W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIORCZY - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-22, 17:16   #1831
Soyunica
Raczkowanie

Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO

[EDIT]
Jakie dodatki pasują do tych sukienek?
http://i.imgur.com/LD9bDWG.jpg
http://i.imgur.com/0Z2OlDl.jpg

Będę wdzięczna za pomoc, gdyż w sobotę idę na wesele

Edytowane przez Soyunica
Czas edycji: 2017-05-23 o 07:03 Powód: Dodanie linków do odpowiednich zdj sukienek
Soyunica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-22, 17:22   #1832
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
tango pumps?

koturnów do sukienki "okazjonalnej" nie polecam - większość modeli zrobi z nogi kopyto i mało które wyglądają wystarczająco elegancko. plus ten but zazwyczaj jednak dość mocno podwyższa (nawet jeśli sam obcas nie jest mocno podwyższony), a to też wymaga pewnej wprawy.
zdecydowanie bezpieczniej postawienie na but w neutralnym kolorze na niewysokim, stabilnym obcasie. akurat w tym sezonie w dodatku tango pumps'y są bardzo modne. bardzo dziewczęcy, elegancki i osobiście miałabym milion okazji, żeby takie buty założyć - od codzienno-pracowych po wieczorowo-wyściowe
Widziałam, że już wcześniej o nich wspominałaś i wtedy też mi wpadły w oko te buty. Gdzie można takie kupić? Raczej wzorowane, bo Valentino to zupełnie nie moja kieszeń, o przysłowiowe "jedno zero" za dużo...
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-22, 17:30   #1833
CoffeeLover8
Przyczajenie

ja ostatnio byłam w takiej sukience missguided. ale zastanawiałam się nad eleganckim kombinezonem bo to mega wygodna opcja a widzę że dziewczyny co raz częściej je noszą na takie okazje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (40,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (5,8 KB, 49 załadowań)
CoffeeLover8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-22, 19:37   #1834
chabrymakiistokrotki
tak sobie tutaj siedzę :)

Cytat:
Napisane przez Soyunica Pokaż wiadomość
Jakie dodatki pasują do sukienki w takim kolorze:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...46d42ac069.jpg

Będę wdzięczna za pomoc
Przepiękny kolor, śliczna sukienka!!!
Co rozumiesz przez dodatki? Czy to jest dokładnie ta sukienka ze zdjęcia?

Buty widzę nude, niebieskie, błękitne, nawet brązowe. Mogą też pasować srebrne i złote, ale ta sukienka jest dość mocno zdobiona, więc na pewno dodatki muszą być proste.
Z torebek widzę wszystkie wymienione kolory plus biel, ale nie błękit.
Z naszyjników - tylko złoty lub srebrny łańcuszek. Okulary i zegarek ze zdjęcia jak najbardziej, może być też jakaś złota/srebrna bransoletka.
Do tego koloru pasują mi bardzo dodatki boho, ale z tak bogatą górą sukienki mi się kłócą.

pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/
chabrymakiistokrotki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-22, 22:34   #1835
pani_smith
Zakorzenienie

@martaakow - no niestety, te oryginalne kosztują dużo (ale widziałam na nodze koleżanki i jestem szczerze zaskoczona jak ten but robi nogi! niby bez obcasa, niby taki w stylu Dorotki z czarownika z oz...)
w kazdym razie sporo inspiracji widziałam jakis czas temu w sieciówkach, które najszybciej kopiują hitowe wzorce. na zalando też się znajdą i to w zasadzie w każdej cenie i wariacji (z paseczkiem i bez, z bardziej szpiciwym lub bardziej okrągłym noskiem) - tam widziałam najwiecej nudziakow, a myśle ze przy tej wysokości obcasa nawet nieco mniej perfekcyjna noga się obroni właśnie w tych kolorach (bo te modelkowe nogi, to wiadomo)

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 05:25   #1836
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
@martaakow - no niestety, te oryginalne kosztują dużo (ale widziałam na nodze koleżanki i jestem szczerze zaskoczona jak ten but robi nogi! niby bez obcasa, niby taki w stylu Dorotki z czarownika z oz...)
w kazdym razie sporo inspiracji widziałam jakis czas temu w sieciówkach, które najszybciej kopiują hitowe wzorce. na zalando też się znajdą i to w zasadzie w każdej cenie i wariacji (z paseczkiem i bez, z bardziej szpiciwym lub bardziej okrągłym noskiem) - tam widziałam najwiecej nudziakow, a myśle ze przy tej wysokości obcasa nawet nieco mniej perfekcyjna noga się obroni właśnie w tych kolorach (bo te modelkowe nogi, to wiadomo)
Tak, mnie tylko nudziak interesuje, bo jestem niska i mimo że mam dość szczupłe nogi, to jednak nie "badylki" i z racji wzrostu łatwo mi je jeszcze skrócić.
I wersja wyłącznie z paseczkiem, bo mam wąską piętę i każdy but na obcasie (nawet 3-4 cm) mi klapie. Płaskie zresztą najczęściej też...
Dlatego taki but wydał mi się idealnym rozwiązaniem - wysokich obcasów ani butów w szpic nie mogę nosić ze względu na początek haluksów. No i jest zapięcie, które przytrzyma mi nogę w bucie.
Przejrzałam Zalando - to, co mi się podobało i było w moim zakresie cenowym, niestety zaczynało się od 36, a ja potrzebuję 35. Podobnie będę miała z sieciówkami - one też zaczynają często od 36.
Na żadnej innej stroni niestety takich butów nie znalazłam
Stary 2017-05-23, 07:01   #1837
Soyunica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chabrymakiistokrotki Pokaż wiadomość
Przepiękny kolor, śliczna sukienka!!!
Co rozumiesz przez dodatki? Czy to jest dokładnie ta sukienka ze zdjęcia?

Buty widzę nude, niebieskie, błękitne, nawet brązowe. Mogą też pasować srebrne i złote, ale ta sukienka jest dość mocno zdobiona, więc na pewno dodatki muszą być proste.
Z torebek widzę wszystkie wymienione kolory plus biel, ale nie błękit.
Z naszyjników - tylko złoty lub srebrny łańcuszek. Okulary i zegarek ze zdjęcia jak najbardziej, może być też jakaś złota/srebrna bransoletka.
Do tego koloru pasują mi bardzo dodatki boho, ale z tak bogatą górą sukienki mi się kłócą.
Dodatki, czyli buty, biżuteria Nie, to nie jest dokładnie ta sukienka ze zdjęcia. Moja sukienka jest taka jak na załączniku, który tutaj dodaję w tej odpowiedzi i w tamtej edytuję Zastanawiam się czy szare półbuciki będą do niej pasować.

A do sukienki w kwiatki, którą też załączam jakie dodatki pasują?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170523_075504.jpg (81,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg I520x520-sukienka-norbi-kwiaty-biala-norbi-rozowy-40-ellabutik-pl.jpg (144,0 KB, 82 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-23, 08:03   #1838
pani_smith
Zakorzenienie

@martaakow
oj chyba musisz popatrzeć tak, gdzie zazwyczaj kupujesz buty, bo rzeczywiście rozmiar 35 raczej nie jest najpowszechniejszym na świecie. albo na dziecięcych - tu akurat z takim modelem butów nie powinnaś mieć większych kłopotów (tj. na niskim obcasie). jak byłam dziewczynką, to wyłacznie takie buty można było kupić dla dzieci "na okazję" i wtedy ich nienawidziłam :P

@soyunica
szare mają szansę pasować do błękitnej sukienki, ale na pierwszy rzut oka trudno powiedzieć. zdjęcie kiecki bardzo ją zniekształca a i szarość szarości nie równa. wolałabym nudziaki. co so reszty dodatków, to tam nawet wyobrażając sobie jej kształt - koronka, blady błękit, fruwający zwiewny dół - czegoś mi tu za dużo. mam nieodparte wrażenie, że może być nieco tandetna i wtedy wyraźne akcenty tylko pogorszą sprawę. kolczyki i torebka musiałyby być "niewidoczne"
do kolorowej sukienki wybór masz znacznie szerszy (sukienka prezentuje się też o niebo lepiej od tej pierwszej). z powodzeniem założysz nudziaka, biel, błękit, róż lub brzoskwinie, czerwień, fuksję czy granat, a nawet jeśli lubisz odważniejsze kombinacje - zółte czy pomarańczowe. oczywiście jeśli postawisz na mocniejszy kolor buta, to torebkę wybrałabym stonowaną (np. powtórzyć biel sukienki), a jeśli but będzie pastelowy - np. granat lub czerwień.

wróciłam
Stary 2017-05-23, 08:15   #1839
Wixia1234
Przyczajenie

Otóż chciałabym prosić o ocenę jak wyglądałam na studniówce, ja to ta w czarnej sukience na 1-szym planie w środku z długimi włosami, która tańczy pod rękę z dziewczyną w białej sukience. Przyjaciółka twierdzi, że wyglądam bardzo niekorzystnie, ma rację?

Link do zdjęcia:https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/b42fec345d036.jpg.html

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/b42fec345d036.jpg.html
Wixia1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 08:15   #1840
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
@martaakow
oj chyba musisz popatrzeć tak, gdzie zazwyczaj kupujesz buty, bo rzeczywiście rozmiar 35 raczej nie jest najpowszechniejszym na świecie. albo na dziecięcych - tu akurat z takim modelem butów nie powinnaś mieć większych kłopotów (tj. na niskim obcasie). jak byłam dziewczynką, to wyłacznie takie buty można było kupić dla dzieci "na okazję" i wtedy ich nienawidziłam :P

Planuję w niedługim czasie jakieś zakupy, więc poszukam. Może coś nowego się pojawiło, odkąd ostatni raz się oglądałam stacjonarnie za butami.

Cytat:
@soyunica
szare mają szansę pasować do błękitnej sukienki, ale na pierwszy rzut oka trudno powiedzieć. zdjęcie kiecki bardzo ją zniekształca a i szarość szarości nie równa. wolałabym nudziaki. co so reszty dodatków, to tam nawet wyobrażając sobie jej kształt - koronka, blady błękit, fruwający zwiewny dół - czegoś mi tu za dużo. mam nieodparte wrażenie, że może być nieco tandetna i wtedy wyraźne akcenty tylko pogorszą sprawę. kolczyki i torebka musiałyby być "niewidoczne"
do kolorowej sukienki wybór masz znacznie szerszy (sukienka prezentuje się też o niebo lepiej od tej pierwszej). z powodzeniem założysz nudziaka, biel, błękit, róż lub brzoskwinie, czerwień, fuksję czy granat, a nawet jeśli lubisz odważniejsze kombinacje - zółte czy pomarańczowe. oczywiście jeśli postawisz na mocniejszy kolor buta, to torebkę wybrałabym stonowaną (np. powtórzyć biel sukienki), a jeśli but będzie pastelowy - np. granat lub czerwień.
Zgadzam się, że ta pierwsza sukienka nie prezentuje się zbyt korzystnie. Może pokaż ją na sobie, bo na wieszaku wygląda po prostu źle.
Ale ta w kwiaty mi się podoba i wydaje się dużo ciekawsza zarówno sama w sobie, jak i pod względem możliwości doboru dodatków.
Stary 2017-05-23, 08:16   #1841
Wixia1234
Przyczajenie

Fotka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-23, 08:17   #1842
Wixia1234
Przyczajenie

Oto kreacja:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b42fec345d036.jpg (118,0 KB, 152 załadowań)
Stary 2017-05-23, 09:21   #1843
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wixia1234 Pokaż wiadomość
Otóż chciałabym prosić o ocenę jak wyglądałam na studniówce, ja to ta w czarnej sukience na 1-szym planie w środku z długimi włosami, która tańczy pod rękę z dziewczyną w białej sukience. Przyjaciółka twierdzi, że wyglądam bardzo niekorzystnie, ma rację?
Wyglądasz niekorzystnie, bo tańczysz na boso, a krój sukienki jest moim zdaniem bardzo "ciotkowaty" (ale to tylko moja opinia, a ja nie gustuję w tego typu fasonach).

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 10:50   #1844
pani_smith
Zakorzenienie

sukienka jest zbyt codzienna na studniówkę. jesteś w ruchu, więc trudno ocenić dopasowanie, ale na pierwszy rzut oka nie układa sie najkorzystniej na brzuchu - powiększa cię (plus zwyczajny choker który skraca szyję, ale jak już musiał być, to mogłaś wybrać wydanie bardziej eleganckie).

odnośnie braku butów - dyskusja, która pojawia się tu co kilkanaście stron i niestety twoje zdjęcie pokazuje doskonale, czemu na balach, weselach i wszelkich możliwych eleganckich okazjach tego się nie robi. poza tym, że "zaczęłaś" przez to wyglądać bardzo zwyczajnie (śmiało w takim stroju można iść na lekcje), twoje stopy i przez to cała sylwetka wyglądają bardzo niekorzystnie - na zdjęciu stopy wydają się ogromne, wręcz męskie. zauważ, wydają się szersze niż stopy kolegów na 2 planie (koledzy oczywiście butów nie zdjęli), do koleżanek w balerinach i na obcasie nawet nie porównuję. prawdę powiedziawszy, bardziej broni się koleżanka w adidasach, bo przynajmniej na tym zdjęciu jestem w stanie łyknąć, że "celowo pomieszała style" (moim zdaniem trzeba to umieć robić, tu się udało).
być może z natury masz szerszą stopę, ale obawiam się, że brak butów tylko to podkreślił.

wróciłam
Stary 2017-05-23, 15:50   #1845
maniaczkakolorowania
Raczkowanie

U nas duzo dziewczyn, na weselu (godzina po 20/21) tanczyla na bosaka,
maniaczkakolorowania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 16:23   #1846
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maniaczkakolorowania Pokaż wiadomość
U nas duzo dziewczyn, na weselu (godzina po 20/21) tanczyla na bosaka,
Ja zawsze biorę na takie imprezy buty na zmianę.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 16:32   #1847
Soyunica
Raczkowanie

@pani_smith - a czy do kolorowej szare buty też będą pasowały? W sumie ja zapewne po iluś godzinach na sali zmienię półbuty na balerinki nude albo balerinki z cekinami.

@martaakow - mi jakoś także bardziej podoba się ta w kwiaty, ale w pierwszy dzień idę w niebieskiej, gdyż wszyscy twierdzą, że jest bardziej elegancka.

To jak się prezentuję w niebieskiej sukience wstawiam w załączniku oraz moje buty.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18337146_1494483127237580_103126979_n.jpg (101,2 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Popielate+czenka+damskie+Graceland+-++-+deichmanncom--1454293_P.jpg (18,4 KB, 46 załadowań)
Stary 2017-05-23, 17:10   #1848
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
@pani_smith - a czy do kolorowej szare buty też będą pasowały? W sumie ja zapewne po iluś godzinach na sali zmienię półbuty na balerinki nude albo balerinki z cekinami.

@martaakow - mi jakoś także bardziej podoba się ta w kwiaty, ale w pierwszy dzień idę w niebieskiej, gdyż wszyscy twierdzą, że jest bardziej elegancka.

To jak się prezentuję w niebieskiej sukience wstawiam w załączniku oraz moje buty.
Gdybym miała wybierać między tymi sukienkami, to zdecydowanie wybrałabym tą drugą w kwiaty. Niebieska wcale nie wygląda na jakoś specjalnie elegancką i wg mnie dziwnie na Tobie leży. Teraz obowiązuje duża dowolność w strojach, więc nie obawiałabym się tego, że sukienka w kwiaty byłaby mniej stosowna.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 17:27   #1849
chabrymakiistokrotki

Cytat:
Dodatki, czyli buty, biżuteria Nie, to nie jest dokładnie ta sukienka ze zdjęcia. Moja sukienka jest taka jak na załączniku, który tutaj dodaję w tej odpowiedzi i w tamtej edytuję Zastanawiam się czy szare półbuciki będą do niej pasować.

A do sukienki w kwiatki, którą też załączam jakie dodatki pasują?
Szare jak najbardziej, ale nie te ze zdjęcia niżej. Raczej jakieś smukłe i prościutkie szpilki.
Do sukienki w kwiatki dałabym złotą biżuterię, buty w którymkolwiek kolorze ze wzorków na sukience lub mocniejsze odcienie: np. zamiast błękitu kwiatów chabrowe buty, zamiast czerwieni kwiatów mocniejsza czerwień. Może być też jakikolwiek letni i wiosenny kolor.

Edytowane przez chabrymakiistokrotki
Czas edycji: 2017-05-23 o 17:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-23, 18:24   #1850
Tyna34
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuję pomocy.
Szukam długiej sukienki koronkowej.
Coś w stylu jak dziewczyna ma na zdjęciu.
Czy któraś wie gdzie znajdę taką sukienkę, bądź coś podobnego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Bez☠tytułu77.png (189,2 KB, 92 załadowań)
Tyna34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 18:44   #1851
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

Moim zdaniem ta w kwiaty bardziej pasuje na pierwszy dzień.
Ta błękitna jest jakaś taka... kościółkowa. Na komunię bym ją może widziała, ale czy na wesele... Coś mi w niej nie pasuje.
A buty, które pokazałaś, są bardzo codzienne i nie nadają się na wesele moim zdaniem. Spróbuj znaleźć coś na wąskim słupku, może jakiegoś lakierka. Jeśli musisz mieć paseczek, niech on nie przechodzi w poprzek stopy w ten sposób. Ładniejszy chyba będzie taki w T (paseczek wzdłuż stopy + wokół kostki) lub po prostu wokół kostki.
Możesz też poszukać czegoś, o czym wyżej rozmawiałyśmy z Panią Smith, tzw. tango pumps.
Stary 2017-05-23, 20:32   #1852
pani_smith
Zakorzenienie

ja też zabieram buty na przebranie, gdy buty nie dają szans przetrwać całej nocy. mówiąc wprost - na boso na weselu, to wiocha.

@soyunica
moim zdaniem błękit średnio ci pasuje (wyglądasz na przezroczysta), a sama sumienia wyglada trochę majtkowo - nie wyglada na elegancką, sprawia wrażenie mocno przeciętnej jakościowo.
natomiaat buty, które pokazałaś w ogóle to niej nie pasują - są codzienne i w dodatku mówią "nie jesteśmy ładne, jesteśmy praktyczne". popsują każdą kreację

@tyna34
a rozważałaś żeby uszyć?

wróciłam
Stary 2017-05-23, 20:41   #1853
cheri_magda
Rozeznanie

Hey

Idę do Opery Narodowej, zastanawiam się czy taka kiecka jak w załączniku będzie odpowiednia?
Moja jest dłuższa i pytam o ramiona czy nie są zbyt odkryte?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (44,7 KB, 65 załadowań)
cheri_magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-23, 20:48   #1854
chabrymakiistokrotki

Cytat:
Napisane przez Wixia1234 Pokaż wiadomość

Link do zdjęcia:https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/b42fec345d036.jpg.html

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/b42fec345d036.jpg.html
Niestety przyjaciółka ma rację.
1 Brak butów na takiej imprezie kompletnie nie przystoi. Widzę na zdjęciu więcej bosostopych, co mnie lekko dziwi.
2 Sukienka wygląda na codzienną, uszytą z dzianiny i do tego ten krój Ci nie pasuje: poszerza sylwetkę i uwydatnia mankamenty.

Od razu zwróciłam uwagę na dekolt i szyję. Choker skrócił szyję, a do tego dekolt w sukience nie jest ani głęboki ani płytki, co skojarzyło mi się z t-shirtem. Do robienia się na bóstwo lepiej znaleźć coś albo z dekoltem albo zupełnie bez niego.

Na szczęście studniówka to tylko jedna z pierwszych uroczystych imprez w życiu i możesz sobie ją powetować w przyszłości.

Tak nie w temacie: to Twój naturalny kolor włosów? Bo mój jest taki sam. Masz chyba bardzo gęste włosy

Stary 2017-05-24, 17:31   #1855
Tyna34
Raczkowanie

Cytat:
ja też zabieram buty na przebranie, gdy buty nie dają szans przetrwać całej nocy. mówiąc wprost - na boso na weselu, to wiocha.

@soyunica
moim zdaniem błękit średnio ci pasuje (wyglądasz na przezroczysta), a sama sumienia wyglada trochę majtkowo - nie wyglada na elegancką, sprawia wrażenie mocno przeciętnej jakościowo.
natomiaat buty, które pokazałaś w ogóle to niej nie pasują - są codzienne i w dodatku mówią "nie jesteśmy ładne, jesteśmy praktyczne". popsują każdą kreację

@tyna34
a rozważałaś żeby uszyć?
myślałam nad uszyciem, ale nie znam dobrej krawcowej
więc szukam coś podobnego w sklepach.
Tyna34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-24, 18:36   #1856
chabrymakiistokrotki

Cytat:
Napisane przez cheri_magda Pokaż wiadomość
Hey

Idę do Opery Narodowej, zastanawiam się czy taka kiecka jak w załączniku będzie odpowiednia?
Moim zdaniem sukienka ze zdjęcia się do opery nie nadaje. Najlepiej postawić na elegancję, ale taką klasyczną i prostą. Dużo zależy od tego, ile dłuższa jest Twoja sukienka, bo przecież są falbaniaste eleganckie sukienki, ale raczej nie kojarzą mi się z długością przed kolano.
Ramiona zdecydowanie powinnaś zakryć.

Stary 2017-05-25, 07:38   #1857
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez cheri_magda Pokaż wiadomość
Hey

Moim zdaniem niestety ta sukienka absolutnie nie nadaje się do opery - krój bardziej na imprezę.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-25, 13:14   #1858
pani_smith
Zakorzenienie

zgadzam się, do opery ta sukienka przejdzie jedynie z obszerną marynarką.
w wydaniu saute jest zdecydowanie zbyt dyskotekowa

wróciłam
Stary 2017-05-25, 15:02   #1859
Soyunica
Raczkowanie

Kupiłam dzisiaj sobie buty na koturnie, które znajdują się w załączniku. Niestety, ale nie mogłam kupić ani szpilek ani na wąskim słupku, ponieważ na tych pierwszych nie umiem chodzić, zaś jeśli chodzi o wąski słupek to jest mi niewygodnie i źle mi się chodzi. Zdecydowanie bardziej wolę koturne i szerszy słupek. Jak myślicie czy te buty z załącznika bd lepiej pasowały do niebieskiej i kwiatowej sukienki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170525_155606.jpg (56,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170525_155614.jpg (55,7 KB, 45 załadowań)
Stary 2017-05-25, 15:07   #1860
ama09
Zakorzenienie

a widziałyście gdzieś obecnie stacjonarnie czarne marynarki? Potrzebuję coś zarzucić i w sumie nie mam takiej ...
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości