PM 2018 cz. V - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-27, 11:23   #3991
piankowa
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2018 cz. V

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Mnie Tż cisnął na swoją firmę, ale w moim zawodzie jest niewykonalne opiekowanie się dziećmi i widywanie ich w ogóle. To byłaby praca popołudniami, w weekendy a ja się na to nie godzę, bo widzę, jak młodemu smutno.
Nie miałam za bardzo wyjścia, ale boli mnie kiedy setny raz mu musze powiedziec "teraz nie mogę, muszę zrobić A, B, C"...
Dlatego chyba najbardziej się cieszę z przeprowadzki z racji zyskania czasu dla dziecka, straciliśmy 2 lata z jego dzieciństwa na "nie teraz".
to takie smutne. Cieszę się, że moi rodzice mieli pracę taką jak mieli, że byli w stanie kończyć ją tak jak ja kończę szkołę. Przeraża mnie to, że w tym momencie większość pracy wpędza mnie w schemat >wstać>praca>chwila dla siebie>spać. Serio wychodząc z pracy po 17:30 nie zostaje dużo życia dla siebie. Może wraz ze zmianą miasta to się zmieni.
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 11:38   #3992
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
to takie smutne. Cieszę się, że moi rodzice mieli pracę taką jak mieli, że byli w stanie kończyć ją tak jak ja kończę szkołę. Przeraża mnie to, że w tym momencie większość pracy wpędza mnie w schemat >wstać>praca>chwila dla siebie>spać. Serio wychodząc z pracy po 17:30 nie zostaje dużo życia dla siebie. Może wraz ze zmianą miasta to się zmieni.
Smutne. Trochę wspólnych chwil straciliśmy, nie chodziliśmy na rolki, na plac zabaw, na nic nie mam czasu. a w weekendy jest u ojca, więc nawet nie mam szans nadrobić.

Liczę na to, że praca tż będzie na tyle się rozwijała, że mnie wystarczy pół etatu-max 3/4, bo chcę byc w pamięci dzieci jako mama na co dzień, a nie w święta

2 lata temu pracowałam od 11 do 20, w ogóle nie widywalam dziecka i miałam depresję przez taki typ pracy.
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 12:10   #3993
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Smutne. Trochę wspólnych chwil straciliśmy, nie chodziliśmy na rolki, na plac zabaw, na nic nie mam czasu. a w weekendy jest u ojca, więc nawet nie mam szans nadrobić.

Liczę na to, że praca tż będzie na tyle się rozwijała, że mnie wystarczy pół etatu-max 3/4, bo chcę byc w pamięci dzieci jako mama na co dzień, a nie w święta

2 lata temu pracowałam od 11 do 20, w ogóle nie widywalam dziecka i miałam depresję przez taki typ pracy.
Ja po macierzyńskim nie wracam do tej pracy, w której jestem. Zmianowy tryb, co drugi tydzień wieczory, co drugi weekend pracujący. Nie wyobrażam sobie w weekend pracować, a nie być z dzieckiem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 12:12   #3994
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Ja po macierzyńskim nie wracam do tej pracy, w której jestem. Zmianowy tryb, co drugi tydzień wieczory, co drugi weekend pracujący. Nie wyobrażam sobie w weekend pracować, a nie być z dzieckiem.

Wszystko jest spoko i do przeżycia jak się nie ma dzieci, a potem ciężko wychodzić do pracy w takich godzinach.
Jak syn był mniejszy, to pracowałam na 3/4, miałam parę dni w tyg wolnych, to było idealne.
Stary 2017-05-27, 12:22   #3995
piankowa
Wtajemniczenie

Cytat:

A ile chcielibyście mieć dzieci jeszcze ?
Jestem kilka lat młodsza, ale nie chcę za kilka lat jak już pojawią się dzieci tego się obawiam, że z tempem życia przegapię to wszystko. Już tak mam z dziećmi znajomych, nie mamy czasu się spotkać i widzę po nich jak rosną.
Stary 2017-05-27, 12:48   #3996
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
A ile chcielibyście mieć dzieci jeszcze ?
Jestem kilka lat młodsza, ale nie chcę za kilka lat jak już pojawią się dzieci tego się obawiam, że z tempem życia przegapię to wszystko. Już tak mam z dziećmi znajomych, nie mamy czasu się spotkać i widzę po nich jak rosną.
W sumie 3 szt
O dzieciach znajomych w ogóle nie mówię, koleżanka urodziła w styczniu i naprawde nie mam kiedy zobaczyc tego dziecka. Bardzo łatwo jest przegapić taki krótki okres dzieciństwa. A dzieci strasznie szybko rosną i można zorientować się za późno, że już wcale nie chce ze mną iśc na plac zabaw.

zmykam do domu
Miłego weekendu
Stary 2017-05-27, 12:56   #3997
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest to samo... Jestem w domu po pracy codziennie koło 18:30 i od poniedziałku do piątku praktycznie tylko mam plan żeby przeżyć te 5 dni i byle do weekendu. Wracam z pracy, robię "obiad" i spać i tak codziennie.

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 14:18   #3998
mia00
Zakorzenienie

Ja pracuję 8-16 ale do pracy jadę 40min to sporo czasu ucieka przez to niestety. Z tym, że ja chcę po ślubie mieć że dwa lata że dwoje, nacieszyć się sobą.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 14:40   #3999
agaciupaga
Zadomowienie

Witam się z gen pochmurny dzień Dziś nadszedł TEN dzień, ciekawe czy będzie sztywno

Tak piszecie jak przez pracę dni Wam uciekają przez palce, a ja mam wielki plus ze do pracy mam 15 min spacerku i pracuje od 7-15, z tym ze od czasu awansu dopiero w zeszłym tygodniu kończę prace tak jak powinnam, zaraz po 15. To jest plus mieszkania i pracowania w małym mieście, nie mogłabym się dostosowac do dużego miasta. Jak jadę do siostry do Wawy to same dojazdy wszędzie mnie irytują
Stary 2017-05-27, 14:46   #4000
MrsSeductive
Żona

No jeśli chodzi o godziny w pracy to ja mam słabe i na dodatek trzeba ogarniać papiery w domu :/

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 14:47   #4001
piankowa
Wtajemniczenie

Chciałabym pracę od 7-15, albo nawet od 8-16. Wkurza mnie to też, że większość prac (korpo) oferowanych w Warszawie to tak na prawdę 9 godzin pracy, bo masz niby 8 plus jedną godzinę niepłatnej, obowiązkowej przerwy lunchowej. A i tak wychodzi, że w większości firm przez tą godzinę pracujesz. A i tak idealnie by było mieć 6 godzinny dzień pracy
Stary 2017-05-27, 14:48   #4002
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Chciałabym pracę od 7-15, albo nawet od 8-16. Wkurza mnie to też, że większość prac (korpo) oferowanych w Warszawie to tak na prawdę 9 godzin pracy, bo masz niby 8 plus jedną godzinę niepłatnej, obowiązkowej przerwy lunchowej. A i tak wychodzi, że w większości firm przez tą godzinę pracujesz. A i tak idealnie by było mieć 6 godzinny dzień pracy
I byś chodziła do pracy od pon- sob bo cały etaty musisz nadrobić

Stary 2017-05-27, 14:56   #4003
piankowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
I byś chodziła do pracy od pon- sob bo cały etaty musisz nadrobić

Bardziej bym była za ogólnokrajowym skróceniem czasu pracy ^^ po prostu jestem leniuszkiem. A serio widzę po sobie, że jak pracowałam po 6 godzin dziennie praca szła mi lepiej i robiłam tyle samo co robiąc pełny etat.
Stary 2017-05-27, 14:58   #4004
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Bardziej bym była za ogólnokrajowym skróceniem czasu pracy ^^ po prostu jestem leniuszkiem. A serio widzę po sobie, że jak pracowałam po 6 godzin dziennie praca szła mi lepiej i robiłam tyle samo co robiąc pełny etat.
Ja mam nadzieję że urodzę drużynę piłkarską, będę żyła z 500+ i cały czas będę na macierzyńskim

Stary 2017-05-27, 15:04   #4005
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję że urodzę drużynę piłkarską, będę żyła z 500+ i cały czas będę na macierzyńskim

I się wykończysz i będziesz marzyła o 12godzinnej zmianie w pracy

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 15:09   #4006
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
I się wykończysz i będziesz marzyła o 12godzinnej zmianie w pracy
I bym z uśmiechem na twarzy szła do pracy

Stary 2017-05-27, 16:25   #4007
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Mój tż bardzo mało się angażuje w sprawy ślubne. Także prawie wszystko w moich rękach Ale mi to pasuje

Jem najpyszniejszy na świecie bób i piję zimne miodowe piwko Co tam że taka godzina
Mój też się mało interesuje i mi to pasuje bo ja decyduje. Oczywiście pytam go o zdanie i czasem ma przebłyski z zaproszeń które mi przyszły pokazał które mu się najbardziej podoba. Powiedział że menu będzie wybierał ze mną. Wiadomo wódkę i wina szampana też.

Stary 2017-05-27, 16:59   #4008
mia00
Zakorzenienie

Ja pracuję w dużej firmie i szczerze mówiąc to teraz nie wyobrażam sobie pracować w małej bądź mikro firmie

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 17:31   #4009
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Musieli go zagiąć

To mój ma tak samo, czasem tylko wystrzeli z jakimś pomysłem typu GoPro, albo żebym mu muszkę uszyła. Takie przebłyski zaangażowania

A trochę mnie to drażni, bo ja wcale wesela nie chciałam, on się uparł, a teraz go wcale nie interesuje ten temat. Pokazywałam mu bukiet ostatnio i mówię "Wybrałam takie kolory, żeby ci się spodobały", a on "a co ja mam do tego??" W ogóle nie kuma motywu kwiatów w butonierce i pyta po co mu to. Mam ochotę mu brzydko odpowiedzieć

Zazdroszczę Wam czasu na oglądanie seriali ! Ja oglądam tylko stare na wspólnej, zazwyczaj ustawiam telefon z playerem obok lusterka, jak się maluję do pracy i tyle mojego.

Dziękuję za zaproszenie do klubu Poprawiłyście mi tym mój kiepskawy dziś humor. Pokażę Wam laurkę z moim portretem Pytam się, czemu rąk nie mam. "Mamoooo przecież to jest portret, portrety są zawsze bez rąk "
Ja też oglądam seriale przy malowaniualbo przy jedzeniu obiadu lub wyrywaniu brwi haha. A w tym tygodniu jak wracałam późnym wieczorem z pracy to na kompie kompie tle m jak miłość i Photoshop

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Kinder u mnie na sesji jak porposisz portret to bez rak!

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Mnie Tż cisnął na swoją firmę, ale w moim zawodzie jest niewykonalne opiekowanie się dziećmi i widywanie ich w ogóle. To byłaby praca popołudniami, w weekendy a ja się na to nie godzę, bo widzę, jak młodemu smutno.
Nie miałam za bardzo wyjścia, ale boli mnie kiedy setny raz mu musze powiedziec "teraz nie mogę, muszę zrobić A, B, C"...
Dlatego chyba najbardziej się cieszę z przeprowadzki z racji zyskania czasu dla dziecka, straciliśmy 2 lata z jego dzieciństwa na "nie teraz".
Eh no właśnie ja chce swoją firmę w domu. Też ciężko to widzę. Nie chce póki co dziecka Ale jak mi się zachce kiedyś.. chyba że już będę tak rozwinięta ze wystarczy mi sesja dziennie bo tyle będzie kosztować

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Ja 6-14,14-22. Ale wiosna to już mnie depresja dopada ze nadal tam pracuję..

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
W Niemczech też podobnie. Pół godziny przerwy nieodpłatnej.

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 21:59   #4010
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość

Kinder u mnie na sesji jak porposisz portret to bez rak!
Ja chcę zobaczyć jak zrobisz nam wszystkim sesję noworodkową i portret w tym
Stary 2017-05-27, 22:10   #4011
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę zobaczyć jak zrobisz nam wszystkim sesję noworodkową i portret w tym
Rodzinny portret to ręce muszą być

Stary 2017-05-27, 22:56   #4012
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Rodzinny portret to ręce muszą być

Szczegóły dogadasz na miejscu z moim synem

Im więcej mam roboty, tym bardziej siedzę i na to patrzę. Idę spać i rano niech tego nie będzie
Stary 2017-05-27, 23:54   #4013
broadwaydream
Wtajemniczenie

Ej nie działa z mi aplikacja rossmann, a akurat mi kremów do twarzy potrzeba, macie jakieś fajne do polecenia? Może na necie coś taniej znajdę. ( na noc najbardziej)
Stary 2017-05-28, 00:31   #4014
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaciupaga Pokaż wiadomość
Witam się z gen pochmurny dzień Dziś nadszedł TEN dzień, ciekawe czy będzie sztywno

Tak piszecie jak przez pracę dni Wam uciekają przez palce, a ja mam wielki plus ze do pracy mam 15 min spacerku i pracuje od 7-15, z tym ze od czasu awansu dopiero w zeszłym tygodniu kończę prace tak jak powinnam, zaraz po 15. To jest plus mieszkania i pracowania w małym mieście, nie mogłabym się dostosowac do dużego miasta. Jak jadę do siostry do Wawy to same dojazdy wszędzie mnie irytują
Daj koniecznie znać jak było

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Ej nie działa z mi aplikacja rossmann, a akurat mi kremów do twarzy potrzeba, macie jakieś fajne do polecenia? Może na necie coś taniej znajdę. ( na noc najbardziej)
Ja jestm wierna mojej Magii Olejków z Sorayi Na dzień i na noc. Ja miałam problem z suchą skórą po demakijażu

Zmęczona jestem dzisiejszym dniem Jutro znów praca, z tym że na rano takż edługo nie pośpię

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 00:32   #4015
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Effaclar K i Effaclar Duo (tak ogólnie bo z rosa to nic nie mam do polecenia )
Długo się nie mogłam zdecydować na ich zakup a teraz żałuję że tak późno to zrobiłam. Nie wiem jaką masz cerę ale polecam co wg mnie zasługuje na polecenie

Dobry wieczór dziewczyny tak mnie dziś łeb bolał, że aż mnie na wymioty ciągło. Takie mam stresy w pracy i na uczelni. Czekam na ten błogi stan jak będę miała już zaliczenie i umowę w nowej pracy :-(

Minus mieszkania z treściami to jak oni sprzątają a ja leżę lub śpię. Głupio mi. Jakbym miała swój kąt to by mnie pierdzieliło czy sprzątam, gdzie i kiedy i jak się inni z tym mają.

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

Edytowane przez adie94
Czas edycji: 2017-05-28 o 00:33
adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 02:03   #4016
Pchelkia
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Dawno mnie u Was nie bylo, przepadlam zupelnie na facebookowej slubnej grupie... ale wpadlam zeby nadrobic ale strasznie ciezko....
Wpadlam bo strasznie czesto o Was mysle, moze to glupio zabrzmi, ale to bylo pierwsze miejsce gdzie moja slubna euforia wybuchla i gdzie dzielilam sie pierwsza radoscia U was zostal niecaly (lub troche ponad) rok do slubu, u mnie 76 dni!
Wszystkie najwazniejsze sprawy juz zalatwione (sala, fotograf, zespol, ksiadz, koscielne nauki i papiery, papiery do konkordatowego, obraczki, suknia, garnitur, tort, bukiet, bielizna, bizuteria, pierwszy taniec), zostaly jakies kosmetyczne sprawy, ktore powoli ogarniam.

Ale tak jak mowie, chcialam tylko napisac, ze czesto o Was mysle

Adie
trzymaj sie w pracy! moze na stres pij sobie jakas meliske albo cos - mi pomaga

12 sierpnia 2017
Pchelkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 07:57   #4017
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Szczegóły dogadasz na miejscu z moim synem

Im więcej mam roboty, tym bardziej siedzę i na to patrzę. Idę spać i rano niech tego nie będzie
Ok zapraszam

Stary 2017-05-28, 10:04   #4018
Kendra66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Effaclar K i Effaclar Duo (tak ogólnie bo z rosa to nic nie mam do polecenia )
Długo się nie mogłam zdecydować na ich zakup a teraz żałuję że tak późno to zrobiłam. Nie wiem jaką masz cerę ale polecam co wg mnie zasługuje na polecenie

Dobry wieczór dziewczyny tak mnie dziś łeb bolał, że aż mnie na wymioty ciągło. Takie mam stresy w pracy i na uczelni. Czekam na ten błogi stan jak będę miała już zaliczenie i umowę w nowej pracy :-(

Minus mieszkania z treściami to jak oni sprzątają a ja leżę lub śpię. Głupio mi. Jakbym miała swój kąt to by mnie pierdzieliło czy sprzątam, gdzie i kiedy i jak się inni z tym mają.

O tak! Albo jedzenie obiadu w niedzielę jeszcze w pizamie- co u moich teściów by nie przeszło.

Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 10:21   #4019
agaciupaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Daj koniecznie znać jak było

Ja jestm wierna mojej Magii Olejków z Sorayi Na dzień i na noc. Ja miałam problem z suchą skórą po demakijażu

Zmęczona jestem dzisiejszym dniem Jutro znów praca, z tym że na rano takż edługo nie pośpię
Jestem jestem Powiem Wam ze było na prawdę dobrze, rodzice ciągle rozmawiali i się śmiali, nie było krępującej ciszy jak za pierwszym razem Nie było konkretnej rozmowy o ślubie i weselu tylko takie wspominanie pół słowkami, a jak moi rodzice wyszli to teście do mnie z pytaniem jak rozdzielamy koszty wesela... Uzgodnilismy ze pół na pół, z tym ze oni ciągle myślą że to oni czyli teście i rodzice opłacają wesele, a już im mówiła ze moich rodziców nie stać aby opłacić moja cześć wesela, gdzie liczę jakieś 30 tys za stronę. Ale nie dociera, dobrze chcą bo twierdzą że to rodzice powinni wyprawic dzieciom wesele ale oni ma to zbierają lata a moi rodzice juz zapowiedzieli ze coś pomogą ale nie wiele. Głupia sytuacja.
Stary 2017-05-28, 10:26   #4020
broadwaydream
Wtajemniczenie

Wyguglałam sobie kremy, spisałam na listę i będę testować. Dzięki

Dzis się przynajmniej wyspałam, bo wyjatkowo do 10 spałam cudowne uczucie! A teraz do roboty

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości