|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Nulka, śliczna torba
![]() Jon, zatrzymaj taka śliczności ![]() Taedio poszalalam z tymi body 56:p skarpetki bym dokupiła na pewno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak twoje dzis? Cytat:
dzwonilam wlasnie i umowilam sie na sesje ciążową. ale dopiero 16 czerwca. rozmawialysmy z tą fotograf ponad pół godziny, czuje że bedzie fajnie zrobi nam tez przy okazji kilka fotek rodzinnych z meżem i synem. ma swoje sukienki ciążowe - szyte przez jej mame, do sesji moge wybrać sobie dwie. moze tez wizażystke wziać ale to dodatkowo 120 zl i nie wiem czy tyle za makijaż chce dać... ale sie ciesze! do tego uwaga!!!! dostalam dzis kase z ZUSu!!!! całą zaległą od poczatku L4 czyli od grudnia!! przyda sie akurat na kuchnie bedzie
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mój mąż ogarnie pranie to przyjedziesz do mnie i lukniesz co mam. Jak tak patrze co wy macie i po ile szt to moja córcia będzie biedna albo w za dużych będzie chodzić. Kompletnie nie wiem co dokładnie mam w torbach i jakie rozmiary. Dobijacie mnie. |
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dopiero wizytę we wtorek. Do tego czasu zwariuje. Nie byłam już 4 tygodnie. Nie wiem co dzieje się z szyjka. Dziś coś mnie zakulo tam i pojawił się strach czy na pewno wszystko ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4235 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Dokupię trochę skarpetek i myślę nad body na 62. Nie mam wgl śpiochów ![]() Cytat:
Im później tym większe prawdopodobieństwo ładnej pogody Ja też chcę gdzieś w połowie czerwca Super, że masz możliwość wypożyczenia sukienek! Ja musze coś kupić ![]() Ja chcę makijaż Nie chcę mocnego makijażu ale do zdjęć się przyda Fajnie, że dostałaś ZUS Ja dalej czekam Ale dopiero miesiąc Cytat:
|
|||
|
|
|
#4236 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam wszystkie zacytować, ale za dużo się uzbierało!
No więc mleczka mu już dawno dałam, ale wypił odrobinkę, a później bawił się pojemnikiem i prawie całe wylał ![]() Sąsiadów mam dwóch i oni nie mają kotów, chyba że z innej ulicy przyszedł ![]() Zaadoptować nie mogę choćbym chciała, bo mój pies jest nieprzyjaźnie nastawiony niestety ( ) , a poza tym myślę, że skoro nie boi się w ogóle i nie jest głodny to gdzieś musi mieszkać ![]() Póki co siedzi ciągle przed drzwiami, jak wychodzę to atakuje moją nogę ![]() Cytat:
no jestem dumna z Ciebie , a czemu czapeczek nie zamierzasz używać? Mi wszyscy mówią i w internetach też tak piszą, że noworodek musi mieć czapeczkę nawet latem, bo zawieje goCytat:
Cytat:
Ale przynajmniej nie wydawałaś przez te miesiące i masz teraz trochę uzbierane
|
|||
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio ja bym dokupila skarpetki i na 62 kilka rzeczy bo co jak Ci się dziecko urodzi np 57cm to po kilku dniach będzie wszystko za małe
o ile to prawdziwe 56 a nie 56 np z lidla
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, szał. Od grudnia do maja to ty jesteś teraz milionerka! Wykupują całe internety
Ja czekam już niecierpliwie na wypłatę za maj ale pewnie jeszcze poczekam-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Co do czapeczek to położna mówiła, że jak jest upalny dzień to nie używać, a jak wieje to używać i zakładać po kąpieli na kilka minut
|
|
|
|
#4240 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Może znajdzie się jakoś dobra duszyczka dla kociaka Mój pies w domu rodzinnym też taki wrogi do kotów niestety i dwie znajdy musiałam oddać Teraz jak znajdę to mogę zatrzymać Dziękuję, dziękuję ![]() Ja wszędzie czytam, żeby właśnie czapeczek nie ubierać Mooooże na kilka pierwszych dni albo jak jest zimno. Ale rodzimy w lipcu więc myślę, że już będzie ciepło a pod czapeczką mały się zapoci Cytat:
Tak naprawdę nie wiemy ile będzie nosić dany rozmiar bo niektórzy noszą 56 2 tygodnie a niektórzy 3 miesiące ![]() Lidlowe 56 dałam do 62 Dobra to teraz poluję na wyprzedaże Uuu ale mi dobre ogórki małosolne wyszły
Edytowane przez taedio Czas edycji: 2017-05-25 o 13:11 |
||
|
|
|
#4241 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Jon moje to maleństwo, w święta się urodziło
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś jako takich skurczy nie mam. Leżałam cały dzień. Twardy brzuch owszem, ale to jakoś mi nie przeszkadza. Zobaczymy co będzie jak wyjdę. Wczoraj miałam od 9 rano do 16.
|
|
#4243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prawie na sprzet i meble do nowej kuchni a pies negatywnie nastawiony, myslalam ze wlasnie razem juz sie widzieli i sie nie boją. koty raczej nie wchodzą na podworka gdzie są "grozne" psy. musial sie zgubic Cytat:
ale kuchnia zaplacona bedzie!taedio ja lubie takie kombinezony cienkie bawelniane ubierac. ale to chyba to samo co pajac? tylko mnie sie pajac kojarzy bardziej z takim piżamowym ubraniem a te co ja lubie to takie dzienne. mam chyba 6 szt. czapeczka mysle że jedna bawelniana wystarczy - w upal tez nie zamierzam ubierac ale jak bedzie chlodniej to sie przyda. wkoncu jesli lato bedzie takie jak wiosna w tym roku to nasze body bez rekawow bedziemy mogly wystawic na sprzedaż jako nieuzywane
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Ja też tak słyszałam Taedio. Rzeczywiscie masz dużo tych 56 ja więcej mam na 62 choć sama nie wiem ile.jak mi skończą jutro może malować wezmę się za pranie to ogarne mi się coś dostanie może na te 50 bo siostrzencu w razie czego Ja to w ogóle mam malo ubranek :p a co do spichow to ja w ogole tego nie chce jak i kaftanikow :p Przyszła mi kołyska no i firma kurierska ja obila ... Widać ewidentnie że ich wina bo była zrobiona dziura w kartonie ... Zadzwoniłam żeby spisac protokół, pan że sklepu powiedział że uszkodzona część mi wymienia . Więc może nie będzie źle . Nienawidzę takich sytuacji już z drugim meblem.do małego mamy problem ... Jak nigdy takich sytuacji nie mialam żeby coś reklamować .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj miałam pracowity ranek - zamontowałam siatkę na bramę, żeby koty nie wychodziły pomiędzy szczebelkami. Tyle, że jeden chyba zmieści się pod bramą... trzeba by ją wyregulowaćPestycyda - fajnie się złożyło z tym zamówieniem u Hubi Calineczka - 3mam kciuki za USG! Mała - oby krtań szybko doszła do siebie. Ja krwotoki z nosa miałam kilka razy (przy dobrej hemoglobinie) - poleciało kilka dni i przestawało, a nic nie robiłam. Taedio - 3mam kciuki za wizytę! Czemu masz się wstydzić ćwiczyć na siłowni plenerowej? Ja tam nie mam oporów.... Chociaż miałam taką koleżankę, że jak umawiałyśmy się na bieganie po boisku to ona przychodziła w jeansach i na miejscu się przebierała, bo w stroju sportowym to kwas po mieście iść. Swoją drogą tak jak pisze Poprostu - takie siłownie nic nie dają, bardziej machanie dla 60+. Chyba, że są jakieś drążki, wtedy to co innego U mnie nad zalewem są drabinki to street workingu, rewelacjaCashmere-3mam kciuki za wizytę u diablo Karolinuusia - super kolor wyszedł Emmos - dzięki za info odnośnie żelaza. Łososia chętnie zacznę jeść w większych ilościach i będę skraplać, do tego kakao - mniam (mnie nie odrzuca na szczęście) Morelle - bardzo fajna sukienka i top Samantha - masakra z tej doradczyni laktacyjnej... U nas położna mówiła, żeby właśnie na siłę nie przystawiać i że może się pojawić doradca/położna, kto tak może chcieć robić. Dobrze, że kotka pije i coś wodnistego skubie... Darietta - Poprostu i Vadi dobrze piszą z cellulitem. Dieta + mięśnie - jak nie ma tkanki tłuszczowej na udach i uda są tak twarde, że się nie da tłuszczu złapać, to cellulitu nie widać Baby2 - super kołyska! Gratuluję zakupu i sprawnego skręcania mebli życzę! Devillek - przy moim rozmiarze staników jedynie zakup przez net wchodził w grę. Mam dwa karmniki, akurat lekko usztywniane, ale ja miękkie też lubię. |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek najważniejsze, że wymienią
![]() Ja samych czapek mam ok 40 nie wiem jak potem ogarnę co jest czyje ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Xzora to pracowity dzień, ja właśnie wychodzę z domu. Zobaczymy jak wrócę czy będą skurcze. Ubieram szpilki, no inaczej nie mogę ;p
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czapeczki mam chyba dwie
jaka.jestem nie ogarnięta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4248 | ||
|
MerDer 4ever
|
Sory
![]() Cytat:
Poprawcie mnie jak się mylę xD No dla mnie śpiochy są takie do spania właśnie, pajac to zależy jak wzór xD Teraz z h&m zamówiliśmy rampersy niby ale tam podpisane jako piżamka Wydaje mi się, że lato będzie ciepłe Cytat:
Kaftaników też nie chcę Może jak zobaczę jakieś ładne ![]() Oby szybko wymienili ta część
|
||
|
|
|
#4249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi czapeczkami to wiadomo, że jak będzie skwar na dworze to nie, chodziło mi o to, że taedio napisała, że praktycznie nie będzie używać
a lato zapowiadają takie sobie, poza tym jesienią już się przydadzą czapeczki. No i o tym po kąpieli też słyszałam żeby zakładać.Cytat:
. No i przed domem siedzi ten kotek - teraz leży na wycieraczce przed drzwiami wejściowymi nie mam pojęcia skąd on mógł przyjść
|
|
|
|
|
#4250 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Dzięki! Nie wiem czemu Miałabym wrażenie, że wszyscy się patrzą a nie lubię być w centrum uwagi Mam nadzieję, że dobre odżywanie, kp i spacery wystarczą ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
A po kąpieli to nie wiem. Słyszałam, że jak jest ciemieniucha to żeby posmarować głowę masłem, dać czapeczkę na kilka minut i wyczesać? Dobry sposób?
|
||
|
|
|
#4251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nei koniecznie masłem a np olejem migdałowym ? To słyszałam o czymś takim też Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba że masz jakies leniwce?Cytat:
![]() a ubranka od znajomych jak mialam, albo jak sama pozyczalam to na metce gdzieś z boku robilysmy kropke kolorowym markerem - moje ciuszki oznaczone na niebiesko na metkach Cytat:
|
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak się maluszki urodzą to same będziecie czuły czy jest w danym momencie potrzeba żeby im coś włożyć na główkę czy lepiej bez
Nasza położna mówiła żeby w domu zakładać czapeczkę po kąpieli na pół godziny. Oczywiście taką cieniutką My tak robiliśmy i u nas się sprawdziło, ale u nas w mieszkaniu mocno wieje i są przeciągi (mamy genialnie zainstalowane wywietrzniki w oknach ).Minini fajny zastrzyk gotówki, lubię te momenty
|
|
|
|
#4255 | ||||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
Instynkt matki niezawodny chociaż jak sie widzi matki, które opatulają dziecko jak Eskimosa przy 20st to tracę wiarę ![]() U nas ciepło raczej ale jak trafi sie zmarzluch po mamie to niczego nie wykluczam w sumie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Kołderki wypełnienie 150g całoroczne i płaskie poduszki. Niebieski minky dla mnie szary dla koleżanki (sama wybierała) jestem zachwycona tym niebieskim minky kolor prześliczny. Tulko materiał bawełniany do wyprasowania
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-05-25 o 14:22 |
|
|
|
#4257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na kase sie wyczekalas! Ale przynajmniej masz zastrzyk gotowki Cytat:
Ja muszu napewno dokupic pare pajacy. Bo mam 3 sztuki na 50 cm, 1 na 62 i kilka wiekszych. Fajne skarpetki ostatnio byly w pepco.Wyszłam do sklepu ktory jest 5 minut od mojego domu i w drodze powrotnej strasznie mi zaczął brzuch twardniec. Nie miałam tak nigdy kurcze. Żółw by mnie wyprzedził tak się wloklam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4258 |
|
MerDer 4ever
|
Poprostu śliczne
Ja nie zamierzam dawać do łóżeczka żadnej pościeli (oprócz prześcieradła) i az szkoda jak sie patrzy na te śliczności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Carolles dzięki Odpoczywaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam szyć i tak mi schodzi. Musze wkoncu się wziąść za to😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z ciemieniuchą to nie wiem ![]() Cytat:
byle tylko nie za dużo na nie nakładać tych warstw ![]() U mnie też są przeciągi, bo górę mamy nieskończoną i raczej będę zakładać po kąpieli czapeczkę taką cieniutką, w ogóle łazienkę mamy strasznie zimną :/ Cytat:
czytałam że minky samo w sobie jest bardzo ciepłe i wystarczy w chłodniejsze dni przykryć stroną z minkyA widzę, że ten Twój niebieski bardziej pasuje do moich wszystkich rzeczy, niż mój miętowy ![]() Zapomniałam się pochwalić moim zamówieniem więc wstawiam ![]() A jeszcze mi się przypomniało, że położna mówiła żeby nie opatulać dziecka za bardzo podczas karmienia (bo akurat miała takie zdjęcia z pozycjami i tam było dziecko owinięte w kocyk), tylko ewentualnie jakąś cienką pieluchą, bo dziecko się upoci podczas jedzenia i samo się ogrzeje, a jak je opatulimy do tego to się spoci całe. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

mam -10% i DD i tylko darmową dostawę robi, a cena normalna. Myślałam, że może ubrań w promocji nie obejmuje, więc to sprawdziłam i też lipa
i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka
)
Im później tym większe prawdopodobieństwo ładnej pogody 
) , a poza tym myślę, że skoro nie boi się w ogóle i nie jest głodny to gdzieś musi mieszkać 

nie wiem jak potem ogarnę co jest czyje
Niech dobre geny i tu się sprawdzą
My tak robiliśmy i u nas się sprawdziło, ale u nas w mieszkaniu mocno wieje i są przeciągi
(mamy genialnie zainstalowane wywietrzniki w oknach
).
na kase sie wyczekalas! Ale przynajmniej masz zastrzyk gotowki