|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Witam się. Dziś od 5 już nie śpię co tu robić o tak wczesnej porze.
Wczoraj pisałyście o diecie przy kp. Ja dzieki wam dowiedziałam się że nie ma czegoś takiego jak dieta karmiącej. A tyle znajomych mówiło że tego nie wolno tamtego też nie. Już się bałam co będę jadła bo dużo rzeczy nie lubię a to co lubie to niby zabronione. I zamierzam jeść wszystko co lubie a najbardziej czekam na sezon truskawkowy i uwielbiam fasolkę żółtą i zieloną i nie odmówie sobie tego. Mam nadzieję że nie zaszkodzi. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-05-25 o 06:21 |
|
|
|
#4142 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jeny ile naskrobalyscie ponad 100postow , ale nadrobiłam
![]() Cytat:
Ja byłam bardzo spuchnięta i mysle, ze spuchlismy oboje tak od oxy a potem mu opuchlizna zeszła pewnie , a nie ze schudł aż tyle. Narobili paniki w szpitalu i podali mu glukozę 🤦🏻☠♀️Cytat:
Słodko ![]() Mój Misiu na wizycie był z nami i jak gin mnie rozłożył na fotelu żeby zbadać serduszko to Misiu nagle mówi " tata look baby będzie wychodzić" Pewnie dlatego , ze oglądał ze mną filmik jak pani rodziła oczywiście bez szczegółów to był poród . Ze szczegółami oglądaliśmy wczoraj jak mama koń urodziła baby konika ![]() ![]() A taka góra mi wyrasta codziennie po kilka razy tez i boli okrutnie. I tez z prawej strony. Cytat:
Mojej mały urodził się okręcony pępowina dwa razy plus se ta pępowinę trzymał w rączce . Patrz na ruchy poprostu i bądź czujna Napewno wszystko będzie w porządku ![]() Cytat:
Dokładnie tak jest z tymi truskawkami. One są pryskanie pestycydami wiec uczulają , a takie normalne nie. Są specjalne spraye do warzyw i owoców i ja zawsze używam ich. Można tez wymoczyć w occie jabłkowym rozrobionym z woda przez chyba 15 minut Co do kp to ja chylę czoła matkom które długo karmią, ale nie krytykuje tych które nie kp w ogóle bo coś. To jest sprawa indywidualna. Myśle, ze niektóre położne chyba maja jakiś zysk z wciskania kitow o zbyt długim kp i wciskania mm. Tutaj na szczęście kp jest cenione i położne pielęgniarki od noworodków zachęcają do kp ![]() Aczkolwiek paniom od laktacji serdecznie dziękuje i żadnej do siebie nie zaproszę . Hell No! Mam taki uraz po ostatnim razie , ze nie zaufam chyba żadnej . Bo mam wrażenie ze to jędze które za kp by zabiły i czułam presję na to. Jak mi babka z zaskoczenia ścisnęła pierś aż poczułam jak mi w mózgu coś świdruje z bólu to miałam ochotę jej przywalić. Na początku mi kp szło dobrze , a potem zaczęli panikować ze mały chudnie za dużo , ze coś zle robię . Przylazla ta od laktacji zaczęła małego głowa machać ze ten się wściekł ona do mnie ze jak się wkurzy to otworzy buzie i wtedy mam mu cycka głęboko wepchać , a on nagle o takiego wała . Zraził się i nie chciał już mojego cycka , odpychał się rączkami . Dobrze ze zachowałam mimo wszystko zdrowy rozsądek i odciagnelam pokarm laktatorem i mi to uratowało kp. W 4dobie miałam tyle mleka ze 3 dzieci mogłam wykarmić. Karmiłam tydzień butelka, a potem dałam nam szanse . Siostra przytrzymała Misiowi ręce a ja mu włożyłam cyca do buzi i przytuliłam i załapał . Byłam szczęśliwa . Karmiłam tylko 7mcy bo mój syn się sam odstawił . Chciałam odciągać ale już laktator nie ciągną. Kupiłam inny laktator i tez nic to nie dało. Przeszłam na mm ale sojowe ze wzgl na skaże białkowa. Dzięki Bogu ze tutaj są dobre mm bez zbędnych składników. Cytat:
Ja miałam teraz 3cie właśnie . Cytat:
![]() Jak nie kp to zle jak karmisz tez zle Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko jednak było w porządku 🏻![]() Cytat:
Hahahaha chciałabym jej mine zobaczyć ![]() Bardzo dobrze ze dalej karmisz 🏻 🏻Mi tez stopy puchną i ręce . U mnie jest chłodno a ja jestem spuchnięta :/, Cytat:
Fajnie ze nie jestem sama ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Kciuki za wszystkie wizyty 🏻Co do lewatywy to tutaj nie robią. Sama se nie zrobię nie wyobrażam sobie tego jakos. Nie mam nawet o tym pojęcia. Ja mam już dwa hemoroidy wiec taka lewatywa mogłaby mnie uszkodzić gorzej tak myśle . Myśle ze poród SN mi tez zrobi z tylka jesień średniowiecza ![]() Mała zdrówka! Na gardło dobry jest olej kokosowy możesz sobie jesc albo płukać nim buzie . Tylko jak płaczesz to wypluj potem wszystko bo połkniesz bakterie dlatego ze olej koko jest jakby odkazaczem i świetnie zbiera bakterie. Jak mas srebro koloidalne to sobie możesz tez psikac w gardło. Płukanie szałwia zimna tez jest fajne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Dzięki ze o mnie pamiętałyście. Nie myślałam ze zostanie moje zniknięcie aż tak zauważone. Bardzo mi miło i przepraszam , ze tak bez słowa ![]() Co do mojego kota to Tz nie chciał jej zabrać od razu do weta. Mówi żebyśmy czekali . Weta ma w nast.tyg. Bo Tz ma uraz po swoim ostatnim kocie . Wet pewnie by dał jakieś zastrzyki na podtrzymywanie życia i morfinę. Tz matka tak sztucznie podtrzymywała życie kota ze pochowała skore i kości bo kot już był w mega męce. Tz był wściekły i chce tego uniknąć. Ale dziś kotka zaczęła wychodzić i pije i je. Tyle ze je sam sos i nie chce jesc kawałków miesa. Dawaliśmy jej domowe kiełbasy wędliny i tez nie chce. Najda się sosów i pije wodę a potem w nocy wymiotuje, ale chodzi i sama nie wiem już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też prace trwają a ja siedzę u teściów. Mąż mi wysłał mmsa o 5:30, z tekstem ze ściany jrrdbak malujemy na czerwono 😲😲😲 ale to chyba grunt
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już przytyłam 24kg osiągnęłam wagę taka z jaka rodziłam mojego starszaka. Jak to się dzieje nie wiem poprostu nie wiem. Nie żre jak świnia , ale postanowiłam już isc na dietę i nie jesc chleba chociaż i jest więcej warzyw.
Moje żelazo już chyba lepiej tak myśle bo krew mi ustala z nosa i tylko czasem z zębów mi leci jak myje zeby. Ale narazie biorę dalej bo mam takie niezatwardzajace . Zaczęłam tez jesc więcej miesa i myśle , ze narazie tak zostanie . Oprócz tego ze mam celulit teraz gdzie przez całe życie nie wiedziałam co to jest to mam malutkie rozstępy na brzuchu. Do tego jestem blada jak ściana i wszystkie żyły mi widać tak mi powychodziły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, ja kupiłam śpiworek z C&A tyle że koleżanka mi go odbiera ze sklepu i fizycznie dotrze do mnie gdzieś za tydzień
ale fajnie że chwalisz![]() Samantha, dobrze że wygrałaś przy Misiu walkę o kp. Nie wiem czemu tak panikowali w szpitalu bo normą jest spadek masy urodzeniowej nawet ponad 10% szczególnie że to było duże dziecko. No ale w naszych szpitalach tez panikują i dokarmiają mm niepotrzebnie i w wielu przypadkach bez zgody matki. Btw, dzień dobry ja już nie mogę spać bo zatoki zawalone:/ chyba się muszę przyzwyczaić że mam dwa męczące problemy w ciazy- nie śpię co parę dni i w kółko nią zatkany :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja już .po śniadaniu... jak zwykle o tej porze zbieram sie do przedszkola, potem na targ i do domku pod kocyk. Taedio a Twoja małż, sam się nie odprawia? Bo wstajesz zawsze? Samantha Ja mam nadzieję, ze nie będę musiała walczyć o pokarm ale fajnie, ze ci sie udalo karmić , no.i waga synów zacna ![]() Moj syn też ogladał ze mna porady... nawet lubi ( w przeciwieństwie do męża) I.apropo żelaza to.u.mnie wszystko w normie a wczoraj przed samym snem poleciała mi krew z nosa... zdazalo sie delikatnie ale tu pocieklo aż...yak że nie wiem skad to ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, zdarzają się w ciąży krwotoki z nosa. Osobiście nie miałam ale koleżanka pod koniec ciąży miała. W organizmie jest więcej krwi, serducho szybciej bije i słabe naczynka mogą nie wytrzymać. Może witamina C pomoże? Bo nie wiem czy rutinoscorbin można w ciąży, różne opinie slyszalam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzis w DDTVN o karach dla rodziców co nie szczepią dzieci.
Samantha ja zauważyłam ze mój celulit na udach zrobił się bardziej wyraźny a ciężko się tego pozbyć. Któraś z was pisała że udało jej sie pozbyć celulitu oraz wyszczuplić nogi. Proszę o informacje jak to osiągnąć po porodzie zajmę się tym. Bo ja jestem niska i mam dość mocne nogi przez co odwiecznym problemem dla mnie jest kupienie wysokich kozaków nie mogę ich zapiąć. |
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można ale czy to dużo pomoże to nie wiem Mi też czasem krew pójdzie z nosa ale trochę . Co do cellulit u to ja miałam wcześniej gdybym ścisnęła skórę n udach na dzień. Dzisiejszy wystarczy żebym bardzo wyprostowala nogi to go widać załamana jestem. .. nawet na rękach mam podobnie ... W ogóle nie mogę na nie patrzeć są takie wielkie ... Aż się boję że mi się jakieś zwisy porobia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4151 |
|
MerDer 4ever
|
Mała mąż sam sie odprawia, od kilku dni wstaje z nim i robię śniadanie od razu tez sobie bo i tak juz nie zasnę
mąż wyrzuca mnie do łóżka ale niestety to mi nic nie daje. Przed ciąża ani razu nie wstałam zeby go odprawić w ciąży od kilku dni z reszta on nie wstaje tak zawsze, teraz jesteśmy na etapie szukania pracownika wiec dlatego tak wstaje. Ja tez mam cellulit. Ciekawe czy zniknie tak samo szybko jak sie pojawił Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pozdrawiam te, które od 5 nie spały. Ja też nie mogłam,także witam w klubie![]() Ja mam bardzo ambitne plany co do swojego ciała po porodzie. Zobaczymy czy uda mi się je zrealizować. Oby Myślę jak zaplanować dzisiejszy dzionek Miłego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere całkowita długość śpiworka to 71cm
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Czyli na dobrą sprawę zdrowe odżywianie i sport, coś co wszyscy znają, gorzej z realizacją Ja kiedyś regularnie masowałam tym serum i widziałam różnicę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4155 |
|
*sportaddict*
|
Cellulit to problemy z tkanką łączną, więc tak, jak pisze Poprostu - trzeba się odtruć, nawodnić i najlepiej dorzucić ćwiczenia siłowe
Ja mam okropną tendencję do kalafiora niestety :/ ale jak miałam czystą michę to pupcia była elegancka
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4157 |
|
MerDer 4ever
|
LIPCÓWKI część 5.
Mnie Tz juz pytał czy bede chciała wrócić do formy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4158 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Miało dzisiaj u mnie padać, a tu słoneczko ![]() Wczoraj na sr miałam karmienie piersią, ale generalnie większość rzeczy wiedziałam już od Was Położna mówiła, że czasem jest tak, że pokarm się nie pojawia przez pierwszych kilka dni i nie należy się tym przejmować tylko jak najczęściej dziecko przystawiać żeby pobudzać. Było o zastojach i o zapaleniu. No i że przez pierwszych 6 mc-y niczego więcej się nie podaje oprócz mleka. Pokazywała pozycje do karmienia. O kupkach też mówiła i że ważne jest przystawienie dziecka od razu po porodzie, bo jak zacznie ssać to wydziela się oksytocyna i pomoże obkurczyć macicę.
|
|
|
|
#4161 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
zapowiada się piękny ciepły dzień. U mnie w planach dziś prasowania ciąg dalszyPowodzenia na wizytach A tak w ogóle dwa dni temu przyszła kołyska, mąż złożył, prezentuje się super, pózniej się pochwalę Czekam jeszcze na mebelki może dziś dotrą i weekend składanie. Mąż już się umówił z moim bratem, ma mu pomóc, dobrze bo raz że mój brat kiedyś pracował przy składaniu mebli więc ma do tego rękę, a dwa że do złożenia mają w sumie 25 elementów mebli
|
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Kciuki za wszystkie dzis wizytujące! U mnie brzydko dzis znowu. Biore sie za prasowanie. Taedio piona tez dzis męża o 5 rano odprawialam tylko ja zrezygnowałam ze śniadania, posiedzialam z nim i poszlam spac  Samantha ja wlasnie sie boję sytuacji ktora opisujesz, ze przyjdzie jakas nawiedzona doradczyni laktacyjna i zamiast pomagac to będzie stresować mnie i dziecko. Jestem przygotowana na to ze z karmieniem moga byc problemy i boje sie ze sobie psychicznie nie poradze a bardzo bym chciala karmić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też tak myślał do 6 miesiąca, ale gdy okazało się, że brzuch miał większy od mojego opamiętał się, wziął się za siebie i śmiga 3 razy w tygodniu na siłownie na 6 rano ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Chyba też poprasuję skoro Wy prasujecie, będzie mi raźniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4164 |
|
królikoholiczka
|
Dzień dobry
za wszystkie wizytujace Dzis dostałam wiadomość że łóżeczko wysłane więc w przyszłym tygodniu trzeba będzie jechać do tż i złożyć. Jeszcze czeka mnie pranie pościeli i chyba wszystko już. Jeszcze wywieźć wszystko i już. Dziś jeszcze odbieram zamówienie z apteki, no i raczej już wszystko mam. W koncu Ja też puchne a ostatnio to tylko lewa stopa mi spuchla i nogi od razu do góry i zimny okład, na szczęście pomogło.
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info. u mnie nogi to najgorsze do zrzucenia też chodziłam na siłownie ale bardziej na step albo inne zajęcia kardio 2-3 x w tygodniu i nie widziałam zbytnio różnicy a przynajmniej takiej jak oczekiwałam. przyznam że z dietą to u mnie kiepsko ale po porodzie będę musiała pomyśleć. fakt siłownia odpada bo nie będę miała z kim młodej zostawić ale u nas przed blokiem robią park i tam siłownie więc połącze spacer dla maluszka z ćwiczeniami dla mie |
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Sukienkę i top:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1630 Cytat:
Dzień dobry! Mój mąż za to schudł 5 kg. Zrobił sobie dietę + ćwiczenia. Wstałam dziś rano i brzuch twardy. Mama mówi, że się obniżył ![]() Jutro pierwszy raz mam wizyty u gin w inny dzień. Jutro luxmed, a za tydzień mam swojego gin. Zobaczymy co powiedzą. Wtedy podejmę decyzję co z kosmetyczką. Na razie zdecydowałam dopakować kosmetyki do torby do szpitala. Kury, laktatora, butelki i smoczka nie biorę. Butelki i tak nie pozwalają mieć swojej, nie będę się z nimi szarpać.
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam jakiś tam balsam ujędrniający, zdecydowanie widzę, że jest gorzej bo brak sportu i chyba ciut wiecej cukru... ale tak jak Emmos mam ambitne plany co do powrotu do formy. Daje sobie rok! Pamiętam że przez 3 miesiące było ciężko... dużo stało w miejscu...np brzuch, ale po 5-6 miesiacach już wróciłam do siebie, potem dodałam sport i było super! Teraz będzie mi ciężko, bo pewnie będę chciała jak najszybszej wrócić do biegania.i treningu a.tu.na poczatku.nie można ![]() Taedio To dobrze, że sam sie odprawia, myślałam, że po prostu ciut za bardzo go rozpieszczasz Ale nakupowałam owoców... ananasa wielkiego ( cały za 3 zl ) morele, brzoskwinie, jabłka... kilka truskawek, ale tez botwinkę na obiad ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-25 o 10:30 |
||
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też puchną dłonie i stopy. Od kilku dni nie noszę obrączki bo miałam problem, żeby ją ściągnąć. Nie chce ryzykować.
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe od razu mi przypomniałaś jak mój mąż skręcał meble miał z pracy pożyczyć wkrętarkę bo jeszcze nie miał swojej ale akurat sprzęt wymieniali i musieli stary oddać. a pozyczona od znajomych non stop się rozładowywała i nic nie szło skręcić. Biedak wszystkie meble skręcał sam śrubokrętem. A niestety mieliśmy na poskręcanie tylko weekend bo wyjeżdżał w delegacje. Dlatego teraz jak skręcał łóżeczko ( już wkrętarką) to się śmialiśmy. |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

A starszy jaką miał wagę po urodzeniu?
🤦🏻☠♀️
obyśmy dali radę z zazdrością itp. Na razie to.mi powiedział, że on bedzie tego dzidziusia kochał troszke bardziej od nas... ale tak, tylko o jeden gram! 

No i tak jak pisałam nie chodzi mi o to ile kto ma karmić, to już zależy od osobistych możliwości i chęci, ale mówienie przez położną że pokarm matki traci z czasem wartości odżywcze to moim zdaniem przegięcie

zaniedbałam nadrabianie, przez praktycznie tydzień byłam sama z córa i miałam lekki nieogar 
dla mnie to następna pomyłka...
Super, że wszystko dobrze po wizycie
Od 6:30 do późnych godzin nocnych

🏻
ja to matka tandemowa będę, też hardkor dla co niektórych, kto to widział z dwójka dzieci przy cyckach siedzieć!
🏻

Pozdrawiam te, które od 5 nie spały. Ja też nie mogłam,także witam w klubie