualizmu do pedofilii czy kaniblizmu. Przede wszystkim dlatego, że na przykład pedofilia jest czynem, który szkodzi, zabija psychikę dzieci itd. - a czy homoseksualiści czynią komuś krzywdę? Jak można porównywać miłość jednego człowieka do drugiego do takich świństw jak kanibalizm czy pedofilia.
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#338 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
: pomału, cierpliwie do celu - chociażby nie wiadomo jak perwersyjny był.W Holandii już powstała "Partia Pedofilów" i jeszcze kilka-kilkanaście lat i w Polsce zabroni się nietolerancji tego zjawiska a medialna propaganda - tak jak w przypadku homoseksualizmu - będzie naciskać na aprobatę, akceptacje i wielbienie tego typu przejawów Za: http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34213,3381761.html Cytat:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/h...rtie_2288.html Cytat:
|
|
|
#339 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Napisałem tylko, że to że jakieś zjawisko występuje długotrwale nie jest wystarczającym kryterium do stwierdzenia jego normalności czy nie, przytaczając takie przykłady.
|
|
|
|
|
|
#340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie zrozumiałeś....a mi się nie chce powtarzać,przeczytaj proszę jeszcze raz post Rubi i potem moją odpowiedź...i sam wysnuj wnioski. Ostatecznie jak wtedy nie zrozumiesz tego zabiegu to wtedy Ci wytłumaczę.
Cytat:
![]() sprawdzałeś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i na koniec: http://www.tygodnikforum.pl/forum/in...2093&page=text I wikipedia choć to niepewne źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Homosek..._zwierz%C4%85t Edytowane przez Madia Czas edycji: 2008-04-30 o 09:39 Powód: dopisek |
||||
|
|
|
|
#341 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Są to przede wszystkim ludzie tacy sami jak my, mają prawo do wszystkiego tak jak my. Nie można potępiać ich za to, do kogo mają większy pociąg. Ale przyznam szczerze że dla mnie widok 2 przytulających sie chłopaków jest komiczny. |
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Nie interesuje mnie kto z kim sypia, ale to jakim jest człowiekiem.
Mam przyjaciela, z którym znam się praktycznie od przedszkola (co prawda nie od początku wiedziałam, że jest gejem, sam do tego musiał "dorosnąć", a potem oznajmił to mi). Nasze stosunki nie zmieniły się dlatego, że wiem, że jest gejem. Nadal się przyjaźnimy, znam jego chłopaka, i uważam, że są świetną parą Jeżeli kogoś lubię, szanuję, to nie ma dla mnie znaczenia jakiej jest orientacji seksualnej.
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Beti33 - To była tylko odpowiedź na Twój, jakże tolerancyjny, komentarz.
Poza tym. Jaka znów propaganda homoseksualistów? Ręce opadają...
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
beti33 - ale po co Ty cytujesz i wyciagasz te sprawy z ta partia holenderska? Takie przyklady niczemu nie sluza. Nie wszyscy maja dobrze w glowach poukladane, zadna to nowosc. Na podstawie tych Holendrow, wyciagasz wnioski, ze wszyscy do tego zmierzamy, do akceptacji pedofilii, zoofilii i nekrofilii? ![]() --- A ja myslalam, ze tu nuda w watku, a tu ile sie dzieje.
|
|
|
#345 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Partia_...orodno%C5%9Bci http://www.pnvd.nl/ ...a to, że narazie nie weszła jeszcze do parlamentu - kwestia czasu Cytat:
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
a w Niemczech dziala NPD - neonazistwoska parta polityczna
z wiki: Cytat:
------- reakcje w przypadku obu partii sa takie same: protesty, proby delegalizacji. Dopoki pozostaja oni w mniejszosci, a tak jest, nie ma sie czego obawiac i nic nie zapowiada jak dla mnie, zeby to sie mialo zmienic. Nie wszyscy maja wszystko ok z glowa niestety. Z tego wnioskujesz, ze ta Sodoma i Gomora nam zagraza? Cytat:
|
|
|
#347 | |||
|
BAN stały
|
To wytłumacz.
Cytat:
A Ty sprawdzałaś? Nawet w źródłach które przytoczyłaś jest wyraźnie napisane, żeby nie mylić zachowań społecznych z seksualnymi. To wszystko kwestia względna - nic nie imputując, to przez długi czas był uznawany za chorobę psychiczną, a pewne kontrowersje odnośnie usunięcia go z listy chorób istnieją do dziś. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ja pisze, ze nacjonalistyczny to neonazistowski? ta partia o ktorej pisalam, ma poglady neonazistowskie i tyle, nawet jak to nazywaja czym innym.
Gdzie jest sytuacja powszechnej afirmacji homoseksualizmu? Czym to sie objawia niby, ze w Holandii, ktora jest krajem dosc specyficznym, powstala taka sobie partyjka liczaca 3 osoby, mogaca liczyc na poparcie 1000 osob w calym kraju? to jest to wielkie halo i wielka pochwala i afirmacja homoseksualizmu? Czy, ze sa organizowane parady rownosci?? bo powinni siedziec cicho i sie nie przyznawac do swojej orientacji? ![]() A co Twoim zdaniem zabronic sie powinno homosekualizmu czy jak? Jak chodzi o homosekualizm to jest bez sensu porownywanie go do jakichkolwiek praktyk krzywdzacych osoby* trzecie. *lub zwierzeta
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam nic do homoseksualistów. Ludzie jak my wszyscy, ogólnie jestem tolerancyjna także nie sądzę, że fakt, że ktoś jest homoseksualistą mógłby mnie zrazić do tej osoby.
|
|
|
|
|
#350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
narcy, alez pokretna logike zastosowalas. Tylko, ze ta definicja mowi o aktualnie akceptowanych zasadach przez spoleczenstwo. Homoseksualizm jest obecnie akceptowany. A wiec obecnie nie jest uznawany za patologie. Obecne normy sa takie, ze mozesz sie zakochac i w kolezance, i koledze. Wiec homoseksualizm od zadnej normy nie odbniega.
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ale ja nie pisze o homoseksualizmie bo to mi wisi kto się w kim zakochuje. ja pisałam o adopcji (i o małżeństwach też, ale bardziej o adopcji) dzieci przez pary homoseksualne. a tego to społeczeństwo raczej nie akceptuje.
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wywracaj oczami, bo wcale o adopcji nie pisalas, cytat wyzej, wklejam ponownie:
Cytat:
|
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
okay, mój błąd (uroki forum). ale mimo wszystko - homoseksualizm też można pod tą definicję podciągnąć, bo ogólnie przyjętą normą i wzorcem jest para mężczyzna + kobieta. homoseksualizm od tej normy odbiega.
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
gdzieś się zagubiłam.mówimy tu o homoseksualiźmie,czy pedofilii i zoofilii.
chyba dyskusja wychodzi poza temat |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Tolerancja a promocja to dwie różne sprawy . Wg mnie to co się obecnie dzieje w Europie tzw. zachodniej to promocja. I uważam że to jest zjawisko szkodliwe dla instytucji rodziny. Ucierpią na tym dzieci które będą narażone na wychowanie przez pare tatusiów czy mamuś. Nie wiemy jakie to poczyni szkody w ich psychice. Nie udawajmy że para homoseksualna jest taka sama jak heteroseksualna i powinna mieć te same prawa. Wg mnie zdecydowanie nie powinna.
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyolbrzymianie problemów homoseksualizmu do pedofilii, zoofilii, nekrofilii a może do transseksualizmu i ogólnie mordów zrobimy?? Croaker gdzie masz promowanie homoseksualizmu?? W mediach?? architekt80 - nie przesadzajmy, równie dobrze można by było zrobić nagonkę na rodziców samotnie wychowujących dzieci (skoro to też działa destrukcyjnie na ich psychikę) Tylko w sumie pomyślmy w ten sposób: -dziecko jest wychowywane przez tylko matkę/ojca - będzie działało to źle na jego psychikę (wg niektórych) czyli wniosek: oddać je do domu dziecka? Tam będzie mu lepiej? -no i kwestia czy lepiej dziecku w domu dziecka czy z dwoma mamusiami/tatusiami. Edytowane przez Madia Czas edycji: 2008-04-30 o 15:43 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie tam nie obchodzi co robią i z kim śpią inni.wazne,żeby mi do łóżka nie zaglądali
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
beti - te wszystkie definicje i roznice miedzy tolerancja, a akceptacja to wszystko super pieknie, tylko dotyczy rzeczy/pogladow z ktorymi sie nie zgadzamy ale tolerujemy.
A jak mozna sie zgadzac czy nie na homoseksualizm? istnieje i istnial bedzie, to jest jakbys powiedziala, ze zgadzasz sie na to, ze mamy po 5 palcow u kazdej reki.def. ktora wkleilas z Kopalinskiego Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Czy teraz w szkolach uczą tylko propagandy homoseksualnej rodem z "Różowego elementarza" Biedronia a tolerancji i szacunku dla drugiego, przeciętnego człowieka już nie? 

a wiec co sądzicie na ten temat? jak postrzegacie gejów i lesbijki? czy dla Was są to kreowani fałszywie przez stereotypy i media faceci mowiącyy przegietym glosem i kobiety ktore bardziej przypominaja facetow niz kobiety? nie chce sie w tym temacie zaglebiac w polityke, kosciol, parady rownosci bo o tym juz bylo. Chce wiedziec czy znacie takie osoby? Czy dla Was to jak kochaja jest w pozadku? wiem ze znajda sie osoby nietolerancyjne, ale fakt ze sama jestem homoselsualistka wywoluje u mnie chec konfrontacji z osobami hetero
dodam ze nie wygladam jak facet i nie pasuje do stereotypu lesbijki![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to jest to wielkie halo i wielka pochwala i afirmacja homoseksualizmu? Czy, ze sa organizowane parady rownosci?? bo powinni siedziec cicho i sie nie przyznawac do swojej orientacji?