LIPCÓWKI część 5. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-25, 12:53   #4231
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Nulka, śliczna torba

Jon, zatrzymaj taka śliczności

Taedio poszalalam z tymi body 56:p skarpetki bym dokupiła na pewno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:54   #4232
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
"Jak wyglądają skurcze przepowiadające? Są to skurcze macicy, które pojawiają się co 20-30 sekund, a samo napięcie nie trwa dłużej niż 2 minuty. Im bliżej terminu porodu, tym są silniejsze. Przeważnie wyraźnie występują na dwa tygodnie przed terminem porodu i przechodzą po jednej lub dwóch godzinach.
Różnią się od porodowych tym, że nie powodują rozwierania szyjki macicy. To jakby „rozgrzewka” macicy przed porodem. Ale każdy przypadek jest inny i skurcze przepowiadające u każdej kobiety pojawiają się w nieco innym terminie i z innym nasileniem. Zdarzają się nawet bolesne skurcze przepowiadające. Nie należy wpadać w panikę. Przed porodem, najczęściej na dwa dni, odchodzi czop śluzowy. Podobny jest do białka jajka kurzego. Jego odejście może zwiastować rychły termin porodu. Ale czasem tuż po odejściu czopa śluzowego nadal boli brzuch, wtedy należy podejrzewać, że to już nie bóle przepowiadające, ale porodowe. Są one rytmiczne i coraz częstsze, towarzyszy im przeważnie ból w okolicy krzyża.
Zdarza się jednak i tak, że ból przepowiadający łagodnieje i mija, mimo że odchodzi czop śluzowy. Dopiero po paru dniach rozpoczynają się prawdziwe bóle porodowe."

2 tyg przed. Ciekawe czy to się sprawdza. Lepiej żeby nie!
podobnie mowi moja polożna. przepowiadające trwaja max 2 godziny. jesli są dłuzej to jechac do szpitala.

a jak twoje dzis?

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Wczoraj położna mówiła, że najlepiej bez usztywnienia kupować, bez fiszbin, bo potem to się może gdzieś wbijać, coś uciskać i zastoje się porobią.

No właśnie mi nie odejmuje mam -10% i DD i tylko darmową dostawę robi, a cena normalna. Myślałam, że może ubrań w promocji nie obejmuje, więc to sprawdziłam i też lipa

HM ale nie ma rozmiarów ja też chciałam i upolować nie mogę

No właśnie dokładnie ten, kłamczuchy! Wydają kasę na wysłanie tego pocztą i nie działa :/

To ta, którą ja zamówiłam, piona! tylko ja będę mieć miętę

Od rana przed drzwiami siedzi u mnie malutki kotek i miauczy.. Nie wiem co z nim zrobić, jak wychodzę to się ze mną bawi, a jak wracam do domu to tak zawodzi, że aż serce boli ... w dodatku włazi mi do domu jak otwieram drzwi i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka
przygarnij śliczność! jesli psa sie nie boi to tym bardziej. daj pić i jeść na dworze. moze nie wpuszczaj poki co do domu. moze ma dom gdzies w okolicy i zabłądził tylko?

dzwonilam wlasnie i umowilam sie na sesje ciążową. ale dopiero 16 czerwca. rozmawialysmy z tą fotograf ponad pół godziny, czuje że bedzie fajnie
zrobi nam tez przy okazji kilka fotek rodzinnych z meżem i synem.
ma swoje sukienki ciążowe - szyte przez jej mame, do sesji moge wybrać sobie dwie. moze tez wizażystke wziać ale to dodatkowo 120 zl i nie wiem czy tyle za makijaż chce dać...
ale sie ciesze!

do tego uwaga!!!! dostalam dzis kase z ZUSu!!!! całą zaległą od poczatku L4 czyli od grudnia!!
przyda sie akurat na kuchnie bedzie
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:54   #4233
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ogarnęłam ciuszki!
Teraz powiedzcie czego mi brakuje Body na 62? Idą do mnie jeszcze 3 rampersy z krótkim rękawem roz. 56. Chciałam jeszcze dokupić pajacy na 56 ale nie wiem
Półspiochów chyba nie będę dokupować bo mam spodnie/leginsy

Body krótki rękaw 56 - 10
Body długi rękaw 56 - 10
Body na ramiączkach 56 - 3
Rampers na ramiączkach 56 - 1
Pajace 56 - 1
Spodnie/leginsy 56 - 9
Półśpiochy 50/56 - 1

Body krótki rękaw 62 - 3
Body długi rękaw 62 - 8
Koszulki z krótkim rękawem 62 - 3
Rampersy z długim rękawem 62 - 1
Spodnie/leginsy 62 - 1
Półśpiochy 62 - 1
"Krótkie spodenki" 62 - 1
Pajace 62 - 3

Czapeczki - 7 ( większość z zestawu, nie zamierzam używać praktycznie )
Skarpetki - 1
Niedrapki - 1

Jak mój mąż ogarnie pranie to przyjedziesz do mnie i lukniesz co mam. Jak tak patrze co wy macie i po ile szt to moja córcia będzie biedna albo w za dużych będzie chodzić. Kompletnie nie wiem co dokładnie mam w torbach i jakie rozmiary.
Dobijacie mnie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:00   #4234
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja mam dopiero wizytę we wtorek. Do tego czasu zwariuje. Nie byłam już 4 tygodnie. Nie wiem co dzieje się z szyjka. Dziś coś mnie zakulo tam i pojawił się strach czy na pewno wszystko ok.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:01   #4235
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Taedio poszalalam z tymi body 56:p skarpetki bym dokupiła na pewno

To nie ja to siostra i teściowa
Dokupię trochę skarpetek i myślę nad body na 62. Nie mam wgl śpiochów

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dzwonilam wlasnie i umowilam sie na sesje ciążową. ale dopiero 16 czerwca. rozmawialysmy z tą fotograf ponad pół godziny, czuje że bedzie fajnie
ma swoje sukienki ciążowe - szyte przez jej mame, do sesji moge wybrać sobie dwie. moze tez wizażystke wziać ale to dodatkowo 120 zl i nie wiem czy tyle za makijaż chce dać...
ale sie ciesze!

do tego uwaga!!!! dostalam dzis kase z ZUSu!!!! całą zaległą od poczatku L4 czyli od grudnia!!
Super! Im później tym większe prawdopodobieństwo ładnej pogody Ja też chcę gdzieś w połowie czerwca
Super, że masz możliwość wypożyczenia sukienek! Ja musze coś kupić
Ja chcę makijaż Sama maluję tylko rzęsy Nie chcę mocnego makijażu ale do zdjęć się przyda

Fajnie, że dostałaś ZUS Ja dalej czekam Ale dopiero miesiąc

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jak mój mąż ogarnie pranie to przyjedziesz do mnie i lukniesz co mam. Jak tak patrze co wy macie i po ile szt to moja córcia będzie biedna albo w za dużych będzie chodzić. Kompletnie nie wiem co dokładnie mam w torbach i jakie rozmiary.
Dobijacie mnie.
Dacie radę Donosisz ciąże i sobie to na spokojnie ogarniecie jeszcze
Stary 2017-05-25, 13:01   #4236
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Chciałam wszystkie zacytować, ale za dużo się uzbierało!
No więc mleczka mu już dawno dałam, ale wypił odrobinkę, a później bawił się pojemnikiem i prawie całe wylał
Sąsiadów mam dwóch i oni nie mają kotów, chyba że z innej ulicy przyszedł
Zaadoptować nie mogę choćbym chciała, bo mój pies jest nieprzyjaźnie nastawiony niestety () , a poza tym myślę, że skoro nie boi się w ogóle i nie jest głodny to gdzieś musi mieszkać
Póki co siedzi ciągle przed drzwiami, jak wychodzę to atakuje moją nogę

Cytat:
Ogarnęłam ciuszki!
Teraz powiedzcie czego mi brakuje Body na 62? Idą do mnie jeszcze 3 rampersy z krótkim rękawem roz. 56. Chciałam jeszcze dokupić pajacy na 56 ale nie wiem
Półspiochów chyba nie będę dokupować bo mam spodnie/leginsy

Body krótki rękaw 56 - 10
Body długi rękaw 56 - 10
Body na ramiączkach 56 - 3
Rampers na ramiączkach 56 - 1
Pajace 56 - 1
Spodnie/leginsy 56 - 9
Półśpiochy 50/56 - 1

Body krótki rękaw 62 - 3
Body długi rękaw 62 - 8
Koszulki z krótkim rękawem 62 - 3
Rampersy z długim rękawem 62 - 1
Spodnie/leginsy 62 - 1
Półśpiochy 62 - 1
"Krótkie spodenki" 62 - 1
Pajace 62 - 3

Czapeczki - 7 ( większość z zestawu, nie zamierzam używać praktycznie )
Skarpetki - 1
Niedrapki - 1
no jestem dumna z Ciebie , a czemu czapeczek nie zamierzasz używać? Mi wszyscy mówią i w internetach też tak piszą, że noworodek musi mieć czapeczkę nawet latem, bo zawieje go

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Śliczny już bym przygarnela
Ja mam już takiego malucha też u tż Załącznik 7081241
Toż to kruszynka

Cytat:
O kurczę, w końcu ruszyli z kopyta gratulacje dla nich!
Ale przynajmniej nie wydawałaś przez te miesiące i masz teraz trochę uzbierane
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:03   #4237
poprostu
Zakorzenienie

Taedio ja bym dokupila skarpetki i na 62 kilka rzeczy bo co jak Ci się dziecko urodzi np 57cm to po kilku dniach będzie wszystko za małe o ile to prawdziwe 56 a nie 56 np z lidla
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:04   #4238
pestycyda
Zakorzenienie

Minini, szał. Od grudnia do maja to ty jesteś teraz milionerka! Wykupują całe internety

Ja czekam już niecierpliwie na wypłatę za maj ale pewnie jeszcze poczekam-.-

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:06   #4239
poprostu
Zakorzenienie

Co do czapeczek to położna mówiła, że jak jest upalny dzień to nie używać, a jak wieje to używać i zakładać po kąpieli na kilka minut
Stary 2017-05-25, 13:09   #4240
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
No więc mleczka mu już dawno dałam, ale wypił odrobinkę, a później bawił się pojemnikiem i prawie całe wylał
Zaadoptować nie mogę choćbym chciała, bo mój pies jest nieprzyjaźnie nastawiony niestety () , a poza tym myślę, że skoro nie boi się w ogóle i nie jest głodny to gdzieś musi mieszkać

no jestem dumna z Ciebie , a czemu czapeczek nie zamierzasz używać? Mi wszyscy mówią i w internetach też tak piszą, że noworodek musi mieć czapeczkę nawet latem, bo zawieje go
Szkoda Może znajdzie się jakoś dobra duszyczka dla kociaka
Mój pies w domu rodzinnym też taki wrogi do kotów niestety i dwie znajdy musiałam oddać Teraz jak znajdę to mogę zatrzymać

Dziękuję, dziękuję
Ja wszędzie czytam, żeby właśnie czapeczek nie ubierać Mooooże na kilka pierwszych dni albo jak jest zimno. Ale rodzimy w lipcu więc myślę, że już będzie ciepło a pod czapeczką mały się zapoci

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Taedio ja bym dokupila skarpetki i na 62 kilka rzeczy bo co jak Ci się dziecko urodzi np 57cm to po kilku dniach będzie wszystko za małe o ile to prawdziwe 56 a nie 56 np z lidla
Wszyscy mi mówili, że nawet jak się urodzi 57 cm to będzie pływał w tych 56 na początku Tak naprawdę nie wiemy ile będzie nosić dany rozmiar bo niektórzy noszą 56 2 tygodnie a niektórzy 3 miesiące
Lidlowe 56 dałam do 62
Dobra to teraz poluję na wyprzedaże

Uuu ale mi dobre ogórki małosolne wyszły

Edytowane przez taedio
Czas edycji: 2017-05-25 o 13:11
taedio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:13   #4241
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Szkoda Może znajdzie się jakoś dobra duszyczka dla kociaka
Mój pies w domu rodzinnym też taki wrogi do kotów niestety i dwie znajdy musiałam oddać Teraz jak znajdę to mogę zatrzymać

Dziękuję, dziękuję
Ja wszędzie czytam, żeby właśnie czapeczek nie ubierać Mooooże na kilka pierwszych dni albo jak jest zimno. Ale rodzimy w lipcu więc myślę, że już będzie ciepło a pod czapeczką mały się zapoci

Wszyscy mi mówili, że nawet jak się urodzi 57 cm to będzie pływał w tych 56 na początku Tak naprawdę nie wiemy ile będzie nosić dany rozmiar bo niektórzy noszą 56 2 tygodnie a niektórzy 3 miesiące
Lidlowe 56 dałam do 62
Dobra to teraz poluję na wyprzedaże

Uuu ale mi dobre ogórki małosolne wyszły
Nie rób smaka

Jon moje to maleństwo, w święta się urodziło

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:15   #4242
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
podobnie mowi moja polożna. przepowiadające trwaja max 2 godziny. jesli są dłuzej to jechac do szpitala.

a jak twoje dzis?

przygarnij śliczność! jesli psa sie nie boi to tym bardziej. daj pić i jeść na dworze. moze nie wpuszczaj poki co do domu. moze ma dom gdzies w okolicy i zabłądził tylko?

ale sie ciesze!

Gratuluję!

Ja dziś jako takich skurczy nie mam. Leżałam cały dzień. Twardy brzuch owszem, ale to jakoś mi nie przeszkadza.
Zobaczymy co będzie jak wyjdę.

Wczoraj miałam od 9 rano do 16.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:19   #4243
minini
Zadomowienie

Cytat:

Toż to kruszynka

O kurczę, w końcu ruszyli z kopyta gratulacje dla nich!
Ale przynajmniej nie wydawałaś przez te miesiące i masz teraz trochę uzbierane
no uzbieralo sie prawie na sprzet i meble do nowej kuchni

a pies negatywnie nastawiony, myslalam ze wlasnie razem juz sie widzieli i sie nie boją. koty raczej nie wchodzą na podworka gdzie są "grozne" psy. musial sie zgubic

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Minini, szał. Od grudnia do maja to ty jesteś teraz milionerka! Wykupują całe internety

Ja czekam już niecierpliwie na wypłatę za maj ale pewnie jeszcze poczekam-.-

milionerka haha nie no aż tyle nie zarabialam ale kuchnia zaplacona bedzie!

taedio ja lubie takie kombinezony cienkie bawelniane ubierac. ale to chyba to samo co pajac? tylko mnie sie pajac kojarzy bardziej z takim piżamowym ubraniem a te co ja lubie to takie dzienne. mam chyba 6 szt. czapeczka mysle że jedna bawelniana wystarczy - w upal tez nie zamierzam ubierac ale jak bedzie chlodniej to sie przyda. wkoncu jesli lato bedzie takie jak wiosna w tym roku to nasze body bez rekawow bedziemy mogly wystawic na sprzedaż jako nieuzywane
Stary 2017-05-25, 13:19   #4244
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Co do czapeczek to położna mówiła, że jak jest upalny dzień to nie używać, a jak wieje to używać i zakładać po kąpieli na kilka minut

Ja też tak słyszałam

Taedio. Rzeczywiscie masz dużo tych 56 ja więcej mam na 62 choć sama nie wiem ile.jak mi skończą jutro może malować wezmę się za pranie to ogarne mi się coś dostanie może na te 50 bo siostrzencu w razie czego

Ja to w ogóle mam malo ubranek :p a co do spichow to ja w ogole tego nie chce jak i kaftanikow :p

Przyszła mi kołyska no i firma kurierska ja obila ... Widać ewidentnie że ich wina bo była zrobiona dziura w kartonie ...

Zadzwoniłam żeby spisac protokół, pan że sklepu powiedział że uszkodzona część mi wymienia . Więc może nie będzie źle . Nienawidzę takich sytuacji już z drugim meblem.do małego mamy problem ... Jak nigdy takich sytuacji nie mialam żeby coś reklamować ..

Stary 2017-05-25, 13:29   #4245
xzora
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Ja dzisiaj miałam pracowity ranek - zamontowałam siatkę na bramę, żeby koty nie wychodziły pomiędzy szczebelkami. Tyle, że jeden chyba zmieści się pod bramą... trzeba by ją wyregulować

Pestycyda - fajnie się złożyło z tym zamówieniem u Hubi
Calineczka - 3mam kciuki za USG!
Mała - oby krtań szybko doszła do siebie. Ja krwotoki z nosa miałam kilka razy (przy dobrej hemoglobinie) - poleciało kilka dni i przestawało, a nic nie robiłam.
Taedio - 3mam kciuki za wizytę! Czemu masz się wstydzić ćwiczyć na siłowni plenerowej? Ja tam nie mam oporów.... Chociaż miałam taką koleżankę, że jak umawiałyśmy się na bieganie po boisku to ona przychodziła w jeansach i na miejscu się przebierała, bo w stroju sportowym to kwas po mieście iść. Swoją drogą tak jak pisze Poprostu - takie siłownie nic nie dają, bardziej machanie dla 60+. Chyba, że są jakieś drążki, wtedy to co innego U mnie nad zalewem są drabinki to street workingu, rewelacja
Cashmere-3mam kciuki za wizytę u diablo
Karolinuusia - super kolor wyszedł
Emmos - dzięki za info odnośnie żelaza. Łososia chętnie zacznę jeść w większych ilościach i będę skraplać, do tego kakao - mniam (mnie nie odrzuca na szczęście)
Morelle - bardzo fajna sukienka i top
Samantha - masakra z tej doradczyni laktacyjnej... U nas położna mówiła, żeby właśnie na siłę nie przystawiać i że może się pojawić doradca/położna, kto tak może chcieć robić. Dobrze, że kotka pije i coś wodnistego skubie...
Darietta - Poprostu i Vadi dobrze piszą z cellulitem. Dieta + mięśnie - jak nie ma tkanki tłuszczowej na udach i uda są tak twarde, że się nie da tłuszczu złapać, to cellulitu nie widać
Baby2 - super kołyska! Gratuluję zakupu i sprawnego skręcania mebli życzę!
Devillek - przy moim rozmiarze staników jedynie zakup przez net wchodził w grę. Mam dwa karmniki, akurat lekko usztywniane, ale ja miękkie też lubię.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:31   #4246
morelle_
Zakorzenienie

Devileek najważniejsze, że wymienią

Ja samych czapek mam ok 40 nie wiem jak potem ogarnę co jest czyje

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Xzora to pracowity dzień, ja właśnie wychodzę z domu. Zobaczymy jak wrócę czy będą skurcze. Ubieram szpilki, no inaczej nie mogę ;p
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:32   #4247
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja czapeczki mam chyba dwie jaka.jestem nie ogarnięta

Stary 2017-05-25, 13:34   #4248
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Nie rób smaka
Sory

Cytat:
taedio ja lubie takie kombinezony cienkie bawelniane ubierac. ale to chyba to samo co pajac? tylko mnie sie pajac kojarzy bardziej z takim piżamowym ubraniem a te co ja lubie to takie dzienne. mam chyba 6 szt. czapeczka mysle że jedna bawelniana wystarczy - w upal tez nie zamierzam ubierac ale jak bedzie chlodniej to sie przyda. wkoncu jesli lato bedzie takie jak wiosna w tym roku to nasze body bez rekawow bedziemy mogly wystawic na sprzedaż jako nieuzywane
Pajac to z długim rękawem chyba a na ramiączka to śpiochy? Poprawcie mnie jak się mylę xD No dla mnie śpiochy są takie do spania właśnie, pajac to zależy jak wzór xD Teraz z h&m zamówiliśmy rampersy niby ale tam podpisane jako piżamka
Wydaje mi się, że lato będzie ciepłe

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja też tak słyszałam

Taedio. Rzeczywiscie masz dużo tych 56 ja więcej mam na 62 choć sama nie wiem ile.jak mi skończą jutro może malować wezmę się za pranie to ogarne mi się coś dostanie może na te 50 bo siostrzencu w razie czego

Ja to w ogóle mam malo ubranek :p a co do spichow to ja w ogole tego nie chce jak i kaftanikow :p

Przyszła mi kołyska no i firma kurierska ja obila ... Widać ewidentnie że ich wina bo była zrobiona dziura w kartonie ...

Zadzwoniłam żeby spisac protokół, pan że sklepu powiedział że uszkodzona część mi wymienia . Więc może nie będzie źle . Nienawidzę takich sytuacji już z drugim meblem.do małego mamy problem ... Jak nigdy takich sytuacji nie mialam żeby coś reklamować ..

Obym zdążyła wszystko ubrać z tych 56
Kaftaników też nie chcę nad śpiochami się zastanawiam Może jak zobaczę jakieś ładne
Oby szybko wymienili ta część
Stary 2017-05-25, 13:35   #4249
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Z tymi czapeczkami to wiadomo, że jak będzie skwar na dworze to nie, chodziło mi o to, że taedio napisała, że praktycznie nie będzie używać a lato zapowiadają takie sobie, poza tym jesienią już się przydadzą czapeczki. No i o tym po kąpieli też słyszałam żeby zakładać.

Cytat:
no uzbieralo sie prawie na sprzet i meble do nowej kuchni

a pies negatywnie nastawiony, myslalam ze wlasnie razem juz sie widzieli i sie nie boją. koty raczej nie wchodzą na podworka gdzie są "grozne" psy. musial sie zgubic
Ja mam ogrodzenie od ścian domu, przed domem nie mam i tam pies nie może biegać, widzieli się przez płot i oboje się jeżyli . No i przed domem siedzi ten kotek - teraz leży na wycieraczce przed drzwiami wejściowymi nie mam pojęcia skąd on mógł przyjść
Stary 2017-05-25, 13:41   #4250
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ja dzisiaj miałam pracowity ranek - zamontowałam siatkę na bramę, żeby koty nie wychodziły pomiędzy szczebelkami. Tyle, że jeden chyba zmieści się pod bramą... trzeba by ją wyregulować
Taedio - 3mam kciuki za wizytę! Czemu masz się wstydzić ćwiczyć na siłowni plenerowej? Ja tam nie mam oporów.... Chociaż miałam taką koleżankę, że jak umawiałyśmy się na bieganie po boisku to ona przychodziła w jeansach i na miejscu się przebierała, bo w stroju sportowym to kwas po mieście iść. Swoją drogą tak jak pisze Poprostu - takie siłownie nic nie dają, bardziej machanie dla 60+. Chyba, że są jakieś drążki, wtedy to co innego U mnie nad zalewem są drabinki to street workingu, rewelacja
Napracowałaś się
Dzięki!
Nie wiem czemu Miałabym wrażenie, że wszyscy się patrzą a nie lubię być w centrum uwagi
Mam nadzieję, że dobre odżywanie, kp i spacery wystarczą Niech dobre geny i tu się sprawdzą

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Z tymi czapeczkami to wiadomo, że jak będzie skwar na dworze to nie, chodziło mi o to, że taedio napisała, że praktycznie nie będzie używać a lato zapowiadają takie sobie, poza tym jesienią już się przydadzą czapeczki. No i o tym po kąpieli też słyszałam żeby zakładać.
Mam zamiar używać jak będzie chłodno Na jesień i później na pewno Ale na lato mam nadzieję, że się nie przydadzą i będzie ciepło
A po kąpieli to nie wiem. Słyszałam, że jak jest ciemieniucha to żeby posmarować głowę masłem, dać czapeczkę na kilka minut i wyczesać? Dobry sposób?
Stary 2017-05-25, 13:45   #4251
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napracowałaś się
Dzięki!
Nie wiem czemu Miałabym wrażenie, że wszyscy się patrzą a nie lubię być w centrum uwagi
Mam nadzieję, że dobre odżywanie, kp i spacery wystarczą Niech dobre geny i tu się sprawdzą

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Mam zamiar używać jak będzie chłodno Na jesień i później na pewno Ale na lato mam nadzieję, że się nie przydadzą i będzie ciepło
A po kąpieli to nie wiem. Słyszałam, że jak jest ciemieniucha to żeby posmarować głowę masłem, dać czapeczkę na kilka minut i wyczesać? Dobry sposób?
Ja wogole nie ubieralam czapki po kąpieli a rodziłam we wrześniu. Teraz też nie zamierzam. Na wyjście ze szpitala chyba ubiore cienka czapeczka a potem na spacer w gondoli raczej nie chociaż to zależy od pogody.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 13:49   #4252
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napracowałaś się
Dzięki!

Może nei koniecznie masłem a np olejem migdałowym ? To słyszałam o czymś takim też

Stary 2017-05-25, 13:49   #4253
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Pestycyda - fajnie się złożyło z tym zamówieniem u Hubi
Calineczka - 3mam kciuki za USG!
Mała - oby krtań szybko doszła do siebie. Ja krwotoki z nosa miałam kilka razy (przy dobrej hemoglobinie) - poleciało kilka dni i przestawało, a nic nie robiłam.
Cashmere-3mam kciuki za wizytę u diablo
Karolinuusia - super kolor wyszedł
Emmos - dzięki za info odnośnie żelaza. Łososia chętnie zacznę jeść w większych ilościach i będę skraplać, do tego kakao - mniam (mnie nie odrzuca na szczęście)
Morelle - bardzo fajna sukienka i top
Samantha - masakra z tej doradczyni laktacyjnej... U nas położna mówiła, żeby właśnie na siłę nie przystawiać i że może się pojawić doradca/położna, kto tak może chcieć robić. Dobrze, że kotka pije i coś wodnistego skubie...
Darietta - Poprostu i Vadi dobrze piszą z cellulitem. Dieta + mięśnie - jak nie ma tkanki tłuszczowej na udach i uda są tak twarde, że się nie da tłuszczu złapać, to cellulitu nie widać
Baby2 - super kołyska! Gratuluję zakupu i sprawnego skręcania mebli życzę!
Devillek - przy moim rozmiarze staników jedynie zakup przez net wchodził w grę. Mam dwa karmniki, akurat lekko usztywniane, ale ja miękkie też lubię.
napracowalas sie ale myślisz że siatka powstrzyma koty przed wychodzeniem?? nie bedzie dało sie dołem to przeskoczy górą chyba że masz jakies leniwce?

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Devileek najważniejsze, że wymienią

Ja samych czapek mam ok 40 nie wiem jak potem ogarnę co jest czyje

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Xzora to pracowity dzień, ja właśnie wychodzę z domu. Zobaczymy jak wrócę czy będą skurcze. Ubieram szpilki, no inaczej nie mogę ;p
ledwo sie lepiej poczulas juz szpilki! wytrwala jestes. zreszta Tobie juz tylko miesiąc zostal to nie ma co sie oszczedzac

a ubranka od znajomych jak mialam, albo jak sama pozyczalam to na metce gdzieś z boku robilysmy kropke kolorowym markerem - moje ciuszki oznaczone na niebiesko na metkach

Cytat:
Sory

Pajac to z długim rękawem chyba a na ramiączka to śpiochy? Poprawcie mnie jak się mylę xD No dla mnie śpiochy są takie do spania właśnie, pajac to zależy jak wzór xD Teraz z h&m zamówiliśmy rampersy niby ale tam podpisane jako piżamka
Wydaje mi się, że lato będzie ciepłe

Obym zdążyła wszystko ubrać z tych 56
Kaftaników też nie chcę nad śpiochami się zastanawiam Może jak zobaczę jakieś ładne
Oby szybko wymienili ta część
oby było cieple jak piszesz! musimy sie naładować energią sloneczną przed zimą!
Stary 2017-05-25, 13:55   #4254
siilmariien
Wtajemniczenie

Jak się maluszki urodzą to same będziecie czuły czy jest w danym momencie potrzeba żeby im coś włożyć na główkę czy lepiej bez

Nasza położna mówiła żeby w domu zakładać czapeczkę po kąpieli na pół godziny. Oczywiście taką cieniutką My tak robiliśmy i u nas się sprawdziło, ale u nas w mieszkaniu mocno wieje i są przeciągi (mamy genialnie zainstalowane wywietrzniki w oknach ).

Minini fajny zastrzyk gotówki, lubię te momenty
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 14:16   #4255
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ja wogole nie ubieralam czapki po kąpieli a rodziłam we wrześniu. Teraz też nie zamierzam. Na wyjście ze szpitala chyba ubiore cienka czapeczka a potem na spacer w gondoli raczej nie chociaż to zależy od pogody.

No ja tez tak zamierzam ale wszystko wyjdzie w praniu

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Może nei koniecznie masłem a np olejem migdałowym ? To słyszałam o czymś takim też

Nie wiem
Cytat:
oby było cieple jak piszesz! musimy sie naładować energią sloneczną przed zimą!
Bedzie ciepło, taedio Wam to mowi

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Jak się maluszki urodzą to same będziecie czuły czy jest w danym momencie potrzeba żeby im coś włożyć na główkę czy lepiej bez

Nasza położna mówiła żeby w domu zakładać czapeczkę po kąpieli na pół godziny. Oczywiście taką cieniutką My tak robiliśmy i u nas się sprawdziło, ale u nas w mieszkaniu mocno wieje i są przeciągi (mamy genialnie zainstalowane wywietrzniki w oknach ).

Instynkt matki niezawodny chociaż jak sie widzi matki, które opatulają dziecko jak Eskimosa przy 20st to tracę wiarę

U nas ciepło raczej ale jak trafi sie zmarzluch po mamie to niczego nie wykluczam w sumie

Stary 2017-05-25, 14:19   #4256
poprostu
Zakorzenienie

Kołderki wypełnienie 150g całoroczne i płaskie poduszki. Niebieski minky dla mnie szary dla koleżanki (sama wybierała) jestem zachwycona tym niebieskim minky kolor prześliczny. Tulko materiał bawełniany do wyprasowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170525_141501902.jpg (148,3 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-05-25 o 14:22
Stary 2017-05-25, 14:25   #4257
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

a jak twoje dzis?

ale sie ciesze!

Sesja brzmi super na kase sie wyczekalas! Ale przynajmniej masz zastrzyk gotowki

Cytat:
To nie ja to siostra i teściowaDokupię trochę skarpetek i myślę nad body na 62. Nie mam wgl śpiochów

Super! Im później tym większe prawdopodobieństwo ładnej pogody Ja też chcę gdzieś w połowie czerwca
Super, że masz możliwość wypożyczenia sukienek! Ja musze coś kupić
Ja chcę makijaż Sama maluję tylko rzęsy Nie chcę mocnego makijażu ale do zdjęć się przyda

Fajnie, że dostałaś ZUS Ja dalej czekam Ale dopiero miesiąc

Dacie radę Donosisz ciąże i sobie to na spokojnie ogarniecie jeszcze
Śpiochów sie nie używa nie kupuj 😏 ja w ogole spiochow nie mam i kupowac nie zamierzam to jest to samo co zalozysz bodziaka z krotkim lub dlugim rękawem i na to polspiochy Ja muszu napewno dokupic pare pajacy. Bo mam 3 sztuki na 50 cm, 1 na 62 i kilka wiekszych. Fajne skarpetki ostatnio byly w pepco.

Wyszłam do sklepu ktory jest 5 minut od mojego domu i w drodze powrotnej strasznie mi zaczął brzuch twardniec. Nie miałam tak nigdy kurcze. Żółw by mnie wyprzedził tak się wloklam.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 14:27   #4258
taedio
MerDer 4ever

Poprostu śliczne

Ja nie zamierzam dawać do łóżeczka żadnej pościeli (oprócz prześcieradła) i az szkoda jak sie patrzy na te śliczności

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Carolles dzięki to dokupie pajacu w takim razie

Odpoczywaj

Stary 2017-05-25, 14:29   #4259
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kołderki wypełnienie 150g całoroczne i płaskie poduszki. Niebieski minky dla mnie szary dla koleżanki (sama wybierała) jestem zachwycona tym niebieskim minky kolor prześliczny. Tulko materiał bawełniany do wyprasowania
Piękne 😍

Ja miałam szyć i tak mi schodzi. Musze wkoncu się wziąść za to😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 14:31   #4260
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam nadzieję, że będzie ciepło
Z ciemieniuchą to nie wiem

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

No właśnie,w końcu każde dziecko też jest inne byle tylko nie za dużo na nie nakładać tych warstw
U mnie też są przeciągi, bo górę mamy nieskończoną i raczej będę zakładać po kąpieli czapeczkę taką cieniutką, w ogóle łazienkę mamy strasznie zimną :/

Cytat:
Śliczne, ja wzięłam jednak z wypełnieniem jesienno/wiosennym czytałam że minky samo w sobie jest bardzo ciepłe i wystarczy w chłodniejsze dni przykryć stroną z minky
A widzę, że ten Twój niebieski bardziej pasuje do moich wszystkich rzeczy, niż mój miętowy brałam wszystko "miętowe" ale część moim zdaniem jest turkusowa a część miętowa i nie do końca mi się zgrało
Zapomniałam się pochwalić moim zamówieniem więc wstawiam

A jeszcze mi się przypomniało, że położna mówiła żeby nie opatulać dziecka za bardzo podczas karmienia (bo akurat miała takie zdjęcia z pozycjami i tam było dziecko owinięte w kocyk), tylko ewentualnie jakąś cienką pieluchą, bo dziecko się upoci podczas jedzenia i samo się ogrzeje, a jak je opatulimy do tego to się spoci całe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170525_142435[1].jpg (89,7 KB, 58 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości