Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-26, 19:53   #1051
PPPatinka
Rozeznanie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez aniusia0110 Pokaż wiadomość
widziałyście już wątek Lutówek 2018??? ale ten czas pędzi...
Strasznie czas leci dopiero co my wszystkie cichaczem zaczęłyśmy pisać o naszych wczesnych ciążach a tu juz niektóre z nas na połówkowe sie wybierają a za chwile będziemy trzymać kciuki za nasze porody i maluszki 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:00   #1052
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Strasznie czas leci dopiero co my wszystkie cichaczem zaczęłyśmy pisać o naszych wczesnych ciążach a tu juz niektóre z nas na połówkowe sie wybierają a za chwile będziemy trzymać kciuki za nasze porody i maluszki 😉

Ja się strasznie boję porodu

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:06   #1053
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
mój Tż jest z bliźniąt - i na to pytanie z reguły odpowiada - każdy ma po dwa (też dwa chłopaki)

Dwakolory masz silnego brzdąca - trzymam za Ciebie kciuki! odpoczywaj i dbaj o siebie - pomysł z przeprowadzką na parter jak najbardziej trafiony!

Dziewczyny gratulacje dzisiejszych wizyt, płci, serduszek i dobrych nowin

ja mam rogaliki drożdżowe mniam!!!
Mnie ludzie też pytali czy jestem z bliźniąt jedno czy dwujajowych jak miałam z 10 lat to byłam przerażona takim pytaniem, o co chodzi i pytałam mamy, czy nam czegoś brakuje^^ Ale mama mi spokojnie wytłumaczyła o co chodzi Na tyle ile mogła zrozumieć 10-latka. A poza tym mądre pytanie w naszym przypadku - ja mam brata bliźniaka ale do tej pory mi się takie pytania zdarzają^^ I oczywiście pierwsze pytanie zawsze: i co jesteście bardzo podobni do siebie?

Mi się różne kłucia nasilają przed spodziewanym czasem, gdybym miała mieć okres. Jednak żadnego twardnienia podbrzusza nie zauważam.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Co ile macie wizyty? W pierwszych tygodniach miałam dosyć często, a teraz od ostatniej wizyty minie 7 tygodni! Już nam się tak dłuży...

Na początku były często wizyty. Teraz mam co 4-5 tyg. Też już tęsknie za bejbsem<3

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
no widziałam... kosmos^^
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:19   #1054
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Co ile macie wizyty? W pierwszych tygodniach miałam dosyć często, a teraz od ostatniej wizyty minie 7 tygodni! Już nam się tak dłuży...

W sumie co miesiąc. teraz 5 tyg do polowkowych
Cytat:
Szok! Czas ucieka i zaraz będziemy się rozpaoowywac! 🤤

Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:32   #1055
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Ja się strasznie boję porodu

Ja nawet staram sie nie myslec bo i tak cc mnie czeka a wydaje mi sie ze to tak baaaardzo odlegly czas

PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:52   #1056
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Ja nawet staram sie nie myslec bo i tak cc mnie czeka a wydaje mi sie ze to tak baaaardzo odlegly czas

Dla mnie też wydaje się że jeszcze tyle czasu ale jak pomyślę że już 18tc to szok a niby niedawno zobaczylam dwie kreski... szybko zleci czas

Stary 2017-05-26, 21:47   #1057
eemmaa
Zadomowienie

Mnie też czas szybko leci. Niedługo półmetek a wydaje się że przed chwilą robiłam test.

Gdzie ta energia 2 trymestru?! Nie wiem co będzie później ale serio energii brak mi kompletnie, jest mi słabo, pokonanie schodów to wyczyn 😆
Stary 2017-05-26, 21:51   #1058
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Mnie też czas szybko leci. Niedługo półmetek a wydaje się że przed chwilą robiłam test.

Gdzie ta energia 2 trymestru?! Nie wiem co będzie później ale serio energii brak mi kompletnie, jest mi słabo, pokonanie schodów to wyczyn 😆
Mam tak samo... energii we mnie nie ma nic a nic... jestem leniwa jak nigdy... nie mam ochoty na nic, wracam z pracy i jem obiad i leżę.. spacer z psem, prysznic, kolacja i znowu łóżko... I wszystko robione tempem żółwia.. zauważyłam też ze moje porcje bardzo się zmniejszyły.. na kolację zjadam jedna kanapke i jestem pelna.. malo tego to kromka chleb bo bulki mi nie smakuja.. troche sie martwie takim słabym apetytem... kurde wszystkim się martwie to chyba dlatego ze dawno nie widziałam dziedziaczka i nie wiem co się tam u niego dzieje

Edytowane przez 201707171552
Czas edycji: 2017-05-26 o 22:01
Stary 2017-05-26, 21:53   #1059
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie też wydaje się że jeszcze tyle czasu ale jak pomyślę że już 18tc to szok a niby niedawno zobaczylam dwie kreski... szybko zleci czas

Mi to sie dłuży niestety. Leżąc w łóżku od dwóch miesięcy wydaje mi sie to wiecznością.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:57   #1060
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Mi to sie dłuży niestety. Leżąc w łóżku od dwóch miesięcy wydaje mi sie to wiecznością.

Nie dziwię się... Ale wszystko dla po co żeby było jak najlepiej

Stary 2017-05-26, 21:59   #1061
eemmaa
Zadomowienie

DkR przytulam! ja odliczam czas do następnej wizyty. Przez te twardnienia brzucha jestem niespokojna.
Stary 2017-05-26, 21:59   #1062
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

Ja moze nie leze, ale tez mam spore ograniczenia i troche mnie to denerwuje, przez co ciaza tez sie dluzy

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 22:02   #1063
ewcia1368
Zadomowienie

a ja miałam intensywne dwa dni bo mieliśmy gościa, dziś byliśmy kolejką na Kasprowym, pierwsza wycieczka z dzidziusiem, ale podróż zniosłam nie najlepiej wymiotowało mnie ;/ odkąd jestem w ciąży to dłuższa jazda samochodem nie służy mi...
Ja od ubiegłego poniedziałku jestem na L4 i tez się boje, ze mi się będzie dłużyło teraz...
Dwakolory trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i szczerze wierzę że tak będzie!!! Dacie radę!
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 22:05   #1064
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
DkR przytulam! ja odliczam czas do następnej wizyty. Przez te twardnienia brzucha jestem niespokojna.
Moze to z nerwow kochana ? Ja mam wrazenie ze mi troche twardnieje jak sie denerwuje... chociaz juz popadam w paranoje jak cos za boli to sie czuje jak psycholka hehe

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
a ja miałam intensywne dwa dni bo mieliśmy gościa, dziś byliśmy kolejką na Kasprowym, pierwsza wycieczka z dzidziusiem, ale podróż zniosłam nie najlepiej wymiotowało mnie ;/ odkąd jestem w ciąży to dłuższa jazda samochodem nie służy mi...
Ja od ubiegłego poniedziałku jestem na L4 i tez się boje, ze mi się będzie dłużyło teraz...
Dwakolory trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i szczerze wierzę że tak będzie!!! Dacie radę!
U mnie niestety podróże samochodem, pociągiem wyglądają jak koszmar, słabo mi i gorąco w kilka sekund... dlatego wyjazd do Polski przełożyłam na 2 trymestr bo myślałam ze będzie kolorowo... A w samolocie przecież nie powiem "może Pani otworzyć okno?" Haha

Stary 2017-05-26, 22:14   #1065
sylwius
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ja moze nie leze, ale tez mam spore ograniczenia i troche mnie to denerwuje, przez co ciaza tez sie dluzy

Mi tez sie dluzy, mimo, ze mam dwójkę dzieci i teoretycznie jest co robic jestem dopiero w 14tc, martwie sie, ze skoro teraz juz mi się szyjka skraca, co będzie potem, czy nie będę musiala leżeć, czy wszystko sie dobrze skonczy. Najchętniej to chcialabym byc tak w 35-36 tc, zeby juz bylo bezpiecznie

Sent from my LG-K420 using Wizaz Forum mobile app
sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 22:54   #1066
dwakolory1
Wtajemniczenie

Listopadówki 2017 cz. 2

Czyli wniosek taki ze ciąże z problemami sie dłużą a spokojne lecą.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-26, 23:50   #1067
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmen27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja trochę z innej beczki teraz,możecie mi polecić jakaś silnie nawilżająca maść,która będzie bezpieczna w ciąży?mam opryszczke na ustach i na nosie😩 smarowalam cały czas ta mascia erazaban na opryszczke,pomogła ale teraz niestety mam cały spierzchniety nos i usta,nie mogę sobie tym poradzić.. zawsze stosowalam maść z wit A i tylko to mi pomagało ale wiadomo że w ciąży nie można jej stosować.. .pomóżcie,pliss😔

A może linomag?
Natłuszcza i jest bezpieczny. Podczas stażu z neonatologii widziałam jak smarowali tym dzieciaczka urodzonego jakoś w 6ms-cu ciąży, skórę miał jak papierek.
Aloes też ok tylko nie można go stosować wewnetrznie czyli tabletek itd.
Na jakichś wakacjach poparzyłam skórę i kupiłam żel aloesowy. W zyciu tak gładka nie bylam jak po tym 😉
U mnie zaczyna się alergia. Cieknie z nosa 😭 pomocy 😭 co można???

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 06:21   #1068
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
A może linomag?
Natłuszcza i jest bezpieczny. Podczas stażu z neonatologii widziałam jak smarowali tym dzieciaczka urodzonego jakoś w 6ms-cu ciąży, skórę miał jak papierek.
Aloes też ok tylko nie można go stosować wewnetrznie czyli tabletek itd.
Na jakichś wakacjach poparzyłam skórę i kupiłam żel aloesowy. W zyciu tak gładka nie bylam jak po tym
U mnie zaczyna się alergia. Cieknie z nosa pomocy co można???

Wapno

Ale w trakcie ciąży można normalnie leczyć alergię, jak pójdziesz do alergologa, to Ci zapewne przepisze zyrtec .
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 06:50   #1069
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwius Pokaż wiadomość
Mi tez sie dluzy, mimo, ze mam dwójkę dzieci i teoretycznie jest co robic jestem dopiero w 14tc, martwie sie, ze skoro teraz juz mi się szyjka skraca, co będzie potem, czy nie będę musiala leżeć, czy wszystko sie dobrze skonczy. Najchętniej to chcialabym byc tak w 35-36 tc, zeby juz bylo bezpiecznie

Właśnie... mnie denerwuje zwlaszcza to, ze nie moge nosic swojej coreczki. Ma w 2 latka i jeszcze potrzebuje aby ją gdzieś podsadzić, podnieść czy zwyczajnie pobawić się.. cale szczescie jest bardzo mądra i wie, ze nie moge, ale mnie to i tak boli.

Zapomnialam odp na temat boleriozy. Ze wzgledu na to, ze bylam w trakcie staran zdecydowalam sie na krotką antybiotykoterapie - leki bralam ok.3 tyg i przez to bolerioze mam jedynie "zaleczoną" i co jakis czas musze kontrolowac poziom igg (lub imm-nie pamietam dokladnie). W kazdym razie na szczescie minelo pare lat i nie mialam jeszcze nawrotu.

Stary 2017-05-27, 07:16   #1070
sylwius
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Właśnie... mnie denerwuje zwlaszcza to, ze nie moge nosic swojej coreczki. Ma w 2 latka i jeszcze potrzebuje aby ją gdzieś podsadzić, podnieść czy zwyczajnie pobawić się.. cale szczescie jest bardzo mądra i wie, ze nie moge, ale mnie to i tak boli.

Zapomnialam odp na temat boleriozy. Ze wzgledu na to, ze bylam w trakcie staran zdecydowalam sie na krotką antybiotykoterapie - leki bralam ok.3 tyg i przez to bolerioze mam jedynie "zaleczoną" i co jakis czas musze kontrolowac poziom igg (lub imm-nie pamietam dokladnie). W kazdym razie na szczescie minelo pare lat i nie mialam jeszcze nawrotu.

Ja tez największe wyrzuty sumienia mam co do mojego rocznego synka. On jeszcze nawet sam nie chodzi, a jest malym grubsiem, więc byloby z nim samej ciezko. Musielismy do niego zatrudnic opiekunke. Ja w tym czasie nie mogę nawet wejść do pokoju gdzie sie bawia, bo jak mnie widzi to placze. Tez nie moge nosic, musze dużo odpoczywać.

sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 08:25   #1071
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Wapno

Ale w trakcie ciąży można normalnie leczyć alergię, jak pójdziesz do alergologa, to Ci zapewne przepisze zyrtec .
No właśnie jednak nie do końca. Ja musiałam odstawić Alertec ( ta sama subst co zyrtec) i dali mi za to do psiukania miejscowo steryd i drugi zwykły psiukacz przeciwalergiczny. Clatra jest ponoć w ciąży bezpieczna, ale lepiej zapytać swojego ginekologa. Na mnie clatra nie działała za bardzo;/. Alertec brałam od 8 lat i na początku było ciężko. Dalej czasem jest. Jak psiukanie nie wystarcza piję wapno ale mam pozwolenie na 2 dziennie nie więcej.

Lekarz mówił, że jak będzie mega tragedia to mogę wziąć Alertec. Więc staram się do tej tragedii nie doprowadzić

Edytowane przez ila1000
Czas edycji: 2017-05-27 o 08:28
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 08:36   #1072
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwius Pokaż wiadomość
Ja tez największe wyrzuty sumienia mam co do mojego rocznego synka. On jeszcze nawet sam nie chodzi, a jest malym grubsiem, więc byloby z nim samej ciezko. Musielismy do niego zatrudnic opiekunke. Ja w tym czasie nie mogę nawet wejść do pokoju gdzie sie bawia, bo jak mnie widzi to placze. Tez nie moge nosic, musze dużo odpoczywać.

Ja mam tak samo. Teraz już jest lepiej, bo mały się przyzwyczaił, ze jednak musi sam chodzić, ze mama nie może nosić. Ale jak miałam gigantyczne mdlosci to mąż go zawoził do mojego taty na przedpołudnia. Jakie ja miałam wtedy wyrzuty sumienia..... do czasu, aż kiedyś był ze mną i cały dzień wymiotowałam. Stał w łazience, trzymał mnie za nogę i płakał, bo nie wiedział co się dzieje. Czasem mi żal, ze nie możemy poszaleć jak kiedyś. Ale powoli się tak zorganizowaliśmy, ze zabawy są spokojniejsze, ale tez fajne . postawiliśmy mu małą piaskownice na budowie, wiec go zabieram, a ja siedzę na kocu. I jakoś dajemy radę

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 08:47   #1073
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo. Teraz już jest lepiej, bo mały się przyzwyczaił, ze jednak musi sam chodzić, ze mama nie może nosić. Ale jak miałam gigantyczne mdlosci to mąż go zawoził do mojego taty na przedpołudnia. Jakie ja miałam wtedy wyrzuty sumienia..... do czasu, aż kiedyś był ze mną i cały dzień wymiotowałam. Stał w łazience, trzymał mnie za nogę i płakał, bo nie wiedział co się dzieje. Czasem mi żal, ze nie możemy poszaleć jak kiedyś. Ale powoli się tak zorganizowaliśmy, ze zabawy są spokojniejsze, ale tez fajne . postawiliśmy mu małą piaskownice na budowie, wiec go zabieram, a ja siedzę na kocu. I jakoś dajemy radę

Zosi mowilam najpierw, ze boli mnie brzuszek, a pozniej powiedzielismy, ze mieszka tam dzidzius i nie dam rady brac jej na raczki. Od razu zalapala i nawet jak chcialam posadzic ją na nocniku to wyrywala sie i mowila "Ty mama nie, masz dzidziusia!"
Ale z tego co pamietam to miedzy naszymi dzieciakami jest 6m roznicy a to jednak jeszcze sporo.

Stary 2017-05-27, 09:39   #1074
Madziuniusia
Zakorzenienie

Oficjalnie ogłaszam że w końcu i u mnie brzuszek zaczyna wystawać. Wprawdzie narazie w pozycji leżącej jak się tłuszcz zleje, ale jest :-D 1495870763490.jpg

Stary 2017-05-27, 09:47   #1075
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Oficjalnie ogłaszam że w końcu i u mnie brzuszek zaczyna wystawać. Wprawdzie narazie w pozycji leżącej jak się tłuszcz zleje, ale jest :-D Załącznik 7083391

No widzisz, doczekałaś się

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-27, 09:48   #1076
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

U mnie też rośnie i zauważyłam, że w końcu moja waga rośnie. Ale wiadomo stresy minęły to teraz wszystko się unormuje.

Dzień dobry tak w ogóle ja zaraz sobie kawkę zrobię i wypije na balkonie ładna pogoda jest dzisiaj, ale na 13 do pracy. Na szczęście niedziela i poniedziałek wolne. Jutro upieke tarte, bo w poniedziałek mama do mnie przyjedzie

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:49   #1077
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Oficjalnie ogłaszam że w końcu i u mnie brzuszek zaczyna wystawać. Wprawdzie narazie w pozycji leżącej jak się tłuszcz zleje, ale jest :-D Załącznik 7083391

Ja mam naprawde spory brzuszek, nie bede wstawiac zdjecia, bo niestety jest caly w siniakach po zastrzykach.
Ale dr mowi, ze dlatego juz taki duzy, bo dzieciatko ulozone jest "do przodu", w dodatku lozysko na tylniej scianie i suma sumarum przestrzen dzielaca dziecko od powierzchni skory to niecale 2cm, wiec malenko bardzo.

Stary 2017-05-27, 09:51   #1078
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
U mnie też rośnie i zauważyłam, że w końcu moja waga rośnie. Ale wiadomo stresy minęły to teraz wszystko się unormuje.

Dzień dobry tak w ogóle ja zaraz sobie kawkę zrobię i wypije na balkonie ładna pogoda jest dzisiaj, ale na 13 do pracy. Na szczęście niedziela i poniedziałek wolne. Jutro upieke tarte, bo w poniedziałek mama do mnie przyjedzie

Dzień dobry, my mieliśmy plan na dzisiaj żeby iść na chill do parku poleżeć na kocyku, zrobić grilla. A tu padało w nocy i deszcz zmył plany.. więc chyba tylko spacerkiem musimy się dzisiaj obejść...

Stary 2017-05-27, 09:53   #1079
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry, my mieliśmy plan na dzisiaj żeby iść na chill do parku poleżeć na kocyku, zrobić grilla. A tu padało w nocy i deszcz zmył plany.. więc chyba tylko spacerkiem musimy się dzisiaj obejść...

O kurczę... A mu mnie dopiero 10 a już 26stopni.. Ale na szczescie jestem w pracy i nie odczuwam tak bardzo, najgorzej ze kończę o 15 i ma być ponad 30 stopni, a ze przezorny zawsze ubezpieczony to mam w torbie sukienkę hehe

Stary 2017-05-27, 09:55   #1080
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę... A mu mnie dopiero 10 a już 26stopni.. Ale na szczescie jestem w pracy i nie odczuwam tak bardzo, najgorzej ze kończę o 15 i ma być ponad 30 stopni, a ze przezorny zawsze ubezpieczony to mam w torbie sukienkę hehe

U nas na tą chwilę 20. Jeszcze liczę na cud ;-)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości