|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy wprowadzić nową nazwę serwisu - ona.pl? | |||
wprowadźmy nową nazwę ona.pl |
![]() ![]() ![]() ![]() |
103 | 14,37% |
zostańmy przy wizaz.pl |
585 | 81,59% |
wszystko mi jedno |
29 | 4,04% |
Głosujący: 717. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wizaz.pl kontra ona.pl ???
Aga, faktycznie, stoisz przed dosyć ciężkim wyborem. Ale, tak jak napisałam wyżej, obstawałabym przy nazwie Wizaż.
Teraz Wizaż nie jest wyłącznie nazwą portalu. Pod tą marką kryje się prestiż i renoma. Przez wiele lat ciężko pracowałaś, aby to miejsce mogło być takie, jakie jest teraz - cieszące się poważaniem i szacunkiem innych. Nie warto z tego rezygnować. Rozumiem, że obawiasz się tego, że "Wizaż" nie będzie pasował do nowej formy/treści portalu (szkoda, że nie możesz napisać, jaki zmiany planujesz ![]() Ale przecież nazwa Wizaż jest bardzo rozciągliwa; to nie tylko kosmetyki i uroda. Naprawdę, można w nią "wpasować" wiele innych rzeczy. Trzeba tylko umiejętnie przekształcić tytuł nowego działu, tak by oscylował w granicach słowa "wizaż". Wszystko da się zrobić. Aga, nie zabieraj nam Wizażu. ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
wolę wizaż.pl, domena ona.pl jest taka... nijaka.
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Proszę zostańmy przy wizaż.pl....
![]() I BŁAGAM - nie zmieniajcie już szaty graficznej.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Zagłosowałam na wizaż, bo po pierwsze przyzwyczaiłam sie do tej nazwy, po drugie wydaje mi się ona dosyć chwytliwa, po trzecie niekoniecznie zawęża ilość tematów mogących pojawić się na stronie. Ona.pl jakoś tak dla mnie bezbarwnie brzmi
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Również wolałabym pozostanie przy starym dobrym wizażu - toż to już marka sama w sobie
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Wizaż to wizaż- zostańmy przy tej nazwie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wolę nazwę Wizaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
to zalezy czy chcecie zachecic wiecej nowych uzytkownikow czy utrzymac dotychczasowe "klientki", mi nazwa wizaz nigdy sie nie podobala - kojarzy mi sie z salonem kosmetycznym i tipsami (bardzo przepraszam ale rozmawiamy o brandingu wiec mam nadzieje ze nikogo to nie urazi), a na wizazu jestem od 2002 - wczesniej pod innym nickiem. dziewczyny na pewno sa przywiazane do starej marki wizaz.pl, a te ktore jeszcze tutaj nie byly moga preferowac bardziej ogolne nazwy.
osobiscie jako fanka roznych takich marketingowych bzdur proponuje zrobic cos na ksztalt badania rynku. zarowno skierowanego do wizazanek jak i do potencjalnych uzytkowniczek. moze powiesic ankiete na stronie glownej? poprzedzic badaniami focusowymi? no i poczytac troche o tworzeniu marki/i.e. brandingu, jest cala masa fajnych pozycji o strategii budowania marki na pewno uda wam sie znalezc cos fajnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Wizaż forever!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam na Wizaż!
![]() ![]() A może zamiast ona.pl to wizazanka.pl ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-04-30 o 18:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Killing me softly
|
Jestem neutralna z lekkim wskazaniem na "nie" dla ona.pl . Brzmi nijako. Nie podoba mi się też pomysł stworzenia katalogu produktów spożywczych, ale tu z kolei domena ona.pl byłaby bardziej odpowiednia. Ona.pl kojarzy mi się z wrzuceniem do jednego worka wszystkiego: kosmetyków, porad, zup w proszku, gum do żucia, zawartości szafy i bóg wie co jeszcze. Dla mnie to niepotrzebne. Wizaż nie musi mieścić w sobie wszystkiego i nie potrzebuje tego typu ulepszeń. Wydaje mi się że straciłby na znaczeniu i pozycji jaką ma. Bo ma, czyż nie?
![]() Ale,w sumie, dostosuję się. Przeżyłam podfora papierkowe, motoryzacyjne i inne, przeżyję pewnie i sosy i napoje gazowane i nową domenę tyż ;> Jeśli widzicie w tym sens.
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Lubię nazwę wizaż, przywiązałam się do niej, ta marka wyrobiła sobie renomę przez długie już lata.
Wizaż to prestiż, to pozycja na rynku, internet jakoże coraz bardziej powszechny tak i wizaż jest znany w szerokim gronie kobiet. A wizaż to przecież wszystko co z kobietami związane, to moda, uroda styl ale też sposób bycia itp. Nie zmieniajcie nazwy proszę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Zagłosowałam za Wizażem, dlatego proszę, nie zmieniajcie nazwy. Chciałabym pozostać Wizażanką, poza tym jeśli ktoś (np. wśród moich znajomych) mówi o Wizażu, to od razu wiadomo o co chodzi.
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no tak, ale jakkolwiek na to nie patrzec to z tego portalu zyja jego wlasciciele i jest to ich biznes. biznes ma to do siebie ze powinien sie rozwijac, strac sie zaspokajac potrzeby klientow itp. z tego co wiem nazwa wizaz zostala wymyslona poniewaz milosciwie nam panujaca AgaZ chciala w internecie zaprezentowac swoja dzialalnosc. na poczatku ta strona byla malenstwem w porownaniu do tego co dzieje sie tu teraz. praktycznie zero reklam, 100 osob online. zmiany sa naturalnym procesem. nalezy sie zastanowic raczej nad tym czy obecne uzytkowniczki nie zniecheca sie do portalu po zmianie nazwy (np na ona.pl) i czy zmiana nazwy spowoduje wieksze zainteresowanie posrod kobiet nie byly jeszcze na wizaz.pl. aa no i jest jeszcze pewnie cala rzesza osob ktore maja konto ale nie sa aktywne tzn. nie odwiedzaja strony regularnie. osobiscie mysle ze nazwa ona.pl jest troche bez charakteru, mysle ze bardziej kobieca nazwa moglaby sie spotkac z wieksza aprobata wizazanek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie wizaż.pl .!!
![]() ![]() i co do szaty graficznej - jesli chodzi o forum, to wlasnie dlatego lubię wizaż, a nie inne. tutaj wiem co gdzie jest, wszystko widzę, jest przejrzyste. a poza tym, tak jak juz wiele dziewczyn pisalo - onka, onanianka, onianka . ?!?! jak to brzmi! a wizażanka, to wizażanka! ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wizaż. Tak też zaznaczyłam. Uważam że brzmi to o wiele lepiej niż ona.pl, poza tym przyzwyczaiłam się już do tej nazwy
![]()
![]() |
#50 | ||
Wtajemniczenie
|
nie zabierajcie wizażu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, ze wizaz.pl
![]() nie wiem czemu, ale ona.pl skojazyło mi się z onetem i jakims podforum tego serwisu ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
wizaż.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Wizaż to marka sama w sobie, nie ma sensu jej zmieniać. A nowe działy jak najbardziej.
Moim zdaniem wizaż idealnie odnosi się do kobiety i wszelkiej babskiej tematyki, więc nie ma sensu jej zmieniać moim zdaniem, na ona.pl , na "jeszcze bardziej babską". Wizaż jest wystarczająco kobiecy. Np. jest wiele for o np. o gotowaniu a tam także są pod-fora jak np. ciężarówki (dla kobiet w ciąży), kosmetyki, zwierzęta itp. a nikt nie zmienia kulinarnych nazw na inne, ![]() Jeśli kobieta chce poszukać czegoś o urodzie, znajdzie to na wizażu a przy okazji, znajdzie też więcej informacji na inne kobiece sprawy. Dlatego jestem za wizaz. pl a przecie ona.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
ona.pl zupełnie mi sie nie podoba.
Zostanmy przy wizaz.pl
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zgadzam sie z Luizinha. Moze sprobujcie poszukac innej nazwy, ktora przyciagnie wizazanki? Rozumiem, ze wizaz.pl jest juz marka sama w sobie, ale wazam, ze pojecie to jest mocno zawezone w stosunku do nawet terazniejszej tematyki portalu.
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
oj, zostanmy przy wizazu
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem za wizażem
![]() ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Pamiętacie?, jaki był bunt, gdy Wizaż, któregoś pięknego ranka, objawił się nam w nowej szacie graficznej
![]() ![]() Przyzwyczaiłyśmy się? Przyzwyczaiłyśmy. Do "Ona", też się przyzwyczaimy. Nazwa Wizaż, kojarzy się stricte z makijażem i tymi sprawami, a jeśli serwis ma zostać wzbogacony o nowe działy, bez sensu będzie zachowywanie dotychczasowej, która sugeruje, że jest to portal dla wizażystów. "Ona" to pojęcie ogólne i już po samym tytule można się domyślić, że na tej stronie znajdzie się wszystko, co może zainteresować współczesną kobietę.
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.