Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-28, 14:15   #1171
makeuplife
Rozeznanie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Ale superowy ! Ja co prawda nie startowalam z xs a m/l chociaż leginsy ciążowe rozmiar M spadają mi z tyłka i też pierwsza ciąża a mam już 5 kg na plusie ale to dlatego ze prawie miesiąc byłam ciągle leżąca.. teraz średnio 1 kg na 2 tygodnie przybywa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mi chyba wszystko w brzuch i uda idzie bo dupka mi sie taka zrobila 😂😂 chociaz moj Tz mowi ze tak ladnie wygladam ze zaraz mi drugie zrobi 😀😉

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 14:32   #1172
kana158
Zakorzenienie

Serdecznie dziękuję Wam wszystkim za zyczenia urodzinowe! Z tej okazji zaliczyłam dzis mały/duży shoping, obkupiłam troszkę mój rosnący brzuszek 💓

Czytam co piszecie na temat Mamyginekolog. Bardzo to wszystko przykre i smutne. Zwłaszcza dlatego, ze po poczatkowych problenach z ciążą poczuła się już pewniej... i bezpieczniej... mam nadzieję, że ich mały synek da im siłę, by przejść przez cały ten koszmar!

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 14:36   #1173
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Serdecznie dziękuję Wam wszystkim za zyczenia urodzinowe! Z tej okazji zaliczyłam dzis mały/duży shoping, obkupiłam troszkę mój rosnący brzuszek 💓

Czytam co piszecie na temat Mamyginekolog. Bardzo to wszystko przykre i smutne. Zwłaszcza dlatego, ze po poczatkowych problenach z ciążą poczuła się już pewniej... i bezpieczniej... mam nadzieję, że ich mały synek da im siłę, by przejść przez cały ten koszmar!

Sto lat !! Duzo zdrowia bo to dla nas najwazniejsze

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 15:07   #1174
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Widzialam zdjacia brzuszków 😍😍 ja to chyba bije na glowe z moich 49 kg i rozmiaru XS nie zostalo nic 😅 juz 51 kg na wadze a brzuszek mega duzy chociaż to moja pierwsza ciąża ❤ Załącznik 7084756

Ale słodki, moja koleżanka też chudzinka była i u niej szybciej brzuszek było widać ja chyba już dobilam do wagi sprzed ciąży.
Jutro mam wizytę u gina mam nadzieję, że po amnio u naszego synka wszystko w porządku 😍

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 15:14   #1175
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzialam zdjacia brzuszków ja to chyba bije na glowe z moich 49 kg i rozmiaru XS nie zostalo nic juz 51 kg na wadze a brzuszek mega duzy chociaż to moja pierwsza ciąża Załącznik 7084756

Joj jaki fajny. I faktycznie spory. A który to u ciebie tc?
Mi tez idzie w brzuch, uda i tyłek. I tez 2 na plusie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 15:20   #1176
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

Apliakcja pokazuje 🙂czyli jutro wchodze w 16 t ale ja mam duza dziwczynke w brzuszku juz sam ginekolog mowi ze jest bardzo duza 👶 dopiero w tym tyg mnie tak wysadzilo bo tak to nawet widac nie bylo a teraz juz typowo ciążowy 😉 powiem ze juz mi ciezko a to dopiero początek 😂1495977493387.jpg

Stary 2017-05-28, 15:22   #1177
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Apliakcja pokazuje 🙂czyli jutro wchodze w 16 t ale ja mam duza dziwczynke w brzuszku juz sam ginekolog mowi ze jest bardzo duza 👶 dopiero w tym tyg mnie tak wysadzilo bo tak to nawet widac nie bylo a teraz juz typowo ciążowy 😉 powiem ze juz mi ciezko a to dopiero początek 😂Załącznik 7084811

Ja tez niska jestem przy moim 160 każdy kilogram na plusie bardzo widac 😔😀

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ale słodki, moja koleżanka też chudzinka była i u niej szybciej brzuszek było widać ja chyba już dobilam do wagi sprzed ciąży.
Jutro mam wizytę u gina mam nadzieję, że po amnio u naszego synka wszystko w porządku 😍

Jestem pewna ze wszystko u synka okej 😍 bedzie dobrze 😘😘

Stary 2017-05-28, 15:25   #1178
Hapinka
Raczkowanie

U mnie najbardziej brzuch widać po jedzeniu, tzn jakby mi już narządy wewnętrzne do góry mocno dało mam takie wzdęcie wielkie, nie wiem jak to opisać...
odnośnie mamyginekolog to jestem w szoku...

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 15:38   #1179
201707171552
Konto usunięte

Cytat:

U mnie idzie w brzuch i tyłekNa szczęście jeszcze uda nie ruszone haha

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Apliakcja pokazuje 🙂czyli jutro wchodze w 16 t ale ja mam duza dziwczynke w brzuszku juz sam ginekolog mowi ze jest bardzo duza 👶 dopiero w tym tyg mnie tak wysadzilo bo tak to nawet widac nie bylo a teraz juz typowo ciążowy 😉 powiem ze juz mi ciezko a to dopiero początek 😂Załącznik 7084811

Dla mnie niestety tez jest ciężko... Teraz te upały to masakra... I ten zylak mi strasznie dokucza... od rana chodzę w tych ponczochach ale jak wracam do domu to muszę zdjąć nie dam rady w taki upał ich nosić... Bede rozmawiała o tym z lekarzem i boję się ze przez to nie pozwoli mi lecieć do Polski..

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Co za ludzie... usiadłam sobie specjalnie z dala od ludzi w cieniu i czekam na pociąg do domu a tu siada obok facet patrzy na mnie, na brzuch i odpala papierosa... no kurde.. wstałam i odeszlam cos gadał ale to olalam...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Mało tego weszłam do pociągu i nikt miejsca nie ustąpił a pełny pociąg... jednak znieczulica nie tylko w Polsce panuje... Niemcom nie wiele brakuje do Polaków chyba...

Stary 2017-05-28, 16:07   #1180
la figa
Wtajemniczenie

moze nie idzie poznac, ze jestes w ciazy? po mnie nie widac za bardzo. moj brzuch ciazowy mozna pomylic ze wzdeciem, albo zjedzeniem za duzej porcji obiadu
Stary 2017-05-28, 16:10   #1181
Madziuniusia
Zakorzenienie

Ja się umówiłam w koncu też na czwartek do mojej dr. Nie wytrzymam do 15.06. Muszę zobaczyć co słychać u mojego szczęścia

Stary 2017-05-28, 16:28   #1182
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
moze nie idzie poznac, ze jestes w ciazy? po mnie nie widac za bardzo. moj brzuch ciazowy mozna pomylic ze wzdeciem, albo zjedzeniem za duzej porcji obiadu
Widać widac...Już nikt nie ma wątpliwości... Ale Niemcy tak mają...jak zajął miejsce to już jego, jak upuści cos w sklepie to nie poniesie bo zrobi to sprzątaczka

Stary 2017-05-28, 16:58   #1183
majkas
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,

Kana- wszystkiego najlepszego!!!

Smutne wieści o mamieginekolog... Ja stresuję bo od tygodnia mam uczucie że nie jestem w ciąży. Waga od 3 tygodni ta sama, ruchów żadnych nie czuję, nawet mi się zdaje że cycki zmalały... Nic to, muszę doczekać do 7 czerwca, to tylko 1.5 tygodnia.

A teraz wracam do łóżka, miałam ciężką noc z harcerzami, prawie nie spałam... Więc czas na drzemkę.

Stary 2017-05-28, 17:10   #1184
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Tak jeszcze myślałam o twoich dolegliwościach. Jak u mnie zaczęły sie skurcze itp to lekarz mnie spytał o której godzinie one są. Bo jak rano gdy nic nie robię to złe. A jak wieczorem po całym dniu to normalne i znaczy ze sie przeforsowałam. Mówi ze to wtedy odzew organizmu ze trzeba zwolnić. U mnie akurat są od rana. Ale u ciebie po pracy. Wiec wg tej teorii przesilasz sie. Ale ze to normalne. Lekarzowi powiedz koniecznie ale u was nie można pomyśleć nad l4? Ciaza bliźniacza jest trudniejsza ciaza i to większy wysiłek dla organizmu. Może da sie faktycznie zwolnić trochę.

Zwolnić w pracy raczej ciężko, bo pracuje na Londyńskim lotnisku Heathrow... urwanie głowy. Tysiące pasażerów dziennie, etc. Także praca głównie pod presją czasu.
Dziś złożyłam już wniosek urlopowy zaczynający się od połowy lipca (mam 7tygodni urlopu do wykorzystania), a po nim od razu zrobię kontynuację (przejście na macierzyńskie). Także muszę wytrzymać jeszcze 1,5miesiaca. Gdyby nie daj Boże coś się działo niepokojącego, to poproszę lekarkę o wystawienie zaświadczenia. Tu nie ma L4, ale jest właśnie takie zaświadczenie
(mówiące o tym, że jest się niezdolnym do pracy). Nie mogą Cie wtedy zwolnić za niestawiennictwo w miejscu pracy, ale też nie muszą Ci nic płacić.

Ale na pewno przy kolejnej wizycie skonsultuje to z lekarką. Zdrowie dzieci najważniejsze.

Stary 2017-05-28, 17:32   #1185
olala22
Rozeznanie

majkas co Ty opowiadasz....

Ja dziś weszłam w 18 tydzień i też ruchów dziecka nie czuje. Waga w końcu coś się ruszy Ja dopiero w zeszłym tygodniu brzuszek zauważyłam a waga ledwo mi drgnęła. Może pójdź do lekarza wcześniej to się uspokoisz 😘

Tak się na obiad najadłam że mój brzuch zamiast 18 tygodnia to wygląda na 24

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 18:33   #1186
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Kana- wszystkiego najlepszego!!!

Smutne wieści o mamieginekolog... Ja stresuję bo od tygodnia mam uczucie że nie jestem w ciąży. Waga od 3 tygodni ta sama, ruchów żadnych nie czuję, nawet mi się zdaje że cycki zmalały... Nic to, muszę doczekać do 7 czerwca, to tylko 1.5 tygodnia.

A teraz wracam do łóżka, miałam ciężką noc z harcerzami, prawie nie spałam... Więc czas na drzemkę.

bez obaw - ja mam tak samo. dzisiaj ogladalam zdjecia Marty Zmudy Trzebiatowskiej, ktora tez jest w 4 miesiacu i az zaczelam sie zalic, ze po niej widac, a po mnie chyba nie - co moj maz potwierdzil - ze nie widac zebym przytyla czy brzuch mi znaczaco urosl

ruchow nigdy nie czulam, jedynie czasami jakby rozciaganie macicy, czasami klucie. piersi od poczatku ciazy ledwo co drgnely - dalej chodze na luzie w tych samych stanikach, co przed ciaza

jutro mam wizyte i zobaczymy co bedzie

a swoja droga ostatnio natknelam sie na artykul na pudelku "Internetowa strona macierzyństwa. Tak "instamatki" sprzedają swoją prywatność!" i tak przy okazji utraty dziecka dziewczyny, o ktorej pisalyscie (i ktora jest tez w tym artykule) - czy pokazywanie dziecka, zdjec z usg, itp. zwlaszcza dziecka nienarodzonego i dzielenie sie ta radoscia z kilkoma tysiacami internautow nie jest w pewien sposob "dziwne"?

nie chce byc zle odebrana, ale obiecalam sobie, ze ja nigdy nie wstawie zdjecia swojego dziecka z widoczna twarza, nie pochwale sie brzuchem na facebooku, itp.
jak najbardziej trzeba sie dzieckiem cieszyc, ale czy to nie powinno odbywac sie w gronie najblizszych? a nie w gronie tysiecy nieznajomych - milych kobiet (jak najbardziej), ale i pewnie stada "dziwadel" czy zboczencow?
Stary 2017-05-28, 18:41   #1187
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
bez obaw - ja mam tak samo. dzisiaj ogladalam zdjecia Marty Zmudy Trzebiatowskiej, ktora tez jest w 4 miesiacu i az zaczelam sie zalic, ze po niej widac, a po mnie chyba nie - co moj maz potwierdzil - ze nie widac zebym przytyla czy brzuch mi znaczaco urosl

ruchow nigdy nie czulam, jedynie czasami jakby rozciaganie macicy, czasami klucie. piersi od poczatku ciazy ledwo co drgnely - dalej chodze na luzie w tych samych stanikach, co przed ciaza

a swoja droga ostatnio natknelam sie na artykul na pudelku "Internetowa strona macierzyństwa. Tak "instamatki" sprzedają swoją prywatność!" i tak przy okazji utraty dziecka dziewczyny, o ktorej pisalyscie (i ktora jest tez w tym artykule) - czy pokazywanie dziecka, zdjec z usg, itp. zwlaszcza dziecka nienarodzonego i dzielenie sie ta radoscia z kilkoma tysiacami internautow nie jest w pewien sposob "dziwne"?

nie chce byc zle odebrana, ale obiecalam sobie, ze ja nigdy nie wstawie zdjecia swojego dziecka z widoczna twarza, nie pochwale sie brzuchem na facebooku, itp.
jak najbardziej trzeba sie dzieckiem cieszyc, ale czy to nie powinno odbywac sie w gronie najblizszych? a nie w gronie tysiecy nieznajomych - milych kobiet (jak najbardziej), ale i pewnie stada "dziwadel" czy zboczencow?
Zgadzam się z Tobą, mam fb, wstawiam tam czasem zdjęcia córki, ale mam ustawioną politykę prywatności i zdjęcia trafiają do określonej grupy osób.
Wrzucianie fotek brzuszków czy zdjęc usg jak dla mnie jest mniej szkodliwe niż realnych zdjęć dzieci, które mogą być wykorzystane przez różnych świrów i zwyrodnialców. Jednak to i tak nie mój styl 😉

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 19:33   #1188
Helgi607
Rozeznanie

Witam się po leniwy weekendzie

kanawszystkiego najlepszego i samych radosnych dni

Bardzo przykre wieści o mamaginekolog aż się wierzyć nie chce...
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 19:46   #1189
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Ja w ogole nie odczuwam potrzeby dzielenia sie swoim prywatnym zyciem z fb. Jak chce pochwalic sie zdjeciem malucha to wysylam mms do okresolnego odbiorcy. Nie mam potrzeby informowania, gdzie i co i z kim jem, gdzie jestem i co robie... Fb dla mnie sluzy dk komunikacji ze znajomymi.

Nie mniej jednak niektorzy sa blogerami i zyja z tysiaca odslon wiec robia wszystko aby tylko wygenerować zysk... Granica prywatności jest sprawa indywidualną w przypadku takich blogerow...

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 20:51   #1190
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
U mnie najbardziej brzuch widać po jedzeniu, tzn jakby mi już narządy wewnętrzne do góry mocno dało mam takie wzdęcie wielkie, nie wiem jak to opisać...
odnośnie mamyginekolog to jestem w szoku...

Ja właśnie mam tak samo rano wstaje i widzę delikatnie zaokrąglony tłuszczyk i wzgórek a jak pojem nie zaliczę kibelka to mi tak wywala bebech że masakra. Wyglądam jak upasiona a nie jak w ciąży.

A tu widzę same chudzinki xski. Ja już na plusie ponad 2 kg...
Stary 2017-05-28, 20:54   #1191
Nadezhda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam tak samo rano wstaje i widzę delikatnie zaokrąglony tłuszczyk i wzgórek a jak pojem nie zaliczę kibelka to mi tak wywala bebech że masakra. Wyglądam jak upasiona a nie jak w ciąży.

A tu widzę same chudzinki xski. Ja już na plusie ponad 2 kg...
Taa... pozdrawia chudzinka rozmiar 48

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 20:57   #1192
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Nie wiem nie widziałam boś brzuszek skasowała
Stary 2017-05-28, 20:58   #1193
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Ej! Ja na plusie 4 kg i tez wygladam jakbym sie upasla a byla w ciazy najlepsze ze w weekend moje siosty spodziewaly sie juz pileczki a same maja bez ciazy wiekszy brzuch

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 21:10   #1194
Nadezhda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Nie wiem nie widziałam boś brzuszek skasowała
Póki co musisz na słowo uwierzyć

Stary 2017-05-28, 21:28   #1195
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
O kurczę... weszłam na instagrama... A tam mama ginekolog pisze ze zmarł jej jeszcze nie narodzony synek...

Przykro czytać takie wiadomość; (

Ja uważam że denerwowanie się na zapas nic nie da co będzie to będzie i tak na to wpływu nie ma.
A przypadków zgonów dzieci nie narodzonych jest masa, nie popadajmy w paranoję nie wyobrażam sobie gonić w 9 mies, ciąży za wyprawka dla dziecka zapewne w sierpniu będę już robić zakupy dla malca; )

Cytat:
Widzialam zdjacia brzuszków 😍😍 ja to chyba bije na glowe z moich 49 kg i rozmiaru XS nie zostalo nic 😅 juz 51 kg na wadze a brzuszek mega duzy chociaż to moja pierwsza ciąża ❤ Załącznik 7084756

Śliczny brzuszek na szczupłych kobietach to bardziej widać niż na grubszych

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Ja w ogole nie odczuwam potrzeby dzielenia sie swoim prywatnym zyciem z fb. Jak chce pochwalic sie zdjeciem malucha to wysylam mms do okresolnego odbiorcy. Nie mam potrzeby informowania, gdzie i co i z kim jem, gdzie jestem i co robie... Fb dla mnie sluzy dk komunikacji ze znajomymi.

Nie mniej jednak niektorzy sa blogerami i zyja z tysiaca odslon wiec robia wszystko aby tylko wygenerować zysk... Granica prywatności jest sprawa indywidualną w przypadku takich blogerow...
Też tak uważam wszystko na pokaz

Cytat:
Ja też taka chudzinka

Ja dziś miałam super niedziele poza miastem; ) najadlam się super lodów pychotka
Stary 2017-05-28, 21:40   #1196
201707171552
Konto usunięte

Cytat:

o ciąży wiedzą najbliżsi... jakoś nie jestem za wstawianiem zdjęć na facebooka, później wstawie stópki i tyle...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Ja 40 teraz to może i 42
Stary 2017-05-28, 22:15   #1197
Nadezhda
Zadomowienie

dkR- tu niestety podałam mój rozmiar sprzed ciąży

I jak do tej pory -6,5 kg rozmiar jaki był taki jest, z tym ze juz w żadne jeansy nie wchodzę, bo cisną mnie w brzuch

Stary 2017-05-28, 22:29   #1198
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
dkR- tu niestety podałam mój rozmiar sprzed ciąży

I jak do tej pory -6,5 kg rozmiar jaki był taki jest, z tym ze juz w żadne jeansy nie wchodzę, bo cisną mnie w brzuch

48? Nie wyglądasz na 48. Absolutnie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 22:32   #1199
Nadezhda
Zadomowienie

No niestety- bolesna rzeczywistość. 48 przeradzające się niekiedy w 50. Dlatego nic nie kupuje w sieciowkach- wchodze i sie Wsciekam, ze rozmiar 42 jest oznacza by jako xxxl :p

Stary 2017-05-28, 23:35   #1200
dziobun
Zadomowienie

Cytat:

makeup cudny Twoj brzuszek! Zawsze marzyłam żeby tak ładnie w długiej sukience wyglądać, a wyglądam jak czarownicaalbo tak że dać wiadro i do krów
nie mogę jakos się otrząsnąć po tej mamieginekolog. I ok, trochę sprzedaje prywatność, ale też robi kupę dobrej roboty. Jej artykuły są rzetelne i nawet osoby po studiach medycznych mogą się z nich czegoś ciekawego dowiedzieć. Interesujące są też wpisy dla nastolatek przed pierwszą wizytą ginekologiczną, przecież nie każda ma możliwość spytać mamę. Ja tam jestem zataką formą edukacji i promocją zdrowia.
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości