Panny Młode 2008 cz.II - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-30, 14:25   #1621
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

ale akcja z tymi zebami, zwlaszcza z jedynkami, Boze mam nadzieje, ze u mnie nic sie nie stanie, jestem teraz w trakcie wybielania pasta Hollywod Smile, czy jakos tak, przestalam pic kawe, na razie jest ok, mam nadzieje tylko, ze zadne przebarwienia sie nie pojawiac

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 14:29   #1622
lulucelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
no niezłe macie problemy z tymi zębami

lulu to takie są u Was koszty dentysty??

ja raczej większych problemów z zębami nigdy nie miałam (odpukać...), chodzę tak mniej więcej raz na rok i jakieś dwie wizyty i z głowy ale teraz muszę chirurgicznie wyrwać ósemkę i normalnie się boję

No nie ze okropne ?? w sumie to tak na kazdym kroku, i niby bym poszla do dentysty w polsce ale zawsze jestem za krotko, no a pozatym sa to zawsze wakacje to przeciez nie da sie mnie zmusic na jakies takie dentystyczne historie. Swoje juz wycierpialam i nie rozumiem dlaczego cierpie nadal.

Ale wole chodzic do dentysty we francji ostatnio jakmi leczyl trzonowego, zapalenie okostnej mialam okropne to normalnymi antybiotykami dosutnie!!!! a nie jakies wariackie wiercenie raz w tygodniu miasiacami. Takie wiercenie iczyszczenie to przeciez bardzo oslabia zeby. SZczegolnie te moje. Ja to z obawy ze cos sie z nimi stanie to przestalam gryzc twarde rzeczy ( kanpki trauma totalna obudzic sie z zebem w buzi juz mi sie zdazyla.
Bo ja to w ogole zgryz mam niedorobiony za blisko mam zeby z gry i z dolu

A swoja droga ja niestety tez cierpie na alergie, niestety na bardzo duzo rzeczy i normalnie to juz na przelomie lutego i marca kicham i biore leki w tym roku dopiero w tym tygodniu zaczelam byc pociagajaca wiec zaczelam je brac . Pozatym mam astme i egzeme wszystko na podlozu alergicznym. Tez do slubu bede pociagajaa ale coz chyba wezme lekarstwa i bede trzymac kciuki zeby zamiast wyglaszac przysiege to nie miec ataku kichania. Niestety to choroby chroniczne na cale zycie, przerabane .

Ostatnia nowosc to co mi doszla to zatrzymywanie wody w organizmie, i slabe krazenie ( a to juz od dawna, bo na dodtatek mam niskie cisnienie, a co jak juz to komplet) i puchne bardzo po poludniu, musze sie wybrac do lekarza.

To jest niepojete ze czlowiek moze byc taki caly do TZ sie smieje ze mnie wymieni na inny model
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 14:30   #1623
monai
Rozeznanie

GG do monai

też miałam problem z jedynkami (przerwa między zębami) parę lat temu w pół godziny rewelacyjnie poradziła sobie z tym dentystka z Sokołowa Podl. Naprawdę rewelacja kobieta, poleciłabym wam jakbyście miały niedaleko
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 14:37   #1624
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Toverek w plecaku miałam tylko książki i kilka drobnostek ( w podstawówce na mnie mówili Makgajwer bo różne rzeczy miałam na każdą okazję (np klamkę by otworzyć jedyna zawsze czystą ubikacje)

U mnie pani stomatolog wzięła za kanałowke i odbudowę 90 zł. Jest rewelacyjna lekarką . Zadna jej plomba nie wyleciała. No i jest znajoma mamy
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 14:37   #1625
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
no sanetka tylko nie szalej w tych gorach z goralami
ja czesc zaproszen wysylam. a reszta w miare blisko-zreszta i tak wiekszosc od dobrego roku wie kiedy

9 osob jedzie...przypilnuja mnie. a mama mowila zeby drzewa do lasu nie zabierac

moje zeby sa tragiczne. 1 leczone kanalowo, wiec szare. do tego krzywulce-ale aparatu juz bym nie zdazyla. wybielic tez nie mozna.

ale bede musiala kolo czerwca do dentystki isc, moze cos wymysli- jakas licowke czy cos.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 16:25   #1626
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ja czesc zaproszen wysylam. a reszta w miare blisko-zreszta i tak wiekszosc od dobrego roku wie kiedy

9 osob jedzie...przypilnuja mnie. a mama mowila zeby drzewa do lasu nie zabierac

moje zeby sa tragiczne. 1 leczone kanalowo, wiec szare. do tego krzywulce-ale aparatu juz bym nie zdazyla. wybielic tez nie mozna.

ale bede musiala kolo czerwca do dentystki isc, moze cos wymysli- jakas licowke czy cos.
Brrr, na takim miłym forum taki okropny temat - dentysty
Co do leczenia kanałowego - miałam dwa razy w życiu. Pierwszy raz - z 7 lat temu, drugi - w zeszłym roku. Tfu, tfu, odpukać - obydwa zęby wyglądają idealnie i nie ma na nch śladu przebarwienia, są takiego samego koloru, jak reszta.
Chętnie bym wybieliła zęby, ale dentystka mi odradziła - pwoedziała, że to niezdrowy zabieg - zwłaszcza przykry dla osób o wrażliwych zębach - bo po zabiegu bardziej reagują na ciepło/zimno.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 16:40   #1627
lulucelo
Raczkowanie

no racja jak nie gin to denstysta, no ale to moja wina ja zaczelam o tym gledzic, swoja droga bardzo zazdroszcze tym z was ktore maja piekny zdrowy usmiech . Ja na zdjeciach przestaam sie usmiechac, no ale mysle ze do slubu to sie zmieni
Stary 2008-04-30, 17:12   #1628
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
p.s. dzwonil TZ pani od jubilera dzownila do niego obraczki nasze sa do odebrania
koniecznie pochwal sie jak wyszly

Cytat:
Napisane przez wiolis Pokaż wiadomość
dzis ide do zebologa, poprawiac plombe w 2, bo sie skubana odbarwila
musze sie tez spytac o wybielanie, podobno kwestia 500PLN i trzeba miec wszystkie biale plomby... kasa, kasa, kasa!
slonecznego weekendu moje mile
u mnie pogoda za oknem fisiuje-raz niemilosiernie grzeje, a tu jak sie nie zachmurzy... ehh
wybielanie jest drogie ale usuwanie nalotu jest raz do roku refundowane (tak slyszalam)
U mnie wlasnie burza idzie... moze przejdzie bokiem...

Cytat:
lulu to takie są u Was koszty dentysty??

ja raczej większych problemów z zębami nigdy nie miałam (odpukać...), chodzę tak mniej więcej raz na rok i jakieś dwie wizyty i z głowy ale teraz muszę chirurgicznie wyrwać ósemkę i normalnie się boję
za granica podobno meeega drogie sa uslugi dentystyczne (opowiadala moja dentyska)
Tez raczej nie mam problemow z zebami (wiadomo pare kanalowek w 6 i troche zolte ale poza tym spoko)
I chyba sie skusze na to czyszczenie z osadu

ta 8 jak najszybciej zrob... moj TŻmial takwyrywana i spochl mu policzek do nienormalnych rozmiarow plakalam ze smiechu a on sie zwijal z bolu

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Toverek w plecaku miałam tylko książki i kilka drobnostek ( w podstawówce na mnie mówili Makgajwer bo różne rzeczy miałam na każdą okazję (np klamkę by otworzyć jedyna zawsze czystą ubikacje)

o mamciu... prawie sie posikalam

Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 17:20   #1629
asiuk
Zakorzenienie

Temat dentysty jest dla mnie tematem tabu Od małego boję się jak ognia tych wizyt, choć nigdy tak naprawdę nie miałam poważniejszych problemów z zębami. Ot, taka fobia
Zębów wybielać nie będę, bo mam wrażliwe dziąsła i nie chcę im zaszkodzić. Jedynie mogę sobie kupić jakąś wybielającą pastę. Z pewnością muszę się kiedyś do zębologa wybrać, bo już chyba z 1,5 roku nie byłam Na pewno skorzystam z usuwania kamienia metodą piaskowania - mam małe przebarwienie, które zostało tą metodą usunięte na długie miesiące, ale znowu "wróciło"

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 17:43   #1630
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
ta 8 jak najszybciej zrob... moj TŻmial takwyrywana i spochl mu policzek do nienormalnych rozmiarow plakalam ze smiechu a on sie zwijal z bolu
ja jeszcze tej ósemki nie mam, ale dentystka mówiła, że ona już pomalutku wychodzi i rośnie jakoś inaczej niż powinna
w sumie to moze i masz rację, bo jak spuchnę w dniu slubu to nie będzie mi do śmiechu tak jak Tobie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Temat dentysty jest dla mnie tematem tabu Od małego boję się jak ognia tych wizyt, choć nigdy tak naprawdę nie miałam poważniejszych problemów z zębami. Ot, taka fobia
a ja się dentysty nie boję, od dziecka nawet lubiłam chodzić, bo zawsze pani dentystka chwaliła mnie za grzeczność i byłam wtedy taka dumna
ale ten chirurg jakos mnie przeraża, chyba przez samą nazwę...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 18:18   #1631
kasiuleks
Rozeznanie

dzasta110 nic nie nie martw nie bedzie bolalo tez przez to przechodzilam i to dwa razy... samo usuniecie zeba nie boli bo dostaniesz znieczulenie ale pozniej mozesz troszeczke to odczuc....

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 18:38   #1632
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuleks Pokaż wiadomość
dzasta110 nic nie nie martw nie bedzie bolalo tez przez to przechodzilam i to dwa razy... samo usuniecie zeba nie boli bo dostaniesz znieczulenie ale pozniej mozesz troszeczke to odczuc....
naprawdę??
no to muszę się przemóc, ale jeszcze trzeba się gdzieś zarejestrować, a na wizytę pewnie będzie trzeba poczekać...

pierwszy raz dziś wyszło słoneczko, może jednak pogoda się poprawi

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 18:55   #1633
lulucelo
Raczkowanie

Jejku dziewczyny ale sie ciesze dostalam maila moja suknia juz jest no i mam przymiarke 9 maja super sie ciesze akurat beda tescie to nareszcie ktos mnie w tej suknie ujrzy caluski

Ciesze sie ze uda mi sie odebrac suknie przed przeprowadzka
Stary 2008-04-30, 19:01   #1634
kotekk81
Zakorzenienie

Witam

lulu to ja widze ze mamy takie same problemy zdrowotne: slabe zabki, slabe krazenie, zatrzymanie wody no i ta nieszczesna alergia ;( a z tymi zabkami to juz nie wiem co zrobic bo dzis jedzac kanapke ulamalam 4 ;( slub w sierpniu a ja tydzien przed slubem bede dopiero w kraju...mam nadzieje ze nie polame reszty bo bede szczerbata panna mloda

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 19:57   #1635
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja z zębami nie miałam nigdy większych przebojów i zawsze lubiłam zapach panujący w gabinecie.

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny ale sie ciesze dostalam maila moja suknia juz jest no i mam przymiarke 9 maja super sie ciesze akurat beda tescie to nareszcie ktos mnie w tej suknie ujrzy caluski

Ciesze sie ze uda mi sie odebrac suknie przed przeprowadzka
A ja już za swoją tęsknie, czasem mam takie fazy, żebym sobie w nią ponownie wskoczyła.

Dzisiaj się dowiedziałam, że moja ciotka miała zawał i jest w ciężkim stanie w szpitalu, jutro do niej jedziemy. Cholera cały czas mam jakieś dziwne inne przeczucia, a mając już nie raz taki przypadek, zawsze coś się wtedy działo.
Stary 2008-04-30, 20:20   #1636
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

dziewczyny mamy obraczkisa piekne...jestesmy bardzo z TZ zadowoleni...i rabacik dostalismy 10% i jakas karte stalego kienta..zdjecia zrobie Wam jutro moje drogie i zaraz wkleje bo sama chce sie pochwalic....no to spadam bo mam randke TZ was pozdrawia
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 20:28   #1637
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

toverek83 jak mi dobrze świta poszłyśmy zamówić obrączki tego samego dnia, do mnie jeszcze nie dzwonili, pewnie po majówce odezwą się. Gratuluje Waszych cudeniek.
Stary 2008-04-30, 20:37   #1638
monai
Rozeznanie

GG do monai

wow super, że macie już obrączki... My póki co mamy już wybrane - takie na 100% tylko kwestia, żeby pójść i zapłacić zaliczkę, zamówić. Bo My z TZ mieszkamy w różnych miejscowościach i tak się spotykamy na nauki raz w tygodniu obecnie przy okazji coś zawsze się załatwi
Pozdrawiam
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 20:49   #1639
tiffi1
Rozeznanie

Nasze obrączki czekają już w domu, Z rzeczy do kupna to koszula dla TŻ i dla mnie biżuteria na drugi dzień. \Ale macie temat zęby, ja idę na 2 tyg przed ślubem na czyszczenie
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 21:07   #1640
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

He he faktycznie powiało tu forum stomatologicznym
Zazdroszczę Wam że już tyle pozałatwiane. U nas jeszcze troche ponad 4 miesiące i właśnie dziś pokłóciłam się z TŻ. Ale już nam przeszło . Czasem mam ochotę go zabić. Masakra. Jutro będziemy już nad morzem... może ono ochłodzi moje emocje. Bo to ja jestem choleryczką
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 21:18   #1641
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
He he faktycznie powiało tu forum stomatologicznym
Zazdroszczę Wam że już tyle pozałatwiane. U nas jeszcze troche ponad 4 miesiące i właśnie dziś pokłóciłam się z TŻ. Ale już nam przeszło . Czasem mam ochotę go zabić. Masakra. Jutro będziemy już nad morzem... może ono ochłodzi moje emocje. Bo to ja jestem choleryczką
To nas tu więcej takich choleryczek hehe

Ja z moim ostatnio też coś się często kłócę. I chyba każdy ma tak, że czasem ma serdecznie dość tej drugiej osoby. Jakoś trzeba to przeżyć, bo ominąć chyba się nie da. No ale na szczęście to godzenie potem wynagradza wiele

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 22:18   #1642
ksylwia
Zadomowienie

Smile Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Witajcie po 7 miesięcznej przerwie Cieszę się, że wiele nicków się nie zmieniło... Pozdrawiam Was serdecznie i życzę duuużo szczęścia z przygotowań i życia razem płynących.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 22:32   #1643
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ksylwia ale ten czas leci . Mam nadzieje, że u Ciebie już wszystko w porządku
Stary 2008-05-01, 09:57   #1644
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
toverek83 jak mi dobrze świta poszłyśmy zamówić obrączki tego samego dnia, do mnie jeszcze nie dzwonili, pewnie po majówce odezwą się. Gratuluje Waszych cudeniek.
ja m.a.r.t.a. przy zamawianiu mialam powiedziane ze bedziemy czekac 14 dni roboczych i z palcem w tylku tyle dni je robili......wieczorem rozmawiam z TZ a on sie mnie pyta:mialas cykora jak wyjda te nasze obraczki?bo ja mialem!i ja tez mialam dziewczyny...nie bylam przekonana na 100%ze dobrze wybralismy z waga i z szerokoscia.,...ale kiedy je zmierzylismy to szoksa wspaniale.w sam raz dla nas.no to teraz Tobie m.a.r.t.a zostalo odebrac i sie nam pochwalic....dzis robie zdjecia i sie pochwale pozniej
izazusia Ty MCGavirzemoze nie bierz zadnej klamki ze soba do plecaka w dzien slubumysle ze beda na miejscu....szalona kobita
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-01, 11:43   #1645
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Piękny dzień u mnie Dzis bedzie na sportowo teraz spacer
Cytat:
U nas jeszcze troche ponad 4 miesiące i właśnie dziś pokłóciłam się z TŻ. Ale już nam przeszło . Czasem mam ochotę go zabić. Masakra. Jutro będziemy już nad morzem... może ono ochłodzi moje emocje. Bo to ja jestem choleryczką
, nastepnie rower a na koniec basen.
Milego dnia
My obydwoje cholerycy, chociaż ja chyba trochę gorsza jestem czasami TŻ mowi ze taki rozpieszczony bachor ze mnie i... chyba czasami ma rację
W kazdym razie też sie kłócimy ale najwazniejsze ze sie potrafimy pogodzić
Cytat:

a ja się dentysty nie boję, od dziecka nawet lubiłam chodzić, bo zawsze pani dentystka chwaliła mnie za grzeczność i byłam wtedy taka dumna
ale ten chirurg jakos mnie przeraża, chyba przez samą nazwę...
Pozazdroscic. Zawsze sie dentysty bałam i tak już chyba zostanie.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-01, 12:37   #1646
biedronka19876
Rozeznanie

Stomatolog - temat na czasie
Ja w marcu byłam u dentysty i robiłam licówki na dwóch jedynkach górnych, wkoncu wygladaja normalnie
Tez sie boje dentysty, i bez znieczulenia sie nie obejdzie
Milego weekendu zycze
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-01, 12:46   #1647
katey
Rozeznanie

GG do katey

dziewczynki znikam do niedzieli więc chciałam się pożegnać wyjeżdżamy porozdawać troche zaproszeń i przy okazji odwiedzić znajomych TŻ których nie widział już z 4lata!! a że po drodze to zajedziemy i do mojej zaciążonej kumpelki w Mielcu tak więc zwiedzanie podkarpacia sie szykuje
nie piszcie za dużo bo nie dam rady nadrobić zaległości

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-01, 14:09   #1648
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja sie juz tak stresuje 26 maja jedziemy do Polski na tydzien, mam zrobiony plan co w ktorym dniu musiumy zalatwic, a jest tego masa: ja musze odebrac dowod, po protokol musimy jechac, potem do ksiedza, obraczki kupic, po suknie, garnitur, zaproszenia kupic, zawiesc plytke do zespolu, zaproszenia rozwiesc, ja mam dentysty juz umowionego- takze dziennie bieganina i zalatwianie- az sie boje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-01, 15:25   #1649
mika85
Raczkowanie

witam chciałam wkleic fotki moich zaproszen ale moj komputer zastrajkowal spróbuje pozniej, zaraz ide do siostry Tż na urodziny a Tż biedak pracuje Pozdawiam udanego weekendu zycze, u mnie pogoda nie za cciekawa;/
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-01, 15:36   #1650
czekoladka79
Zadomowienie

A ja już zakupiłam butki ślubne, bardzo wygodne pomimo wysokiego obcasa, który jest idelanie wyprofilowany. Niestety w sklepie nie zauwazyliśmy plamki z boku na skórze i jutro idą do wymiany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5010077.JPG (41,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5010078.JPG (39,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5010079.JPG (41,2 KB, 31 załadowań)
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości