Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-21, 12:18   #481
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do lekarza i rozwiazaniem jest kontrola przeciwcial, czeste usg i monitorowanie przeplywow w tetnicy mozgowej (jak krew plynie za szybko to znaczy, ze rozwija sie anemia). W razie podejrzenia anemii pobiera sie krew z pępowiny, bada się stopień anemii i w razie koniecznosci robi się dziecku transfuzje. I ciaza bedzie rozwiazana wczesniej... lekarz uspokaja. Mam zrobic dokladne badania jutro i jestesmy caly czas w kontakcie...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czyli spokój spokój i jeszcze raz spokój....

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 12:23   #482
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Czyli spokój spokój i jeszcze raz spokój....
Taa... ale łatwo powiedzieć, trudniej zrobić...

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 12:36   #483
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Taa... ale łatwo powiedzieć, trudniej zrobić...

Wiem. Ja się każdego dnia boję o swoją ciążę, więc wiem. Też mam zagrożeń co nie miara.
Trzymam kciuki za twój spokój, twój organizm i maluszka.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-21, 12:45   #484
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Trzeba być dobrej myśli. Ile wcześniej ciąża będzie rozwiązana?
Tego nie wiadomo... wszystko zalezy jak bedzie przebiegał konflikt...

Stary 2017-05-21, 12:51   #485
dziobun
Zadomowienie

Ja też mam konflikt i niby pierwsza ciąża ale chciałabym sprawdzić, co tylko się da.
Dziewczyny chyba powoli zaczyna mnie brać na kupowanie ciuszków. Tyle że totalnie nie jestem w temacie. Teraz wszystko na krótki rekaw i bez nogawek. To bez sensu na zimę? Ile i czego kupić??? Tak na początek

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 13:05   #486
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Ja też mam konflikt i niby pierwsza ciąża ale chciałabym sprawdzić, co tylko się da.
Dziewczyny chyba powoli zaczyna mnie brać na kupowanie ciuszków. Tyle że totalnie nie jestem w temacie. Teraz wszystko na krótki rekaw i bez nogawek. To bez sensu na zimę? Ile i czego kupić??? Tak na początek

To zrób test coombsa. W pierwszej ciazy lekarz zalecal mi badania w kazdym trymestrze.

Na poczatek najwiecej bodziakow z dlugim rekawem, spiochow, kaftanikow i pajacy. Rzeczy typu spodenki, bluzeczki warto miec tylko kilka szt.na wyjscia do lekarza. Na codzień zakladałam rzeczy ktore nie uciskają brzuszka, wygodne i bawelniane.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Wiem. Ja się każdego dnia boję o swoją ciążę, więc wiem. Też mam zagrożeń co nie miara.
Trzymam kciuki za twój spokój, twój organizm i maluszka.
Dziekuje, u nas tez zawsze cos musi wyjsc. Takie konflikty jak nasz sa podobno baardzo rzadkie i taaadam: akurat padło na nas, jakby nie dosyc nam bylo. Z tą krwią to ciągle mamy problemy, jak nie brak przeciwcial hamujacych, to konflikt... no nic i tą trudność pokonamy. Najwazniejsze, ze wiemy o konflikcie i bedziemy mogli odpowiednio dzialac.

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2017-05-21 o 13:07
Stary 2017-05-21, 14:18   #487
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
To zrób test coombsa. W pierwszej ciazy lekarz zalecal mi badania w kazdym trymestrze.

Na poczatek najwiecej bodziakow z dlugim rekawem, spiochow, kaftanikow i pajacy. Rzeczy typu spodenki, bluzeczki warto miec tylko kilka szt.na wyjscia do lekarza. Na codzień zakladałam rzeczy ktore nie uciskają brzuszka, wygodne i bawelniane.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Dziekuje, u nas tez zawsze cos musi wyjsc. Takie konflikty jak nasz sa podobno baardzo rzadkie i taaadam: akurat padło na nas, jakby nie dosyc nam bylo. Z tą krwią to ciągle mamy problemy, jak nie brak przeciwcial hamujacych, to konflikt... no nic i tą trudność pokonamy. Najwazniejsze, ze wiemy o konflikcie i bedziemy mogli odpowiednio dzialac.

Dokładnie. Najważniejsze ze wiecie i możecie działać. I na tym sie staraj skupić.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-21, 14:38   #488
letstry
Rozeznanie

Wrzucam to, co kiedyś znalazłam Mam nadzieję, że się komuś przyda Można przypiąć to w pierwszym poście

Lista wyprawkowa – dla noworodka/niemowlaka urodzonego jesienią-zimą

Ubranka – na początek najlepiej sprawdziły się u nas pajacyki i body z długim/krótkim rękawkiem. Ubranka w roz 56 najlepiej kupić po dwie-trzy sztuki, natomiast te w roz 62 w nieco większej ilości. Jeżeli maluszek będzie początkowo ‘pływał’ w ubrankach 62 to zobaczycie, że po tygodniu będą już w sam raz.

Jeżeli chodzi o firmy – ja najbardziej polecam firmę NEXT – cena adekwatna do jakości. Ubranka są rewelacyjne, nie tracą na jakości nawet prane dzień w dzień. Można je później spokojnie przekazać dalej. Ja podchodzę do sprawy tak – wolę mieć mniej ubranek dla córki, a lepszej jakości, niż wiele, ale byle-jakich. Dobrze sprawdzają się u nas ubranka z H&M. Mam też trochę ubranek ze Smyka – też są w porządku. Pajacyki tylko i wyłącznie Next

• Pajacyki roz 56 – 3 sztuki ; roz 62 – 5 sztuk

• Body z długim rękawkiem roz 56 – 4 sztuki ; roz 62 – 6 sztuk

• Body z krótkim rękawkiem roz 56 – 2 sztuki ; roz 62 – 4 sztuki

• Półśpiochy roz 62 – 4 sztuki

• Bluza roz 62 – 1 sztuka

• Kombinez polarkowy miś roz 62-68 – 1 sztuka

• Kombinezon zimowy, ocieplany roz 62-68 – 1 sztuka

• 2 czapeczki bawełniane

• 1 czapka zimowa roz 40

• 4 pary skarpetek w najmniejszym rozmiarze

Pokój – u nas początkowo córka spała albo w rożku albo pod kocykami. W momencie kiedy zaczęła być bardziej ruchliwa zakupiłam śpiworek i od tamtego czasu codziennie w nim śpi, dlatego polecam, bo widzę że się sprawdza. Mama też spokojniejsza, że maluszek jest bezpieczny i niczym się w nocy nie przykryje. Dziecko nie potrzebuje, a nawet nie jest wskazane aby spało na poduszkach, dlatego poduszka i kołdra to dopiero na później.

• łóżeczko

• materac

• lampka przy łóżeczku – duża pomoc przy wieczornym wstawaniu do maleństwa. Nie musi być specjalna lampka. Początkowo taką kupiłam, ale okazała się zbyt słaba i po jakimś czasie kupiliśmy najzwyklejszą małą lampkę, mocowaną do przewijaka. Sprawdza się idealnie.

• 2-3 prześcieradła na materac

• 2 podkłady nieprzemakalne pod prześcieradło (polecam fimę Snibbs)

• otulaczek, np Woombie albo otulaczek z Motherhood – poczytajcie w wolnej chwili o spowijaniu noworodków

• przewijak – np. montowany na łóżeczko

• organizer do łóżeczka (u nas rewelacyjnie sprawdza się z firmy Munchkin – wszystko pod ręką)

• 1 gruby kocyk

• 2 cienkie kocyki

• rożek ! (świetna sprawa na początek) 1-2 sztuki

• śpiworek do łóżeczka (ja polecam te z firmy La Millou)

• pieluszki tetrowe – około 20sztuk, ja polecam firmę Motherhood. Pieluszek używam do wszystkiego, zawsze warto mieć ich więcej.

• Pieluszki flanelowe – 3 sztuki, też firma Motherhood

• zwykły kosz na śmieci przy łóżeczku – bardzo ułatwia proces przewijania. Należy pamiętać aby opróżniać taki kosz codziennie

• pudełko/kosz na brudne ubranka – podobnie, duże ułatwienie – raz dwa, ubranka są rozdzielone i można je wrzucać prosto do pralki

Akcesoria

• wózek 3w1 – my mamy wózek X-Lander X-Pulse i fotelik Cybex Aton 4

• uchwyt na kubek do wózka – kawka zimą na spacerze mrrr

• uchwyt do wózka na zakupy – bardzo przydatny gadżet

• śpiworek do gondoli

• torba do wózka z: przewijak, pieluszka tetrowa, kilka pieluszek jednorazowych, maść do dupci, ubranka na zmianę – taki zestaw warto mieć przy sobie

• chusta! I obowiązkowo lekcja u doradcy tuż po porodzie. Cudowna sprawa, wiem jak chustonoszenie jest magiczne, dlatego polecam z całego serca

• Wanienka + stelaż (my mamy z firmy Childhome) – chociaż początkowo polecam kąpiele w umywalce, o ile macie dość dużą. Dla takiego świeżaczka wanienka jest duża, a samo rozkładanie jej to sporo zabawy. W umywalce kąpaliśmy córcie jakoś do 2 miesiąca życia.

• 2 ręczniki

• smoczki według upodobań – 2-3 sztuki tych od 0m+ (u nas córcia lubi z wszystkich firm, ale zwłaszcza te z Lovi darzy wielką miłością i zasysaniem)

• pudełko na smoczek (np. do torebki)

• butelka na wszelki wypadek (my mamy z Aventa)

• kilka saszetek bądź buteleczek 90ml mleka modyfikowanego (nawet jak planujecie karmić tylko piersią nigdy nic nie wiadomo ... warto mieć w szafie na czarną godzinę)

Pielęgnacja/artykuły higieniczne

• patyczki do uszu dla dzieci

• szczotka do włosów z miękkiego włosia

• zestaw do obcinania paznokci – specjalny mini dla maluszków

• specjalny płyn/proszek/płyn zmiękczający do prania – u nas sprawdzają się kule do prania EcoZone i płyn/żel z Yelpa

• olejek ze słodkich migdałów – świetny do kąpieli, do ciała, na ciemieniuchę

• olej kokosowy – do balsamowania ciałka

• Linomag zielony – 2-3 sztuki

• Bepanthen – 2 opakowania

• Sudocrem – najmniejsze, mini opakowanie

• A na dupcie i tak najlepsza mąka ziemniaczana

• Pieluszki jednorazowe – polecam po 2 opakowania w roz 1 i roz 2 z różnych firm. U nas najlepiej sprawdzają się Pampersy Premium Care

• Chusteczki nawilżające – podobnie, najlepiej mieć kilka sztuk z różnych firm, choć w domu polecam zwykłą wodę i waciki kwadratowe – najlepsze dla skóry

• Pudełko na chusteczki nawilżające, po to aby nie wysychały, np. z Rossmanna Babydream

• No właśnie – kilka opakowań wacików kwadratowych (np z Rossmanna firmy Tami, albo z Biedronki – bardzo fajne)

• Podkłady do przewijania np. z Pampersa (warto mieć np. w torbie, przydadzą się u lekarza/u znajomych)

Apteczka

• Espumisan 100

• Pedicetamol – na wszelki wypadek

• Ampułki 0,9% NaCl – do przemywania, do noska i oczek

• Aspirator do noska Katarek – uwielbiam!

• Octanisept – do pępuszka

• Wit K – według zaleceń ze szpitala

• Wit D – polecam poprosić pediatrę o receptę na kropelki np. Vigantol – dużo wygodniejsza i przyjemniejsza sprawa niż kapsułki twist-off

• Gaziki jałowe

• Termometr

Dla mamy

• 2 koszule do karmienia – u mnie bardzo sprawdziły się te z Italian Fashion z guziczkami z przodu

• 3 biustonosze do karmienia – ja polecam firmę Royce Lingerie i wyprawę do brafitterki 3-4 tygodnie przed porodem

• wkładki laktacyjne – używam cały czas. Mam wielorazówki z Aventa i przetestowałam chyba wszystkie jednorazowe (jakoś wciąż je preferuję) i najbardziej lubię z firmy Johnson’s Baby

• podkłady do szpitala i na pierwsze dni po porodzie – świetne są z firmy Seni

• podpaski do szpitala i na pierwsze dni po porodzie – to samo, firma Seni – 2-3 opakowania

• majtki siateczkowe poporodowe – +/- 6 sztuk, ja miałam z firmy Bella

• krem na brodawki np. Maltan – mi się w ogóle nie przydał, w pierwszych dniach wystarczał własny pokarm, który działał zbawiennie

• Tantum Rosa – podobnie, w ogóle mi się nie przydał

• Nakładki na brodawki np. Avent (warto mieć, mi się nie przydały)

• Laktator – to czy będziecie potrzebowały elektronicznego czy ręczny wystarczy, wyjdzie pewnie po porodzie. Ja laktator kupiłam właśnie po porodzie. Warto mieć jak chcecie gdzieś wychodzić i zostawić maluszka pod opieką kogoś innego – wtedy wystarczy ręczny (ja mam ręczny z Aventa) – jeżeli będziecie ściągać pokarm okazjonalnie. Jeżeli okaże się, że będziecie miały problemy laktacyjne, odpukać, wtedy elektryczny może okazać się zbawienny

• Poduszka do karmienia – ja mam fasolkę z Motherhood i używam jej praktycznie przy każdym karmieniu

• Herbatka laktacyjna (miałam z Dary Natury – po porodzie piłam sobie takie herbatki raz-dwa razy dziennie)

Dodatkowe/edukacja/zabawa

• Miś Szumiś

• Mr B z dwoma wkładami

• Gryzak Żyrafa Sophie – ja mam ten mniejszy, teraz malutka ciągle go ‘mamla’

• Karty edukacyjne czarno-białe 0m+

• Mydełko do obsranych ubranek – dr Beckmann – najlepsze, wszystko schodzi!

• Spray dezynfekujący do mycia zabawek, powierzchni, przewijaka, łóżeczka itd – Bentley Organic

Co jest według mnie zbędne:

• Karuzelka

• Ochraniacze na łóżeczko

• Kołdra, poduszka

• Specjalny kosz na pieluszki – wymysł totalny ...

• Podgrzewające pudełko na chusteczki nawilżające – podobnie ...

• Termometr do wanienki – bez sensu, lepiej sprawdzić łokciem, rodzic czuje czy temp jest dobra czy nie

• Ochraniacz na przewijak – według mnie dużo lepiej sprawdzą się zwykłe pieluszki tetrowe albo flanelowe
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 15:29   #489
Hapinka
Raczkowanie

Fajna rozsądna lista, nie z wszystkim się zgadzam ale jedna z ciekawszych (można poszukać tańszych zamienników). Niestety jak na blogach się poczyta to są to często sponsorowane posty..

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 15:36   #490
dwakolory1
Wtajemniczenie

Koniecznie taką listę musimy przypiąć na pierwszy post. Daje obraz co będzie mniej więcej potrzebne.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-21, 15:37   #491
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Fajna rozsądna lista, nie z wszystkim się zgadzam ale jedna z ciekawszych (można poszukać tańszych zamienników). Niestety jak na blogach się poczyta to są to często sponsorowane posty..

No, ja bym olewała te propozycje firm na Allegro wszystko można dużo taniej kupić
Stary 2017-05-21, 15:56   #492
dwakolory1
Wtajemniczenie

Ja tez bede szukała tańszych odpowiedników bo inaczej zbankrutuje.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-21, 16:04   #493
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez bede szukała tańszych odpowiedników bo inaczej zbankrutuje.

Ja też zrobiłam listę prezentów, przez stronę lista-osobista i będę rozsyłać gościom Baby Shower Żeby mnie wyprawka jak najmniej pociągnęła po kieszeni
Stary 2017-05-21, 16:32   #494
dziobun
Zadomowienie

Letstry ozłocę Cię za tę listę póki co rozkminiam co to body śpiochy kaftanik... 30 lat na karku a podstawowej wiedzy nie mam 😂

Stary 2017-05-21, 16:33   #495
majkas
Zadomowienie

Ja na szczęście mam obiecane trzy worki ciuchów jesienno- zimowych (włącznie z kombinezonem, spiworkiem i jakimiś kocami). Inaczej byśmy zbankrutowali...

Stary 2017-05-21, 16:43   #496
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Letstry ozłocę Cię za tę listę póki co rozkminiam co to body śpiochy kaftanik... 30 lat na karku a podstawowej wiedzy nie mam

Ja to wszystko ogarnęłam na stronie H&M

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Ja na szczęście mam obiecane trzy worki ciuchów jesienno- zimowych (włącznie z kombinezonem, spiworkiem i jakimiś kocami). Inaczej byśmy zbankrutowali...

Ja niestety nie mam nikogo kto by mi zaoferował taką pomoc
Stary 2017-05-21, 17:11   #497
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Łącze się w bólu, bo u mnie to samo... tylko u mnie to stara sprawa - problemy z biodrami

Biorę Apap i trochę odpuszcza, na tyle, że mogę znalezc taką pozycję, w której nie boli.

Ja też mam problemy z biodrami od dziecka niestety 😞 ale takiego bólu to jeszcze nigdy nie czułam.

Letstry dzięki za listę 😘 jest ekstra!!!! Może faktycznie by ją przypiął do początkowej strony co? To się nie zgubi nikomu 😊
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 17:27   #498
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
Ja też mam problemy z biodrami od dziecka niestety ale takiego bólu to jeszcze nigdy nie czułam.

Letstry dzięki za listę jest ekstra!!!! Może faktycznie by ją przypiął do początkowej strony co? To się nie zgubi nikomu

No to współczuję i wiem co czujesz Spróbuj ten Apap, całkiem pewnie nie pomoże, ale nawet ulga w tej sytuacji to dużo!

Przypomnijmy założycielce wątku jak się pojawi!
Stary 2017-05-21, 17:54   #499
Madziuniusia
Zakorzenienie

Zaobserwowalam dzisiaj coś nowego. Jak byłam pod prysznicem i podniosłam nogę do góry to czułam taki ucisk w dole brzucha. Jakbym balon tam miała, który uciskam jak przyciskam noga.

Stary 2017-05-21, 19:39   #500
aniusia0110
Raczkowanie

też witam się niedzielnie

chyba w całej PL taka kiepska pogoda dziś - u mnie też wietrznie, i tak brrrrrr odpowiednia do leniuchowania

Dziewczyny, wy się już umawiałyście na połówkowe? Ja dzwoniłam i nie zapisują jeszcze na lipiec ze względu na urlopy :-(

jeju.. te konflikty serologiczne to jakaś czarna magia - ja na szczęście mam +

p.s. ale fajna ta lista!! taka .. szzczegółowa

dziobun, ja też świeżak w tej materii.. no i niestety nie mamy w bliskiej rodzinie chłopców - prędzej dla dziewczynki coś by się znalazło - mamy obiecany wózek (unisex), a ubranka... sami będziemy inwestować, więc będę rozkminiać ją na czynniki pierwsze

Aniołek Nasz 13.01.2017

Czekamy na Ciebie
Listopad 2017

Edytowane przez aniusia0110
Czas edycji: 2017-05-21 o 19:49
aniusia0110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 19:44   #501
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniusia0110 Pokaż wiadomość

chyba w całej PL taka kiepska pogoda dziś - u mnie też wietrznie, i tak brrrrrr odpowiednia do leniuchowania

Dziewczyny, wy się już umawiałyście na połówkowe? Ja dzwoniłam i nie zapisują jeszcze na lipiec ze względu na urlopy :-(

Ja idę na wizytę 29 mają i się umówię od razu na połowkowe wyjdzie mi koło połowy czerwca skończone 20 tyg.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 20:11   #502
ila1000
Rozeznanie

Cytat:

dziobun, ja też świeżak w tej materii.. no i niestety nie mamy w bliskiej rodzinie chłopców - prędzej dla dziewczynki coś by się znalazło - mamy obiecany wózek (unisex), a ubranka... sami będziemy inwestować, więc będę rozkminiać ją na czynniki pierwsze
U nas dziś wiaterek delikatnie, ale piękna pogoda ponad 20 stopni
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 20:18   #503
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny Ja od trzech dni chodzę jak połamana nie wiem czy mi krzyże przewiało, czy już biodra się odzywają, ale tak strasznie boli, że ani leżeć, ani siedzieć, ani chodzić... No nic nie mogę 😪 w życiu takiego bólu nie czułam.... 😪
U u współczuję; ; (

Fajna lista w wakacje zapewne wezmę się za zakupy; )
Stary 2017-05-21, 20:57   #504
catiedove
Rozeznanie

U mnie zauważyłam zazwyczaj na odwrót z pogoda niż u Was. Dziś od rana jest tak ciepło, słońce do tej pory daje radę. Przyjemnie grzeje.

Co do list wyprawkowych, zapisałam sobie właśnie tę z naszego wątku części 1. Kilka znalazłam sama na necie i podglądałam też do innych wątków mam sierpniowych i czerwcowych. Na ich podstawie na prawdę można stworzyć idealna dla siebie.

A korci mnie coraz bardziej żeby kupić już jakieś śpioszki czy wybierać juz łóżeczko. Ahhh ale jeszcze się wstrzymam. Walczę, choć pooglądać zawsze miło i już rozeznać się w temacie .

Stary 2017-05-21, 21:24   #505
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem umówiona na połówkowe na 22.06, będzie akurat skończone 20 tygodni.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 21:30   #506
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ja jestem umówiona na połówkowe na 22.06, będzie akurat skończone 20 tygodni.

Ja mam 12 czerwca i to też będzie skończone 20 tygodni
Stary 2017-05-21, 21:37   #507
eemmaa
Zadomowienie

Witajcie!

Zrobię za jakiś czas swoją listę wyprawkową dla porównania bo moje doświadczenia nieco inne 😊 ps. Uwielbiałam kosz na brudne pieluszki - szczególnie gdy córka zaczęła jeść więcej niż mleko 😜
Stary 2017-05-21, 21:38   #508
dwakolory1
Wtajemniczenie

Czyli mówicie Że skończone 20 tygodni powinno byc? Nie mam doświadczenia w połówkowym bo z Kuba nie robiłam (15 lat temu) a w żadnej innej ciąży nie doszłam tak daleko.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-21, 21:41   #509
dziobun
Zadomowienie

Ja też juz jestem umowiona na połówkowe. Umowilam się jak tylko wyszlam z prenatalnych.
Odnośnie ciuszków to mam koleżankę, która jest mega rozrzutna, kupuje bardzo dużo drogich rzeczy a potem je oddaje często nieużywane. No i mam to szczęście, że zimą urodził jej się synek i obiecała mi część rzeczy 😀 jestem pewna że będą dobrej jakosci, tylko chciałabym już wiedzieć, co tam dla mnie ma żeby resztę dokupić a z drugiej strony nie chcę się napraszać.

Stary 2017-05-21, 21:55   #510
majkas
Zadomowienie

Ja na połówkowe jestem umówiona na 7.06, bo akurat w Polsce będziemy. To będzie jakieś 19t 3d jeśli dobrze liczę... Mam nadzieję że nie za wcześnie... Z drugiej strony z tego co kojarzę to tu w Irlandii mi za darmo przysługuje wtedy i mam wizytę umówioną dokładnie tydzień później. Tylko że 3d nie robią a my chcemy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości