|
|
#931 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sukienka na BAl gimnazjalny
a ja mam bal w tą sobote czyli 02 lutego xD. ahh. juz mam prawie wszystko. ogolnie to czytam tak i patrze. do fryzjera ide(jakos sie inaczej sciac) a paznokcie i makijaz robi mi siostra;]
|
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Ehh ja mam w piatek (01.02.08)....zostala mi tylko bizuteria i rajstopy do kupienia hehe
paznokcie robi mi siostra, z wlosami ide do fryzjera, ale nie wiem co z makijazem do tej sukienki czarno-czerwonej
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Brr, ja komers mam maj-czerwiec, szkoła organizuje go w restauracji - moim zdaniem byt ekskluzynwna jak na nasz wiek ;/ Ale czepiać się nie mogę.
Mamy wprowadzone nienormalne ograniczenia co do stroju -_- Ciemne/stonowane kolory (a już prawie kupiłam cudowną, czerwoną sukienkę!), zero dekoldów, zero sukni z gołymi plecami ;/ Może pójdę w habicie? Szukam prostej, czarnej sukienki (ew. ciemna, butelkowa zieleń), rozmiar 38 - to gdyby któraś z Was chciała ew. sprzedać ^^" A poza tym: nie wiedzie gdzie w okolicach Katowic(Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza) mogę upolować ładną sukieneczkę w niekosmicznej cenie? |
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
heh u nas były podobne wymagania co do sukienek ^^ ale i tak wszystkie dziewczyny przyszły w takich jakie im się podobały ^^
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Modowe dylematy gimnazjalistki
U nas w szkole jest organizowany półmetek w II kl. gimnazjum... Głupi pomysł, głosowałam na "nie" (bal gimnazjalny traci urok...!). Ale jak jest, to wypadałoby iść. Półmetek zaraz po poście, w co się mogę ubrać? Wypadałaby jakaś sukienka... Jaka sukienka pasowałaby na 15-latkę, 158 cm (zaledwie), rozmiar s/m? Gruba tam jakaś to nie jestem... Ma ktoś na kompie jakieś sukienki, które nie byłyby zbyt "poważne" na II-klasistkę?
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
proponuję babydoll
|
|
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
ja juz po mini Studniówce. było nieziemsko
nie mieliśmy żadnych ograniczeń co do sukienek. ja miałm taką
|
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz tez jestem po balu....bylo bosko!!!!!!!!Chcialabym to powtorzyc hehe
|
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Jak myślicie mogę na bal, który się odbędzie w przedostatni dzień roku szkolnego włożyć sukienkę koktajlową?
|
|
#940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam dopiero w czerwcu nawet nie mam partnera no ale cóż poczne, że większość naszych chłopców musi poprosić swoje mamusie żeby spytała dziewczyn czy z nimi pójdą...sukienki już szukam makijaż zrobi mi siostra przyjaciółki (powiedziała że fajne zombie będę więc już się boję )i nie mogę się doczekać.Attene ja mam zamiar iść właśnie w koktajlowej tak jak większość dziewczyn z mojej szkoły ![]() pozdr |
|
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
U mnie większość idzie w eleganckich, jakby studniówkowych, ale to wg mnie przesada.
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to naprawdę fajnie wyglądało, jak wszystkie dziewczyny tak ślicznie się poubierały:P naprawdę warto tak się ubrać, pod warunkiem, że nie są to typowe suknie balowe, na kole np bo z tym łatwo przesadzić... U mnie większość dziewczyn miała krótkie sukienki i nawet nauczyciele nam mówili, że to pasowało i że byliśmy pierwszym rocznikiem, który nie zrobił z siebie "starych bab"... Więc jestem na tak, pod warunkiem, że nie jest to przesadzone:P wtedy wygląda to ślicznie i dziewczęco i jakie wspomnienia
|
|
|
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, klasyczna mała czarna pasuje w każdym wieku.
do tego co kto woli- kolorowy szal, wiszące kolczyki czy co kto woli co do butów to jak ja zdawałam maturę zaczynała się dopiero moda na balerinki. wszystkie egzaminy w nich zdawałam, było mi superwygodnie wybierajcie te z trójkątnymi szubkami (są bardziej eleganckie). powodzenia wszystkim
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie upatrzyłam w sklepie mała czarną za 189zł, jest śliczna przed kolanko, wyszczupla i to bardzo. No i do tego planuje srebrne dodatki. Tylko moja mam uważa, że to za drogo, a jeszcze trzeba dodatki dokupić. Ja nie wiem już sama, jak na jeden raz to może i drogo, ale raz w życiu się kończy gimnazjum. Ale z drugiej strony na jedną okazję?
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie dotyczy ten bal, w czerwcu będę miec D zamierzam sobie kupic sukienkę przed kolano, zwykłą, dziewczęcą. Żadna do ziemi a la studniówka nie wchodzi w grę! Nie chcę wyglądac jak stateczna matrona na weselu, lub, co gorsza- jak stara-maleńka.
![]() Nie mogę się już doczekac
|
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
U nas wiekszosc dziewczyn mialo dziewczece sukienki do kolan, przewazaly groszki
wg mnie na komers nie wypada taka sama sukienka jak na studniowke, a z tego co wiem to na tegorocznych studniowkach coraz mnie bylo gorsetow i dlugich balowych ... A to my w tamtym roku (ja pierwsza od prawej)
|
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
W mojej szkole to zdecydowanie bal gimnazjalny jest balem a nie dyskoteka
Nawet zespół będzie;P do tego kamerzysta i klasowe zdjęcia... cena balu to 100zł i odbedzie się w sali bankietowej.. Dlatego sukienka jest niezbędna... Buszuje w necie w poszukiwaniu fajnych sukienek bo rozważam uszycie jej u krawcowej.. mam już wizję jak ma wyglądac : wiązana na szyje, błekitna<myślałam o tym kolorze ze względu na to ,że mało kto bedzie miał taki sam kolor sukienki a pozatym mam niebieskie oczy> chociaż kolor jest jeszcze do rozważenia a długość to mniej więcej do kolan może troche przed... Co do moich wymiarów to mam ok.172 wzrostu jestem dosyć szczupła<59kilo wagi> a biust 85C. Prosze was o pomoc...
|
|
|
|
|
#949 |
|
BAN stały
|
ja na moim balu gim.. (kiedy to było
) byłam w obcisłych czarnych spodniach, szpilkach, no i takiej koronkowej bluzce ;] wyróżnialam się przynajmniej, ale wydaje mi się że było okej PRzynajmniej nie wyglądałam jak stara maleńka. Na połowinkach i 100dniówce bylam już w kiecuszkach
|
|
|
|
|
#950 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! W maju mam bal gimnazjalny i powoli szukam sukienki i reszty. Doradźcie mi jaką bym mogła kupić
|
|
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam podobny problem jak Monikaa92 .
Może macie jakieś propozycje? Fajnie by było żeby to były zdjęcia czy tam linki np z allegro ;d |
|
|
|
|
#952 |
|
Przyczajenie
|
Pomoc
Cześć wszystkim
|
|
|
|
|
#953 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomoc
ze wzgledu na to, ze na tych całych balach przewazaja czarne sukienki, chcialam ubrac sie w bardziej kolorowa i znalazlam jedną, tylko wlasnie nie wiem, czy nie jest za malo elegancka... oto i link do niej http://serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52...94066.html?i=1, jak myslicie?
|
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
czy ja wiem. Sama mam ten problem, nie wiem co nałożyć, przeglądałam na allegro ale i tak nie kupię sukienki tam bo ciężko tak jak nie wiem jak będę wyglądać.. a gdzie można kupić jakieś fajne balowe sukienki?
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: bal gimnazjalny :P
Tez w tym roku mam bal
Konkretnie 13 czerwca w piatek! ![]() Planuje uszyc sukienke.Chcialabym czarna ew. czekoladowa.Marzy mi sie odcinana pod biustem,do kolan, dekolt V , szerokie ramiaczka, lub ew. jakis szyfonowe krotkie rekawki A i kokarda nad pupa w kolorze turkusowym,czerwonym,albo ciemno rozowym. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie Jutro jade na poszukiwania materialu idealnego ![]() Jak myslicie z jakiego materialu mozna zrobic kokarde,zeby byla sztywna i nie opadala? Co do butow to obcas max 6cm i nie szpilka tylko na slupku bym chciala Nie wiem co do torebki.Chcialam kopertowke ale doszlam do wniosku, ze nie zmieszcze tam aparatu a to najwazniejsze
|
|
|
|
|
#956 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#958 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
To zamieszcz zdjęcia..
Ja szyć to raczej nie, pewnie kupię tylko nie wiem jaką a już tak blisko do czerwca.. Myślałam coś czarnego z dodatkami w jednym kolorze, albo jakąs zieloną, czerwoną .. nie wiem |
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że wszystko zalezy od rodzaju imprezy itd., ale jak sądzicie można by ubrać koktajlowa sukienkę na komers? To znaczy nie taką jak na studniówkę lub coś koło tego czyli czarną, bordową. Ale bardziej kolorowa pomarańcz, żółty? Może czerń z bielą? Ja już sama nie wiem
![]() Mam jeszcze pytanie mieszkam w małej miejscowości, gdzie nie ma porządnych sklepów. Warto jechać do większego miasta? W jakich sklepach się rozglądać?
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

paznokcie robi mi siostra, z wlosami ide do fryzjera, ale nie wiem co z makijazem do tej sukienki czarno-czerwonej

Trzeba być szybkim jak nadchodząca chwila

ja mam dopiero w czerwcu nawet nie mam partnera
no ale cóż poczne, że większość naszych chłopców musi poprosić swoje mamusie żeby spytała dziewczyn czy z nimi pójdą...sukienki już szukam
w kolorze turkusowym,czerwonym,albo ciemno rozowym. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie