Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-22, 21:44   #631
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez sylwius Pokaż wiadomość
No mi w poprzednich ciążach też się skracała, ale tak po połowie ciąży dopiero. A teraz jestem niecały 14tc. A Twój lekarz podawał Ci długość? Bo ja mam teraz 2,6cm. Pewnie normalnie bym to bardzo przeżywała, ale w porównaniu z tym co "mi groziło" to teraz wydaje mi się, że to pikuś To na pewno wszystko przez te nerwy, w weekend to już się nawet budziłam z twardym brzuchem. A no-spe bierzesz tak profilaktycznie, czy tylko jak czujesz twardy brzuch? Mi kazał jeszcze brać Aspargin 3x2

Moja szyjka jest po konizacji i w dobrym czasie miała 25 mm. Teraz już mniej niż 20 mm. Aspargin tez biorę. Cały czas. A No spe. Najpierw lekarz kazał brac 3x1 No spe forte. Brałam. Ale jak bolało to musiałam wziąć dodatkowa. Wiec teraz biorę jak boli albo jak brzuch twardy. Żeby tyle dziennie nie brac. Dziś np musiałam wziąć 3. Ale wczoraj ani jednej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 21:45   #632
sylwius
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Miałam termin na koniec grudnia, a do szpitala trafiłam na początku października..wyszłam pod koniec listopada już z córką (urodzona na początku listopada). Mąż mi zdziczał wtedy

Wszystkie brzuszki fajne

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cieszę się ze jest ok gratuluje synka!
Dzieki A dlaczego musiałaś leżeć w szpitalu?
sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 21:46   #633
dwakolory1
Wtajemniczenie

Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Moja wariatka co najwyzej skoczy mi z rozpędu na brzuch raczej nic nie czuje

O fajnie, popatrzę sobie zaraz.
Mój brzuch jest jakie dziwaczny! Jak wstałam był naprawdę spory, a po chwili nie było już go wcale widać. Kolezanka nie mogła uwierzyć, że to zdjęcie mojego brzucha, bo godzinę potem byl płasciutki](półnagie, w piżamie ) jutro zaczynam 15tc

Kurczę miało być bez twarzy, no ale nic. Macie w gratisie moją fryzurę na cebulę

Jaka piłeczka

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2017-05-22 o 21:48
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 21:49   #634
Hapinka
Raczkowanie

Śliczne brzuszki gratulacje udanych wizyt !
Jak u was z jedzeniem ? Od dość dawna nie mam mdłości ale apetyt słaby nadal... zjadłam 1/3 obiadu i jestem już nieprzyjemnie pełna... tez tak macie ?

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 22:01   #635
201707171552
Konto usunięte

U mnie różnie... Raz apetyt jest, raz go nie ma, staram się chociaż zjeść jakieś owoce jak nie dam rady normalnego obiadu
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 22:05   #636
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aczka5 Pokaż wiadomość
Eemma, o rety! Ale sie okruszek pospieszyl!

Cieszę sie z udanych wizyt i gratuluję synkow
Zachowałam sobie jej najmniejsze ubranka-r.48 który i tak był za duży na początku. Te 3kg noworodki wydawały mi się takie wielkie
Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Trafiłaś do szpitala przez skurcze?

Moja córka też jest wcześniakiem z 35tc. Całe szczeście urodziła się bez znamion wcześniactwa i po 5 dniach od porodu byłyśmy już w domku.

Tak. W 28 tyg miałam skurcze co 3 minuty..szyjke skróciły. Potem doszło małowodzie więc usg było czesto. Koło 30 tyg było wiadomo że nie donosze, bo przepływy były coraz gorsze. Gdy skurcze się znowu rozkręciły (w nocy..czułam ból pleców ale nie skojarzyłam) to już nie było co hamować. Rozwarcie się zrobiło, szybko cc. Córka urodziła się z dużą niedokrwistością i przez to pobyt się wydłużył. Były też wylewy ale na szczęście nie wyrządziły szkody i serduszko nadal kontrolujemy ale obyło się bez zabiegu. Obecnie jest pełną życia 3,5latką
Stary 2017-05-22, 22:05   #637
ewcia1368
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Super. Jakie macie propozycje imion?

Jeśli zostanie chłopiec to będzie Staś

a co do apetytu to mnie też strasznie zapycha ale muszę tak coś zjeść co dwie - trzy godziny, jak noworodek.

Edytowane przez ewcia1368
Czas edycji: 2017-05-22 o 22:07
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 22:06   #638
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki A dlaczego musiałaś leżeć w szpitalu?
Opisałam już wyżej
Stary 2017-05-22, 22:09   #639
sylwius
Raczkowanie

Cytat:
Opisałam już wyżej
O kurcze, to mialas przeboje... Dobrze, ze wszystko zakonczylo sie szczesliwie

sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 22:14   #640
201707171552
Konto usunięte

Dziewczyny a jak to jest u was ze spaniem ? staracie sie spac na lewym boku tak jak jest niby odpowiednio ? czy może nie zwracacie uwagi ? bo ja się na tym l4 naczytam róznych rzeczy i biore sobie do głowy...
Stary 2017-05-22, 22:17   #641
ewcia1368
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest u was ze spaniem ? staracie sie spac na lewym boku tak jak jest niby odpowiednio ? czy może nie zwracacie uwagi ? bo ja się na tym l4 naczytam róznych rzeczy i biore sobie do głowy...

ostatnio mamaginekolog na live tłumaczyła że nie powinno się cały czas leżeć na jednej stronie, konkretnie czemu to musisz jej posluchać po prostu trzeba w różnych pozycjach leżeć. Ja np. śpię czesto na lewnym ale tak mam od zawsze, nie ma co przesadzać, skoro normalnie lekarze nie zalecają.
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 22:25   #642
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze, to mialas przeboje... Dobrze, ze wszystko zakonczylo sie szczesliwie

Czuję że wyczerpaliśmy nasz limit szczęścia. Niestety średnio jest lepiej w tej ciąży bo brzuch już twardnieje. leże ile mogę, biorę magnez i nospe.
Cytat:
Na samym lewym boku średnio bo uciska się żyłę wrotną. Warto zmieniać pozycje po prostu
Stary 2017-05-22, 22:28   #643
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
U nas niestety od małego robił słodkie oczy i nie wytrzymalismy, ale wie kiedy może wejść a kiedy nie Oj chciałabym go czasami wycalowac ale on mnie bezczelnie odpycha od siebie lapami hehe, o dziwo brzuszka pilnuje co mnie mega cieszy i mam nadzieję ze po porodzie nie będę miała z nim problemów

Labradory tak mają; )chwila nie uwagi i wskakuje do lozka

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Ja siebie pokażę, ale na chwilę- zaraz usuwam
Wielorybek
Proszę nie cytować
Nie widziałam; /

Cytat:
Napisane przez nadzieja2017 Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie Wszystko wporzadku Dzidziuś rośnie ma 8.5 cm. I tez stał na głowie. A jeśli chodzi o płeć to lekarz mówi ze jeszcze nie powie bo narządy podobne :-/ Ważne ze z dzidziusiem ok

Cytat:
Ja też już jestem po wizycie. Lekarz stwierdził, że jak dla niego wszystko jest ok Usg trwało z pół godziny, bo mały źle się układał. Na początku ocenił wszystkie organy, przepływy, itd. i stwierdził, że tu wszystko jest dobrze, ale z tą przeziernością to już na oko widzi, że będzie podwyższona... Ale powiedział, że musimy poczekać na dobre polożenie dziecka, bo na razie za bardzo odgina główkę i wynik wychodzi wtedy zaburzony, no i ostatecznie jak już dziecko się dobrze ułożyło to wyszło mu 2-2,2mm. Pytałam się skąd taka rozbieżność, powiedział, że on nie komentuje innych lekarzy, ale, że albo ta opuchlizna zeszla, albo dziecko było źle ułożone. Pobrał mi jeszcze raz krew na pappa i stwierdził, że jak wyjdzie ok, to on by już więcej nic nie robił. Kamień z serca To by się też pokrywało z tym, że na ostatniej wizycie mój lekarz prowadzący mierzył NT i wyszło mu 1,9.
Z gorszych rzeczy, to skróciła mi się już szyjka i muszę się bardziej oszczędzać.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

A no i będzie chłopak już dwa razy potwierdzony
Gratulacje dziewczyny; )

Ja tez po wizycie jestem troszkę zawiedziona bo nie było usg i nie wiem kto siedzi we mnie dowiemy się zapewne 19.06 albo na prenatalnych też w 2 połowie czerwca co najważniejsze że wszysto jest super fantastycznie cytologia też dobrze wyszła; )
Stary 2017-05-23, 06:32   #644
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję że wyczerpaliśmy nasz limit szczęścia. Niestety średnio jest lepiej w tej ciąży bo brzuch już twardnieje. leże ile mogę, biorę magnez i nospe.

Na samym lewym boku średnio bo uciska się żyłę wrotną. Warto zmieniać pozycje po prostu
Daj spokój! Nie ma czegos takiego jak limit na szczęscie! Każda ciąża jest inna i tego trzeba sie trzymać!
Wiele przeszłaś przy córeczce, w którym tc się urodziła i ile ważyła? Mi poprostu w 34tc odeszly wody, lezalam tydzie na patologii i nie miałam nawet pół skorczu. Za to elegancko nafaszerowali mnie antybiotykami, bo nie wiadomo co było przyczyną wcześniejszego odejścia wód. Moja Zosia z usg miała prognozy na 1900g, a wyszło 2420g. Mam nadzieje, ze teraz też uda nam się "dociągnać" do 2kg...

A nie bierzesz dodatkowo luteiny? Luteina podobno "wzmacnia" szyjkę. Ja mam brać do końca ciąży. Trzymam za Was kciuki!

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 07:36   #645
Molise
Zakorzenienie

Widzę, ze sporo z nas miało problemy w poprzednich ciążach .... ciąża to teraz choroba, naprawdę. Tyle patologii i schorzeń. A jak słyszę teksty starszego pokolenia, ze one do samego końca w pole chodziły .....

Mam nadzieję, ze te ciąże będą dla nas łaskawsze !

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 08:32   #646
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny aż mnie dobilyscie waszymi brzuszkami. U mnie nic nie widać, a to już 17+1..

Madzia nie ma co się przejmować mniej dla kręgosłupa ja wyglądam jakbym spuchła, pod biustem mi się zrobiło takie wybrzuszenie że masakra... Także ja tam się cieszę że jeszcze niewiele widać.
Stary 2017-05-23, 08:43   #647
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
ja po wizycie lekarz mówił, że wszystko w porządku, dzidziuś stał na głowie i prawdopodobnie u nas będzie synuś Fajnie, bo łatwiej nam wybrać dla chłopca imię
Cytat:
Ja tez po wizycie Wszystko wporzadku Dzidziuś rośnie ma 8.5 cm. I tez stał na głowie. A jeśli chodzi o płeć to lekarz mówi ze jeszcze nie powie bo narządy podobne :-/ Ważne ze z dzidziusiem ok

Super wiesci dziewczyny !

Cytat:
Ja też już jestem po wizycie. Lekarz stwierdził, że jak dla niego wszystko jest ok Usg trwało z pół godziny, bo mały źle się układał. Na początku ocenił wszystkie organy, przepływy, itd. i stwierdził, że tu wszystko jest dobrze, ale z tą przeziernością to już na oko widzi, że będzie podwyższona... Ale powiedział, że musimy poczekać na dobre polożenie dziecka, bo na razie za bardzo odgina główkę i wynik wychodzi wtedy zaburzony, no i ostatecznie jak już dziecko się dobrze ułożyło to wyszło mu 2-2,2mm. Pytałam się skąd taka rozbieżność, powiedział, że on nie komentuje innych lekarzy, ale, że albo ta opuchlizna zeszla, albo dziecko było źle ułożone. Pobrał mi jeszcze raz krew na pappa i stwierdził, że jak wyjdzie ok, to on by już więcej nic nie robił. Kamień z serca To by się też pokrywało z tym, że na ostatniej wizycie mój lekarz prowadzący mierzył NT i wyszło mu 1,9.
Z gorszych rzeczy, to skróciła mi się już szyjka i muszę się bardziej oszczędzać.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Super ! :Kciuki: za Pappe i gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Jak u was z jedzeniem ? Od dość dawna nie mam mdłości ale apetyt słaby nadal... zjadłam 1/3 obiadu i jestem już nieprzyjemnie pełna... tez tak macie ?

u mnie to zależy od tygodnia. Jesli chodzi o obiady to już od dłuższego czasu jem mniejsze porcje niż kiedyś, inaczej po prostu się zapycham i potem wyglądam jak balon i tak samo jak u Ciebie szybko czuję takie dziwne uczucie pelności..
Śniadania i kolacje raczej bez zmian tak jak kiedyś.
Ale muszę częściej podjadać w ciągu dnia, jakieś owoce, kanapka czy cóś.
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 08:44   #648
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Nie nadrobie Was dziewczyny lecicie jak burza

Brzuchole piekne! Moj na razie wyglada jak ciaza spożywcza 😱

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 08:54   #649
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Ja czekam spokojnie niech sobie rośnie pomału jutro zaczynamy 18 tydzień. A w poniedziałek usg ostatnio widzę dzidzie często. Na połowę czerwca wyjdzie mi też połowkowe co prawda przysługuje mi już na NFZ, bo jestem w programie badań prenatalnych. Ale u mnie robią w tym miejscu przez które miałam tyle problemów więc na pewno się tam nie wybiorę. Wolę zapłacić te 250 i zrobię u swojego lekarza, który jest bardzo fajny. A ostatnio miałam okazję wielu lekarzy poznać masakra takie gbury, że szok 😲

Ja się zbieram do pracy. Jutro mam wolne wiec po badaniach krwi będę odpoczywać muszę ciuchy letnie powyciagać a zimowe pochować

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2017-05-23 o 08:58
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 09:13   #650
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
ila - https://mamadwojki1416.wordpress.com...-1/#comment-11 tutaj jest z tą tablicą

a tutaj znalazłam inne różne próbki - https://www.sparwelt.de/gutscheine/r...g-gratis-29964
Dzięki, poprzyglądam się.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:

gratulacje

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:

Super wiadomości! Gratuluję syna

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Straszycie dziewczęta :O

A powiedzcie mi.. Od jakiegoś tygodnia mam tak, że siedzę, czytam coś, albo coś robię a potem tak jakby mną szloch wstrząsał raz na jakiś czas. W sensie oddychania. A nie płaczę... Czy coś może być nie tak?
W 2 trym tak się dzieje, zmniejsza się objętość płuc, możesz zauważyć skrócony oddech i takie właśnie "szlochy"

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość

Ja muszę jeść co 2-3 h inaczej zaraz mi się niedobrze robi. I nie jestem w stanie zjeść dużo naraz bo mam odruch wymiotny.
Także zdrowo, kilka małych posiłków dziennie, tak zawsze się powinno

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Widzę, ze sporo z nas miało problemy w poprzednich ciążach .... ciąża to teraz choroba, naprawdę. Tyle patologii i schorzeń. A jak słyszę teksty starszego pokolenia, ze one do samego końca w pole chodziły .....

Mam nadzieję, ze te ciąże będą dla nas łaskawsze !

Taaaa... moja teściowa " Ja na rowerze w 8 msc jeszcze do pracy jeździłam, drugi syn na bagażniku, a Ty się boisz iść na dłuższy spacer...?"
Uwielbiam te teksty... teściowej, babci...

Trzymam kciuki o nasze donoszone do bezpiecznego momentu ciąże! Wszystkie bez wyjątku
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 09:17   #651
la figa
Wtajemniczenie

dziewczyny, a ten spod tego linku z niemieckimi probkami, to wysylaja paczuszki do polski czy to tylko dla osob mieszkajacych w niemczech?
Stary 2017-05-23, 09:43   #652
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
dziewczyny, a ten spod tego linku z niemieckimi probkami, to wysylaja paczuszki do polski czy to tylko dla osob mieszkajacych w niemczech?
Tylko do Niemiec ale jest dużo Polskich stronek z probkami

Stary 2017-05-23, 09:45   #653
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Tylko do Niemiec ale jest dużo Polskich stronek z probkami

Ja na polskich stronach znalazłam 2, gdzie faktycznie wyślą...
Dasz linki na polskich stronach?
Stary 2017-05-23, 10:15   #654
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Ja na polskich stronach znalazłam 2, gdzie faktycznie wyślą...
Dasz linki na polskich stronach?
http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/

Wystarczy wpisać w Google : Darmowe próbki dla dzieci

Stary 2017-05-23, 10:26   #655
dziobun
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny w ten piękny poranek. Mówiąc o kondycji to mnie mąż wyglosił wczoraj tyradę, że jemu się nie podoba, że ja w weekend Bożego Ciała jadę do Karpacza (panieński). Że on nie mowi że mam w domu siedzieć, ale góry to przesada. No a ja mu mówię, że koleżanki mama w ciąży na nartach jeździła, druga koleżanka w 8 miesiącu weszła na Śnieżkę a ja tam zamierzam kolejką na Kopę wjechać i może pod Świątynię Wang się przespacerować... to nie... najlepiej, żebym mu w tym czasie w domu karpatkę piekła 🙄

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 10:30   #656
eemmaa
Zadomowienie

Kana urodziłam w 33 tygodniu. Córka też miała nie mieć 2 kg, a miała 2100. Dobrze że czas zaciera niektóre wspomnienia bo chyba inaczej nie zdecydowałabym się więcej na ciążę 😉. Nie biorę luteiny, bo u mnie problemem nie jest szyjka a macica więc leki rozkurczowe najlepsze. Szyjka skraca się przy okazji skurczów stawiającej się macicy.
Stary 2017-05-23, 10:34   #657
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/

Wystarczy wpisać w Google : Darmowe próbki dla dzieci

wpisywałam wtedy i nawet ta stronę przeglądałam. Ale na tamten czas z całej tel listy tylko 2 rzeczy były aktualne. Może teraz będzie więcej
Stary 2017-05-23, 11:03   #658
karmen27
Raczkowanie

Cytat:
Kana urodziłam w 33 tygodniu. Córka też miała nie mieć 2 kg, a miała 2100. Dobrze że czas zaciera niektóre wspomnienia bo chyba inaczej nie zdecydowałabym się więcej na ciążę 😉. Nie biorę luteiny, bo u mnie problemem nie jest szyjka a macica więc leki rozkurczowe najlepsze. Szyjka skraca się przy okazji skurczów stawiającej się macicy.
Dziewczyny moja przyjaciółka urodziła w 32 tyg i teraz ma slicznego 8,5kilowego ,półrocznego malucha😊jest przeslodki,grzeczniejszeg o dziecka nigdy nie widziałam,urodziła przez cc ze względu na swoje zdrowie ale mały ważył 2.700 i miał 9/10 .leżał w szpitalu pod obserwacją tylko 2 tyg. I teraz jest wszystko w jak najlepszym porzadku😊u nas dzisiaj też piękna pogoda,ja wczoraj byłam na basenie i chyba będę regularnie chodzić,przeplynelam 30 dlugosci💪 i była nawet też jedna kobitka w ciąży ale chyba bardziej zaawansowanej niż ja...

karmen27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 11:29   #659
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Kana urodziłam w 33 tygodniu. Córka też miała nie mieć 2 kg, a miała 2100. Dobrze że czas zaciera niektóre wspomnienia bo chyba inaczej nie zdecydowałabym się więcej na ciążę . Nie biorę luteiny, bo u mnie problemem nie jest szyjka a macica więc leki rozkurczowe najlepsze. Szyjka skraca się przy okazji skurczów stawiającej się macicy.

Ja pół ciąży czekałam, żeby przekroczyć magiczne 2 kg. Cesarkę miałam mieć w 34 tygodniu, mały miał 2100. Koleżanka z sali miała cesarkę w 32 bodajże tygodniu, malutka się urodziła z wagą 1400 g. Miesiąc w szpitalu i teraz jest ruchliwą prawie dwulatką

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 11:56   #660
patrysina
patrysina

hej mogę się przyłączyć? ja mam termin co prawda nie na listopad tylko na 2 grudnia jeśli dzidzia urodzi się o czasie, obecnie 13 tydzień
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości