Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-24, 10:07   #781
201707171552
Konto usunięte

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cocktail - a jak cenowo ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 10:12   #782
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Ja lykam tylko kwas foliowy zadnych witamin a dziecko rosnie mi jak na drożdżach mysle jakie nie wezniesz bedzie dobrze organizm sam ci mowi co masz jesc i czego mu brakuje . Ja mialam za mało bialka to tak mnie do mięsa ciągnie ze hej

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Moja to samo i robi sobie ze mnie trampoline 😂 ale pani badala i przez brzuszek i od środka i na 4D w koncu pokazala co tam ma ❤

no moj dzieć to chyba sam nie wie czego potrzebuje, bo zachcianki mam tylko na słodkie i niezdrowe jedzenie :haha:
Ale zawsze miałam niedobór wit. B, więc chyba kupię Femibion.

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Szkoda, że o takich rzeczach nie informują. Ja wzięłam normalnie rano tabletkę, ale powiedziałam położnej i powiedziała że jak tylko tarczyce badamy to ok.

Tez witam w 18 tyg

Jakie masło shea używasz poleć coś

A ja po drodze poszłam do Tesco i znowu obkupiłam Antosia. Chyba już starczy póki co

ja polecam to z helfy - nierafinowane, oryginalne, bez żadnych domieszek. Jest bardzo wydajne - używam juz około miesiąca na sam brzuch a zuzyłam z 1/5.

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
z tymi truskawkami to coś mają kobiety w ciąży ja dziś robię ciasto mocno truskawkowe
Oj takk <3

Btw - widziałam już czeresnie w lidlu ! Co prawda zagraniczne i po 24zl, ale cóż..

Cytat:
Ja kupuje na mieście już stoją z kobiałkami

U nas sprzedaja na straganach tylko zagraniczne, bo nawet specjalnie spytałam ostatnio. Polskich jeszcze nie ma i ceny od 12-15zl.
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 10:18   #783
ila1000
Rozeznanie

U nas truskawki podobno polskie, cena 25 zł. Ale widać i czuć smak inny niż te giganty-mutanty z marketu. Ale jeszcze niewiele miejsc, gdzie można dostać.

Zrobiłam sobie wywar z suszonych śliwek wczoraj, dziś wypiłam, podobny daje magiczny skutek więc czekam

A piersi też smarujecie tym masłem shea?
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 10:23   #784
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja leżąca wiec nie mogę sie ruszyć nigdzie poza lekarzami. A jak tz wraca z pracy to q sklepach już nie ma.

A no to faktycznie nie masz kiedy kupić
Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Cocktail - a jak cenowo ?

14-17 zł/kg babka mówiła, że polskie spod folii. No nie wiem czy prawdę mówiła.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 10:24   #785
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
U nas truskawki podobno polskie, cena 25 zł. Ale widać i czuć smak inny niż te giganty-mutanty z marketu. Ale jeszcze niewiele miejsc, gdzie można dostać.

Zrobiłam sobie wywar z suszonych śliwek wczoraj, dziś wypiłam, podobny daje magiczny skutek więc czekam

Ja tylko czasem, ale to ze wzgledu na zapach - bo juz za blisko nosa )
Stary 2017-05-24, 10:49   #786
tekllaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
Ja tylko czasem, ale to ze wzgledu na zapach - bo juz za blisko nosa )
Ja smaruję brzuch , nogi , pośladki , piersi , boczki ale tylko wieczorem a rano używam oliwkę Chyba ze jest weekend to rano i wieczorem fakt masło ma niezbyt przyjemny zapach..
tekllaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 11:15   #787
aniusia0110
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Hej ja wlasnie po wizycie bedzie dziewczynka 👶 i znow termin porodu sie zmienił tym razem 18.11 😂 niedlugo urodzi sie w moje urodziny ❤

Póki co Twój termin wypada w moje urodziny
Gratuluję dziewczynki

Cytat:
Dziewczyny co lykacie w 2 trymestrze? Zastanawiam się między femibionem / pregna plus a folik mama. Wszystko w sumie podobne, jedynie femibion ma więcej witamin bo jeszcze te z grupy B.
mi polecił femibion natal 2 - udało mi się kupić podwójne opakowanie za 80 zł (normalnie w aptekach pojedyncze prawie 50 zł) z kubkiem niekapkiem ;-)

zazdroszczę wam tych ruchów - u mnie póki co wszechogarniającej słabości, szalejącego serducha i takiego mini brzuszka nic więcej nie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-femibion-natal-2-plus-60-tabl-z-butelka.jpg (35,0 KB, 50 załadowań)

Aniołek Nasz 13.01.2017

Czekamy na Ciebie
Listopad 2017
aniusia0110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-24, 11:17   #788
ila1000
Rozeznanie

Cytat:

ja polecam to z helfy - nierafinowane, oryginalne, bez żadnych domieszek. Jest bardzo wydajne - używam juz około miesiąca na sam brzuch a zuzyłam z 1/5.

Helgi, chodzi o to??
http://www.helfy.pl/kosmetyki/cialo/...-nierafinowane
Stary 2017-05-24, 11:18   #789
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniusia0110 Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczynki

mi polecił femibion natal 2 - udało mi się kupić podwójne opakowanie za 80 zł (normalnie w aptekach pojedyncze prawie 50 zł) z kubkiem niekapkiem ;-)

zazdroszczę wam tych ruchów - u mnie póki co wszechogarniającej słabości, szalejącego serducha i takiego mini brzuszka nic więcej nie widać
Oo gdzie Ci się udało takie dorwać. Ja u siebie placilam za jedno opakowanie ok 70 zł

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 11:21   #790
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tekllaa Pokaż wiadomość
Ja smaruję brzuch , nogi , pośladki , piersi , boczki ale tylko wieczorem a rano używam oliwkę Chyba ze jest weekend to rano i wieczorem fakt masło ma niezbyt przyjemny zapach..
gratuluje systematyczności ja ledwo się zbieram, zeby raz dziennie Cała reszte smaruję zwykłym balsamem.

Cytat:
Napisane przez aniusia0110 Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczynki

ooo mów szybko gdzie taka dobra cena
mi na ceneo pokazuje najtaniej z wysyłką 45zł za opkowanie na 30 dni i tam są dwie tabletki na raz (różowa + żółta)

Cytat:
Dokladnie to
Stary 2017-05-24, 11:31   #791
aniusia0110
Raczkowanie

Cytat:
Oo gdzie Ci się udało takie dorwać. Ja u siebie placilam za jedno opakowanie ok 70 zł

Cytat:
gratuluje systematyczności ja ledwo się zbieram, zeby raz dziennie Cała reszte smaruję zwykłym balsamem.

ooo mów szybko gdzie taka dobra cena
mi na ceneo pokazuje najtaniej z wysyłką 45zł za opkowanie na 30 dni i tam są dwie tabletki na raz (różowa + żółta)

Dokladnie to

mam u siebie w mieście aptekę DOZ (Dbam o Zdrowie) i tam stacjonarnie mieli takie opakowanie w tej cenie - widzę że na stronie internetowej nie mają tego opakowania tylko to pojedyncze za 45,99 zł - przesyłają za darmo do apteki - polecam, jeśli macie ją w pobliżu.

Często leki są tańsze niż w stacjonarnych aptekach a zamówienie z reguły realizują z dnia na dzień

https://www.â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜...iaza_i_dziecko tam gdzie znaczki są to powinno być doz kropka pl - jakieś obrazki mi tu wyskoczyły i nie mogę normalnie skopiować

Z tej nigdy nie korzystałam, ale ofertę mają fajną https://aptekaprima24.pl/femibion-na...tab-30-tab-duo za 77 zł dwupak

Aniołek Nasz 13.01.2017

Czekamy na Ciebie
Listopad 2017

Edytowane przez aniusia0110
Czas edycji: 2017-05-24 o 11:38
aniusia0110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-24, 12:01   #792
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekllaa Pokaż wiadomość
Zamówiłam z allegro zwykłe nierafinowane masło shea.. zapach ma troszke nie przyjemny ale myślę że warto ! Któraś z Was ma jakiś dobry kosmetyk na rozstępy który warto zakupić ?
Jak z Waszym celulitem ? Bo u mnie chyba coraz większy
Dziewczyny czy pozwalacie sobie czasami na chipsy / chrupki ?
Ja mam z nacomi i też fajne. Mój cellulit sięgnął z przodu prawie kolan i mi z tym źle jak patrzę na nogi z góry. Jak opale to tego nie widać ale mam takie jakby dziury, grudki.

Sama nie kupuje ale jak ktoś kupi to wtryniam.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

No to ja jeszcze od siebie polecę olej lniany jak dasz rade wypić to pij, a jak nie to ja sobie robię ser biały (u mnie się idealnie sprawdza twaróg wędzony) z tym olejem i dodaje szczyptę wegety, do tego pomidor i czuję tego gorzkawego smaku. Naprawdę mi pomógł, natłuszcza jelita, uszczelnia i nie muszę tak stękać na tronie, bobki mają poślizg. A i kupiłam sobie jeszcze herbatkę na pracę jelit zioła mnicha - czarny bez, mięta, nasiona lnu. Czy pomaga nie wiem ale chcę w to wierzyć, plus laktuloza plus kawa i nawet nie mam większych zastojów.

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2017-05-24 o 12:04
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 12:17   #793
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Ja mam z nacomi i też fajne. Mój cellulit sięgnął z przodu prawie kolan i mi z tym źle jak patrzę na nogi z góry. Jak opale to tego nie widać ale mam takie jakby dziury, grudki.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

No to ja jeszcze od siebie polecę olej lniany jak dasz rade wypić to pij, a jak nie to ja sobie robię ser biały (u mnie się idealnie sprawdza twaróg wędzony) z tym olejem i dodaje szczyptę wegety, do tego pomidor i czuję tego gorzkawego smaku. Naprawdę mi pomógł, natłuszcza jelita, uszczelnia i nie muszę tak stękać na tronie, bobki mają poślizg. A i kupiłam sobie jeszcze herbatkę na pracę jelit zioła mnicha - czarny bez, mięta, nasiona lnu. Czy pomaga nie wiem ale chcę w to wierzyć, plus laktuloza plus kawa i nawet nie mam większych zastojów.
olej lniany nie wszedł mi
ser biały nie pomagał. Pomagało mi kiwi do pewnego momentu.
Na zioła uważam, bo nie każde w ciąży brać można podobno. Mięty podobno nie bardzo można właśnie.
Teraz nie ma u mnie tragedii, ale wystarczy jeden dzien zastoju i właśnie mam te okropne bóle i napięcie w pępku.

Jakiś czas temu pisałam, że mam szkodliwą bakterię w moczu, w posiewie mi wyszło... Brałam antybiotyk, bo ta bakteria długo nieleczona, może być szkodliwa dla dzidzi. Kazałam zrobić mężowi badanie posiewu moczu, żeby nie było, że się zarażamy nawzajem. No i właśnie odczytałam wynik: ma tą bakterię... Od czasu jak brałam antybiotyk zrobiłam embargo na przytulanki na w razie co... on się śmiał, bo to bakteria, na którą często cierpią kobiety w ciąży. A miałam rację. Dzwoniłam do lekarza mojego mu to powiedzieć. Powiedział, że dobrze, że mnie tknęło w tym kierunku...
Bo właśnie się nawzajem byśmy dalej zarażali...

Edytowane przez ila1000
Czas edycji: 2017-05-24 o 12:18
Stary 2017-05-24, 12:53   #794
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam się

ja w domu na l4 na młodego bo dostał zapalenia gardła i szczerze to już wariuję na dodatek zaraził mnie gardłem ale minęło i teraz mam mega katar

ale macie wszystkie śliczne brzuszki ja do szczupłych nie należę i trochę wstydzę się pokazać swój a już co nie co widać

na połówkowe umówiłam się dopiero na 26.06 chyba do tego czasu zwariuję, teraz byłam na wizycie w piątek u lekarza i wszystko ok ale wizyta bez usg.

dziewczyny czy jak czujecie już ruchy dziecka to one pojawiają się często w ciągu dnia ?? Mi się wydaje że już też czuję ale jakoś nie tak często i dlatego mam wątpliwości czy to na pewno dzidzia

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 13:13   #795
Hapinka
Raczkowanie

Byłam u braffiterki, kupiłam dwa nowe staniki. Wzięłabym z 5, ale później gdy będą za duże będę płakać za rok ;D dwa rozmiary większe, w końcu coś tam mam !

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 13:37   #796
karmen27
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny co lykacie w 2 trymestrze? Zastanawiam się między femibionem / pregna plus a folik mama. Wszystko w sumie podobne, jedynie femibion ma więcej witamin bo jeszcze te z grupy B.
Ja lykam kwas foliowy metylowany,acard i magne B6. Boję się trochę tych femibionow i innych witamin bo mam potwierdzone mthfr a tych wszystkich witaminach niby jest formą metylowana kwasu ale jest i też syntetyczny dlatego zostaje przy tym co do tej pory lykalam ..
Ja dziś się skusiłam i wcinam pringelsy o smaku soli i octu😄

Edytowane przez karmen27
Czas edycji: 2017-05-24 o 13:38
karmen27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 13:37   #797
Maly_Pikus
Raczkowanie

Dziewczyny ja mam problem
włosy, buzia ok ale na plecach, piersiach, brzuchu i rękach wyskakują mi potówki maskara jakaś

Nie wiem skąd to się przyplątało, przed ciążą nie miałam problemów ze skórą. A propos smaruje się balsamem dla kobiet w ciąży z rossmana, ale nie wiem czy to ma jakiś zawiązek. Pomóżcie, nie wygląda to najlepiej.
Maly_Pikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 13:48   #798
Wanilka5
Idealna Źona; )

[QUOTE=whenee;74079246]Ja mam z nacomi i też fajne. Mój cellulit sięgnął z przodu prawie kolan i mi z tym źle jak patrzę na nogi z góry. Jak opale to tego nie widać ale mam takie jakby dziury, grudki.

Cytat:
olej lniany nie wszedł mi
ser biały nie pomagał. Pomagało mi kiwi do pewnego momentu.
Na zioła uważam, bo nie każde w ciąży brać można podobno. Mięty podobno nie bardzo można właśnie.
Teraz nie ma u mnie tragedii, ale wystarczy jeden dzien zastoju i właśnie mam te okropne bóle i napięcie w pępku.

Jakiś czas temu pisałam, że mam szkodliwą bakterię w moczu, w posiewie mi wyszło... Brałam antybiotyk, bo ta bakteria długo nieleczona, może być szkodliwa dla dzidzi. Kazałam zrobić mężowi badanie posiewu moczu, żeby nie było, że się zarażamy nawzajem. No i właśnie odczytałam wynik: ma tą bakterię... Od czasu jak brałam antybiotyk zrobiłam embargo na przytulanki na w razie co... on się śmiał, bo to bakteria, na którą często cierpią kobiety w ciąży. A miałam rację. Dzwoniłam do lekarza mojego mu to powiedzieć. Powiedział, że dobrze, że mnie tknęło w tym kierunku...
Bo właśnie się nawzajem byśmy dalej zarażali...
Dobrze ze zrobiłaś te badania mężowi on tez bedzie brał antybiotyk?

Ultra Zdrowiej cie z córcia; )

Co za beznadziejna dziś pogoda rany....;/
Jeszcze mnie taxiarz wkurzył na maxa
Stary 2017-05-24, 13:53   #799
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Witam się

ja w domu na l4 na młodego bo dostał zapalenia gardła i szczerze to już wariuję na dodatek zaraził mnie gardłem ale minęło i teraz mam mega katar

ale macie wszystkie śliczne brzuszki ja do szczupłych nie należę i trochę wstydzę się pokazać swój a już co nie co widać

na połówkowe umówiłam się dopiero na 26.06 chyba do tego czasu zwariuję, teraz byłam na wizycie w piątek u lekarza i wszystko ok ale wizyta bez usg.

dziewczyny czy jak czujecie już ruchy dziecka to one pojawiają się często w ciągu dnia ?? Mi się wydaje że już też czuję ale jakoś nie tak często i dlatego mam wątpliwości czy to na pewno dzidzia
Na początku kilka razy dziennie, najczęściej wieczorem jak juz spokojnie lezałam. Teraz juz dość często.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez karmen27 Pokaż wiadomość
Ja lykam kwas foliowy metylowany,acard i magne B6. Boję się trochę tych femibionow i innych witamin bo mam potwierdzone mthfr a tych wszystkich witaminach niby jest formą metylowana kwasu ale jest i też syntetyczny dlatego zostaje przy tym co do tej pory lykalam ..
Ja dziś się skusiłam i wcinam pringelsy o smaku soli i octu😄

Przy MTHFR lekarz zalecil mi właśnie pregne plus, oczywiscie dodatkowo kwas foliowy metylowany

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-24, 13:56   #800
Hapinka
Raczkowanie

Ja mam na nogach krostki i na pośladkach.. nawet dwie ba brzuszku. Wydaje mi się ze to kwestia może zbyt tłustych nawilżaczy plus teraz częściej gole nogi, pomimo peelingu wrastają włoski.

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 13:57   #801
kana158
Zakorzenienie

Dzis wizytowałam 😉 wszystko u nas w porządku, dziewczynka na 1500%, widzieliśmy cały sprzęcik 😜 Mała waży już 180g i od powierzchni skóry dzielą nas tylko 2cm, wiec nic dziwnego, ze czuje ruchy tak wyraźnie. Szyjka dłuuuuga, ponad 6cm.
Na badanie wzieliśmy naszą córcie, była zachwycona, że w końcu mogła zobaczyć tą swoją siostrzyczkę 😊

Stary 2017-05-24, 14:03   #802
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Dzis wizytowałam 😉 wszystko u nas w porządku, dziewczynka na 1500%, widzieliśmy cały sprzęcik 😜 Mała waży już 180g i od powierzchni skóry dzielą nas tylko 2cm, wiec nic dziwnego, ze czuje ruchy tak wyraźnie. Szyjka dłuuuuga, ponad 6cm.
Na badanie wzieliśmy naszą córcie, była zachwycona, że w końcu mogła zobaczyć tą swoją siostrzyczkę 😊

Świetna informacja!
Gratulacje Ile ma wzrostu Wasza panienka w brzuszku?
Stary 2017-05-24, 14:05   #803
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Świetna informacja!
Gratulacje Ile ma wzrostu Wasza panienka w brzuszku?
Ok.14cm, ale strasznie uciekała i cieżko ją było złapac w całości 😉 dokładniej pomierzona została "partiami" 😊

Stary 2017-05-24, 14:07   #804
ila1000
Rozeznanie

[QUOTE=Wanilka5;74083391]
Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość

Dobrze ze zrobiłaś te badania mężowi on tez bedzie brał antybiotyk?

Co za beznadziejna dziś pogoda rany....;/
Jeszcze mnie taxiarz wkurzył na maxa
A co taxiarz zrobił?

Tak będzie brał. Ale to taka bakteria, że niekoniecznie można ją wybić za pierwszym antybiotykiem. Albo można wybić, a ona wróci za jakiś czas...
A najlepsze jest to, że wyniki badania ogólnego moczu miałam piękne, żadnych bakterii, erytrocytów nic. Lekarz mówił, że normalne, że tak ciężko się w ciąży mocz oddaje, ale jak zacznie to być dokuczliwe, to żebym zrobiła posiew. Zrobiłam, bo już miałam takie dni, że było mega ciężko z tym pęcherzem. I bach w posiewie wyszło ponad 100000 tej bakterii;/
Stary 2017-05-24, 14:08   #805
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak słodko . Super że wszystko u was wporządku.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 14:09   #806
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Ok.14cm, ale strasznie uciekała i cieżko ją było złapac w całości 😉 dokładniej pomierzona została "partiami" 😊

To już kawał dziewuszki
Stary 2017-05-24, 14:22   #807
karmen27
Raczkowanie

Cytat:

Ale super wizytę mieliscie😊ja wizytuje 30 maja we wtorek i już się doczekać nie mogę aż zobaczę tego naszego ksieciunia😊a odnośnie mthfr,ty sprawdzałaś sobie kiedykolwiek poziom homocysteiny,wit B 12 lub poziom kwasu foliowego?bo ja po syntetycznym miałam pozawyzane te poziomy a po metylowanym zaczęło się wszystko nprmowac,a o tej pregnie muszę jeszcze poczytać skład,a kwas metylowany ż jakiej firmy bierzesz?przepraszam za tyle pytań ale rzadko mam doczynienia ż osobami które mają stwierdzone mthfr na pismie😊

karmen27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 14:26   #808
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:

Gratuluje 2 córci; )

[QUOTE=ila1000;74083986]
Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
A co taxiarz zrobił?
Jestem niania jak by ktoś nie wiedział; )
Padało u nas od rana wiec ojciec dziecka kazał nam taxi jechać na zajęcia z malcem zamówiła taxi przyjechało pan od progu.na jakie imię kurs? bo najpierw mu trasę podałam z rozbiegu, mówię żeby od 2 strony podjechał to sobie dojdę kawałeczek mimo deszcz wiec ten nie dość że pojechał dłuższą droga to jeszcze się wkurzył bo musieliśmy czekam jak smieciarka przejedzie waska uliczka poczym mówi ze on tu mnie wysadzić 2 przecznice dalej mówie oki juz miała go dość i nawet mniej padalo biorę dziecko biorę torbe dziecka taki worek ma siatkeczkowa kieszeń z przodu wyszłam z auta a ten się drze ze piasek ma na siedzeniu ja patrzę a tam minimalnie w 1 miejscu tak ze prawie go nie bylo widac i ręką z czepnac na wycieraczke ja mówię do niego co teraz mam zrobić robić? dziecko na rękach pada deszcz odpowiedz brak z jego strony ja na to nie może pan tego strzepnac?a on ze on ludzi wozi i mnie wezwie do czyszczenia CAŁEGO auta.ja na to bez przesady i poszłam....a on jeszcze się darł...ogólnie był bardzo nie miły opryskliwy nawet nie wiem czy ten piasek był ode mnie z tej torby czy zobaczył go po kursie i się przyczepił
Wytrzepalabym mu to ale dziecko na rękach pada deszcz a jeszcze nie wiadomo jaka reakcja była z jego strony :rolleyes
Stary 2017-05-24, 14:29   #809
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmen27 Pokaż wiadomość
Ale super wizytę mieliscie😊ja wizytuje 30 maja we wtorek i już się doczekać nie mogę aż zobaczę tego naszego ksieciunia😊a odnośnie mthfr,ty sprawdzałaś sobie kiedykolwiek poziom homocysteiny,wit B 12 lub poziom kwasu foliowego?bo ja po syntetycznym miałam pozawyzane te poziomy a po metylowanym zaczęło się wszystko nprmowac,a o tej pregnie muszę jeszcze poczytać skład,a kwas metylowany ż jakiej firmy bierzesz?przepraszam za tyle pytań ale rzadko mam doczynienia ż osobami które mają stwierdzone mthfr na pismie😊

Tak, mialam robione te badania. Homocysteine mialam za wysoką (na to stosowalam jakis czas diete bezglutenową), a wyniki kwasu foliowego i wit.B12 mialam niskie (tylko badania robilam bez jakiejkolwiek suplementacji). Obecnie biore Acidum folicum Hasco 5mg.

Stary 2017-05-24, 14:43   #810
ila1000
Rozeznanie

[QUOTE=Wanilka5;74084446]Gratuluje 2 córci; )

Cytat:
Jestem niania jak by ktoś nie wiedział; )
Padało u nas od rana wiec ojciec dziecka kazał nam taxi jechać na zajęcia z malcem zamówiła taxi przyjechało pan od progu.na jakie imię kurs? bo najpierw mu trasę podałam z rozbiegu, mówię żeby od 2 strony podjechał to sobie dojdę kawałeczek mimo deszcz wiec ten nie dość że pojechał dłuższą droga to jeszcze się wkurzył bo musieliśmy czekam jak smieciarka przejedzie waska uliczka poczym mówi ze on tu mnie wysadzić 2 przecznice dalej mówie oki juz miała go dość i nawet mniej padalo biorę dziecko biorę torbe dziecka taki worek ma siatkeczkowa kieszeń z przodu wyszłam z auta a ten się drze ze piasek ma na siedzeniu ja patrzę a tam minimalnie w 1 miejscu tak ze prawie go nie bylo widac i ręką z czepnac na wycieraczke ja mówię do niego co teraz mam zrobić robić? dziecko na rękach pada deszcz odpowiedz brak z jego strony ja na to nie może pan tego strzepnac?a on ze on ludzi wozi i mnie wezwie do czyszczenia CAŁEGO auta.ja na to bez przesady i poszłam....a on jeszcze się darł...ogólnie był bardzo nie miły opryskliwy nawet nie wiem czy ten piasek był ode mnie z tej torby czy zobaczył go po kursie i się przyczepił
Wytrzepalabym mu to ale dziecko na rękach pada deszcz a jeszcze nie wiadomo jaka reakcja była z jego strony :rolleyes
świr;/ może chciał się z rana wyżyć i na Was trafiło... szkoda, że dziecko musiało debila słuchać, jak się drze...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości