|
|
#2941 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
![]() Foxina , na twoim blogu długi czas widziałam ,że pzrymierzasz sie do czytania ksiażki "Bezmiar sławy". I tak czekałam na recenzję.,a tu tytuł znika Zrezygnowałas? Chodze koło tej ksiązki , tylko droga , bo 54 zl. Stąd moja ciekawość. Kochane , jakie ślicznosci psie i kocie w waszych domach!!!! Cuda. Ja wole psy , na koty jestem i tak uczulona. Na zdjeciach mogę ogladac bezpiecznie . Ana , jaki sliczny , pełen wyrazu ten mix w Twoim domu. Elianko, alvesto, foxino , sunprince- pięknosci macie . OliFko,gasto - pieknotki w domu ; U Olifki to chyba wielce uzdolniona aktorsko cała trójka. Foxino o ciekawe ksiazki sie wzbogaciłaś.gratuluję. Ja bym chciała o tę roninach . Kupie, ale poźniej. "Filary ziemi " podobaly mi sie , nawet bardzo. Suprince , gratulacje .Ja to ładnie taki spacer zrobic. Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-04-29 o 22:03 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunprince Shan Sa jest też w czytajtanio za 3zł i sobie zarezerwowałam
![]() Ooo Scarlett tak nie może być!!!! dawaj zdjęcie książek z KKKK
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kapitalne te Wasze zwierzaki!
Dziękuję Ondine ![]() Btw Właśnie zauważyłam, że Merlin przywrócił dział Taniej Książki. Co prawda teraz przy obecnej kwocie wysyłki (i Centrum Taniej Książki pod nosem, gdzie te same książki są tańsze niż na Merlinie raczej nie skorzystam, ale fajnie, że to zrobili, bo decyzja o wycofaniu tego działu była dla mnie totalnie niezrozumiała
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko się sprzysięga przeciwko mnie, a raczej mojemu odwykowi
Osądźcie te trzy sytuacje:1) Chciałam książkę Gardnera. Sunprice wspomniała, że kupiła w taniej książcę. Sprawdzam gdzie jest u mnie- dosłownie 200m od mojej uczelni. W boczną uliczkę trzeba wejść. 2) Przeglądałam na allegro książki Kapuścińskiego z GW. Znalazłam aukcję gdzie są po 9,5 zł. Ale przesyłka była droga. Pytam się, gdzie jest odbiór osobisty. Wiecie gdzie? W mojej dzielnicy, nawet obok tego osiedla przejeżdżam w drodze do domu. 3) No i na allegro znalazłam pakiet książek które chciałam przeczytać też w bardzo kuszącej cenie w stosunku do rynkowej. Tylko że to licytacja, to może ktoś mnie przebije. I ja mam iść na odwyk??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Magrat, to się nazywa przeznaczenie
|
|
|
|
#2946 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No tu masz rację: pieski są bardziej inteligentne i wierne, ale koty to za to takie miękkie i mruczące przytulanki. Uwielbiam jak się we mnie któryś wtuli i "zapoda" traktorka.
Oba gatunki są kochane. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jak maskoteczka. Uroczy! Nie było to bynajmniej złośliwie, bo do tego dnia nie sądziłam, że biedronki gryzą. To było z desperacji. Chciałam mieć zwierzątko, a biedronki wydawały się takie słodkie... Cytat:
Na pierwszy ogień poszły kotki, może kiedyś będzie mały psiak. Najlepiej taki jak twój. A czasem niestety to i psom nie można ufać. Jak się słyszy o przypadkach, że psu odbiło i zaatakował dziecko czy właściciela... Cytat:
Cytat:
Tak, bardzo tu miło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7393623] Mój odwyk w załączniku. Oczywiście, odwiedziłam dzisiaj Tanią Książkę. I oczywiście, nie wyszłam z niczym. Stwierdziłam - wejdę tylko sprawdzić, czy mają już 'Peonię' z serii Dziennika. Nie było. No ale musiałam od razu przejść się pomiędzy regałami i co widzę? Ostatni egzemplarz 'Ptaka, który zwiastował...'! Nie mogłam nie wziąć. Potem musiałam coś załatwić w okolicach drugiej Taniej Książki, weszłam, żeby sobie tylko pooglądać. Znalazłam się w kryminałach, oczywiście coś wybrałam dla siebie ('Sprawa kulawego kanarka'). Potem idę już do kasy, patrzę, a tam Shan Sa za 3,1zł No i kolejna książka znalazłam się w moich rękach. Ale czuję się usprawiedliwiona - na 3 książki wydałam 13,6zł! [/quote] Gratuluję odwykowych nabytków. ![]() Cytat:
Cytat:
No to spróbuję dodać zdjęcia moich bęcwałów.
|
|||||||||||
|
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
Moje drogie nie dobijajcie mnie. Jedna idzie na spacer i przychodzi z ksiażkami , drugą ściga przeznaczenie i też musi kupować. Tak, magrat , Ana ma racje .To po prostu pzreznaczenie. Tylko ja też musze ograniczyc kupowanie .
Ana, sliczny av. |
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Gasta zwierzaki słodkie, a za taki widok z okna dałabym się pokroić.
U mnie jest tak "cudny", że lepiej darować sobie wyglądanie. Ana nowy av, do twarzy Ci z grzywką i te oczy. Świetne zdjęcie. |
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż. Pani kupująca rozwiała moje wątpliwości. Aukcja się skończyła i zaczęła nowa z książkami po...8zł Zaraz zamówię 3 tomy.Postanowienie na dzisiaj. Omijam Tanią Książkę, nie patrzę na allegro. No chyba, że ta druga aukcja nie przekroczy 45 zł. ![]() To się nazywa odwyk, nie ma jeszcze maja, a ja wykorzystałam całe fundusze przeznaczone na książki w maju
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zamówionych przeze mnie dziewięciu tytułów tylko jeden znajduje sie na liście, a wszystkie są na wyprzedaży, cenowo plasują sie pomiędzy 5-10zl i mają przynajmniej 50% zniżkę od pierwotnej ceny. W związku z powyższym nurtuje mnie pytanie o kryterium umieszczania książek w dziale Tania Książka.
|
|
|
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cicho liczę na to... Tak mieć kilka tysięcy własnych osobistych książek... Mniam
![]() Cytat:
Prawie trzyletni, dokładnie ma 2 lata i 8 miesięcy Mamusia była Yorkshire Terrierem, tatuś - Maltańczykiem. Przypadkowo się sparzyły w hodowli i wyszło moje maleństwo Maltany są przeważnie cięższe, ważą ok. 5 kg. Yorki są lżejsze, ważą od 2-3 kg. Mój na szczęście podał się na mamusię (na szczęście, bo dzięki temu wygląda jak wieczny szczeniaczek Najważniejsza dla mnie była jednak nie jego waga, a fakt, ze pomimo tego, że to mix, zachował najważniejszą właściwość obu powyższych ras - nie ma sierści a włos, dzięki czemu jest idealny dla alergików (czyli dla mnie Lucky uwielbia podróże, potrafi przejść bez problemu nawet 20km dziennie, nie lubi jak się go nosi. Z podróżowaniem samochodem nie ma problemu Wzięłam go do Włoch, blisko 16h jazdy i nic Spał, bawił się, a w Austrii w zajeździe zjadł kurczaka z rożna Turysta pełną mordką ![]() Cytat:
Bo Lucky jest tak rozpieszczony, że słucha mnie jak chce Jasne, że jak krzyknę to jest potulny, ale ma charakterek i często w drobnych sprawach lubi postawić na swoim. Na dodatek, ponieważ kocham psy, rozpieszczam go jak mogę - milion zabawek, przysmaków, gotowane jedzenie, cuda Pewnie gdyby nie to, że go traktuję jak przytulankę, a nie typowo jak psa, który powinien znać swoje miejsce, zdecydowałabym się na większą dyscyplinę. Ale... Duży pies, wymagający silnej ręki i dyscypliny, mógłby mi zrobić krzywdę, bo nie uznałby mnie za przywódcę A Lucky z racji postury co najwyżej może mnie pociągnąć za nogawkę od spodni ![]() Dziękuję Dziewczęta A dziękuję
|
||
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu dostrzegłam inny kwiatek - w spisie poutykano relatywnie nowe tytuły po cenach obniżonych o 5%, nie więcej. Jeśli ktoś nieuważnie będzie przeglądał te listy i za szybko kliknie, to też będzie mógł się naciąć, bo zapłaci właściwie pełną cenę (umówmy się, co to jest 5%
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli z jakiegoś powodu nie jest to działanie celowe to może mają baraki personalne. Ewentualnie, w co mocno wątpię, obsługa księgarni jest nieudolna. W każdym razie dają pod tym względem plamę odkąd pamiętam. ![]() Znalazłam w przeciągu 5 minut dwucyfrowa liczbę tytułów, które powinny być w dziale Tania Książka jak ja mogę to oni tym bardziej. Czyżby to miejsce miało służyć pozbyciu się niechcianych staroci poprzez dodanie do nich informacji z magicznym słowem "Tanio".
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak, takie błędy są żenujące, bo nie tego typu działań spodziewamy się po jednym z najstarszych i największych sklepów internetowych
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh, po tych wszystkich zmianach jakie wprowadził Merlin, cieszę się, że 'zmusił' mnie do korzystania ze stacjonarnych księgarni Teraz obławiam się w Centrum Taniej Książki, jak mnie najdzie zamówić coś wirtualnie to w Empiku i nie dość, że kupuję więcej za tę samą kwotę, to częściej (bo w mniejszych ilościach, bez progów i zupełnie bezstresowo (dopóki nie zacznę zliczać rachunków ![]() Btw Widzę, że już zbliżasz się do czytelniczego półmetka Gratuluję!
|
|
|
|
|
#2958 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Mam słabość do jamników.
![]() Cytat:
To znaczy jakiego sobie wymarzyłaś Amber?Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7393623] Mój odwyk w załączniku. Świetny ten odwyk Sunprince. Cytat:
Amber rozumiem, że Filary się Tobie podobały? ![]() Cytat:
![]() Tego do końca nie wie nikt. Mamy go od września, wtedy mógł mieć miesiąc-dwa. Brat jechał na giełdę z małymi kotkami swojej dziewcznyny, wrócił z jednym kotem mniej i jednym psem więcej (bo takie smutne oczy miał). Pochodził z jakiejś hodowli gdzie się nieopatrznie beagle skrzyżował ze spanielem. Cytat:
Dziękuję, tez się cieszę niezmiernie. Cytat:
![]() Cytat:
Słodki ten burek.![]() Cytat:
![]() Książka znajduje się nadal na nocnym stoliku, zdjełam ją z bloga, bo wisiała i wisiała i brakowało mi bodźca, żeby ja przeczytać. Teraz już mam dzięki Tobie. Cytat:
![]() Cytat:
Ile Ty masz tych kotów, dwa? Trochę zamazane zdjęcia wyszły, ale kociaki milutkie. Ana jakie śliczne zdjęcie! |
||||||||||
|
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Filary znam (jak na razie) z licznych recenzji i merlinowskiego schowka. Nie mam ich teraz za co kupić, ani od kogo pożyczyć.
|
||
|
|
|
#2960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To krzyżówka beagla i spaniela, która przerosła już swoich rodzicieli, kundelki są nieprzewidywalne niestety.
|
|
|
|
|
#2961 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana, na odwyk. ![]() Cytat:
A alergie też niestety mam i nie jestem pewna czy na koty też nie... Trudno jakoś z tym żyję, ale kiedyś muszę zrobić testy przez ciekawość. Cytat:
i nigdy więcej! Darły się przez kilka godzin w aucie. Koszmar! Cytat:
A z dużych ras podobają mi się właśnie husky, wilczury, labradory i golden retriwery. Ana, wyglądasz ślicznie - piękna wiosenna przemiana. Cytat:
) i czarno biały.Zdjęcia robiłam z komórki i trochę mi nie wyszły, a koty faktycznie słodkie (jak śpią ) - dwa małe tasmańskie diabły Ale też lubię patrzeć jak się bawią i mocują: który to z nich jest prawdziwym królem dżungli. ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moja biblioteka, jesli nadal ją chcecie
1) po ustawieniu na regale nie wygląda już tak okazale ![]() 2) przepraszam za chaos w tytułach, ale dopiero wczoraj wecorem powyciągałam dobytek z kartonów i jeszcze nie zdażyłam wprowadzić ładu i składu 3) cześc poleci chyba na allegro, bo są to książki nieprzydatne- Coelho, jakieś amerykanskie barachło.. ale trudno mi się rozstać nawet z jedną książką.. chociaż i tak opanowałam się i nie zabrałam wszystkich swoich książek od rodziców. Teraz mam miejsce na nowe
|
#2963 |
|
Konto usunięte
|
Elianko, z chęcią obejrzałabym zbliżenia.
Żeby popatrzeć na tytuły. ![]() Cytować jak zwykle mi się nie chce, ale: Gasta - super zwierzaki. ![]() Aniu, śliczny avek i piękna fryzurka. |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Dam zbliżenia jak je poukładam trochę
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7399915]Elianko, z chęcią obejrzałabym zbliżenia.
Żeby popatrzeć na tytuły. [/quote]I ja chętnie zerknęłąbym na tytuły. ![]() Trzymamy za słowo. A książeczek wcale znowu tak mało nie masz. Generalnie przy przeprowadzce jak wszystko jest w pudłach to się wydaje tego więcej niż jak się potem poukłada na półkach czy w szafkach. ![]() Też tak u mnie było. Jak zrobisz wyprzedaż to daj cynk, może coś u ciebie ciekawego znajdę. |
|
|
|
#2966 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja znikam na parę dni, tzw. pauza wakacyjna.
Wracam 5 maja. Wszystkim Wam życzę udanego i słonecznego weekendu majowego! hihihi...... |
|
|
|
#2967 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
To musi być widok.. ![]() EDIT: Tak przy okazji, zaglądnijcie tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251086
|
|
|
#2968 |
|
BAN stały
|
jakaś obsesja z tymi książkami?
ja na nie wydaje aż 0zł ;d |
|
|
|
#2969 |
|
po prostu Em :)
|
Jaka obsesja, po prostu przyjemne i pożyteczne hobby.
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wysyłanie zaangażowałam mailowo TŻ, który na długi weekend pojechał sobie beze mnie w wyjątkowo ładne i ciepłe miejsce, wiec niech będzie z niego chociaż taki pożytek, że kupi jakaś ciekawą, kolorową kartkę. ![]() Może w takim razie korzystasz z biblioteki, czy po prostu nie lubisz czytać? Edit: Melin mnie wykończy. Jak ochłonę z wrażenia to napiszę co dziś przeżyłam.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-04-30 o 18:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Zrezygnowałas? Chodze koło tej ksiązki , tylko droga , bo 54 zl. Stąd moja ciekawość. 

raczej nie skorzystam, ale fajnie, że to zrobili, bo decyzja o wycofaniu tego działu była dla mnie totalnie niezrozumiała
Osądźcie te trzy sytuacje:

hihihi......