Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-27, 14:30   #1111
201707171552
Konto usunięte

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Ja musiałam brać 2 dziennie, żeby żyć. Kazali mi zupełnie odstawić. Teraz mam brać jak będzie tragedia patrz: będę miała opuchniętą krtań i będę się dusić. Jak na razie ze 3 razy miałam spuchniętą krtań, ale duszności nie. Wziewy wystarczały. I przechodziło. Ogólnie zauważam w ciąży poprawę w stosunku do alergii sprzed ciąży Skórna w ógole mi się nie pokazuję więc jestem wniebowzięta. A myślałam, że życie bez alertecu/ zyrtecu nie istnieje^^
U mnie właśnie na odwrót... wcześniej zero alergii i piękna cera a w ciazy już załapałam egzeme i wyskakują mi pryszcze...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hahaha u nas było "O mama znów wymiotuje!", a później biegała po domu i też robiła "Błeee, błeee" 😂

Nie mogę się doczekać aż będę miała w domu taka artystkę albo artystę

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 15:04   #1112
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Ja dziś witam 18t.c. Waga w końcu idzie do góry, na razie o jeden czuje się dobrze ale szybko się mecze dość. Jak wchodzę do siebie na 4 piętro to sapka jest.
Solenizantce wszystkiego najlepszego !

Ja też jak mam wejść parę razy na 3 piętro to jest wyczyn. Aż wstyd

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 15:21   #1113
whenee
Zakorzenienie

Dziewuszki ja się witam w piątym miesiącu i 17 tygodniu :kupi:

Dla naszej solenizantki wytrzymałej szyjki macicy i dużo spokoju j cierpliwości a faceci mam nadzieję że cię zaskoczą pięknym bukietem i pysznym torcikiem.

Co do wczorajszego dnia to się zapytałam męża czy o mnie nie pomyślał żeby mi jako przyszłej mamie jakaś niespodziankę zrobić, to odparł że myślał ale nie zdążył nic kupić bo go w pracy y wkurzyli i miał za zapiernicz..... Eh faceci
Stary 2017-05-27, 15:26   #1114
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Dziewuszki ja się witam w piątym miesiącu i 17 tygodniu :kupi:

Dla naszej solenizantki wytrzymałej szyjki macicy i dużo spokoju j cierpliwości a faceci mam nadzieję że cię zaskoczą pięknym bukietem i pysznym torcikiem.

Co do wczorajszego dnia to się zapytałam męża czy o mnie nie pomyślał żeby mi jako przyszłej mamie jakaś niespodziankę zrobić, to odparł że myślał ale nie zdążył nic kupić bo go w pracy y wkurzyli i miał za zapiernicz..... Eh faceci
Masz błąd w dacie porodu na pierwszej stronie ? bo jest 16.11 więc nie wychodzi z tego 17tc.. Ja mam termin na 02.11 i jestem w 18tc... (17+2)
Poza tym 5 miesiąc ? Jak Wy to liczycie?:p

Edytowane przez 201707171552
Czas edycji: 2017-05-27 o 16:08
Stary 2017-05-27, 15:55   #1115
Nadezhda
Zadomowienie

Ej, ale ja w karcie ciąży mam 10 pól na wizyty i już mam zapełnionych 6 :/
Znaczy, że do końca ciąży tylko 4 razy jeszcze mam pójść do lekarza? :O

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 16:15   #1116
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Masz błąd w dacie porodu na pierwszej stronie ? bo jest 16.11 więc nie wychodzi z tego 17tc.. Ja mam termin na 02.11 i jestem w 18tc... (17+2)
Poza tym 5 miesiąc ? Jak Wy to liczycie?:p

Data mi się zmienila po ostatnim USG. Mam na 11.11 z om 10.11 a z pierwszego USG 16.11. Mi liczy aplikacja. A poza tym prosta matematyka licząc że przeciętnie miesiąc ma 4 tyg. 16 tyg mam skończone 4 miechy za mną, zaczynam piąty. Ale mi to wszystko tak szybko ucieka że dobrze że mam aplikacje to mi pokazuje. Także moja data niezaktualizowana, ale aż tak się tym nie przejmuje.

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2017-05-27 o 16:17
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 16:18   #1117
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Data mi się zmienila po ostatnim USG. Mam na 11.11 z om 10.11 a z pierwszego USG 16.11. Mi liczy aplikacja. A poza tym prosta matematyka licząc że przeciętnie miesiąc ma 4 tyg. 16 tyg mam skończone 4 miechy za mną, zaczynam piąty. Ale mi to wszystko tak szybko ucieka że dobrze że mam aplikacje to mi pokazuje. Także moja data niezaktualizowana, ale aż tak się tym nie przejmuje.
1495894530962.jpg

U mnie też niby 5 miesiąc ale jakos tak dziwnie

Stary 2017-05-27, 17:09   #1118
Wanilka5
Idealna Źona; )

Hejka

Dwakolory1 sto lat sto lat

Byłam rano po sadzonki warzywne na bazarku io kwiaty do doniczek; )
Posprzatalam domek a teraz odpoczywam pod dzewkiem; )
Stary 2017-05-27, 17:20   #1119
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Ja muszę się wczlapac na 4 piętro, nie ma windy haha... na 2 piętrze się zatrzymuje stoję chwile i dalej idę hahaha... jak wracam ze spaceru z psem to on już się kładzie na 2 piętrze i na mnie czeka

To ja tak mam mieszkanie w Polsce w blokach, na 4 piętrze bez windy. Nigdy nie było problemu, a teraz właśnie w UK na 1 piętrze i zaczynam łapać zadyszkę.

Swoją drogą właśnie byłam przejść się po sklepach bo juz bardzo mnie korci, żeby kupić jakieś śpiochy czy body. Powstrzymałam się od kupna, ale zrobiłam rozeznanie i mega mi przypadły do gustu ubranka jakościowo z next'a.
I wracając do tematu... dział dziecięcy na samej górze. Myślałam, że nie wejdę do góry. Tym bardziej, że wcześniej zaliczyłam Primark i H&M.

Stary 2017-05-27, 17:56   #1120
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catiedove Pokaż wiadomość
To ja tak mam mieszkanie w Polsce w blokach, na 4 piętrze bez windy. Nigdy nie było problemu, a teraz właśnie w UK na 1 piętrze i zaczynam łapać zadyszkę.

Swoją drogą właśnie byłam przejść się po sklepach bo juz bardzo mnie korci, żeby kupić jakieś śpiochy czy body. Powstrzymałam się od kupna, ale zrobiłam rozeznanie i mega mi przypadły do gustu ubranka jakościowo z next'a.
I wracając do tematu... dział dziecięcy na samej górze. Myślałam, że nie wejdę do góry. Tym bardziej, że wcześniej zaliczyłam Primark i H&M.

Przy juniorze uwielbiałam pajacyki z nexta, spał w nich prawie do roczku świetna jakość.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 19:16   #1121
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
No to nie mam ale pewnie wszystko przede mną hehe

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ja muszę się wczlapac na 4 piętro, nie ma windy haha... na 2 piętrze się zatrzymuje stoję chwile i dalej idę hahaha... jak wracam ze spaceru z psem to on już się kładzie na 2 piętrze i na mnie czeka

Haha jaki mądry pieseł. My właśnie wróciłyśmy z pięknego spaceru nad jezioro. Nie powiem, zmeczyłam się bo to kawalek a w slońcu 30 stopni. Ale mój nadreaktywny pies dał mi nawet z 20minut na trawie posiedzieć, więc super. Jak wracałyśmy, to myślałam, że padnie a ona falej śmiga po ogrodzie jak błyskawica. O tak pięknie po drodze było 1495905248134.jpg

Dwakolory spełnienia marzeń, dużo zdrowia i sił!!!

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o alergii, idę zrobić wapno. Ja unikałam zawsze tabletek przeciwalergicznych po tym jak w dzieciństwie mialam epizody arytmii po Claritine. Zazwyczaj avamys do nosa mi wystarczał a jak bylo bardzo źle to faszerowałam się sudafedem. Mam nadzieję, że samo wapno da radę.

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 19:18   #1122
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Haha jaki mądry pieseł. My właśnie wróciłyśmy z pięknego spaceru nad jezioro. Nie powiem, zmeczyłam się bo to kawalek a w slońcu 30 stopni. Ale mój nadreaktywny pies dał mi nawet z 20minut na trawie posiedzieć, więc super. Jak wracałyśmy, to myślałam, że padnie a ona falej śmiga po ogrodzie jak błyskawica. O tak pięknie po drodze było Załącznik 7084291

Dwakolory spełnienia marzeń, dużo zdrowia i sił!!!

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o alergii, idę zrobić wapno. Ja unikałam zawsze tabletek przeciwalergicznych po tym jak w dzieciństwie mialam epizody arytmii po Claritine. Zazwyczaj avamys do nosa mi wystarczał a jak bylo bardzo źle to faszerowałam się sudafedem. Mam nadzieję, że samo wapno da radę.

Super widoki, ja blisko siebie też mam takie ładne może któregoś razu zrobię zdjęcie ale obecnie palę się w domu... jest ponad 30 stopni... dodam ze mieszkamy na poddaszu...

Stary 2017-05-27, 19:38   #1123
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Super widoki, ja blisko siebie też mam takie ładne może któregoś razu zrobię zdjęcie ale obecnie palę się w domu... jest ponad 30 stopni... dodam ze mieszkamy na poddaszu...

Ja też w dojczlandzie tylko bliziuteńko polskiej granicy

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 19:52   #1124
201707171552
Konto usunięte

Cytat:

A ja przy samiutkiej granicy z Austrią

Moje dziecko sie obudziło znowu fika, ale zaraz ululam bo idę na spacer z psem
Dzisiaj natchnelo mnie na taki póki co roboczy projekt przerobki pokoju zeby bylo pod dziecko... jestem obsesyjna umieszczaczka (nie wiem czy istnieje takie słowo ) lampek choinkowych i tak sobie pomyślałam ze uloze z nich cos nad lozeczkiem dziecka będzie robiło za światełko które będzie mi potrzebne w nocymatka wariatka !

Czas edycji: 2017-05-27 o 19:58
Stary 2017-05-27, 20:08   #1125
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Powiedz o tym lekarzowi. No spę bierz i magnez .

Dziękuję Wam kochane za życzenia !!!!! Oby się wszystkie spełniły
Muszę pamiętać by przy następnej wizycie o tym wspomnieć. Zawsze zapomnę, bo niby sprawdzają, mówią ze "ładnie ładnie, wszystko Ok" i mi to wylatuje z głowy...bo skoro okej to okej. Ale masz rację, muszę powiedzieć.

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Ej, ale ja w karcie ciąży mam 10 pól na wizyty i już mam zapełnionych 6 :/
Znaczy, że do końca ciąży tylko 4 razy jeszcze mam pójść do lekarza? :O
eee nie no, chyba jeszcze z przynajmniej pięć choćby licząc, że jedna na miesiąc.

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Przy juniorze uwielbiałam pajacyki z nexta, spał w nich prawie do roczku świetna jakość.

Na pewno kupię kilka sztuk w różnych rozmiarach, bo zrobiły na mnie dobre wrażenie.

Cytat:

Ładniutko tam masz, lubię takie krajobrazy.

Dziewczyny wsunęłam kawał golonki i teraz ledwo się ruszam! Ale było warto

Stary 2017-05-27, 20:37   #1126
dwakolory1
Wtajemniczenie

A ja melduje sie już z pessarem. Taki prezent na urodziny . Zakładanie do przyjemnych nie należy. Teraz trochę mi sie brzuch napina bo dość mocno tam lekarz gmeral. Ale już leżę.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 21:00   #1127
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
A ja melduje sie już z pessarem. Taki prezent na urodziny . Zakładanie do przyjemnych nie należy. Teraz trochę mi sie brzuch napina bo dość mocno tam lekarz gmeral. Ale już leżę.

Super 🏻 ! Myśle, że teraz będziesz trochę spokojniejsza. A spokój i pozytywne myślenie teraz na wagę złota.
Pytanie z ciekawości, czy dzięki temu będziesz teraz mogła być nieco aktywniejsza? Mam na myśli, ze juz nie taka "przykuta" do łóżka.

Stary 2017-05-27, 21:00   #1128
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
A ja przy samiutkiej granicy z Austrią

Moje dziecko sie obudziło znowu fika, ale zaraz ululam bo idę na spacer z psem
Dzisiaj natchnelo mnie na taki póki co roboczy projekt przerobki pokoju zeby bylo pod dziecko... jestem obsesyjna umieszczaczka (nie wiem czy istnieje takie słowo ) lampek choinkowych i tak sobie pomyślałam ze uloze z nich cos nad lozeczkiem dziecka będzie robiło za światełko które będzie mi potrzebne w nocymatka wariatka !
Ja przy starszym mialam cotton ballsy nad lozeczkiem przyczepione na haczyki i byly super bo dawaly takie delilatne swiatlo a ja Mlodego widzialam. Tylko glupote zrobilam bo kupilam na baterie, a to zre prad z baterii niemilosiernie.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 21:11   #1129
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja przy starszym mialam cotton ballsy nad lozeczkiem przyczepione na haczyki i byly super bo dawaly takie delilatne swiatlo a ja Mlodego widzialam. Tylko glupote zrobilam bo kupilam na baterie, a to zre prad z baterii niemilosiernie.
To prawda mam kilka takich lampek w kształcie serduszek, choinek, gwiazdek i bateria leci jak szalona po kilku dniach daje takie "swiatlo" które do niczego się nie nadaje.. więc stąd pomysł o lampkach

Pytanie do dziewczyn które mają już dzieci jak jest u Was z zasypianiem ? Musi być totalna cisza czy może np cos lecieć w telewizji albo grać radio ?

Czas edycji: 2017-05-27 o 21:14
Stary 2017-05-27, 21:39   #1130
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda mam kilka takich lampek w kształcie serduszek, choinek, gwiazdek i bateria leci jak szalona po kilku dniach daje takie "swiatlo" które do niczego się nie nadaje.. więc stąd pomysł o lampkach

Pytanie do dziewczyn które mają już dzieci jak jest u Was z zasypianiem ? Musi być totalna cisza czy może np cos lecieć w telewizji albo grać radio ?

Ale jak dziecko śpi w tym samym pokoju ?
Junior śpi właśnie w sypialni, w salonie leci Sopot ma otwarte okno i słychać jakiś koncert. Także u nas nie musi być całkiem cicho. Rano ma lekki sen i nawet jak wstaje do toalety to się budzi.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 21:39   #1131
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Super 🏻 ! Myśle, że teraz będziesz trochę spokojniejsza. A spokój i pozytywne myślenie teraz na wagę złota.
Pytanie z ciekawości, czy dzięki temu będziesz teraz mogła być nieco aktywniejsza? Mam na myśli, ze juz nie taka "przykuta" do łóżka.

Mam prowadzić oszczędzający tryb życia. Czyli leżeć, chodzić na krótkie spacery, pochodzić trochę po domu. W każdym razie wstawać nue tylko na siku. Nie wolno mi długo siedzieć, schylać sie , kucać, dźwigać No i seksu.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-27, 21:44   #1132
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz musi byc cisza. Usypianie to caly rytuał u nas. Zaczynamy od ķąpieli, a pozniej powoli wyciszam łobuza. Najpier ulubiona bajka w tv (Masza i Niedzwiedz), pozniej zaganiam Smrodka do łóżeczka i czytam książeczkę lub opowiadam bajkę. Pozniej smyram po nóżce. 10 min i śpi.

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 22:03   #1133
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Mam prowadzić oszczędzający tryb życia. Czyli leżeć, chodzić na krótkie spacery, pochodzić trochę po domu. W każdym razie wstawać nue tylko na siku. Nie wolno mi długo siedzieć, schylać sie , kucać, dźwigać No i seksu.

Yhym rozumiem. Ale jednak nieco lepiej niż do tej pory. Trzymam kciuki za Ciebie, z całego serca i szczerze aby rozwiązanie ciąży było szczęśliwe w listopadzie.

Stary 2017-05-27, 22:26   #1134
olala22
Rozeznanie

Witam dziewczyny po paro dniowej przerwie. Udało mi się z mężem wyskoczyć do domu teściów na wsi. Odpoczęłam i naładowałam baterie. I nawet ciut się opaliłam

Cieszę sie z wszystkich dobrych wiadomości na wizytach dwakolory sto lat

Rwa kulszowa mnie chyba też dopadła bo mnie lewy pośladek strasznie boli :/ No ale cóż - samo przyszło samo pójdzie

Ale mnie naszło na truskawki - musze jutro gdzieś kupić

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 22:30   #1135
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Yhym rozumiem. Ale jednak nieco lepiej niż do tej pory. Trzymam kciuki za Ciebie, z całego serca i szczerze aby rozwiązanie ciąży było szczęśliwe w listopadzie.

Byle gorzej nie było to już będę zadowolona. Obym nie musiała plackiem leżeć. Taki tryb życia jest do przeżycia

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-27, 22:34   #1136
olala22
Rozeznanie

Dwakolory jeśli moge spytać to jak dluga masz szyjkę? Moja ma 3 cm no ale ma jeszcze tą torbiel :/ I cos mnie zaczyna bolec w okolicy jakby jajników

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 06:32   #1137
catiedove
Rozeznanie

Kana158 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! dużo zdrowia, radości i szczęśliwego rozwiązania ciąży w listopadzie. Sto lat!

Miłego dnia dla wszystkich dziewczyn.
Lecę do pracy....buuu.

Stary 2017-05-28, 07:06   #1138
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olala22 Pokaż wiadomość
Dwakolory jeśli moge spytać to jak dluga masz szyjkę? Moja ma 3 cm no ale ma jeszcze tą torbiel :/ I cos mnie zaczyna bolec w okolicy jakby jajników

Moja na początku miała 2,5. Potem 2,0. Teraz już chyba nue całe 2 choć w karcie mAm wpisane 2.
Ja miałam konizacje chirurgiczna dwa lata temu i Ok 2 cm mi obcięli.

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

KANA
Życzę ci spełnienia marzeń, bezproblemowej ciazy, zdrowych i grzecznych dzieci. Wszystkiego najlepszego !!!

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Dzień dobry mamuśki

Mi się zdarza tak, że pod koniec zmiany w pracy (cały czas na nogach nieraz w szalonym tempie, pośpiechu, etc.) czuje jak brzuch robi się cały twardy jak kamień i jest dyskomfort w podbrzuszu. Nie jakiś straszny ból, ale przyjemne uczucie to też nie jest. W metrze siadam już na półleżąc aby wyciągnąć w miarę brzuszek, a jak wracam do domu to prosto do łóżka i muszę leżeć żeby minęło.
:

Tak jeszcze myślałam o twoich dolegliwościach. Jak u mnie zaczęły sie skurcze itp to lekarz mnie spytał o której godzinie one są. Bo jak rano gdy nic nie robię to złe. A jak wieczorem po całym dniu to normalne i znaczy ze sie przeforsowałam. Mówi ze to wtedy odzew organizmu ze trzeba zwolnić. U mnie akurat są od rana. Ale u ciebie po pracy. Wiec wg tej teorii przesilasz sie. Ale ze to normalne. Lekarzowi powiedz koniecznie ale u was nie można pomyśleć nad l4? Ciaza bliźniacza jest trudniejsza ciaza i to większy wysiłek dla organizmu. Może da sie faktycznie zwolnić trochę.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-28, 08:13   #1139
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Byle gorzej nie było to już będę zadowolona. Obym nie musiała plackiem leżeć. Taki tryb życia jest do przeżycia

Będzie już ok! Trzymam kciuki za Was
A czujesz ten pesar jak leżysz, chodzisz?
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 08:21   #1140
madera123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Będzie już ok! Trzymam kciuki za Was
A czujesz ten pesar jak leżysz, chodzisz?
Podobno jak dobrze założony to nie czuć ja w pierwszej ciąży mialam założony i nie czułam go wcale teraz jeszcze czekamy na reakcje szyjki na rosnącą dzidzie. Podbijam pytanie, czujesz pessar?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości