41 część wątku ciśniemy wszystkie bez wyjątku - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-26, 12:14   #1591
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dot.: 41 część wątku ciśniemy wszystkie bez wyjątku

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
jak ja tego nie lubię!!! My się z moim nie kłócimy, nie potrafię w sumie przypomnieć sobie kiedy ostatnio się pokłóciliśmy natomiast jak mu coś powiem co mu nie spasuje to przestaje się odzywać i jak pytam czy wszystko ok to mówi, że tak a widzę, że nie Dopiero po milionie pytań czy aby na pewno stwierdza, że mu się przykro zrobiło w związku z tym co powiedziałam
My tez rzadko się kłócimy, ale się zdarza z tym ze u nas to on najpierw się nie odzywa , dopiero później wywala co go zabolało/wkurzyło
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
To chyba mamy tego samego tż

My pokłóciliśmy się tak poważnie może z 3 razy jak mi skoczyło ciśnienie i wyjść musiałam z domu. Generalnie staramy się sobie wszystko od razu wyjaśniać, ponieważ nienawidzę jakiś niedopowiedzeń etc. Teraz siedzę w robocie i oczywiście ciężko mu napisać do mnie nawet słowo, a ja siedzę i się wkur%^&%%&

Teraz ja powinnam wyłączyć telefon i jak już pójdzie po rozum do głowy, to niech później on się domyśla czy jestem zła, gdzie jestem itd Wrrr!

Przepraszam,ale musiałam to napisać !
Mysmy się tak porządnie przedwczoraj pożarli, skończyło się jego wqurwem i moim beczeniem , jakby mnie noga nie bolała wyszłabym z domu i poszła w ☠☠☠☠u
Dawno mnie tak nie wkurzył ...

Cytat:
Napisane przez Rosebrd Pokaż wiadomość
Przejrzałam ten atlas, fajnie opisuje konkretne ćwiczenia, ale mogę mieć jeden problem, nie wiem jakie ćwiczenia powinny być po kolei, jak często, ile trwać trening. Dlatego podejrzewam takie powodzenie mają te wszytskie filmy na yt, masz wszystko podane na tacy
Poczytam jeszcze na ten temat i dam Ci znać co wymyśliłam

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie, do tej pory robiłam 6 razy w tygodniu trening po 30 minut średnio. Moja koleżanka robi 3 razy po 2 godziny. Ile powinien on trwać, aby była jak najlepsza efektywność?
Mi trenerka jak miałam rozpisane treningi kazała ćwiczyć 4x w tyg siłowe i 3 razy cardio 30 min, cardio niekoniecznie po siłowych , mogłam robić rano a siłowe wieczorem

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 12:29   #1592
Belet
Rozeznanie

Cytat:
Przejrzałam ten atlas, fajnie opisuje konkretne ćwiczenia, ale mogę mieć jeden problem, nie wiem jakie ćwiczenia powinny być po kolei, jak często, ile trwać trening. Dlatego podejrzewam takie powodzenie mają te wszytskie filmy na yt, masz wszystko podane na tacy

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie, do tej pory robiłam 6 razy w tygodniu trening po 30 minut średnio. Moja koleżanka robi 3 razy po 2 godziny. Ile powinien on trwać, aby była jak najlepsza efektywność?
Cytat:
W atlasie są po prostu przykłady ćwiczeń na różne partie mięśniowe - nie plany treningowe.

O kolejności Ci pisałam - od największych do mniejszych partii mięśni. Czyli jako pierwsze ćwiczenia które angażują najwięcej mięśni potem izolowane. Brzuch na końcu. Ciebie obecnie nie dotyczą ćwiczenia izolowane

Trening siłowy rób na razie dwa razy w tygodniu(z czasem można pomyśleć nad zwiększeniem ilości, ale wtedy wypadałoby łączyć siłówkę z aerobami) razy w tygodniu. Pamiętaj, ze zaczynasz i będzie jeszcze trening aerobowy (chyba, że ma nie być to od razu możesz zacząć od 3 razy w tygodniu, ale nie ukrywam ze na redukcji aeroby dają bardzo dużo), powoli do przodu - wolę Ci podać wersję bardziej zachowawczą, będziesz modyfikować zgodnie z samopoczuciem.

Cytuję samą siebie:
Cytat:
Zmniejsz ilość celowych treningów - 4 w tygodniu jest optymalnie i taki powinien być cel ale podstawą treningu jest regeneracja więc na początku spokojnie może być mniej. Przy czym licz jako interwał traktując miesiąc – czyli żeby w miesiącu wyszło średnio 4 treningi w tygodni. Na początku będzie Ci łatwiej i nie ma takiego parcia na terminy.

Tobie potrzeba tzw. "przekucia tłuszczu w mięśnie" czyli zmiany proporcji składu masy ciała.
W tym momencie ważne jest zbicie bf, później będziesz budować mięśnie i je modelować.
Czyli na chwilę obecną podstawą jest trening redukcyjny. Siłówka plus aeroby. Ideałem byłoby zarzucić aeroby po treningu siłowym ale biorąc pod uwagę, że zaczynasz i chcesz zacząć biegać to nie wydaje mi się lepszym podejściem do tematu będzie rozbicie na oddzielne dni- w zależności od czasu, upodobań etc. Efekt i tak będziesz widziała bo zaczynasz, a Twój trening na tym nie ucierpi. Np. na zasadzie siłowy-bieganie-regeneracja-regeneracja-siłowy-bieganie. Ewentualnie siłowy-regeneracja-bieganie-regeneracja-siłowy itp.
Pamiętaj, ze podstawą jest technika i dokładność. Nie ilość. Lepiej zrobić mniej a porządnie niż więcej na odwal się.

Siłówkę na redukcji jeżeli używasz wolnych ciężarów (ja np. ćwiczę tylko z masą własną) robi się na małych obciążeniach. Przyjmujesz zasadę treningu obwodowego – od największych do najmniejszych partii mięśniowych, brzuch na końcu jeśli w ogóle (czemu „jeśli w ogóle” bo zasadą jest trzymanie w miarę możliwości stałego napięcia tzw. core – a to idzie z brzucha. Siła rzeczy mięśnie te i tak się trenują „przy okazji”), nie robisz ćwiczeń na partie izolowane. Nie wrzucaj tu ćwiczeń plyo czy izometrycznych. Czysta siła! Wybierz sobie 4-(5-6) ćwiczeń które razem stworzą serię, możesz wykorzystać ćwiczenia z tych programó1) ewentualnie tu masz Atlas - http://www.kulturystyka.pl/atlas/Serii rób 3. Przerwa pomiędzy seriami – około 60 sekund (ale jeżeli potrzebujesz więcej to wydłuż – byleby to nie było 10 minut)Dla każdego ćwiczenia dąż do 12-15 powtórzeń. Dąż czyli na początku może być mniej byleby technika i dokładność była zachowana (plus napięcie core, a co za tym pójdzie całego ciała), ćwiczenia wykonuj powoli - wtedy jest największa efektywność. Do celu małymi krokami .
Zaczynasz oczywiście rozgrzewką – tak aby ruszyć stawy i zastałe mięsnie. Będzie Ci łatwiej i bezpieczniej. Często kończy się trening rozciąganiem ale ja np. rozciągam się w dni wolne najczęściej (bo po treningu mi się nie chce choć to niezgodne ze sztuka) przy czym ja od lat mam mięsnie i stawy do takiego systemu przyzwyczajone – Ty zaczynając lepiej żebyś jednak jakoś wyciszyła organizm po treningu.
Z dwóch podanych przez Ciebie modeli - Twojego i koleżanki to koleżnaki jest lepszy. Przy czym 2 godzzny to ja widzę jak się robi siłówkę plus cardio. Trening siłowy nie może tyle trwać na Twoim etapie, cardio - jak się robi wytrzymałość to spoko, ale to jeszcze nie teraz.

Policz na trening siłowy włqśnie tak ok. 40 minut, z cardio jak mówimy o bieganiu - to tak jak Ci pisałam - ustal cel biegowy. Na wstępie myślę 25 minut będzie ok.
Jeżeli łączysz treningi jeden po drugim, albo jeden i drugi tego samego dnia w innych porach to też tak licz 40 +20/30.
Jeżeli rozbijasz na oddzielnie dni to rób, jeśli masz, ochotę, dłuższe cardio. Siłówka dłuższa raczej Ci nie wyjdzie.
Pamiętaj - powoli do przodu i przede wszytskim dokładność i napięcie core w treningu. Nie machanie żeby odbębnić trening. Tu się liczy jakość.
I nie patrz na innych - Ty masz swój etap

Jak chcesz mogę Ci dać kompendium planów i systemów treningowych, z którego ja sobie czerpię inspirację nieraz ale szczerze uważam, ze na teraz to jest za dużo informacji na raz

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość

Mi trenerka jak miałam rozpisane treningi kazała ćwiczyć 4x w tyg siłowe i 3 razy cardio 30 min, cardio niekoniecznie po siłowych , mogłam robić rano a siłowe wieczorem
Przy długiej przerwie miedzy treningami to spokojnie można w tej kolejności. Zasada najpierw siłówka potem cardio odnosi się do treningu łączonego chociaż oczywiście nikt od jej złamania nie umrze ale efektywność treningu bierze w łeb w porównaniu z tym co się osiągnie zgodnie ze sztuką.

Zaś co do ilości treningów w tygodniu - jak pissłam ja podaję Rosebrd w tym momencie opcję zachowawczą na wejście. Nie wiem jak wygląda jej kondycja i przygotowanie to wolę tak niż wyskoczyć jej np. z moją częstotliwością (co zapewne byłoby dla mnie najwygodniejsze)

Edytowane przez Belet
Czas edycji: 2017-05-26 o 12:36
Belet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 12:41   #1593
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Belet Pokaż wiadomość

Przy długiej przerwie miedzy treningami to spokojnie można w tej kolejności. Zasada najpierw siłówka potem cardio odnosi się do treningu łączonego chociaż oczywiście nikt od jej złamania nie umrze ale efektywność treningu bierze w łeb w porównaniu z tym co się osiągnie zgodnie ze sztuką.

Zaś co do ilości treningów w tygodniu - jak pissłam ja podaję Rosebrd w tym momencie opcję zachowawczą na wejście. Nie wiem jak wygląda jej kondycja i przygotowanie to wolę tak niż wyskoczyć jej np. z moją częstotliwością (co zapewne byłoby dla mnie najwygodniejsze)
Czyli najbardziej efektywnie byłoby jednym ciagiem siłowy i później cardio?

Think happy - be happy

M

Stary 2017-05-26, 12:42   #1594
Likable
Zakorzenienie

Dziewczyny dodałam zdjęcie w sukience w albumie, doradźcie, bo sama nie wiem co myśleć....

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 12:45   #1595
Belet
Rozeznanie

Cytat:
Czyli najbardziej efektywnie byłoby jednym ciagiem siłowy i później cardio?
Dla przy treningu redukcyjnym opartym na treningu siłowym (czyli dążącym do zbudowania masy mięśniowej czyli tego co żre nam energie, podnosi dupkę, robi płaski brzuch etc.) - tak.

Przy czym podkreślam - to są założenia ogólne. Bardzo różniące się w zależności od celu i metod treningowych. Np. u osoby, której podstawą jest przygotowanie się do zawodów biegowych (nawet na etapie redukowania masy) wygląda to już inaczej

A i jeszcze jedno - "przez cardio" w każdej dotychczasowej wypowiedzi rozumiej trening tlenowy, o średniej intensywności.

Edytowane przez Belet
Czas edycji: 2017-05-26 o 13:23
Belet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 12:46   #1596
Rosebrd
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Likable Pokaż wiadomość
Dziewczyny dodałam zdjęcie w sukience w albumie, doradźcie, bo sama nie wiem co myśleć....
Super wyglądasz, na chłodniejsze letnie dni będzie idealna
Stary 2017-05-26, 13:22   #1597
madmax333
Rozeznanie

Cytat:

W sumie fajna, ale nie w moim stylu - nie za bardzo lubię takie luzne.

Dentyste mamy na dzisiaj na 18.00
madmax333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 13:31   #1598
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję 40 min FB

Cytat:
Napisane przez madmax333 Pokaż wiadomość

Dokładnie, a żeby było smieszniej to nie na rowerze czy rolkach, ale biegnąc nie wyhamowała przed kuzynem, który przed nią przykucnął i przeleciała przez niego buzią na asfalt
Jejku jak to niewiele potrzeba do nieszczęścia mamy taką kuzynkę 15-letnią i rok temu wytrzaskała sobie obie jedynki o stół całe szczęście, że mamy czasy, gdzie cuda można zdziałać u dentysty...
Cytat:
Napisane przez dziunkowa Pokaż wiadomość
MELDUJĘ TRENING Z FIT MATKA WARIATKA ( jestem bardziej rozciągnięta od niej), SPORTSMAMA TRENING TYMKA( myślałam że młodzież dołączy, ale się schowali) I JESZCZE TROCHĘ ROZCIĄGANIA

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;74140786]

Zapomniałam napisać Wszystkiego Najlepszego życzę wszystkim mamusiom wątkowym [/QUOTE]
I Tobie również, przyszła mamusiu
Cytat:
Miałam wczoraj pyknąć siłówkę plus ewentualnie jakieś małe cardio ale mi się odwidziało i zrobiłam "zaległe" rozciąganie z elementami izo.

Cytat:
Aa zapomniałam
Wszystkim wątkowym Mamom i tym przyszłym też, wszystkiego najlepszego
dostałam dzisiaj laurkę a mniejsza mi śpiewa urodzinowe "stoo lat"
Cytat:
My pokłóciliśmy się tak poważnie może z 3 razy jak mi skoczyło ciśnienie i wyjść musiałam z domu. Generalnie staramy się sobie wszystko od razu wyjaśniać, ponieważ nienawidzę jakiś niedopowiedzeń etc. Teraz siedzę w robocie i oczywiście ciężko mu napisać do mnie nawet słowo, a ja siedzę i się wkur%^&%%&

Teraz ja powinnam wyłączyć telefon i jak już pójdzie po rozum do głowy, to niech później on się domyśla czy jestem zła, gdzie jestem itd Wrrr!

Przepraszam,ale musiałam to napisać !

Cytat:

Mysmy się tak porządnie przedwczoraj pożarli, skończyło się jego wqurwem i moim beczeniem , jakby mnie noga nie bolała wyszłabym z domu i poszła w â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠u
Już ok u Was?
Cytat:
Śliczna jest ta sukienka, tylko nie wiem, czy nie trochę "za" luźna... jesteś taka drobniutka
Cytat:

I ja się dzisiaj trochę podziabałam z moim

Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 13:33   #1599
FitPleasure
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

Wpadłam się przywitać i "pochwalić", co wczoraj zrobiła moja starsza córcia - złamała dwie jedynki górne. Jednego nie ma pół drugi tylko trochę uszczerbany. Do tego brodę obdarla, warga spuchnięta a w środę mają mieć zdjęcia do pamiątkowej fotoksiążki na koniec 3 klasy
Wieczorem byłyśmy na pogotowiu, ale tam to wiadomo że nic nie zrobili, dzisiaj mam nadzieję, że przyjmie nas nasza dentystka, bo trzeba zrobić prześwietlenie, czy korzeń jest nie uszkodzony. Także trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
O jej, biedulka mam nadzieje, że wszystko dobrze się ulozy i ze mała będzie sie dobrze czuła.

Cytat:
Bardzo ładne, czy tylko ja jestem taka dziwna, że nie mogę nosić japonek bo sobie krzywdę robię?
Na samą mysl o japonkach mam dreszcze Jak pomysle o czyms miedzy palcami to ajjjj Jakos nie umiem w japonkach chodzic, uwieraja mnie, palce zaczynaja boleć. A probowalam juz wielu i to róznych producentów Jedyne japonki które toleruje to gumowe pod prysznic na silownie

Cytat:
Wysłałam zaproszenie bo nie widzę

Tak w ogóle to dzień dobry Kiepsko sie dzis czuje. W ogóle od kilku dni czuje się ... dziwnie. Tak jakbym nie miala w ogóle siły na nic, trochę jakbym była po mocnej zakrapianej imprezie, no bardzo dziwnie
... i duszę 9/52
FitPleasure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 13:42   #1600
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
A nie jest na Ciebie za duza ? Chyba ze chciałaś taka mega luzna
Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość

Jejku jak to niewiele potrzeba do nieszczęścia mamy taką kuzynkę 15-letnią i rok temu wytrzaskała sobie obie jedynki o stół całe szczęście, że mamy czasy, gdzie cuda można zdziałać u dentysty...

I Tobie również, przyszła mamusiu

dostałam dzisiaj laurkę a mniejsza mi śpiewa urodzinowe "stoo lat"

Już ok u Was?

Śliczna jest ta sukienka, tylko nie wiem, czy nie trochę "za" luźna... jesteś taka drobniutka

Tak dziekuje już tego samego wieczora sobie wszystko wyjaśniliśmy i pogodziliśmy się, tylko ja jakas glupia jestem , bo później pewne rzeczy i słowa analizuje i szukam drugiego dna tam gdzie go nie ma

A Wy się pogodziliście ?

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez FitPleasure Pokaż wiadomość
O jej, biedulka mam nadzieje, że wszystko dobrze się ulozy i ze mała będzie sie dobrze czuła.

Na samą mysl o japonkach mam dreszcze Jak pomysle o czyms miedzy palcami to ajjjj Jakos nie umiem w japonkach chodzic, uwieraja mnie, palce zaczynaja boleć. A probowalam juz wielu i to róznych producentów Jedyne japonki które toleruje to gumowe pod prysznic na silownie

Wysłałam zaproszenie bo nie widzę

Tak w ogóle to dzień dobry Kiepsko sie dzis czuje. W ogóle od kilku dni czuje się ... dziwnie. Tak jakbym nie miala w ogóle siły na nic, trochę jakbym była po mocnej zakrapianej imprezie, no bardzo dziwnie
Może brakuje Ci witamin ?

Think happy - be happy

M

Stary 2017-05-26, 13:50   #1601
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 13:51   #1602
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Super wyglądasz, na chłodniejsze letnie dni będzie idealna
Cytat:

W sumie fajna, ale nie w moim stylu - nie za bardzo lubię takie luzne.
Cytat:

Cytat:
A nie jest na Ciebie za duza ? Chyba ze chciałaś taka mega luzna
Właśnie ja lubię luźne kiecki, ale ta jest chyba za bardzo luźna

Stary 2017-05-26, 14:02   #1603
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadłam się przywitać i "pochwalić", co wczoraj zrobiła moja starsza córcia - złamała dwie jedynki górne. Jednego nie ma pół drugi tylko trochę uszczerbany. Do tego brodę obdarla, warga spuchnięta a w środę mają mieć zdjęcia do pamiątkowej fotoksiążki na koniec 3 klasy
Wieczorem byłyśmy na pogotowiu, ale tam to wiadomo że nic nie zrobili, dzisiaj mam nadzieję, że przyjmie nas nasza dentystka, bo trzeba zrobić prześwietlenie, czy korzeń jest nie uszkodzony. Także trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
O mamo biedna trzymam kciuki żeby udało się znaleźć dobrego dentystę i żeby było okej

Cytat:
i sandałki KLIK
Ładne aczkolwiek ja średnio przepadam za japonkami, zaraz całe nogi pokiereszowane w ogóle ja mam nogi jakieś dziwne, skórzane tylko kupuję, bo mnie nie obcierają... tzn. na początku to mnie wszystkie obcierają, ale jak się noga przyzwyczai to tylko w skórzanych jest okej

Cytat:
Melduję 40 min FB

Cytat:
Napisane przez Niedorosla_Antonina Pokaż wiadomość
ale się leje ze mnie i teraz lekko brzuch pobolewa

Cytat:
Dokładnie, a żeby było smieszniej to nie na rowerze czy rolkach, ale biegnąc nie wyhamowała przed kuzynem, który przed nią przykucnął i przeleciała przez niego buzią na asfalt

Cytat:
MELDUJĘ TRENING Z FIT MATKA WARIATKA ( jestem bardziej rozciągnięta od niej), SPORTSMAMA TRENING TYMKA( myślałam że młodzież dołączy, ale się schowali) I JESZCZE TROCHĘ ROZCIĄGANIA

Cytat:
wczoraj zrobiłam "zaległe" rozciąganie z elementami izo

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
Ja już obleciałam biedronkę, fajna promo na borówki jest z kartą
Ja już w środę kupiłam Małej tak posmakowały, że żałowałam, że więcej nie wzięłam
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2017-05-26, 14:05   #1604
dziunkowa
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia.
Oczywiście innym mamom tez życzę najlepszego

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
W atlasie są po prostu przykłady ćwiczeń na różne partie mięśniowe - nie plany treningowe.

O kolejności Ci pisałam - od największych do mniejszych partii mięśni. Czyli jako pierwsze ćwiczenia które angażują najwięcej mięśni potem izolowane. Brzuch na końcu. Ciebie obecnie nie dotyczą ćwiczenia izolowane

Trening siłowy rób na razie dwa razy w tygodniu(z czasem można pomyśleć nad zwiększeniem ilości, ale wtedy wypadałoby łączyć siłówkę z aerobami) razy w tygodniu. Pamiętaj, ze zaczynasz i będzie jeszcze trening aerobowy (chyba, że ma nie być to od razu możesz zacząć od 3 razy w tygodniu, ale nie ukrywam ze na redukcji aeroby dają bardzo dużo), powoli do przodu - wolę Ci podać wersję bardziej zachowawczą, będziesz modyfikować zgodnie z samopoczuciem.

Cytuję samą siebie:
Z dwóch podanych przez Ciebie modeli - Twojego i koleżanki to koleżnaki jest lepszy. Przy czym 2 godzzny to ja widzę jak się robi siłówkę plus cardio. Trening siłowy nie może tyle trwać na Twoim etapie, cardio - jak się robi wytrzymałość to spoko, ale to jeszcze nie teraz.

Policz na trening siłowy włqśnie tak ok. 40 minut, z cardio jak mówimy o bieganiu - to tak jak Ci pisałam - ustal cel biegowy. Na wstępie myślę 25 minut będzie ok.
Jeżeli łączysz treningi jeden po drugim, albo jeden i drugi tego samego dnia w innych porach to też tak licz 40 +20/30.
Jeżeli rozbijasz na oddzielnie dni to rób, jeśli masz, ochotę, dłuższe cardio. Siłówka dłuższa raczej Ci nie wyjdzie.
Pamiętaj - powoli do przodu i przede wszytskim dokładność i napięcie core w treningu. Nie machanie żeby odbębnić trening. Tu się liczy jakość.
I nie patrz na innych - Ty masz swój etap

Jak chcesz mogę Ci dać kompendium planów i systemów treningowych, z którego ja sobie czerpię inspirację nieraz ale szczerze uważam, ze na teraz to jest za dużo informacji na raz

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A dlaczego taka kolejność tych mięśni. Nie wiedziałam że to ma jakieś znaczenie

dziunkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 14:07   #1605
dziunkowa
Zakorzenienie

1495800444466.jpg

Stary 2017-05-26, 14:11   #1606
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość

Ładne aczkolwiek ja średnio przepadam za japonkami, zaraz całe nogi pokiereszowane w ogóle ja mam nogi jakieś dziwne, skórzane tylko kupuję, bo mnie nie obcierają... tzn. na początku to mnie wszystkie obcierają, ale jak się noga przyzwyczai to tylko w skórzanych jest okej

Ja kiedyś nie lubiłam takich, teraz szał
Oj mnie sandały to tylko z lasockiego obtarły, jak wszystkie buty zresztą z tej firmy a teraz je uwielbiam, tylko już się troche kończą te sandałki i nie wyglądają za ciekawie

Stary 2017-05-26, 14:12   #1607
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Popsztykałam się z tż i teraz mi nawet na nic nie odpisuje. Faceci są czasami gorsi od kobiet pod tym względem !
Cytat:
Mysmy się tak porządnie przedwczoraj pożarli, skończyło się jego wqurwem i moim beczeniem , jakby mnie noga nie bolała wyszłabym z domu i poszła w ☠☠☠☠u
Cytat:
Co ta jakiś dzień kłótni z TŻ-tami? Dziewczyny przytulam mam nadzieję, że szybko się pogodzicie
Ja ze swoim ostatnio przerabiałam giga kłótnię, więc mi starczy

Cytat:
Ogólnie bardzo ładna, ale chyba zbyt luźna Ty w ogóle jesteś drobna sama nie lubię aż tak luźnych sukienek

Cytat:
No i super!

Dziękuję dziewczyny za życzenia i ja życzę LB, Monte, Madmaxx, Dziunkowa i przyszłym mamusiom też wszystkiego najpiękniejszego żeby Wasze dzieciaczki zawsze Wam dawały powody do dumy (jak kogoś pominęłam to przepraszam )
Stary 2017-05-26, 14:16   #1608
Belet
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za życzenia.
Oczywiście innym mamom tez życzę najlepszego

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A dlaczego taka kolejność tych mięśni. Nie wiedziałam że to ma jakieś znaczenie

To może na wstępie podkreślę - ja się opieram na zasadach treningu siłowego (sama ćwiczę głownie kalistenicznie) i moje wypowiedzi odnoszą się do tego. A konkretnie do samych podstaw przy treningu obwodowym.
Taka kolejność wynika z zasad efektywności - chodzi o to, ze jeżeli najpierw zmęczymy małe partie mięśniowe to wtedy na te duże nie położymy tak dużego obciążenia treningowego tym samym spadnie efektywność (jeżeli zmęczę najpierw mięśnie ramion to w sytuacji gdy grzbiet robię np. podciąganiem - nie przeprowadzę takiego treningu na grzbiet jaki bym przeprowadziła jeśli zrobiłabym go przed samymi ramionami)
To samo jest jeżeli chodzi o złożoność partii mięśni - jeżeli najpierw wyizolujemy łydki to potem z o wiele mniejszą efektywnością zrobimy np. przysiad, który angażując o wiele więcej partii mięśniowych będzie mniej efektywny.
Stary 2017-05-26, 14:16   #1609
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kiedyś nie lubiłam takich, teraz szał
Oj mnie sandały to tylko z lasockiego obtarły, jak wszystkie buty zresztą z tej firmy a teraz je uwielbiam, tylko już się troche kończą te sandałki i nie wyglądają za ciekawie
Ja mam właśnie z lasockiego sandały z zeszłego roku i jestem nawet zadowolona chociaż kusi mnie kupić nowe

Melduję godzinę aerobiku choreografia własna
Stary 2017-05-26, 14:18   #1610
dziunkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam właśnie z lasockiego sandały z zeszłego roku i jestem nawet zadowolona chociaż kusi mnie kupić nowe

Brawo

Stary 2017-05-26, 14:19   #1611
Likable
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam dwie pary właśnie i też bardzo lubie, tylko oczywiście miłość do nich rodzi się w bólach

Co do sukienki, chyba ją odeślę

Stary 2017-05-26, 15:50   #1612
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Weekend
Ale jestem ledwo zywa a dzisisj jeszcze twerk, spotkanie z mama i spotkanie pastafarian a jutro rano mam jechac robic pazurki chrzestnej mojej siostry a taaaak mi sie nie chce rano w weekend zrywać

Stary 2017-05-26, 16:02   #1613
tulipan1994
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja mam dwie pary właśnie i też bardzo lubie, tylko oczywiście miłość do nich rodzi się w bólach

Co do sukienki, chyba ją odeślę
Jak wrócę do domu to jeszcze ja obejrzę sukienkę

Kupiłam sobie szminkę i chyba przesadziłam z kolorem

tulipan1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 16:04   #1614
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipan1994 Pokaż wiadomość

jaka?

Stary 2017-05-26, 16:09   #1615
tulipan1994
Zakorzenienie

Cytat:
jaka?
Catrice Velvet Matt 040 plumming bird. Za ciemna pewnie dla mnie będzie ale bardzo mi się spodobała :-D

Stary 2017-05-26, 16:16   #1616
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Catrice Velvet Matt 040 plumming bird. Za ciemna pewnie dla mnie będzie ale bardzo mi się spodobała :-D

Ładny kolorek! Daj znac jak się trzyma

Stary 2017-05-26, 16:22   #1617
tulipan1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgina_Kincaid Pokaż wiadomość
Ładny kolorek! Daj znac jak się trzyma

Ok jak przetestuję będzie recenzja

Stary 2017-05-26, 16:26   #1618
Niedorosla_Antonina
Wtajemniczenie

melduję siłowy + 10 min cardio
optymalnie będzie z 20 min robić cardio, ale to powoli
Niedorosla_Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 16:44   #1619
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedorosla_Antonina Pokaż wiadomość
melduję siłowy + 10 min cardio
optymalnie będzie z 20 min robić cardio, ale to powoli

Stary 2017-05-26, 16:45   #1620
Niedorosla_Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Siłówkę na redukcji jeżeli używasz wolnych ciężarów (ja np. ćwiczę tylko z masą własną) robi się na małych obciążeniach.
dlaczego?
ja się spotkałam nie raz, nie dwa z opiniami trenerów, że będąc na redukcji zaczynając plan treningowy zaczynamy co prawda od małych ciężarów, ale systematycznie je zwiększamy coby progresować
Cytat:

Li- wg mnie jest na Ciebie za duża ta sukienka
Niedorosla_Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości