|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BIEDRONKA - produkty godne polecenia cz. XLIII
Cytat:
Dokladnie jak nie pracujesz w biedrze to niewiesz!, ja sama pracuje i wiem jak to wyglada od srodka: jak ktos krzyczy czemu nie otworzą kasy nastepnej, bo tylko 3 osoby w kasie to odpowiadam" nie jestesmy kaufland ani auchan i jestesmy rozliczani z szybkosci skanowania( tzw. kto najszybszy ten najlepszy, im wolniejszy kasjer juz podkreslony mazakiem z napisem: DO POPRAWY!) i że sie siedzi tylko na kasie i jak komus nie odpowiada zapraszam do hipermarketów. zapierdzielamy za 10. Co do głów co zatrudniają to przeciez w 3 os. za zmianie trzeba zrobic co zrobic po co zatrudniac nowych przeciez trzeba znowu placic a dla nich liczy sie tylko zysk a nie ludzie. |
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dobrze tylko tak naprawdę te wszystkie sprawy nie interesują (i nawet nie powinny interesować) klientów. Tak samo jaki i moich klientów nie obchodzą wewnętrzne problemy firmy. Wchodząc gdzieś chcesz załatwić to po co przyszedłeś, nie interesujesz się zarobkami pracowników i tym czy akurat mają ciężki dzień. O ile rozumiem że część kas jest zamkniętych i jak ktoś postoi kilka minut dłużej w kolejce to mu się nic nie stanie to już kompletnie nie rozumiem braku cen i innych tym podobnych rzeczy. Często się zdarza że pani na kasie nie zna (nie ma) kodu na cukierki (a i na inne produkty też się zdarzało) i muszę z nich rezygnować. Po co w takim razie taki produkt jest wystawiony w sklepie, skoro i tak go kupić nie mogę? Oczywiście nie popieram chamstwa, awantur czy krzyków urządzanych przez klientów. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2017-05-23 o 11:14 |
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tu sie zgodze bo to w obowiązku kasjera znać kody na pamiec ( wyjątek jedynie ze ktos sie uczy), co do cen jesli sa w półkach to z reguły są, jesli chodzi o non food czy wyprzedażówkę hm ceny zmieniają się do chwile, cen pelno czasem kilkadziesiąt i tylko chwila by je roznieść. Tych których się nie zdąrzy zostawia się na następny dzień leża leża, a potem znowu okazuje się, że cena się zmieniła i tak w kółko, ale zgodze się z Tobą ceny powinny być
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
A ja się cieszę, że w moich 3 Biedronkach sa fajni ludzie w różnym wieku. Z miłą chęcią ustawiam się do ich w kolejce (p. Grażynka
|
|
|
|
#2496 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() Firma chyba jeszcze nie zauważyła, że przez swoje oszczędności kadrowe traci klientów. |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2498 |
|
Konto usunięte
|
czy gazetki czwartkowe to sie pojawiaja raczej w srode czy mozna liczyc ze np. sie pojawia dzis wieczorem?
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b3c663057ffbc82ae9019b 87931eb18768d1240;7405410 1]czy gazetki czwartkowe to sie pojawiaja raczej w srode czy mozna liczyc ze np. sie pojawia dzis wieczorem?
[/QUOTE]watpie
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, opowiem odnośnie pracy w sklepie.Mam na osiedlu mały sklep.był czynny 7 dni w tygodniu, obecnie 6
zrobili tak pracują 6-16:00 w soboty 6-13:00 i wszystko funkcjonuje |
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Co do osób pracujących w Biedronce to łatwo nie mają, zwłaszcza w weekend widać że nie mają czasu się po głowie podrapać. To wszystko oczywiście wina kierownictwa bo powinni wysoką pensją zachęcać ludzi do pracy bo z tego co mi wiadomo już tam nie chcą ludzie pracować. Towaru i klientów przybywa, roboty też to i pensje powinny iść sporo w górę. Kupiłam dziś golden eggs i jajo Marsa ale nie wiem czemu było tylko same jajo a batonika brak a opakowanie nie ruszone, jakieś wybrakowane czy co?? |
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
ja osobiście dołączyłabym do strajku ulicznego,aby sklepy w niedzielę były zamknięte, jedynie dyżurne otwarte i tyle
PS.dziś widziałam reklamę tv,że w Biedronce pracuje 40 tysięcy mam. Hardkor! jak tyle pracuje kobiet, mających dzieci i wszystko prosperuje, to jakie zyski ma dyskont. PS. Dziś byłam w sklepie osiedlowym i pomidory zwykłe były po 3,79/kg reszta w podobnych cenach i to bez promocji |
|
|
|
#2504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
500+ zrobiło swoje. w Mojej B 4 osób się zwolniło aby mieć kasę... powoli robi się to, o czym wszyscy mówili. Każdy chce kasę, a pracować nie ma komu...
Dorwałam dziś jedną paczkę złotych jajek, ale to dobre |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czego Wy oczekujecie? Póki jest obrót to po co mają zmieniać model, zatrudniać jeszcze więcej pracowników, dbać o większy ład i porządek? Naprawde trzeba to tłumaczyć? Tak samo jak można wymagać od dyskontu standardu delikatesow? Przecież tak jest w każdym sklepie handlowo-uslugowym. Czasami płaci się więcej za to "cos" lepszego. Kosmetyczka, która ma klitke, stara farbę na ścianach i bałagan weźmie mniej od ekskluzywnego salonu, chociażby pracownicy mieli podobne kwalifikacje. Ale póki się to opłaca i nie chce się więcej, to po zmieniać? To samo że wszystkim innym....
Całkowicie nie rozumiem zarzutów FlashDance. Jak się nie podoba to się tam nie chodzi. Trochę to dla mnie hipokryzja. Tak jakbym od skarpetek za 2 zł wymagała jakości nie wiadomo jakiej. Ja biedronka odwiedzam może raz na miesiąc (?) pomimo tego, że mam obok. Nie podoba mi się ten bałagan tam, więc tam nie chodzę. Ode do Stokrotki, gdzie zapłacę więcej, ale mam jakiś luz. Jak się nie podoba to zmień sklep. Każdy tylko potrafi narzekac, a potem biegnie na wyprzedaże. Liczby firmie się zgadzają, to po co mają się starać? Jak się postarają, to wcale więcej nie wydasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Już minęły czasy kiedy się mówiło że Biedronka to sklep dla biednych, ludzie bogaci także robią tam zakupy, wystarczy popatrzeć jakimi samochodami podjeżdżają i jak drogie robią zakupy to świadczy o tym jak podniósł się poziom jakości towarów także obsługi także powinien przez większe zatrudnienie i np oddzielenie kasjerów od osób wykładających towar
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączyłabym się do dyskusji ale nie mam czasu więc ma szybko.
Te małe jajeczka znów wchodzą po 19 80 wuec uważajcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byly strajki i co dały nic a copowie pracodawca: jak sie nie podoba to do widzenia . Pracy u mie na wsi oprocz sklepów niema to nie Warszawa czy Wrocław, a czy klientowi tak mowie: jak krzyczy ze go nogi bolą i niech ktoś do niego przyjdzie to mówie, że dwie osoby to nie kolejka, bo kolejka zaczyna sie od 4 osób i że jak chce bez kolejek to zapraszam do Auchan czy do Kaufland tam siedzą kasjerki i czekają na klientów bo od tego są 8 h na kasie ![]() Co więcej w biedronce osoby pracujące robią wszystko: wypiek, obsluga klientow, sprzątanie, doradzanie, wykładanie towarów i wiele wiele więcej
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj nie kupiłam cukierków bo nikt nie mógł znaleźć kodu ani kolo ceny ani na zapleczu. Moze to i dobrze moje boczki mi podziękują.
|
#2512 |
|
TU i TAM
|
wiecie moze od kiedy w tym roku beda sandaly korkowe w biedronce?
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli jako społeczeństwo nie chcemy płacić więcej to pracodawca nie będzie z własnej kieszeni dawał podwyżek czy zatrudniał więcej osób...
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię tam zakupy z przyzwyczajenia i dlatego że w lidlu ceny niektórych produktów są wyższe i niektórych nie ma. Ale jak się przeszłam jakiś czas temu po osiedlowych sklepach, to ceny zbliżone. Kupuję nadal w biedronce, bo otwarta dłużej iż osiedlowe sklepy, bo gazetki są w necie i mam tam wiele sprawdzonych produktów. Ale mimo tego mój koszyk w b. Zmniejsza się, a w lidlu powiększa. Lidla nie lubię za to ze w niedziele jest czynny tylko do 18 i mam problem z wyrobieniem się z zakupami. Tez mam w biedronce swoich ulubionych kasjerów i takich do których nawet nie podchodzę mimo braku kolejki do nich. Wolę poczekać, a potem nie bujać się z reklamowaniem paragonu. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Aaa widziałam ostatnio w mojej b. Pracownika z agencji pracy tymczasowej. Uzupelnial towar na półkach. |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), w Biedronce w regularnej cenie było chyba po 8,9, a nigdzie indziej nie widziałam poniżej 10 zł. Co nie zmienia faktu że większość czeka aż cena spadnie do jakichś 4/5 zł i dopiero wtedy kupuje.
|
|
|
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie w l. wiecej rzeczy wkurza ;p Cytat:
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
zamyslonaroztargniona- masz rację, zgadzam się ze wszystkim co napisałaś
![]() ja powiem więcej-jeździliśmy specjalnie do jedynej Biedronki w mieście, to były początki.W Białymstoku- ul.Ryska.było to jakieś 17-18 lat temu!!!jak nie lepiej najtańsze i najlepsze jakościowo produkty były.Pewnie w Auch. taniej,ale jakość była słabsza. Pamiętam nasze zakupy: woda gazowana, keczup,mleko,papier toaletowy- innych rzeczy nie kupowaliśmy, to mieliśmy wypróbowane.asortyment też był mały.Braliśmy to hurtem
|
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

jeśli jako społeczeństwo nie chcemy płacić więcej to pracodawca nie będzie z własnej kieszeni dawał podwyżek czy zatrudniał więcej osób...