|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Komary tak dają czadu, że długo tu nie wysiedze.
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super- odpoczywajcie wszystkie!
Ja wracam z Kościoła i jedziemy do restauracji. Karolinuuusis Przykro mo ale nie stresuje sie i.nie płacz... zostawili cie bo szyjka taka na granicy... jak skurcze małe to to dobry znak, nic sir nie.martw polezysz i się wydłuży. Dali ci zastrzyki przeciwskurczowe? Papaweryne? Jesli.nie to znaczy, ze ich nie.ma praktycznie, tak ze spoko.. tylko odpoczywaj i nie płacz! Chilli Przykromi czytać o.mamie ginekolog, straszne... współczuję im bardzo.PS: Jak wychodziłam z Kościoła zaczepił mnie fotograf i powiedział, ze pieknie wyglądam i z chęcią widział by.mnie w sesji cóż miła próba zarobienia.kasy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-28 o 13:59 |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My odpoczywamy po obiadku, dzisiaj jeszcze cieplej ale wiaterek wieje więc da się wysiedzieć. Niedługo nad jeziorko jedziemy z psem żeby sobie popływał. Morelle współczuję komarów! U nas jeszcze tak nie gryzą na szczęście Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia, jeśli ktg nie wykazuje skurczy to na pewno wypuszcza Cię po krótkiej obserwacji! Trzymaj się i nie smutaj
jesteśmy z Tobą.Morelle, ale masz opiekuna ![]() Ja już po opalaniu na balkonie. Nie mogę tak długo wysiedzieć na słońcu. A zaraz się zbieramy na mega dużego rodzinnego grilla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Karolinusia trzymaj się tam!
Trzymam mocno kciuki żeby było ok i żeby Cię wypuścili. Przykro z powodu mamyginekolog ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4719 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała mówił prawdę ten fotograf ,śliczna laseczka i brzusio to co się dziwić
![]() Mi już humorek wrócił bo oczywiście poskarżyłam się siostrze mojej ona jest 14 lat ode mnie starsza i zawsze jak mi źle to Ona najlepiej na mnie działa i w drugą stronę to samo ,pierwsze słowo jakie wypowiedziałam nie było mama tylko imię siostry tak się mną zajmowała tylko tak daleko mieszka ehhh strasznie za nią tęsknie i za siostrzenicą całe szczęście ta druga przyjedzie do nas w wakacje ciekawe czy wytrzyma u mnie jak będzie młody bo to już nastolatka 13 l.hihi.Na poprawę nastroju dodatkowo piję kawkę zajadam ciastka a co lepiej i tak już nie będzie i sobie zrobię pazury. Jutro mam SR z dentystą dziecięcym zajęcia i pediatrą o szczepieniach.Macie jakieś pytania w związku z tematem ,które mogę zadać ? ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- co do tej mamyginekolog to kurcze jakby tak popatrzeć to zwykły człowiek nie ma dostępu do takiego sprzętu w każdej chwili ,kolegów specjalistów ,wiedzy takiej itp a w takich przypadkach to i tak nic nie daje...cieszmy się dziewczyny ,że każda z nas tak długo wytrwała i w sumie już dzieciaczki wszystkie bezpieczne...
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
My też pozdrawiamy z ogrodu 😊ja na lezaczku a córka w piasku od południa 😊 najlepsza zabawa😊 pogoda cudowna 😍
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak nie wiem czy dobrze kojarze ale ona już raz nie poroniła tylko bardziej na początku ? My sobie siedzimy nad woda IMG_1495982561.474611.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ja już chcę tak móc z moim maluchem na trawce ,spacerku w piasku itp
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masz widoczki zlitujcie się laseczki bo ja się kiszę w bloku
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Karolina badz dzielna! Trzymamy kciuki żebyś nie musiała dlugo w tym szpitalu zostać 😚 Nie mozesz rodzić za wczesnie bo pierwszs trojka obstawiona 😂 Mała widzisz nawet obcy ludzie Ci mowia ze piekne wygladasz! 😉 Mała mam sprawe do Ciebie, Ty kupiłaś wózek Easy Go Optimo z tego co kojarze. Jadę dzis oglądać używany i mam takie pytanie co do tych piankowych kol, czytalam ze moga turkotac bardzo. Dokupowalas pompowane? Nie moge znalezc posta gdzie wrzucalas zdjecie wozka 😏 Dziewczyny ale macie wypasione ogrody, juz posiadanie leżaka, hustawki to raj 😁 u mnie twarda lawka niestety tylek mi uwiera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kupowałam, jak mi będą kiedyś przeszkadzać to kupię, ale nowych nie będę zmieniać... zobaczysz sobie jak wam.sie spodoba i dadzą dobrą cenę, to może warto będzie kupić?
1495986216202.jpg1495986233947.jpg Karoliuuusia Jak.tam.się czujesz?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4728 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
chociaż już niedługo wyprowadzka na wieś.. Zrobiłam spacer, wyszło prawie 4km, ledwo żyje ale przynajmniej złapałam świeżego powietrza
|
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolinusia odezwij sie co u Ciebie. Cisza dziś na wątku, pogoda piekna chyba wszystkie korzystają 😉 my dziś leniuchujemy w domu. Byl kolega tż z żoną na kawie, posiedzielismy trochę a teraz spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4730 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
KAROLINUSIA - trzymam mega kciuki za Was
🏻![]() Spróbuj się czymś zrelaxowac. Tz niech Ci kupi magnez jak będzie jechał Morelle- w USA dzień ojca jest 18.06 Siilmariien - piękna sukienka ![]() Cytat:
Dziękuje ![]() Cytat:
Fajna niania 🏻Ja myśle czy kupić nowa czy stara używać. W starej mi się zepsuł monitor i kamerka :/ Dla starszaka używaliśmy dopiero jak go przenieśliśmy do jego pokoju . Była fajna niania z v-tech na przecenie w tjmaxx , ale pożałowałem kasy. Muszę obgadać temat z Tz . Cytat:
Jezu ![]() Ja straciłam dwie w 7tc i byłam bardzo załamana, a gdybym straciła w 6mcu to bym chyba umarła z rozpaczy i bólu. To jest coś potwornego , horror Cytat:
![]() Cytat:
Fajnego masz ochroniarza ![]() Cytat:
Ale bombowo ![]() ![]() Cytat:
Pięknie ![]() Ja wstałam po 6. Dałam kotce jesc bo mało mi nóg nie zjadła. Ile bym jej nie dała to ona sterczy koło miski non stop. Jak dam jej za dużo to rzyga. Błędne koło. Potem usiadłam w salonie i dumałem czy wstać już czy isc spać dalej. Zjadłam winogron i czereśni i poszłam spać . Obudziłam się po 9 z wiskiem takim, ze Tz aż z kibla się zerwał do pokoju bo myślał , ze rodzę. A mnie złapał taki skurcz łydki ze dramat. Do tej pory czuje te łydkę . Jest ciagle napięta i mnie boli. Boli mi tez kręgosłup na dole i biodro z tej samej prawej strony. Chyba zwariuje zaraz ![]() Do tego mam zawsze jakieś anomalia z włosami w każdej ciąży . Z Misiem mi włosy ściemniały , a teraz z falowanych zrobiły się kręcone . Jeszcze gdyby były tak fajnie równo kręcone to spoko , ale tu kręcone tam proste . Mam na włosach siano. Chyba muszę jakiś olej położyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Sam dzięki
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles - zawsze mozesz dokupić koła pompowane, chyba nie sa jakies bardzo drogie.
Morelle - sala pięknie sie prezentuje. Widzę, ze wanienka na wannę, wygodnego użytkowania życzę! Samantha - swietnie wygladasz w tej sukience! Brzuszek pokaźny, ale reszta szczupła, wiec po ciazy szybko dojdziesz do siebie. Karolinuuusia - współczuje pobytu w szpitalu. Najwazniejsze, ze szyjka zamknięta, skurczy brak - bedzie dobrze i 3mam kciuki,.zeby cie wypisali. Siilmariien - śliczna ta sukienka, a jesli na żywo jeszcze ładniejsza, to moze warto sie skusić. Tylko zeby miec pewność, ze po porodzie bedzie dobrze leżeć... A odnośnie tego, ze w szpitalu wszystko mają - piszesz o Krasnickich czy Świdniku? U nas weekend z mamami. Wczoraj byliśmy na kolacji u teściowej, a dzisiaj na obiedzie u mojej mamy. Niestety humory z TZ mamy kiepskie, bo bardzo martwimy sie o pieska. Wczoraj jak wróciliśmy podeszła do nas kulejąc - potem juz skakała, biegała i mieliśmy nadzieje, ze to nic takiego. Dzisiaj niestety jak wstaje to tez utyka... Internet twiedzi, ze moze miec jakies zapalenie, naderwane ścięgno... Daliśmy jej meloksykam a jutro jedziemy do weterynarza. Oby to nie było nic poważnego. Zamknęłam zamowienie na Gemini. Jak dojdzie to bede mogła pakować torbę do szpitala. Juz mam ciśnienie, ze w razie czego jestem nieprzygotowana do porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora zdrówka dla pieska!
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie współczuje mamieginekolog....
Samanta - przy skurczach bierz duzo magnezu, potasu i wapń. Tez mam ten problem i jeszcze pomaga mi nad ranem leżenie z nogami ułożonymi nieco wyżej na poduszkach. A i dobrze brać magnez na noc, bo sie najlepiej wchłania. Ja niestety biore w ciagu dnia bo wieczorami zdarzało mi sie zapomnieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Samantha przegapilam zdjecie wczoraj, a Ty naprawde świetnie wygladasz! Współczuję dolegliwości! Ja na szczescie dość dobrze znoszę ciążę i tfu tfu nie narzekam narazie 😉
Xzora, nowe kola 150 zl. Z drugiej ręki sa tylko piankowe za ok 60 zl komplet. Zobaczymy jak nam się wózek spodoba i dogadamy się z ceną to może bedzie sens go kupic 😉 Zdrówka dla pieska! Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Karolinuuusia jak tam?
Dzięki dziewczyny za opinie o sukience Samantha a ja widziałam foto, ale chyba zapomniałam napisać że super wyglądasz! Rzeczywiście te kilogramy chyba w brzuszku wszystkie Koszmar Nawet nie chcę sobie wyobrażać co musi przeżywać U mnie się to sprawdziło Zobaczymy jak teraz będzie Cytat:
Pisałam o Krasnickich, moja siostra cioteczna zwiedzala porodowke z położną Beatą z AM i położna mówiła, że na stronie szpitala jest info co zabrać. Sprawdziłam i rzeczywiście bardzo się zmieniło, mam listę z 2013 r. i wtedy dużo więcej tego było. Teraz jest takie info: Ciężarna udająca się do Szpitala celem odbycia porodu powinna zabrać: - dokumenty - dowód osobisty - kartę ciąży - wynik oznaczenia grupy krwi - karty wypisowe ze szpitala (jeżeli ciężarna w czasie ciąży była hospitalizowana) Rzeczy osobiste: - szlafrok - koszula (bawełniana) 2-3 sztuki rozpinane - ciapy - przybory toaletowe - podpaski - ręczniki - jednorazowe wkładki do biustonosza - woda mineralna niegazowana Lista rzeczy potrzebnych dla dziecka W DNIU WYPISU ze Szpitala: - fotelik samochodowy - 2-3 pieluchy tetrowe - pieluszki jednorazowe (2 sztuki) - czapeczka - body/kaftanik - sweterek - śpioszki lub pajacyk - rożek lub becik - kocyk Czyli niby dla dziecka na pobyt w ogóle nie trzeba nic... Położna mówiła mojej siostrze, że mają w szpitalu popakowane i przygotowane zestawy jałowych ubranek dla dzieci. I że na wszelki wypadek tylko można mieć chusteczki do pupy i trochę pampersow. Ja chyba i tak wezmę trochę rzeczy, które planowałam typu te siateczkowe majtki i inne rzeczy dla siebie, mokre chusteczki właśnie, swoje pieluchy i trochę ubranek dla dziecka. Chyba że zdążę dowiedzieć się u źródła, że to faktycznie zbędne. A Ty masz w planach zwiedzanie porodowek z położnymi z AM? Zdrówka dla Waszego pieska! ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-05-28 o 21:02 |
||
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że już o.tym było, ale ktora z Was w co się pakuje? Torby czy walizki?
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny a dla siebie bierzecie mojre chusteczki typu lactacyd czy dzieciowe ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie troszkę lepiej. Skurcze nadal się nie piszą i czuje trochę mniej tych napięć.ok północy dostanę kolejną dawkę sterydow na pkucka małej i będę spokojnoejsza. Znajoma teściowej pracuje na noworodkowym oddziale i była tu u położnych podpytac co i jak. Powiedział ze z doświadczenia w tym tygodniu po sterydach mała będzie już sama oddychala i da radę. Tylko ze nie ważne w którym tygodniu się urodzi to do 38tygodnia będzie w inkubatorze. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze, musi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-05-28 o 21:53 |
|
|
|
#4740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Coś mam przeczucie , że w czerwcu się u nas zacznie. ..
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
nie martw się!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

współczuję im bardzo.
cóż miła próba zarobienia.kasy 

🏻
dla Was 
🏻

ja na lezaczku a córka w piasku od południa 

Nawet nie chcę sobie wyobrażać co musi przeżywać
Zobaczymy jak teraz będzie