|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Raczkowanie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
[EDIT]
Jakie dodatki pasują do tych sukienek? http://i.imgur.com/LD9bDWG.jpg http://i.imgur.com/0Z2OlDl.jpg Będę wdzięczna za pomoc, gdyż w sobotę idę na wesele ![]() Edytowane przez Soyunica Czas edycji: 2017-05-23 o 07:03 Powód: Dodanie linków do odpowiednich zdj sukienek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1833 |
Przyczajenie
|
ja ostatnio byłam w takiej sukience missguided. ale zastanawiałam się nad eleganckim kombinezonem bo to mega wygodna opcja a widzę że dziewczyny co raz częściej je noszą na takie okazje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1834 | |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
Co rozumiesz przez dodatki? Czy to jest dokładnie ta sukienka ze zdjęcia? Buty widzę nude, niebieskie, błękitne, nawet brązowe. Mogą też pasować srebrne i złote, ale ta sukienka jest dość mocno zdobiona, więc na pewno dodatki muszą być proste. Z torebek widzę wszystkie wymienione kolory plus biel, ale nie błękit. Z naszyjników - tylko złoty lub srebrny łańcuszek. Okulary i zegarek ze zdjęcia jak najbardziej, może być też jakaś złota/srebrna bransoletka. Do tego koloru pasują mi bardzo dodatki boho, ale z tak bogatą górą sukienki mi się kłócą.
![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
@martaakow - no niestety, te oryginalne kosztują dużo (ale widziałam na nodze koleżanki i jestem szczerze zaskoczona jak ten but robi nogi! niby bez obcasa, niby taki w stylu Dorotki z czarownika z oz...)
w kazdym razie sporo inspiracji widziałam jakis czas temu w sieciówkach, które najszybciej kopiują hitowe wzorce. na zalando też się znajdą i to w zasadzie w każdej cenie i wariacji (z paseczkiem i bez, z bardziej szpiciwym lub bardziej okrągłym noskiem) - tam widziałam najwiecej nudziakow, a myśle ze przy tej wysokości obcasa nawet nieco mniej perfekcyjna noga się obroni właśnie w tych kolorach (bo te modelkowe nogi, to wiadomo)
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wersja wyłącznie z paseczkiem, bo mam wąską piętę i każdy but na obcasie (nawet 3-4 cm) mi klapie. Płaskie zresztą najczęściej też... Dlatego taki but wydał mi się idealnym rozwiązaniem - wysokich obcasów ani butów w szpic nie mogę nosić ze względu na początek haluksów. No i jest zapięcie, które przytrzyma mi nogę w bucie. Przejrzałam Zalando - to, co mi się podobało i było w moim zakresie cenowym, niestety zaczynało się od 36, a ja potrzebuję 35. Podobnie będę miała z sieciówkami - one też zaczynają często od 36. Na żadnej innej stroni niestety takich butów nie znalazłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A do sukienki w kwiatki, którą też załączam jakie dodatki pasują? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
@martaakow
oj chyba musisz popatrzeć tak, gdzie zazwyczaj kupujesz buty, bo rzeczywiście rozmiar 35 raczej nie jest najpowszechniejszym na świecie. albo na dziecięcych - tu akurat z takim modelem butów nie powinnaś mieć większych kłopotów (tj. na niskim obcasie). jak byłam dziewczynką, to wyłacznie takie buty można było kupić dla dzieci "na okazję" i wtedy ich nienawidziłam :P @soyunica szare mają szansę pasować do błękitnej sukienki, ale na pierwszy rzut oka trudno powiedzieć. zdjęcie kiecki bardzo ją zniekształca a i szarość szarości nie równa. wolałabym nudziaki. co so reszty dodatków, to tam nawet wyobrażając sobie jej kształt - koronka, blady błękit, fruwający zwiewny dół - czegoś mi tu za dużo. mam nieodparte wrażenie, że może być nieco tandetna i wtedy wyraźne akcenty tylko pogorszą sprawę. kolczyki i torebka musiałyby być "niewidoczne" do kolorowej sukienki wybór masz znacznie szerszy (sukienka prezentuje się też o niebo lepiej od tej pierwszej). z powodzeniem założysz nudziaka, biel, błękit, róż lub brzoskwinie, czerwień, fuksję czy granat, a nawet jeśli lubisz odważniejsze kombinacje - zółte czy pomarańczowe. oczywiście jeśli postawisz na mocniejszy kolor buta, to torebkę wybrałabym stonowaną (np. powtórzyć biel sukienki), a jeśli but będzie pastelowy - np. granat lub czerwień.
![]() |
#1839 |
Przyczajenie
|
Otóż chciałabym prosić o ocenę jak wyglądałam na studniówce, ja to ta w czarnej sukience na 1-szym planie w środku z długimi włosami, która tańczy pod rękę z dziewczyną w białej sukience. Przyjaciółka twierdzi, że wyglądam bardzo niekorzystnie, ma rację?
Link do zdjęcia:https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/b42fec345d036.jpg.html ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/b42fec345d036.jpg.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuję w niedługim czasie jakieś zakupy, więc poszukam. Może coś nowego się pojawiło, odkąd ostatni raz się oglądałam stacjonarnie za butami. Cytat:
Ale ta w kwiaty mi się podoba i wydaje się dużo ciekawsza zarówno sama w sobie, jak i pod względem możliwości doboru dodatków. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1841 |
Przyczajenie
|
Fotka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1842 |
Przyczajenie
|
Oto kreacja:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Wyglądasz niekorzystnie, bo tańczysz na boso, a krój sukienki jest moim zdaniem bardzo "ciotkowaty" (ale to tylko moja opinia, a ja nie gustuję w tego typu fasonach).
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
sukienka jest zbyt codzienna na studniówkę. jesteś w ruchu, więc trudno ocenić dopasowanie, ale na pierwszy rzut oka nie układa sie najkorzystniej na brzuchu - powiększa cię (plus zwyczajny choker który skraca szyję, ale jak już musiał być, to mogłaś wybrać wydanie bardziej eleganckie).
odnośnie braku butów - dyskusja, która pojawia się tu co kilkanaście stron i niestety twoje zdjęcie pokazuje doskonale, czemu na balach, weselach i wszelkich możliwych eleganckich okazjach tego się nie robi. poza tym, że "zaczęłaś" przez to wyglądać bardzo zwyczajnie (śmiało w takim stroju można iść na lekcje), twoje stopy i przez to cała sylwetka wyglądają bardzo niekorzystnie - na zdjęciu stopy wydają się ogromne, wręcz męskie. zauważ, wydają się szersze niż stopy kolegów na 2 planie (koledzy oczywiście butów nie zdjęli), do koleżanek w balerinach i na obcasie nawet nie porównuję. prawdę powiedziawszy, bardziej broni się koleżanka w adidasach, bo przynajmniej na tym zdjęciu jestem w stanie łyknąć, że "celowo pomieszała style" (moim zdaniem trzeba to umieć robić, tu się udało). być może z natury masz szerszą stopę, ale obawiam się, że brak butów tylko to podkreślił.
![]() |
#1845 |
Raczkowanie
|
U nas duzo dziewczyn, na weselu (godzina po 20/21) tanczyla na bosaka,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Raczkowanie
|
@pani_smith - a czy do kolorowej szare buty też będą pasowały?
![]() @martaakow - mi jakoś także bardziej podoba się ta w kwiaty, ale w pierwszy dzień idę w niebieskiej, gdyż wszyscy twierdzą, że jest bardziej elegancka. To jak się prezentuję w niebieskiej sukience wstawiam w załączniku oraz moje buty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1849 | |
|
Cytat:
Do sukienki w kwiatki dałabym złotą biżuterię, buty w którymkolwiek kolorze ze wzorków na sukience lub mocniejsze odcienie: np. zamiast błękitu kwiatów chabrowe buty, zamiast czerwieni kwiatów mocniejsza czerwień. Może być też jakikolwiek letni i wiosenny kolor.
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-05-23 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1850 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy.
Szukam długiej sukienki koronkowej. Coś w stylu jak dziewczyna ma na zdjęciu. Czy któraś wie gdzie znajdę taką sukienkę, bądź coś podobnego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta błękitna jest jakaś taka... kościółkowa. Na komunię bym ją może widziała, ale czy na wesele... Coś mi w niej nie pasuje. A buty, które pokazałaś, są bardzo codzienne i nie nadają się na wesele moim zdaniem. Spróbuj znaleźć coś na wąskim słupku, może jakiegoś lakierka. Jeśli musisz mieć paseczek, niech on nie przechodzi w poprzek stopy w ten sposób. Ładniejszy chyba będzie taki w T (paseczek wzdłuż stopy + wokół kostki) lub po prostu wokół kostki. Możesz też poszukać czegoś, o czym wyżej rozmawiałyśmy z Panią Smith, tzw. tango pumps. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
ja też zabieram buty na przebranie, gdy buty nie dają szans przetrwać całej nocy. mówiąc wprost - na boso na weselu, to wiocha.
@soyunica moim zdaniem błękit średnio ci pasuje (wyglądasz na przezroczysta), a sama sumienia wyglada trochę majtkowo - nie wyglada na elegancką, sprawia wrażenie mocno przeciętnej jakościowo. natomiaat buty, które pokazałaś w ogóle to niej nie pasują - są codzienne i w dodatku mówią "nie jesteśmy ładne, jesteśmy praktyczne". popsują każdą kreację @tyna34 a rozważałaś żeby uszyć?
![]() |
#1853 |
Rozeznanie
|
Hey
![]() Idę do Opery Narodowej, zastanawiam się czy taka kiecka jak w załączniku będzie odpowiednia? Moja jest dłuższa i pytam o ramiona czy nie są zbyt odkryte? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
|
Cytat:
1 Brak butów na takiej imprezie kompletnie nie przystoi. Widzę na zdjęciu więcej bosostopych, co mnie lekko dziwi. 2 Sukienka wygląda na codzienną, uszytą z dzianiny i do tego ten krój Ci nie pasuje: poszerza sylwetkę i uwydatnia mankamenty. Od razu zwróciłam uwagę na dekolt i szyję. Choker skrócił szyję, a do tego dekolt w sukience nie jest ani głęboki ani płytki, co skojarzyło mi się z t-shirtem. Do robienia się na bóstwo lepiej znaleźć coś albo z dekoltem albo zupełnie bez niego. Na szczęście studniówka to tylko jedna z pierwszych uroczystych imprez w życiu i możesz sobie ją powetować w przyszłości. Tak nie w temacie: to Twój naturalny kolor włosów? Bo mój jest taki sam. Masz chyba bardzo gęste włosy ![]()
![]() |
![]() |
#1855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() więc szukam coś podobnego w sklepach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1856 | |
|
Cytat:
Ramiona zdecydowanie powinnaś zakryć.
![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się, do opery ta sukienka przejdzie jedynie z obszerną marynarką.
w wydaniu saute jest zdecydowanie zbyt dyskotekowa
![]() |
#1859 |
Raczkowanie
|
Kupiłam dzisiaj sobie buty na koturnie, które znajdują się w załączniku. Niestety, ale nie mogłam kupić ani szpilek ani na wąskim słupku, ponieważ na tych pierwszych nie umiem chodzić, zaś jeśli chodzi o wąski słupek to jest mi niewygodnie i źle mi się chodzi. Zdecydowanie bardziej wolę koturne i szerszy słupek. Jak myślicie czy te buty z załącznika bd lepiej pasowały do niebieskiej i kwiatowej sukienki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
a widziałyście gdzieś obecnie stacjonarnie czarne marynarki? Potrzebuję coś zarzucić i w sumie nie mam takiej ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.